Page 1

FREDAG 7. JUNI 2013

SKUNK PÅ SKIVE - DE ER I LIVE!!

>MADAMME SKRALD BEAT INTERVIEW MED:

>MADS LANGER ANMELDELSER

> DÚNÉ > SHAKA LOVELESS > TURBOWEEKEND BREAKING NEWS DIREKTE PÅ DIN TELEFON


Har I en fest derude? Det ser det i hvert fald ud til, at I har. Det har vi også herinde på BEAT-redaktionen, det kan vi love jer for. Og det er i høj grad takket være jer, skønne festivalgæster, som bringer os de gode historier, de klamme erindringer, de lumre minder, de underholdende syn og de fede citater – også selvom I ikke er klar over det. I er en af grundene til, at vi kan levere en fed avis hver dag, som vi håber, I har lyst til at læse. Så tak for det. Musikken er endelig kommet i gang. Dermed er festen også kommet ordentlig i gang. Ingen rigtig festival uden masser af fed musik at danse, drikke, hygge, ryge, elske og feste til. Lad være, med at urinere i andres telte, eller jeres eget, for den sags skyld. Skænk en kærlig tanke til alle de frivillige, når de langer pizza og burgere over disken til jer, samler jeres skrald op, byder jer velkommen i portene på festpladsen og meget mere. Uden dem var der ingen festival. Smør hinanden ind i kærlighed, også dem fra nabo-campen. Vi ses derude. Pas på jer selv og hinanden. Peace out!

REDAKTIONEN

LEDER //

Er du nem......?

Heidi Strømer Rømer 23 år. Journalist & Redaktør Er du lækker?

Niklas Poulsen 23 år. Koordinator & Fotograf

Camilla Gade, 21 år. Journalist Din mor er nem!

Har du et telt?

Cæciliie Philipa, 24 år. Fotograf & Layouter

Mathias Traczyk 20 år. Journalist

-Har du alle dine tænder?

-Ja, hvis du er en prinsesse med halvt kongerige og en hvid enhjørning. Ej, en sort enhjørning ville faktisk være sejere.

Louise Mandrup 23 år. Journalist

Luca August Hintze 21 år. Journalist

Silke Baumann 20 år. Journalist

Maria Amme 21 år. Fotograf

-Lad os nu bare rende om kap!

-Ja, det er jeg.

-Nej.

-Der var engang...

Karoline Kaspersen Journalist & Redaktør 26 år. -Find ud af det!

Forsidefoto: Cæciliie Philipa Vibe Pedersen

KOM OG PRØV EN TRAVHEST... mød op på campen ved Podpads hytterne lørdag kl. 12 12. JUNI kl. 14.45

15. JUNI kl. 12.00

22. JUNI

INFO

www.skive-trav.dk facebook.com/skivetrav mail: skive@trav.dk tlf: 97 52 08 99 Skive Trav - Flyvej 2

NORDISK SPIL

TRAV FOR ALLE

NORDISK MESTERSKAB MONTÉ

RIV UD VED FREMVISNING AF DENNE KUPON FÅR DU GRATIS ADGANG TIL SKIVE TRAV ONSDAG 12. JUNI SAMT 1 GRATIS ØL/VAND* 1 GRATIS ØL/VAND TIL DE FØRSTE 200 PERSONER


Vis mig dit telt Hvordan har I indrettet jer?

Hvilke særlige ting har I med?

Hvilke ting ville I ikke undvære?

”Vi tænkte, vi ville finde på noget alternativt. Telt uden på telt er ikke set før. Men det er pisse varmt”, siger Emil.

”Min tandbørste. Efter mange øl er det altså rigtig rart at børste tænder. Men jeg har glemt tandpasta”. Pludselig viser det sig dog, at Emil slet ikke er den lykkelige ejer af telt-i-teltet. Det er Mathilde, 18 år, til gengæld.

”Jeg ville ikke undvære teltet”, fortæller hun. ”Det er over 40 år gammelt. Jeg tror, det har været mine bedsteforældres telt”.

Man skal tænke alternativt, når man er på festival. I en af de mange camps på pladsen eksperimenterer de derfor med telt-i-telt.

Fotos: Maria Amme

Festivalpladsen åbnede til tiden – næsten da. Men gæsterne var i hvert fald mere end klar til at tjekke pladsen ud. Af Heidi Rømer

Mens alle i skønne gæster lå i jeres telte og svedte tømmermændene ud fra gårsdagens festivitas og kæmpe brandert, knoklede de mange frivillige på Skive Festival for at gøre klar til åbningen af festivalpladsen, så den lækre musik på scenerne kunne blive indviet. Udskydelse og udskydelse Festivalpladsen åbning var sat til klokken 13.00 til at starte med, og allerede langt tid før det summede det af liv på pladsen, men det var ikke gæster der

Klar, parat,

musikstart

fyldte pladsen – det var medhjælpere som fes rundt med øl og rekvisitter i en fart, som mindede om små nisser ved juletid. Der var dog ingen stress at spore blandt medhjælperne, men alligevel blev åbningen udskudt en halv time til at starte med, og senere også lige 10 minutter oveni, men så fik de første gæster også lov til at indvie pladsen. Langsom strøm af mennesker Der var ingen kø for at komme ind på pladsen inden åbningen, og de fleste af

de gæster, som var kommet benyttede ventetiden til at få byttet deres billet ud med det gyldne grønne armbånd på, som giver adgang til de musikalske herligheder. Andre nød den skønne solskinsdag på plænen lige ved siden af indgangen og fordrev ventetiden med at studere musikprogrammet og lægge en plan for resten af dagen. Det så ikke ud til at bekymre tre friske midaldrende mænd, at åbningen var udsat, for det betød bare, at de lige kunne nå at drikke deres halvlunkne Sommersby færdig.

Da de første gæster blev lukket ind klokken 13.40 havde medhjælperne god tid til at visitere gæsterne, tjekke tasker og få en god snak med dem. De varme og rolige toner fra Rolinu! Scenen var et godt billede på, hvordan åbningen af festivalpladsen forløb – stille og roligt. Uden stress, men med masser af solskin og skønne smil fra de mange små flokke af gæster, som løbende strømmede til pladsen.


Homecoming-festival for

Dúné Foto: Cæciliie Philipa Vibe Pedersen

Solen skinner. Der er festival i Skive. Og stemningen er god i skurvognen med skiltet ’Dúné’ på døren. De fire gutter fra bandet er i godt humør og jokes, som kun de forstår, flyver igennem luften i timerne, inden de skal skrue op for volumen i det hvide telt på pladsen Af Louise Mandrup

- Kan I huske dengang, Jonas som 14-årig var så mega stiv til Skive, at vi måtte ringe til hans forældre?, griner forsanger i Dúné, Mattias Kolstrup, da han fortæller anekdoten om en af sine skolekammerater fra Skive. Dúné-drengene var på hjemmebane, da de i går spillede på Skive Festival. Og det vækker stadig minder fra deres yngre dage, da de selv, som teenagere stod blandt publikum med en øl i den ene hånd, mens den anden rokkede frem og tilbage i luften i takt med beatet. I begyndelsen var det mærkeligt for de fire fyre fra Skiveområdet – Mattias Kolstrup, Piotrek Wasilewski, Ole Bjørn Sørensen og Danny Jungslund – at optræde i et område, de havde så meget

tilknytning til.

spille i hjemstavnen - og ikke menlignes med 1. juledag. mindst foran familien og Lige meget hvorfra i landet - Vi fik ”nøjeren” på, når vi vennerne. man kommer, tager man alskulle på scenen i Skive. Man tid hjem og går i byen dagen kendte jo så mange af dem, - Vi slapper meget mere af på efter juleaften. Det gør Dúné der stod der, siger Ole Bjørn de her kanter, og det giver os også. Sørensen, der spiller synthe- plads til at nyde det, siger de sizer i bandet. fire enstemmigt. Selvom rockstjernerne for længst trak stikket til Skive kan noget specielt Der er nostalgi i Skive højtaleren og tog det hele Men efter seks koncerter på Mange af Dúnés sange er med sig væk fra Skive, vil de Skive Festivalen er der kom- skrevet her på egnen. Så der ikke afvise, at det er for altid. met mere styr på nerverne, er også en helt speciel samselvom der nok altid vil være hørighed for gutterne, når Et kort øjeblik dagdrømmer et lille pres, når man spiller de træder ud af turbussen og de fire fyre sig 50 år frem i foran folk, man kender. Dren- sætter foden i Skive. tiden, og ser sig selv på det gene vil gerne bevise, at det lokale plejehjem eller i famiikke bare er tomme ord, når - Her kender de fleste os, liens sommerhus med udsigt de fortæller, hvor gode de er. og det gør, at vi kommer ud over fjorden. Lige indtil meget tættere på publikum guitaristen Danny Jungslund - Vil vil gerne vise, at vi rent – stemningen bliver meget afbryder tankestrømmen. faktisk er rockstjerner, siger mere jordnær, siger Mattias Ole Bjørn Sørensen. Kolstrup. - Jeg kunne faktisk godt dø ude på fjorden, siger han, Men de fire fyre er enige om, Ole Bjørn Sørensen forklar- hvorefter resten af gruppen at det stadig er noget helt er, at det at komme hjem til flækker af grin specielt at komme hjem og Skive Festival bedst kan sam-


Fra ukendt til kendt Navn: Klumben og Raske Penge Genre: Dancehall Seneste Albums: Fra Klumben Til Plade, Faxe Kondi Single Spiller på: Klokken 23.00 Navn: Mø Genre: Soulinspireret pop Seneste album: Endnu ikke udgivet Spiller på: Rolinu! Klokken 19.00 MØ, Karen Marie Ørsted, blev kendt som soloartist i marts 2013, men har tidligere en fortid i pigepunkbandet Mor. Den 24-årige sangerinde har udsendt sin anden single ”Pilgrim”, som handler om flugt fra samfundet. Noget som MØ selv ikke kan præstere i øjeblikket, hvor hun har fanget alles opmærksomhed med sin elektropunkede popmusik. Ifølge hende selv er hendes styrke i en liveoptræden hendes energi og indlevelse. MØ har indtil videre kun tre sange, som er kendt af offentligheden og lige nu bliver der kæmpet hårdt for at smide det første album på gaden, til de mange hungrende fans.

Go Go Berlin har sublim lyd, fantastik energi og ikke mindt kvindetække – det skriver de i hvert fald selv på deres facebook-fanside. Baseret på deres egne oplevelser fortæller bandet historier om, hvordan det er at være ung anno 2012, hvor mange af teksterne handler om det at være anderledes og turde dele det med resten af verden. Når de går på scenen inviterer de publikum ind i en verden af rock og masser af kærlighed.

”For det min yndlingssodavand, og du ved den går langt ud over din forstand. Jeg drikker den hver dag, og jeg vil gerne ha’ mere. Men de tomme flasker, de blir’ bare flere og flere… ” Sådan lyder omkvædet til et af Klumben og Raske penges største hits om den helt fantastiske sodavand Faxe Kondi. Sangen er meget karakteristisk for den musik som Klumben og Raske penge laver sammen. De formår at få tekster og lyd ud af de mest simple ting i hverdagen, og det i sig selv er imponerende.

Navn: Go Go Berlin Genre: Garagerock Seneste Album: Endnu ikke udgivet Spiller på: Rolinu! Klokken 17.00


Lige nu turnerer han hele verden rundt, men til sommer står han på scenen til Skive Festival – Mads Langer er skibonit af hjertet, og han glæder sig til at ramme sin hjemby til årets festival Af Heidi Rømer

Han er pladeaktuel med ”In These Waters”, han har allerede vist verden, at han kan synge, han har kun sunget én enkelt sang på dansk, indtil videre, hans koncerter er totalt udsolgte, han er Mads Langer, og han er en vaskeægte skibonit. Til sommer får Skive Festivals gæster glæde af ham, og Mads Langer glæder sig til atter at besøge hjembyen. Det er en speciel følelse, når jeg kører ind over dæmningen og kan se Skive foran mig og skal spille der. Det er altid både med forventning og glæde, at jeg kommer hjem, siger Mads Langer. taler er det stadig tydeligt at helt naturligt for mig, selv at høre, at han er fra Jylland. synge på det sprog, fortæller Mads Langer. Jeg har stadig min mor og far i byen, så jeg kommer der, I fremtiden kunne Mads så tit jeg kan. Jeg nyder at gå Langer godt se sig selv synge ned i den lokale sportsfor- mere på dansk, men det enretning og sige hej. Jeg kan gelske sprog kan noget helt godt lide det med at det særligt, som har fanget Mads. Det har en anden lyd, og er en lille by, hvor man kender hinanden, så ordene klinger anderledes. det er noget jeg nyder, Jeg har altid godt kunne lide SCENE 1 når jeg er tilbage i Skive, at rejse meget med min guitar i hånden, og så går det siger Mads Langer. 16:00 Mads Langer ikke at stå i Spanien og synge 18:00 Loreen (SE) De engelske tekster Overgir mig langsomt, siger 20:00 Rasmus Seebach Når Mads Langes musik Mads Langer med et smil på 22:00 Kato kildrer i øregangen har læben. 00:30 D-A-D man ofte en tendens til at glemme at han er Ærlige Mads SCENE 2 - TELTET pæredansk, fordi alle Da Mads Langer bliver spurgt sangene er på engelsk. om udtrykket i sine sange, 15:00 Christopher Mads Langer skrev den har han svært ved at komme 17:30 Barbara Moleko første single tilbage i frem til et bestemt udtryk. 22:30 Anne Dorte & Maria fra 2005 ”Breaking News”, Der er mange forskellige Tøsedrengene og alle de sange, som sange, med vidt forskellige han har skrevet siden udtryk. De har dog alle samROLINU! har været på engelsk men én ting tilfælles. 13:00 DJ-Set: Pelle Peter Det betyder noget for mig, på nær én enkelt, ”Overgir mig langsomt” at alle sangene på en måde 17:00 Go Go Berlin Mads Langer er ikke i er ærlige. Jeg mener hvert 19:00 MØ tvivl om hvorfor det er et ord jeg synger, uanset om 21:00 The Floor is Made of Lava det er en stille ballade eller et gået sådan. 23:00 Klumben & Raske Penge rocknummer. Men jeg dyrker Jeg har talt og udtrykt faktisk det med ikke at have HANCOCK TELTET mig på engelsk siden et bestemt udtryk på mine 14:00 DJ-Hansen & Gubbi & Kemo jeg var 3-4 år gammel. plader, fordi jeg er meget nysJeg har fanget sproget gerrig, når jeg skriver musik, 15:45 Trolle & Dürr ret tidligt. Meget af det siger Mads Langer. 17:15 Trolle & Dürr musik, som jeg selv har 18:45 Trolle & Dürr hørt har været på en- Kuldegysninger… 21:00 Jaribarh & Sune Show gelsk, så det har været Mads Langer har både spillet

Stadig knyttet til Skive Selvom Mads Langer ikke har tid til at besøge Skive og familien, så tit, som han gerne ville, så har byen stadig en helt særlig plads i hjertet hos ham. Mads Langer har bopæl i København, men når han

FREDAG 7. JUNI

22:15 Eldorado m/ Jørgen De Mylius

Mads vender hjem på festivaler og meget intime spillesteder, og for ham er det vidt forskelligt, hvad man kan de to steder, men han er vild med at spille begge steder. Mads Langer har lige udgivet sit fjerde album, og ifølge ham selv, har han rigeligt med uptemposange til at lave et fedt festivalset. Noget af det som jeg synes er dejligt ved at spille koncerter indendørs er, at man kan komme helt tæt på publikum og gøre det meget intimt. Men jeg synes det er sjovt at spille på festivaler, fordi det bliver større og man kan smække mere til den. Jeg tror godt man kan forvente at se en mere kantede udgave af Mads Langer på årets festivaler, siger Mads langer og fortsætter: Jeg har en drøm om at kunne taget noget af det intime med på festivalscenerne.

er det vi gør og at vi er glade for at de er kommet til vores koncert, siger Mads Langer.

Toppen af poppen Mads Langer har skrevet musik og sunget i otte år, og på de otte år er det blevet til fire pladeudgivelser. Han erkender dog selv, at han først for alvor slog igennem musikalsk , da han deltog i Tvprogrammet Toppen af Poppen i 2012, sammen med Peter Belli, Sanne Salomonsen, Dicte, Johnson, Kasper Winding og Nabiha. Et program hvor deltagerne tolker hinandens sange, og et program hvor Mads Langer fik øjnene op for det at synge på dansk. Interessen for Mads Langer efter programmet har været overvældende, og han fortryder ikke, at det lige netop var det her program han deltog i. Det var en stor oplevelse at være sammen med dygtige kollegaer I så lang tid. Modtagelsen efter at jeg er kommet, og det er blevet vist i fjernsynet har været overvældende og dejlig. Jeg er kommet ind i Mads Langer spiller i band folks stuer på en måde, og jeg med sine rigtig gode venner, er glad for at det har været via og hver eneste gang de op- et program som handler om træder, har de en fest på musik og hvordan det er at scenen. Det håber Mads være musiker, fortæller Mads Langer at publikum kan Langer. mærke. Det kan være vidt forskelligt, hvad publikum får Anmelderne har kastet roser ud af en koncert med Mads ned over Mads Langers nye Langer, men han har selv et album og de koncerter, som bud på, hvilken følelse han han har haft indtil videre, så håber på, at de går derfra smut ned på pladsen og bliv med. overrumplet af den jyske Jeg håber de har haft kul- charmør, som har hjertet degysninger, bare en enkelt med i alle sine tekster, men gang. Det er meget det, som samtidigt også forstår at fyre musik handler om for mig… den max af. Og så håber jeg selvfølgelig at publikum kan se, at vi elskBONUS Et af de numre, som er med på Mads´seneste plade har en lidt speciel historie. ”No Gravity” er helt blevet fortolket på mange måder af lyttere. For Mads Langer handler sangen om den store rejse fra det midtjyske til storbyen, hvor alle muligheder lige pludselig åbnede sig, og han for alvor blev et kendt navn i musikbranchen.


FESTIVAL I

E V I K S Y L K C I KV X-RAY Energidrik 25. cl.

PØLSEHORN

2 FOR

5 FOR

15,-

30, -

HOLDER MAVEN I BALANCE Cultura Drikkeyoghurt

SALAT BAR LILLE

STK. 2PR.FOR

27,- 37,-

10,25,Mokai, Culd Shaker mm. Isterninger klar til brug

2 KG.

Mandag - fredag Onsdag Lørdag Søndag

FRIT VALG

20,-

ÅBNINGSTIDER

08.00 - 20.00 Lukket 08.00 - 18.00 08.00 - 17.00

STOR

10,BAGEREN ÅBNER Mandag - fredag Onsdag Lørdag Søndag

06.30 Lukket 08.00 08.00

Kvickly Skive - Søndercentret- -Ågade Ågade 2 2 -- 7800 -Tlf.: 9614 42004200 Kvickly Skive - Søndercentret 7800Skive Skive - Tlf.: 9614


Fredagens vinder: Helle Jessen

På Skive festival har vi fokus på det kreative miljø, som i år især udspiller sig omkring Rolinu! området, ligesom tidligere år. Vi samarbejder bl.a. med Krabbesholm Højskoles fotolinje, som hver dag under festivalen sender en masse fede fotos til BEAT. Iblandt disse fotos kårer vi hver dag en vinder.

Skives klamme drenge Suspekt tog den lige til grænsen, da de for sjette år i træk indtog Skive Festival. Af Luca August Hintze og Mathias Traczyk

Det er torsdag aften, solen hænger lavt over Limfjorden og scene 1 tager sig ud fra sin helt pæne side. Men det folk foran scenen står og venter på, er langt fra pænt. Pludselig går publikum amok, og hænderne flyver op, da to skaldede hoveder viser sig. Suspekt har indtaget Skive Festival. Den idylliske aftenstemning bliver hurtigt flået fra hinanden, da Suspekt begynder at spytte beskidte vers ud over publikum. Bassen pumper taktfast i brystet på de mange fans. En af dem, der igen i år står foran scenen, er 31-årige Rasmus Dalby. Han synes især, at Suspekt tekster er noget helt specielt. De kan virkelig udtrykke det

danske sprog på en fed og beskidt måde. Det er god Ung og beskidt dansk musik anno 2013”, At Suspekt også rammer de siger han. mandlige tilhørere er også tydeligt. Rasmus Dalby synes Dinglende trusser endda musikken har en helt Kulden fra den jyske som- foryngende effekt. meraften er ikke noget prob- ”Når konen er ude af huset lem for tilskuerne. De hop- kan man høre Suspekt, og per, skråler og smider deres lade som om man er 23 igen”, hænder frem og tilbage. Selv siger han. de gule vagter kan ikke stå helt stille. Sceneshowet er dog ikke helt for børn, når de kronragede Et par trusser bliver kastet rappere slår sig løs. op på scenen under en af sangene. Den ene halvdel af Thaipiger og lædermasker Suspekt, rapperen Orgi-E, op- Da ekstranumrene begynfanger det hurtigt og sætter der bliver sceneshowet først dem fast på sin partners mik- rigtig beskidt. Et par mænd rofon. Her hænger de og din- kommer kravlende ind på gler, mens Bai-D ufortrødent scenen. De er iført gasmasker rapper videre. i læder og har dunke på rygDa sangen og brølet fra pub- gen fyldt med Jägermeister. likum ebber ud, griner den En tung lænke hænger om ene rapper, da det går op for halsen på dem, og for enden ham, hvor brugte trusserne af den står to letpåklædte egentlig er. thaipiger. ”Sidder trusserne løst i aften, Mændene i læder bliver pisSkive?”, råber den selvud- ket, mens duoen smider de nævnte klamme fyr, Orgi-E. bedste rim, de har i repertoiret. Til tonerne af ”Kinky Efterfølgende flyver trusser i fætter” bliver publikum overmassevis mod scenen. sprøjtet af skiftevis cham-

pagne og Jägermeister. Festivalgængerne festede løs til de tunge beats, grænsesøgende tekster og provokerende sceneshow. For skibonitterne kan det vist ikke blive klamt nok.

Foto: Maria Amme


Foto: Maria Amme


SKIVE TRAFIKSKOLE... BIL

MOTORCYKEL

ANHÆNGER Der er nu mulighed for, at få en fast pris på kørekortet. Ring for nærmere information på tlf.: 70 23 23 95 Husk 14 dages hold i ferien. SCAN KODEN OG SE MERE! ELLER BESØG WWW.SKIVETRAFIKSKOLE.DK


den ægte være bare et job, der betaler regningerne, og det kan man høre i musikken. Cass: Men det er ikke sådan, man holder energien oppe. Hvis man bare er motiveret af penge, så kan man se det. Der er kun ét band, jeg vil spille med, og det er Skunk Anansie.

Guitaristen i et Skunk Anansie-coverband fik lov til at møde og interviewe the real deal på Skive Festival Af Silke Baumann

Søren Ulrich Bregnhøj tropper op med sin guitar, et sæt nye trommestikker og en iPad fuld af spørgsmål. Instrumenterne er klar til at blive signeret af hans største idoler, det britiske band Skunk Anansie, der skal spille på Skive Festivals største scene torsdag aften. De velforberedte spørgsmål skal han stille bandet, inden de går på med deres blanding af punk og indie-rock.

koncerter rundt i Europa:

Hvordan er det at være kommet tilbage efter jeres pause?

- Det skyder helt igennem én, når de spiller live. Har man én Skin: Det hele handler om gang set dem på scenen, så musikken. Vi er det bedste, vi er man fan, siger han. kan være som band. Ace: Og så har vi det sjovt og Skin, den kvindelige for- gør det bedste, vi kan. sanger, Cass, bassisten, Ace, der spiller guitar, og trom- Hvordan holder I sammen meslager Mark Richardson, som band? Altså, er I venner? der leger med en fluesmækker under interviewet, sidder Skin: For mange bands er det klar i en sofa, da Søren Ulrich Bregnhøj kommer ind i backstagevognen. - Det er jeres heldige dag i dag, siger han, da han træder ind. Jeg er nemlig jeres største fan.

Hvad er forskellen på at spille Mens Skunk Anansie i otte en koncert, der kun er jeres, år holdt en pause, indtil de og så at være på en festii 2009 slog instrumenterne val med mange kunstnere? sammen igen, holdt Søren Ulrich Bregnhøj fanen højt. Skin: Festivaler er mere udSammen med tre andre er mattende. Når man har sin han nemlig fast inventar i helt egen koncert, så er det Skunk Anansie-coverbandet, mere øvet. Men på festivaler Charlie Big Potato, titlen på et ved man aldrig, hvad der sker, af forbilledernes største hits. og det er virkelig en test af din Her rocker han den på sin evne til at tilpasse dig. Festivaler er spændende, fordi der guldfarvede guitar. aldrig er to dage, der er ens. Mundvigene ryger op i et Mark: Her har man mustort smil, når Søren Ulrich ligheden for at vinde så Bregnhøj fortæller om ban- mange mennesker over på det, som han har fulgt tæt til vores side, som det er muligt.

Fotos: Cæciliie Philipa Vibe Pedersen

Hvordan har I det med, at jeg spiller i et band, hvor vi kopierer jeres musik?

isten Ace tager den straks i hænderne. - Jeg har prøvet at kopiere dig. Men du må holde op med at skifte guitar, for er du klar over, hvor dyrt det er, siger Søren Ulrich Bregnhøj til guitaristen. - Det ligger i fingrene, mand, svarer Ace.

Som et barn, der er lukket ind i en slikbutik, forlader Søren Ulrich Bregnhøj backstaAce: Det er den største kom- gevognen igen: pliment. Skin: Det er skønt! - De var meget menneskelige Ace: Det er meget svært at og søde. Det var helt vildt. Nu spille vores musik. skal jeg hjem og blære mig, siger han, for de andre medMed et interview i bagagen lemmer af Charlie Big Potato hiver Søren Ulrich Bregnhøj sidder og venter. sin guld-guitar og trommes- Senere skal de ned på festikkerne frem, der går rundt tivalpladsen og høre Skunk blandt bandmedlemmerne Anansie. for at blive signeret. Guitar-


Dagens Sådan undgår du survival høreskader guide: Du har helt sikkert hørt alt muligt sejt om rockstjerner, der har spillet så høj musik, at de selv har fået tinnitus. Rockkoncerter afgiver nemlig støj, der kan være lige så høj som at stå tæt ved en jetmotor. BEAT mener dog ikke, at det er særlig råt at have en konstant hyletone i ørene! Men det skal selvfølgelig ikke forhindre dig i at stå forrest til koncerterne – heldigt, at BEAT har de bedste råd!

Ørepropper. Det er ingen overraskelse, at de virker. Hvis du ikke har nogen ørepropper og er frisk på at ligne en total idiot for dine ørers skyld, kan du stikke hø, BEAT-avispapir, vat, kondomer eller andre gode ting i ørene. Pres ikke for hårdt mod trommehinden! Stil dig i midten – og ikke i siden - foran scenen! Når du står i midten foran scenen, rammer højttalernes lyd ikke så hårdt. For øvrigt har du også et langt bedre udsyn!

Tag vitaminpiller en time før koncerten! Det er faktisk ikke helt dumt, hvis man tror på den slags. Forskere fra høreinstituttet på Michigan Universitet har fundet ud af, at høje doser af magnesium, A, C og E-vitaminer kan forhindre store skader på det indre øre, hvis vitaminerne bliver indtaget en times tid før en voldsom lydpåvirkning. Det betyder selvfølgelig ikke, at du skal dope dig med vitaminpiller hele dagen. Men udvælg en enkelt koncert om dagen

og tag pillen en time før den! Brug høreværn! Du ligner en vejarbejder, der er faret vild, men der er en mening med tosseriet. Bonus: Kvinder er ret vilde med håndværkertyper – sikkert også vejarbejdere. Vi glæder os til at se dig rende rundt med kondomer i ørene og et pilleglas i lommen! Rigtig god koncert!

Skiboskoper Vædder (21. marts - 19. april)

Tyr (20. april - 20. maj)

Tvilling (21. maj - 20. juni)

Dine erotiske energier topper i dag omkring kl. 21, så der er rigelig tid til en legendarisk scoring, inden D-A-D fyrer op under scene 1. Undgå desuden at iføre dig beklædningsgenstande i brændt orange i dag. Det er bare en grim farve.

Du får brug for en smule lommefilosofi, for at klare dig igennem dagen og komme ud på den anden side som et mere fuldendt menneske. So here goes: Man skal ikke sætte sit lys under et tæppe. Og sæt dig så ned, inden du kommer til skade.

Smid den autonome og den gamle dame ud af dit telt og start dagen med en lille skarp og en omgang dåsemakrel. Hvis du synes, lejren er blevet lige lovligt rodet, så ER det bare dig, der er emsig. Til Mads Langer skal du selvfølgelig stå helt oppe foran og befamle hans imponerende store… guitar.

I dag skal du høre/se: D-A-D - scene 1 kl. 00:30

I dag skal du høre/se: Anne Dorte og Maria fra Tøsedrengene – Scene 2 kl. 22.30

I dag skal du høre/se: Mads Langer scene 1 kl. 16.00

Skorpion (24.oktober - 21.november)

Skytte (22.november - 23.december)

Skam dig ikke over skeletter i skabet - de er en del af en begivenhedsrig tilværelse, og det er der intet pinligt i. Men hvis du har for vane at gemme døde folk i skabet, bør du tage dig i agt overfor autoriteter. Dagens visdom: Græd ikke over spildt mælk - det kunne jo have været fadøl!

Skulle du i dag tilfældigvis overvære et fyrværkeri-show, vil det være et tegn på held og lykke. Du vil muligvis opdage nye, skjulte evner i løbet af aftenen, og din menneskelige appeal vil toppe omkring kl. 22, hvor du gi’r den op for Kato - den dejlige mand.

I dag skal du se/høre: Christopher - scene 2 kl. 15.00

I dag skal du høre/se: Kato - scene 1 kl. 22.00

Du vil føle, at din værdighed er blevet kompromitteret. Det har muligvis noget at gøre med din brandert i går, så prøv at opklare din færden ved at konsultere dine venner. Hvis de bare griner smørret, ved du, at det var en god aften, selvom du ikke kan huske noget af den.

Vægt (23. september - 23. oktober)

I dag skal du høre/se: MØ - Rolinu kl. 19.00


-Hvad er dit bedste festvialminde, og hvorfor? Mit bedste minde er, da Tiësto gik på scenen for et par år siden, det var vanvittigt fedt, og vi var en røvfuld drenge. Det gik fuldstændig amok, da Tiësto musik er vold. Hvad er dit værste festivalminde, og hvorfor? Mit værste minde er et år, hvor vi sov i telt, og det bare var pissehamrende koldt til Skive Festival. Vores nosser var ved at fryse til is der.

Bisgaard

Nick

DAGENS STJERNE

Hvad er den bedste festival, du har været på? Det bedste ved en festival er? Det var Skive Festival sidste år, da jeg var deroppe med en røvfuld gode gutter og min nuværende kæreste, Nadia. Det spillede bare, fordi jeg var nyforelsket, der var godt vejr, Vi sov et godt sted i et Den Glade Viking- telt. Og så selvfølgelig Calvin Harris, som var bomben som afslutning.

”Hvis jeg var en bil ville jeg være en…”: blanding imellem en Range Rover Sport og en Morris Minor med bindingsværk. Tror du på astrologi?: Kun de horoskoper som spår mig en god dag, hvor jeg må putte cola og chips ind i bunden af kostpyramiden eller sidde på sofaen selvom opvasken vokser, fordi det er “mit liv - mine regler”. De andre dage tror jeg ikke så meget.

Hvad medbringer du på en festival? Jeg medbringer sprut, øl, dyne, hovedpude, skiftetøj, solbriller, toiletsager med mere. Har du nogle gode festivalråd? Et godt råd er nok at huske at være glad og nyde øjeblikket. Hvilken kunstner ville du helst se på årets Skive Festival? Som det ser ud nu, vil jeg ikke gå glip af Kongsted og Kato. Og så håber jeg da også på, at Nik & Jay kommer. Dem ser jeg hvert år, hvor de altid leverer varen.

Cæciliie Philipa

Top tip: Den der Jantelov - burde den ikke bare tage en færge ud af verden?

Fødselsdag: 13/12/88 Civilstatus: Jeg går altid i civil. Min uniform den lader jeg ligge derhjemme. Skostørrelse: For det meste 36 - men ikke større! Puha. Livret: Buffet! Alti, alti... Yndlingsfarve: Solopgangsrød (men kun hvis man ikke har sovet inden)

Krebs (22. juni - 22. juli)

Løve (20. juli - 23. august)

Jomfru (24. august - 23. september)

Nu er det snart jul, og du bør begynde at tænke på, om du har gjort dig fortjent til at få gaver i år. Dagen byder muligvis på en speciel, uventet gæst som du måske, måske ikke, bliver glad for at se. I dag bliver det enten koldt, varmt eller midt imellem, så husk at vælge beklædning udfra vejrforholdene.

I dag skal du huske at tage billeder af dine venner i pinlige situationer, gerne i beruset tilstand, så du senere kan afpresse dem til at betale for dine fadøl. Din manglende respekt for autoriteter kan netop i dag få en uheldig konsekvens, så tag dig i agt!

Sørg for at have forberedt en flugtrute på et hvilket som helst givet tidspunkt. Man ved aldrig, hvornår der bliver behov for at tage benene på nakken. Tag dig desuden i agt for alle personer ved navn Troels, især hvis du bor i et grønt telt. Nu er du advaret.

I dag skal du høre/se: Klumben & Raske Penge - Rolinu kl. 23.00

I dag skal du høre/se: Go Go Berlin Rolinu kl. 17.00

Stenbuk (22. december - 19. januar)

Vandmand (20. januar - 18. februar)

Fisk (19. februar - 20. marts)

Du er i det musikalske hjørne for tiden og bør gribe den nærmeste guitar/ triangel/koklokke og give et nummer. Måske endda tjene nogle småmønter, der kan bidrage til at gør din festival endnu bedre. Går det ikke som planlagt, så frygt ej - du vil altid have Rasmus Seebach.

I dag vil ikke gå helt som planlagt. Du vil føle dig splittet over de mange fristelser, der omgiver dig.

Det er vigtigt at give sine venner moralsk opbakning. Derfor bør du i dag klappe, her gang dine kammerater foretager sig noget - uanset om det er at bøvse, bælle fadøl eller gå på toilettet. Du får muligvis lidt ondt i håndfladerne, så når Loreen går på scenen, kan du holde en pause.

I dag skal du høre/se: Barbara Moleko scene 2 kl. 17.30

I dag skal du høre/se: Rasmus Seebach - scene 1 kl. 20.00

I dag skal du høre/se: The Floor Is Made Of Lava - Rolinu kl. 21.00

I dag skal du høre/se: Loreen - scene 1 kl. 18.00


Bar med plads til tømmermænd og øregodt Hovedet bag ideen sidder på skuldrene af Kris Gibson, der er founder af eventbureauet Insomnia. Og i samarbejde med frivillige hænder, XL-Byg og boligforretningen Botex har de bygget det hygAf Louise Mandrup gelige område op med terrasse, pavilloner, senge, sofaer og danseStrandbaren, Beach- podier. baren, Strandloungen. Kris Gibson forventer, Kært barn har mange navne. Uanset hvad, er at primetime rammer det nye område i vand- efter mørkets frembrud. kanten tiltænkt både Til den tid vil der være yngre og ældre festi- tændt for lyskæderne, valgæster. Alle, der har og volumen- og temlyst til at tage en slap- poknappen på djper i bløde puder og i pulten vil være skruet selskab med en blandet en tak op. skare af dj’s, der lukker Der skal i alt stå ti op for dybe beats, er forskellige dj’s bag mixvelkomne. erpulten i løbet af festiHovedet vugger i takt med bassen. Duften af sød tobak suser op i næseborene. En oase af nervøs velour, bløde sofaer og vandpiber blandet med tung Housemusik har fundet vej til stranden på festivalpladsen i Skive

valen. Men det er ikke bare tilfældige dj’s, der får lov at dreje plader. I en facebookgruppe, forbeholdt de 100 bedste danske dj’s, skrev Kris Gibson en opfordring til at sende et lydmix, hvis de var interesserede i en plads ved knapperne på Skive Festival. Her blev de ti bedste valgt ud. Tid til chill out Strandbaren er stedet, man skal gå hen, hvis man er vild med House-genren. Ikke blot er der ti dygtige dj’s, der på skift forsyner festivalgæsternes ører med varme rytmer. Men djområdet er bygget op, så der kan stå tre-fire musikalske talenter ved siden af hinanden og

lege med musikken på samme tid. Her vil man virkelig komme til at se, hvilke egenskaber dj’ene besidder. Men vågner man op med dunkende hovedpine efter en hård og våd nat, er Strandbaren også the place to be. Botex har sponsoreret dobbeltsenge, hvor man kan slænge sig med en medbragt reparationsbajer, mens man nyder synet af eventpigerne fra Saphire, der snor sig rundt i de to dansebure midt i loungen. Og lægger man 50 kroner, kan man få lov at bappe på en vandpibe samtidig.

FESTIVAND I

KCL BADELAND & MOTION

FORKÆL DIG SELV - med et par timers afbræk og velvære i KCL Badeland. Du kan blandt andet nyde:

ÅBNIN GS Man - t TIDER! orsdag 06:3 Fredag 0 - 21:00 0 Lørdag 6:30 - 19:00 08:00 - 17:00

SOLARIUM, SAUNA, 50X21 METER SVØMMEBASSIN, 28 GRADER VARMT BØLGEBASSIN, 34 GRADER VARMTVANDSBASSIN, 38 GRADER VARM SPA POOL, 58 METER VANDRUTSCHEBANE, 50X21 METER SVØMMEBASSIN

LÆS MERE OM KCL BADELAND & MOTION PÅ WWW.KCLIMFJORD.DK


Madam Skrald rykker ud

Inden campgæsterne får øjne, er oprydningen på pladsen i fuld gang - en flok pensionister tager hvert år bussen fra Hammel for at samle op på vores skrald Hun har været med, siden før Skive Beachparty blev til Festival og fik egen camp. Madam Skrald, med det borgerlige navn Gitte Frederiksen, organiserer oprydningen på pladsen, inden gæsterne står op. 12-15 pensionister fatter affaldssækken og gør effektivt kål på alt fra madaffald til plastikkrus og tomme dåser. Klokken otte går oprydderne i gang, mens morgensolen kravler højere op på himlen, og festivalen forsigtigt begynder at røre på sig. Frem fra teltene kryber resterne af gårsdagens fester med uglet hår og øjne, der misser misbilligende mod det skarpe sollys. Lønnen for pensionisternes store stykke arbejde går til Hammel Gymnastik Forenings håndboldafdeling. De har selv kontaktet festivalen for at få arbejde og tjener mange penge til det gode formål ved at gøre rent på festivaler rundt om i landet. Og de er flittige, forsikrer Madam Skrald med stolthed: - I kan jo godt se, at

Af Camilla Gade det ikke er de unge mennesker fra Hammel, der kommer her. Det første år, de kom herned og steg ud af bussen, kiggede jeg og tænkte: ”Nej, det går jo ikke det her!”. Men det fungerer rigtig godt, siger Gitte Frederiksen. I modsætning til tidligere erfaringer med skoleklasser er pensionisterne fra Hammel bedre til at holde sig selv i sving. - Den her aldersgruppe er bedre til at rydde op. I tidernes morgen havde vi skoleklasser til det. Jeg synes, det var smart, fordi eleverne og deres forældre kunne få en billet og tjene penge til klasse-kassen. Men skolebestyrelsen syntes ikke, det var en god idé, fordi der kunne være ulækre og farlige ting. Jeg har nu aldrig oplevet noget farligt, og selvfølgelig er det ulækkert, men det har børn sgu godt af at se, siger Madam Skrald med et smil. På festivalpladsen og vejene rundt om kommer 50 mand fra Durup Svømmeklub og rydder

op, så der er pænt, inden musikken starter. Klokken 11 kommer det næste skraldehold, en flok friske unge fyre, der samler de fyldte sække sammen på en vogn og deler plasticsække ud til gæsterne, så de kan samle op efter sig. Oprydningsholdet går nemlig ikke inden for de markerede felter, så de ikke kommer til at samle

”det forkerte” skrald op. - Vi er rigtig rare i år, fordi vi ikke har så mange gæster. Men vi kan godt være lidt barske, hvis de ikke rydder op. Vi går ikke derind, hvor de sover, fordi noget af det, der ligger, kan være pant, de har samlet sammen. De år hvor vi har haft 10.000 hernede, er det helt umuligt, hvis gæsterne

ikke selv gør deres del. Ellers kan vi blive nødt til at klippe deres armbånd, siger Madam Skrald. Andre år har vejrforholdene på det nærmeste umuliggjort oprydning, når regn og blæst for alvor har hærget over Skive. Men i år er det en overkommelig opgave - pensionisterne starter på campen hver dag klokken otte og tager hjem, når de er færdige omkring klokken 13. Og det går stærkt. På den tid, det tager BEAT at interviewe Madam Skrald, er området foran morgenmadsteltet klaret. - Det værste er at rydde op ved toiletterne. Inden jeg blev Madam Skrald, gjorde jeg toiletter rene. Jeg er glad for, at jeg er Madam Skrald, siger Gitte Frederiksen med et smil. Langs hegnet er det heller ikke spændende at gøre rent, det lugter

ikke så rart, men når man først er i gang, er det ikke så slemt – og man har jo handsker på, forklarer Madam Skrald. Det helt store arbejde venter dog på søndag, hvor 200 mand rykker ud, når campen lukker søndag klokken 12, og Skive skal normaliseres. Gæsterne lader alt stå – telte, stole og soveposer bliver efterladt. Når de hjemløse har taget det, de kan bruge, tager det det meste af en dag, før området er ryddet. Også de første dage efter festivalen dukker der gerne mere skrald op, når biler og udstyr flyttes og pakkes sammen, som 10-15 frivillige efterhånden får fjernet. - Der skal jo være dyrskue hernede næste weekend, så vi skulle gerne være færdige i god tid. Men i sådan noget vejr kan alt lade sig gøre, siger Madam Skrald.

Foto: Niklas Poulsen


INSTA JIANG NAN

Frokost Buffet

CAMPEN

Fra 12.00 til 16.00

Kun kr. 69,-

Aften Buffet JIANG NAN

g책-afstand 200 meter Viborgvej 4 - Tlf. 97 58 58 58

Fra kr. 129,-


ANMELDELSER

Dúné

Shaka Loveless

Turboweekend

Den tunge opgave med at åbne årets festival faldt tungt på Shaka Loveless’ skuldre. Og det var ikke bare festivalens første koncert, men også ilddåben for den nye teltscene, som bandet stod overfor. Der var god plads under teltdugen, da koncerten gik i gang klokken 15, men efterhånden tog flere plads på plænen udenfor, hvor musikken også udmærket kunne opleves. Aldersspredningen på publikum var stor med en lille overvægt til de helt unge, der havde mor og far i hånden – og det var da også en koncert, hvor hele familien kunne være med. Bandet var godt pumpede, klar til at tage teltets mødom, og fra første strofe var der god energi på scenen. Der var både fællessang og hænder i vejret fra første nummer, og der blev arbejdet hårdt på scenen for at få fyret op under de solbrændte publikummer, der forsigtigt slubrede dagens første fadøl. Der var ikke overvældende overskud fra publikums side, men det kunne ikke lægge en dæmper på festen på scenen. Med lækre dancehall-rytmer og energisk sceneoptræden fik bandet sparket festivalen i gang, og alle mand leverede et godt show, der nåede ud over scenekanten. Instrumenteringen på numrene er imponerende og spænder over alt fra mundharpe over maracas til trækbasun. Det var langt fra alle numre, hvor publikum udviste lige stor begejstring. Shaka Loveless’ vel nok største hit, ”Tomgang”, lagde fra land med fællessang og hænderne i vejret, men da nummeret var slut, var det som om, publikum havde fået det, de var kommet for. Shaka Loveless både sang og spillede akustisk på nummeret ”Alting forandret”, hvilket blev taget godt imod, og ”Ikke mere tid” blev leveret som oplagt sidste nummer. Ekstranummeret ”Dans din idiot” var ubetinget koncertens fedeste energiudladning, men da havde mange af gæsterne allerede forladt teltet til fordel for det gode sommervejr. Bandet løftede opgaven som første act med bravour, en energiudladning fra først til sidst, men desværre trak et knap så veloplagt publikum ned på oplevelsen.

- Hvor er det skønt at være hjemme igen! Skive-drengene i Dúné blev modtaget af et hoppende og øl-krus-slyngende publikum, da de indtog teltscenen torsdag aften. Mange festivalgængere havde valgt at søge ind under teltdugen, og de fik en eksplosion af et svedigt rock-show. Koncerten blev sparket i gang med to af Dúnés helt store hits, ”Bloodlines” og ”80 years”, og publikum var med på fællessang fra starten. Der var masser af positiv energi, især fra forsanger Mattias Kolstrup, der som altid var en karismatisk energibombe på scenen. Ikke uden lighed med en ung Morrison formåede han at fylde hele scenen ud, trods sin spinkle fysik, og det bliver aldrig kedeligt, når han folder sig ud. Det nye telt blev sat på prøve rent lydmæssigt og bestod med bravour – den perfekte ramme for Dúnés set-up. Hele bandet, der havde selskab af en af Danmarks bedste trommeslagere Morten Hellborn, leverede en overbevisende musikalsk præstation, og Kolstrup havde, på trods af sin meget aktive sceneoptræden, rigeligt med overskud på vokalen. Sættet var præget af upbeat numre, og det er her, Dúné for alvor brænder igennem. Drengene styrede klogeligt udenom balladerne og holdt det rocket, af og til let snusende til stadion-lyd på numre som ”The sun over green hills”, der blev præsenteret som en hyldestsang til hjemegnen. Ole Bjørn på synthesizer var som altid et behageligt bekendtskab, og er uden tvivl en mand, der kan sit kram. Når det kammer helt over i det svedige, smadrede rock med den hårde instrumentering, er Dúné intet mindre end suveræne. Og det var også her, publikum var mest med. Hits som ”Hell NO!” fik alle til at skråle med, og Mattias Kolstrup beviste sit værd som entertainer, samtidig med, at han opholdt god kontakt med publikummerne. Det var tydeligt, at der fra bandets såvel som festivalgæsternes side var tale om et glædeligt gensyn. Som glasur på kagen kom ekstranumrene ”Dry Lips” og ”Heiress of Valentina”, og den 75 minutters lange koncert føltes pludselig alt for kort.

Turboweekend åbnede Scene 1 i går klokken 16.30 for fuld skrald, og for første gang spillede gruppen på den store scene. Med ”On My Side” fra den nyeste plade blev ballet åbnet, og en god og fyldig bund var blevet lagt. Bassen var så heftig, at jeg frygtede for, at min for nyligt indtagede shawarma med kylling blev skubbet retur. Det lykkedes mig at holde den nede. Forsanger Silas Bjerregaard charmerede mig med sin energiske sceneoptræden og sine karakteristiske moves, der fulgte electro-pop-rock-rytmen, med en tydelig berøring af synthesizer, perfekt. Og selv om det for den mest øvede kunstner kan være svært at få folk op af stolene, havde forsangerens energi en afsmittende effekt på publikum. Hittet ”Trouble is” var det nummer, der fik fyret mest op under publikummet, som dog mest var opsat på blot at nyde musikken med en fadøl i hånden i stedet for at danse ”electro-boogie” med Silas Bjerregaard. For mig er Silas Bjerregaards fænomenale og unikke stemme helt klart en vigtig faktor for, at jeg i de senere par år har spidset ørene en ekstra gang, når jeg har hørt Turboweekend i radioen. Og jeg blev bestemt ikke skuffet over min første liveoplevelse med bandet denne smukke og lune solskinseftermiddag på Strandtangen i Skive. Silas Bjerregaard kørte på det samme energiniveau alle 70 minutter, Turboweekend spillede. Han kom helt ud over scenekanten og tæt nok på publikum, til at han fra en pige på første række kunne tage imod et shotrør, som han bundede med vellyst. - Hvis nogen skal smide shots herop, skal de være fyldte, ikke tomme. Er det forstået? Spurgte forsangeren vittigt. Og det var det. Bjerregaard gjorde sit til at skabe en fest fra scenen med sin utrættelige energi, og løbende med koncerten voksede synergien blandt de øvrige bandmedlemmer på scenen, som om gruppen lige skulle spilles varme. Der var ingen tvivl om, at bandet kunne have fortsat koncerten. Turboweekend er dansk musik med international lyd, når det bedst.


vores

vores

vores

vores

ENERGI

ENERGI

ENERGI

ENERGI

“Vidste du, at solen skinner nok på jordens overflade i løbet af én time til at dække hele klodens energibehov i et år?”

Kom og få dækket dit behov hos Energibyen Skive på Skive Festival

Beat Fredag - 2013