Page 1

2013

Kyrkan p책


Kyrkan is Pride Kyrkan på West Pride är stolt över att vara en del av en fantastisk festival! På West Pride får vi manifestera allt det goda som finns i livet. Välkommen till seminarier, konserter, gudstjänster, samtal, föreläsningar och mycket annat! Vi vill ha en normkritisk hållning både i samhället och i kyrkan. Vi vill vara en del av en välkomnande gemenskap där vi alla får vara oss själva. Läs programmet, sprid det och gå sedan på så mycket du hinner eller orkar! Och var stolt!

kyrkanwestpride


Tisdag 21 maj

Söndag 26 maj

Opera- och operettpärlor

Skapelsevandring

12.00 Annedalskyrkan

15.00 Botaniska trädgården, stora entrén

Jennie Johansson, sopran och Jens Palmquist, tenor. Bo Urban Nordgren, Annedalskyrkans organist och mångsidige musikledare är producent. Ljuvlig, känslosam och dramatisk musik i den stolta katedralen!

Skapelsevandring i samarbete med EKHO. Vi träffas vid stora entrén och vandrar runt i sakta mak, stannar till ibland för att be en bön, sjunga en sång och lukta på blommorna. Britt Grandin, präst, Christina Bernérus, miljösamordnare och Peter Johansson, gitarr.

Lördag 25 maj Den stora kärleksdagen Trädgårdsföreningen En dag i kärlekens tecken då Trädgårdsföreningen kommer att fyllas av aktiviteter och möjligheten att manifestera sin kärlek på olika sätt. Under dagen arrangeras både kyrkliga och borgerliga vigslar, men det går också bra att avlägga kärlekslöften inför nära och kära på andra sätt, till exempel kärlekslöften för sambor.

Onsdag 29 maj kvällsmässa + samtal 18.00 Hagakyrkan En kvällsmässa i Hagakyrkan följt av ett samtal med Ann-Christine Roxberg. Arrangörer är Studentprästerna, Betlehemskyrkan, Haga församling och Transföreningen FPES.


Temamässan "Mod att älska"

Afternoon tea för kärleken!

18.00 Länsmansgårdens kyrka

15.00-18.00 Domkyrkoplan

Joakim Berlin om modet att leva och modet att älska. Sång av Helena Cervin. Efter mässan en enkel måltid följt av programmet "Livet med hivet".

Afternoon tea med tillhörande seminarier. Under tre timmar får du höra flera korta föreläsningar varvat med musik. Du kan samtidigt pröva vårt smarriga afternoon tea.

Joakim är verksamhetsutvecklare på PG Väst, en förening för alla hivpositiva och alla som är engagerade i kampen mot hiv.

Arrangörer är Svenska Kyrkan i Göteborg, Betlehemskyrkan, Studentprästerna, EKHO, Sensus, Svenska kyrkans unga, Göteborgs stift och Skolkyrkan.

i kärlekens tecken 18.00 Domkyrkan Kvällsmässa.

Torsdag 30 maj Att bli fri – Ord inför helgen 12.00 Domkyrkan Med Lars Gårdfeldt, präst, debattör, författare, forskare m m. Avrundas som vanligt med möjlighet till samtal och gemensam reflektion i spontan cirkel vid dopfunten för de som vill delta.

Fredag 31 maj

Mat & Prat

DU LÄR MIG ATT BLI FRI – After Work

12.30 c:a Domkyrkan

17.45 c:a Domkyrkan

Vegetarisk soppa i kopp med ostfralla, serveras längst ned i kyrkan. Och kaffe och te förstås.

Med bubbel, salta pinnar och enkelt tilltugg inför kvällens föreställning.


Det icke tänkbara och det ständigt fruktade

Du lär mig att bli fri

18.00 Domkyrkan

En dramatiserad läsning av valda brev mellan Selma Lagerlöf och Sophie Elkan, interfolierad med Elfrida Andrées pianotrio i g-moll. Skådespelarna Guje Palm och Christel Körner. Trio Netzel: Inga Zeppezauer, violin, Marit Sjödin, cello och Joachim Olsson, piano.

Eva Borgström, visskrivare och lektor i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet, talar om modern homofobi och om sin pågående forskning, "Begär mellan kvinnor som motiv i svensk skönlitteratur."

19.00 Domkyrkan

Regnbågsmässan 19.00 Oscar Fredriks kyrka Välkommen till en mässa med sång, musik och bön i kärlekens tecken. Kyrkkaffe i församlingshemmet efter mässan.

Fotboll, homofobi och kvinnohat

Arrangörer är EKHO Göteborg och Oscar Fredriks församling.

18.00 Bältesspännarparken, Stora tältet Möt författaren Katarina Wennstam. Arrangörer: Skolkyrkan, Litterära salonger over the rainbow och Sensus

Lördag 1 juni Lunchkonsert …med själ och hjärta… 12.00 Domkyrkan Mäktig orgelmusik och smäktande opera. Rikard Söderberg, operasångare, Ulla Olsson, gothorganist


Våffelmingel 13.00 c:a Domkyrkan Kaffe, te och våffelhjärtan med grädde och sylt. Fika med nya och gamla vänner.

Kan kön vara en kallelse? 13.00 Högskolan för scen och musik / Artisten, sal Jacobsteatern Kan trans ses ur ett teologiskt perspektiv? En föreläsning om vilka möjligheter ett transteologiskt kallelsebegrepp kan få i tro, tanke, vård och kyrka.

Söndag 2 juni Mångfalds/regnbågsmässan 10.00 Örgryte gamla kyrka Anna Märta Leijon, präst Erland Hildén, musiker

Arrangör: EKHO Göteborg

Högmässa i Regnbågens färger 11.00 Domkyrkan Kyrkkaffe med kärleksmums.

Aldrig ska jag sluta älska dig Funkis eller fikus?

11.00 Annedalskyrkan

15.30 Stadsmuseet, gröna rummet

Temagudstjänst med Ulf Källvik, sång och Bo Johan Franke, klaviaturer. Britt Grandin leder meditationerna.

Vad säger andras blickar? Ett samtal om likheter och olikheter i bemötande av homosexuella och människor med ett funktionshinder. Med prästerna Maria Norberg och Lars Gårdfeldt. Samtalsledare är Birgitta Westlin, Skolkyrkan. Arrangörer är Skolkyrkan i Göteborg, Sensus och Studentprästerna.


Högsbomässan i regnbågens alla färger! 11.00 Högsbo kyrka Präst: Lotti Sharif och gästpredikant. Högsbomässan vill vara en öppen och enkel mässa med lokal förankring. Ett rum för stillhet och eftertanke såväl som för handlingskraft och glädje!

Människa först 11.00 Hagakyrkan Mässa, folkton, hbtq vill visa att Haga församling är hbtq alla dagar på året. Församlingens damkör Ymna medverkar tillsammans med Jonas Simonson på flöjter och Ingrid Brännström med solosång. Medverkar gör också musikern Johanna Thür, diakon Britta Svensson och prästen Joakim Patriksson. Efter gudstjänsten firar församlingen sin sommarfest.

Regnbågsparaden 14.00 samling GöteborgsOperan Välkommen att samlas under Kyrkan på West Pride-banéret! Kl 15.00 tågar vi mot Liseberg och Regnbågsgalan, som börjar kl 16.30.


Transföreningen FPES

EKHO Göteborg

Fo rm :

Från Svenska kyrkan medverkar Svenska kyrkan i Göteborg, Göteborgs Stift, Skolkyrkan samt församlingarna i Annedal, Domkyrkan, Haga, Högsbo, Lundby, Oscar Fredrik och Örgryte.

a tm Tu

n, w w w.tutman

.s e

Kyrkan på West Pride 2013  

Kyrkan på West Pride är stolt över att vara en del av en fantastisk festival! På West Pride får vi manifestera allt det goda som finns i liv...