Page 1

VI ER ANSVARLIGE, VI HOLDER ORD, OG VI KÆMPER INDÆDT Skjern Håndbolds værdier er dybt forankret i et stærkt vinderinstinkt, håndboldmæssigt håndværk og et ukueligt vestjysk mod, der gør det muligt at veksle holdninger til handlinger.

PROFILAVIS MARTS 2016

skjernhaandbold.dk

Kasper Søndergaard

3 år mere i grønt og flytter til Naturens Rige...........18

Ole Nørgaard............. 3 Om ledelse i sportens verden

LigaPartner:

ProduktPartner:

Thomas Klitgaard.... 24

Champions League og stolthed

Bjarke og Stine......... 43 Vi er bare mest til Vestjylland

Hovedsponsor:


2|3

PROFILAVIS MARTS 2016

’’

Mere end bare en håndboldklub

De fleste danskere vil nok huske året for en historisk fodboldlandskamp i Göteborg. Andre vil måske huske året for danskernes nej til EU’s Maastricht-traktat, og så er vi en del vestjyder, der vil huske 1992 for året, hvor det første ord blev skrevet i fortællingen om Skjern Håndbold. Klubben blev som bekendt dannet efter et holdfællesskab mellem moderforeningerne Skjern Gymnastikforening af 1916 og Skjern KFUM & KFUK’s Idrætsforening. Formålet var at fremme håndboldsporten i såvel Skjern som Vestjylland. I dag, 24 år senere, synes vi, at det er lykkedes ganske godt. Det er der mange grunde til, og nogle af grundene er skildret i denne avis. For bag det grønne logo findes der en fortælling om en klub, der takket været frivillige hænder, lokal opbakning, loyale sponsorere, dedikerede medarbejdere og sejrssultne spillere og trænere i løbet af 24 år har skabt mere end en bare håndboldklub. Det er vi fælles om, for det er lige præcis kollektivet, der har positioneret os som en af Danmarks bedste og førende håndboldklubber. Det skyldes en samlet enhed af Skjern Håndboldansigter – lige fra den fightende anfører på banen til den trofaste sæsonkortholder på tribunen. Og det kan og skal vi være stolte af. Et eksempel på sammenholdet findes på side 40, hvor du kan læse om de 200 århusianske eksilvestjyder, der i begyndelsen af marts bakkede spillerne op i en kamp i Aarhus efter invitation fra Naturens Rige. En kommune, der til sommer får endnu en tilflytter, når Kasper Søndergaard og familie flytter til Skjern. Det finder du på side 18.

Du kan også læse om to tidligere spillere, der med egne ord skriver om deres nye liv efter tiden i Skjern. Læs på side 45 om Pelle Larsens venskab med Anders Eggert, der begyndte på Bredgade, og sidenhen har ført til fælles forretninger. Læs også på side 28 om Henrik Møllgaards eventyr i Paris, hvor han hver dag kæmper mod verdens bedste håndboldspiller. Man kommer rigtig langt med sammenhold og loyalitet, men det er resultaterne, sejrene, titlerne, der får det hele til at gå op en højere enhed. Og sejrene kom på stribe i kalenderåret 2015, der bød på flere sportslige højdepunkter, end vi næsten kunne følge med til. Derfor kan du på side 24 selvfølgelig læse om oplevelserne i Champions League, og på side 34 fortæller Morten Balling sin version af det oplevelsesrige år. Du finder også ord om Hans Martin Asmussen, Matthias Flohr og Bjarte Myrhols hustru Charlotte, der efter flytningen til Skjern har åbnet egen forretning i byen. Samlet set holder du lige nu en avis i hånden, der fortæller noget af historien om en klub, der er mere end bare en håndboldklub. God fornøjelse med avisen! Carsten Thygesen, bestyrelsesformand

FAKTA Udgiver: Skjern Håndbold l Oplag: 8.957 eksemplarer (inkl. ekstra oplag) l Ansvarshavende: Skjern Håndbold Fotografer: Bendt Christiansen, Leif Bengtsson, Steffen Bloch og Skjern Håndbold l Produktion: Dagbladet Ringkøbing - Skjern, Bergs Plads 5, 6900 Skjern Tryk: Jysk Fynske Medier Trykkeri l Distribution: Omdeles sammen med Dagbladet Ringkøbing - Skjern onsdag den 23. marts 2016

JURA TIL TIDEN Hos Kirk Larsen & Ascanius er tiden og kunden i centrum. Derfor prioriterer vi: •

Tilgængelighed

Kontakt os for mere information:

Faglig kompetence

Advokat Hans Jeppesen

Konkrete helhedsløsninger

Advokat Jesper Ebbesen Schmidt

Forretningsmæssig fokus

Advokatfuldmægtig Martin Nielsen Hansen

Kort responstid

København . Esbjerg . Herning . Skjern Tlf. 70 22 66 60 . www.kirklarsen.dk
skjernhaandbold.dk

Ledelse er også et spørgsmål om at lytte og forstå for at få samspillet til at fungere. Her ses Ole Nørgaard i dialog med Bjarke Christensen under Champions League kampen mod Baia Mare fra Rumænien. Foto: Steffen Bloch

Om ledelse... Det har de seneste mange år været en trend, at toptrænere fra eliteidræt har ytret sig om ledelse i offentligheden. Er der i grunden ikke meget store forskelle på at være leder i idrættens verden og i erhvervslivet? Skjern Håndbold har taget en snak med Ole Nørgaard. ON: Der er absolut forskelle, men der er også betydelige forskelle på at udøve ledelse, alt efter om man er leder i en produktionsvirksomhed, en børnehave, en operationsafdeling på et sygehus eller er kommunaldirektør i Ringkøbing-Skjern Kommune, ligesom ledelsesopgaverne også varierer afhængig af, på hvilket niveau i organisationen, man er leder. Men der er én grundlæggende fællesnævner på tværs af ledelseskontekster, og det er at skulle præstere gennem andre. Og for at kunne det, er det i mine øjne en afgørende præmis for en (succesfuld) leder at identificere sit ledelsesrum ved at besvare tre spørgsmål: hvem er jeg som leder?, hvem er det, jeg leder? og i hvilken kontekst er det, at jeg er leder? Skjern Håndbold: Hvem er Ole Nørgaardså som leder? ON: Som nævnt anser jeg selvindsigten som meget vigtig. Det handler helt skåret ind til benet om at vide, hvem man er, hvad man kan og hvad man så skal. Her snakker vi om en symbiose afpersonlighedstræk, motivationsdrivkræfter, styrker, værdier og faglige kompetencer, som gerne skal komme autentisk til udtryk

i form af et personligt lederskab. For mig står værdierne højere end alt andet. Dem har du ufravigeligt med dig som menneske i både med- og modgang. Jeg vil gerne – i den korte version – her løfte sløret for mine tre kerneværdier. Den første er at være autentisk, og det betyder for mig i al sin enkelhed at være den person, jeg er og ikke udgive mig for at være noget andet. I forlængelse heraf, følger også bestræbelserne på at undgå at havne i andre roller, end der, hvor det er muligt at være autentisk. Den anden værdi er at anstrenge mig på at have en anerkendende tilgang. Det er for mig at se, høre og (forsøge at) forstå andre. At anerkende er i min optik både en værdsættelse af andre og en hyldest til forskelligheden. Der er faktisk megen læring og inspiration forbundet med at lytte til andre. At være anerkendende er imidlertid ikke ensbetydende med blot at give andre ret, give efter og overtage synspunkter. Faktisk kan dét at være en god lytter sagtens bidrage til at forstærke egne holdninger. Den tredje kerneværdi er, at jeg, så vidt som muligt, vil være den ansvarshavende i mit eget liv. Heri ligger der en forpligtelse

til at kigge indad og være den primært ansvarlige for retninger, beslutninger, handlinger og konsekvenser. Udover de personlige værdier spiller (livs-)erfaring selvsagt en væsentlig rolle, når vi snakker brug af viden om egne personlighedstræk, motivationsdrivkræfter, styrker og faglige kompetencer i ledelsesøjemed. Skjern Håndbold: Hvem er det så, du leder? ON: Jeg kan tage udgangspunkt i et citat fra fodboldtrænerlegenden Sir Alex Ferguson: ”We often see them discussing football in abstract terms, forgetting that in reality, it is played by flesh and blood creatures with feelings. Tactics is important, but it is not, what win games. Games are won by people”. I citatet ligger erkendelse af, at den humane faktor er vigtigere end alt andet, når der skal præsteres. Fx kan man jo sagtens opleve to nærmest modsatrettede præstationer fra samme hold i løbet af (nogle gange) ualmindelig kort tid. Det skyldes jo med sikkerhed ikke, at spillerne i den mellemliggende periode er blevet fagligt ringere til at spille håndbold. I stedet er der noget (fortsættes side 6)

Landinspektør Vest Malene Foldager Andersen Landinspektør

97 35 30 33 Holger Danskes Plads 8, 1. sal · 6900 Skjern www.landinspektorvest.dk landinspektorvest@landinspektorvest.dk

Innovest. Ånumvej 28. 6900 Skjern T. (+45) 60 49 43 56 M. pia@borstingconsult.dk www.borstingconsult.dk


4|5

PROFILAVIS MARTS 2016

SOMMERFERIE TIL DE BEDSTE PRISER

– men du skal bestille nu, for det går stærkt

GOLDEN SANDS

BULGARIEN

DUBAI

RHODOS

EMIRATERNE

Bravo-kat. 3+

GRÆKENLAND

Bravo-kat. 4

Bravo-kat. 3

MED

ALL

INCLUSIVE

Hotel Kristal

Dejligt hotel med rolige omgivelser Dobbeltværelser med All Inclusive Afrejse fra Billund og København Rejs fx 9/6 og 16/6 i 1 uge Pris pr. person fra kr.

5.198 3.498

NU pris pr. person fra kr.

ALGARVE

Warwick International Fantastisk hotel midt i Dubai Dobbeltværelser med morgenmad Afrejse fra København Rejs fx 27/3 i 1 uge Pris pr. person fra kr. Pris pr. person fra kr.

MARMARIS

PORTUGAL

Ideelt for livsnydere - direkte på stranden 1-værelses lejlighed Afrejse fra Billund og Aalborg Rejs fx 17/5, 24/5 og 31/5 i 1 uge Pris pr. person fra kr.

4.298 2.498

NU pris pr. person fra kr.

DOLPHIN BAY

TYRKIET

Bravo-kat. 4

THAILAND

Bravo-kat. 4

Bravo-kat. 3+

MED

STRAND

ALL

HOTEL

INCLUSIVE

Hotel Holiday Inn

Lækkert hotel direkte på stranden Dobbeltværelser med morgenmad Afrejse fra Billund Rejs fx 3/6, 10/6 og 17/6 i 1 uge Pris pr. person fra kr. NU pris pr. person fra kr.

9.398 6.998

Lejl. Elpida Beach

5.798 3.498

Green Nature Hotel

Fantastisk familiehotel Dobbeltværelser med All Inclusive Afrejse fra Billund og København Rejs fx 5/6, 12/6 og 19/6 i 1 uge Pris pr. person fra kr. NU pris pr. person fra kr.

Away Beach Village

5.798 3.998

Unikt placeret i Dolphin Bay ved Pranburi 2-værelses deluxe poolsuite m/morgenmad Afrejse fra København fx 24/9, 1/10 eller 3/10 - 13 dage Pris pr. person fra kr. NU pris pr. person fra kr.

Bethaniagade 40, Herning · Ring 70 10 10 77 eller bestil på bravotours.dk

9.598 8.598
skjernhaandbold.dk

MED BRAVO TOURS ER DER ALTID

DANSKTALENDE REJSELEDERE

Faro · Algarve

Santorini

Alhambra · Granada

ALANYA

COSTA DEL SOL

TYRKIET

SPANIEN

Bravo-kat. 3+

MED

GRÆKENLAND

Bravo-kat. 4

Bravo-kat. 3

MED

ALL

ALL

INCLUSIVE

INCLUSIVE

Katya Hotel

Familiehotel med mange faciliteter Dobbeltværelser med All Inclusive Afrejse fra Billund og København Rejs fx 10/5, 17/5 og 24/5 i 1 uge Pris pr. person fra kr.

4.798 2.998

NU pris pr. person fra kr.

SANTORINI

KRETA

GRÆKENLAND

Marconfort Griego

Stort og meget eftertragtet hotel Dobbeltværelser med All Inclusive Afrejse fra Billund og København Rejs fx 5/6 og 12/6 i 1 uge Pris pr. person fra kr. NU pris pr. person fra kr.

ZAKYNTHOS

5.598 3.998

GRÆKENLAND

Bravo-kat. 4

NU pris pr. person fra kr.

5.298 3.498

NU pris pr. person fra kr.

4.598 2.698

COSTA DE ALMERÍA

SPANIEN

HOTEL

Lejl. Porto Iliessa

Strandhotel med fantastisk udsigt Lejligheder Afrejse fra Billund Rejs fx 21/5, 28/5 og 4/6 i 1 uge Pris pr. person fra kr. NU pris pr. person fra kr.

Bravo-kat. 3+

STRAND

HOTEL

Ideelt for livsnydere - direkte på stranden Dobbeltværelser med morgenmad Afrejse fra Billund og København Rejs fx 23/5, 30/5 og 6/6 i 1 uge Pris pr. person fra kr.

Efterspurgt hotel med græsk charme 2-værelses lejlighed Afrejse fra Billund, Aalborg og København Rejs fx 10/6, 13/6 og 17/6 i 1 uge Pris pr. person fra kr.

Bravo-kat. 3+

STRAND

Mediterranean Royal

Lejligheder Elma

4.998 3.298

ATH Portomagno Spa

Skønt hotel med god placering Dobbeltværelser med halvpension Afrejse fra Billund og København Rejs fx 25/5, 1/6 og 8/6 i 1 uge Pris pr. person fra kr. NU pris pr. person fra kr.

Bethaniagade 40, Herning · Ring 70 10 10 77 eller bestil på bravotours.dk

4.498 2.998


6|7

PROFILAVIS MARTS 2016

andet på spil, og dét andet er af human karakter. Skal man derfor præstere gennem andre, er man derfor nødt til at bruge noget krudt på at forsøge at forstå de individer, som udgør ens team. Det er en meget spændende proces, og faktisk kan jeg ikke forstå, at der er ledere med personaleansvar, som ikke er voldsomt optaget af det. At opnå et kvalificeret indblik i, bl.a. ved hjælp af psykologisk baserede testværktøjer, hvad der hver især giver mening for spillerne, hvilke drivkræfter de har og hvilke psykologiske behov, som de søger at få dækket - og så forsøge at omsætte det til lavpraktik i hverdagen -er i mine øjne, en afgørende bestræbelse i arbejdet med at skabe et high performance team. Jeg har derfor en meget individorienteret tilgang til det at arbejde med teams. Jeg tror således ikke på, at teams i sig selv har den selvstændige værdi med høj synergieffekt, som det ofte udtrykkes af teamarbejdsformens tilhængere. Jeg tror langt mere på, at det er graden af den individuelle psykologiske behovstilfredsstillelse hos teamets deltagere, der bestemmer dets styrke. Eller som det udtrykkes af basketball-ikonet Michael Jordan: ”There is no I in team, but there is in win”. Skjern Håndbold: Du nævner også konteksten. Hvilken kontekst er du leder i? ON: I en elitær idrætsverden. Og det at være elitær betyder for mig, at man til enhver tid forsøger at optimere det, som man selv kan påvirke, at man er udvalgt i hård konkurrence og derfor er dygtig til sit fag. Spillerne har derfor været igennem mange nåleøjer undervejs i deres idrætskarriere og har den vej rundt kvalificeret sig (og gjort sig fortjente) til at være del af en lille udvalgt skare. Det betyder på den ene side, at der eksisterer en intern kollegial anerkendelse af de individuelle færdigheder og på den anden side, at alt foregår i et miljø, hvor det er legalt at stille endog meget høje krav. Et andet karakteristisk kendetegn ved eliteidræt er, at der er kontant afregning i langt højere grad og meget hyppigere end i andre kontekster. (fortsættes side 8)

Ledelse skal udøves i praksis. Gennem en lang årrække har Ole Nørgaard arbejdet i det elitære miljø, og han fokuserer på individet som dog alle arbejder mod fælles mål. På billedet ses en jublende træner i Skjern Bank Arena ved efterårets Champions League kampe. Foto: Bendt Christiansen

Kom ned og oplev en unik stemning, der inspirerer unge som ældre til at dyrke det aktive liv

LAST - BUS & DÆKCENTER VESTJYLLAND A/S Engdraget 1 · 6900 Skjern · Tlf. 9680 2893· Fax 9735 2933 · Mail: info@v-l-s.dk


skjernhaandbold.dk

ÅRETS SPILLER 2015/16 Skjern Hündbold I samarbejde med Skjern Bank küres �Årets spiller 2015/16� i Skjern Hündbold. Du kan stemme pü din favorit i forbindelse med slutspillet i BOXER Herreligaen. LÌs mere pü www.skjernhaandbold.dk

I VORES BANK ER DU MERE END BARE ET NUMMER Bag spillernumre og kundenumre findes rigtige mennesker. I vestjyskBANK rüdgiver vi mennesker – ikke numre. Vi hjÌlper dig med at fü dine økonomiske tal e for dig, sü du kommer til at spille ü dit mül. tÌttere pü

TIDLIGERE �ÅRETS SPILLER� I SKJERN HÅNDBOLD: 1997/98: Henrik Bergholt 1998/99: Henrik Sloth 1999/00: Peder Christensen 2000/01: Jesper Jensen 2001/02: Claus Hansen 2002/03: Kristian Gjessing 2003/04: Michael V. Knudsen 2004/05: Sune Agershou 2005/06: Lars Møller Madsen 2006/07: Jesper Jensen

2007/08: Vignir Svavarsson 2008/09: Anders Eggert 2009/10: Claus Møller Jacobsen 2010/11: Jacob Ă˜stergaard 2011/12: RenĂŠ Ramussen 2012/13: Henrik Møllgaard 2013/14: Henrik Møllgaard 2014/15: Thomas Klitgaard 2015/16: ????

Hovedsponsor:

LigaPartner:

ProduktPartner:

VI ER ANSVARLIGE, VI HOLDER ORD, OG VI KÆMPER INDÆDT Skjern Hündbolds vÌrdier er dybt forankret i et stÌrkt vinderinstinkt, hündboldmÌssigt hündvÌrk og et ukueligt vestjysk mod, der gør det muligt at veksle holdninger til handlinger.

• Kloak-TV og fejlďŹ nding m.m. • Gravearbejde med minigraver og rendegraver. • Jordarbejde med 5 tons gummiged. • Reparation og separering af kloak.

• NedsivningsanlÌg i det übne land. • AnlÌgsopgaver/ belÌgningsarbejde. • Salg og nedlÌgning af iser og belÌgningssten. • Snerydning for private og erhverv.

8

&)/)100"0.+0&,.!+&+$

      01+&+$2"' 501+&+$5 ('".+5)#  *&) /,."++& ,)&/"+ *&)!(

333(),((,+0.,)!(

Skjern LĂĽseservice TO R B E N Ă˜ STERGA A R D tlf. 2976 6464

Bredgade 19 B st. tv. 6900 Skjern torben@skjern-laaseservice.dk www.skjern-laaseservice.dk

vestjyskBANK er stolt sponsor i Skjern Hündbold, fordi vi tror pü, at vi i fÌllesskab gør en forskel.

vestjyskbank.dk


8|9

PROFILAVIS MARTS 2016

På det område minder trænerens rolle jo om en politikers, som jo også må leve med, at alle legalt har lov til at have en mening og ytre sig offentligt herom, uanset om man har faglig indsigt eller ej. Derfor har trænere i eliteidræt som oftest i deres DNA indbygget en høj grad af mental robusthed, så deres indre kompas ikke slås i stykker, hvis der er optræk til et stormvejr i horisonten, eller man render ind i et pludseligt uforudset uvejr. Skjern Håndbold: Hvorfra henter du inspiration til din ledelsespraksis? Mange steder fra. Teoretisk, primært fra den psykologiske videnskab, hvor jeg især søger inspiration i forskning om samspillet mellem personlighedstræk og individuel motivation. I praksis ved at kigge nysgerrigt på, hvordan ledelse udøves i andre kontekster, især i de mere elitære af slagsen. I det hele taget har jeg længe været optaget af elitære miljøer og hvad der driver deres udøvere. Og det gælder uanset, om vi snakker fx sport, videnskab, erhvervsliv, kultur eller forsvarets specialtropper. Jeg tror på, at der på tværs af miljøerne eksisterer det, jeg vil kalde for et ”elitært mindset”, som individerne har til fælles. Og i denne fællesmængde er der megen læring og inspiration at hente.Men en afgørende faktor er også en erkendelse af, at ledelse kan man hverken læse eller lytte sig til. Det skal udøves i praksis!. Derfor er selvrefleksion og evnen til at lære af egne erfaringer en central færdighed. Skjern Håndbold: Så håndbold er andet end taktik. Tror du, at andre håndboldtrænere også ser det sådan? ON: Det ved jeg ikke. For mig en håndbold som fremgået meget mere end backkryds og fløjovergange. Jeg er i det hele taget meget fast i kødet på, at fremtiden tilhører de ledere, der bestræber sig på at forstå deres ansattes individuelle søgen efter mening i jobbet, uanset branche. Se blot på mængden af flotte (og dyre) ueksekverede strategiplaner, der ligger henlagt i skrivebordene rundt omkring, og hvis skæbne blev beseglet af, at de flotte ord og visioner aldrig gav mening for hele

organisationen, men højst for de øverste ledelseslag. Kigger jeg i krystalkuglen bliver det afgørende i vores stadig mere individuelle og egoistiske tidsalder at sætte mennesket før systemerne. Vi skal derfor væk fra rigide målesystemer som fx New Public Management-tankegangen og dets KPIfokus og i stedet hen imod realisering af individers ”Why”. Lad os kalde det for HR-kompetencer, hvor det bliver en vital ledelsesfærdighed at, som Søren Kierkegaard sin tid så rammende udtrykte det, kunne møde andre (sine ansatte), der hvor de er. Det er for mig anerkendende ledelse i sin rene form. Skjern Håndbold: Så individuel ledelse er fremtiden? ON: ja, det tror jeg så afgjort på. Men man skal jo også huske, at individerne samtidig indgår i et kollektiv med overordnede fælles mål, hvorfor fx relationskompetencer også er vigtige. Og ledere i alle kontekster skal endelig også huske at skrive sig bag ørerne, at alt snakken om individuel motivation og mening etc. først kan finde sted, når organisationerne kan give de ansatte ærlige svar på tre fundamentale spørgsmål: 1. Hvad skal jeg egentlig lave (forventningsafstemning) 2. Hvordan gør jeg det (feedback) 3. Hvad er min umiddelbare fremtid i organisationen (udviklingsperspektivet)

■ FAKTA OM OLE NØRGAARD ■

Navn: Ole Nørgaard

Stilling: Egen konsulentvirksomhed, Nørgaard Explorer Aps (2011-) Cheftræner, Skjern Håndbold, Håndboldligaen (2012-)

Tidligere stillinger: Talentchef/U21-landstræner i Dansk Håndbold Forbund (2006-2012) Adjunkt, Erhvervsakademiet i Aarhus (2000-2006)

Baggrund: Cand.scient.pol., Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet. Stifinder-uddannelsen, Pathfinder. Systemisk lederuddannelse, Attractor. HS-Pædagogikum, DEL. Certificeringer i KompetenceProfilen og FokusProfilen, Garuda. Certificereti IQ-test, People Test Systems. Certificeret I HBDI-profilen, Herrmann International Denmark. Certificeret i MBTI, OPP. Certificeret i NEO PI-R, Hogrefe.

Idrætsmeritter: DHF ungdomslandstræner (2006-12) 3 x guld (VM og EM) 3 x sølv (VM og EM) 3 x bronze (EM)

Analytiker for herrelandsholdet i DHF (2011-12) 1 x guld (EM 2012) 1 x sølv (VM 2011)

Cheftræner for Skjerns Håndbold Ligaherrer 2012-13: bronze; pokalfinalist 2013-14: nr. 4; EC-deltager 2014-15: sølv; Pokalvindere; nr. 3 i EHF-Cuppen 2015-16:

Privat: Gift med Anni Nørgaard 2 børn, Ellen og Erik Bosat i Bigum

Og disse spørgsmål bør organisationer og ledere have rede svar på. Og det gælder også håndboldklubber og –trænere!

Du er kun få klik fra godt lokalt håndværk og god service

RSTI.DK Alarminstallationer - FD Alarmer

FD-Alarmers styrke er, at firmaet med sin størrelse har kompetencer og bemanding til at løse lidt af hvert, og dermed også kan håndtere akutte opgaver for både private og virksomheder.

Ringkøbing-Skjern Låseteknik

Ringkøbing-Skjern Låseteknik rådgiver både virksomheder og private om de forskellige muligheder for sikring og kontrol, der er på markedet.

Punkt1 og Lysmesteren

Punkt1 kæden er frivillig med selvstændige indehavere, som driver butikkerne i et stramt styret koncept. Hos Punkt1 og Lysmesteren hjælper vi dig med at træffe det rigtige valg.

Certificeret alarminstallation F&P godkendt alarminstallatør

DLF Garanti · Certificeret låsesmed Ruko Sikringsspecialist

Autoriseret totalleverandør til erhverv og private

Tlf. 4020 6859

Tlf. 4033 6642

Tlf. 9735 0200
skjernhaandbold.dk

AVERAGE ULTIMATE USAIN BOLT // IGNITE ULTIMATE

#CROSSTHELINE


10 | 11

PROFILAVIS MARTS 2016

Ej blot til lyst... Tusind tak for tilliden til Skjern Håndbold - og tak for at I har bedt om min vurdering af håndbolden. AF CHRISTIAN BAADSGAARD Journalist ved Dagbladet Ringkøbing-Skjern

Daniel Svensson er en af de Skjern Håndbold spillere, Christian Baadsgaard nu kan navnet på. –Jeg er imponeret over deres fight, vilje og vildskab, og her er Svensson jo et glimrende eksempel, fortæller journalisten, der bestemt ikke er sportsnørd, men dog Skjern-fan. Foto: Bendt Christiansen.

Skarp håndboldanalyse Hermed en skarp analyse af spillet og ikke mindst nogle råd til spillerne: Hvis I skal vinde, skal I lade være med at tabe bolden, når I løber. I skal sørge for at distrahere målmanden på det andet hold så tilpas meget, at bolden smutter ind i målet... Nu tænker I nok: Hvad ved han egentlig om håndbold? Svaret er: Ikke så meget! Min håndboldkarriere sluttede efter 45 minutter i Thy Hallen en efterårsdag i 1992. Jeg gik i 4. klasse, og troligt pakkede jeg hver uge min gymnastiktaske. Ikke af lyst, men af pligt. Jeg er elendig til idræt, men denne time skulle vi prøve håndbolden. Det gik sådan set også fint. Jeg fik da ingen skader. 15 år senere landede jeg her i området, og mit første møde med Skjern Håndbold blev en februar-aften i Videbæk Hallen. Som meget grøn journalistpraktikant skulle jeg skrive om de grønnes træningskamp mod GOG. Dengang, i 2007, havde håndboldherrerne hentet bronze - og de eneste, jeg lige kendte var Jesper Jensen og Lars Møller Madsen, for dem havde jeg set i fjernsynet. Jeg husker, at jeg studsede over, hvor høje de to spillere var i virkeligheden. Jeg husker, at den aften blev det snevejr - og jeg havde ingen vinterdæk på. Et univers af sammenhold Men jeg husker også, at det var her, jeg gik ind i et univers, som jeg siden skulle blive fortrolig med. Den aften havde jeg Bendt Christiansen med som fotograf, og jeg var meget impo-

neret af, at han kunne navnene på alle de spillere, for jeg synes godt nok, der var mange at holde styr på. Endnu har jeg til gode at se en fodboldkamp på et stadion. Men en del gange er jeg gået ind i Arenaen for at opleve Skjern spille håndbold. Alene det at mærke et helt område, der står sammen om deres stolthed, er en vigtig del af kampen. Og hver lørdag tjekker jeg hvilke kampe, der vises i SuperMatchen på TV2. Det er blevet sådan et lørdagsritual. To gange 30 minutter, hvor man ikke er forpligtet til andet end at koble af. Gajol-æske filosofi Her er det så, at jeg har filosoferet over, hvad det lige er, at en fuldkommen usportslig og sportslig uinteresseret journalist kan finde glæde i ved at se en håndboldkamp? Svaret er nok, at jeg ser en menneskelig grundfortælling spille sig ud foran mig, og med fare for at det bliver en gang Gajol-æske-filosofi, så skal jeg prøve at uddybe nogle af mine observationer her: Man kan have en masse dygtige spillere, men kan de ikke samarbejde, så falder helheden sammen. Har de ikke en retning og et mål, så ryger det samme vej. Ingen spillere er ens - og godt for det. For hvilket hold kan klare sig udelukkende med angrebsspillere? Uden vilje lykkes intet, og mange er afhængige af netop dette fællesskabs indsats og dermed spillernes vilje. Og har en spiller det svært i sit liv, så er det svært at yde på banen. Men mest af alt går tingene op og ned, når der spilles. Man kan ikke sejre hver gang… Prøv at oversætte dette mylder af ting til dit eget liv. Prøv at (fortsættes side 13)

SLÅ TIL NU, OG FÅ DE FØRSTE 2 MDR. TIL KR. 0,LEVERES FRA 11. MARTS

Samsung Galaxy S7

149,-/md.

+ DLG Privat Fri 2GB

4.799,-

Oprettelse 199,- og fragt 50,Bet. adm. 9,75 kr./md. (Giro 39,-) Min.pris Privat Fri 2GB

5.683,-

Land & Fritid Skjern, Industrivej 33, 6900 Skjern

A16041

Telefonens pris


skjernhaandbold.dk

StjerneskudStort og velsmagende stjerneskud med frisk fisk, røget laks og muslinger fra Hvide Sande. Frokost

128,Aften

148,-


12 | 13

PROFILAVIS MARTS 2016

Hele ABC Lavpris’ slagter: Slagter Norlyk er ABC Lavpris’ egen moderne slagter, som har dybe rødder i slagterfagets håndværk. Slagter Norlyk værner om traditioner, kvalitet og smag. Med udgangspunkt i Slagter Norlyks egen slagterbutik i Grindsted pakker og leverer Slagter Norlyk hver morgen friskpakket kød til hver enkelt ABC butik.

Alt kød fra Slagter Norlyk udskæres, hakkes og pakkes samme morgen, som det leveres til din ABC Lavpris butik.

100% dansk okse- og svinekød Produkter med dette stempel er din garanti for, at kødet er fra dyr, der er født, opvokset og slagtet i Danmark.

BILLIGST PÅ HELE INDKØBET

Med Slagter Norlyks fagligt høje slagterniveau finder vi de bedste udskæringer hos særligt udvalgte leverandører.

Når kun det bedste er godt nok Kun det bedste af vores ungkvæg lever op til dette kvalitetsstempel. Vi garanterer velhængte og møre udskæringer hver gang.

www.abc-lavpris.dk
skjernhaandbold.dk

oversætte det til dit arbejde. Og prøv så at mærke efter, hvilken byrde det letter fra dine skuldre at vide, at du ikke er alene, men at det gælder i alle sammenhænge, fordi det er så naturligt. Desto mere vi ser, jo klogere bliver vi Over scenen på Det Kongelige Teater står de vise ord: »Ej blot til lyst«. Oversat til i dag, at det ikke kun handler om at fornøje sig, men også at tage ved lære af det. Jeg tror, at en del af dem, der kommer fast i teatret, ikke vil frekventere håndboldkampe. Måske vil de endda mene, at sport ikke har noget med ægte kultur at gøre. Det kan man være uenige om, men det ændrer ikke ved, at vi allesammen bliver en smule klogere, desto mere vi ser. Om det er håndbold eller teater eller noget helt tredje er i den sammenhæng ligegyldigt. Blot at vi ser noget. Så jeg glæder mig til at se Skjern Håndbold, og jeg vil ønske klubben et rigtigt godt slutspil. Og i modsætning til 2007, kender jeg i dag navnene på alle spillere - og til hver og en af jer, ønsker jeg gode kampe.

Christian Baadsgaard, journalist ved Dagbladet Ringkøbing-Skjern, filosoferer over håndbold men erkender gerne at han ikke er boldnørd. – Men jeg er blevet helt glad for at se Skjern Håndbold i aktion – det hører jo også med til vores lokale samfund. Foto: Skjern Håndbold

Samarbejde og sammenhold… Hos Grene kender vi værdien af at arbejde sammen som et hold og stå sammen. Vi har modet til at gå foran og hele tiden udvikle os, gøre os bedre og sætte nye mål. Præcis som Skjern Håndbold, der deler vores filosofi om, at resultater skabes af dem, der kan, tør og vil. Læs mere om Grene koncernen på grene.com Grene er en del af KRAMP koncernen, der er repræsenteret i 22 lande, hvor 2600 medarbejdere skaber en omsætning på godt 5,2 mia. Koncernen har over 700.000 produkter og 9 varelagre.

- så er du i trygge hænder


14 | 15

PROFILAVIS MARTS 2016

Endelig selvstændig Det er med glæde Charlotte åbner op til klinikken, hvor det smagfuldt indrettet lokale, straks giver følelsen af velvære og ro. Og det er blandt andet nogle af de elementer, indehaveren af hudplejeklinikken, Time-Out, prioriterer. –For mig er det vigtigt at kunden er i centrum, kan slappe af og er tryg, fortæller Charlotte, der kort før jul for første gang slog dørene op til Time-Out. –Det har været en drøm gennem mange år at blive selvstændig, og det er fantastisk, det nu er blevet til virkelighed. Jeg er uddannet i Norge, men har, mens vi boede i Tyskland, hvor Bjarte spillede for Rhein-Neckar Löwen, arbejdet på private spa-klinikker. Men nu står jeg her i mine egne lokaler og er i gang med at skabe min egen kundekreds, hvilket jeg nyder.

Anette Aarup Skyttegaard på besøg hos Charlotte Myrhol i hendes nye klinik, Time-out, hvor der tilbydes ansigtsbehandlinger, makeup og hudanalyser. – Anette og Skjern Håndbold har været stærkt medvirkende til jeg nu endelig kan skrive selvstændig på mit visitkort, fortæller Charlotte i de dejlige faciliteter i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter. Foto: Skjern Håndbold.

Hjælp fra Skjern Håndbold Drømmen er blevet til virkelighed ikke mindst med hjælp fra Skjern Håndbold. Her er Anette Aarup Skyttegaard den frivillige organisator, der har kontakten til spillerfamilierne, hvilket familien Myrhol også har nydt godt af. –Anettes indsats har gjort en stor forskel for vores familie, og måske synes mange, det er en lille ting at flytte til Skjern, men det er altså et kæmpeskridt. Men ingen tvivl om at både klubben og i særdeleshed Anette har gjort en stor forskel. Vi er flyttet hertil med vores to børn, som går i hhv. dagpleje og børnehave, vi har købt hus og bare det at blive registreret korrekt ved kommunen kan være svært, når man flytter til et nyt land. Men Anette kender mange i Skjern, og hun har været til stor hjælp i opstartsfasen. Da jeg så luftede idéen om at åbne Time-Out, så var Anette igen på banen med hjælp, så hendes rolle er uvurderlig for os, der kommer til et helt nyt sted, fortæller Charlotte.

Alle er så imødekommende Time-Out står der på skiltet i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter. Og vi er ikke midt i en hektisk håndboldkamp men står derimod ved Skjerns nye hudplejeklinik, hvor Charlotte Forslund Myrhol byder velkommen med et smil i de nyindrettede lokaler, hvor der oser langt væk af afslapning og ro.

Fra ansat til frivillig Anette Aarup Skyttegaard er tidligere ansat i Skjern Håndbold, og er fortsat et vigtigt omdrejningspunkt for Ligatruppen som frivillig koordinator. -Hvorfor? Fordi jeg er grøn i hjertet, og uanset om jeg er ansat eller ej, nyder jeg at være en del af klubben, forklarer Anette. Jeg glæder mig over fortsat at være en del af holdet omkring Skjern Håndbold, og holder af de mennesker, som gør så stor en indsats for klubben. Det bakker jeg gerne op om. Og så er det dejligt at være med til at hjælpe tilflytterne på plads i vores kommune, og som Skjernpige, så har jeg et stort kendskab og et godt netværk, der ofte gør det let at vide, hvem man skal kontakte. Jeg kan sagtens (fortsættes på side 16)

Jeres garanti for sjovt og farverigt legetøj i høj kvalitet og unikt design til glæde og gavn for alle legebørn. Find det i jeres lokale legetøjsbutik eller på nettet.

www.amleg.dk Smedesvinget 8 ® 6880 Tarm ® www.amleg.dk ® Tlf.: 9737 1020
skjernhaandbold.dk

SynergiSponsorer scorer for Skjern Håndbold Virksomheder støtter klubben helt gratis gennem unikt sponsorat SynergiSponsor er navnet på et særligt koncept, der er udviklet af Jysk Energi. Og som nu sikrer Skjern Håndbold ekstra penge i klubkassen. Kort fortalt, så kan alle virksomheder tegne et SynergiSponsorat – og støtte klubben uden ekstra omkostninger. Det kræver bare, at virksomheden indgår en el-aftale med Jysk Energi. Når det er sket, så giver Jysk Energi klubben et engangsbeløb, der er udregnet efter virksomhedens elforbrug. Som SynergiSponsor får virksomheden også mulighed at tegne en favorabel forsikring, som støtter klubben yderligere. Og endelig får sponsor-virksomheden tilbudt en energioptimering, som kan føre til store besparelser og give yderligere støtte til klubben.

”Det er fantastisk at kunne støtte op om Skjern Håndbold bare ved at skifte el-leverandør. Vi har endda fået en billigere el-aftale. Vi har også energioptimeret vores belysning og opnået en energibesparelse, som også giver noget tilbage til Skjern Håndbold.” Christian, Hotel Skjern

”Via vores gode samarbejde med Jysk Energi kan vores sponsorer nu støtte os endnu mere, uden det koster dem noget. Og vi hjælper vores sponsorer med at spare penge. Vi har endda fået nye sponsorer via synergikonceptet.” Søren Ostersen, Skjern Håndbold

SynergiSponsor er et koncept, der giver økonomi til øget udvikling i både virksomhederne og klubben. Læs mere på synergisponsor.dk

De er allerede SynergiSponsorer:

SynergiSponsor

K.S. Knud Simonsen ApS Lydum Maskinstation Cara-B V/Tine Thalund Larsen Kurt Ligaard Nielsen Fjord Pizzeria V/Sabah M Madexperten V/ Erik Nergård

ML ApS Larsen Udlejning Skjern Huse Bente & Johannes Dyrvig Familiepark West Hotel Skjern

Pelsdyravler Niels Christian Poulsen RUNI A/S Løgager Minkfarm Skjern Skilte Frisøren i Søndervig V/Anne Madsen Autoforum Ringkøbing

Powered by Jysk Energi

Støt din klub helt GRATIS! Det eneste du skal gøre er at bestille Forenings El på vores hjemmeside, så giver vi din klub et kontant beløb hvert år, du har Forenings El.

jyskenergi.dk/forenings-el

Sammen skaber vi udvikling


16 | 17

PROFILAVIS MARTS 2016

Charlotte nyder tiden sammen med spillerfamilierne i Skjern. – Vi hygger os, og klubben er gode til at lave spÌndende arrangementer for os alle. Pü billedet ses Maria og Anna i aktion hos Linda Stampe, hvor pigerne var samlet en dag til masser af snak om farver, inden de selv begav sig ud i kunstens verden. Foto: Skjern Hündbold

â– FAKTA OM TIME-OUT

forestille mig, hvordan det er at komme til en ny by, hvor man ikke aner, hvordan tingene hÌnger sammen, og kan vi pü denne müde hjÌlpe til at spilleren og familien für en god start i Skjern, giver jeg gerne en hünd med, smiler Anette, der i dag arbejder som afdelingsleder hos JKS, Ringkøbing-Skjern. –Min rolle er bl.a. at hjÌlpe med de praktiske tilflytterting, men ellers tilbyder klubben ogsü barnepiger i forbindelse med kampene og vi laver forskellige sociale arrangementer for spillerfamilierne, fortÌller Anette.

Smil og hjÌlpsomhed Det er netop denne form for hjÌlpsomhed familien Myrhol har oplevet i byen. –Vi er imponeret over, hvordan alle gerne hjÌlper, og vi har kun mødt venlighed overalt, fortÌller Charlotte, der er faldet godt til i byen sammen med familien. Det er ikke kun nye hündboldrelationer, men ogsü dejlige naboer og børnenes legekammerater, der betyder meget. Sü vi er faldet godt pü plads – büde pü hündboldbanen, hjemme og ikke mindst med Time-Out, smiler Charlotte, mens hun gør klar til en ny kunde. Og hvem

â–

Time-Out hudplejeklinik finder du i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter

â–

Indehaver Charlotte Forslund Myrhol er uddannet i Norge

â–

PĂĽ klinikken anvendes kun naturlige produkter uden parfume, tilsĂŚtningsstoffer m.m.

â–

Charlotte tilbyder bl.a. hudanalyse, make-up, ansigtspleje og rĂĽdgivning

kunne ikke tÌnke sig en time med ro, afslapning, ansigtspleje og rüdgivning? De velduftende og naturlige produkter virker tiltrÌkkende, og jeg er i hvert fald overbevist om at et besøg her virker langt mere afslappende end hündboldverdenens time-out.

Har dit hold også brug for en ekstra hånd? Klinik for fysioterapi Ribe tilbyder følgende sundhedsfremmende og forebyggende tiltag: s  "� ������� �������� ��� ����� ��� �� ��������� ���������� s !# "� ������� �� ��������� ���� ������ ��� ������� � ��� �������

 

  

 

s  "� ���� ����������� �� �������� ��� �������� ���������� s   "� ������������ �� ��������������� ������� ��� ������� �� ���������� �� �������� s "� ��� ���� �����������

������� ������ ��� ����������� � ���� ��� ������������� ������ ������� �� �� �� �� ����� ���� ������������������������� !" "" " " "#"  
skjernhaandbold.dk

Rådgivning - når du har tid

Skjern Bank er din lokale bank, og her er den personlige kontakt vigtig. Du kan ringe direkte til din rådgiver, og vi garanterer et hurtigt svar. Vi kan mødes, når det passer dig og tilbyder personlig rådgivning fra 8 til 20 efter aftale. Du bestemmer, om det skal være hos os eller hos dig. Det er rådgivning, når du har tid.

Banktorvet 3 . Skjern . Tlf. 9682 1333 . skjernbank.dk


18 | 19

PROFILAVIS MARTS 2016

Jeg glæder mig til cykelturen -Jeg aner ikke, hvor mange timer jeg har tilbragt i bilen til og fra træning. Men der er ingen tvivl om at jeg kommer til at nyde at kunne cykle til og fra træning, når vi flytter til Skjern, fortæller Kasper, der har forlænget aftalen med 3 sæsoner. Foto: Skjern Håndbold

Det er tidligt mandag morgen i udkanten af Aarhus i forstaden Lystrup. Ja, faktisk så tidligt at størstedelen af holdkammeraterne endnu ikke har slået vækkeuret fra. AF NICKLAS THYGESEN Håndboldtasken kastes om i bagagerummet, radioen tunes ind på Mads & Monopolet på P4. Destinationen hedder 6900 Skjern med forventet ankomst om en halvanden time. GPS´en er slået fra, og det med god grund. Tusindvis af kilometers kørsel er i tidernes løb blevet tilbagelagt på landevejene fra øst til vest og retur igen. Men det slutter snart. Kasper Søndergaard hiver pløkkerne op fra Smilets by, Aarhus, og flytter sammen med familien, Maria og Adam, ”hjem” til Skjern. Vi hygger os i Skjern Helt tæt på arbejdspladsen, fansene og holdkammeraterne. - Jeg synes, Skjern er en dejlig by. Det er det allervigtigste for vores familie. Hvis det var et sted, som vi ikke syntes om at være, så ville vi aldrig gøre det. Vores familie har været her mange weekender og hverdage, hvor vi har haft det rigtigt hyggeligt. På den måde var det ikke nogen svær beslutning for os, siger Kasper Søndergaard og uddyber:

- Jeg flytter tættere på mit arbejde, og jeg glæder mig virkelig til at cykle til træning. Ja, bare det at have min hverdag i Skjern, det glæder jeg mig til. Det bliver selvfølgelig noget nyt og helt anderledes i forhold til Aarhus, men jeg tror, vi kommer til at vænne os til det meget hurtigt. Det bliver en befrielse ikke at skulle køre bil hver eneste dag til træning, siger højrebacken, der har boet i Aarhus de seneste fem år. Flyttekasserne er pakket Huset på Ellebæk Parkvej i Lystrup er solgt, og snart pakkes flyttekasserne. Den dobbelte EMguldvinder følger dermed i sporene på BjarteMyrhol, Magnus Dahl, Hans Martin Asmussen og Matthias Flohr, der alle er flyttet til byen i løbet af året. Men selvom flytningen fra Aarhus til Skjern er nærliggende for bagspilleren, så ændres hverdagen markant for hustruen, Maria, der til daglig arbejder i Silkeborg. - Vi har overvejet flytningen meget og kigget på fordele og ulemper. Og her er det Maria, der ”mister” mest i hendes hverdag i Aarhus. Maria (Fortsættes på side 20)

Bliv forårsklar med Borris El Søndagsmiddag Steak af kalvefilet m/sauce bearnaise, pommes frites & gemüse. . . . . . . . . . . . . . Kr.

150,00

Stor julefrokost ta’ selv bord på Bechs Hotel inkl. musik & dans . . . . . . . . . . . . . . . . . kr.

295,00

Husk eftersyn og kontrol af dit markvandingsanlæg

Vælg datoer der passer dit firma bedst: 26. november 2016 fra kl. 18.30 til kl. 01.00 3. december 2016 fra kl. 18.30 til kl. 01.00 10. december 2016 fra kl. 18.30 til kl. 01.00 Ring på 9737

2922 eller send en mail til bechshotel@email.dk

Storegade 4 | 6880 Tarm

www.bechshotel.dk

- en afdeling af Olesen & Jensen A/S Tlf. 97366122
skjernhaandbold.dk

Studieboliger Familieboliger Seniorboliger Der er mange fordele ved at bo til leje: Vicevært Husleje inklusiv ejendomsskat, bygningsforsikring og renovation Indflytningsklare boliger Uforpligtende og nemt - kun 3 måneders opsigelse Altid venligt og hjælpsomt personale Mulighed for boligtilskud/indskudslån

Bomidtvest Finsensvej 1 A 7430 Ikast Tlf. 72 18 55 00 www.bomidtvest.dk


20 | 21

PROFILAVIS MARTS 2016

(fortsat fra side 18) har sit netværk, veninder og arbejde i Aarhus/ Silkeborg, mens jeg har mit naturlige netværk i Skjern, hvor mange af holdkammeraterne bor. Det er et netværk, som Maria ikke har på samme måde endnu, og det har selvfølgelig været med i overvejelserne, siger højrebacken. Men så er der så meget andet her i Skjern, som vi glæder os til at nyde i vores nye hverdag. Eventyret hos sidste sæsons pokalvindere blev i december-måned forlænget med yderligere tre år, men inden da var planerne om et permanent ophold i byen allerede lagt i støbeskeen. - Jeg havde sagt til mig selv, at hvis jeg blev i Skjern, så skulle vi flytte. Uanset hvad. Jeg villesimpelthen ikke tage turen fra Aarhus længere. Og hvorfor skulle jeg ikke flytte til Skjern, siger Søndergaard retorisk. Afslutning i Skjern Håndbold? Selvom et eksotisk og økonomisk attraktivt ophold i udlandet kunne friste de fleste idrætsudøvere, så valgte Søndergaard anderledes, – og står det til ham, så forbliver hans underskrift

i Vestjylland, indtil håndboldskoene stilles på hylden. - Drømmen er at slutte af i Skjern Håndbold. Jeg er meget glad for at være en del af holdet i en klub, hvor kulturen er unik. Det er svært at sætte ord på, men jeg trives fantastisk på og udenfor banen. Derfor er jeg naturligvis utrolig glad og stolt over, at kunne fortsætte i den grønne trøje i de næste tre sæsoner og forhåbentlig endnu flere år frem, siger Kasper Søndergaard, dermærker en stigende vindermentalitet i den vestjyske traditionsklub. - Vi overvintrede på en delt førsteplads og har i år været med i Champions League, og det er et klart tegn på den stigende vindermentalitet i klubben. Vi har dygtige spillere, men på grund af skader og sygdom har vi været ramt på bredden. Alligevel har vi formået at fastholde et højt niveau. Det synes jeg indikereren stigende vinderkultur i klubben, som vi skal bygge videre på, slutter Skjern-backen, der indtager førstepladsen på både topscorer- og assistlisten for de grønne.

–Det er sådan vi kender ham fra Skjern Bank Arena. Masser af drive og en venstrehånd, der lyner. Mere end 180 kampe har Kasper Søndergaard spillet i den grønne trøje, og flere kampe venter. Foto: Bendt Christiansen. Kasper, Maria og Adam ser frem til at flytte til Skjern, og Adam er begyndt at udforske legepladserne i Skjern. Det bliver et nyt kapitel for vores lille familie, og vi ser frem til at få skabt os en hverdag her i byen, fortæller Maria, der fremover tager køreturen til jobbet i Silkeborg. Foto: Skjern Håndbold.

■ FAKTABOKS ■ Navn: Kasper Søndergaard ■ Er i gang med sin femte sæson i Skjern ■ Har spillet mere end 180 kampe i Skjern Håndbold ■ Har spillet 144 landskampe i den rød-hvide trøje. ■ Har tidligere optrådt i KIF Kolding (nu KIF Kolding København), Århus GF (nu Aarhus Håndbold), Skive FH, Ikast og Østsalling. ■ Gift med Maria og sammen har de Adam på 4 år.

#KOMSÅGRØN #GRØNPOWER Upload dit foto på Instagram og deltag i konkurrencen om en signeret spillertrøje

Hos STARK Skjern står vi altid klar til at hjælpe og rådgive dig!

STARK Skjern • Smedevej 6 • 6900 Skjern • Tlf. 8252 1080

Annies & Jensens Rengøring ApS Frit valg og praktisk hjælp

Stålvej 10 6900 Skjern Tlf. 9735 4040 info@anniesogjensens.dk www.anniesogjensens.dk

Webshop med rengøringsmidler
skjernhaandbold.dk

Smil til en frivillig - de gør det muligt

Vi dyrker de lokale helte - dem som sÌtter aktiviteter i gang, styrker sammenholdet og gør det sjovt at bo her.


22 | 23

PROFILAVIS MARTS 2016

Økonomien sendte Matthias og Hans Martin til Skjern Tyske Matthias Flohr og sønderjyske Hans Martin Asmussen har sluttet sig til Skjern Håndbold i løbet af EM-pausen. Af Carsten Bille Petersen

To glade gutter i grønt. Hans Martin Asmussen og Matthias Flohr efter deres debut i Skjern trøjen. Dette fandt sted i Nr. Snede i landspokalkampen, hvor begge kom på måltavlen. De to spillere er kommet til Skjern Håndbold i EM-pausen efter deres respektive klubber kom i økonomiske vanskeligheder. Foto: Skjern Håndbold.

Tyske gloser i Skjern Håndbold Historierne bag Skjern Hånd-bolds seneste tilføjelser til spillertruppen har visse fællestræk – og er samtidig vidt forskellige. Et af fællestrækkene er de sproglige egenskaber. Både Matthias Flohr og Hans Martin Asmussen taler nemlig flydende tysk. Mens tysk for Matthias Flohr er modersmålet, er det for Hans Martin Asmussen et solidt andetsprog. Han er nemlig født og opvokset i Sønderjylland som en del af det tyske mindretal. Så da de to nye spillere er sat i stævne til en lille snak om deres nye tilværelse, foregår det på tysk. Så er alle med og kan forstå det hele. For mens Hans Martin Asmussen selvfølgelig ikke har problemer med at tale dansk, så kniber det mere for Matthias Flohr. Den 34-årige tysker kom til Skjern efter nytår, da hans tidligere klub HSV Hamburg kollapsede og gik konkurs. Da klubben med blot 14 år på bagen måtte give op, stod en stribe dygtige spillere pludselig til rådighed for andre klubber, og Skjern Håndbold havde altså fornøjelsen af at få den tyske forsvarsspecialist til Vestjylland. En spiller, der har vundet tyske mesterskaber, Champions League og spillet på det tyske landshold. ”Jeg føler mig meget velkommen, og klubben har været utrolig hjælpsom hele vejen igennem. Selv om jeg selvfølgelig kun har været i Skjern i kort tid, så er jeg indtil videre meget glad for at være her,” fortæller den mørkhårede tysker, der simpelthen ikke har nået at lære ret meget dansk. Tysk, jysk, svensk, norsk – og alle dialekterne For at lære en anden kultur at kende og for at kunne stå mere ski. Det nye varede dog ikke så længe, og i dag er det altså Skjerns grønne trøje, han trækker over hovedet. Da Jesper Dahl tidligere på sæsonen fik en knæskade, stod Skjern Håndbold

pludselig med et behov for en gardering til Rene Rasmussen på højre fløj. Og det er lige præcis det, Hans Marting Asmussen er – en gardering. ”Jeg er meget bevidst om min rolle. Jeg er vikar, og det har jeg rigtig fint med. Hvis Rene skal have en pause, eller skulle være så uheldig at blive skadet, så er jeg klar. Jeg kommer til at lære meget af mit ophold i Skjern,” siger Hans Martin Asmussen, der lige som Matthias Flohr har valgt at bo i Skjern, mens han er på kontrakt. Tysk erfaring og vinderkultur Nu vi er ved Matthias Flohr igen, så er der jo det med de sportslige erfaringer. Efter ni sæsoner i HSV Hamburg i det, der af mange betragtes som verdens hårdeste liga, er det selvfølgelig noget andet i Danmark. De fire-fem bedste hold ville godt kunne spille en rolle i Bundesligaens bedste halvdel, men ellers er bredden ikke den samme som i Tyskland. ”Hvis du kigger på holdene i bunden af Bundesligaen, så har de altså stadig tyske landsholdsspillere og dermed europamestre i deres trupper. Så det er selvfølgelig noget andet,” lyder det fra Matthias Flohr. Dermed ikke sagt, at skiftet til Skjern ikke rummer sportslige udfordringer for den erfarne herre. Selvfølgelig skiftede han, fordi hans tidligere klub gik konkurs, men når nu situationen endte som den gjorde i Hamborg, så er Skjern det perfekte skifte for ham. Og han lever fint med, at der er store forventninger til ham. ”Jeg er her for at hjælpe holdet videre. Jeg har været en af de bærende spillere på et storhold, og håbet er selvfølgelig også, at jeg kan viderebringe noget af den vinderkultur, jeg har været en del af,” forklarer han. At skiftet fra Hamborg til Skjern ikke var planlagt, er ingen

Både Matthias Flohr og Hans Martin Asmussen er blevet godt optaget i spillertruppen i Skjern Håndbold. En af de ting, der er med til at gøre det hele meget nemmere, er faktisk maden. Efter træningerne spiser holdet sammen, og det er i hvert fald Matthias ikke vandt til fra Hamburg. ”Der fik vi bare en øl sammen, det er jo Tyskland. Men det er faktisk rigtig godt, at man gør det med at spise sammen. Folk kommer og går i omklædningsrummet og er ikke nødvendigvis færdige på samme tid. Men vi spiser samtidig, og det betyder meget for det sociale,” forklarer Matthias Flohr. Foto: Skjern Håndbold.

(Fortsættes på side 26)

Linds Farvehandel Østergade 15 · 6900 Skjern

Tlf. 9735 0218
skjernhaandbold.dk


24 | 25

PROFILAVIS MARTS 2016

Champions League er specielt, og de mange kampe i Skjern Bank Arena gav alle en stor oplevelse. Bl.a. René Rasmussen og Magnus Dahl oplevede for første gange det helt specielle håndboldsus med flag, Champions League hymnen, vimpler og nye modstandere i Skjern Bank Arena. –En kæmpe oplevelse for os alle – og forhåbentlig også for alle i Skjern Bank Arena.

Skjern Bank Arena i blåt Forud for kampene har de mange frivillige været i aktion. Blandt andet iklædes Skjern Bank Arena de blå EHF farver, og de velkendte reklamer afdækkes. Der ophænges flag, som repræsenterer dommerne, EHF repræsentanten og de to klubbers nationaliteter. Kampprogram udarbejdes med præsentation af holdene og velkomst ved EHF præsidenten.

Nyhed! Foldegardin

Dommerne afhentes i Champions League bilen Gert Frandsen er én af Skjern Håndbolds mange frivillige, og i Champions League sammenhæng sørger han for at dommerne køres til og fra lufthavnen. Det bliver til tidlige og sene ture og ventetid i Billund Lufthavn – men også mange oplevelser.

20 gode grunde til at forny indretningen

6500

6501

6502

6503

6504

6505

6506

6507

6508

6509

6510

6511

6512

6513

6514

6515

6516

6517

6518

6519

Internationalt pressemøde EHF foreskriver også at der afholdes et internationalt pressemøde efter kampen. Her skal de to trænere samt en spiller fra hvert hold deltage. Mødet styres af journatlist Carsten Bille Petersen, og alle interviews her skal foregå på engelsk. Her er det Morten Balling, der sammen med Ole Nørgaard, ordduellerer med norske Elverum.

Dekorative foldegardiner sætter stemningen VELUX foldegardiner er en oplagt mulighed for at tilføje et markant designelement til rummet. Sæt stemningen med spændende, dekorative lyseffekter og behagelig, blød belysning. Foldegardinerne giver også mulighed for at skifte stil og udtryk. Dugen kan nemlig udskiftes med en anden fra samme kollektion. Så det er nemt at få et hjem, der altid føles nyt og inspirerende. Vælg mellem 20 unikke dessiner. Tjek den nye 2016 kollektion på veluxshop.dk

Masser af håndbold TV fra Skjern Bank Arena DR Sporten har fulgt årets Champions League turnering, og dermed også været en fast bestanddel af vores Champions League kampe i Skjern Bank Arena. Mere end 1,5 mill. seere har fulgt vores opgør på hjemmebane og vi har haft besøg af mere end 15.000 gæster til de 6 kampe i årets europæiske eventyr. Her ses Søren Pedersen umiddelbart efter kamp, hvor Tina Müller laver live-interview fra Skjern.
skjernhaandbold.dk

Sådan ser en glad Champions League matchvinder ud! Da Jesper Dahl scorede sejrsmålet i sidste sekund mod Baia Mare var det lige før, taget lettede i Skjern Bank Arena. –Jeg kan slet ikke sætte ord på, siger Jesper Dahl, der scorede til 20-19 foran de 2.609 tilskuere. –Det var fantastisk, og en følelse jeg aldrig vil glemme, fortæller Dahl.

Det fineste håndboldselskab:

Champions League 2015/16 Champions League er den ypperste klubturnering, man som spiller kan deltage i. Tidligere har Skjern Håndbold deltaget to gange i turneringen, men for de nuværende spillere var der for mange tale om debut, da vi i september måned for første gang spillede Champions League i de nye rammer i Skjern Bank Arena. På banen er Champions League ofte et møde mellem forskellige spillestile, intensitet, nye spillere og ledere. Uden for banen er der også tale om et helt andet set-up, end det vi kender fra ”hverdagen”. Tag med på en tur bag om Champions League rammerne og se, hvordan kontoret og de mange frivillige forbereder sig til kamp.

Godkendelse til Champions League De deltagende klubber forpligter sig til at overholde Champions League kravene – både på og udenfor banen. I praksis betyder det at EHF sender en repræsentant til alle kampe, og hans opgave er at sikre at alle forskrifter overholdes. Han måler lysstyrke i LED-reklamer, måler gulvreklamer og sikrer den korrekte placering, tjekker om alle adgangskort, plakater, billetter indeholder korrekte logoer, og så deltager han på teknisk møde sammen med repræsentanter fra holdene. Her måles f.eks. numrene på tøjet, og igen tjekkes logo og trøjefarver.

Vi er stolte over at spille Champions League i Skjern Bank Arena Champions League er noget helt specielt for os spillere, fortæller Thomas Klitgaard, der her ses i kamp mod Zaporozhye. –Det kan være svært at forklare, men som spiller møder vi nogle helt andre spiltyper, spillestile og kampe mod nogle af verdens bedste klubhold. Det er helt vildt sjovt at spille disse kampe, og så er det bare unikt at opleve. I truppen er vi bevidste om, hvilke oplevelser, det bringer med sig, og vi er utrolig stolte over at præsentere vores tilskuere for Champions League her i Skjern Bank Arena.

Af Skjern Håndbold Foto: Bendt Christiansen, Skjern Håndbold

Klar til afgang mod Hviderusland

Gæster fra nær og fjern

Berlin tur retur for at klare visum

Håndbold har stor bevågenhed i hele Europa, hvilket administrationen har mærket i årets Champions League turnering. –Vi har haft forespørgsler på billetter til vores kampe fra mange forskellige lande, fortæller Jette Alstrup, der har arbejdet med Champions League for første gang. –Det har været en spændende proces, og vi har nydt at byde de mange gæster velkommen.

Modstanderen Meshkov Brest fra Hviderusland krævede en ekstraordinær indsats. Alle spillere og ledere skulle have visum for at rejse ind i Hviderusland, og dette skulle klares ved fremmøde på nærmeste konsulat, som i dette tilfælde er i Berlin. Dermed tog Jette og Louise turen i bil til Berlin for at få de rette stempler i alle pas. Ventetiden var lang, men resultatet var perfekt – alle pas korrekt stemplet og klar til afgang.

For at klare turen så smidig som muligt, så blev der chartret et lille fly, som sørgede for en hurtig tur til Hviderusland for ligatruppen. Der var plads til 19 personer, som rejste tidligt fredag morgen, spillede kamp lørdag og derefter straks retur. Her ses Jacob Lyhne på sin fine plads tæt ved cockpittet – klar til endnu en Champions League oplevelse.


26 | 27

PROFILAVIS MARTS 2016

Matthias Flohr er forsvarsspecialist, men her ses han i rollen som målscorer i Skjern Bank Arena i sin første kamp på hjemmebane. –En fornøjelse at spille i disse rammer, siger Flohr, der ellers i hele 9 sæsoner har spillet for mægtige HSV, med hvem han bl.a. har vundet Champions League trofæet. –Ingen tvivl om at HSV altid vil være min klub, men Skjern Håndbold gør et utroligt stort indtryk på mig, fortæller Flohr. Foto: Leif Bengtsson

■ FAKTABOKS

Hans Martin Asmussen: ■ Født og opvokset i Sønderjylland. ■ Er højre fløj, og har tidligere spillet i TM Tønder, Sønderjyske og norske Stord.

■ Han er 28 år gammel, single og læser ved siden af håndboldspillet til lærer.

■ Lige nu er han i praktik – som tysklærer – på Kirkeskolen i Skjern.

Matthias Flohr: hemmelighed. Matthias Flohr har spillet i HSV Hamburg siden 2004, og planen var egentlig at blive der. Sådan gik det ikke, og konkursen var en vanskelig situation at stå i. ”Det var selvfølgelig svært for os alle sammen. Især for dem af os, der havde været der i mange år. Mig, Pascal Hens og Hans Lindberg. Vi oplevede mange ting sammen og havde en skøn tid. Man kan sige, at HSV Handball var mit livsværk indenfor håndbolden, og det voksede år for år,” forklarer håndboldspilleren om den vanskelige periode, spillerne måtte igennem. En god start i Skjern Skiftet til Skjern ændrer ikke på, at HSV Hamburg er hans hjerteklub. ”At sige andet, ville simpelthen ikke være sandt. Men dermed ikke sagt, at jeg ikke er glad for at være her. Jeg er vildt glad for, at det i sidste ende gik relativt hurtigt med at få en aftale med Skjern, hvor vi allerede føler os vældig godt tilpasse,” siger Matthias Flohr. Efter sin første tid i Skjern kan man også drage de første sam-

menligninger i forhold til det set-up, der er omkring en tysk topklub og en dansk. Og der er faktisk ikke den store forskel. ”Faktisk er det hele, som jeg havde forventet af en topklub. Det gælder både hvad angår de faciliteter, der er her, hvad angår staben omkring holdet og de forberedelser, der er op til kampe og den slags. Tingene er bare i orden,” understreger Matthias Flohr. I skrivende stund har han selvfølgelig ikke spillet ret mange minutter. Han skulle også lige komme sig over en ankelskade, men han er fit for fight nu, og glæder sig til at spille en større og større rolle på et dansk tophold. Et hold, der spiller for at vinde mesterskabet i en tæt topstrid, der tilmed afgøres med et uforudsigeligt slutspil. ”Og det har jeg jo ikke prøvet tidligere. Hvis du sammenligner med Tyskland, så ville man i en klub som Kiel hurtigt kunne vurdere, hvornår det holder hjem og mesterskabet er i hus, med mindre man dummer sig alt for meget. Sådan er det ikke her. Her handler det om hele tiden at have korte målsætninger. Men det er også det spændende ved det,” understreger Matthias Flohr.

■ 34 år gammel ■ Kan spille de fleste positioner på banen, men bruges mest i forsvaret.

■ Skiftede fra Ahlener SC til HSV Hamburg i 2004 – og derfra til Skjern, da HSV Hamburg gik konkurs. Har med HSV vundet et tysk mesterskab, to pokaltitler, en europacup for pokalvindere og ikke mindst Champions League. Han var med, da HSV Hamburg sidste år slog Skjern Håndbold til Final 4 i EHF-Cuppen – og fik en to-minutters udvisning. ■ Har spillet 15 landskampe for Tyskland. ■ Privat er han gift med Andrea, der er jurist. De har sammen to sønner, Ferdinand på tre år og Leonard på ti måneder. Hele familien er flyttet med til Skjern, eller rettere sagt til Dejbjerg. De har dog beholdt deres lejlighed i Hamburg.

IT salg, support og service Microsoft Office - PC’er og server - Internet og opkoblinger Netværk - Regnskabsløsninger - Printere

Christian Christensen Kongevejen 15, 6920 Videbæk Email info@vestjysk-edb.dk www.vestjysk-edb.dk

Tlf. 70202116 Gør teknologi til en forretningsfordel

Office 365

Vellingvej 1 · 6950 Ringkøbing info@jyskservice.dk · www. jyskservice.dk

Tlf. 70 110 240

Ring og få et uforpligtende tilbud

1

2

3

4

RENGØRING

VINDUES POLERING

VIKARTJENESTE

KONSULENT TJENESTE
skjernhaandbold.dk


28 | 29

PROFILAVIS MARTS 2016

Manden med støttestrømper og mord malet i ansigtet Den tidligere Skjern-anfører Henrik Møllgaard spiller i franske PSG til dagligt sammen med flere store stjerner – heriblandt 31-årige Nikola Karabatic, der i fjor vandt både VM og Champions League. Med egne ord giver Møllgaard her et indblik i, hvad der gør Nikola Karabatic til en af de bedste og mest succesrige håndboldspillere, verden nogensinde har set. AF HENRIK MØLLGAARD

(fortsættes side 30)

-Han er spilleren, alle gerne vil spille sammen med. Han kan trække et hold i sin retning og tager alle under sine vinger. Han er bedst at være på hold sammen med – også til træning! Nikola Karabatic, PSG Handball – en spiller som på mange måder er unik, fortæller Henrik Møllgaard fra Paris. Foto: Caroline Landré / Shotsandsports.

DIT LOKALE AUTOVÆRKSTED OG DÆKCENTER SERVICEEFTERSYN

STØDDÆMPERE & FJEDRE

OLIESKIFT

STYRETØJ

Optimal vedligeholdelse og din fabriksgaranti opretholdes.

Bør tjekkes en gang om året. Vi er specialister i kontrol og udskiftning af disse.

Udelukkende kvalitetsolie fra Eni. Vi benytter altid oliefiltre, som er OE-godkendte.

Slidte styrekugler, bærekugler og bøsninger udgør en sikkerhedsrisiko.

KLARGØRING TIL SYN

TEST & FEJLFINDING

BILBATTERIER

STENSLAG & RUDER

Bestil tid til gratis synskontrol, så kigger vi bilen igennem inden syn.

I bilens elektroniske system, brændstofsystemet, ABS, ESP og airbag.

Vi udskifter dit bilbatteri, når det begynder at miste energien.

Vi reparerer eller udskifter bilens ruder, hvis uheldet er ude.

BREMSER & SIKKERHED

AIRCONDITION

UDSTØDNING

SPORING

Vi er specialister i alle bremsedele og eftersyn af disse.

Bør serviceres en gang om året. Vi reparerer og udskifter om nødvendigt.

Vi har tilgang til udstødningssystemer til alle kendte bilmærker.

Korrekt sporing forbedrer dine dæks levetid, kørsels- og retningsstabilitet og giver et lavere brændstofsforbrug.

Find d ine dæshk op på on line webkode scan QR

PRØV VORES SERVICEBEREGNER© OG FÅ PRISEN NU • Tilbud på dit næste serviceeftersyn – tilpasset din bil. • Tilbud på ny frontrude – specifikt til din bil. • Tilvalgsmuligheder som klimatjek, sporing/4 hjuls udmåling, leje af bil m.m. • Samlet pris og muligheden for at booke tid online. • Se mere på sds.dk

AUTOVÆRKSTED & DÆKCENTER

SDS er lige så meget autoværksted som dækcenter. Vi servicerer din bil efter fabrikkens forskrifter, og du fastholder din garanti.

SDS SKJERN

Trykkerivej 4 · 6900 Skjern Tlf. 7615 3030 · www.sds.dk

000498 16

NYE DÆK OG ALUFÆLGE TIL DIN BIL
skjernhaandbold.dk

Pas på

ryggen ! ConSet bordene er noget helt særligt · Unik, let og hurtig højdeindstilling · Ekstrem styrke i konstruktionen · Stærk, konkurrencedygtig pris · Mange kombinationsmuligheder

Se mulighederne og nærmeste forhandler på www.conset.dk


30 | 31

PROFILAVIS MARTS 2016

Nikola Karabatic er en stjerne på et stjernespækket PSG Handball mandskab, og selv om han på banen er frygtindgydende, så er han uden for banen et omfavnende socialt væsen, hvilket Fam. Møllgaard også mærkede, da de flyttede til Paris. Foto: PSG Handball.

Jeg er fan af Karabatic Jeg kan faktisk tydeligt huske vores første møde. Det er efterhånden 13 år siden. Det var i min debut på ynglingelandsholdet i en kamp mod Frankrig. Sammen med Luc Abalo styrede han det franske hold. Samme år vandt han Champions League med Montpellier – i en alder af 19 år. Der er mange spillere på det her fantastiske håndboldhold i Paris, som kan noget ekstraordinært og som har leveret ekstraordinære resultater i nærmest en menneskealder. Men Nikola Karabatic har jeg altid været ekstra stor fan af. Det var jeg inden, jeg i sommer skiftede til PSG, og efter otte måneder som hans holdkammerat er jeg ikke blevet mindre fan af ham. Jeg har i mange år fulgt Nikola på afstand, og vi har da også spillet mod hinanden nogle gange i landsholdsregi, men det er først i løbet af denne sæson, at jeg har fundet ud af, hvad der egentlig gemmer sig bag manden, der i over et årti har domineret den sport, vi elsker. Han vil vinde. Hver gang Han er spilleren, alle gerne vil spille sammen med, fordi han som ingen anden kan trække et hold i sin retning. Nok er han ikke vores anfører, men han driver holdet frem og tager alle under sine vinger. Hver gang. På både klub- og landshold. Han vil vinde

for enhver pris, men hans udgave af »at vinde for enhver pris« er mere ekstrem end den version, vi måske kender i Danmark. For ham findes der ingen bløde ”torsdagstræninger” efter en onsdagskamp, hvor han lige skruer ned for energien og viljen og kører træningen igennem på 70 procent. Selvfølgelig er der ikke altid malet mord i hans ansigt, som der er under kampene, men når der i løbet af træningen kommer noget ekstra på spil, viser han sit sande jeg. Han vil ikke tabe, det ligger så dybt i ham, så han trækker i arbejdstøjet og gør, hvad der skal til for at hans hold ikke skal tage den ekstra spurt eller de 50 armbøjninger som straf. Han suger boldene til sig og maser bare på til sidste sekund og sidste blodsdråbe. Derfor skal man lige huske at vælge ham til sit hold, når der er småspil. Karabatic gnisten Hans bror Luka mødte jeg første gang, da jeg kom til Paris, og selvom han er en fantastisk dygtig spiller, har han ikke den samme gnist som Nikola. Men hvem har også det? Selvom Luka banker rigtig godt til den og sagtens kan hidse sig op, har han ikke Nikolas øjne, der indimellem sortner under en kamp. De øjne vender vi lige tilbage til. Luka og jeg bor på værelse sammen, når vi er af sted til kamp.

Han er ligesom Nikola en klasseholdkammerat, men jeg forstår ham ikke. Da han var 17 år, var han Frankrigs bedste juniorspiller i tennis, men han ville hellere spille håndbold og være en holdspiller. Det fatter jeg simpelthen ikke. Han havde muligheden for at være kongen i en single sportsgren. Nå, tilbage til øjnene. Nikolas nærmest morderiske øjne i kampsituationer. Øjne, der viser, at nu er det alvor. At det nu er dig mod mig. At en af os to nok ryger ud på bænken i to minutter om lidt, fordi jeg går all-in på denne duel, og hvis du ikke gør dit bedste, bliver du knust. Ja, det gør du måske alligevel. Rationaliteten pisses væk Jeg tvivler faktisk på, om der er nogle spillere i verden, der har den indstilling, som Nikola Karabatic har og altid har haft. Hans vinderinstinkt resulterer ofte i, at han pisser på rationaliteten og fornuften for at vinde den næste bold. Han tilsidesætter sin egen og modstandernes sikkerhed for at score det næste mål. Han kaster sig ind i vanvittige dueller uden at tænke på sin egen krop to uger frem i tiden. Og så er det ligegyldigt, om det er i det 15. eller 55. minut. Jeg tør ikke tænke på, hvor mange kampe han har spillet, siden han var 17-18 år, og hvor mange smerter han har bidt i sig i holdets tjeneste i alle de år. Se bare på EM-slutrunden i Polen i januar, hvor han til sidst havde rigtig ondt og egentlig håbede på at få fri i kampen om femtepladsen mod os. Men han endte med at spille næsten en hel kamp i angrebet uden brok. Han gjorde sine ting uden fine fornemmelser og spillede igennem, indtil han blev bedt om at stoppe. Det er vel det tætteste, man kan komme på en menneskelig maskine, er det ikke? Efter over 10 år i professionel håndbold må jeg sige, at jeg ikke har oplevet noget lignende. Fantastisk holdkammerat Det kan jeg også sige, om hans evne til at træffe de rigtige beslutninger på banen. Uden at underkende hverken Bo Spellerberg i min tid i Kolding, Jonas Larholm i min tid i Aalborg eller Kasper Søndergaard i min tid i Skjern, er Nikolas beslutsomhed uovertruffen. Selvfølgelig brænder han også indimellem på sine skud, smider en bold væk eller river en mand unødvendigt ned, men et hurtigt skud fra hoften er, at 98 procent af de beslutninger, han træffer på banen, er de rigtige. Og det gør det alt andet lige nemmere at være holdkammerat. (fortsættes side 32)

Forsikring du kan regne med Hos Vestjylland Forsikring får du en fast og attraktiv pris – også efter en skade. Vi er der, når du har brug for os.

Tommy Lange Tarm

Flemming Krog Skjern

Harald Hagde Ringkøbing

Ring 96 94 96 94 eller find din lokale assurandør på vestjylland.dk og book et gratis forsikringstjek.

Michael Overgaard Tim, Ørnhøj og Ulfborg

Per Astrup Videbæk
skjernhaandbold.dk

Holstebro RejseCenter har i denne sæson arrangeret Champions League rejserne for Skjern Håndbold, hvor vi har besøgt flg. klubber: HC Motor Zaporozhye, Ukraine

Kadetten Schaffhausen, Schweitz

HCM Baia Mare, Rumænien

Elverum Handball, Norge

HC Metalurg, Makedonien

HC Meshkow Brest, Hviderusland

Vi arrangerer også gerne jeres grupperejse næste gang, firmaet eller foreningen skal ud i verden.

Holstebro RejseCenter har i mange år haft sportsrejser som ét af vore specialer, og vi samarbejder blandt andet med flg.:

Holstebro RejseCenter K/S  Gartnerivej 11  7500 Holstebro  Tlf. 97 40 43 11  holstebrorejsecenter.dk Erhvervsrejser tlf. 96 10 10 50  Ferierejser tlf. 96 10 10 51  Gruppe- og sportsrejser tlf. 96 10 10 52


32 | 33

PROFILAVIS MARTS 2016

Men det, der nok har overrasket mig mest, er at han er ligeså god en holdkammerat, som han er en holdspiller. Jeg havde godt hørt fra Jesper Nøddesbo i Barcelona, at Nikola er en rigtig god fyr, men med al respekt havde jeg ikke troet, at han havde et så omfavnende socialt væsen og så stort et menneskeligt format. Da vi flyttede herned i sommer, var han venlig, åben og hjælpsom med hvad som helst. Og sådan er han. Han byder sig selv til og giver altid en ekstra hånd – ikke for at please nogen – men fordi han bare er en god dreng. Det er en kæmpe kvalitet, specielt når han er kongen af fransk (og europæisk) håndbold. Enorme ressourcer på forberedelse Hvor end vi kommer hen i Frankrig med PSG, bliver Nikola hyldet, men det fylder ikke meget i hovedet på ham. Det handler om holdet og om sejren. Derfor lægger han enormt mange ressourcer i at være så velforberedt som muligt. Han bruger ekstra meget tid på at få den rigtige massage, styrketræne i rigelige mængder, få is på ømme muskler, se video af modspillere, sove i ordentlig tid og spise den rigtige mad. Hvis han skulle gå med støttestrømper for at restituere bedst, ville han gøre det.

Har du problemer med alger på taget så har vi løsningen. Se mere på vores hjemmeside www.hvidesande-tagrens.dk

Special designet garageporte i høj kvalitet - lige efter dine ønsker

Forberedelsen gælder også involveringen af holdkammeraterne. I Skjern nørdede vi også detaljer til træning, i spillerbussen og i omklædningsrummet for at være så skarpe, som vi kunne være, men igen... Nikola Karabatic tager den et skridt videre. Han investerer en masse tid i, at han selv skal lykkes, men ligeså meget tid i at holdet skal lykkes. Han diskuterer elementer i spillet, giver sin erfaring videre og samler op på folk, der måske hænger lidt. Han gør alt, hvad han kan for at optimere. Om det er før kampe mod Kiel eller Nimes er underordnet. Vi skal som hold være så dygtige som muligt. Nikolas indstilling gennemsyrer hele indstillingen i PSG. Det kan godt være, at vi kan slå 80 procent af de franske hold ved at levere en

nogenlunde indsats. Det er forventet, at vi vinder hver gang i alle turneringer, men hvis vi skal i Champions Leagues Final Four og forhåbentlig endnu længere, dur det ikke, at vi render rundt og spilder vores tid to gange om ugen mod lidt blødere hold for så at tro, at vi kan tage til Veszprem uden at få en på munden. Den går ikke. Nul tolerance og disciplin Og det skal vores træner ”Noka” Serdarusic nok huske både Nikola og alle os andre på. Han holder folk i kort snor.Jeg er rigtig glad for den rolle, jeg har tilkæmpet mig på holdet, og jeg er taknemmelig for den tillid og det ansvar, jeg har fået, men det ændrer ærligt talt ikke på en skid, hvis jeg ikke viser ”Noka”, at jeg er stabil, seriøs og til at stole på uge efter uge. Det gælder alle os – også Nikola Karabatic. Der har været et par eksempler i år på spillere hos os, der har leveret på højt niveau i en enkelt kamp, men som så ifølge ”Noka” ikke har arbejdet hårdt nok til træning i den efterfølgende uge. Der er nul tolerance. Så kan man sidde på bænken tre kampe i træk og se, om det er sjovt. Tolerancen og disciplinen gælder alt fra skruebolde på latterlige tidspunkter til at komme for sent til træning. Jeg kan faktisk godt lide det. Så kan man mene, det er for meget eller unødvendigt, man det virker, fordi der så stor respekt om ”Noka”, og fordi at det, han siger, fungerer. Men ”Noka” er også oppe mod en hær af spillere – anført af Nikola Karabatic – der har så mange titler og medaljer, at der er en risiko for, at truppen gnaver sig op ad armen og tager det hele, så snart at han gearer ned. At ”Noka” gearer ned for sin disciplin og struktur er ligeså utænkeligt som at Nikola gearer ned for sin ærgerrighed og professionalisme. Det sker ikke – og heldigvis for det. Det er derfor, at han er som, han er. Og nå ja, Nikola Karabatic scorede i øvrigt 10 mål i først halvleg af den ynglingelandskamp for 13 år siden, inden vi mandsopdækkede ham i resten af kampen.

Specielle mål er standardmål hos Larsen Porte Det kendte slogan betyder, at alle vore porte produceres den slogan enkelte kundes Det til kendte betyder, at behov. alle vore porte produce- res til Hvad entenkundes man har garage eller værksted, hønsehus den enkelte behov. eller hangar, så kan vi garanteret finde en port til dig. Vi tilbyder Vi er dem også med:totalløsninger • nedtagning og bortskaffelse af eksisterende port  Konkurrencedygtige priser • karme og inddækninger

 Kort leveringstid

• montage af ny port

 Fleksibelt design

Alt en sammen udfærdigetallerede ud fra dine ønsker og behov. Få ny garageport i foråret

Priser fra Ring til os for et uforpligtende tilbud og opmåling!

5.900,-

- det er billigere end du tror

inklusiv motor og fjernbetjening

Ring 76 98 20 35 Viadukt vej 27 • 6870 Ølgod • Tlf. 76 98 20 35 info@larsenporte.dk • www.larsenporte.dk

Salg, service og montage af porte til private, virksomheder og landbrug
skjernhaandbold.dk

2. juli 2016 l Festpladsen Engkær

Program Stor Scene:

D-A-D l NIK & JAY

GNAGS l CHRISTOPHER SHAKA LOVELESS l JOHNNY MADSEN Program Event Teltet:

GILLI l TOOMANYLEFTHANDS l KATO VIGILAND l VOLFBAND l OG MANGE FLERE ... MØD ROCK I RINGKØBING PÅ FACEBOOK OG

www.rockiring.dk


34 | 35

PROFILAVIS MARTS 2016

KAFFE

specialisten

Butik med specialvarer

Til Ham ...

Det er sådan vi kender ham fra håndboldbanen. To knyttede næver og på vej hjem i forsvaret klar til næste aktion. 2015 bød i den grad på flere roller på banen, og Balling løste det på bedste vis. Foto: Steffen Bloch

Final4, Far og følelser

Rom

– et overvældende år AF NICKLAS THYGESEN

Nogle gange sker det hele bare på én gang – eller i løbet af en forholdsvis kort periode. Sådan var 2015 – på alle områder for Skjerns nr. 9.

Vodka Gin – V Vodk odkaa odk

ByLight Belysning Brugskunst Specialiteter

Jernbanegade 5 · 6900 Skjern · tlf. 9735 1500

Allround-spilleren fra Breum Han stjæler sjældent overskrifterne i mediebilledet, men han var om nogen medvirkende til vestjydernes historiske 2015. Ord som omstillingsparat, gå-på-mod og ydmyghed afspejler i høj grad Skjern-spillerens identitet. Han er født og opvokset i samme by som holdkammeraten Kasper Søndergaard. Det var også Søndergaards alvorlige skade, der banede vejen for den 28-åriges nuværende status i den vestjyske klub. Navnet er Morten Balling – nærmere betegnet allround-spilleren fra Breum. Et overvældende år Under de blå himmelstrøg på den kanariske ø, Lanzarote, i forbindelse med Skjern-truppens træningslejr, åbner den ydmyge skibonit sig op til en snak om 2015. Et år, der både bød på historisk medaljehøst, Champions League håndbold, far for første gang og huskøb. Men også en snak om landsholdsambitioner og rollen som allround-spiller i den vestjyske klub. Efter ganske kort betænkningstid løfter mundvigene sig, armene foldes over kors og Balling sætter sig veltilpas tilbage i sofaen. -Det var et sindssygt overvældende år. Håndboldmæssigt bød 2015 på både Pokaltriumfen i Aalborg, Final4-stævnet i Berlin, DM-sølv og Champions League-hymnen for første gang. Ja, man får nærmest gåsehud ved at tænke tilbage på det, siger Morten Balling.

Fløjspiller med flere kompetencer Vi spoler tiden tilbage. Tilbage til marts måned. En knæskade efterfulgt af en diskusprolaps til den dobbelte EM-vinder, Kasper Søndergaard, betød omrokeringer på Ole Nørgaards taktikbræt. Den tidligere landsholdsback var ukampdygtig på ubestemt tid og måtte tage plads på tilskuertribunerne, mens holdkammeraterne ihærdigt kæmpede for medaljer inden for de stiplede linjer. Højreback-positionen var ubesat, og her trådte Morten Balling ind i billedet. - Jeg havde kun spillet tre-fire kampe tidligere i hele min karriere på højreback pladsen, og jeg havde bestemt heller ikke forventet, at jeg skulle bidrage på den position, da jeg skiftede til Skjern. Men på grund af skader, så faldt allround-rollen meget naturligt til mig, og den er jeg mere end tilfreds med, siger 28-årige Morten Balling. - Jeg synes ærlig talt, at det er rigtigt sjovt. Nogle gange savner jeg selvfølgelig at spille fast på fløjen, og det kan indimellem reducere skarpheden. Det eneste minus er, at jeg ikke bliver 100%t på én specifik position, så jeg aner ikke, om jeg får udnyttet mit potentiale til fulde.

(fortsættes side 36)
skjernhaandbold.dk

Smallegade 4 • 7400 Herning • Tlf. 9722 5510

20.00 Torsdag 24. marts kl.

D KAREN KOUSGAAR

.00 Tirsdag 5. april kl. 20

BRIAN MØRK SHOW

.00

.00

Lørdag 16. april kl. 12

21 Fredag 25. marts kl.

UFFE HOLM

Onsdag 30. marts kl.

20.00

CÆCILIE NORBY N & LARS DANIELSSO

LIVE

CHØN

THOMAS BUTTENS

.00

Lørdag 16. april kl. 21

S ØSTKYST HUSTLER Ny dato !

.00

Lørdag 2. april kl. 21

BAAL

ENESTE KONCERT I JYLLAND

.00 Fredag 29. april kl. 21

SCOTT BRADLEE’S ( US ) EBOX POSTMODERN JUK

WANGEL · GIRLS IN AIPORT · BANDA MAGDA ( US ) DANIEL LEMMA ( SE ) · VON DÜ · CHOIR OF YOUNG BELIEVERS · DANIEL LEMMA ( SE ) JACOB BELLENS · GRINDER BLUES ( US ) · NIKKI HILL ( US ) · DANSER MED DRENGE OG MANGE FLERE ... Yderligere information og billetsalg på

www.fermaten.dk


36 | 37

PROFILAVIS MARTS 2016

–Det er ganske enkelt overvældende at blive far, og jeg må også i samme forbindelse skynde mig at rose min kæreste, Katrine, der tager et kæmpeslæb her i huset, mens jeg giver den fuld gas på banen, fortæller Morten Balling fra hjemmet i Skanderborg. Privatfoto

Tlf. 3013 7236 - jp@coffeezone.dk

En markant rolle på flere pladser 28-årige Morten Balling har taget hul på den tredje sæson i den grønblusede Skjern-trøje. Kort inden skiftet til vestjyderne fik Breum-fødte Balling debut i nationaldragten. Kampantallet i de røde-hvide farver er siden da ikke vokset til mere – men har rollen som allround-spiller været medvirkende til dette? - Tanken om landsholdet har selvfølgelig strejfet mig, det er klart. Man vil altid gerne være med

SE MERE PÅ WWW.TEAM-NORD.DK

Bellisvej 10 Vorgod-Barde, 6920 Videbæk Tlf.: 27 28 58 01 • Email: anker.buchholtz@gmail.com

i overvejelserne til landsholdet, og om rollen i Skjern har været medvirkende til færre landskampe, kan man kun spå om. Ærlig talt så er det ikke afgørende for mig. Jeg har en fed rolle i Skjern Håndbold, som jeg ikke ville være foruden. Alle jagter og kæmper for at spille fast, og som både fløj- og bagspiller har jeg fået en mere markant rolle på holdet, som jeg er glad for, siger Morten Balling.
skjernhaandbold.dk

IPL METALBEARBEJDNING BASERET PÅ STOLTE HÅNDVÆRKSTRADITIONER OG NYESTE TEKNOLOGI IPL er Europas største producent af åbne transmissioner og underleverandør af komponenter til den globale industri. Vi har specialiseret os i at levere kundespecificerede kvalitetsløsninger ud fra komplicerede emner, der udvikles, produceres, overfladebehandles og monteres til én samlet løsning.

DANA-TANK SPECIALISTER I FREMSTILLING AF BEHOLDERE OG TANKANLÆG I HØJESTE KVALITET

FERRODAN MILJØRIGTIGT OG HØJTEKNOLOGISK JERNSTØBERI MED ENSARTET HØJ MATERIALEKVALITET

Dana-Tank er en anerkendt leverandør af trykbærende tanke og beholdere. Vi skaber løsninger ud fra gældende regler, kundespecifikationer og egen ekspertise. Ud over at være ordreproducerende opretholder Dana-Tank også et spændende standardprogram af beholdere.

Ferrodan er et moderne, miljøvenligt og højteknologisk jernstøberi, der skaber individuelle løsninger ud fra dokumenterede kvalitetsstandarder.

IPL

DANA·TANK

FERRODAN

IPL A/S

DANA-TANK A/S

FERRODAN A/S

Nylandsvej 5-7 · DK-6940 Lem St.

Nylandsvej 9 · DK-6940 Lem St.

Støberivej 5 · DK-6900 Skjern

T +45 97 34 12 00

www.ipl.dk

T +45 97 34 22 00

T +45 97 35 44 00

www.dana-tank.dk

www.ferrodan.dk


38 | 39

PROFILAVIS MARTS 2016

TV2 på pletten med Eksilvestjyder GODE VINE TIL SPECIALPRISER Vi har udvalgt tre ekstraordinære rødvine til Skjern Håndbolds venner, som du i april/maj kan købe til specialpriser.

ZINIO TEMPRANILLO CRIANZA, SPANIEN Kr. 105,- pr. flaske v/køb af 6 stk. • spar 29,- pr. stk.

PRIMITIVO DI MANDURIA, ITALIEN Kr. 89,- pr. flaske v/køb af 6 stk. • spar 31,- pr. stk.

OPERETTA, ITALIEN Kr. 79,- pr. flaske v/køb af 6 stk. • spar 25,- pr. stk.

De ovennævnte tilbud kan bestilles på mail: info@husetappel.dk og leveres direkte til din dør! Læs mere om de mange specialiteter på vores hjemmeside - eller kontakt os og hør nærmere.

TV2 var på besøg i Århus, da Skjern Håndbold spillede BOXER Herreligakamp. Det samme var ”Eksilvestjyderne” (læs mere side 40) og viceborgmester Kristian Andersen. Ringkøbing-Skjern Kommunes idé med at invitere til håndbold på udebane blev sat i fokus, da TV2s, Morten Ankerdal, interviewede viceborgmesteren og ”Eksilvestjyde” Signe Bech. Signe kunne bl.a. fortælle en spørgende Morten Ankerdal, at Skjern også er sammenhold, tryghed og hygge, og det ikke er utænkeligt at ”Eksilvestjyden” flytter retur til kommunen, når økonomistudierne er veloverstået. Foto: Skjern Håndbold.

Husetappel.dk • Tlf: 2065 2460

Fra vision til virkelighed

Karsten Larsen Hovedansvarsområde: Landbrug

Brian Meldgaard Hovedansvarsområde: Erhverv Dorte Meldgaard Hovedansvarsområde: Private

Vores vision er at fastholde og udvikle vores position som områdets førende byggeog anlægsvirksomhed.

Privat

Erhverv

Hansen & Larsen A/S Nystedvej 2, Dejbjerg 6900 Skjern Tlf. 97 34 16 00 info@hansenlarsen.dk hansenlarsen.dk

Landbrug
skjernhaandbold.dk

Vi understøtter det lokale erhvervsliv Hos Martinsen Ringkøbing-Skjern skaber vi værdi for vores kunder gennem tætte relationer, faglige kompetencer og stor indsigt i det lokale erhvervsliv. Derfor er det også naturligt for os at lægge navn til Martinsen Lounge, som danner rammen om det lokale erhvervsnetværk i Skjern Håndbold.

Martinsen Ringkøbing-Skjern · Østergade 130 · 6900 Skjern · T 88 81 11 88

martinsen.dk


40 | 41

PROFILAVIS MARTS 2016

Vi skal huske, hvor vi kommer fra Nür Skjern spiller udekampe i studiebyerne, für tidligere borgere fra Ringkøbing-Skjern Kommune en sÌrlig invitation.

Margrete Sørensen og Dorthe Frydendahl er en del af det kommunale trekløver, der arbejder mülrettet med bosÌtning, profilering og sammenhÌngskraft. Her ses de pü lÌgterne til udekampen i Århus sammen med viceborgmester, Kristian Andersen, og de 200 �Eksilvestjyder�, der overvÌrede kampen. Foto: Skjern Hündbold.

AF KARINA LODBERG Udebane-events for �Eksilvestjyderne� Hündboldglade vestjyder har i mange ür haft fantastiske oplevelser med de grønne fra Skjern Hündbold. IndÌdt kampgejst, hep fra Skjern Ultras og taktfaste klapsalver har sendt de lokale hündboldhelte helt til tops flere gange. Det er noget, der kan fü hjertet til at banke hurtigt hos en vestjyde med grønt hjerte. Men nür studierne kalder i de større byer, kan der vÌre langt mellem de store fÌllesskabsoplevelser pü tilskuerrÌkkerne. Südan behøver det ikke lÌngere at vÌre. Ringkøbing-Skjern Kommunes nye sekretariat for profilering, bosÌtning og sammenhÌngskraft er nemlig i fuld gang med at stable udebane-events pü benene mülrettet eksil-vestjyder. - Nür Skjern Hündbolds ligaherrer spiller i studiebyer som f.eks. Aarhus, Aalborg, eller København, vil vi gerne invitere eksil-vestjyderne med til kamp, fortÌller Dorthe Frydendahl, koordinator for bosÌtning. Hjemstavns-goodie bag Vestjyder, som er flyttet fra Ringkøbing-Skjern Kommune de seneste fem ür, vil fü en invitation til de relevante udebane-events. Ambitionen er at krÌse om fraflytterne og tilbyde dem at deltage i et VIP-arrangement før kampen. Bagefter ser alle kampen sammen, og i pausen er der igen mulighed for at hygge sig og melde sig ind i eksil-vestjydeklubben, hvor medlemmerne løbende vil modtage jobtilbud og andre relevante informationer. Afslutningsvis für alle en goodie-bag med sig hjem. - Goodie-bag’en kan for eksempel indeholde service om udsendelse af cv til relevante virksomheder, foldere fra lokale ejendomsmÌglere og andre �pü gensyn-ting�, siger Dorthe Frydendahl og tilføjer, at der foreløbig er planer om Êt udebane-event pr lokal eliteklub, det vil sige Skjern Hündbold, Ringkøbing Hündbold og RIF, i 2016. Pü sigt er mület ogsü at koble lokale virksomheder pü arran-gementet. Pü den müde für de mulighed for at vise, hvilke attraktive jobmuligheder, der er i Ringkøbing-Skjern Kommune,

Profilering De tre udebane-events i 2016 er gode eksempler pü, hvordan det nye sekretariat for bosÌtning, profilering og sammenhÌngskraft skal arbejde de kommende ür. Ringkøbing-Skjern Kommune har netop i samarbejde med Epinion gennemført en undersøgelse af til- og fraflyttere i kommunen de seneste ür. Undersøgelsen viste blandt andet, at fire ud af ti tilflyttere tidligere har boet i RingkøbingSkjern Kommune. - Det er naturligt, at unge flytter for at studere i de større byer. Men nür de bliver Ìldre og müske für børn vil nogle af demgerne vÌre tÌttere pü familien, Det erdÊm, vi gerne vil vise jobmulighederne og hvor meget Ringkøbing-Skjern Kommune har at byde pü. Nyt sekretariat Dorthe Frydendahl er ikke eneste medarbejder i den nye marketing-afdeling. Anne Schwabe Bank er koordinator for sammenhÌngskraft. Hendes fokus er at etablere nye netvÌrk og nye fÌllesskaber mellem borgere, virksomheder og det offentlige. Budskabet er, at �sammen kan vi mere� og �sammen har vi det bedre� eller sagt pü en anden müde: 1 + 1 = 3. - Det giver god mening, at vi i Ringkøbing-Skjern Kommune fokuserer pü at arbejde medde betydelige fordele, der opstür,nüret lokalsamfund er baseretpü gensidigtillid. Derfor er det vigtigt for mig at prioritere og facilitere nye netvÌrk og nyt samarbejde pü tvÌrs i Ringkøbing-Skjern Kommune, siger Anne Schwabe Bank. Margrete Sørensen er den tredje medarbejder i afdelingen, og hendes opgave er marketing og profilering: - For mig handler det om at skabe kendskab til omrüdet. Vi skal vise vores mange styrker, büde for at fastholde de borgere, der allerede bor her, men ogsü for at tiltrÌkke nye, siger hun. Det er i lyset af dÊ tre opgaver, de nye udebane-events skal ses. - Og sü selvfølgelig for at sikre endnu flere vestjyder i hallerne, nür Skjern Hündbold gür pü banen.

gesy SuverĂŚne sofabyggesystemer

SPAR 25%

19 79 a Palm

yg b i t l u M

 

s Leed

          


skjernhaandbold.dk

Fagforening og a-kasse pr. md.

kun 535 kr.

Fuld faglig tryghed - bare meget billigere

gratis fagforening

Du får det samme

Vi er billigst

Du får gratis medlemskab i fagforeningen i 3 måneder, når du bliver medlem i både fagforening og a-kasse.

Du er garanteret de samme ydelser og mindst den samme service, som du får i andre meget dyrere fagforeninger og a-kasser. Vi går ikke på kompromis med servicen.

Hos os får du den billigste samlede løsning på fagforening og a-kasse. Du kan spare helt op til 6.000 kr. om året på dit medlemskab. Find flere besparelser på www.detfagligehus.dk/billigst.

375 medarbejdere i Det Faglige Hus er altid klar til at hjælpe

Fuld faglig tryghed - Bare meget billigere

www.detfagligehus.dk | tlf. 7020 2064 | sms BILLIGST til 1231*

*sms info: Pris 0 kr. + trafiktakst. Udbyder: Det Faglige Hus, John Tranums Vej 23, 6705 Esbjerg Ø 0216
42 | 43

PROFILAVIS MARTS 2016

MELD DIG TIL

Meld dig til Deal.dk og

Deal.dk

Dagbladet RingkøbingSkjerns nye dealkoncept

OG VIND

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Deal.dk inden 31. marts 2016, så er du med i konkurrencen om et hotelophold for 2 personer på Hotel Thinggaard til en værdi af kr. 2.695,- pr. ophold. Du deltager i konkurrencen ved at tilmelde dig nyhedsbrevet på Deal.dk/vind

Få gode tilbud i din indboks Tilmeld dig på Deal.dk/vind

Deal.dk er en del af Jysk Fynske Medier

Deltagelse er betinget af, at du er mindst 18 år og tilmelder dig vores nyhedsbrev. Du kan til enhver tid afmelde nyhedsbrevet. Konkurrencen om et hotelophold udbydes af Deal.dk A/S, Banegårdspladsen, 5000 Odense C. Vinderen udtrækkes 4. april 2016 kl. 12.00 og får direkte besked. Gevinsten kan ikke ombyttes til kontanter og forbliver Deal.dk’s ejendom, hvis den ikke er afhentet, eller kan afsendes 3 uger efter udtrækning. Medarbejdere ved Jysk Fynske Medier kan ikke deltage.
skjernhaandbold.dk

Vi er bare mest til Vestjylland Skjern Håndbolds hurtige fløj, Bjarke Christensen og kæresten, Stine Thomsen, har valgt Skjern som deres base, modsat mange af deres venner, der flytter til Århus for at studere. Men man kan godt køre fra Skjern til Århus og dermed beholde 6900 som bopæl. AF SKJERN HÅNDBOLD

Der er et helt bevidst valg -Vi har vejet fordele og ulemper, og Århus har faktisk ikke meget, vi ikke kan undvære. Bjarke Christensen er sikker i sin sag. Kæresten Stine Thomsen har boet i Århus, nydt cafelivet, vennerne, de mange tilbud, men det er alligevel blevet Skjern, der danner rammen om deres base. –Som håndboldspiller er jeg meget bevidst om de basale ting som kost, søvn, restitution. Alle de ting, der gør en forskel i et tætpakket program, og så er de lange køreture bare ikke godt for kroppen, forklarer Bjarke. Så efter at have boet i Århus et par år er Stine nu flyttet hjem til Skjern, selv om studierne fortsat passes i Århus. –Vi nyder at bo i Skjern, og selv om jeg fortsat læser i Århus, så har vi fundet en god rytme. Vi har købt os en Kia, jeg slapper af i bilen, og jeg har flere studiefrie

dage, hvor jeg kan blive i Skjern, forklarer Stine, der ikke er bekymret for at de sidste 2 år af lærerstudiet kommer til at kræve mange timer på landevejen. –Jeg synes faktisk, vi har fået mere ro i hverdagen og mere tid sammen, hvilket vi nyder. Og vi har naturligvis fortsat venner i Århus, hvor vi kan overnatte, hvis vi har behov for det. Men her og nu er det Skjern, og det nyder vi begge, fortæller parret. Nettotilvæksten er positiv Bjarke og Stines beslutning om at flytte hjem igen falder i god jord hos Ringkøbing-Skjern Kommune, der målrettet arbejder med branding og bosætning. Gennem flere år har der været flere fraflyttere end tilflyttere, men den statistik er vendt og skal nu fastholdes gennem nye initiativer. Her er Skjern Hånd(fortsættes på side 44)

-Vi er glade for Skjern – ja, for hele området, og savner som sådan ikke Århus. Bjarke Christensen og Stine Thomsen har bosat sig i Skjern, trods det at Stine læser i Århus. -Vi er tæt på det, der betyder noget for os, fortæller parret, der er født og opvokset i hhv. Tarm og Skjern. Foto: Skjern Håndbold

Anlægsgartner og aut. kloakmester

BORRIS - TLF. 9736 6194 VI UDFØRER: ANLÆGS- OG ENTREPRENØRARBEJDE MULIGHEDERNE ER MANGE

RING OG FÅ ET GODT TILBUD


44 | 45

PROFILAVIS MARTS 2016

bold en vigtig partner sammen med de øvrige eliteklubberi kommunen. –Vi arbejder sammen om at udbrede budskabet om ”Naturens Rige” og synliggøre de mange muligheder, vi har i hele kommunen, fortæller Dorthe Frydendahl, Ringkøbing-Skjern Kommunes bosætningskoordinator, der bl.a. også laver arrangementer for tilflyttere for at byde dem velkommen til kommunen. –Vi er bevidste om at mange unge flytter fra området pga. studier, men vi vil jo gerne have dem tilbage. Erhvervslivet her i Ringkøbing-Skjern Kommune er meget varieret, og vi har meget at tilbyde - også for unge og børnefamilier, der ønsker at etablere sig f.eks. tæt på familien, fortæller Dorthe Frydendahl. En stor håndboldfamilie Bjarke og Stine er langt fra de eneste fra Skjern Håndbold, der bor i Skjern. –Faktisk er vi p.t. 23 personer fra Familien Skjern Håndbold, der bor i byen, fortæller Bjarke, der nyder at kammeraterne er tæt på. Det lyder lidt klicheagtigt, men vi er faktisk en stor familie. Vi nyder at

Hovedparten af spillerne er bosat i Skjern, og i alt er 23 personer inklusiv spillernes familier i byen. Så det er ikke et særsyn at møde f.eks. René, Emil eller Magnus i midtbyen. Eller måske Markus Olsson på sin 500 meter ”lange” vej til træningen i Skjern Bank Arena. Foto: Skjern Håndbold

■ FAKTABOKS ■

BOXER HERRELIGA - SLUTSPIL Se DM slutspillets datoer på skjernhaandbold.dk

#KOMSÅGRØN #GRØNPOWER

Hovedparten af Skjern Håndbolds spillere bor i byen. Udover Bjarke og Stine har følgende bosat sig i Skjern: Søren Pedersen sammen med familien Markus Olsson sammen med kæresten Magnus Dahl med familie Emil Bergholt Hans Martin Asmussen Matthias Flohr Bjarte Myrhol med familie René Rasmussen med familie Kasper Søndergaard med familie (pr. 1. april)

Tlf. 42 14 74 71 morten_faartoft@me.com Ved Kirkegaard Køleteknik lægger vi stor vægt på energibesparelser for både privat og erhvervskunder. Vi tilbyder at beregne netop dine besparelser på varme-/elregningen. I er velkommen til at kontakte mig for et uforpligtende tilbud, så vi kan se på netop dine behov.

være sammen, spise sammen, spille spil, se film, eller hvad vi nu finder på. Og det er både os spillere, men også vores kærester og børn, så jo flere vi er i Skjern, jo bedre er det bare, fortæller Bjarke. Så kan det godt være at f.eks. Klitgaard og Balling kører til/fra Skjern, men de overnatter faktisk ofte i Skjern sammen med deres familier, så de også er del af fællesskabet uden for banen. –At vi er så mange sammen i Skjern, har også gjort vores beslutning om at bo i Skjern nem. Udover venskaberne i Ligatruppen, så er vi tæt på familien og vores ”gamle” venner, fortæller Stine. Og så er vi bare i velkendte omgivelser, tæt på naturen og ikke mindst Vesterhavet, hvilket vi sætter pris på. Århus og cafélivet er ganske fint, men vi nyder begge livet i Skjern, kommer det samstemmende fra Stine og Bjarke, inden bilen startes, og turen går mod studierne i Århus.

Morten Faartoft Aut. Køleteknikker

         

Døgnvagt Luft/luft varmepumpe Luft/vand varmepumper Aircondition Køle/frostrum Butiks-køl og frost Køkkeninventar til kantiner og restauranter Køleanlæg på maskiner Service på køle og frostanlæg Udlejning af køletrailer


skjernhaandbold.dk

Ud af håndboldverdenen

Tidligere Skjern-spiller, Pelle Larsen, er i dag journalist og dækker bl.a. håndbold for JyllandsPosten. Her ses han på sin første opgave, hvor vennen Anders Eggert interviewes i forbindelse med landskamp i Odense forud for VM i Qatar. Foto: Skjern Håndbold

- og ind igen Da Pelle Larsen stoppede med at spille håndbold på topniveau, var det et farvel til en håndboldverden, som han havde været del af i 27 år. Men nærmest inden harpiksen var nået at blive renset af fingrene, var han tilbage i håndboldhallerne. Denne gang var det blot på pressepladserne frem for på halgulvet. Her fortæller han om vejen til journalistikken, som startede i Skjern. AF PELLE LARSEN Entreprenante spillere Ideen opstod en aften i et hus på Bredgade i Skjern i 2009, men jeg havde ikke forestillet mig, at den skulle føre til en ny uddannelse og en anden karrierevej. Anders Eggert og jeg brugte det meste af et år på selvfølgelig at spille håndbold, men også at se tv-serien ”24 Timer” og spise træstammer fra Guldbageren i Skjern. Vi definerede det som ”meningsløs hygge”, og det udtryk er jeg stadig glad for. Vi skulle jævnligt holde os opdateret på håndboldnyheder og var trætte af at skulle tjekke alle hjemme-

sider med et sådant indhold. Det ville være rart at have nyhederne samlet på ét sted, så man kunne danne sig et hurtigt overblik. Den ide blev senere til hjemmesiden Nytihaandbold.dk, men først efter at både Anders og jeg havde sagt farvel til Vestjylland. Efter sæsonen flyttede jeg til Bern i Schweiz og Anders flyttede tilbage til Flensburg. Den slags gode venskaber kan nemt blive udfaset, fordi man ikke længere ses hver dag, men den entreprenante Eggert ringede til Schweiz og begyndte at snakke om den gamle ide med en håndboldhjemmeside. Jeg havde arbejdet

med hjemmesider for Vestjysk Marketing, og den viden skulle Anders nu bruge. Det blev grundlaget for mange lange snakke, og pludselig skulle der produceres håndboldnyheder, når vi nu havde etableret vores eget medie. Mere meningsløs hygge Da jeg var yngre, hadede jeg at skrive. Jeg gad ikke skrive dansk stil, og når jeg endelig afleverede noget, var omfanget så beskedent, at læreren kunne nå at rette det, inden kaffen var brygget (fortsættes side 46)

Udlejning Erhvervslejemål i Grindsted, Hvide Sande og Skjern: Butik – lager – produktionslokaler Beboelse i Skjern: Huse og lejligheder – ca. 20 lejemål – fra 50-120 m2

REHBORG A/S · Postboks 3 · 6900 Skjern Kontaktperson: John Myrup · tlf. 6170 2739 · jmyrup@hotmail.com www.rehborg.dk


46 | 47

PROFILAVIS MARTS 2016

færdig. Undervejs i håndboldkarrieren havde jeg dog skrevet enkelte klummer og rejsebreve fra træningslejre, men det mindede langt fra om at skrive håndboldnyheder. Der kom dog gang i sitet Nytihaandbold.dk, og vi lavede alverdens eksperimenter og cowboytricks for at blive bemærket. Udover at det var spændende at arbejde med, så var det også en måde at holde fast i den ”meningsløse hygge”, og den har vi formået at fastholde siden. Da jeg godt kunne se, at mit bidrag på diverse håndboldbaner blev mindre og mindre værdifuldt, havde jeg alligevel oparbejdet så meget lyst til at arbejde med journalistik, at jeg i 2012 søgte ind på Journalisthøjskolen. Efter halvandet år var jeg i praktik, og pludselig skulle jeg dække et pressemøde med herrelandsholdet. Jeg spillede ikke selv håndbold mere, men efter 12-13 år på topplan har man alligevel opbygget et forhold til mange spillere som enten holdkammerater eller modstandere. Jeg har hverken før eller siden været så demonstrativ, når jeg tændte diktafonen, som da jeg skulle interviewe Kasper Søndergaard om sin 11. slutrunde. Skriv hellere om stavgang Der er både positive og negative sider ved personligt at kende de kilder, man skal skrive om. På den ene side er det umanerligt vigtigt, at de ved, at man har en anden rolle end tidligere. På den anden sidehar mit indgående kendskab til håndboldverdenen også været en kæmpe fordel, når jeg har skullet dække slutrunder for Jyllands-Posten. Spillerne har bare mere tillid til en journalist, som selv har prøvet at stå inde på banen, og derfor kan de være noget lettere at få interessante og sjove historier ud af.

Det er sådan vi kender ham fra banen. Pelle Larsen i Skjern trøjen med nummer 4 og hårdt kæmpende på stregen. Karrieren har budt på kampe i den hjemlige liga for hhv. Ajax København, AAB Håndbold, Skjern Håndbold og senest Århus Håndbold. Endvidere har Pelle spillet for spanske BM Altea og BSV Bern Muri, Schweiz. Foto: Bendt Christiansen

Men selvom spillerne har haft tillid til det håndboldfaglige, så har der været mistillid fra enkelte læsere. Efter reportage fra en landskamp blev en enkelt læser så hidsig, at han i en mail bad mig om at holde mig til at skrive om stavgang, da jeg tydeligvis ikke havde den mindste forstand på håndbold. Det var en af de sjovere læserhenvendelser at svare tilbage på. En fremtid i valnød? I huset på Bredgade havde jeg ikke forestillet mig, at jeg skulle ende med at dække et håndbold-VM i Qatar, men tankerne om at have noget ved siden af håndbolden fyldte hos både Anders og mig. Vi har for nylig overladt ansvaret for Nytihaandbold.dk til Danmarks største håndboldnørd, Rasmus Boysen, som i parentes bemærket stod og råbte af os sammen med resten af Ultras i 2009. Men heldigvis har vi fundet en anden undskyldning for jævnligt at bruge en time på at snakke i telefon. Da min bror stod og skulle finde en investor til sit nystartede firma, Noyer, hørte Anders om det. Og selvom jeg kender få mennesker, der går mindre op i design end Anders, så endte han alligevel som investor i firmaet, som laver skærebrætter, lamper og borde i amerikansk valnød. Så nu går snakken i stedet på, hvordan vi kommer til at sælge flere skærebrætter i Illum, og om vi skal på messe i Tyskland. Hvem ved, om vi begge kommer til at arbejde sammen igen, når Anders får nok af håndbold. Så kan det da godt være, at vi skal på en salgsturne i Skjern, hvor det hele startede i et hus på Bredgade.

■ FAKTABOKS ■

Navn: Pelle Larsen, tidligere håndboldspiller og i dag journalist på Jyllands-Posten

Har tidligere spillet for flg. klubber: Ajax København, AAB Håndbold, Skjern Håndbold, Århus Håndbold

Udenlandske klubber: BM Altea, Spanien og BSV Bern Muri, Schweiz

Trøjenummer: 4

Position: Stregspiller

Sæsoner i Skjern Håndbold: 2 (2007/08 + 2008/09)

Antal mål: 40 mål

En forrygende fiskebutik

Fersk fisk • Røget fisk • Specialiteter Hvide Sande Røgeri er med lige fra fisken er landet over forarbejdningen til dine smagsoplevelser. Som Danmarks største fiskebutik har vi næsten alt hvad maven og hjertet begærer. Hvis du har helt specielle ønsker, er vi klar til udfordringen.

Alt godt fra havet og fjorden ALTID ÆGTE ÆDELSTEN Priser fra 99,-

Troldbjergvej 4 ñ 6960 Hvide Sande ñ Tlf. 97 31 18 99 ñ www.hvidesanderogeri.dk
skjernhaandbold.dk

www.pwc.dk

Velkommen

Uanset din virksomheds størrelse og udfordringer er det vigtigt for os, at du altid føler dig velkommen hos PwC i Ringkøbing-Skjern. Her er vi 37 revisorer og medarbejdere, der hver dag samarbejder med vores kunder om alt fra de rigtige tal til de rette talenter. Om skat, forretningsudvikling og generationsskifte. Vi vil også rigtig gerne i dialog med dig. Og du er altid mere end velkommen i vores hus.

030615

Kontakt os på www.pwc.dk/ringkobing-skjern. Succes skaber vi sammen ...


48 |

PROFILAVIS MARTS 2016

Vi er mere end et vikarbureau - vi finder også kandidater til faste jobs

Mange virksomheder bruger også vores erfaring, når der skal udvælges medarbejdere til fastansættelse – både til produktion, administration og ledelse. Derfor er vi et oplagt valg, når du søger nye udfordringer i et fast job. Til hver rekrutteringsopgave kigger vi både i vores store CV-database og på kandidater der ansøger på baggrund af et stillingsopslag, når vi skal udvælge hvem der skal til jobsamtale. Med dit CV i vores database er døren dermed åbnet til mange virksomheder og chancen for at få et godt job er større. Opret dig på jks.dk/cv – så kontakter vi dig, når dit CV matcher et relevant jobopslag. Eller ring til dit lokale JKS-team på telefon 96 750 750 og få mere at vide.

Susanne Moltsen Regionschef

Anette Aarup Skyttegaard Afdelingsleder

smo@jks.dk

aas@jks.dk

Birthe Tarbensen Kunde- og personalekonsulent bta@jks.dk

Rikke Lydersen Kunde- og personalekonsulent rly@jks.dk

Fleksibel bemanding | vikarløsninger | projektmedarbejdere | rekruttering | outplacement

Karen Bendtsen Kunde- og personalekonsulent kbe@jks.dk

Profile for Skjern Håndbold

Skjern Håndbold profilavis marts 2016  

Så er den nye profilavis udgivet. Læs mere om Skjern Håndbolds deltagelse i Champions League, Ole Nørgaards syn på ledelse, Ballings forryge...

Skjern Håndbold profilavis marts 2016  

Så er den nye profilavis udgivet. Læs mere om Skjern Håndbolds deltagelse i Champions League, Ole Nørgaards syn på ledelse, Ballings forryge...