Page 1

Pupil Elevernes magasin

kampagne

drop megaklasserne!

“

Formandens klumme

Introduktion til dette nummer LĂŚs mere pĂĽ side 2

Kalender 21.-23. januar

Aktiv weekend i region syddanmark

28.-30. januar

dse weekendkursus

25.-27. marts

generalforsamling 2011


Intro

...............

...............

Pupil

Magasinet Pupil

magasinet Pupil

S

å er december måneds stress og jag overstået, – og et vi er gået ind i et nyt år! 2010 har været et år, hvor folkeskolen er blevet sat rigtigt meget på dagsordnen. Alt dette meget takket være DSE. Blandt andet iværksatte vi i december måned kampagnen Drop

Megaklasserne – som du også kan læse meget mere om videre i magasinet. Vi håber at du er kommet godt og trygt ind i det nye år, det er vi i hvert fald! Rigtigt god læselyst

Vox-pop Vi har i en voxpop spurgt nogle elever om hvordan de holder nytår – det er der kommet nogle svar ud af som du kan læse her: John Aron Samson, Ørstedskolen i Rudkøbing på Langeland Jeg er sammen med min familie og spiser noget dejlig mad og venter på at det bliver kl. 12 og fejre nytår med min familie. Magnus Boholt Larsen, Vordingborg 10’ende klasses center Jeg holder det gerne sammen med min familie, og en anden familie som er vores gode venner. Vi holder det på skift hos hinanden hvert år, hvor vi altid for mad fra en kro. Så ser vi dronningens nytårstale og 90 års fødselsdag;) og selvfølgelig fyrværkeri og alt det der.

2

Pupil

januar 2011

Julie Koch Larsen, Sydøstsjællands Idrætsefterskole Jamen jeg skal til Sorø og fejre nytår med min efterskole. Der er en pige som ligger hus til, så vi bliver omkring 90 mennesker. Vi er nogle piger som skal spise noget pizza sammen og gøre os klar, inden det hele går løs. Der er selvfølgelig dresscode, så det er i kjole for pigernes vedkommende og skjorte osv. for drengenes. Så skal der ellers skåles og alt det man plejer kl. 00.00 og så går festen ellers bare i gang. Vi når nok ikke rigtigt at sove (det ved jeg af erfaring fra de forrige efterskolefester) Så dagen efter skal der ellers bare ryddes op, og så hjem og i kanen.


Klumme

...............

...............

Pupil

sammen står vi stærkest

Da eleverne ændrede regeringens politik Af Troels Boldt Rømer – Formand for Danske Skoleelever

December måned blev en travl måned for DSE. Den 4. lancerede vi, som du også kan læse i resten af magasinet, kampagnen Drop Megaklasserne. Kampagnen var en protest mod regeringens forslag om at give kommunerne frihed til at sætte mere end 28 elever i klasserne og dermed skabe megaklasser, hvilket ville ødelægge undervisningen for eleverne. Bare forestil dig en klasse, med 30 elever i et klasselokale bygget til 20 – hvordan tror du, at det ville gå? Ikke godt!

K

ampagnen blev skudt i gang og rigtigt mange elever valgte at engagere sig på facebook, sms lister og som aktive i deres region. Vores modstand mod forslaget kom i både TV2, Debatten på DR2, Deadline og en masse aviser – både på tryk og på nettet. 3.500 elever nåede at engagere sig på facebook og flere hundrede blev aktive i kampagnen i deres regioner. I de forskellige regioner blev der protesteret, der blev råbt og der blev kæmpet for en bevarelse af loftet over klassekvotienten. Hvad skete så den 19. december? Statsministeren trak regeringens forslag tilbage! Grundet den

3

Pupil

januar 2011

massive modstand, der blandt andet kom fra os elever. Det er et bevis på, at vi elever kan forandre skolen hvis vi vil - sådan! Alle jer, der har været engageret i denne her kampagne, skal virkelig klappe sig selv på skulderen, for det her. Det er stort. Det er ikke bare en sejr for skoleeleverne, men også for skolen og Danmark. Så tusind tak for jeres indsats. Men vi er ikke færdige endnu. Vi vil fortsætte med at repræsentere eleverne stemme i debatten om folkeskolen og arbejde for en bedre skole, der får alle elever med, som er fagligt stærk og som giver os elever og Danmark en ordentlig fremtid.


kampagne

...............

...............

Pupil

drop megaklasserne

drop

mega

klasserne

4

Pupil

januar 2011


kampagne

...............

...............

Pupil

drop megaklasserne

Danske Skoleelevers kampagne:

Drop Megaklasserne Drop Megaklasserne blev lanceret 4. december klokken 18:30 – i forbindelse med at undervisningsminister Tina Nedergaard live i TV-Avisen lancerede sit forslag om at fjerne loftet over hvor mange elever der må være i en klasse. Grundlaget for at lave kampagnen er at undervisningsministeren vil fjerne en af de efterhånden eneste tilbageværende elevrettigheder – nemlig hvor mange elever vi må sidde stimlet sammen i én klasse. Det kan ikke være rigtigt at undervisningsministeren vil give kommunerne frihed til at lave megaklasser – for som vi skrev i PUPIL oktober så har 8 ud af 10 kommuner valgt at spare på folkeskolen på budget 2011 og dette tal bliver ikke mindre næste år!

5

Pupil

januar 2011

Den 19. december offentliggjorde statsministeren at regeringen havde valgt at trække forslaget om at give kommunerne frihed til megaklasser tilbage! Dette er for det første en kæmpe stor sejr – ikke mindst for DSE men også for alle landets skoleelever! Det er et godt eksempel på at vi står stærkest, når vi står sammen – og det er jo bare det vi skal!


kampagne

...............

...............

Pupil

dse nordjylland ved aalborg byrådssal

DSE Nordjylland o ved Aalborg byradssal Danske Skoleelever Nordjylland afholdte mandag d 13-13-10 en demonstration foran Aalborg byrådssal. 93 elever var samlet fra hele Nordjylland, for at vise deres utilfredshed med regeringens nye folkeskole udspil, hvori loftet over klassekvotienten ville blive fjernet.

Vi mødte alle op foran byrådssalen kl. 15, hvorefter vi begyndte på diverse slagsange. Der blev hurtigt skabt en fantastisk stemning i blandt os, og det forøgede blot intensiteten i vores kampråb. For at højne stemningen endnu mere, havde vi lukket os alle inde, i hvad der svarer til et normalt størrelse klasseværelse. På den måde sendte vi et klart og tydeligt signal om, at det vil være umuligt at proppe så mange elever ind i et klasselokale. Efter ca. en times demonstration udendørs, lagde vi vores bannere fra os og marcherede ind i byrådssalen, så politikerne kunne få syn for sagen. Da vi kom ind i byrådssalen ventede vi i ca. 1.5 timer, mens folk begyndte at gå så småt. Da mødet var ovre fik vi interviewet Anne-Dorthe Krog og Mads Duedahl. Vi blev såmænd inviteret til frokost med politikerne hvor at vi fik snakket med de forskellige politikere mens at vi fik lækker mad. Alt i alt var aktionen meget vellykket. Med både artikler, tv og radio! Danske Skoleelever Nordjylland, i kan godt klappe jer selv på skulderen!

6

Pupil

januar 2011


kampagne

...............

...............

Pupil

flyer uddeling med dse sjælland

Flyer uddeling med DSE Sjalland D. 8. december havde region Sjælland samlet lidt over tyve mennesker på kun to dage, for at være med til at dele flyers ud, og støtte op om kampagnen ’Drop Megaklasserne’ Klokken 16.00 mødtes alle deltagere på Roskilde bibliotek, hvor der var den fedeste gejst, og de sejeste aktive! Efter vi alle var totalt klar og friske, bevægede vi os ud på Roskildes gader, for at dele budskabet med alle der gerne ville høre om det.

7

Pupil

januar 2011

Vi sluttede omkring klokken 18. hvorefter Roskilde dagblad sækkede det, og tog nogle billeder. Alle dem der havde været med, var meget interesseret i at hjælpe, hvis vi fik brug for hjælp senere hen, eller hvis vi lavede flere aktiviteter.


kursus

...............

...............

Pupil

dse weekendkursus

Hvad skal du den sidste weekend i januar?

Du skal da med Danske Skoleelever på Weekendkursus! D. 28.-30. januar afholder Danske Skoleelever for første gang nogensinde ’DSE Weekendkursus’. Det bliver en weekend med fart på, en weekend med lærerige kurser, nye venner og et fantastisk fællesskab Og ikke nok med det – hvis du er personligt medlem kan du komme med, helt gratis! Men fortvivl ikke hvis ikke du er en af de der har meldt sig personligt ind. Det kan du sagtens gøre mens du tilmelder dig! Derudover kan din skole også sende elever af sted. For en medlemsskole koster det 150 kr. pr. elev. Er din skole ikke medlem kan de melde sig ind i dag, og sende to elever. Helt gratis! Man vil på weekenden kunne vælge en af de følgende 3 kurser: Århundredes sejeste elevrådsformand Du lærer på dette kursus at blive den fedeste elevrådsformand! Du lærer en masse om hvordan du er en god leder, hvordan man kan få de bedste resultater ud af dit elevråd, og hvordan du motiverer dem. Når du kommer hjem, har du alle de redskaber du skal bruge til at skabe gejst i dit elevråd, og gøre det endnu federe, end det allerede er!

8

Pupil

januar 2011

Aktivitets og kampagnebossen På kurset lærer du om, hvordan du og dit elevråd, får stablet nogle fede aktiviteter og kampagner på benene. Du lærer både, hvordan man genererer idéer, hvordan man forbereder sig, hvordan man gennemfører aktiviteten eller kampagnen – og hvordan man til slut evaluerer. Vi gennemgår det hele, og når du vender hjem, vil du med garanti være parat til at sparke de fedeste aktiviteter og kampagner igang sammen med dit elevråd, der helt sikkert vil gøre en kæmpe forskel i dit elevråd og på din skole. Vejen til magten! Vælger du dette kursus, kommer du hjem med en viden om indflydelse, der kan slå selv din skoleleder omkuld! Du lærer om alle de forskellige måder at få mere indflydelse på. Happenings, læserbreve, demonstrationer, uddeling af flyers osv. Vi kommer også ind på mere formelle måder at gøre det på: Møder med politikere, stemme til valg o. lign. Du lærer også hvordan man kan bruge pressen. Når du kommer tilbage på skolen, er du blevet så klog på indflydelse, at dit elevråd kun kan nyde godt af din nye viden. Skoler kan dog kun tilmelde elever til ”Århundredes sejeste elevrådsformand”, så de to sidste kurser er kun for personlige medlemmer – der dog også kan tilmelde sig elevrådsformands kurset hvis de har lyst. Ses vi?


...............

Pupil

Hvad mener du?

Hvad mener du

– om hvordan folkeskolen skal se ud om 10 år?

Af Pernille Vigsø Bagge – Uddannelsesordfører for SF Fremtidens skole er dér, hvor flest kommunalpolitikere uanset partitilhørsforhold ønsker at bruge ressourcer, fordi de kan se, hvor meget det nytter at investere i den eneste råvare vi har – uddannelse af vores børn og unge. Fremtidens folkeskole er decentral, inkluderende, professionel, respekteret, forskellig fra område til område og løfter elevernes behov for at tilegne sig basale kundskaber såvel som almendannende oplevelser, der kan forme eleverne som hele mennesker, og som har lyst til at lære hele livet igennem. Folkeskolen skal ruste eleverne bedst muligt til at være og blive engagerede samfundsborgere, der kan håndtere en kompleks omverden. Derfor er det nødvendigt at definere folkeskolens kerneopgaver. De tre kerneopgaver består for det første i, at eleverne hurtigt lærer at læse, skrive og regne. For det andet at eleverne får almendannende oplevelser og samtaler i et fællesskab med elever, der ikke nødvendigvis har samme sociale baggrund som de selv har. Og for det tredje at der er synlige og nærværende voksne, som kan værne om og styrke fællesskabet, stille eleverne lige ved at behandle dem forskelligt og påtage sig ansvaret for, at det også er sjovt at gå i skole, så eleverne har lyst til at lære hele livet igennem. Alle elever skal tidligt i skoleforløbet lære at læse, skrive og regne. Uligheden i samfundet er bl.a. forårsaget af, at ingen regering hidtil har kunnet danne tilstrækkeligt mange mønsterbrydere i folkeskolen. Det betyder, at akademikerbørn bliver akademikere, og børn af ufaglærte har for stor risiko for også at blive ufaglærte. Èt er, hvilke tab erhvervslivet vil lide, fordi 20 % af en ungdomsårgang efter endt folkeskole ikke er 9

Pupil

januar 2011

i stand til at tage en uddannelse. Noget andet er, hvad denne kendsgerning betyder for den enkeltes mulighed for at deltage i folkestyret, for uden uddannelse – ingen dannelse. Der er børn, som aldrig ville komme til at sætte deres fødder på et museum, på et teater, i landets hovedstad, på et bibliotek eller bondegård, og som ikke vil ane, at gaflen ligger til venstre og kniven til højre, hvis ikke det var for folkeskolen. Børn med rødder i andre kulturkredse, børn med travle og uengagerede forældre, børn af enlige og trætte mødre ramt af kontanthjælpsloftet, børn som ikke for alvor ses af andre voksne end dem der er i skolen. Der er derfor stort behov for synlige og nærværende voksne – både lærere, ledere og forældre. Den menneskelige oprustning i fremtidens folkeskole sker ved at sætte folkeskolen fri og ved at ansvarliggøre og uddelegere arbejdet til de vigtigste aktører i folkeskolen, nemlig lærere, skoleledere og forældre. Ved at give disse tre aktører ansvar, respekt og tillid kan vi nå langt i forhold til at gøre fremtidens folkeskole endnu bedre.


guide

...............

...............

Pupil

guide til det perfekte nytårsfortsæt

Guide til det perfekte nytårsforsæt Tegner dit nytår til at blive noget af en dræber? Virker udsigten til at skulle tilbringe årsskiftet med familien uoverskuelig? Så skulle du tage at læse det følgende indlæg, for denne gang vil du vide hvordan du slipper væk fra de irriterende familiemedlemmer, og får sat gang i festen. Forstil dig, at din gamle tante kommer ind af døren. Det er nytårs aften, og dette var det øjeblik du frygtede mest. Du ved, at når din tante var kommet ind af døren, og når hun havde hængt sin jakke på knagen, vil hun uden tvivl plante at stort vådt smækkys på din kind. Mærk kontaktflade mellem våde læber og kind… Du kan stadig lugte hendes kaffe-smøger ånde flere timer efter, og vil mere end noget andet have undgået det. Når du nu går hen og sætter dig ved siden af din fætter for at søge dækning, i tilfælde af, at hun ville gå på jagt efter et nyt offer, er hans eneste kommentar ”klap lige hesten! Der skal også være noget til os andre.” Hvorefter han ville drille dig med, at du stadig lugter af hende, og rykke væk fra dig. Du sidder nu tilbage med følelsen af, at det bare ikke kan blive værre, hvorefter din onkel går hen til din noget nedtrykte skikkelse, og sætter sig ved siden af dig. ”Nu skal du bare høre” Siger han, og begynder at fortælle om den gang han scorede til en nytårsfest, og tror han hjælper. Han skal altid fortælle dig om sin barndom, og kommentere din åbenbart overdrevne brug af computer, mobil og telefon. Han klapper dig opmuntrende skulderen og siger ”du skal nok få dit sjov”. Mærk kontaktflade mellem hånd og skulder… ”Vil du ikke med udenfor?” Spørger din lillebror ”Jeg har lige fået nogle flere hundepropper

10

Pupil

januar 2011

af onkel” hundepropper… så bliver det bare ikke meget festligere! Mærk kontaktflade mellem irriterende, skinger stemme og centralnervesystem. Det kan være meget svært, at blive klog på sådanne mennesker, så jeg vil forsøge at hjælpe dig lidt! Tante SMASK – Vådt stads på kinden Dette er en betegnelse, som dækker over et hunkønsvæsen, der har tendens til overdrevet savlende kys. Man ser oftest denne race få frit løb, når de kommer i overgangsalderen, men der er dog tidligere blevet spottet SMASK tanter helt ned til 30-års alderen. Denne race formere sig ikke, som andre. De videregiver SMASK-syndromet mens deres ofre endnu er små, og venter på, at det vil infiltrere offerets hjerne til de selv er gamle nok til at føre det videre. Alt du skal gøre for at undgå denne race er ikke særlig indviklet. De angriber som oftest, når de kommer ind af døren. Det giver dem en god undskyldning, at det bare var et ”hej” (ja, med det hej indebar savl for fire bulldogs!) Den nemmeste måde at håndtere situationen er ikke at løbe væk. Det kræver len del mod, men det vil med garanti virke. Når hun rækker ud efter dig, skal du ikke holde øje med hendes læber, men hendes hænder – det er dem der er de farlige. Prøv at snog dig udenom dem (JA, du skal være ninja-agtig) og prøv at snog dig til et kram i stedet. Det gælder om at holde godt fast, så hun ikke


guide

...............

...............

Pupil

guide til det perfekte nytårsfortsæt

kan få hænderne eller læberne fri. Hold den så længe du kan, men regn ikke med, at hun giver op. Det kan godt virke lidt underligt, at I står der og krammer i en uendelighed, men så længe du undgår de evindelige rædsler, som hendes besøg medfører. Vent i stedet til et andet familiemedlem kommer og snor dig ud af spændetrøjen. Det skal dog lige siges, at jeg ikke vil sagsøges for noget, hvis det viser sig, at din tante er verdens bedste sumobryder, og fik snoet sig ud af dit jerngreb! Onkel Bent – nu skal du bare høre! Den var straks sværere… Onkel Bent er en værre en, og er svær at komme udenom, men noget må der gøres! Onkel Bent er en sniger, og dukker derfor op midt i det hele, uden nogen har lagt mærke til ham. Denne races foretrukne tilholdssted er i store forsamlinger, eller andre steder, der oftest generere meget opmærksomhed. Prøv derfor at undgå at sætte dig ved store borde eller lignende. Sæt på toilettet så langt du kan, uden det begynder at virke for mistænkeligt. På den måde kan du undgå ham i ca. 30 min af gangen. Jeg hørte engang om en dreng prøvede at drikke sin onkel fuld, men det skal man aldrig gøre. Onkler kører udelukkende på sprut og synet af øre. Hvis de opdager nogle af delene kan de snakke flere timer uden stop. Derimod skulle du prøve med en finte, der virker hver gang. Siden du umuligt kan snakke mere end ham, vil jeg anbefale dig at pudse ham på din lillebror eller fætter. Senere på aftenen skal du så bare lige huske, at det er dit job at finde din bror øre, for din onkel har sikkert snakket dem af (Ordspil!) På den måde

11

Pupil

januar 2011

er du nu både af med din tante, din onkel og din lillebror! Det er nu tid til at gå over til den total lækre nabo, som sidder ved det næste bord. Du skal bare passe på, det kunne jo godt være, at du bærer rundt med smitten. Du er blevet den nye tante SMASK eller Onkel Bent, men du ved det bare ikke… Hold øje med tegnene! Du kunne blive den næste! Held og lykke herfra!


...............

Pupil

nytårshilsen fra sekretariatet

et nyt år med nye udfordringer PUPIL er udgivet af: Danske Skoleelever Mejlgade 30B Hovedtelefon 7022 0033 Mail: dse@skoleelever.dk

Så blev det januar. Måneden hvor mennesker verden over visker tavlen ren, starter nye projekter og starter forfra. Budgettet ligger lavt og vægten er steget efter en måned med julekager, julegaver og en masse fantastiske oplevelser. I hvert fald når det gælder mig. Men når det gælder organisationen står vi faktisk bedre end nogensinde før.

Ansvarshavende redaktør: Robert Kjellerup Andersen

Inden året sluttede nåede vi ikke bare at runde, men faktisk at men overstige sidste års medlemsskoletal med flere længder, og har nu det bedste medlemsgrundlag nogensinde.

ISSN: 1904-5301

Alene dét er en stor bedrift.

Redaktionen består af:

Men i det nye år er der også meget at se frem til.

Redaktør: Rasmus Lambert Kjær drlk@skoleelever.dk

I slutningen af januar afholdes for første gang DSE’s weekendkurser – en fantastisk mulighed for, at lære en masse forskellige ting for personlige medlemmer.

Redaktør: Hjalte Daniel Hansen dhh@skoleelever.dk Mediegrafisk Medarbejder: Maria Refsgaard PUPIL tager forbehold for trykfejl og ændringer. Citater fra webmagasinet PUPIL er tilladt, så længe disse angives med korrekt kilde samt årgang og nummer.

I februar og starten af marts afholdes aktivweekender i alle regionerne, hvor der i år er sat ekstra fokus på netop jer, elever. Og i slutningen af marts – nærmere betegnet den 25.-27. marts afholdes vores Generalforsamling på Søndermarksskolen. Et fantastisk stormøde, der skal rumme hele 400 elever, som jeg i den grad glæder mig til. Ja, som I kan læse, er det ikke småting vi står overfor alene i løbet af de første 3 måneder, men der er ingen tvivl om, at hele DSE er parate og kampklar for at gøre det til virkelighed, så vi sammen kan kæmpe for en bedre grundskole. På vegne af DSE’s bestyrelse og sekretariat,

Puk Rasmussen

Næstformand og frivillig for Danske Skoleelever

12

Pupil

januar 2011


Kalender

...............

...............

Pupil

vinteren

Kalender for vinteren År 2010-2011

Vinteren byder på masser af aktiviteter i DSE, som alle elevrådsaktive kan være en del af. Her kan de se en oversigt over, hvad der sker i løbet af vinteren.

Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December

21.-23. januar: Aktivweekend i region Syddanmark Vi har i region Syddanmark aktivweekend d. 21-23 januar 2011. Der kommer til at være en masse fede kurser, bl.a. udvidet KKT - og meget mere! Indtil videre kommer det til at foregå på sek. i Aarhus. Vi skal selvfølgelig også hygge os og have det sjovt! Hvis du er klar på en weekend med verdens fedeste region, så skynd dig at melde dig til. Hvis du vil med, kan du enten ringe, sende en sms eller en e-mail til: // Anne-Katrine Schott Poulsen, 4126 6911, asp@skoleelever.dk // Maria Jørgensen, , 2876 9675, maj@skoleever.dk // Rune Pilgaard Bloom, 5360 2959, rpb@skoleelever.dk 28.-30. januar: DSE Weekendkursus DSE Weekendkursus er et tilbud til personlige medlemmer.

13

Pupil

januar 2011

På weekendkurset vil du blandt andet blive sat ind i, hvordan du som elev kan deltage i de demokratiske processer på skolen og i samfundet generelt. På DSE Weekendkursus kan du eksempelvis vælge et kursus om god ledelse - og få en masse værktøjer til, hvordan man er en god leder osv. 25.-27. marts: Generalforsamling 2011 I november afholdte vi Landskonferencen, et super nice stormøde, med 350 elever. Var du med til det, og vil bare gerne opleve det igen, eller sidder du og tænker ”fuck my life, jeg var ikke med!”, så er der i foråret vores årlige generalforsamling. Næste generalforsamling er d. 25. marts – 27. marts 2011, det er her DU kan være med til at bestemme DSE’s politik, være med til at sætte dagsordnen for en organisation der har stor indflydelse i dansk undervisningspolitik. Og selvom det først er i marts, kan du allerede nu tilmelde dig, så skynd dig ind på www. skoleelever.dk og tilmeld dig. Det bliver endnu federe og endnu vildere end landskonferencen!


...............

Pupil

det gode liv i fremtiden

Om 10-50 år, vil ’det gode liv’ være at: *have mange penge

*have en god k

arriere

*være G

*at ha *have et stort/flot hus ve en m så ma n føle asse venn er so r sig m man kloge kan ’h re akke’ ned på , Klimaet i Skandinavien er subtropisk, det gør at der kommer tornadoer,

Det med at der aldrig er lys på en ene side af jorden, gør ikke noget.

kategori 5 orkaner og tyfoner i lande fx Norge. Nordpolen og den halve

Man har nemlig fundet ud af at, ved at overføre kattes øjengener kan

sydpol er smeltet væk, det gør at vandstanden er steget med over 12m.

man udvikle nattesyn, der gør at man ser natten som den klareste

Det gør at meget af Danmark, her iblandt Skagen og Bornholm, er

julidag.

druknet i vand. Så det der er tilbage af Danmark vil være overbefolket af folk der snakker sjovt. Over halvdelen af Afrika er dødt, da man

Verden vil være truet af en atom-krig med Iran, da de ikke vil stoppe

troede at den stigende vandstand ville hjælpe Afrika. Men det gjorde

deres Atom-program. Iran ligger i midten af jorden, dvs. at øst Iran er

det ikke. Det gjorde bare at kolibakterier spredte sig med lynets hast,

der altid nat, og vest Iran er der altid dag. Det gør at alle folk er paniske

og slog alle de sidste dyr ihjel, så man ikke kunne få noget at spise.

og ligeglade med alt. Derfor er det blevet lovligt at købe kamphunde og

Og pga. den nyeste form for genmodifikation, kunne de spise træerne.

shotguns i netto. Bilka og Føtex er blevet så store konkurrenter at der

Så det gjorde de. Men de havde ikke tænkt over at de skulle bruge

er opstået borgerkrig i skåne, som Danmark har generobret så der var

træerne, så de kunne lave fotosyntese, så de kunne få ilt. Så derfor

plads til alle bornholmerne. Sverige er blevet erobret af Finland, som

døde de sidste, der ikke var døde af sult, døde af iltmangel og pest.

synes at det var synd for Danmark, så Danmark fik nærmest skåne som en gave.

Der vil være meget forurening, da USA og Kina bruger de døde Afrikanere som brændsel. Det gør at den ene side af jorden blev så

Næsten alle folk har deres egen bunker dvs. at det er et rum fyldt

forurenet at jorden ikke kan dreje rundt om sig selv, og den ryger ud af

med dåsemad, kagepulver, dybfrossen kringle, våben og nettoposer.

kurs. Dvs. at 1år tager 879 dage og ½ nat. Det er derfor at klimaet er

Nettoposers vægt er værd i guld. Rummet er beskyttet mod Atom-

sådan. Et døgn tager et sted mellem 39 timer og 2 uger (uger som de

stråling og forskellige gasser. Det er ikke muligt at trænge ind uden et

er nu) Det er alt efter om der er fuldmåne på en anden side af jorden.

fingeraftryk fra ejeren. Med mindre du har skåret hans fingre af…

Danske Skoleelever - Mejlgade 30B - 8000 Århus C - Tlf: 70 22 00 33 - Fax: 70 22 04 33 - Mail: dse@skoleelever.dk

PUPIL 1. årgang 6. udgave januar 2011  

Danske Skoleelever præsenterer januar måneds udgave af PUPIL - Elevernes Magasin

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you