Page 1

Nieuws

Alle twijfelkonten verzamelen! Tekst: Liesbeth Vijfvinkel | Illustratie: Jasper Symons

Weet je nog steeds niet welk beroep bij jou past? Ga dan naar Skills Masters. Daar kunnen vmbo’ers en mbo’ers beroepen uittesten en demonstraties volgen. Ga racen in een auto op zonne-energie, volg een mini-workshop cocktails maken of leer reanimeren. Aan het eind van de dag weet je vast veel meer over jouw toekomstige beroep. Skills Masters is op 14, 15, en 16 maart 2013 in Ahoy Rotterdam. Meer informatie op www.skillsmasters.nl.

Ben jij de beste? Zit je in het laatste jaar van het vmbo en wil je laten zien hoeveel talent je hebt? Doe dan mee met de vakwedstrijden van Skills Talents. Je schrijft je in met een team waarmee je de strijd aangaat tegen andere teams in jouw vakgebied. Eerst in de provinciale voorrondes en als je die wint, ga je naar de nationale finale. En zo kun jij de beste vmbo’er van jouw vakgebied in Nederland worden. Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.skillstalents.nl.

. . . t a d e j t s i W

... Nederland in 2012 vijftig jaar meedoet aan internationale vakwedstrijden? ... in 1962 de eerste acht Nederlandse jongeren naar de vakwedstrijden in Spanje gingen?

... er toen 156 deelnemers uit 10 landen aanwezig waren?

... de wereldkampioenschappen nu zo’n 1000 deelnemers tellen? ... er in 50 jaar ongeveer 800 Nederlandse jongeren hebben meegedaan aan de internationale vakwedstrijden?

Op zoek naar jouw beroep

Al die beroepen. Hoe weet je welke bij jou past? Door ze uit te testen natuurlijk! En dat kan tijdens Skills Oost. Ook zie je daar andere vmbo’ers aan het werk die het tegen elkaar opnemen tijdens de vakwedstrijden. Dat is niet alleen leuk om te zien, wie weet brengt het je op een idee over jouw beroep. Benieuwd naar de finales van Skills Talents? Die kun je live zien tijdens Skills Oost.

Skills Oost is van 21 t/m 23 maart 2013 bij het ROC van Twente in de Gieterij in Hengelo, www.skillsoost.nl.

6

MIJN SKILLS 2012


Nieuwe mbo-opleidingen Het spoor op

Altijd al gedroomd van een plekje helemaal voor in de trein? Word machinist! Tijdens de nieuwe opleiding machinist railvervoer leer je alles over de techniek en veiligheid van de trein en zuinig rijden.

Opleiding: machinist railvervoer (niveau 3) Vooropleiding: mbo-diploma van een verwante opleiding op niveau 2 of vmbo-diploma Kb/G/T Meer info: www.rocva.nl

Jeansdeskundige Puilt jouw kledingkast uit van de jeans? Dan is een opleiding aan de jeans school misschien iets voor jou. Daar kun je je specialiseren in het ontwerpen, ontwikkelen, inkopen of produceren van jeans. Wie weet loop jij over een paar jaar stage bij Levi’s of Tommy Hilfiger.

Opleiding: denim developer (niveau 4) Vooropleiding: vmbo T Meer info: www.rocva.nl

Winnen! Denk jij dat jouw droombaan onbereikbaar is? Denk er nog eens over na en lees het boek Doe je droombaan! van Joost Veldman. Daarin staan bijna tweehonderd mensen die iedere dag iets doen waar ze vroeger van droomden. Plus tips om jouw eigen droombaan te vinden.

MIJN SKILLS 2012

Doe je droombaan winnen? Omschrijf in één zin hoe jouw droombaan eruitziet en mail het samen met je naam, leeftijd en adres naar info@youngcrowds.nl. Je kunt dit boek ook bestellen op www.wazzaa.nl.

7

pages 6-7 from MijnSkills  
pages 6-7 from MijnSkills  
Advertisement