Page 1

2016-2017

VI ER ANSVARLIGE, VI HOLDER ORD, OG VI KÆMPER INDÆDT Skjern Håndbolds værdier er dybt forankret i et stærkt vinderinstinkt, håndboldmæssigt håndværk og et ukueligt vestjysk mod, der gør det muligt at veksle holdninger til handlinger.

Hovedsponsor


Vores bank er Skjern Bank... En bank vi kender. Sådan er Skjern Bank for os. At have en rådgiver, som tager udgangspunkt i vores hverdag og vores ønsker; det er vigtigt. Vi kan mødes, når det passer bedst for os, også selvom det ikke lige er i bankens åbningstid. En masse små ting, der tilsammen gør en stor forskel. Vælg Skjern Bank - det kan vi anbefale. Familien Søndergaard Sarup


Vi understøtter det lokale erhvervsliv Hos Martinsen Ringkøbing-Skjern skaber vi værdi for vores kunder gennem tætte relationer, faglige kompetencer og stor indsigt i det lokale erhvervsliv. Derfor er det også naturligt for os at lægge navn til Martinsen Lounge, som danner rammen om det lokale erhvervsnetværk i Skjern Håndbold.

Martinsen Ringkøbing-Skjern · Østergade 130 · 6900 Skjern · T 88 81 11 88

Annonce_KAMPEN_210x270mm.indd 3

4

skjernhaandbold.dk

martinsen.dk

31/08/2016 09.02


JULENS BEDSTE OPLEVELSER

JULIE BERTHELSEN JULEKONCERT 8/12-2016

SIGURD BARRETT & BJØRNEN BJØRN SYNGER JULEN IND MED DE SMÅ 27/11-2016

STIG ROSSEN & ANDREA GADEBERG JULEKONCERT 15/12-2016

Lækker julebuffet, underholdning af Jan Gintberg og dansemusik med De Strandede Hvaler Bestil bord på 9926 9708

JULEFROKOST MED JAN GINTBERG 25+26/11 og 2+3/12-2016

| Billetsalg | Østergade 37 | DK-7400 Herning | +45 9926 9708 | mch.dk | ticketmaster.dk

skjernhaandbold.dk

5


Indhold Formanden har ordet

7

Kaspers næsten ufattelige triumf

10

Vi er opdraget til at arbejde hårdt

17

En del af en gigantisk eufori

20

Cornelius Kragh er kommet for at levere varen

23

Kronborg er landet i Vestjylland

25

Kulturbærerne skal vi altid huske

26

Et misfoster der må afskaffes igen

28

En helt utrolig tid

31

Stor mediedækning da Eggert valgte Skjern

34

Et holdfoto bliver til

36

10

LIGAFOKUS Tom Jensens hænder får travlt i BSV

40

Holstebro og Skjern har mange lighedspunkter

42

GOG giver mulighed for at træne med de allerbedste

44

Spansk supertræner skal for alvor i gang i Kolding

46

Fundamentet er vigtigt for Aron K.

48

Det bliver et hundeslagsmål

50

23

#MereErik 52 Kasper Irming tilbage ved rødderne

54

Afhængig af at de unge udvikler sig

56

Holm-brødre og REHH på slutspilsjagt

58

Gjessings sidste sæson på topplan

60

Holms uventede udfordring

62

Hamann-Boeriths tilbage ved rødderne

64

FOKUS – INTERNATIONAL HÅNDBOLD Fra tysk provins til europæisk superklub

66

En tung klippe af østtysk tradition

72

Så slog Damgaard endelig til

74

SKJERN HÅNDBOLD Folmann er flot kørende i den nye spillerbus

76

Ligatruppen sæson 2016-2017

78

Skjern Håndbolds sponsorer

80

36 6

skjernhaandbold.dk

48


KÆRE LÆSER FOR AT SE FREMAD MÅ VI KIGGE TILBAGE Søren Kierkegaard er verdensberømt for sine tanker og begrebet om livet. Selv over 200 år efter sin fødsel har landets vel nok største filosof stadig relevans i dagens Danmark – ja, sågar også i håndbolddanmark. Det kan virke umiddelbart underligt at blande filosofi og fløjkryds samt tilværelsens tanker med tremeteropstillinger, men når jeg bladrer dette flotte håndboldmagasin igennem, står et Kierkegaard-citat lysende klart: “Livet må forstås baglæns, men må leves forlæns.”

31

For mens vi, med både stolthed og forventning, glæder os til vores jubilæumsår i 2017, hvor klubben runder de 25 år, er det væsentligt at kigge tilbage for at kunne se fremad. Der er nemlig mange og meget, der har været med til at tegne Skjern Håndbold. Som sædvanligt tager vi en runde forbi de andre ligaklubber, der både som konkurrenter og kolleger er en væsentligt del af vores historie. Vi kigger forbi Aalborg i nord og Tønder i syd, der forud for sæsonen har tilknyttet to tidligere Skjern-ansatte i form af henholdsvis Aron Kristjansson og René Hamann-Boeriths. Vi kommer også forbi en af klubbens store navne gennem tiderne, der som anfører løftede DM-pokalen i 1999. I dag er Henrik Hansen træner for klubbens 2. divisionshold, trofast sponsor og passioneret tilskuer i tribunen. Kasper Søndergaards historiske OL-guldtriumf i Brasilien i sommer kigger vi også tilbage på med glæde, mens artiklen på side 17 om vores nye islandske jernmand Tandri Kondradsson kan fungere som et bindeled mellem fortid og fremtid. Han er den første islænding i klubben i otte år, men samtidig den syvende spiller fra vulkanøen, der optræder i Skjern Håndbolds grønne trøje.

25

Du vil også i dette magasin kunne læse om vores nye stortalent, Cornelius Kragh, der blev nummer tre på topscorerlisten i fjor, ligesom du på side 28 også kan komme tættere på cheftræner Ole Nørgaards holdninger til de markante, nye håndboldregler. Med andre ord sidder du lige nu med et håndboldmagasin med en bred appel, der kigger både frem og tilbage i tiden. Det forsøger vi også i Skjern Håndbold, for det er i fortiden, at vi forstår fremtiden. God fornøjelse og rigtig god sæson!

Udgiver: Skjern Håndbold AS Redaktion: Skjern Håndbold AS Oplag: 6.000 stk Annoncesalg: Skjern Håndbold AS Layout: Strandbygaard Grafisk AS Tryk: Strandbygaard Grafisk AS

Carsten Thygesen Bestyrelsesformand, Skjern Håndbold

Fotos: Bendt Christiansen og Mingo Photo m.fl. Redaktionen af dette magasin er afsluttet oktober 2016

skjernhaandbold.dk

7


Alt kød fra Slagter Norlyk udskæres, hakkes og pakkes samme morgen, som det leveres til din ABC Lavpris butik. Alt Alt kød kød fra fra Slagter Slagter Norlyk Norlyk udskæres, pakkes udskæres, hakkes ogNorlyk pakkes Alt kød frahakkes Slagterog samme morgen, som det samme morgen, sompakkes det udskæres, hakkes og leveres til din ABC Lavpris butik. leveres til din ABC Lavpris butik. samme morgen, som det leveres til din ABC Lavpris butik.

100% dansk okse- og svinekød Produkter med dette stempel er din garanti for, at kødet er fra dyr, der erdansk født, opvokset slagtet i 100% okse- og ogogsvinekød svinekød 100% dansk okseDanmark. Produkter med detteogstempel stempel er Produkter med dette er 100% dansk oksesvinekød din garanti for, for, atdette kødetstempel er fra fra dyr, dyr, din garanti kødet er Produkter medat er dergaranti er født, født,for, opvokset ogerslagtet slagtet der er opvokset din at kødetog fra dyr,ii Danmark. der er født, Danmark. opvokset og slagtet i Danmark.

8

skjernhaandbold.dk

Med Slagter Norlyks fagligt høje slagterniveau finder vi de bedste udskæringer hos særligt udvalgte leverandører. Med Med Slagter Slagter Norlyks Norlyks fagligt fagligt høje høje slagterniveau finder de slagterniveau finder vi vifagligt de bedste bedste Med Slagter Norlyks høje udskæringer hos særligt udvalgte udskæringer særligt slagterniveauhos finder vi deudvalgte bedste leverandører. leverandører. udskæringer hos særligt udvalgte leverandører.

Når kun det bedste er godt nok Kun det bedste af vores ungkvæg lever op til dette kvalitetsstempel. Vi garanterer velhængtegodt og møre Når Når kun kun det det bedste bedste er er godt nok nok udskæringer hver gang. Kun af ungkvæg Kun det bedste af vores vores ungkvæg Når det kunbedste det bedste er godt nok lever op til dette kvalitetsstempel. leverdet op bedste til detteafkvalitetsstempel. Kun vores ungkvæg Vi garanterer velhængte og møre Vi garanterer velhængte og møre lever op til dette kvalitetsstempel. udskæringer hver udskæringer hver gang. gang. Vi garanterer velhængte og møre udskæringer hver gang.


DW

Daniel Wellington

Daniel Wellington Classic Glasgow. 36 mm. 1.095,-

Daniel Wellington Classic St Mawes. 40 mm. 1.495,-

01540690 Brodersen+Kobborg.indd 1

Daniel Wellington Classic Sheffield. 36 mm. 1.295,-

Daniel Wellington Dapper Durham 34 mm. 1.395,-

Daniel Wellington Classy Sheffield. 34 mm. 1.295,-

20/09/2016 13.50

skjernhaandbold.dk

9


KASPERS NÆE UFATTELIGE

Kasper Søndergaard troede ikke på, at han blev klar til OL-turneringen, men endte med at spille en hovedrolle i Rio de Janeiro, da Danmark snuppede guldet i den fantastiske kamp mod Frankrig 10

skjernhaandbold.dk


ÆESTEN TRIUMF

Verdens mest eftertragtede medalje: Det kan ikke blive større end OL-guld.

Af Michael Søvsø Det var en af de sjældne aftener, hvor hele Danmark blev forenet i glæde over en sportspræstation af de helt store. Godt to millioner danskere sad hjemme foran skærmen, da det danske håndboldlandshold leverede en uforglemmelig og fabelagtig indsats mod Frankrig i OL-finalen og vandt en sensationel guldmedalje.

Skjern Håndbolds assisterende træner Henrik Kronborg befandt sig i mængden af rød-hvide triumfatorer. Det samme gjorde den tidligere Skjern Håndbold-spiller Henrik Møllgaard (nu i Paris Saint-Germain). Kronprins Frederik var der også. Smilende, glad og stolt på sit lands vegne. Fortsættes side 12

skjernhaandbold.dk

11


Der var ikke megen tid til at følge de øvrige danske OL-atleter, men det blev til lidt bordtennis sammen med holdkammeraten Mads Mensah og bordtennisspilleren Jonathan Groth.

Kasper Søndergaard var også i jublens centrum. Midt i vrimlen og glæden i Future Arena i Rio. Som den eneste spillende aktør med adresse i den danske liga. Som Danmarks bedste og mest hårdtarbejdende venstrehånd på en håndboldbane. Fire mål havde Søndergaard sat ind i 28-26-sejren. Det samme som Lasse Svan Hansen og kun overgået af Mikkel Hansens otte kasser. Kasper Søndergaard scorede på vigtige tidspunkter og spillede med samme store disciplin som sine holdkammerater. Kun med absolut koncentration i 60 minutter var det nemlig muligt at slå det franske superhold – et af sportshistoriens absolut bedste mandskaber. Blændende holdspil sammensat med ekstreme spidskompetencer havde inden kampen gjort franskmændene til uovervindelige i de seneste mange betydende slutrunder. Ikke mindst i OL-regi – den vigtigste af alle – hvor det franske kollektiv med Nikola Karabatic i spidsen – suverænt havde vundet både i 2008 og 2012. Nu stod de der igen klar til at knockoute de danske “underdogs”. Nøjagtig som Frankrig havde gjort det i indledende pulje, hvor det havde virket som om Frankrig kunne skrue op for tempoet, når det var nødvendigt. “Finalen ved OL var den sværeste kamp, jeg nogensinde har spillet. Jeg var så ufattelig lettet, da kampen endelig var færdig, for man skal spille med største koncentration – både mentalt og fysisk – i samtlige 60 minutter, hvis man skal besejre dem,” siger Kasper Søndergaard. BRÆNDENDE ØNSKE OM AT SLÅ FRANKRIG Hjemme foran tv-skærmene sad vi måske nok med fornem-

12

skjernhaandbold.dk

melsen af, at danskerne havde styr over finalen i Rio, men sådan følte Kasper Søndergaard overhovedet ikke. “Det var først, da (Mads) Mensah scorede til plus tre med halvandet minut igen, at jeg turde tro på, at den var hjemme. Vi førte med fem mål på et tidspunkt i anden halvleg, men så kom de op på minus en, inden Niklas (Landin) fik hevet nogle ret store redninger frem på et afgørende tidspunkt i kampen. Henrik Toft lavede også en steal af en anden verden, som blev virkelig afgørende,” husker Søndergaard. “Måske kunne vi nok spille uden nerver og være undertippet, men vi havde også et brændende ønske om endelig at slå dem i en betydende kamp. Derfor var det vigtigt, vi kom godt fra start i modsætning til hjemme i 2014, hvor vi tabte EM-finalen og blev ydmyget af Frankrig, siger Kasper Søndergaard. TV-kommentatorerne på DR talte om, at de som oftest suveræne franskmænd sparede superstjernen Nikola Karabatic gennem de 60 minutter for at holde ham frisk til slutfasen. Kasper Søndergaard køber ikke den fortolkning af kampens forløb. “Man sparer ikke nogen i en OL-finale. Karabatic er også en slags menneske, der indimellem har brug for luft, når han bliver presset. Han kan ikke bare spille to gange 30 minutter uden problemer. Men tænk på, hvem Frankrig satte ind i stedet. N’Guessan, der skal til Barcelona nu – eller Narcisse. De har KUN klassespillere på det hold.” Konklusionen af en sublim dansk indsats var, at Kasper Søndergaard søndag aften dansk tid stod med den mest eftertragtede medalje af alle. Efter to olympiske nedture på stribe, nåede de danske håndboldherrer toppen af skamlen. Og den her gang var det måske den mest uventede triumf, der kom efter et gruppespil, hvor danskerne haltede af sted. TROEDE IKKE PÅ OL Det samme gjorde Kasper Søndergaard. Kort før OL pådrog han sig en fibersprængning i læggen, og var så rystet, at han umiddelbart efter uheldet ikke ville tale med de journalister, der på det tidspunkt fulgte landsholdet tæt. “De dage var svære. Jeg blev skadet et godt stykke inden OL, vi fløj derover og til første træning i Brasilien brød skaden op ind. Jeg blev MR-scannet, og vi fandt ud af, at der var en fibersprængning i den ene lægmuskel. Jeg var tvivlsom til hele turneringen.” Kasper Søndergaard roser lægegruppen omkring den danske olympiske delegation og håndboldlandsholdet for bragende kompetent behandling. Selv troede han ikke på, at han ville blive klar til at spille i Rio de Janeiro. Men en kraftig forbinding og konstant behandling gjorde Kasper Søndergaard klar til at træde ind i turneringens afgørende kampe. Som bekendt eksploderede det danske hold i kvartfinalen mod Slovenien. På den positive måde. Søndergaard så langt det meste af den kamp fra bænken og nød det, han selv kalder det “noget af det bedste angrebsspil, landsholdet har leveret i min tid.” “Det var næsten mere forløsende at vinde både kvartfinalen og semifinalen end selve finalen. Først skrev vi historie ved at komme over kvartfinalen for første gang i den her epoke. Da vi havde vundet semifinalen, var vi sikre på at vinde medalje. Det betød SÅ meget. Vi havde kæmpet for det her hele sommeren og nu stod vi i finalen.”


SPORT ER EN ENKEL STØRRELSE Søndergaard blæste ind i semifinalen mod Polen med syv minutters spilletid og tre scoringer. Kampen vil blive husket for to ting: Den vanvittige udligning sendt af sted fra Michal Daszeks underhånd i sidste sekund af den ordinære spilletid og en efterfølgende suveræn dansk forlænget spilletid.

Kasper Søndergaard modtager OL Guldmedaljen efter den imponerende finalesejr over Frankrig. På billedet har René Toft Hansen og Henrik Møllgaard netop modtaget guld medaljerne, og humøret er naturligvis højt blandt danskerne.

Finalen har vi omtalt i detaljer. Men hvorfor og hvordan fandt danskerne pludselig sig selv i de afgørende kampe? “Sporten er nu engang en enkel størrelse engang imellem. Selvtillid avler selvtillid, og da vi havde hamret 37 mål ind mod puljespillets bedste hold, Slovenien, begyndte vi at tro på tingene. Hvis tingene lykkes, så lykkes de også tit og ofte i næste kamp. Vi fandt troen,” siger Kasper Søndergaard. Det var vigtigt for danskerne at få ham ind på holdet, påpeger Henrik Kronborg, Skjern Håndbolds konsulent og assisterende træner for det danske landshold under OL. “Kasper spiller en stor rolle på landsholdet, og han er en meget vellidt person i omklædningsrummet. Han er en fyr, der bruger humor og sarkasme og en gut, man kan lave meget sjov med.” “Alle var lidt i chok, da han blev skadet anden gang. Heldigvis havde vi is i maven til at gemme ham, og man må jo sige, at han trådte i karakter, da tingene skulle afgøres. Han spillede en afgørende rolle både i semifinalen og finalen. At han kunne gå ind i turneringen på den måde, fortæller noget om, hvilken karakter, han besidder.” KIGGEDE UD I LUFTEN “Ja, hvad gjorde jeg egentlig, da vi havde vundet OL-guld? Gik i omklædningsrummet og sad sammen med de andre. Kiggede lidt ud i luften. Jublede lidt. Kiggede lidt igen. Gik ud og talte med pressen. På vej hjem i bussen havde vi en fest med god dansk musik. Re-Sepp-ten og alt det der.” “Vi var sammen, og vi var glade. Så glade. Det er en supergod gruppe af gutter. Mange af de andre er mine kammerater udenfor banen. Så det var skønt at vinde sammen med dem,” fortæller Kasper Søndergaard. Tilbage i OL-byen festede spillerne videre. Hørte god musik. Hyggede sig og festede. “En supersuper aften. Men folk var trætte og smadrede, og det blev egentlig ikke så sent som andre gange. Vi var bare lykkelige. Det var stort, og det føltes mærkeligt på en eller anden måde. Så har du lige pludselig vundet OL-guld… Det gik vist først op for mig tre-fire dage senere efter at være kommet hjem til Danmark,” siger Skjern-backen. “Det var SÅ stort og fedt, men jeg må også erkende, at jeg glædede mig endnu mere til at komme hjem til familien. Efter to måneder væk savnede jeg dem helt vildt.” PAUSEN GJORDE GODT Det var netop hensynet til familien, der fik Kasper Søndergaard til at tage en pause fra landsholdet og melde afbud til EM i Polen i januar. Belastningen efter et hav af slutrunder på stribe og et par hårde sæsoner med mange europarejser med Skjern Håndbold havde simpelthen trukket så hårdt på Søndergaards savn af familien, at han blev nødt til at trække stikket i rødt og hvidt for en stund.

“Der var brug for ferie med familien og ro på for at lade batterierne op igen. Noget skulle indhentes, og det lykkedes. Hvis træneren vil det, fortsætter jeg gerne på landsholdet efter OL,” siger Skjern-storskytten, der har taget familien med til byen før denne sæson. Nu nyder Kasper Søndergaard, hustruen Maria og sønnen Adam på fire år, at husbondens daglige transport til Aarhus på halvanden time hver vej er aflyst af en kort cykeltur til træning. Der venter familieforøgelse i slutningen af oktober, så lige nu ånder alt idyl omkring det nye hjem i det vestjyske. “Det er skønt at bo i Skjern. Og jo flere kampe, vi vinder, desto sjovere er det at gå ud at handle,” griner den olympiske guldvinder. STADIG INSPIRERET Kasper Søndergaard er med årene blevet grøn i hjertet, og et af hovedmålene i de kommende sæsoner er endelig at hente den eftertragtede DM-guldmedalje hjem til Skjern igen. Vejen til Skjern er gået over Skive, hvor den navnkundige træner Jørgen Rolander engang i temmelig fjern fortid spurgte unge Søndergaard, om han ikke ville med til Ikast, hvor Rolander skulle være sportschef. Det ville Søndergaard – dengang primært højre fløj – gerne, og i løbet af et par sæsoner i Ikast skød han sig ind på højre back. Aarhus og Erik Veje Rasmussen kaldte på ham og derefter KIF Kolding, storklubben i syd. Fortsættes side 14

skjernhaandbold.dk

13


Søndergaard var et naturligt valg som “Årets Spiller 2015/16” efter en flot sæson i den grønne trøje.

KASPER SØNDERGAARD OG UDLANDET Kasper Søndergaard har – trods sit åbenlyse talent – aldrig spillet i en udenlandsk klub som de fleste af landsholdskammeraterne. Om valget af klub og karrierevej sagde han følgende til Politikens højt estimerede reporter, Rasmus Bech, i forbindelse med VM-slutrunden i Qatar i 2015. - Måske har jeg været lidt kyllingeagtig, når tilbuddene kom. For hvis klubben i forvejen havde en god højreback, sagde jeg nej tak – jeg var nemlig ikke indstillet på at sidde på udskiftningsbænken. Så ville jeg hellere blive i Danmark. - Ved du hvad, når jeg sidder til en storkamp i Kiel eller Flensburg – det hænder, at jeg kører derned – og fornemmer den drønende klubstemning, så strejfer tanken mig: At det kunne have været mig, der løb rundt dér. Men jeg har det o.k. med at spille i Danmark, og det særlige ’kick’, som de helt store kampe giver, får jeg med landsholdet. For jeg har da været med i de helt store finaler.

“For mig har det været den rigtige vej. Jeg har altid fået masser af spilletid og mulighed for at prøve meget. Det har været sundt at få lov at lave fejl. Som ung spiller lærer man ikke nødvendigvis mest af at spille på et tophold. Ansvar og tillid er også med til at modne.”

NØRGAARD OM SØNDERGAARD Skjern-træner Ole Nørgaard kender efterhånden Kasper Søndergaard til mindste detalje, og Nørgaard holder af det daglige samarbejde med sin rutinerede back. Om OL-guldet og Kasper Søndergaard siger Ole Nørgaard:

Trods sine 35 år har Kasper Søndergaard mod på meget mere håndbold. Lysten til at leve og arbejde professionelt med sin sport har han i den grad stadig intakt. “Jeg forsøger at stille krav til mine omgivelser og ikke mindst mig selv på en konstruktiv måde. Jeg ønsker at være dybt professionel og seriøs med min sport, og den dag, jeg ikke længere kan det, stopper jeg.” “Og selv om man er og vil være en vinder, kan man sagtens have godt af at tabe engang imellem. Man lærer også af fiaskoer med både landshold og klubhold, og det er sundt at blive klogere,” siger Kasper Søndergaard.

“Det er helt oppe i himlen, hvad OL-guldet betyder for dansk håndbold, og Kasper Søndergaard endte med at spille en stor rolle. Jeg bøjer mig i støvet for præstationen og ikke mindst finalen. Frankrig har jo i langt tid været outstanding, og det var en stor, stor præstation at slå dem. “Kasper kom skævt ind i turneringen på grund af sin skade, men i semifinalen og finalen satte han vitale aftryk på nøgletidspunkter og viste på den måde sin store klasse,” siger Ole Nørgaard. “Kasper Søndergaard har været i gamet i mange sæsoner efterhånden, men jeg bemærker, at han stadig bliver bedre. Han forbedrede sig i mand mand-spillet i sidste sæson, og det var vel hans bedste sæson nogensinde.” “Han har en rolig natur, men han er meget ærgerrig og med et stort sejrsinstinkt. Som person er han typen, der ikke har fjender, og han er afholdt for sine menneskelige egenskaber og næsten altid i godt humør – lige bortset, når han har tabt. Unge spillere kan lære meget af at se på Kasper Søndergaards indstilling til sporten.” “Han VIL vinde, og det er noget, der har bragt ham langt. Det er ikke mange beskåret at nå så langt som Kasper med tre gange

Han finder – trods sin enorme rutine – stadig ny inspiration i hverdagen hos Skjern Håndbold. “Jeg føler mig stærkt privilegeret ved at omgås så mange dygtige spillere og mennesker i dagligdagen. Der kommer hele tiden nye impulser, og det er vigtigt, at man hele står klar til at tage imod for at udvikle sig,” siger den friskbagte OL-guldvinder.

14

skjernhaandbold.dk


Han bliver bedre med alderen. Kasper Søndergaard er 35 år, men spillede ifølge Skjern-træner Ole Nørgaard sin bedste sæson i fjor.

OL-deltagelse og et hav af slutrunder. Vi er stolte over at have ham som den eneste OL-guldvinder i den hjemlige liga, for det har aldrig skortet på tilbud til ham. Han kunne sagtens have klaret sig hos en topklub ude i Europa. Men det er her i Skjern Bank Arena i den grønne trøje, håndboldfans kan opleve Søndergaards kompetencer.” DET ER EN SKANDALE “Kaspers rolle i truppen hos os i Skjern? Han går forrest – i hvert fald i angrebet. Han mener selv, at han sagtens ville kunne dække 3’er på et solidt hold i 1. division,”, lyder det med et glimt i øjet fra holdkammeraten René Rasmussen.

“Han er samtidig en meget afslappet fyr. Der er ikke mange, der får lov til at hundse med “Kalle” – det bryder han sig slet ikke om og lever gerne efter mottoet: “Det vi ikke når i dag, når vi i morgen.”. “Og så er der sjældent en træning, hvor man ikke hører ham og hans udråb. Han mener selv, at han er en fodboldspiller af højeste klasse, men i vores øjne er der langt igen. Han kommer tit med udråbet: “Det er en skandale!” “Spøg til side: Kasper er en ledertype, der går forrest – især på grund af alle de ting, han har prøvet i sin karriere. Derfor er der en stor og berettiget respekt for ham i hele truppen. Han siger tingene lige ud, hvilket kommer holdet til gavn i mange situationer,” lyder det fra kollegaen René Rasmussen. n skjernhaandbold.dk

15


IPL METALBEARBEJDNING BASERET PÅ STOLTE HÅNDVÆRKSTRADITIONER OG NYESTE TEKNOLOGI IPL er Europas største producent af åbne transmissioner og underleverandør af komponenter til den globale industri. Vi har specialiseret os i at levere kundespecificerede kvalitetsløsninger ud fra komplicerede emner, der udvikles, produceres, overfladebehandles og monteres til én samlet løsning.

IPL IPL A/S

Nylandsvej 5-7 · DK-6940 Lem St. T +45 97 34 12 00

www.ipl.dk

16

skjernhaandbold.dk

DANA-TANK SPECIALISTER I FREMSTILLING AF BEHOLDERE OG TANKANLÆG I HØJESTE KVALITET Dana-Tank er en anerkendt leverandør af trykbærende tanke og beholdere. Vi skaber løsninger ud fra gældende regler, kundespecifikationer og egen ekspertise. Ud over at være ordreproducerende opretholder Dana-Tank også et spændende standardprogram af beholdere.

DANA·TANK DANA-TANK A/S

Nylandsvej 9 · DK-6940 Lem St. T +45 97 34 22 00

www.dana-tank.dk

FERRODAN MILJØRIGTIGT OG HØJTEKNOLOGISK JERNSTØBERI MED ENSARTET HØJ MATERIALEKVALITET Ferrodan er et moderne, miljøvenligt og højteknologisk jernstøberi, der skaber individuelle løsninger ud fra dokumenterede kvalitetsstandarder.

FERRODAN FERRODAN A/S

Støberivej 5 · DK-6900 Skjern T +45 97 35 44 00

www.ferrodan.dk


VI ER OPDRAGET TIL AT ARBEJDE HÅRDT Skjern Håndbolds nye forsvarsklippe Tandri Mar Konradsson udstråler ro, varme og fremstår uhyre velovervejet. På Skjern-mandskabet skal han primært spille forsvar og sætte kontrafasen i gang Af Michael Søvsø Tandri Mar Konradsson kommer slentrende med to kopper kaffe i den ene hånd og en lille, lidt krøllet rød paperback i den anden. Skjern Håndbolds nye islandske bagspiller holder af at læse i pauserne mellem de to træningspas på ikke-kampdage. Ikke fordi, han ikke vil socialisere med de andre spillere, bruge sin telefon eller spille kort. Det gør han også. Men fordi han slapper af ved at læse. Og man skal være veludhvilet og klar til eftermiddagens træning. Sådan er det bare.

En islandsk klippe i grønt. Skjern Håndbold har igen en islænding i trøjen. Tandri Mar Konradsson er kommet til byen.

Bogen er islandsk og fra 2015. Hedder ”Sogið” på originalsproget – på dansk oversat til ”Kulde”. Forfatteren er Yrsa Sigurðardóttir, og i hendes univers af hårrejsende kriminallitteratur skal man lede langt efter den varme og ro, som landsmanden og håndboldspilleren Tandri Mar Konradsson umiddelbart udstråler. MÅSKE ER DET VANDET VI DRIKKER At islændinge pr. tradition er dygtige til at spille håndbold, er ingen hemmelighed. Det islandske landshold har i de seneste mange årtier konkurreret med de bedste, og OL-finalen i 2008 og EM-bronzen i 2010 var den absolutte storhedstid. Siden har Island ikke vundet medaljer ved en større slutrunde. Men der render altså over 50 islandske mandlige håndboldproffer rundt ude i Europa, og mange af de store landshold og klubhold har islandske trænere. Kig for eksempel bare på Danmark og Guðmundur Guðmundsson.

Fortsættes side 18

skjernhaandbold.dk

17


“Det er vandet, vi drikker. Det er derfor, vi er så gode til håndbold,” siger Tandri Mar Konradsson med et grin et par gange, mens vi taler. Eller mere analyserende og alvorligt: “Måske har det noget med vores mentalitet at gøre. Vi er opdraget til at arbejde hårdt, og er man god til sport på Island, træner man for at blive bedre og stærkere. Selv har jeg ofte været tidligt oppe for at selvtræne, og sådan er vi bare på Island. Vi ved, at vi skal kæmpe for at blive bedre og stærkere,” siger Tandri Mar Konradsson. HÅNDBOLD OG FODBOLD Han voksede op i byen Garðabær, en by med omkring 10.000 indbyggere. Her begyndte håndboldkarrieren i en ung alder, samtidig med, at Tandri Mar Konradsson også spillede fodbold. Han var målmand i fodbold – og ikke frygtelig talentfuld, erkender han selv. Som 14-årig valgte han håndbolden, og talentet viste sig hurtigt. Videre til større klubber, og islandsk guld på seniorplan i 2012. Handknattleiksfélag Kópavogs – eller bare HK – har kun vundet mesterskabet en gang i historien, og det var altså med en ung udgave af Tandri Mar Konradsson på holdet i en islandsk liga, hvor dagligdagen er kampe med 100-500 tilskuere på lægterne, men hvor det koger i slutspillet. Den efterfølgende sæson fik Tandri Mar Konradsson spoleret af rygproblemer, inden muligheden for at komme til Sønderjylland dukkede op. Og nu er han altså endt i Skjern efter stop i Tønder og Stockholm – og 17 landskampe i nationaldragten. Tandri Mar Konradsson blev fravalgt som sidste mand, da Island senest skulle til EM, og det er naturligvis ambitionerne om at blive bedre, vinde medaljer med Skjern Håndbold og ende på det islandske landshold, der har drevet familien og ham til Vestjylland. Ambitionerne er store, og den islandske fysik passer perfekt ind i en “tungere” dansk liga. BEGYNDTE I TØNDER Den 26-årige bagspiller er kommet til Skjern med sin familie. Sønnen på et år hedder Robert, og hustruen er den tidligere tophåndboldspiller Stella Sigurðardóttir, der faktisk var årsagen til Tandri Mar Konradssons første kontakt med dansk håndbold. I 2013 blev hun hentet til SønderjyskE’s damehold, og hvad var mere nærliggende end at kæresten Tandri fik en kontrakt med naboklubben TM Tønder. Parret bosatte sig i Aabenraa og Tandri Mar Konradsson pendlede 50 kilometer frem og tilbage hver dag. Og nød i den grad at spille i håndboldbyen Tønder og på hjemmebanen “Helvede i Syd”. Personligt havde han en god 2013-14-sæson i Danmark, mens det gik værre for Stella. Hun kom sig aldrig over følgerne af to voldsomme slag i hovedet, måtte stoppe karrieren i en ung alder og afgive sin status som islandsk landsholdsspiller. Men håndbolden har hun stadig tæt inde på livet i Skjern, hvor familien skal tilbringe de kommende tre sæsoner. “Ja, jeg taler og forstår nogenlunde dansk. Men sønderjysk kan jeg overhovedet ikke forstå,” griner Tandri Mar Konradsson. Året i Tønder satte sine positive spor hos den islandske bagspiller. Han fik gode venner og oplevede dansk håndboldkultur i pro-

18

skjernhaandbold.dk

vinsen, når den er bedst. TM Tønder sluttede dog lige uden for kvalifikationsspillet. Nu glæder Tandri Mar Konradsson sig over at skulle sige “Mojn” til sønderjyderne et par gange i sæsonen. Kampe mod gamle venner er altid morsomme. “Jimmi Elmgaard (stregspiller hos TM Tønder) er en af mine bedste venner. Og det var bare fedt at komme derned igen og mærke stemningen,” siger Tandri Mar Konradsson. ARON-FORBINDELSEN Det islandske håndboldhjerte er flyttet til Vestjylland nu. Efter den glimrende sæson i Tønder opstod en ny mulighed for Tandri Mar


Tandri er kommet i et stærkt selskab med landsholdsspillere fra hele Norden: Svenske Markus Olsson, norske Bjarte Myrhol og danske Kasper Søndergaard. - Det er et fantastisk team, som er med til at dygtiggøre mig, og jeg nyder håndboldlivet her i Skjern, fortæller den nye mand med trøje nr. 6 .

Konradsson. Aron Kristjánsson, Skjern Håndbold-legende, trækker gerne i nogle tråde for at få bedre betingelser for sine håndboldspillende landsmænd. Kristjánsson var landstræner for Island i 2014, og tippede en af sine forbindelser i dansk håndbold, den tidligere Kolding-træner og sportschef, Ingemar Linnéll, om Tandri Mar Konradssons fortræffeligheder. Tilfældigvis skulle Ingemar Linnéll bruge en stærk venstre back til sit fremadstræbende hold fra Stockholm, Ricoh Handbollsklub, der siden stiftelsen i 2007 var hamret op gennem divisionerne og endt i Elitserien.

“Håndboldens største problem på Island, hvor jeg er vokset op, er manglen på gode målmænd. Det var lærerigt for mig at træne med vores målmand i Ricoh, Thomas Forsberg, som er rigtig dygtig, og svenskerne spiller hurtigt. Der er flere små og hurtige spillere end i Danmark, og de løber på ALT,” siger Tandri Mar Konradsson. Han fik to sæsoner i Ricoh og var med til at holde den ambitiøse klub i Elitserien via kvalifikationsspil i den første sæson, mens Ricoh i sidste sæson hverken kom i slutspillet eller måtte ud i nervepirrende kampe om forbliven i den bedste række. FORSVAR OG KONTRA Og såmænd havde Aron Kristjánsson igen en finger med i spillet, da han anbefalede sin landsmand overfor Carsten Thygesen. Fortsættes side 20

skjernhaandbold.dk

19


“Samtidig så Skjern mig spille til en Golden League-turnering med landsholdet i Norge. Vi var to unge spillere, som fik lov at spille 3’ere i hele turneringen, og det gik godt. Skjern viste interesse, og jeg var på besøg i klubben i februar. Forholdene stemte perfekt,” forklarer Tandri Mar Konradsson. Han forventer en stor rolle i forsvaret i Skjern, og ser frem til en spændende sæson. “Først og fremmest skal jeg være 3’er (i midten) i forsvaret og sørge for, at vi kan sætte gode kontraer i gang. Selvfølgelig kan jeg også spille venstre back og playmaker, men det er op til træneren, hvor meget han vil bruge mig der.” “Jeg er optimistisk i forhold til vores muligheder. Vi har større bredde end sidste sæson og mange dygtige individualister. Der er blot kommet tre nye spillere ind, så umiddelbart har det ikke være så vanskeligt at få spillet os sammen. Det er fedt at spille

i den danske 888liga, hvor man er tvunget til at præstere i hver eneste kamp,” siger islændingen, der bliver den syvende af sin nationalitet i klubben. EN STOR FAMILIE “Selv om vi kommer hertil fra Stockholm, spiller det ingen rolle for mig, at det er en lille by. Selvfølgelig går man ikke lige ned og shopper i den nærmeste H&M, men byen er hyggelig og man kan altid tage bilen og køre til noget større. Og for vores søn er Skjern et perfekt og roligt sted at vokse op,” siger Tandri Mar Konradsson. “Alle i byen er hjælpsomme, og det minder om en stor familie. Alt var i orden, da vi kom til vores hus. Der var endda mad i køleskabet, og bilen stod klar i garagen. Jeg er glad for at være her,” siger Tandri Mar Konradsson, inden han stikker af sted til en halv times islandsk krimilæsning, før træningen venter igen.

EN DEL AF EN GIGANTISK EUFORI Vi husker det stadig. Islands vanvittige EM i fodbold, der endte i kvartfinalen mod det franske hjemmehold, men forinden bragte øen ind i den vildeste eufori. Det var tre ugers fest og sammenligningen mellem Islands EM-triumf og Danmarks Europamesterskab i fodbold 1992 er logisk. Tandri Mar Konradsson sad fast foran skærmen, da nationalmandskabet var i aktion i Frankrig. Kulminationen var naturligvis sejren over England i ottendedelsfinalen. “Egentlig er jeg slet ikke fodboldfan, har ikke noget favorithold i Premier League eller i den stil. Der sker ikke nok i fodbold, synes

SYV ISLÆNDINGE HOS SKJERN HÅNDBOLD Aron Kristjansson, spiller 1998-01 – træner 2004-07 Kom fra islandske Haukar og var Skjerns første islandske og første udenlandske spiller (playmaker). Efterfølgende blandt andet islandsk landstræner, træner i Tyskland, KIF Kolding og i indeværende sæson i Aalborg Håndbold. 85 landskampe som spiller for Island. Dadi Hafthorsson, spiller 2000-01 Kom fra tyske Bayer Dormagen. Islandsk landsholdspiller. Højre back. Rejste efterfølgende tilbage til Island, hvor han blev tilknyttet Afturelding Mosfellsbær som spiller og senest som ass. træner (2015-16). Ragnar Oskarsson, spiller 2004-05 Kom fra franske Dunkerque (2000-04) til Skjern, hvor han spillede et år (playmaker). Tog derefter retur til Frankrig, hvor han spillede for henholdsvis US Ivry 2005-07, USAM Nimes 200708 og retur til Dunkerque 2008-11. 99 landskampe for Island.

20

skjernhaandbold.dk

jeg. Men selvfølgelig var jeg også ramt af EM-feberen og sad og råbte og skreg foran skærmen.” “Der var en fantastisk samhørighed i hele landet i de uger. Alle var venner og folk var glade og smilede. Det var stort at opleve. Det skete i lidt mindre grad, da håndboldlandsholdet vandt OL-sølv i 2008, men vi må erkende, at fodbold bare er en større sport på verdensplan og derfor bliver fodbold mere populær end håndbold på Island i de kommende år,” siger Skjerns nye islandske spiller – den syvende i historien. n

Jon Johansson, spiller 2004-07 Stregspiller, der efter Skjern kom til SønderjyskE (1. division 2007-2010) og Mors-Thy Håndbold (liga 2010-2012). Bor i dag på Island og spiller i Haukar. Vilhjalmur Halldorsson, spiller 2005-07 Venstre back og islandsk landsholdsspiller. Kom fra islandske Fram og rejste efter Skjern til Lemvig. Bor i dag på Island. Vignir Svarvarsson, spiller 2005-08 Stregspiller, som kom fra islandske Haukar. Rejste efter Skjern Håndbold til tyske Lemgo, hvor han spillede 2008-10, derefter to sæsoner i TSV Hannover-Burgdorf og to sæsoner i GWD Minden. 2014-16 i HC Midtjylland og denne sæson TTH Holstebro. 230 landskampe for Island. Kåret til Årets Spiller i Skjern Håndbold i sæsonen 2007/08. Tandri Mar Konradsson, spiller 2016- (3-årig aftale) Islandsk landsholdsspiller, Bagspiller – kommer fra svenske Ricoh Håndbold og har tidligere spillet 1. division i Tønder.


Grene tager kampen op på sociale medier Her vil vi give dig ny information om produkter, messer og meget andet. Der vil også være konkurrencer, og du får mulighed for at komme bag om Grene. Løbende information om stillingsopslag, produktfilm, gode tips, tricks og ideer.

SE MERE PÅ:

Grene er en del af KRAMP koncernen, der er repræsenteret i 24 lande, hvor 2600 medarbejdere skaber en omsætning på godt 5,2 mia. Koncernen har over 800.000 produkter og 9 varelagre.

grene.com

skjernhaandbold.dk

21


CORNELIUS KRAGH ER KOM Skarp, ærgerrig og talentfuld. Cornelius Kragh er ikke kommet til Skjern for at kigge på.

Han kender godt sin plads i hierarkiet, glæder sig til livet som håndboldspiller på fuld tid, og er opsat på at tage ansvar trods sin unge alder. Mød talentfulde, 21-årige Cornelius Kragh, en af Skjerns nye spillere i denne sæson 22

skjernhaandbold.dk


MET FOR AT LEVERE VAREN Af Michael Søvsø Det er ikke helt tilfældigt, at Skjerns nye talentfulde bagspiller, Cornelius Kragh, er endt med professionen håndboldspiller. Hans forældre mødte hinanden gennem håndbolden, og de var begge aktive i den hæderkronede klub, HIK, der har tilholdssted flere steder i det nordsjællandske. Håndboldtilskuere af den lidt ældre generation husker måske den blå-hvide klubs storhedstid med tryllekunstneren Michael Fenger i spidsen. Midt i 80’erne vandt HIK-herrerne bronze, sølv og guld i tre fantastiske sæsoner, og selv om klubben ikke længere er med helt oppe i toppen af dansk seniorhåndbold, så har klubben en fremragende ungdomsafdeling. Det er i HIK, Cornelius Kragh nærmest er vokset op. I den lille intime og hyggelige Maglegårdshal, hvor HIK’s ungdom holder til, og hvor Cornelius Kragh begyndte at spille som femårig. Og bare fortsatte og fortsatte. Hallen var hans andet hjem gennem hele ungdommen. ALTID MED EN BOLD “Jeg var altid af sted med en bold. Håndbold, fodbold eller tennis. Men jeg fandt hurtigt ud af, at jeg ville satse på håndbolden. Det var den sjoveste og bedste sportsgren, og HIK har en fantastisk håndboldafdeling, som jeg kun kan anbefale. Det er en super god klub,” siger Cornelius Kragh med overbevisning i stemmen. Han var trofast over for HIK i hele ungdomstiden. Forblev med forældrene i hjerteklubben, der gav ham spilletid og spillerum. Talentet var så stort, at Cornelius Kragh oftest også fik mulighed for at spille og træne med en årgang højere. Det var med til udvikle ham yderligere. Et klubskifte var aldrig aktuelt, og han fik også sin seniordebut for hjerteklubben. Som 17-årig og i landets næstbedste række. ”Jeg havde aldrig trang til at spille andre steder end i HIK, gå på efterskole eller noget i den stil. Vi havde gode trænere og altid hold i de bedste rækker, og i Københavnsområdet vidste folk godt, at jeg var loyal over for HIK. Alle var klar over, at min familie var engageret i klubben, og at vi havde gode hold,” siger Cornelius Kragh, der er vokset op i Charlottenlund. HÅRDT MED TO GANGE TRÆNING Det er en eftermiddag tidligt på sæsonen 2016/17. Vi møder Cornelius Kragh i gangene i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter. Han er træt. For første gang i karrieren lever han og spiller håndbold som fuldtidsprofessionel og to hårde træningspas om dagen kan godt ramme hårdt. Selv på en veltrimmet og bredskuldret 21-årig krop. Han undskylder sin træthed og er udmærket klar over, at han om tre kvarter skal præstere igen til dagens anden træning under Ole Nørgaard.

Det er ikke nogen hemmelighed, at træningen i forsæsonen er knaldhård, og for Cornelius Kraghs vedkommende er det første gang, han forbereder sig til en seniorsæson med sit hold. De seneste år har han været med de danske ungdomslandshold til slutrunder, mens holdkammeraterne har slæbt i sommervarmen. Op til sæsonen 2014/15 skiftede Cornelius Kragh til Nordsjælland Håndbold. En ung trup med mange fremadstræbende spillere var det perfekte afsæt ind i seniorkarrieren for stortalentet, der nærmest bragede ind i 1. division i sin første hele sæson i Nordsjælland Håndbold. Knægten – årgang 1995 – tog fusen på mange hærdebrede mænd i løbet efteråret 2014 og foråret 2015, og scorede hele 177 mål. Det gav en oprykning til Nordsjælland og en kåring som bedste spiller i hele 1. division til Cornelius Kragh. Blot 20 år gammel. Bedre kunne den ikke skæres. I Håndboldligaen i fjor fortsatte trenden med de mange scoringer. Ligafesten i Nordsjælland endte med den vanvittige nedrykningskamp mod TM Tønder, hvor Nordsjælland tabte på mindst mulige margin. TAG BEDRE VARE PÅ SKUDDENE Cornelius Kragh endte på tredjepladsen på topscorerlisten i grundspillet med 150 scoringer i alt. 47 på straffekast og 103 mål i spillet. På 252 skud. Det er et af de aspekter, Cornelius Kragh skal forbedre i sit spil i Skjern. Han fik i princippet lov til at skyde alt det han ville og kunne i Nordsjælland og havde det med egne ord “som blommen i et æg”, under Ian Marko Fog. På et rutineret og et bredere Skjern-mandskab skal han tage bedre vare på skuddene – ellers falder hammeren i form af færre minutter på banen. “Jeg er bevidst om, at der er en vis rollefordeling på holdet. Ole (Nørgaard) og Henrik (Kronborg) og jeg skal sammen finde ud af, hvilken rolle, jeg skal have. Jeg kan sagtens forestille mig, at jeg blev mere en oplægger end en målscorer. Men lad os se,” funderer Cornelius Kragh. “Miljøet er mere professionelt, end jeg er vant til fra Nordsjælland, selv om der også var mange gode spillere der. Det at træne to gange om dagen er fedt, men også virkelig hårdt. Allerede nu kan jeg mærke en udvikling rent fysisk,” pointerer Cornelius Kragh. DET HANDLER OM ERFARING “Samtidig spiller jeg nu med nogle erfarne spillere, der er vant til at lære fra sig og give gode råd. Spillere som (Thomas) Klitgaard og (Bjarte) Myrhol kommer konstant med gode råd om det ene og andet. “Som ung er man hurtig og spændstig, men det handler om erfaring, og som ung skal man bare høre efter og makke ret. De er gode til at lære fra sig, og der er rigtig stor kvalitet på holdet – og Fortsættes side 24

skjernhaandbold.dk

23


en god ung stamme, der kender sin plads. Sådan er det nu engang på et håndboldhold.” “Hvad jeg forventer af at være i Skjern? Udvikling! Jeg skal lære masser af nye ting, og så vil jeg selvfølgelig prøve at gøre en forskel. Jeg håber tilskuerne har høje forventninger til mig, og dem vil jeg forsøge at leve op til. Jeg er kommet for at levere varen og hente medaljer med Skjern. Jeg vil spille med, hvor det virkelig er sjovt,” siger Cornelius Kragh. Han betegner sig selv som værende meget spilstyrende og med et godt overblik og et godt skud. Og god til at ”køre på”. RØDDERNE ER REVET OP Og så er det lige med at flytte fra Københavnsområdet til det vestlige Jylland. Ikke, at det skal være et tema. Men det er ikke nogen hemmelighed, at der ER forskel på de to steder. Det ved enhver. “Det er anderledes. Men foreløbig har det været hyggeligt. Alle kender hinanden, hilser og siger hej og Skjern virker som en meget velfungerende by. Jeg er faldet godt til rette,” siger Cornelius Kragh. I begyndelsen af sæsonen har han boet på Talentakademiet Ringkøbing-Skjern, men planen er at bo i Århus sammen med en kammerat, og fortsat have en base i Skjern. På den måde vil Cornelius Kragh få både fornemmelsen af storby og Skjern i en og samme cocktail, og kan stortalentet få det til at fungere på håndboldbanen, ligner Skjern Håndbold det perfekte næste step i karrieren for den 21-årige back og playmaker. “Nu er jeg kommet herover og rødderne er revet op. Nu skal håndbolden virkelig have hundrede procent. Det glæder jeg mig til, siger Cornelius Kragh. n

24

skjernhaandbold.dk

Cornelius Kragh og Daniel Svensson er det sjællandske islæt i Skjern-truppen. Selv om der er langt fra hovedstaden til vestkysten, så nydes de mange muligheder i Ringkøbing-Skjern kommune.

SKJERN HÅNDBOLD PRÆSENTERER:

H

AFTER-MATC

I FOYEREN Oplev AfterMatch i Foyeren efter hver hjemmekamp i Skjern Bank Arena. Her er interview med en profil, hygge og god håndboldstemning.

Hovedsponsor:

LigaPartner:

ProduktPartner:


KRONBORG ER LANDET I VESTJYLLAND Henrik Kronborg kommer direkte fra OL-guld over bopælen i Helsingør til Skjern Håndbold og har glædet sig til at genoptage samarbejdet med sin gamle trænermakker Ole Nørgaard Af Michael Søvsø Det er en af Danmarks største håndboldkapaciteter på det trænermæssige plan, der en gang om ugen ruller ind til træning i Skjern Bank Arena. Henrik Kronborg er en stærkt anerkendt træner i dansk håndbold, og var så sent som denne sommer med til at vinde olympisk guld med landsholdet. Henrik Kronborg er assistent for landsholdets islandske chef, Gudmundur Gudmundsson, og Kronborg har gennemgående et forrygende træner-cv at byde ind med. Han har vundet mesterskab og pokal med KIF Kolding København, og har tidligere været træner for Nordsjælland Håndbold, ligesom han i mange år har været ansat i DHF, hvorfra han kender Skjern Håndbold-træner Ole Nørgaard. De to arbejdede sammen omkring de danske ungdomslandshold i et par år, der kulminerede med verdensmesterskabstitlen i 2007 med Skjern Håndbolds René Rasmussen som en af aktørerne. FRA ØVERSTE HYLDE Ole Nørgaard kalder Henrik Kronborg “en håndboldkapacitet fra allerøverste hylde,” og med det cv kan man knapt være uenig. Kronborg er aktiv ved træningen i Skjern Bank Arena et par gange om ugen – alt efter, hvordan programmet er lagt an, samtidig med, at han til hver kamp assisterer Ole Nørgaard på bænken. “Ole og jeg har haft god kontakt gennem mange år og vi har god personlig kemi. Min rolle er at komme med de input til spil og træning, som jeg kan byde ind med – og så er det op til Ole at sortere i mine tilføjelser. Vi tænker håndbold meget ens – og på den gode måde,” siger Henrik Kronborg. “Indtil nu har vi haft nogle rigtig gode snakke om, hvor Skjern Håndbold har været i de seneste år, og hvor vi forhåbentlig kan lægge noget på. Skjern har haft en god basis i 6:0-forsvaret, men vi synes, der er ting i vores angrebsspil, vi kan gøre mere brug af, og hvor vi kan få flere spillere til at byde ind, specielt fløjspillerne. Det skulle gerne give mere variation og fleksibilitet i vores

Henrik Kronborg er blevet vel modtaget i Skjern, hvor han her ses med holdleder Jørgen Jørgensen i omklædningsrummet

spil. Men det tager selvfølgelig tid at implementere, og det er ikke noget, man bare lige gør midt i en opstart,” påpeger Kronborg. BEDST I APRIL OG MAJ Han ser gode muligheder for Skjern Håndbold i indeværende sæson. “Vi satser på at være godt kørende fra start, og vi har gode muligheder i grundspillet, eftersom vi ikke skal koncentrere os om Europa. Jeg oplevede selv i sidste sæson, at vi nærmest kun stillede med otte mand til Champions League-kampene med Kolding, så det kan godt være en hård omgang for de hold, der skal ud i det store puljespil.” “Men det gælder om at være bedst i april og maj, og når vi kommer så langt, vil de europæiske kampe have været med til at skærpe klubberne, der har haft de hårde matcher. Der begynder vi fra nul igen,” siger Henrik Kronborg. Han ser igen et hårdt race i toppen af ligaen og er især meget spændt på, hvordan hans tidligere klub KIF Kolding København kommer til at spille. “Gennemgående bliver der overhovedet ingen nemme kampe, men KIF – med de spanske spillere, de har fået – ser uhyre spændende ud. Det er et boost for ligaen med de spændende navne,” vurderer Henrik Kronborg. I Skjern har han fået det, han selv kalder ”en fantastisk modtagelse” i sit nye job. “Organisationen lever op til at det positive, man har hørt om Skjern Håndbold. Jeg – og min familie – er blevet taget godt imod i Skjern, og alt lever op til mine forventninger,” siger Henrik Kronborg. n skjernhaandbold.dk

25


KULTURBÆRERNE SKAL VI ALTID HUSKE

CLAUS HANSEN – #7 • Venstre fløj • 401 kampe for Skjern Håndbold • Årets Spiller i 2001/02 • Danmarksmester med Skjern Håndbold • Pokalvinder 1998/1999 (spillet i 2000) • Vinder af Challenge Cup 2001/02 og 2002/03

THOMAS KLITGAARD – #7 • Stregspiller og anfører i Skjern Håndbold • 311 kampe for Skjern Håndbold (pr. 1/10-2016) • Årets Spiller i Skjern Håndbold 2014/15 • Klubber: Nøvling IF, Vadum IF, Aalborg HS, CBM Galdar, MT Melsungen, Skjern Håndbold • I gang med 9. sæson i Skjern Håndbold • Pokalmester i sæsonen 2013/2014 (spillet i marts 2015)

CLAUS MØLLER JAKOBSEN – #2 • Venstre back • 334 kampe for Skjern Håndbold • 121 landskampe / 149 mål • Årets Spiller i Skjern Håndbold 2009/10 • Klubber: Skjern Håndbold, BM Altea, Ciudad Real, Ademar Leon • Danmarksmester med Skjern Håndbold

HENRIK BJERG – #3 • Forsvarsspecialist • 316 kampe for Skjern Håndbold • Danmarksmester med Skjern Håndbold • Pokalvinder i sæsonen 1998/1999 (Spillet i 2000) • Vinder af Challenge Cup 2001/02 og 2002/03

26

skjernhaandbold.dk


Af Michael Søvsø 300 kampe for en og samme klub vidner om vedholdenhed og loyalitet. Om at man har ydet noget ekstra for Skjern Håndbold og den grønne trøje. 300 kampe for Skjern Håndbold betyder også, at man er naglet ind i bevidstheden hos stampublikummet på lægterne, og at man er en af klubbens højt skattede kulturbærere.

Derfor har Skjern Håndbold oprettet Club 300. Som en hyldest til dem, der gjorde en indsats på banen over en lang periode og som bærer klubbens værdier i hjertet. Du kan møde dem på vores store bannere, hver gang du kommer til håndbold i Skjern Bank Arena – og her er de otte store klubmænd i stikord. n

HENRIK BERGHOLT – #14 • Stregspiller • 351 kampe i Skjern Håndbold over 13 år • Årets Spiller i Skjern Håndbold 1997/98 • Danmarksmester med Skjern Håndbold • Pokalvinder i sæsonen 1998/1999 (Spillet i 2000) • Vinder af Challenge Cup 2001/02

JESPER JENSEN – #11 • Playmaker og anfører i Skjern Håndbold • 457 kampe i Skjern Håndbold over 13 sæsoner • 120 landskampe / 238 mål • Klubber: HEI, Skæring, Team Esbjerg og Skjern Håndbold • Årets Spiller i Skjern Håndbold 2000/01 og 2006/07 • Vinder af Challenge Cup 2001/02 og 2002/03

KRISTIAN GJESSING – #5 • Venstre back • 408 kampe i Skjern Håndbold • 52 landskampe / 82 landsholdsmål • Årets Spiller 2002/2003 • Klubber: Skjern Håndbold, BM Altea, HC Midtjylland • Danmarksmester med Skjern Håndbold • Pokalvinder i sæsonen 1998/1999 (spillet i 2000) • Vinder af Challenge Cup 2001/02 og 2002/03

RENÉ RASMUSSEN – #21 • Højre Fløj • 300 kampe i Skjern Håndbold (pr. 1/10-2016) • 8. sæson i Skjern Håndbold • Klubber: Skjern Håndbold, Rækker Mølle • Årets Spiller i Skjern Håndbold 2011/12 • Pokalvinder i sæsonen 2013/2014 (spillet i marts 2015)

skjernhaandbold.dk

27


ET MISFOSTER DER MÅ AFSKAFFES IGEN OL-turneringen har ikke fået Skjern-træner Ole Nørgaard til at se mildere på den nye syv mod seks-regel Af Michael Søvsø Håndbolden forsøger at forny sig. Som alle andre sportsgrene. Og det har Skjern Håndbold-træner Ole Nørgaard ikke problemer med. Eksempelvis er han fremdeles begejstret for reglen om det hurtige opgiverkast, som blev indført i begyndelsen af dette årtusinde. Det gjorde spillet mere tempofyldt og underholdende og havde en positiv effekt, mener Nørgaard. Til gengæld var han en af de hårdeste offentlige kritikere af den nye “syv mod seks-regel,” som for nylig første gang blev afprøvet i en stor turnering ved de nylige Olympiske Lege i Rio de Janeiro. Kort fortalt går reglen – de fleste håndboldiagttagere kender den – ud på, at man kan sende sit hold i overtal ved at skifte målmanden ud med en markspiller. Det må man UDEN, at den pågældende markspiller skal have overtrækstrøje på. Derfor står det holdet frit, hvem der skal skifte ud med målmanden, når holdet løber tilbage. Tidligere skulle syvende markspiller agere MED overtrækstrøje på, og det var dermed den pågældende spiller, der SKULLE skifte ud. SPILLET BLIVER LANGSOMMERE For den ikke-håndboldkyndige kan det måske være svært at regne forskellen ud, men Ole Nørgaard forklarer den kort og kontant. “Med den tidligere udgave af reglen kunne man dække op på spilleren med overtrækstrøjen og spille taktisk mod ham. Det vil sige, at det gjorde det mere risikabelt at tage målmanden ud. Med den nye regel sætter man bare mere almindeligt overtalsspil i gang,” siger Ole Nørgaard. At man uden at vælge spiller kan sætte en ekstra mand ind og skabe overtal dræber dynamikken og tempoet i spillet, mener Skjern-træneren. Overtalsholdet vil enten forsøge at spille sig igennem til en åben chance ved at

28

skjernhaandbold.dk

udnytte den ekstra mand – eller man vil forsøge at bruge en tung bagspiller, der skal sættes op til skud, lyder et par af ankerne fra Nørgaard. “Farten bliver dermed taget ud af spillet, vi vil komme til at se færre spektakulære aktioner. Antallet af gennembrud, underhåndsskud og andre individuelle præstationer vil også falde,” siger Skjern-træneren. “Jovist, vi får nogle mål scoret i tomt mål i den anden ende som bonus. Men er det spændende? Nej, det synes jeg bestemt ikke. Og jeg kan slet ikke se argumentet med, at vi skal have endnu flere mål ind i håndbolden. Det er jo ikke sådan, at kampene ender 13-12 eller 15-14,” pointerer Nørgaard. Den nylige OL-turnering har ikke fået ham til at ændre mening. “Overhovedet ikke det mindste. Når jeg har set syv mod seks-spillet brugt, har det været med spil uden bevægelse og med forsøg på at spille op til bagspilleren. Langsomt, men sikkert og helt uden charmen ved forskellige spillertyper. Nøjagtig som forudset,” siger Nørgaard. “Syv mod seks-spillet blev ikke brugt ret meget, men jeg forestiller mig, at det har været fordi landsholdene ikke har været samlet så meget og har været usikre på, hvor meget nytte de ville have af at bruge muligheden – og hvor meget, de andre hold ville bruge syv mod seks-spillet.” “Jeg var dog overrasket over, at Qatar – som har været samlet et helt år – ikke havde trænet muligheden bedre, ligesom Frankrig måske også kunne have brugt det med held for at ryste posen i finalen mod Danmark,” siger Ole Nørgaard. “Min fornemmelse er, at vi med tiden vil se mere 7:6-spil på klubplan, hvor spillerne har været samlet længere og haft tid til at træne den facet af spillet.” “Min generelle holdning er dog, at reglen er misfoster, der hurtigst muligt må rulles tilbage. Jeg har endnu ikke talt med hverken en træner eller en spiller, der har været positiv overfor reglen,” siger han. n


KOMPLET

WEBSHOP 20.000,fra

..vi er med he le

NY WEBSHOP?

vejen

Version 2016 - med fokus på brugervenlighed og salg

WEBSHOP REFERENCER:

Boy Boysen:

23 42 46 91

skjernhaandbold.dk

29


EN HELT

Han var med, da håndboldeuforien ramte Skjern for første gang. Han løftede pokalen, da de grønne sensationelt blev dansk mester i 1999 – som oprykker. I dag træner han klubbens U21-hold, er sponsor i klubben og det grønne hjerte banker stadig heftigt Af Michael Søvsø “Jeg har meget at give videre til gutterne på 2. divisionsholdet, som jeg træner i dag. Allan (Jørgensen) er håndboldfagligt skarpere end mig, og jeg byder ind med min erfaring fra dengang. Vi lærer dem, at de gerne må lave fejl i 2. division, når der sidder 21 tilskuere og ham tossen ovre i hjørnet. De skal bare ikke lave den samme fejl tre gange, for gør du det i Skjern Bank Arena, så pifter folk af dig.” “I Skjern vil publikum se spillere, der er mentalt og fysisk til stede.

30

skjernhaandbold.dk

Ellers mærker man det lynhurtigt. Kæmper spillerne, så blodet sprøjter og tager de ekstra tilbageløb, har de folket med sig. Sådan har det altid været. Det er ånden fra Hal 1, der lever den dag i dag,” siger Henrik Hansen. Den gamle kaptajn fra guldholdet i 1999 husker stadig tilbage på den fantastiske sæson med glæde, og hans hjerte banker så grønt som overhovedet muligt. I dag er han sponsor i klubben via sit job som afdelingsleder hos Burgaard Sørensen og KIA i Skjern, han træner Skjerns talenthold


UTROLIG TID “Aron Kristjánsson blev en kæmpe gevinst. For det første kunne han spille håndbold. For det andet var han vant til at træne, træne og træne og gøre, som træneren siger. Han passede sit arbejde og var en stor personlighed – og en af mine bedste venner i dag.” “Men for mig var det i første omgang noget lort – for nu at sige det rent ud – at klubben hentede en spiller, der var ren playmaker. Det var jo min plads på holdet,” husker Henrik Hansen. Men Anders Dahl-Nielsen havde en plan. “Han kom hen og sagde til mig: Henrik. Du skal ikke spille playmaker mere. Du skal spille forsvar. Jeg kan godt bruge dig, men det bliver på de betingelser, det bliver dit job. Jeg sagde til Anders, at jeg var ked af det, men det var ok. Var det min rolle, måtte det være sådan. Den dag i dag er jeg glad for, at jeg sagde ja,” siger Henrik Hansen. Skjern Hal 1 var altid tæt pakket, og stemningen var intens. Her ses anfører Henrik Hansen med nr. 6 i omfavnelse med islandske Aron Kristjansson, mens træner Anders Dahl-Nielsen siger tak for kampen til modstanderen.

i 2. division, ligesom han er fast tilskuer til kampene i Skjern Bank Arena, hvor spillerne på banen sagtens kan få et fast og højlydt tilråb, hvis den gamle kaptajn ikke er tilfreds med indsatsen. ISLANDSK GEVINST Hansens hustru har givet vores samtale denne formiddag en fabelagtig start med hjemmebagte kanelsnegle og medbragt glasur i en porcelænsskål. Han er en god fortæller. Med sans for detaljen og rolig tone, men alligevel kan man mærke et brændende engagement, når han tænker tilbage på “de gamle dage”. Og lad os skrue tiden tilbage til de glade 90’ere for en stund. Med sejre over Helsingør og Ajax i kvart- og semifinalen i pokalen, men en tabt finale til Roskilde, havde Skjern Håndbold i 1994 taget et vist tilløb til en storhedstid. Den længe ventede oprykning til landets bedste række kom i 1998, og det der skete derefter, var et mirakel, som mange omkring Skjern Håndbold stadig husker med et smil. Skjern Håndbold hentede sin første udlænding nogensinde, Aron Kristjánsson, ind fra Island. Lige pludselig og med en enorm betydning. Både for holdet, men ikke mindst for Henrik Hansen.

Det drejede sig om rollefordeling. Og den ramte Anders Dahl fuldstændig plet med i sæsonen 1998/99. Hvis Henrik Hansen skulle spille forsvar, så gjorde han det. Når Ulrik Villadsen endelig kom ind på fløjen, passede han sit job, og vandt gerne sin indbyrdes kamp med et mål eller to. Selv marginalspillerne viste koldblodighed, når de fik muligheden. Det hele stemte, og Skjern begyndte at vinde håndboldkampe. HÅRDT, KONTANT OG FAIR Devisen på banen var klar hos de grønne. Der skulle spilles håndbold til grænsen, men ikke over grænsen. Hårdt og kontant, men fair. De mange store navne, der kom til Skjern skulle mærke, at de var i solide Vestjylland – og tilskuerne hjalp til. Skjern Håndbold Fortsættes side 32

skjernhaandbold.dk

31


“Pludselig spillede vi mod Europas ypperste spillere. Jeg stod overfor Oleg Velyky, og dengang var han den største stjerne i ukrainsk håndbold. Lige meget, hvor hårdt jeg gik til ham, mistede han ikke balancen. Han signalerede bare: “Kan du ikke tackle lidt hårdere” uden at fortrække en mine. Han peb overhovedet ikke og bagefter gav han venligt hånd og sagde tak for kampen. Hold op, hvor kunne de spille håndbold, de drenge.” Henrik Hansen bemærker, at det lige nøjagtig er de erfaringer, han I dag er Henrik Hansen afdelingsleder hos Burgaard Sørensen KIA i Skjern, og der er altid tid til en og Allan Jørgensen i dag giver snak om biler og bold. På billedet snakkes den seneste kamp i Skjern Bank Arena i gennem med videre til Skjern Håndbolds unge Markus Olsson, der er i gang med sin 2. sæson i Skjern Håndbold. spillere på 2. divisionsholdet. At øretæverne skal uddeles uden at gå over stregen. At man ikke skal vise, det gør ondt. At man lugtede pludselig mere end bare en respektabel første sæson i ikke skal hyle over modstanderens tacklinger, hvis man selv den bedste række. spiller hårdt. “Vi spillede 3:2:1-forsvar på gammel jugoslavisk manér med zoSådan er håndbold på det absolutte topniveau. n neforsvar. De andre hold spillede typisk 5:1 eller 6:0-forsvar, og var slet ikke vant til at møde et forsvar som vores. Bergholt løb ude foran og stjal bolde og var fræk som en slagterhund.” “Aron Kristjansson lå inde bagved og læste spillet sammen med Claus Møller Jakobsen. Gjessing lå gerne på højre back og jeg lå på venstre back og skiftede ud med Peter Christensen. Pludselig tænkte vi: Hold nu kæft! Vi kan vinde over alle de hold – og så var det bare at give den gas,” siger Henrik Hansen. UTROLIG STOLT Henrik Hansen kigger et billede af pokalløftet i Skjern Hallen. Det forestiller anføreren helt alene med den lille DM-pokal. Vejen gik over Esbjerg, FIF og Kolding. “Jeg var stolt. Utrolig stolt. Jeg havde så ofte set ham Søren (Høg Thomsen) overrække mange pokaler i tv og pludselig var det mig, der fik en pokal. Det var uvirkeligt og det bedste af det hele: Vi var lokale drenge og ikke i nærheden af at være et købehold. Det gjorde det ekstra stort.” “Vi var klar over, at vi skulle vinde på vores holdånd, og ikke vores individuelle kundskaber. Vi havde ikke en stjernespiller, vi skulle spille op, men vi havde hele tiden nye facetter at byde ind med. Derfor blev vi svære at regne ud for de andre hold.” “Og hver eneste gang kæmpede vi røven ud af bukserne. Skulle vi tage en udvisning eller et rødt kort… Så gjorde vi det. Anders havde formået at stoppe en tro ind i os, som endte med at gøre os usårlige i den sæson,” siger Henrik Hansen. Ikke nok med mesterskabet. Skjern Håndbold vandt pokalfinalen i Brøndbyhallen med 24-20 over FIF. Fra oprykning til The Double og videre ud i Champions League året efter.

32

skjernhaandbold.dk

“Den gamle” kan endnu… Ved de ugentlige træningspas med U21 spillerne giver Henrik Hansen fortsat gode råd, og der lyttes. Her er det Emil Bergholt, der får gode fif i forbindelse med træningen.


Porte tilpasset dine ønsker og behov! Ring for et godt tilbud! Tlf. 7698 2035 – www.larsenporte.dk

skjernhaandbold.dk

33


STOR MEDIEDÆKNING DA EGGERT VALGTE SKJERN Anders Eggert til Skjern – nyheden ramte sportsverdenen primo august, og skabte stor interesse både blandt danske og europæiske medier

TV2Sport sendte live fra pressemødet, og efterfølgende blev nyheden omtalt på ikke mindre end 13 nationale medier og i to radioudsendelser, hvor Anders Eggert var direkte gennem fra Skjern på P3 programmet “Liga på P3”. 14 regionale medier skrev om Skjern Håndbold og Anders Eggert, mens 15 internationale medier bragte nyheden – heraf to spanske og et fransk medie. På de sociale platforme gæstede mere end 10.000 Skjern Håndbolds hjemmeside, og på Skjern Håndbolds Facebook nåede Eggert ud til knap 118.000 personer.

Fotos: Steffen Bloch

TID TIL FAMILIEN - Jeg synes, det er fantastisk, at jeg endnu engang i min karriere kan skifte til lige præcis den klub, jeg allerhelst vil spille for. Jeg har brug for at spille et sted, hvor håndbolden kan kombineres med familielivet, og her ser jeg et perfekt match med en god og ambitiøs klub om Skjern, der ligesom mig altid jagter medaljer og titler, sagde Anders Eggert i forbindelse med offentliggørelsen af aftalen. Men i denne sæson gælder det Flensburg-Handewitt, hvor Eggert bl.a. har vundet Champions League og det tyske pokalmesterskabet. Ultimo juni 2017 er Skjern Håndbold og Anders Eggert klar til et gensyn i den grønne trøje. n

Af Skjern Håndbold ÅRETS SPILLER VENDER RETUR Der var store smil og gensynsglæde, da Anders Eggert i august måned blev præsenteret som kommende Skjern Håndbold spiller på et velbesøgt pressemøde. Store smil fordi Eggert har underskrevet en 3-årig kontrakt med vestjyderne fra 2017/18 sæsonen, og gensynsglæde, da mange af de fremmødte med glæde mindedes Eggerts finurligheder, da han sidst optrådte i grønt i sæsonen 2008/09. På daværende tidspunkt lejede Skjern Håndbold fløjspilleren hos Flensburg-Handewitt i en enkelt sæson. En sæson, hvor Eggert spillede 35 kampe i den grønne trøje og blev kåret som “Årets Spiller” af Skjerns trofaste publikum. STOR MEDIEDÆKNING Ikke blot var de lokale medier repræsenteret ved Eggerts præsentation i Martinsen Lounge i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter.

34

skjernhaandbold.dk


HYDRA-GRENE SPILLER PÅ DEN GLOBALE BANE – MEN VESTJYLLAND ER VORES HJEMMEBANE Hydra-Grene er nordens førende virksomhed inden for hydraulik til industrien. Vi har markedets bredeste sortiment og bedste servicegrad med dag-til-dag levering af hydraulikkomponenter.

POWERFUL HYDRAULIC PARTNER

INDUSTRY · WIND · OFFSHORE

22622 annonce layout.indd 1

hydra.dk

30/08/2016 skjernhaandbold.dk

11.41

35


ET HOLDFOTO BLIVER TIL

Af Skjern Håndbold Tiden hvor spillerne blev stillet op ad en hvid væg i vilkårlig rækkefølge er forbi. I dag er hold- og portrætfotos en seance, der er gennemtænkt, og som de enkelte klubber bruger megen tid på – også i Skjern Håndbold. EN TUR UD I NATURENS RIGE I år er de officielle holdfotos taget i Hvide Sande. Et valg, som Jesper Dahl var meget begejstret for. Jesper er født og opvokset i byen, og der var ikke mange i ligatruppen, der efter denne eftermiddag var i tvivl om Vestkystens perle og de mange fortræffeligheder i Hvide Sande. Det var også en flot solskinseftermiddag, truppen blev samlet for at udnytte omgivelserne med de store rå betonblokke, den blå himmel og det blikstille hav. Og det var et helt bevidst valg at finde et sted i Naturens Rige, der viser sider af vores kommune, som vi med stolthed kæder sammen med Skjern Håndbold, fortæller direktør Henning Kjærgaard.

36

skjernhaandbold.dk

DET RÅ LOOK Før sidste sæson valgte vi et bevidst udtryk i hele vores “Skjern Håndbold verden”. Det er lige fra de rå betonvægge, billederne fra Vesterhavet i spillergangen til vores portrætfotos, der viser vilje, vildskab og “grøn power”. Linjen har vi valgt at fortsætte med i denne sæson, hvor spillerne denne gang tog til Hvide Sande for at “skyde” holdbillederne. Efterfølgende tog vi portrætfotos, som vi i dag ser bl.a. her i Kampen, på kuben i Skjern Bank Arena og på vores hjemmeside. - Vi er stolte over vores tætte samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune, og vi repræsenterer med glæde hele vores kommune – nu også på holdbillederne. Billederne blev i øvrigt taget dagen efter OL-Guldvinder Kasper Søndergaard var landet fra Rio. Så gensynet med holdkammeraterne fandt sted på stranden i Hvide Sande – hvor guldmedaljen blinkede i solens stråler. n


Robust

og stabil kvalitet

ConSet bordene er noget helt særligt · Unik, let og hurtig højdeindstilling · Ekstrem styrke i konstruktionen · Stærk, konkurrencedygtig pris · Mange kombinationsmuligheder

Se mulighederne og nærmeste forhandler på www.conset.dk

skjernhaandbold.dk

37


375

venlige og kompetente

medarbejdere

SKIFT og spar

er klar til at hjælpe dig

*sms info: Pris 0 kr. + trafiktakst. Udbyder: Det Faglige Hus, John Tranums Vej 23, 6705 Esbjerg Ø

MANGE PENGE OM ÅRET Skift fra 3F

spar 5.304 kr.

Skift fra HK

spar 4.632 kr.

Skift fra FOA

spar 4.308 kr.

Det koster 535 kr. pr. md. at være medlem af fagforening og a-kasse i Det Faglige Hus.

god service og fuld faglig tryghed

nemt at blive medlem i det faglige hus

Det Faglige Hus er kendt for god service. Indtil videre har 115.000 medlemmer sagt ja tak til Det Faglige Hus, fordi de får fuld faglig tryghed – bare meget billigere.

Vi klarer nemt din indmeldelse på telefonen. Du kan også selv melde dig ind på vores hjemmeside. Er du allerede medlem af en anden fagforening og a-kasse, klarer vi overflytningen.

Fuld faglig tryghed i Danmarks billigste fagforening med a-kasse for alle www.detfagligehus.dk | tlf. 7020 2064 | sms BILLIGST til 1231*

38

skjernhaandbold.dk


Vellingvej 1 · 6950 Ringkøbing info@jyskservice.dk · www. jyskservice.dk

Ring og få et uforpligtende tilbud

Tlf. 70 110 240 1 Erhvervs-/privatrengøring

2 Vinduespolering

Klinik De SundeFødder • Fodbehandling • Peeling • Paraffin • Voksbehandling • Bøjlebehandling • Lakering af negle med Shellac • Fiskespa – doktorfisk • Wellness massage • Hotstone massage

3 Vikartjeneste

4 Konsulenttjeneste

Den danske Design- og Håndværksefterskole

180 elever 9.-10. kl. Gymnastik Design & Kunsthåndværk Motocross -Wakeboard

Dorte Astrup Lægeeksamineret fodplejer

Holstebrovej 36B • 6900 Skjern • Tlf. 2340 4300 Mail: astrupholstebrovej@hotmail.com

DHE Skolebyen 11 Skjern 97354044 www.dhe.dk

Borris El står sammen om opgaverne ...

- en afdeling af Olesen & Jensen tlf. 9736 6122

skjernhaandbold.dk

39


TOM JENSENS HÆNDER FÅR TRAVLT I BSV Det gælder om at være velforberedt, når man skal gennem både ligakampe og 14 europæiske kampe. Tom Jensen er skiftet fra Skjern til de forsvarende danske mestre Af Michael Søvsø Alt i alt har Tom Jensen været seks sæsoner i Skjern Håndbold og gjort et stykke fremragende arbejde som målmandstræner. Selv om “holdet bag holdet” aldrig får så megen fokus på diverse transferlister, så kan folkene i kulissen være lige så vigtige som spillerne på banen. Nu er Tom Jensen tilbage “i egen baghave” i Silkeborg, hvor han i den kommende sæson arbejder som fysioterapeut hos de danske mestre fra Bjerringbro-Silkeborg. Med dobbeltbelastning – både i 888ligaen og i det enorme gruppespil på 14 kampe i Champions League – skal Jensens hænder nok få lov at arbejde henover sæsonen. Der bliver nok at se for Bjerringbro-Silkeborg. Men hvorfor egentlig skifte tilbage til jobbet som fysioterapeut? “Jeg er kommet meget tættere på min bopæl, og jeg kommer til at spare rigtig meget tid på vejen. Samtidig havde jeg også et stort ønske om igen at komme til arbejde på fuld tid i jobbet som fysioterapeut,” siger Tom Jensen. Han er blevet verfet direkte ind i en sæson, der har været lige så travl som kalenderåret 2015 i Skjern, der også både bød ligakampe og masser af europæiske opgør. “Det handler om nærmest minutiøs planlægning, så vores fysiske træner Lars Raundahl Rasmussen (tidligere fysisk træner i Skjern Håndbold) har været i gang med at gøre os klar til sæsonen,” forklarer Tom Jensen. “Det gælder om at finde ud af, hvilke små parametre, vi kan skrue på, for at restitutionen og formen rammer rigtigt over en hel sæson. Hvordan planlægger vi bedst kost, søvn og rejser for at spillerne kan i stå imod belastningen? Det er klart, at vi ikke kan styre det uforudsigelige, men vi kan være så forberedte som overhovedet muligt,” siger Tom Jensen. BJERRINGBRO-SILKEBORG Tilgange: Sebastian Frandsen (Ribe-Esbjerg HH) Kasper Olsen (Århus Håndbold)

Jakob Lassen (Randers HH) Rasmus Kier (egne rækker) Kristian Klitgaard (Team Sydhavsøerne)

Når det er sagt, så har han med egne ord glædet sig “vanvittigt meget” til denne sæson. Bjerringbro-Silkeborg er kommet i en historisk stærk Champions League-pulje, der blandt andet byder på et brag af en hjemmekamp mod Mikkel Hansen, Henrik Møllgaard og resten af det stjernebesatte mandskab fra Paris Saint-Germain. Veszprem, FC Barcelona, THW Kiel og SG Flensburg-Handewitt bliver også gæster i det midtjyske i løbet af sæsonen. “Det er stort set de fem bedste hold i verden, vi skal møde. En kæmpe udfordring med risiko for at løbe ind i en røvfuld, men også med mulighed for at overraske. Vi går ind til opgaven med ydmyghed og forventer, at vi skal kæmpe med Wisla Plock og Schaffhausen om den sidste plads i slutspillet,” siger Tom Jensen. n

Tom Jensen tørner nu ud for BSV, hvor han er ansat som fysioterapeut efter i alt 6 år for Skjern Håndbold. Foto: BSV

Afgange: Mads Christiansen (SC Magdeburg) Kasper Larsen (Mors-Thy Håndbold) Dennis Kirkegaard (HC Midtjylland)

Peter Pucelj (stoppet)

Kilde: www.hbold.dk

40

skjernhaandbold.dk


FRESH DESIGN – SOLID WORK

TAC stol Mat hvid eller mat sort med ben i eg/sæbe eller sort

T1 udtræksbord med bordplade i laminat og benbukke i eg, valnød eller sort. Fås i størrelserne 88x160 cm, 95x180 cm og 95x220 cm.

Design: byK ATO

S3 opbevaringsmøbel

S5 opbevaringsmøbel

Korpus i massivt eg, valnød eller sort med hvid eller flerfarvet front. B130 x D43 x H132 cm

Korpus i massivt eg, valnød eller sort med hvid eller flerfarvet front. B83 x D43 x H132 cm

FURNITURE SINCE 1916

Hos Andersen tror vi på det ekstraordinære. På møbler og interiør, der er skabt med hjertet. Med historie, passion og kærlighed til det gode håndværk - og som holder i både kvalitet og design. Ved at forene ”fresh design” og ”solid work” gør vi det nemt at skabe individuelle hjem med kant og karakter. Præcis som vi har gjort igennem mere end 100 år. andersen-furniture.dk

Jernbanegade 6 · 6940 Lem · Tlf. 97 34 13 44 · www.slotmoebler.dk


HOLSTEBRO OG SKJERN HAR MANGE LIGHEDSPUNKTER Der er ikke mange steder, hvor spillerne får så god behandling som i de to vestjyske klubber, siger den tidligere Skjern-streg, islandske Vignir Svavarsson. Nu skal han tørne ud for TTH Holstebro

- Jeg har kun godt at sige om min tid i Skjern Håndbold og menneskerne i og omkring klubben, og der er mange ting, jeg oplevede i Skjern, der går igen i Holstebro. Enormt mange frivillige med et stort hjerte, som arbejder for at spillerne skal have de bedste mulige forhold. Jeg tror ikke, der er mange klubber, hvor spillerne føler sig så velkomne som i Skjern og Holstebro, siger islændingen. Siden tiden i Skjern har han været i tysk håndbold hos Lemgo, GWD Minden og til sidst Hannover-Burgdorf, inden han drog tilbage til Danmark igen og snuppede to sæsoner i HC Midtjylland. n

Af Michael Søvsø Han er efterhånden blevet 36 år, men det forhindrer ikke Skjern Håndbolds tidligere stregspiller, den store mand Vignir Svavarsson, i at søge nye og spændende udfordringer i karrieren. Efter to sæsoner i HC Midtjylland fik han op til indeværende sæson kontrakt med TTH Holstebro, de forsvarende sølvvindere. - Min krop har det rigtig godt, og jeg er klar til nye udfordringer. Det er klart, at kroppen ikke kan klare så stor fysisk belastning som tidligere, men så skal jeg blot blive bedre til at restituere, siger Vignir Svavarsson. Han har tidligere i karrieren været plaget af en korsbåndsskade og en række følgeskader, men alt det er heldigvis fortid nu. - Da jeg begyndte som professionel håndboldspiller, sagde jeg til mig selv: Den dag du ikke synes, det er sjovt mere, stopper jeg. Og jeg synes stadig, det er sjovt at spille håndbold. Nu skal vi prøve os af i Champions League, og jeg spiller for et godt hold, der har mulighed for at vinde noget. Jeg glæder mig helt vildt, siger islændingen. I TTH Holstebro bliver det til et gensyn med træneren fra det første år i HC Midtjylland, Patrick Westerholm – også med Skjern-fortid. Og Westerholm er en stor årsag til, at Vignir Svavarsson skifter til Holstebro. - Vi havde et godt samarbejde, og Patrick er superdygtig. Han er god til at lytte til spillerne, og har godt styr over sin game plan. Han er dygtig til at veksle i spillet og lave om i spillestilen, hvis det kræves for at ændre en kamp, siger Vignir Svavarsson. Han glæder sig til at komme til Skjern Bank Arena sammen med Holstebro til det klassiske lokalopgør og drager mange sammenligninger mellem de to klubber.

TTH HOLSTEBRO Tilgange: Torbjørn Bergerud (Lugi) Rasmus Lind (TTH Holstebro) Viktor Östlund (Eskilstuna Guif) Jonas Porup (Mors-Thy Håndbold)

Vignir Svarvarsson (HC Midtjylland) Kasper Kildelund (GOG) Martin Hansen (HC Midtjylland)

Vignir Svavarsson ser mange lighedstræk mellem sin tidligere håndboldtilværelse i Skjern og den han nu har hos lokalrivalerne.

Afgange: Simon Gade (udlejet, Lemvig-Thyborøn) Jonas Hansen (Ribe-Esbjerg HH) Nicolai Neupart (Odder Håndbold) Patrick Wiesmach (Aalborg Håndbold)

Søren Tau (Ribe-Esbjerg HH) Sigurbergur Sveinsson (?) Jonas Larholm (IK Sävehof) Mathias Bitsch (Skive fH) Nichlas Bomholt (Korsør Slagelse)

Kilde: www.hbold.dk

42

skjernhaandbold.dk


Bag spillernumre og kundenumre findes rigtige mennesker. I vestjyskBANK rådgiver vi mennesker – ikke numre. Vi hjælper dig med at få dine økonomiske tal til at spille for dig, så du kommer tættere på dit mål.

Stjerneskud

I VORES BANK ER DU MERE END BARE ET NUMMER

Stort og velsmagende stjerneskud med frisk fisk, røget laks og muslinger fra Hvide Sande Frokost

128,Aften

148,-

Westergaards Hotel

Dan Rasmussen, Privatrådgiver i vestjyskBANK Skjern

v/ Hildigunn og Bent Graakjær Bredgade 12 . Videbæk Tlf. 97 17 26 26 E-mail: info@wgh.dk www.wgh.dk

vestjyskBANK er stolt sponsor i Skjern Håndbold, fordi vi tror på, at vi i fællesskab gør en forskel.

vestjyskbank.dk

skjernhaandbold.dk

43


GOG GIVER MULIGHED FOR AT TRÆNE MED DE ALLERBEDSTE Skjern-knægten, 17-årige Mathias Gidsel, er på tredje sæson i og omkring GOG, men drømmen er en dag at vende tilbage til hjerteklubben Af Michael Søvsø GOG’s ungdomshold hos herrerne leverede en helt unik præstation i sidste sæson. Sydfynboerne tog det danske mesterskab hos både U14, U16 og U18 Drenge. Det var – så vidt vides – første gang nogensinde, at en og samme klub har gjort rent bord i de tre pågældende årgange. Resultaterne satte en streg under, at den sydfynske håndboldopdragelse er blandt den stærkeste, man kan få herhjemme. En af de spillere, der var med hos U16-guldvinderne i GOG, er Mathias Gidsel. Skjern-knægten bor nu på sit tredje år på Sydfyn, hvor han er blevet hængende. I første omgang tog han til Oure Efterskole for at gå i 9. klasse på håndboldlinjen, der formentlig ejer Danmarks bedste træningsmiljø for U16-spillere. SKÆRPET I DETALJEN Spillerne fra Oure Efterskole spiller på GOG’s U16-mandskab, og her fik Mathias Gidsel den dygtige talentudvikler Carsten “Stump” Jensen som coach. “Hvordan jeg kunne mærke, at jeg blev bedre? Jeg lærte at løbe kontra, som man altid gør hernede i GOG, og så er jeg blevet skarpere i forsvaret.” “Jeg hører jo ikke til blandt de største (Mathias Gidsel er 186 centimeter høj), men har fået nogle redskaber, så jeg kan arbejde mod spillere, der er større end mig. “Samtidig er jeg blevet mere skudsikker. Carsten (Jensen) er rigtig dygtig til at lære os om spillets detaljer og meget klog på håndbold,” forklarer Mathias Gidsel. På efterskolen i Oure kom han fra begyndelsen ind i et miljø, hvor han kunne mærke ambitionerne hos hver eneste medspiller. “Der er hård konkurrence om pladserne overalt, og for mit vedkommende får jeg for eksempel lov at til at afslutte på de allerbed-

GOG Tilgange: Jon Andersen (egne rækker) Gøren Johannesen (Viking Stavanger) Magnus Jøndal (ØIF Arendal)

Mads Bruus (Odder Håndbold) Torsten Laen (KIF Kolding København) Lasse Rosendal (egne rækker) Frederik Krabbe (egne rækker) Andreas Lønberg (egne rækker)

ste målmænd. Det tvinger mig til at ofre mig, hver eneste gang, jeg kommer igennem til en afslutning,” siger Mathias Gidsel. STORE AMBITIONER Selv bruger han gerne 15-20 minutter ekstra i hallen efter træning til at træne detaljer, og han oplever mange medspillere, der gør det samme. Den slags skærper de unge spillere, og det er det miljø, der betyder, at Mathias Gidsel fortsætter i GOG – også i sine tre gymnasieår, der netop er begyndt. Han er nu U18-førsteårsspiller under Mathias Albrektsen, der også stod i spidsen for det mandskab, der sidste sæson blev DM mestre. “I gymnasiet er der lidt mere fokus på skolen, så det kræver hårdt arbejde og mere planlægning. Albrektsen er en sindssyg dygtig træner, en anden slags end Carsten “Stump”. Nu er det knaldhårdt, men på den gode måde. Det varer ikke mange år, før vi skal spille mod mænd, så nu skal der endnu mere på den fysiske side af spillet,” forklarer Mathias Gidsel. Hans store drøm er at vende tilbage til Skjern Håndbold. “Det er i Skjern, jeg tullede rundt i hal 1 med Jesper Jensen som den store stjerne, og det er Skjern Håndbold, der har lært mig op, inden jeg kom til GOG. Begge klubber betyder meget for mig, og jeg ser tiden hernede som et springbræt til forhåbentlig at komme tilbage til Skjern en dag. Det er min drøm at spille for Skjern Håndbold for inderst inde er hjertet grønt, men lige nu nyder jeg ungdomsårene i GOG,” lyder det fra talentet med rødder i det vestjyske. n

GOG’s blændende ungdomsarbejde bar frugt i fjor med tre danske mesterskaber. U16-drengene jubler her efter finalesejren, mens Mathias Gidsel løfter DM pokalen. Foto: Joan Barløse

Afgange: Kasper Kildelund (TTH Holstebro) Aku Kreuztmann (Ribe-Esbjerg HH) Kenneth Dahl (?) Lars Hald (Chartres Handball)

Mikkel Møller (Lemvig-Thyborøn Håndbold) Minik Dahl Høegh (Århus Håndbold) Pascal Hens (HBW Balingen-Weilstetten)

Kilde: www.hbold.dk

44

skjernhaandbold.dk


ClickStarter

Ørskov Gruppens online marketingbureau med speciale i søgemaskineoptimering, Google Adwords annoncering og ehandel. Det drives af den erfarne online marketing ekspert Brian Brandt, der også er partner i ClickStarter.

Du kan få hjælp til planlægning af hele din online strategi eller dykke ned i de 3 fokus områder, som vi er specialister i.

Søgemaskineoptimering Vi hjælper dig med, at din hjemmeside overholder Googles tekniske retningslinjer, den rette tekst og linkbuilding, hvilket skaber bedre placeringer i søgemaskinen - og mere trafik til dig.

Google Adwords

Start af webshop

Vi har købt trafik via Google Adwords siden 2003 og har fulgt med tiden. Vores allerhelligste mål er, at dit budget giver dig pengene mange gange igen. Det gør vi ved at kigge på alle nøgletal og skabe annoncering ud fra behovet, fremfor pengepungen.

Få hjælp fra Danmarks mest erfarne Shoporama webshop designpartnere til at starte din butik på nettet. Shoporama er det perfekte system til salg på nettet. Kontakt os og hør hvordan du kan komme billigt i gang med din webshop.

25 % 15%

Clickstarter A/S . Ånumvej 28 . 6900 Skjern . T 27 11 28 48 . clickstarter.dk


SPANSK SUPERTRÆNER SKAL FOR ALVOR I GANG I KOLDING Carlos Ortega nåede lige at snuse til dansk klubhåndbold i sidste sæson og skal nu for alvor bide sig fast med KIF Kolding København i denne sæson Af Michael Søvsø Selv for spillerne i ungarske Veszprem kom det som en overraskelse, at succestræneren Carlos Ortega blev fyret i september 2015. Det var efter 27-27 i Champions League-åbneren mod polske Wisla Plock, at de krævende pengemænd bag den ungarske klub ganske enkelt valgte at smide Ortega på porten. Flere af Veszprem-spillerne udtrykte åbent deres undren på de sociale medier, og det var såmænd heller ikke, fordi Ortega havde manglet resultater i den ungarske storklub. Han begyndte i klubben i 2012 og i de efterfølgende sæsoner vandt Ortega alt i Ungarn. Han førte også Veszprem til Champions League Final Four to gang med en finaleplads i 2015 som den største bedrift. Kort før fyringen var han med Veszprem i finalen i IHF Super Globe, men pludselig var han igen fri på markedet. Ortega er som bekendt en tidligere storspiller i spansk håndbold for FC Barcelona og det spanske landshold, så det var en stor aktør på verdensplan, der i foråret sagde goddag til dansk håndbold og KIF Kolding København. ET SCOOP FOR DANSK HÅNDBOLD Den sydjyske klub hentede Ortega ind som afløser for Henrik Kronborg og håbet og ambitionen er soleklar: KIF Kolding København skal genskabe positionen som stormagt i Danmark og fremad i Europa igen efter en skuffende indsats i Champions League i sidste sæson. - Det er et scoop for dansk håndbold og især for KIF Kolding København, at vi præsenterer en så anerkendt og succesfuld træner som Ortega, der også i sin aktive karriere var en af grundpillerne på FC Barcelonas Dream Team. - Ortega er kendt for et aggressivt kompakt forsvar med et stærkt

KIF KOLDING KØBENHAVN Tilgange: Antonio Garcia (Pick Szeged) Niko Mindegia (Pick Szeged) Phillip Stenmalm (La Rioja)

Nicolas Lundbye Kristiansen (HIK) Morten Bjørnshauge (Århus Håndbold) Fabio Chiuffa (Guadalajara)

angrebskoncept, som spillemæssigt går godt i spænd med vores 2020-plan, sagde Kolding-sportschef Lasse Boesen i forbindelse med den spanske træners tiltræden. SKAL SPILLE PÅ FLERE HESTE Ortega nåede i øvrigt at tiltræde som japansk landstræner kort efter fyringen i Ungarn, men det lå næsten i kortene, at spanieren måtte til en større europæisk destination igen. Han regnes med resultaterne i Veszprem for en af de fremtrædende trænere i Europa. Carlos Ortega nåede en kort optræden i sidste sæson, og det skal blive spændende at se, hvordan han klarer sig i en liga, hvor jævnbyrdigheden i den enkelte kamp formentlig vil være noget større end han tidligere har oplevet i spiller- og trænerkarrieren med Barcelona og Veszprem. Uanset hvad er spanieren en berigelse for den danske liga, der med så stort navn i trænersædet i hvert fald beviser en vis attraktivitet – også set med udenlandske øjne. n

Carlos Ortega er en af de yderst sjældne spanske trænere i dansk håndbold. Et spændende valg af KIF Kolding København. Foto: MAPsolutions.dk

Afgange: Lasse Andersson (FC Barcelona) Kasper Irming (Skanderborg Håndbold) Simon Jensen (stoppet) Nikolaj Enderleit (TM Tønder)

Torsten Laen (GOG) Lukas Karlsson (Ribe-Esbjerg HH) Kristian Asmussen (stoppet) Jacob Kühne (Fredericia HK) Jakob Stork (HØJ), Peter Beuschau (?) Kilde: www.hbold.dk

46

skjernhaandbold.dk


evoSPEED INDOOR 1.5 Luc Abalo

PA10762_72075_Skjern_Ad_180x234mm.indd 1

LIGHTWEIGHT Fine mold exoskeleton provides lightweight upper support.

ENERGY RETURN IGNITE FOAM midsole insert provides cushioning and responsiveness.

STABILITY SPEEDTRACK spine creates torsional stability.

BREATHABILITY Air mesh upper maximizes breathability.

15/08/2016 15:06

skjernhaandbold.dk

47


FUNDAMENTET ER VIGTIGT FOR ARON K. Aalborg har en god blanding af unge og rutinerede spillere, som i år skal coaches af Aron Kristjansson. Islændingen satser på tempofyldt håndbold og et stærkt, forsvarsmæssigt fundament Af Michael Søvsø Skjern-legenden Aron Kristjansson står i denne sæson i spidsen for Aalborg Håndbold. Nordjyderne har fået en rigtig solid håndboldfabrik op at køre, og hører nu til de sikre topklubber i 888ligaen. Der er altid store forventninger til aalborgenserne og også til Aron Kristjanssons trænergerning. “Han kender den danske liga, har den islandske vinder- og fightermentalitet i sig og kræver meget af sine spillere på og uden for banen. Vi har haft Aron som førsteprioritet til jobbet og er glade for, at det er lykkedes at indgå en aftale med ham,” sagde Aalborg-bossen Jan Larsen, da kontrakten mellem de to parter blev indgået. “Vi har en god blanding af rutinerede folk og unge spillere,” siger Aron Kristjansson selv om truppen. Han vil gerne spille håndbold med stor vægt på forsvarsarbejdet som et solidt fundament. “Når man står godt i forsvaret, har man en god base og mulighed for at kontrollere spillet. Dermed ikke sagt, at vi ikke kan spille tempofyldt og gå “frisk til den”, men fundamentet er vigtigt,” tilføjer Aron Kristjansson, der ligesom mange andre forventer en liga med endnu større jævnbyrdighed end tidligere. “Alle hold har vel en følelse af, at de har forstærket sig lidt, og ligaen bliver utrolig stærk. Der bliver både kamp om top fire-pladserne og slutspilspladserne. Tag for eksempel et hold som Midtjylland, der virkelig har hentet godt ind – eller Aarhus, som spillede en god sæson sidste år, og kan udvikle sig endnu mere,” siger han. LIGAFORDEL TIL SKJERN OG AALBORG “Det bliver også spændende at se, hvordan BSV og Team Tvis klarer dobbeltbelastningen og de store og spændende puljespil i

AALBORG HÅNDBOLD Tilgange: Patrick Wiesmach (TTH Holstebro) Tobias Ellebæk (Mors-Thy Håndbold) Arnor Atlason (Saint-Raphael)

Mikael Aggefors (Alingsås HK) Stefan Sigurmannsson (Rhein-Neckar Löwen) Aron Kristjanssson (træner)

Champions League. Det er sådan nogle kampe, vi alle ønsker at spille.” “Omvendt bliver de virkelig presset inden jul, og det kan klubber som Skjern Håndbold og os måske drage fordel af. Vi spiller færre kampe og har mulighed for at restituere og være der, når det gælder i ligaen.” Aron Kristjansson har blandt flere andre hentet et par landsmænd til den nordjyske klub. Storskytten Arnor Atlason har tidligere huseret i Danmark, mens venstrefløjen Stefan Sigurmansson er en lidt mere ukendt størrelse herhjemme. - En stærk spiller, der også kan dække toeren i forsvaret. Han kan afløse i bagkæden i angrebet, hvis vi får brug for det. Og så er han en god personlighed, siger Aron Kristjansson, der også har hentet en ny målmand ind i svenske Mikael Aggefors. - Søren Westphal og Aggefors er to forskellige målmandstyper, som kommer til at supplere hinanden rigtig godt, forsikrer Aron Kristjansson. n

Aron Kristjansson er tilbage i dansk håndbold. Den dygtige islænding skal føre Aalborg tilbage til tinderne efter en skuffende sæson i fjor. Foto: Aalborg Håndbold

Afgange: Jesper Jensen (træner, ?) Emil Berggren (?) Håvard Tvedten (stoppet) Andreas Palicka (Rhein Neckar Löwen)

Jesper Meinby (Massy Essonne Handball) Morten Slundt (HC Midtjylland)

Kilde: www.hbold.dk

48

skjernhaandbold.dk


skjernhaandbold.dk

49


DET BLIVER ET HUNDESLAGSMÅL SønderjyskE vil igen spille med om de otte pladser i slutspillet, og det bliver kontinuiteten, der skal bære de lyseblå mod tinderne i denne sæson Af Michael Søvsø Han er en af de unge, seriøse håndboldtrænere, der ambitiøst forsøger at bane sig vej frem mod større stationer i karrieren. Kasper Christensen, der har en fortid som ungdomsspiller i Skjern Håndbold, skiftede før sidste sæson til SønderjyskE, hvor han assisterede Morten Henriksen som træner. Kasper Christensen har et liv i håndbold bag sig, for ud over, at han kom til SønderjyskE fra klubbens lokalrivaler TM Tønder, har han også spillet på højt plan i både Lemvig, Fredericia og netop TM Tønder. Nu er han blevet fuldtidsansat i SønderjyskE-organisationen og ligeledes talentchef hos de lyseblå, der i fjor nåede i slutspillet og forpurrede Skjern Håndbolds drømme om en plads i semifinalen med to overraskende sejre over de grønne. Slutspillet er efterhånden blevet et folkekrav i det sønderjyske, og Kasper Christensen erkender gerne, at SønderjyskE’s selvforståelse efterhånden er lig med en plads blandt de otte bedste i Danmark. KONTINUITET OG STABILITET “Vi skal gerne i slutspillet, men det bliver en stor opgave. Der er rigtig mange hold i “vores klasse”, som har oprustet kraftigt og hentet mange nye spillere ind. Vi skiftede en del ud før sidste sæson, men skal i år leve på vores stabilitet og kontinuitet.” “De to ting må give os en fordel i forhold til de andre klubber. Vi skal helst være et skridt længere fremme på det her tidspunkt, end tilsvarende i sidste sæson,” vurderer Kasper Christensen. “Men jeg forventer et regulært hundeslagsmål. Der vil være mange hold, der ikke kender deres skæbne med to spillerunder igen. Hold under os fra i fjor som HC Midtjylland og Ribe-Esbjerg har oprustet, så der kommer til at være klubber, der bliver skuffede, når vi gør tabellen op til foråret,” tilføjer den assisterende SønderjyskE-træner. Transferlisten fortæller, at SønderjyskE har afgivet den stærke norske stregspiller Magnus Gullerud til Bundesligaen og GWD Minden. SØNDERJYSKE Tilgange: Adam Nyfjäll (Haslum)

Thorsten Fries (Ricoh HK)

Han er blevet erstattet af den svenske kollega Adam Nyfjäll, der er hentet i norske Haslum. Den islandske målmand Daniel Freyr Alfredsson bliver erstattet af Thorsten Fries, der i sidste sæson befandt sig i svenske Ricoh i Stockholm. TALENTCHEF Ellers er det kun i udkanten af truppen, der er blevet skiftet ind og ud hos SønderjyskE. Netop i det arbejde spiller Kasper Christensen en central rolle. “Vi kigger meget individuelt på spillerne, og på to niveauer. Selvfølgelig på, hvor mange spillere, vi kan føre op i ligatruppen, men også på, hvor mange spillere, vi kan uddanne og sende videre ud i håndboldverdenen på et højt niveau.” “Resultatmæssigt gik det måske ikke fremragende for vores U18og U16-hold i sidste sæson, men til gengæld kunne vi glæde os over, at en ung spiller som Aaron Mensing fik et minigennembrud i ligaen i sidste sæson. Op til den her sæson har vi hentet en ung venstre back, Jacob Lyck, og stregspilleren Nikolaj Holm Christensen, ind i truppen. Begge er spillere, som vi håber at kunne forme lidt over tid. Så på det niveau ser det faktisk fornuftigt ud,” siger Kasper Christensen. n

Kasper Christensen har fået en central rolle som talentudvikler i det sønderjyske. Foto: SønderjyskE

Afgange: Magnus Gullerud (GWD Minden) Daniel Freyr Andersson (Ricoh HK)

Lasse Worm (DHK Flensborg)

Kilde: www.hbold.dk

50

skjernhaandbold.dk


Selv den sejeste Jedi har brug for en god nattesøvn

© & ™ Lucasfilm Ltd. Darth Vader (4710)

Lad eventyret begynde med Star Wars & VELUX Galactic Night Collection mørklægningsgardiner Sjove dage starter med en god nats søvn – og slutter med et eventyr. Med Star Wars & VELUX Galactic Night Collection er der garanti for begge dele, når de kendte figurer toner frem på VELUX mørklægningsgardiner.

Køb gardinerne hos din lokale forhandler eller på veluxshop.dk

The Death Star (4711)

Kylo Ren (4712)

Robots (4713)

skjernhaandbold.dk

51


#MEREERIK Mangeårig træner, herlig personlighed og en mand, der ikke tøver med at handle. Dansk håndbold ikke kan undvære Erik Veje Rasmussen Af Michael Søvsø Han har efterhånden været træner for Århus Håndbold så længe, de fleste kan huske. Erik Veje Rasmussen er en levende legende – både som spiller og træner – og han glæder til stadighed håndbold-Danmark med sin diskussionslyst, stærke holdninger og sin stadig kreative indgang til spillet. Det var derfor ikke tilfældigt, at der på det sociale medie Twitter i sidste sæson opstod et såkaldt hashtag kaldet #mereerik, som henviste til Erik Veje Rasmussens altid finurlige indgang til spillet. Blandt andet det faktum, at han i sidste sæson valgte at tage timeout i en kamp mod Skive efter blot et minut og 10 sekunders spil. “Jeg har en grundlæggende filosofi: Hvis jeg kan se, at jeg kan ændre noget, så det ikke bliver noget skidt i de næste fem minutter, så bruger jeg min timeout. Jeg har svært ved at se, hvorfor jeg skulle vente med fem minutter tilbage af kampen med at tage min timeout for at få løst et problem, der vil gentage sig,” siger Erik Veje Rasmussen – og tilføjer hurtigt: “Jeg har ikke noget imod at tage timeout i det 55. minut – og jeg har heller ikke noget imod at tage timeout i det første minut.” TIDLIGE TENDENSER Men kan man egentlig se tendenser i spillet så tidligt i en kamp som i det første minut? “Nogle gange kan man. Lad os tage et eksempel. Vi begynder med at dække et 3:2:1-forsvar, og modstanderholdet kommer med en bestemt åbning og forsøger at overvinde vores forsvar med en bestemt strategi. Hvis jeg er af den opfattelse, at vi ikke får det løst, hvis vi ikke får talt sammen, har jeg to muligheder:” “Den ene er at kalde en spiller ud og forklare ham, hvad han skal gøre. Men meget tit – specielt, når man taler forsvar – så har justeringer en kædereaktionsvirkning på resten af spillerne. Derfor kan det omvendt være en god idé at kalde alle spillerne sammen, så vi sammen kan få lukket modstandernes idé ned med det samme,” forklarer Erik Veje Rasmussen. ÅRHUS HÅNDBOLD Tilgange: Robert Gunnarsson (Paris) Anders Kragh Martinusen (Odder)

Simon Sørensen (ass.træner, Skive fH) Joachim Enggaard (Randers HH) Ómar Ingi Magnússon (Valur) Minik Dahl Høegh (GOG)

BETJENER SIG AF SANDHEDEN Han er ærligheden selv, når han påtager sig skylden for et nederlag direkte efter en tv-kamp. Også noget, der blev bemærket under #mereerik på Twitter. Erik Veje Rasmussen – som han selv udtrykker det – “betjener sig helst af sandheden”. “Nej, det er ikke specielt heroisk at bekende kulør og sige efter en kamp, at det er mig, der har tabt. For er det tilfældet, er det også mig, der har tabt kampen – og så kan det ikke være anderledes,” siger Erik Veje Rasmussen. Der er stadig masser af liv i en af Danmarks mest rutinerede trænere – og ny inspiration henter han gerne. I forbindelse med indeværende sæson eksempelvis via et nyt samarbejde med Simon Sørensen, der er hentet til Århus fra Skive som ny assistent for Erik Veje. Nye spillere og sportens dynamik i forhold til for eksempel regelændringer, er også noget, der holder ham i sving. Og hvad Århus Håndbold i sæsonen 2016/17? “Sidste år spillede vi et glimrende grundspil, men røg ind i seks skader, der kostede vores muligheder i slutspillet. Aktuelt mangler vi lige at få et par brikker til at falde på plads, men gennemgående er vi i mine øjne en tand bedre end i fjor, hvis vi har alle mand parat,” siger Erik Veje Rasmussen. n

Han kan finde på lidt af hvert, den gode gamle Erik Veje Rasmussen. Et farverigt og næsten uundværligt islæt i dansk ligahåndbold.

Niels Guldborg (?) Afgange: Rasmus Nielsen (Ribe Esbjerg HH)

Rune Ohm (TMS Ringsted) Morten Bjørnshauge (KIF Kolding København) Elijan Dzankovic (?) Kilde: www.hbold.dk

52

skjernhaandbold.dk


DÆK · FÆLGE & AUTOSERVICE

24 TIMERS BREAKDOWN SERVICE 76 112 112

www.sds.dk

SKJERN · TLF. 7615 3030 skjernhaandbold.dk

53


KASPER IRMING TILBAGE VED RØDDERNE Spændende udfordringer venter både på og udenfor banen for Kasper Irming i barndomsklubben Skanderborg Håndbold Af Michael Søvsø Kasper Irming er tilbage, hvor det hele begyndte. I Skanderborg Håndbold og endda med den bonus, at han lige får lov at sige farvel til “Cigaræsken”, den lille og intime Morten Børup Hal, som har dannet en helt speciel ramme for Skanderborgs kampe siden klubbens gennembrud i dansk tophåndbold. - Det er fedt, at Skanderborg Håndbold har fået nye og moderne rammer, men selvfølgelig bliver det også vemodigt at skulle forlade Morten Børup Hallen. Jeg havde idræt der i skolen og lærte at spille håndbold. Det passer mig fint, at jeg lige får et par kampe i den gamle hal, inden vi skal over i den nye, siger Kasper Irming. Skanderborg Håndbold skifter til den nye Fælledhal i Skanderborg i november. I stedet for 500 tilskuere bliver der nu plads til 2000 mennesker til hjemmekampene. Man behøver ikke møde op tidligt for at få god udsigt til Kasper Irming i bagkæden. Irming foretog et skifte, som mange kommentatorer betegnede som “overraskende”, da han valgte at tage hjem til barndomsklubben i Skanderborg i stedet for at fortsætte i Kolding. Men valget var helt logisk: TID TIL FAMILIEN “Konstellationen i Kolding betød, at jeg stort set ikke kunne foretage mig andet i tilværelsen end at spille håndbold. Jeg vil gerne satse på den civile karriere og have mere tid sammen med vores to børn, og det er blevet nemmere her i Skanderborg. Vi er blevet boende i Kolding, men eksempelvis bor min mor i Skanderborg, og derfor har jeg også muligheden for at hente børn og tage dem med til træning,” forklarer Irming. Når al praktikken er løst, har Kasper Irming også glædet sig enormt til at prøve kræfter med helt nye aspekter på et håndboldhold. “Selv i en alder af 30 år, spillede jeg på de unges hold i Kolding,

SKANDERBORG HÅNDBOLD Tilgange: Frederik Ladefoged (TTH Holstebro) Mike Haack (TMS Ringsted) Jeppe Jonasson (TMS Ringsted)

Kristian Bonefeld (TM Tønder) Jonas Eichwald (Odder Håndbold) Kasper Irming (KIF Kolding København) Jeppe Krogh (Stord Elite)

når vi varmede op til træning med fodbold. I Skanderborg har jeg en helt anden og ny rolle som en af de ældste i truppen, træneren inklusive.” “Jeg indtræder i et helt andet og nyt fællesskab og er den, der fortæller de unge mennesker om, hvordan man griber livet som professionel håndboldspiller an. Jeg har jo selv oplevet at komme til klubber, hvor spillere med mere erfaring har kunnet lære mig noget, og den rolle har jeg med glæde påtaget mig her i Skanderborg,” siger Irming. “Selvfølgelig er det et helt andet set up i Skanderborg, end det var i Kolding, og jeg kommer også til at opleve en anden tilgang til det at vinde håndboldkampe. Men som jeg tidligere har sagt i forbindelse med mit skifte, så er det også en stor tilfredsstillelse at opfylde de målsætninger, der er stillet op. Det har jeg tænkt mig at arbejde benhårdt for,” siger Kasper Irming. Han sluttede sidste sæson af med en træls fibersprængning i læggen, som har lagt en dæmper på hårdheden i sommertræningen. Men nu skulle hårdtskydende Irming altså være helt klar igen. n

Så er Kasper Irming tilbage, hvor det begyndte. Og han får en ny og interessant rolle i Skanderborg Håndbold. Foto: Skanderborg Håndbold

Thomas Christensen (Randers HH) Afgange: Tim Sørensen (Kristianstad) Mads Thomsen (TM Tønder)

Kasper Foder Nielsen (Fredericia HK) Jonas Langerhuus (Pfadi Winterthur) Frederik Sass-Petersen (Odder Håndbold)

Kilde: www.hbold.dk

54

skjernhaandbold.dk


Ringkøbing-Skjern Kommune ønsker god sæson 2016 - 17.

Vi dyrker de lokale helte - dem som sætter aktiviteter i gang, styrker sammenholdet og gør det sjovt at bo her. www.rksk.dk

skjernhaandbold.dk

55


AFHÆNGIG AF AT DE UNGE UDVIKLER SIG Mors-Thy Håndbold er en klassisk udviklingsklub i dansk håndbold. Klubben fostrer mange unge og meget talentfulde spillere, men de større klubber i hierarkiet er omvendt heller ikke sene til at slå til og snuppe de spillere, der har mest potentiale Af Michael Søvsø “Det er helt korrekt, at det er sådan,” siger Mors-Thy-træner Jan Paulsen. “Sådan vil det nok altid være, så længe økonomien ikke tillader mere i MTH. Derfor er vi afhængig af, at de unge spillere hos os udvikler sig så godt i de første to-tre år som senior, at de kan gøre sig gældende på liganiveau,” siger Jan Paulsen. “Vi vil gerne have så mange unge og lokale spillere i truppen som overhovedet muligt, men det afhænger selvfølgelig af deres kvalitet, fysik og deres mentale status. I den her sæson har vi syv lokale unge ud af 19 spillere i truppen. Det er ganske godt gået,” vurderer han. Du tvinges vel også til at “tænke kreativt”, når du henter nye spillere ind til klubben? “Ja, det gør jeg. Når vi for eksempel skal hente spillere udefra, bliver vi nødt til at vente på, at de store klubber tager de bedste spillere, før vi andre kan komme til. Derfor bruger jeg ofte mit store netværk fra min egen tid i udlandet til at finde spillere.” “Derudover skal vi være skarpe på at finde unge spillere, som har potentialet, men som måske ikke har fået det udlevet helt i andre klubber. Så skal vi tro på, at de kan blive ligaspillere, hvis de kommer op i træningsmængde. Samtidig har geografien også ofte betydning, så spillerne kan blive boende med jobs, uddannelse og familier,” lyder det fra Jan Paulsen. Jeres ambitionsniveau til den kommende sæson? “Vi har mistet 10 spillere og fået ni nye ind. Det er i sig selv en voldsom udskiftning. Det tager tid, og der vil komme svingende MORS-THY HÅNDBOLD Tilgange: Kasper Larsen (Bjerringbro-Silkeborg) Nickolei Jensen (Skive fH) Lasse Justesen (HC Midtjylland) Janos Stránogg (Orosházi FKSE) Jens Christian Kjær Brauner (Team

Vesthimmerland) Mike Felder (egne rækker) Marcus Dahlin (IFK Kristianstad) Mads Kjeldgaard Andersen (egne rækker) Mathias Stisen (egne rækker)

præstationer. Som strukturen er i ligaen, forsøger vi at komme i slutspillet, men omvendt skal vi også være glade, hvis vi har et ligahold til den kommende sæson. Lykkes det, har vi en god ballast at gå ind til sæsonen 2017/18 med,” siger Jan Paulsen. “Med de mange nye spillere – også på centrale pladser – bliver det kollektivet, der skal bære holdet gennem sæsonen. Vi skal arbejde på, at sikkerheden og trygheden bliver stabiliseret for at formindske udsvingene,” siger Paulsen. Hvordan ser du generelt på 888ligaen i denne sæson? Umiddelbart ser mange hold jo ud til at have forstærket sig. Spår du – som andre – også endnu større jævnbyrdighed? Sidste sæson mistede ligaen store profiler, som gjorde, at ligaen blev jævnbyrdig og nye unge spillere poppede op. Til kommende sæson er der sket store udskiftninger på en del ligahold, plus at vi har to ubekendte oprykkere i Randers og Tønder. Jeg tror faktisk, vi vil se større forskel på top og bund end sidste sæson. De store klubber vil markere sig stærkere. n

Henrik Tilsted, venstre fløj, er en af Mors/Thys talenter, der trods sin unge alder, skal være med til at danne en god basis for mandskabet under Jan Paulsens ledelse.Foto: Foto Collection

Afgange: Gudmundur Olafsson (?) Søren Haagen (Ribe-Esbjerg HH) Jonas Porup (TTH Holstebro) Tobias Ellebæk (Aalborg Håndbold) Marcus Mørk (Cavigal Nice) Agner Jonsson (?)

Dane Sijan (stoppet) Marcus Christensen (stoppet) Kim Worsøe (stoppet) Robert Aron Hostert (IBV, ISL)

Kilde: www.hbold.dk

56

skjernhaandbold.dk


Vestjylland Forsikring bakker op om frivillige i Skjern Håndbold

Sammen løfter vi - sporten og hinanden STYR PÅ VÆRDIERNE

skjernhaandbold.dk

57


HOLM-BRØDRE OG REHH PÅ SLUTSPILSJAGT Sidste sæson var hektisk hos RibeEsbjerg HH, der lige nøjagtig undgik kvalifikationskampe. Nu skal vestjyderne opad i tabellen. Ambitionen er en placering i top otte, understreger to brødre med Skjern-fortid Af Michael Søvsø Det kan mærkes i det vestjyske. Nu skal der ske noget. Ribe-Esbjerg HH har købt godt og solidt ind. Klubben nævnes af flere håndboldpersonligheder, som et af de hold, der kan overraske i indeværende sæson. Den klokkeklare målsætning er at lande i top otte og dermed få slutspillet til den vestjyske ”hovedstad” og traditionsbyen Ribe. Ribe-Esbjerg har haft gedigen udskiftning i truppen og har hentet en række navnkundige aktører ind til truppen forud for sæsonen. Ikke mindst vakte det opsigt, at Ribe-Esbjerg hentede den stærke svensker Lukas Karlsson hos KIF Kolding København, og også spillere som Holstebro-duoen Søren Tau og Jonas Hansen er væsentlige forstærkninger hos vestjyderne. ET SKRIDT VIDERE I fjor blev den hårdt satsende klub reddet på målstregen og undgik kvalifikationskampe nærmest i sidste øjeblik. Nu skal Ribe-Esbjerg et skridt videre, fortæller Philip Holm, en af to brødre hos Ribe-Esbjerg HH, der har en fortid hos Skjern Håndbold. “Sidste sæson var hektisk. Vores trup var smal på grund af skader, og der blev trukket et tungt læs på få spillere. Heldigvis troede vi hele vejen igennem på, at det kunne lykkes at klare frisag. Vi var heldige og dygtige med at hente de rette resultater i de rette kampe,” lyder det fra Philip Holm. Han spillede i alt fem sæsoner i Skjern Håndbold – tre ungdomsår og to seniorår – og udviklede sig med egne ord rigtig meget, inden han skiftede tilbage til Esbjerg, hvor han har fået sin håndboldopvækst.

RIBE-ESBJERG HH Tilgange: Søren Tau (TTH Holstebro) Jonas Hansen (TTH Holstebro) Aku Kreuztmann (GOG) Søren Haagen (Mors-Thy Håndbold)

Sonny Landberg (Skive fH) Lasse Nikolajsen (egne rækker) Rasmus Nielsen (Århus Håndbold) Lukas Karlsson (KIF Kolding København) Simon B. Madsen (HC Midtjylland)

Lillebror Jacob havde en enkelt sæson som U16-spiller i Skjern, samtidig med, at han havde muligheden for at gå på efterskole. Nu er de to brødre klar til at jagte en slutspilsplads. Der er så mange år imellem dem, at de ikke har ramt hinanden på vej op gennem ungdomsårene, men til gengæld er de to store gutter (Philip er 198 centimeter høj, Jacob 194 centimeter) nu klar til ved fælles hjælp at sende Ribe-Esbjerg HH mod tinderne i 888ligaen. LIGADEBUT SOM 17-ÅRIG For Philip Holm har sæsonstarten dog været præget af genoptræning efter en skulderskade, mens Jacob allerede har vist sit store talent i testkampene op til sæsonen. - Jacob er rigtig god i mand mod mand-spillet, både til selv at komme fri eller skabe et overtal, og han har et godt skud. Han skal udvikle sit forsvarsspil og blive bedre til at vurdere, hvornår han skal gå hundrede procent ind, og hvornår han skal afvente i angrebsspillet, siger Philip Holm om sin talentfulde bror, der allerede som 17-årig fik sin ligadebut i bagkæden hos Ribe-Esbjerg HH. - Philip er en klog spiller og hårdtskydende i bagkæden. Han er fysisk stærk, dygtig i forsvaret og med stor skudkraft. Er der noget, han skal forbedre, må det være hans bevægelighed, siger Jacob Holm om sin ældre bror. Uanset kompetencer så står de to brødre sammen, når det gælder håndbolden i Ribe-Esbjerg. Det bliver en spændende sæson, og vi glæder os til hver eneste kamp, så må vi se, hvor vi står, når slutspilspladserne bliver fordelt i foråret. n

Holm-brødrene på visit i Skjern Hal 1, hvor de som ungdomsspillere begge har optrådt i den grønne trøje.

Benjamin Holm (egne rækker) Mathias Porsholdt (egne rækker) Afgange: Sebastian Frandsen (BjerringbroSilkeborg)

Rasmus Lind (TTH Holstebro) Andreas Madsen (Fredericia HK) Kasper Nielsen (?) Mads Overgaard (HK Give Fremad) Morten Vium Troelsen (US Ivry) Troels Vejby Jørgensen (Ricoh HK) Kilde: www.hbold.dk

58

skjernhaandbold.dk


skjernhaandbold.dk

59


AN

D

HC M

J IDT YLL

2 0 05

GJESSINGS SIDSTE SÆSON PÅ TOPPLAN Skjern Håndbold-legenden Kristian Gjessing har taget hul på sin sidste sæson på topplan. Han håber og tror, at den bliver mindre turbulent end i sidste sæson, hvor Herningklubben bogstavelig talt blev reddet på stregen Af Michael Søvsø Kristian Gjessing er en af Danmarks mest rutinerede håndboldspillere. Alligevel skal han bladre langt tilbage i sin karrierebog for at finde en sæson som i fjor, hvor HC Midtjylland dansede på kanten af den bedste række helt frem til sæsonens sidste minutter. To nervepirrende og helt uventede kvalifikationskampe mod Odder afsluttede sæsonen for de ambitiøse midtjyder. Samme HCM-hold, der tidligere på sæsonen havde spillet op med og endda slået landets bedste hold i Final Four i pokalturneringen. Den vandt HC Midtjylland med en meriterende sejr i finalen over GOG, men da herningenserne stod på tærsklen til nedrykning senere på sæsonen, var alt om pokaltriumfen glemt. Odder havde vundet den første kamp 29-25, og det skulle HCM altså vende i returkampen på hjemmebane. “Stemningen var mærkelig op til den kamp. Noget helt andet end, hvis man skulle spille for en plads i slutspillet. Faktisk var det temmelig ubehageligt, for man fornemmede, at det var mange folks arbejde, der stod på spil. Indsatsen var høj, og det var bestemt ikke sjovt,” siger Kristian Gjessing. HC Midtjylland klarede ærterne. Vandt returkampen 26-20 og reddede klubben fra den katastrofale nedrykning og et år i 1. div. NYE TIDER Det havde været skidt for herningenserne, der i løbet sidste sæson fik nye investorer og lancerede en ny stor satsning, som altså

HC MIDTJYLLAND Tilgange: Rasmus Carlsen (Halden) Eivind Tangen (Fyllingen) Espen Lie Hansen (Bregenz)

Dennis Kirkegaard (BVS) Lars Eggen Rismark (Fyllingen) Morten Slundt (Aalborg Håndbold) Oliver Bondrup (egne rækker)

HCM og Kristian Gjessing balancerede på kanten af nedrykning i fjor. Nu vil Herning-mandskabet angribe toppen igen. Foto: HC Midtjylland

har set dagens lys forud for denne sæson. HC Midtjylland har hentet en række navnkundige folk ind, og Kristian Gjessing ser frem til sin sidste sæson på højeste plan i dansk håndbold. “På papiret ser vores hold fornuftigt ud, og for mit eget vedkommende glæder jeg mig til en sæson med både ligahåndbold og Europa Cup. Jeg kan holde en sæson mere, og har altid sagt til mig selv, at skal jeg være med, skal jeg kunne gøre en forskel. Det kan jeg også i år, men efter denne sæson er det slut, og det bliver der ikke lavet om på,” siger Kristian Gjessing. Han spiller på et helt nyt mandskab i denne sæson. “Posen er i den grad blevet rystet og holdopstillingen er vendt på hovedet. Vi er næsten gået ind med en helt ny startsyver, og jeg har mistet Vignir (Svavarsson), som var min forsvarsmakker i sidste sæson. Vi er blevet nødt til at omskole nogle af toerne til at være inde i midterforsvaret sammen med mig,” siger Kristian Gjessing. “Vi har brugt tid at lære hinanden at kende, men omvendt har vi altså også gjort nogle spændende indkøb, og angrebsmæssigt ser det rigtig spændende ud. Målsætningen er at komme i slutspillet, siger Gjessing, der i øvrigt er “last man standing” i tophåndbold fra Skjerns guldhold i 1999. - Er det virkelig rigtigt? Ja, når jeg lige tænker nærmere over det, er jeg vel den sidste mand, der stadig er aktiv. DM-guldet vil altid stå som et fantastisk minde. Det var en helt speciel oplevelse, også fordi det var lokale drenge, der vandt den guldmedalje, siger Gjessing. n

Afgange: Vignir Svarvarsson (TTH Holstebro) Lasse Justesen (Mors-Thy Håndbold) Nicolaj Nørager (Skive fH) Rune Andersen (Fredericia HK)

Jacob Weinreich Sørensen (Skive fH) Martin Lysdahl Hansen (TTH Holstebro) Simon B. Madsen (Ribe-Esbjerg HH) Andreas Stryger (TMS Ringsted) Pascal Hens (HBW Balingen-Weilstetten) Kilde: www.hbold.dk

60

skjernhaandbold.dk


Har dit hold også brug for en ekstra hånd? Klinik for fysioterapi Ribe tilbyder følgende sundhedsfremmende og forebyggende tiltag:

Klinik For Fysioterapi 7542 3039

Efterskolen Solgården • • • •

Kristen efterskole 7 forskellige linjer og mange valgfag Fokus på musik, volleyball, fodbold & badminton Internationale projekter, spændende rejser og engageret undervisning

Besøg os på

www.solgaarden.dk

Vardevej 68, 6880 Tarm · Tlf. 97371151

- Forvandlende fællesskab skjernhaandbold.dk

61


HOLMS UVENTEDE UDFORDRING Da Jesper Holm i november 2015 skrev under med Randers fra sommeren 2016, var det intentionen, at han skulle til Kronjylland for at bringe klubben op i 888ligaen Af Michael Søvsø Men jobbet blev gjort for ham. Ole Bitsch førte Randers HH op fra 1. division et år “før planlagt”, og dermed kan Jesper Holm altså i stedet begynde i sit nye arbejde på øverste niveau. ”Jeg var klar til at blive 1. divisionstræner i den her sæson, men glæder mig selvfølgelig over, at det i stedet bliver ligahåndbold. Jeg er kun glad for en ekstra udfordring, og var Randers ikke rykket op i sidste sæson, havde presset jo været enorm for oprykning i den her sæson,” siger Jesper Holm. Han trænede i sidste sæson i den norske klub Stord, og glæder sig til at vende tilbage til en liga på et højere niveau – både spillemæssigt og organisatorisk – og ikke mindst til at være tættere på familie og venner. På banen gælder det om at få Randers HH bidt fast i 888ligaen. “Selvfølgelig skal vi være realistiske, og vi ender nok i den nederste halvdel. Men vi vil gerne gå ind i sæsonen med en positiv målsætning om at spille med i ligaen, vinde nogle kampe – og ikke bare sige, at vi skal undgå nedrykning, og at det kommer an på lige nøjagtig den og den kamp. Det vil tage alt for meget fokus,” siger Jesper Holm. MASSER AF UDSKIFTNINGER Randers HH har hentet en god del spillere ind med norske Simen Strømberg (playmaker og back), som den nok mest prominente af slagsen. Bagkæden skal mere eller mindre bygges op på ny i forhold til det hold, der rykkede op. “I forhold til mange hold, der tidligere er rykket op, har vi skiftet forholdsvis meget ud. Vi kommer til at lede lidt længere efter de automatikker, der skal sidde på rygraden, og det kan godt blive en udfordring for os,” siger Jesper Holm. “Rent taktisk bliver vi også udfordret af stærkere spillere, der har prøvet gamet på internationalt niveau, og nu skal mine spillere

RANDERS HÅNDBOLD Tilgange: Jesper Holm (træner) Gustav Falholt (Team Vesthimmerland) Jorn Smits (Kras/Volendam)

Martin Hjortshøj (assistenttræner, HEI) Arnor Stefansson (IR Reykjavik) Viggo Kristjansson (Grotta) Simen Strømberg (Bækkelaget) Hans Martin Asmussen (Skjern Håndbold)

også lære, at der ikke er plads til udsving på fire-fem minutter, som man måske havde råd til i 1. division. I ligaen koster det point.” “Til gengæld har jeg en fornemmelse af, at Randers er rigtig godt med på det fysiske parameter, og vi har et virkelig spændende hold, der kan lave en overraskelse, hvis et af topholdene glemmer at koncentrere sig hundrede procent,” siger Jesper Holm. Det er mest damehåndbolden, Randers har været kendt for, men nu er herrehåndbolden altså for alvor kommet på landkortet. Har man været i “gryden” i Randers Hallen på en af de store aftener, ved man også, at det østjyske publikum på gode dage næsten kan piske en østeuropæisk stemning op på lægterne. - Jeg har på fornemmelsen, at byen har taget godt imod ligahåndbold for herrerne. Randers er en sportsby, og når det går godt, så kommer folk og bakker op. Så skal vi bare sørge for resultaterne, siger Jesper Holm. n

Randers er ikke længere kun damehåndbold. Nu er Randers HH klar til at tørne ud i 888ligaen, hvor Lars Skaarup (foto) er under ledelse af Jesper Holm. Foto: Confidenz

Afgange: Ole Bitsch (træner, Skive fH) Jacob Lassen (Bjerringbro-Silkeborg) Nicolai Pugholm (Skive fH) Nikolaj Søndergaard (Skive fH)

René Smed (ass. træner) Thomas Christensen (Skanderborg Håndbold)

Kilde: www.hbold.dk

62

skjernhaandbold.dk


OFFICIAL VELUX EHF CHAMPIONS LEAGUE MATCH BALL New SELECT Ultimate. Completely controlled bounce. Extreme durability. Optimal roundness. Perfect grip and soft feel.

select-sport.com

JURA TIL TIDEN Hos Kirk Larsen & Ascanius er tiden og kunden i centrum. Derfor prioriterer vi: • • • • •

Tilgængelighed Faglig kompetence Konkrete helhedsløsninger Forretningsmæssig fokus Kort responstid

Kontakt os for mere information: Advokat Hans Jeppesen Advokat Jesper Ebbesen Schmidt Advokatfuldmægtig Martin Nielsen Hansen

København . Esbjerg . Herning . Skjern Tlf. 70 22 66 60 . www.kirklarsen.dk

skjernhaandbold.dk

63


HAMANN-BOERITHS TILBAGE VED RØDDERNE TM Tønder har ansat den tidligere landsholdsspiller som sportschef, og det betyder, at 888ligaen kommer til at rumme et par “far kontra søn”opgør Af Michael Søvsø Efter mange forgæves tilløb lykkedes det endelig for håndboldbyen Tønder at rykke op i den bedste række i foråret. Kvalifikationskampene mod Nordsjælland var vel nok det største drama i hele håndboldsæsonen, og det endte som bekendt med, at sønderjyderne på yderste marginal trak det længste strå og endelig kunne kalde sig ligahold. Der har været lidt rust i kulisserne op til den historiske sæson, men netop før sæsonen gik i gang, fik TM Tønder organisationen på plads med tilførslen af et meget, meget stærkt navn på posten som sportschef. René Hamann-Boeriths blev i begyndelsen af september præsenteret som manden, der skal udvikle TM Tønder yderligere rent sportsligt. Han var træner for klubben tilbage i 2004, hvor Tønder hørte under SønderjyskE. Det skete i øvrigt efter et par sæsoner i Skjern Håndbold, hvor René Hamann-Boeriths assisterede under Anders Dahl-Nielsens trænerperiode. Da de to organisationer skiltes i 2006, drog Hamann-Boeriths med SønderjyskE til Sønderborg. I 2010 vendte han dog tilbage til Tønder, hvor han blot tre kampe inde i sæsonen afløste den daværende træner Kevin Arildtoft Moer. I 2012 var det slut igen, da René Hamann-Boeriths og TM Tønder skiltes ad, mens klubben lå i 2. division og kæmpede for at komme op i næstbedste række. Siden har den indfødte sønderjyde været en tur i Norge for at træne Drammens HK, men er altså nu tilbage “hvor det hele startede”. DYST MOD LASSE - Jeg har fulgt holdet i lang tid, har set Tønder spille, set video og jeg brænder virkelig for at være med til at videreudvikle holdet

TM TØNDER Tilgange: Mads Thomsen (Skanderborg Håndbold) Nikolaj Enderleit (KIF Kolding København)

Niklas Thyssen (egne rækker) Thomas Oesen (egne rækker) Max Paulsen (egne rækker)

og den enkelte spiller og samtidig skabe den ro, der gør at den enkelte kan præstere på banen, sagde René Hamann-Boeriths i forbindelse med ansættelsen. Set med Skjern Håndbold-perspektiv er ansættelsen selvfølgelig ekstra interessant, eftersom far og søn dermed “mødes” på håndboldbanerne i løbet af sæsonen. Sønnen Lasse, er som bekendt kommet til hos “de grønne” for udvikle sig, og nu møder han altså farmand i et par direkte opgør om håneretten, når de to tørner sammen til hygge udenfor håndboldbanen. Tønder har ligeledes ansat en ny direktør i form af Alex Petersen, der også har lokale rødder. Han begyndte allerede som seksårig med håndbold i Tønder, og har tidligere været fast mand på TM Tønders divisionshold. Han kommer fra en ledende stilling på Handelsskolen i Tønder. Ansættelserne kommer i kølvandet på et turbulent forår, hvor TM Tønder havde nogle urolige måneder efter oprykning. Først stoppede direktør Per Vedstesen på grund af mistillid til sportschef Otto Lück, og siden gik Otto Lück selv i juni. Men nu er der altså stille og roligt kommet styr på bagsmækken i Tønder, hvor oprykningstræneren Claus Lyngsøe fortsætter med at lede holdet frem i den første historiske sæson i den bedste række. n

Far og søn – på hver sin side. René Hamann-Boeriths er ansat som sportschef i Tønder, mens sønnen Lasse spiller for Skjern Håndbold.

Afgange: Kristian Bonefeld (Skanderborg Håndbold) Magnus Frisk Jensen (Otterup HK) Thomas Theilgaard (?)

Lasse Folkmann (assistenttræner, HC Odense)

Kilde: www.hbold.dk

64

skjernhaandbold.dk


COAST SKJERN BREDGADE 21A 6900 SKJERN

SKJERN

Søndagsmiddag Steak af kalvefilet m/sauce bearnaise, pommes frites & gemüse       Kr.

150,00

Stor julefrokost ta’ selv bord på Bechs Hotel inkl musik & dans         kr.

285,00

Vælg datoer der passer dit firma bedst: 26 november 2016 fra kl 1830 til kl 0100 3 december 2016 fra kl 1830 til kl 0100 10 december 2016 fra kl 1830 til kl 0100 Ring på 9737

2922 eller send en mail til bechshotel@email.dk

Som lokalt revisionsfirma er vi glade for at være medspiller og sponsor for en af de lokale r å d g i v e n d e

Storegade 4 | 6880 Tarm

www.bechshotel.dk

r e v i s o r e r

Partner Revision statsautoriseret revisionsaktieselskab SKJERN . Erhvervsparken 7 B . 6900 Skjern . Tlf. 97 35 18 11 Tilknyttet RevisorGruppen Danmark www.partner-revision.dk

skjernhaandbold.dk

65


FRA TYSK PROVINS TIL EUROPÆISK SUPERKLUB

Af MIchael Søvsø De færreste husker formentlig SG Kronau/Östringen. En af de tyske klubber fra de i offentligheden lidt mindre kendte byområder, der nu og da dukker op i Bundesligaen i håndbold. I 2002 blev klubben stiftet som et resultat af en fusion mellem SG Kronau og TSV Baden Östringen, og et par år senere lykkedes det at rykke op i Bundesligaen. Oprykningen blev fulgt op af en nedrykning og et foreløbigt farvel til det fine selskab. I 2005 åbnede SAP Arena i Mannheim godt en halv times kørsel fra de to mindre byer. En multifunktionshal, der i første omgang tjente som hjemmebane for ishockeyholdet Adler Mannheim. Men en arena, der også kunne bruge endnu et hjemmehold i en anden sportsgren. Tanken om, at SG Kronau/Östringen skulle blive en del af noget større, blev født.

Pandora-Euro blev hurtigt vekslet til dygtige håndboldspillere og jagten på det tyske mesterskab gik ind i en fart. En af investeringerne var Skjern Håndbolds nuværende stregspiller Bjarte Myrhol, der husker tiden som temmelig presset. “Ledelsen forsøgte ganske enkelt at bygge verdens bedste håndboldhold i rekordfart, og det blev der pumpet masser af penge ind i. Men det gik ikke så nemt, som ledelsen troede. Man kan ikke bare købe store navne og dyre spillere og så forvente, at det hænger helt sammen fra første dag,” påpeger Bjarte Myrhol. “Der var rigtig meget pres på, og vi skulle vinde hver eneste gang for at forsvare, at vi var en dyr trup. Det var ikke optimalt i udviklingen af en nyt hold. Samtidig blev vi den her nye stormagt, som ALLE de andre hold ønskede at besejre,” husker nordmanden. Det lykkedes aldrig helt at komme tæt på mesterskabet i Jesper Nielsen “regeringstid” i klubben. Både i 2009 og 2011 spillede Rhein-Neckar Löwen sig dog i stedet ind blandt de sidste fire hold i Champions League og kom også langt i pokalturneringen. Da den danske mæcen trak sig i 2012 på grund af sit engagement i nu hedengangne AG København, måtte klubben i gang Fortsættes side 68

KASI PÅ BANEN I første omgang rykkede SG Kronau/Östringen op i Bundesligaen igen, og under det gamle navn røg klubben i den tyske pokalfinale to gange på stribe. Tilskuerne strømmede til SAP Arena i Mannheim, og i Danmark sad den håndboldbegejstrede erhvervsmand i smykkebranchen, Jesper “Kasi” Nielsen, der havde Tyskland som sin primære arbejdsplads, med håbet og drømmen om at kunne skabe et Bundesliga-tophold. Men ville det gå under navnet SG Kronau/Östringen? Nej, ikke helt. Klubben blev omdøbt til det mere mundrette og vel også lidt mere internationale Rhein-Neckar Löwen. Og her, små 10 år senere, er der næppe nogen, der husker, at løverne engang var et elevatorhold fra den tyske provins. I dag er Rhein-Neckar Löwen et europæisk tophold og hører i Bundesligaen til blandt de notoriske giganter. Helt på linje med THW Kiel og SG Flensburg-Handewitt og Füchse Berlin, som er de andre helt store spillere efter HSV Hamburgs fald og konkurs i løbet af efteråret og vinteren 2015/16. BUDGETREDUCERING Rhein-Neckar Löwen blev et umiddelbart tysk og europæisk tophold efter Jesper ”Kasi” Nielsens indtræden i klubben. Jespers

66

skjernhaandbold.dk

Nikolaj Jakobsen og Bjarte Myrhol nåede at arbejde sammen i en enkelt sæson og var i den grad et succesfuldt makkerpar, selv om det ikke blev til et tysk mesterskab efter en supersæson.

Foto: Rhein-Neckar Löwen

Bjarte Myrhol er en legende i RheinNeckar Löwen, der på blot ti år er vokset til en gigant i verdenshåndbolden. Bjarte Myrhol har klubben i hjertet, men ramte også karrierens største skuffelse overhovedet i sin tid i klubben


Fra vision til virkelighed

Vores vision er at fastholde og udvikle vores position som områdets førende byggeog anlægsvirksomhed. Brian Meldgaard Karsten Larsen Hovedansvarsområde: Landbrug

Hovedansvarsområde: Erhverv

Dorte Meldgaard Hovedansvarsområde: Private

Privat

Erhverv

Landbrug

Hansen & Larsen A/S Nystedvej 2, Dejbjerg 6900 Skjern

Tlf. 97 34 16 00 info@hansenlarsen.dk

hansenlarsen.dk

skjernhaandbold.dk

67


med en større omstrukturering. Pudsigt nok var det også startskuddet til en ny og bedre sportslig epoke, fortæller Bjarte Myrhol. “Den største udvikling kom, da vi endelig fik kontinuitet, tid og ro til at spille sammen. Truppen blev lidt smallere, og der kom mere ansvar til de spillere, der var tilbage. Man tænkte ikke over, om der skulle købes en ny spiller ind, hvis man spillede en dårlig kamp eller to,” siger Bjarte Myrhol.

“At jeg ikke nåede at vinde mesterskabet med Löwen... Den skuffelse kan ikke beskrives, og det er noget, jeg tænker på hver eneste uge. Noget jeg kommer til at tænke på resten af livet. Vi havde kæmpet så hårdt i så mange måneder og så vandt Kiel så stort over Berlin på hjemmebane. Jeg forstår stadig ikke, hvordan

Bjarte Myrhol udgør en sikker skanse i forsvaret – her sammen med holdkammeraterne i Skjern, Thomas Klitgaard og Lasse Mikkelsen fra sidste sæsons Champions League kamp mod Baia Mare.

det kunne lade sig gøre, det stod uden for vores egen magt,” siger Bjarte Myrhol. Og så kom Nikolaj Jakobsen ind som træner og hentede vanvittige 63 point i 36 kampe i sin første sæson i klubben. Heller ikke det var nok. Igen stod et THW Kiel-hold, der kun mistede syv point i hele sæsonen, i vejen for Rhein-Neckar Löwen. “Vi spillede en næsten perfekt sæson. Mange siger til mig, at det er tilfældigheder, der gør, at jeg ikke fik et mesterskab med Löwen, men sådan er sporten nu engang,” siger Bjarte Myrhol.

Endelig kunne de fejre: Efter to tilløb løftede Rhein-Neckar Löwen pokalen i fjor.

68

skjernhaandbold.dk

Foto: Rhein-Neckar Löwen

SØLLE TO MÅL… Budgettet blev prompte reduceret med to millioner Euro, men det lykkedes for træner Gudmundur Gudmundsson at holde kadencen. Rhein-Neckar Löwen forblev i toppen af både Bundesligaen og europæisk håndbold. Og klubbens arbejde i kulisserne for at lukke hullet efter Jesper “Kasi” Nielsen lykkedes også. I 2013/14-sæsonen var løverne kun sølle TO mål fra at tage mesterskabet fra THW Kiel, der vandt guld på bedre målscore over 34 kampe. I sidste spillerunde vandt Rhein-Neckar Löwen med 40-35 over Magdeburg, mens THW Kiel vandt med utrolige 37-23 over Füchse Berlin. Dermed lykkedes det for nordtyskerne at hente det syvmåls-forspring, som Bjarte Myrhol og co. havde før sidste spillerunde.


STÆRKT, NIKOLAJ Det var en gigantisk forløsning, da klubben i fjor endelig lykkedes med at hente det tyske mesterskab. THW Kiel blev ryddet af bordet, Flensburg-Handewitt kunne ikke følge med, og Nikolaj Jakobsen konsoliderede sit trænernavn med den stærkeste sprittusch af alle. SAP Arena kogte, og nu er Rhein Neckar-Löwen på vej mod næste mål som er den ultimative europæiske triumf i Champions League. “Jeg har udelukkende positive oplevelser med Nikolaj. Han er en god fyr udenfor banen og ærlig og direkte, når han giver beskeder. Det kan jeg godt lide. Han kom ind på det rette tidspunkt, hvor han mere eller mindre kunne styre det hele selv. Det passede ham fint, og det er virkelig et flot stykke arbejde, han har gjort,” siger Bjarte Myrhol. I øvrigt – i den sidste sæson før klubben rykkede fra Kronau/ Östringen til SAP Arena var tilskuertallet på 1.951 mennesker i snit. Siden dengang har det konstant været over 7.000, en enkelt gang over 9.000, mens det i fjor var på 8.783 tilskuere pr. kamp. Rhein-Neckar Löwen har stadig stærke forbindelser til den oprindelige moderklub. Klubbens spillere træner nemlig stadig i Kronau, hvor SG Kronau/Östringen tidligere havde hjemmebane. LEGENDESTATUS “Det kører godt. Löwen har fået bygget en god organisation op, og der er mange store virksomheder i området, der bakker op. SAP står bag og er klar til at lukke hullerne, hvis de opstår,” siger Bjarte Myrhol. Selv fik han sin trøje nummer 18 trukket tilbage og hængt i loftet, da han stoppede i klubben efter seks sæsoner, hvor han satte et

Her er det en af klubbens danskere, Mads Mensah, der lader sig fejre af folket efter mesterskabet i sidste sæson.

dybt sportsligt spor og et endnu større aftryk ved at overvinde en kræftsygdom under sit ophold i klubben. “Jeg var jo med til at bygge det op, og stod op for klubben, da det blæste mest. Det er nok det, der gør, at jeg har et godt rygte dernede. Da problemerne var størst, var jeg en af de spillere, som forsøgte at kæmpe videre. Jeg havde gjort det samme igen. Det var sjovt at spille håndbold, så jeg håber og tror, at min glæde ved sporten er noget af det, der gør, at de sætter pris på mig dernede,” siger Bjarte Myrhol. n skjernhaandbold.dk

69

Fotos: Rhein-Neckar Löwen

Han var umådelig populær i Rhein-Neckar Löwen og fik sin trøje nummer 18 hængt i loftet, da han stoppede. Bjarte Myrhol var med i både op- og nedture i den tyske storklub.


KNUD SIMONSEN ApS Tømrer- og snedkermester

Marupvej 66 . 6900 Skjern Tlf. 9735 2432 Biltlf. 2381 2466 Pulled Pork: Pulled Chicken: Pulled Pork menu:

59,- kr. 59,-kr. 94,- kr.

Pulled Chicken menu:

94,- kr.

PJH

m/lille pommes frites og en mellem sodavand m/lille pommes frites og en mellem sodavand

Murermester Preben Høg ApS Oldagervænget 9, 6900 Skjern

Tlf. 2254 2418

China Box: m/indbagte rejer, indbagte kyllinger, miniforårsruller, stegte ris, stegte nudler og grønsager, sur-sød sauce eller karry sauce. Lille 35,- kr. med mellem sodavand 55,- kr. Stor 45,- kr. med mellem sodavand 65,- kr. Kom og smag vores egen SKJERN BURGER som bl.a. består af 200 gr. oksekød. 1 stk. Skjern Burger

®

50,-

Vi har sammensat de fleste af vores burgere i menuer. F.eks. SUPER MENU som består af 1 stk. Super Burger 1 x Pommes frites 1 x Sodavand Spar 12 kr. ialt

AUTOPARTNER

72,-

Prøv også vores helt fantastiske PANEREDE RØDSPÆTTEFILETER! 1 x 2 rødspættefileter m/pommesfrites

SKJERN AUTO & KAROSSERI

59,-

Holstebrovej 11 · 6900 Skjern Tlf. 9735 0056 · Fax. 9680 0056

Kom ind og spil i vores automater og støt

Kom ind og spil i vores automater og støt Skjern Håndbold

Vi har hver dag store Skjern Håndbold kontante og skattefrie

gevinster. Vi har hver dag store kontante og skattefrie gevinster.

Gratis kaffe Gratis kaffe

Bredgade 50 • 6900 Skjern Telefon 9735 2591 70

skjernhaandbold.dk

www.skjernauto.dk


Udlejning Erhvervslejemål i Grindsted, Hvide Sande og Skjern: Butik – lager – produktionslokaler Beboelse i Skjern: Huse og lejligheder – ca. 20 lejemål – fra 50-120 m2

REHBORG A/S · Postboks 3 · 6900 Skjern Kontaktperson: John Myrup · tlf. 6170 2739 · jmyrup@hotmail.com www.rehborg.dk

• Transport • Lagerhotel • Express kørsel Kontakt: 24 23 24 23

Transportvej 1 • 6900 Skjern • 9735 0588 • booking@jmjensen.dk skjernhaandbold.dk

71


EN TUNG KLIPPE AF ØSTTYSK TRADITION Af MIchael Søvsø Kigger man ned over de 18 hold i håndboldens Bundesliga falder det i øjnene, at der ikke er mange hold med fra det tidligere DDR. Nøjagtig som hos storebror, fodbolden, har de østtyske ”Bundesländer” haft det vanskeligt i kampen med de pengestærke vesttyske klubber, der ellers bød de østtyske klubber stærkt velkommen i sæsonen 1991/92 – den første fællestyske siden genforeningen – og inviterede samtlige hold fra den østtyske Oberliga med ind i varmen. Det betød, at Bundesligaen i den sæson blev gennemført med hele 28 hold, der var delt op i en syd- og en nordpulje med hver 14 mandskaber. De otte bedste fra hver pulje fik adgang til den efterfølgende sæsons Bundesliga, og DDR-holdene var på hælene fra begyndelsen. Det viste sig hurtigt, at kun en enkelt klub – både på den korte og lange bane – kunne følge med de vesttyske storklubber. Det var de sidste DDR-mestre fra sæsonen forinden, SC Magdeburg. Faktisk endte Magdeburg som det eneste ud af 16 hold fra det tidligere DDR, der kvalificerede sig til Bundesligaen i sæsonen 1992/93. ØSTTYSKE PROBLEMER Samtlige andre østtyske hold røg ned i 2. Bundesliga, og der var – bortset fra Magdeburg – klasseforskel mellem holdene fra øst og vest. Kun Empor Rostock og SC Leipzig var i løbet af 1991/92-sæsonen i nærheden af at tage en plads i “den store Bundesliga”. Her mange år senere – ved indgangen til 2016/17-sæsonen – er SC Magdeburg stadig med i Bundesligaen. Leipzig er siden sidste sæson repræsenteret ved DHFK Leipzig, men derudover skal man lede længe efter repræsentanter fra det tidligere Østtyskland. Füchse Berlin er naturligvis også beliggende i det tidligere øst, men “nedstammer” fra Vestberlin-klubben Reinickendorfer Füchse. Sådan har været siden genforeningen, men

72

skjernhaandbold.dk

Magdeburg har klaret ærterne som en klippe af tung tradition, der stammer fra langt tilbage i historien, hvor klubben historisk set har været en af Europas bedste. FØRSTE TYSKE CL-VINDER Klubben vandt mesterholdenes Europa Cup i 1978 og 1981, og vandt også sin hidtil eneste “fællestyske” Bundesligatitel i 2001. Sæsonen derefter vandt SC Magdeburg Champions League, som det første tyske mandskab nogensinde siden CL-formatet afløste Europa Cup i 1994. Hjemme i den gamle Bördelandhalle slog Magdeburg ungarske Veszprem med fem mål i returkampen – det var inden Final Four blev indført – og vandt titlen med i den Skjern så velkendte Sune Agerschou på mål. 8.300 tilskuere gik amok i en kæmpe jubelrus i en sæson, hvor Magdeburg i øvrigt slog Kolding IF i semifinalen. Siden har det været op og ned for SC Magdeburg. Bundesliga-titlen i 2001 blev efterfulgt af en lang, tysk titeltørke, der først blev genoptaget i 2016, hvor Magdeburg vandt DHB-pokalen – den tyske pokaltitel – med en sensationel sejr over SG Flensburg-Handewitt (se artiklen på side 74). I 2007 vandt Magdeburg EHF-Cuppen, og klubben har yderligere et par gange været tæt på at true storklubberne i kampen om Bundesligamesterskabet. De seneste sæsoner har SC Magdeburg ligget et stykke under mesterskabskampen, og sidste sæsons ottendeplads var en skuffelse for tilskuerne i GeTec Arena, som den gamle Bördelandhalle er omdøbt til i dag. Med historikken in mente har håndboldfolket i Magdeburg en større selvforståelse. Byens håndboldhold hører til i toppen af tysk håndbold. n

Michael Damgaard og holdkammeraterne jubler. Endelig lykkedes det for traditionsklubben at vinde en tysk titel, da det blev til sejr over Flensburg-Handewitt i pokalfinalen i maj.

Foto: DKB-Handball Bundesliga

SC Magdeburg er det eneste hold fra det gamle DDR, der konstant har formået at holde sig i Bundesligaen. Historisk set er klubben en af Europas bedste


www.pwc.dk

Samarbejdspartner

Kontakt os: Henrik Dalgaard Partner

Henrik Ludvigsen Partner

Uanset din virksomheds størrelse og udfordringer er det vigtigt for os, at du altid føler dig velkommen hos PwC i Ringkøbing-Skjern. Her er vi 36 revisorer og medarbejdere, der samarbejder lokalt med flere end 1.000 kunder om alt fra de rigtige tal til de rette talenter. Om eksempelvis forretningsudvikling, skat og generationsskifte. Du er altid mere end velkommen i vores hus.

012616

Kontakt os på www.pwc.dk/ringkobing-skjern. Succes skaber vi sammen ... PwC Ringkøbing-Skjern Østergade 40 6900 Skjern

Jim Helbo Laursen Partner

Alex Nyholm Partner

Leif Mosegaard Director

Revision. Skat. Rådgivning.

Vi broderer til Skjern Håndbold og til alle andre – både til private og erhverv på al beklædning, caps, tasker m.v. Salg af håndklæder med broderet personlig navn på webshop og på firmaadressen.

KSB

RINGKØBING

Kærbyvej 12 - Tlf. 9732 1366 www.ksb-broderi.dk skjernhaandbold.dk

73


SÅ SLOG DAMGAARD ENDELIG TIL Magdeburg vandt den tyske pokaltitel, Michael Damgaard spillede sin bedste kamp for klubben og håber at kunne løfte SCM op på næste niveau med en kontrakt, der løber helt frem til 2018

Af MIchael Søvsø Endelig lykkedes det. Og triumfen kom helt uventet. SC Magdeburg havde været i titeltørke siden 2007 og kun en enkelt spiller på holdet, veteranen Fabian van Olphen, var med, da den østtyske traditionsklub dengang vandt EHF Cuppen. I hele 15 år havde Magdeburg ventet på en national titel, og i 2015 flød tårerne efter et nederlag i pokalfinalen mod SG Flensburg-Handewitt efter straffekastafgørelse. I maj 2016 lykkedes det endelig for danskerklubben, der i fjor havde Jannick Green, Michael Damgaard og Jacob Bagersted i truppen.

Flensburg-Handewitt var storfavorit i en ny pokalfinale, men blev helt overraskende overvundet i en dramatisk finale i Hamburg, som Magdeburg vandt med 32-30 i en vild kamp. Michael Damgaard, tidligere profil i håndboldligaen for BSV og OL-guldvinder med Danmark for nylig, valgte den 1. maj 2016 at spille sin absolut bedste kamp hidtil i Magdeburg-trøjen. DHB-pokalfinalen var den perfekte lejlighed til et gennembrud. Han scorede ni mål og blev kåret til Man of the Match i pokalfinalen og hele Final Four-turneringen efter en yderst svingende sæson i Bundesligaen og tysk håndbold.

Skal den være rød, hvid eller ”honey gul metallic”? Skal den have multifunktionsrat i læder, sædevarme, aircondition og den helt nye TSI motor 1.0 90 HK BMT? Du bestemmer. Det eneste du ikke kan vælge i den nye up! er LED-kørelys, City Emergency Brake, smartphone-integration og det helt nye radio-system Composition Phone. Det er standard i alle nye up!-modeller.

Ny up! Nye muligheder.

74

skjernhaandbold.dk

Den nye up! fra kr. 89.995,- plus lev. kr. 3.880,-. Forbrug ved bl. kørsel 22,7-24,4 km/l. CO2-udslip 95-101 g/km. Bilen er vist med ekstraudstyr. Den viste high up! koster fra kr. 137.996,-. A +

A.V. Vejgaard as Enghavevej 1-9, 6950 Ringkøbing Tlf. 96 74 26 00


TID TIL AT VÆNNE SIG TIL BUNDESLIGAEN Damgaard havde haft problemer med at tilpasse sig den nye tilværelse i Bundesligaen, som Magdeburg-træner Benoit Wiegert bemærkede efter pokaltriumfen til den tyske sportsportal, Sport.de. Det beroede ikke mindst på det faktum, at den stærke back med håndboldrødder i Rødby, havde tilbragt den sidste del af sin tid i TTH Holstebro med en alvorlig skade i hånden, som kostede ham den afgørende del af sæsonen. Den knoklede Michael Damgaard stadig med at overvinde, da han kom til Magdeburg i sommeren 2015. “Knægten skulle bruge et halvt år til at vænne sig til Bundesligaen. Han skulle bruge noget sikkerhed, et par samtaler og han skulle lære sproget hernede. Det er ikke helt nemt. Vi hjalp ham med at komme over alle de ting, og så var det fremragende, at han kunne betale tilbage med en præstation som i pokalfinalen mod Flensburg-Handewitt. Det beviste, at Michael er en spiller med særlige kvaliteter,” tilføjede træneren. Michael Damgaard faldt til i Magdeburg, og den østtyske traditionsklub har efterhånden bekommet ham så vel, at klubben og ham for nylig fandt frem til en kontraktforlængelse helt frem til 2018. Og måske med håbet om, at danskeren kan skyde SCM frem til flere titler på den nationale og internationale scene.

STORT POTENTIALE Privat bor han sammen med den tidligere ligaspiller hos damerne Ann Sofie Sonne og parrets lille datter. “Jeg føler mig meget tilpas her i byen sammen med min lille familie. Magdeburg er blevet mit nye hjem, og jeg håber, at både jeg og klubben kan tage næste skridt i udviklingen. Jeg fornemmer, at der er store ambitioner i klubben og vil gerne medvirke til at opnå nye mål.” “Der er masser af potentiale i holdet og i klubben, som vi vil forsøge at udfolde i den kommende sæson,” sagde Damgaard i forbindelse med kontraktforlængelsen. I denne sæson er det Magdeburgs mål at gå langt i EHF Cuppen. Bundesligatitlen har man lige nu opgivet som et realistisk mål. Dertil har Magdeburg ikke de økonomiske midler. Til gengæld har klubben nu fire danskere i truppen og har dermed stille og roligt udviklet sig til det, man kan kalde en “danskerklub”. Målmand Jannick Green, stregspilleren Jacob Bagersted og Michael Damgaard er nemlig blevet suppleret af endnu en hårdtskydende dansker i bagkæden i form af Mads Christiansen. Og set med danske øjne er det slet ikke så ringe endda at følge den østtyske storklub tæt. Måske Magdeburg kan rykke op blandt de helt store inden længe igen. n

Foto: DKB-Handball Bundesliga

Michael Damgaard var flyvende i pokalfinalen, hvor han spillede sin hidtil bedste kamp for SC Magdeburg. Det helt rigtige tidspunkt for danskeren at slå til på.

skjernhaandbold.dk

75


FOLMANN ER FLOT KØRENDE I DEN NYE SPILLERBUS

Folmann Rejser har investeret i en ny bus, som er indrettet til Skjern Håndbold, og den grønne bus er meget synlig på landevejene, hvor du kan møde den, når Ligatruppen kører til udekampene

Af Skjern Håndbold DEN GRØNNE BUS VÆKKER OPSIGT Til sæsonens første udekamp kom Torben Folmann kørende i den nye spillerbus. En bus, der er til at få øje på, når den kører på landevejene. - Ja, der var en del, der lige kiggende en ekstra gang, da vi kørte til pokalkampen i Herning, beretter Torben Folmann, der gennem mere end 20 år har kørt spillerne rundt i Danmark. Den nye bus er folieret af Skjern Skilte i samarbejde med Ørskov Gruppen. Det er blevet rigtigt flot, og jeg er glad for at køre rundt i Danmark med bussen, fortæller den garvede

76

skjernhaandbold.dk

chauffør. Det er primært i Danmark, bussen kører, men tidligere har Torben også været på håndboldture til bl.a. Final Four i Berlin, Challenge Cup i Sverige og træningslejr i Magdeburg. LUKSUS PÅ HJUL Bussen er en 5-stjernet luksusbus, der har fået monteret ekstra tilbehør, der passer til spillernes behov, når der køres til kamp. - Når vi tager til udekampe, er det forskelligt, hvad den enkelte bedriver tiden med, fortæller målmand Søren Pedersen. Nogle spiller kort, andre læser, mens der også snakkes på kryds og tværs. Der er faste pladser i bussen, hvilket også er synligt med de nye nakkeskånere, hvor navnet er broderet på. Ellers er bussen udstyret med køleskab, toilet, 7 borde og stik, så vi hele tiden kan holde strøm på mobilen, griner målmanden, der er glad for de nye rammer. Det er virkelig en flot bus, og så er det jo ingen sag at tage på tur. De første ture er veloverstået, men der venter mange flere kilometre i den resterende del af sæsonen. Men det er ture, der klares med højt humør – både blandt spillerne og Torben Folmann. n


Seniorboliger Der er mange fordele ved at bo til leje:

Indflytningsklare boliger Studieboliger Husleje inklusiv ejendomsskat, bygningsforsikring og renovation Familieboliger Uforpligtende og nemt - kun 3 måneders opsigelse Seniorboliger Mulighed for boligtilskud/indskudslån Vicevært

Der er mange fordele ved at bo til leje: Indflytningsklare boliger Husleje inklusiv ejendomsskat, bygningsforsikring og renovation

Uforpligtende og nemt – kun 3 måneders opsigelse

midtvest

Mulighed for boligtilskud/ indskudslån Vicevært

Bomidtvest Bomidtvest Finsensvej 1 A Finsensvej 1 A · 7430 Ikast · Tlf. 72 18 55 00 · www.bomidtvest.dk 7430 Ikast

Tlf. 72 18 55 00 www.bomidtvest.dk

Vi gør de »umulige« idéer mulige … Din miljørigtige samarbejdspartner siden 1898 Få et skarpt tilbud på din næste tryksag

Charlotte Graver Lar5sen Mobil 2060 092

Henrik B6er6g5ho2lt16

Mobil 23

Henrik Damsgaard

Mobil 2137 4414

Tryk på strandbygaard.dk / Alle vore produkter fremstilles i Danmark og er med til at bevare danske arbejdspladser

skjernhaandbold.dk

77


1

LIGA TRUPPEN SÆSON 2016-2017 4

6

Markus Olsson VENSTRE BACK

Tandri Mar Konradsen VENSTRE BACK

Personlig sponsor: IPL Group Fødselsdato: 08.06.1990 Højde/vægt: 194 cm - 98 kg SH: 1. sæson i Skjern Håndbold

14

15

STREGSPILLER

Personlig sponsor: JM Jensen Fødselsdato: 25.08.1997 Højde/vægt: 190 cm - 89 kg SH: 10. sæson i Skjern Håndbold

78

skjernhaandbold.dk

MÅLMAND

Personlig sponsor: Velux Fødselsdato: 20.08.1986 Højde/vægt: 191 cm - 100 kg SH: 3. sæson i Skjern Håndbold

PLAYMAKER

Personlig sponsor: PWC Fødselsdato: 19.05.1988 Højde/vægt: 197 cm - 96 kg SH: 6. sæson i Skjern Håndbold

MÅLMAND

Personlig sponsor: VELUX Fødselsdato: 28.09.1988 Højde/vægt: 198 cm - 100 kg SH: 2. sæson i Skjern Håndbold

9

Thomas Klitgaard STREGSPILLER

Personlig sponsor: H&L Fødselsdato: 10.12.1977 Højde/vægt: 195 cm - 98 kg SH: 9. sæson i Skjern Håndbold

17

Lasse Mikkelsen

Magnus Dahl

Søren Pedersen

7

Personlig sponsor: JKS Fødselsdato: 31.03.1990 Højde/vægt: 188 cm - 92 kg SH: 2. sæson i Skjern Håndbold

Emil Bergholt

12

Morten Balling VENSTRE FLØJ

Personlig sponsor: IDÉBILER Fødselsdato: 12.08.1987 Højde/vægt: 189 cm - 88 kg SH: 4. sæson i Skjern Håndbold

18

Lasse Hamann Boeriths PLAYMAKER

Personlig sponsor: Super Dæk Fødselsdato: 15.05.1997 Højde/vægt: 189 cm - 89 kg SH: 1. sæson i Skjern Håndbold

Bjarte Myrhol STREGSPILLER

Personlig sponsor: H&L Fødselsdato: 29.05.1982 Højde/vægt: 192 cm - 93 kg SH: 2. sæson i Skjern Håndbold


19

20

Bjarke Christensen VENSTRE FLØJ

Personlig sponsor: PartnerRevision Fødselsdato: 26.01.1992 Højde/vægt: 188 cm - 87 kg SH: 11. sæson i Skjern Håndbold

23

21

22

René Rasmussen

Jesper Dahl HØJRE FLØJ/BACK

Personlig sponsor: Burgaard-Sørensen Fødselsdato: 23.03.1994 Højde/vægt: 190 cm - 89 kg SH: 9. sæson i Skjern Håndbold

HØJRE FLØJ

Kasper Søndergaard HØJRE BACK

Personlig sponsor: EDC Fødselsdato: 29.08.1989 Højde/vægt: 178 cm - 83 kg SH: 9. sæson i Skjern Håndbold

Personlig sponsor: Strandbygaard Fødselsdato: 09.06.1981 Højde/vægt: 192 cm - 92 kg SH: 6. sæson i Skjern Håndbold

25

Cornelius Kragh

Daniel Svensson

Ole Nørgaard

Henrik Kronborg

PLAYMAKER

VENSTRE BACK/PLAYMAKER

CHEFTRÆNER

KONSULENT

Fødselsdato: 25.04.1964 SH: 5. sæson i Skjern Håndbold Antal kampe: 163

SH: 1. sæson i Skjern Håndbold

Personlig sponsor: Idé Biler Fødselsdato: 05.05.1995 Højde/vægt: 194 cm - 100 kg SH: 1. sæson i Skjern Håndbold

Personlig sponsor: IPL GROUP Fødselsdato: 03.04.1982 Højde/vægt: 190 cm - 101 kg SH: 4. sæson i Skjern Håndbold

Jørgen Jørgensen

John Bruun

Hans Jensen

HOLDLEDER

SUNDHEDSCHEF

FYSIOTERAPEUT

skjernhaandbold.dk

79


SKJERN BANK

SH PARTNERE

LIGAPARTNER

HOVEDSPONSOR

SKJERN HÅNDBOLDS SPONSORER

IPL

SUPER PARTNERE

L E J E M Å L

80

Thygesen Holding ApS

E R H V E R V

O G

P R I V A T E

E je n doms S e lska b et

www.bomidtvest.dk - 72 18 55 00 - Finsensvej 1A, 7430 Ikast

LIN-KA MASKINFABRIK A/S NYLANDSVEJ 38 · DK-6940 LEM ST. · DANMARK TELEFON 97 34 16 55 · TELEFAX 97 34 20 17 E-MAIL: linka@linka.dk · INTERNET: www.linka.dk

skjernhaandbold.dk

T I L

Midtjylland


STJERNE PARTNERE

A S

ØVRIGE PARTNERE

BRONZE PARTNERE

SØLV PARTNERE

GULD PARTNERE

Ringkøbing-Skjern Installationsforretning

Troldbjergvej 4 . 6960 Hvide Sande . Tlf. 97 31 18 99 . www.hvidesanderogeri.dk

TDSteel

TELE · NET VÆRK · IT

GRUPPEN

A.V. Vejgaard as

Bredgade 58 | 6900 Skjern | hotelskjern.dk | Tlf. +45 97 35 13 11

Malerfirmaet Kyed & Christiansen ApS

Skjern Gulve

Lyne Kro Restaurant Buk Bord

DANSK MAD - SMØRREBRØD - GOURMET - HOTEL

SKJERN AUTO & KAROSSERI ®

AUTOPARTNER

ær’s Tømrer & Snedker ApS

VestInvest

ByLight skjernhaandbold.dk

81


Vi udlejer lifte til alle tænkelige opgaver samt vejleder om brug af vore maskiner. Vi sørger for, at vore maskiner er funktionelle og udlejer til konkurrencedygtige priser. Derudover bestræber vi os på, at overholde alle aftalte betingelser samt leveringstider.

Køleteknik og service

vere, som driver g Lysmesteren

Du er kun få klik fra godt lokalt håndværk og god service Kirkegaard Køleteknik er grundlagt i 1990, og beskæftiger sig med rådgivning, projektering, salg, service og vedligeholdelse.

RSTI.DK Punkt1 og Lysmesteren

Alarminstallationer - FD Alarmer

Ringkøbing-Skjern Installation

ele virksomheden. en børnehave skal

RIGTIG. BILLIG.

el.dk og fd-alarmer.dk

RIGTIG. BILLIG.

FD-Alarmer’s styrke er, at firmaet med sin størrelse har kompetencer

og bemanding til at løse lidt af hvert, dermed også kan håndtere FD-Alarmers styrke er, atogfirmaet med sin akutte opgaver for både private og virksomheder. størrelse har kompetencer og bemanding til at løse lidt af hvert, og dermed også kan håndtere akutte opgaver for både private og virksomheder.

Punkt1 kæden er frivillig med selvstændige indehavere, som driver butikkerne i et stramt styret koncept. Hos Punkt1 og Lysmesteren hjælper vi dig med at træffe det rigtige valg.

Ringkøbing-Skjern Installationsforretning er en af områdets større virksomheder indenfor elinstallationer. Vi løser alle former for el-opgaver for såvel private som erhvervslivet. Vi lever op til alle miljø-, sik kerhedsog kvalitetskrav og er medlem af Tekniqs garantiordning, der giver dig ekstra tryghed som kunde.

Certificeret alarminstallation F&P godkendt alarminstallatør

Rigtig. Billig.

Autoriseret totalleverandør til erhverv og private

Tlf. 4020 6859

Tlf. 9735 1388

Tlf. 9735 0200

LAST - BUS & DÆKCENTER VESTJYLLAND A/S VI REPARERER ALLE BILSTØRRELSER, OG KLARGØR DEM TIL SYN M.M. CA. 300 - 400 KØRETØJER GÅR ÅRLIGT IGENNEM DÆKCENTER VESTJYLLAND NYESTE SPORINGSUDSTYR TIL AKSEL/STYRETØJ PÅ KØRETØJER FRA 3500 KG. - 54 TONS VIGTIG PÅ DÆKSLID SAMT BRÆNDSTOFØKONOMI

DIAGNOSE OG FEJLSØGNINGSCOMPUTER TIL PERSONVOGNE, LASTBILER OG PÅHÆNGSVOGNE

NU OGSÅ

BILPLEJE, PO LERING AF PERSON - OG VAREVOGNE!

ALT I

DÆK OG FÆLGE DÆKMONTAGE TLF. 2513 9800 MAGNUS

ALTID FAIR PRISER, ØJEBLIKKELIG SERVICE OG SELVBETJENINGS VASKEHAL DØGNÅBENT

TJEK DINE DÆK PRISER Engdraget 1 · 6900 Skjern · Tlf. 9680 2893 · Fax 9735 2933 · Mail: info@v-l-s.dk 82

skjernhaandbold.dk


skjernhaandbold.dk

83


Dit hold i Ringkøbing-Skjern kommune - når det drejer sig om gode jobs og dygtige medarbejdere JKS er dit lokale vikar- og rekrutteringsbureau i Ringkøbing-Skjern. Vi har i mere end 20 år skabt det rette match mellem medarbejder, jobfunktion og virksomhed til såvel kortvarige vikariater som til rekruttering af nøglemedarbejdere til fastansættelse. Vi tilbyder flere hr-løsninger, til virksomheder i alle størrelser og indenfor alle brancher: • Vikariater af kort eller lang varighed • Rekrutteringsydelser • Outplacement • Udenlandske medarbejdere

• Projektansættelser • Specialister indenfor it, ingeniør og teknik • Assessment

Vil du vide mere om vores specialer og hvordan vi kan tilføre din virksomhed mere fleksibilitet og øget konkurrencevne, kontakter du blot dit lokale JKS-team på tlf. 96 750 750 eller 97 351 750:

vikar | rekruttering | projektmedarbejdere | outplacement | HR-løsninger

Birthe Tarbensen Kunde- og personalekonsulent bta@jks.dk

Anette Aarup Skyttegaard Afdelingsleder aas@jks.dk

Karen Bendtsen Kunde- og personalekonsulent kbe@jks.dk

Rikke Lydersen Kunde- og personalekonsulent rly@jks.dk

Profile for Skjern Håndbold

KAMPEN 2016/2017  

Skjern Håndbolds magasin KAMPEN 2016-2017 Der kan hentes et fysisk eksemplar i Skjern Bank Arena til alle hjemmekampe.

KAMPEN 2016/2017  

Skjern Håndbolds magasin KAMPEN 2016-2017 Der kan hentes et fysisk eksemplar i Skjern Bank Arena til alle hjemmekampe.