Page 1

TIDLØS KLASSISK DESIGN

FYLLINGSDØRER

Du både ser og føler forskjellen


HISTORIEN Det var Laurits Frøyland (85) som startet opp trevareproduksjon i Skjold i 1955. Den da unge Laurits fikk idéen til trevareproduksjon etter flere år som tømrer i et byggfirma. Han arbeidet en stor del med å bygge opp innredninger på stedet i ulike typer bygg. Det gav han muligheten til å starte et snekkerverksted for å produsere skapdører og skuffer til innredningene. Virksomheten utviklet seg til å omfatte et komplett utvalg av trevareprodukter: innredninger, ytterdører, innerdører, vinduer og trapper. Senere ble sønnene Godtfred og Geir Olav involvert i bedriften, og de overtok formelt tidlig på 80-tallet. I 1990 ble Geir Olav og Irene Frøyland eiere av Skjold Trevare AS. Irene ble en betydelig ressurs og en kjent personlighet de kommende år. Bedriften etablerte seg som en velrenomért produsent av ramtre-ytterdører: Utvendige fyllingsdører, bi-inngangsdører, hyttedører og balkongdører. I tillegg til egen produksjon av “Skjold dører”, ble det produsert balkongdører, også innadslående, for flere store trevareprodusenter. Produksjonen vokste, og januar 2000 stod et stort tilbygg ferdig. Bedriften disponerte nå 4.200 kvm moderne produksjonslokaler/lager. Allerede året etter mistet selskapet kontrakten med sin største kunde av balkongdører. Omsetningen ble halvert fra 33 MNOK. Dette ble starten på en rekke uheldige omstendigheter de neste årene. Et fall under vedhogst ødela Geir Olavs rygg og nakke, med delvis uførhet som resultat. Høsten 2006 opplevde bedriften en dramatisk naturkatastrofe, der en stor del av lokalene ble stående nær 3 meter under vann. Det tok nesten ett år, med arbeid dag og natt, før det ble flyt i produksjonen igjen. Kort etter døde to viktige nøkkelmedarbeidere, Irene og Kjartan (mellomleder), under triste omstendigheter. Dette var et hardt slag for de ansatte og ledelsen. Høsten 2007 ble det startet en prosess for salg av bedriften. Både utenlandske og nasjonale industrielle investorer var interessert. Når finanskrisen slo inn for alvor i september og oktober 2008, trakk imidlertid samtlige investorer seg. Selskapet hadde pådratt seg et betydelig underskudd, og oppbud var et faktum. Kundene og de ansatte ville det annerledes. Kundene ønsket fortsatt å kjøpe kvalitetsdører fra Skjold. Derfor bestemte tre ansatte seg for å starte på nytt. Skjold Døren AS ble stiftet, og ny produksjon var i gang i de samme lokalene 5. november 2008. Dermed kunne en lang industrihistorie fortsette. Nå med nytt pågangsmot og en mer solid plattform. Ny strategi er valgt for å befeste posisjonen som landets fremste produsent av innadslående ekte fyllingsdører og balkongdører. Lenge leve Skjold-døren!


BESTE RÅVARER - MILJØRIKTIG VALG KVISTFRITT RAMTRE Tre er et levende materiale som opptar og avgir fuktighet. For å best mulig sikre holdbar finish over mange år, benytter vi kvistfri ramtrevanger i laminert heltre med maks åringsbredde på 4 mm. Dette reduserer sannsynligheten for råte, uønsket bevegelse og at kvisten over tid blir synlig gjennom overflatebehandlingen. Vi har strengere krav til våre råvarer enn det som Norsk Dør- og Vinduskontroll krever.

FYLLINGER

TÅLER SOLLYS - FARGEGARANTI

Topp ramtre

Toppsjiktet legges i to eller tre strøk avhengig av fargevalg. Vannbasert maling av beste kvalitet som tåler sollys - også mørke farger. Vær likevel oppmerksom på at mørke farger i sollys gir større risiko for falming og krever godt vedlikehold. Overflatetemperaturen kan komme opp i 70 - 75 C en flott soldag. Hvit farge får sjelden en overflatetemperatur over 30 - 35 C.

Vertikal spross Ramtrevange

Fylling

Horisontal spross

Avhengig av design og ønsket finish velges fyllinger av heltre, kompakt laminat eller MDFexterior. Alle typer har god motstandsdyktighet mot fukt. Særlig kompakt laminat, som vi benytter i balkongdører og kjellerdører. Vi har gått helt bort fra HDF, som de aller fleste andre produsenter benytter. Kompakt laminat er dobbelt så dyrt, men forlenger levetiden på døren vesentlig.

EPOXY GRUNNING Videre benytter vi 2-komponents vannbasert epoxy grunning som er mer regntett og tykkere enn vanlig grunning, og 40% dyrere enn den grunning de fleste andre produsenter benytter. Dette gir glattere og jevnere toppstrøk. Før grunning impregneres alle trekomponentene for ytterligere å forebygge sopp og råte.

TOPP ISOLERING For å møte kravene til isolasjon benyttes energiglass fylt med argongass som standard, U-verdi = 1,1. Fyllinger med isolasjon EPS 29 mm eller 35 mm gir U-verdi henholdsvis 0,97 og 0,83.

Vertikal spross Bunn ramtre

Vårt ramtre er levert av Fritzöe Engros AS, fra sagbruket Tezei-S i Latvia. Trevirket er sertifisert økologisk rene av Forest Stewardship Council (www.fsa.org) og opprinnelsen kan dokumenteres tilbake til skogbruket i Latvia.

FARGEGARANTI I mer enn 100 har Beckers Acroma levert kvalitets malingsprodukter til treindustrien, med høy miljøprofil i sin produktutvikling.


Symfoni: Passer stor sett til alle klassiske norske boliger med sm책rutevindu eller vindussprosser - nye og eldre hus. Stilen kan tilpasses med fyllinger, glass og farge. Gir uansett et eksklusivt preg.


Symfoni Eliten innen design - klassisk eleganse. Solid kraftig 120 mm bredt kvistfritt ramtre. Basis i stående fyllinger og kan leveres i utallige kombinasjoner med og uten glass. Det kan også velges freste fyllinger på innsiden - like fin inne som ute.

Kan leveres både innad eller utadslående, med egen sikkerhetspakke for lås og beslag. Vi kan levere i de farger du ønsker. Oppgi fargekode.

Eksempel på dobbeldør:

Eksempel på variant:

Eksempler på varianter:

Symfoni-Villa


Tango: Passer til nye og eldre boliger med norsk byggestil og sm책rutevindu. I kombinasjon med overlys og sidefelt, gir inngangen et lett og sommerlig preg.


Tango Lett og lys elegant design. Basis i liggende fyllinger og glass i øverste del. Kan leveres uten eller med faste eller løse sprosser. 120 mm kvistfritt ramtre. Det kan også velges freste fyllinger på innsiden - like fin inne som ute.

Eksempel på varianter:

Tango med spross sett fra innsiden:


EKTE FYLLINGSDØRER - du både ser og føler forskjellen PERSONLIGHETEN En ytterdør gjenspeiler gjerne personligheten til menneskene som bor der samtidig som den fremhever husets særpreg. Ikke prangende, men elegant og innbydende. Den skal selvsagt tåle ekstreme påvirkninger av sol, regn, vind og kulde. Den funksjonelle oppgaven er den viktigste - men vi kommer ikke utenom den estetiske siden. Du både ser og føler forskjellen.

KOPI ELLER EKTE VARE Byggmestere kaller fyllingsdører, også kalt ramtredører, for ”ekte dører”. Ramtrevanger i laminert heltre med ekte fyllinger gir tidløst klassisk design med dybde. Ramtredører formidler godt håndverk, og skiller seg fra (sandwich) platedører. For å etterligne ekte ramtredører har platedørene dekoren limt utenpå. Alternativt freses dekoren ned i sandwichen. Platedører har preg av å være et industriprodukt. Gjør en sammenligning så ser du forskjellen. Vil du ha ekte vare eller kopi?

SIKKERT STILVALG De fleste norske hus har en tradisjonell byggestil. Ramtreytterdører er alltid et sikkert stilvalg innen rehabilitering. Ramtredører bygger på norsk byggeskikk. Spør om råd hvis du trenger hjelp til å bli oppmerksom på forskjellene. Det er dyrt å angre etterpå, etter at ny dør er montert. Passer ikke ytterdøren til huset ditt blir det lett synlig.

MARKEDES BREDESTE RAMTRE I våre hovedinngangsdører benytter vi 120 mm ramtre. Nesten ingen andre produsenter benytter så bredt ramtre. 120 mm ramtre gir døren et kraftig og solid inntrykk. Sammenlign med andre dører så ser du hva vi mener.

Leveres i farger etter ønske

Sikkerhets- og varmeregulerende glass kan leveres

Flere modeller dørvridere å velge mellom

FG-godkjent hakereilelås med sikkerhetssylinder kan leveres

Innsiden av døren kan utformes tilnærmet lik utsiden

Justerbare hengsler med bakkant beslag for økt innbruddsikring kan leveres

Standardmål for enkle dører har bredde 790, 890 og 990 mm. Doble dører har bredde fra 1090 til 1990 mm. Standard høyder er 1890, 1990 og 2090 mm. Kan også leveres i andre spesialmål.


INNAD- ELLER UTADSLÅENDE? - de glemte argumentene TRENDEN SNUDDE PÅ 70- og 80-TALLET Nesten alle hus fram til 70-tallet hadde innadslående dører. Økte krav førte til at produsentene fikk problemer med å klare nye tetthetskrav. Samtidig endret byggeskikken seg mot boliger med mindre entré hvor det ikke ble plass til innadslående dør. Innadslående dør gir dybde og karakter i fasaden. Døren monteres innfelt med veggens innerkant. Da reduseres også problemet med kuldebro. Utadslående dører monteres jevnt med veggens ytterkant og gir et flatt uttrykk. Dette betyr at rehabilitering av eldre hus skal ha en innadslående ramtredør for å beholde harmoni i byggestilen.

VELKOMMEN INN Oppfatningen fra gammelt av var at ved å åpne døren innover, ga gjestene en bedre følelse av å ønske dem ”velkommen inn”. Går døren utover, får man følelsen av å skyve gjestene av trappen. Hele Europa bruker innadslående dører.

INGEN VINDFANG Innadslående dører har ikke vindfang, slik at man slipper å stå å holde døren når det blåser. Særlig på Vestlandet er vi vant til å måtte holde døren med et fast grep. Med innadslående dør, har du hendene fri selv om døren står åpen og det blåser. Med handleposer i hver hånd, er det bekvemmelig å presse ned dørhåndtaket med albuen og la døren åpne seg innover. Vi bærer mer inn i huset enn ut. Det er viktig å ivareta den logistikk boligen opprinnelig er planlagt for.

PLASSBESPARENDE Utadslående dører er plassbesparende. Har boligen en trang entré, sparer man plass ved at døren går utover. Man slipper også å irritere seg over henslengte sko som ligger i veien for å få åpnet døren innover.

MINDRE RISIKO FOR LEKKASJE Det er også lettere å få en utadslående dør til å holde tett for vind og regn. Er inngangen værutsatt, er dette et godt argument for utadslående.

SIKRERE Sikrere rømningsvei er også et argument for at døren skal slå ut, og er et krav i offentlige bygg. De samme krav er ikke for eneboliger som ofte har flere alternative rømningsveier.


Foxtrot Enkelt og stilrent design. Basis i smale vertikale glass og 62 mm gjennomgående sprosser. Tilnærmet lik ute og inne. Kan velges i ulike varianter. Passer godt sammen med sidefelt. Standard 120 mm bredt kvistfritt ramtre.

Foxtrot:

Eksempel på varianter:

Passer til boliger fra 70- og 80-tallet med store vindu uten småruter og spross. Kan også passe til moderne funkisboliger. Bryter harmonisk mønsteret mot liggende veggpanel. Vurder matchende farge til vindu og listverk.


Butikkdører, kirkedører, skoledører - og andre spesialdører

Våre butikkdører er spesielt etterspurt fordi vi er en av få produsenter som produserer med kvistfri 120 mm ramtre. Dette gir en kraftig konstruksjon. Kirkedører produserer vi ofte i eik, ask eller andre harde tresorter. Enkle eller doble dører med sparkeplater, heldekkende håndtak, sikkerhetsglass, sikkerhetslåser og beslag etter spesifikasjon.

Ta kontakt - vi finner løsningen som møter dine ønsker og behov


MONTERING

5-ÅRS PRODUKTGARANTI

1. UNDERLAG I VATER Først må underlaget være i vater og riktig høyde i forhold til gulvet på innsiden (f.eks. parkett). Husk isolering!

GARANTIEN DEKKER: (hengsler og låsekasse) • Treverkets stabilitet Kile

ål 2 ål 1

SIDEFELT OG OVERLYS Før montering i vegg skrues sidefelt/overlys og dørkarm sammen. Benytt lim eller tettningsmasse for å unngå trekk. Benytt treskruer 5x50 mm med 700 mm avstand. Vær oppmerksom på risiko for punktering av glass!

alm gon

alm

6. ETTERJUSTERING Etterjustering av hengsler og sluttstykke kan bli nødvendig. Et trehus lever og kan føre til at døren kommer ut av posisjon. Bruk av skum ved montering vanskeliggjør etterjustering.

• Kondens i glass (i.h.t. Glass og Fasadeforeningen, www.glassportal.no)

• Garantien dekker utbedring, eller erstatningsvare Kile

Dia

gon

5. TETTING OG ISOLERING Vindsperr klemmes mot karm utvending og utvendig listverk festet i reisverket. Ikke i karmen! Reduserer at krymp i listverk og kledning overføres til dørkarm. Isoleringsstrimler dyttes løst inn mellom karm og reisverk. Benytt tettningsmasse ved terskelens utside og eventuelt beslag.

• Kvistgulning

• Regn- og vindtett (iht. Norsk Dør- og Vinduskontroll, www.ndvk.no)

3. SETT INN DØRBLAD 4. KIL KARMENS LÅSSIDE - JUSTER Plasser 3 kilepar mellom karm og reisverk ca. 10 cm fra topp og bunn, samt ved låsesluttstykket. Kontroller diagonalmålene og at avstand mellom karm og dørblad har jevn klaring. Stram forsiktig kilene. Kontroller åpning og lukking samt at lås fungerer tilfredsstillende. Bor hull like under kilene. Fest karmens låseside med 6x75-100 mm treskruer.

Kile

Dia

2. KILER OG LODDRETT HENGSLESIDE Benytt “skims” eller kilepar. Stift 4 kilepar til reisverket i åpningens hengsleside ca. 10 cm fra topp og bunn, samt mellom hver hengslehøyde. Lodd av kilene med rettholt. Hekt av dørbladet. Sett karmen på plass i åpningen. Karmen skal flukte med yttervegg for utadslående dør, og innervegg for innadslående dør. Bor hull like under kilene. Benytt 6x75-100 mm treskruer og fest karmens hengsleside.

• Beslagets funksjon

• Direkte utbedringsomkostninger inntil 3 år – se faste satser www.skjolddoren.no GARANTIEN DEKKER IKKE:

Kile

• Transportskade, skader påført under lagring eller i forbindelse med montering • Falming, eller lakkbløring av mørke farger • Direkte utskiftningsomkostninger etter 3 år Kile

• Utgifter til transport utenfor asfaltert vei, kran, stillas e.l. • Utgifter p.g.a. spesielle sikkerhets- eller arbeidsforskrifter på stedet, bygningsmessige arbeider eller demontering av tilstøtende bygningskomponenter • Eventuelle etterarbeider, som snekker-, maler-, pusseeller dekorasjonsarbeider

Kile

Kile

• Slitasjeskader på tetningslister eller skader på tetningslist forårsaket av feiljustering, beis/maling eller løsemidler GARANTIEN FORUTSETTER: • Produktet må lagres og monteres i henhold til vår anbefaling • Ubehandlet dør må overflatebehandles umiddelbart etter mottak - se www.skjolddoren.no • Regelmessig vedlikehold – se www.skjolddoren.no • Forbrukere må reklamere til utsalgsstedet innen rimelig tid, og senest innen 2 måneder, etter at mangelen er oppdaget. • Returnering av eventuelt erstattet vare til utsalgssted


Beckers Skjold Døren AS Isvik, 5574 Skjold Tlf: 52 76 73 33 Faks: 52 76 73 44 firmapost@skjolddoren.no www.skjolddoren.no

Skjold Døren - Brosjyre  

Skjold Døren - Brosjyre

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you