__MAIN_TEXT__

Page 1

TERRASSEBORD TRELASTBROSJYRE 2020


2


INNHOLD HVORFOR VELGE SKI BYGG

04

TREVIRKETS HOLDBARHET

07

OVERSIKT TERRASSETYPER

08 – 09

TERRASSEBORD

10 – 23

TERRASSEBORD PÅ LAGER HOS SKI BYGG

24 – 27

FESTEMETODER OG TILBEHØR

28 – 31

GLASSREKKVERK

32 – 33

LEVEGGER

34 – 35

3


4


HVORFOR VELGE SKI BYGG? Hos Ski Bygg har vi er stort fokus på trelast og liker å omtale oss selv som trelasthandleren. Vi har lange tradisjoner og høy kompetanse innen trelastfaget. Vi velger ingen raske løsninger og er svært opptatt av trelastkvaliteten vi tilbyr markedet, - vi har en gjennomarbeidet strategi på hvilke skogområder vi henter vår trelast fra. Slik at du som kunde skal blir fornøyd med sluttresultatet og at investeringen på din bolig skal stå seg i mange år. Vi i Ski Bygg er opptatt av effektiv byggeprosess. Faste lengder på trelast bidrar til rask bygging og lite kapp som gir god totaløkonomi. Vi kan tilby et bredt lager-sortiment. Ta kontakt med oss så hjelper vi deg gjerne med ditt prosjekt og dine drømmer om et perfekt utemiljø og fasade.

5


KLEDNING | SKI BYGG

6


TREVIRKETS HOLDBARHET Når vi skal velge trematerialer til utendørs bruk må vi ta noen ekstra hensyn for at resultatet skal bli bra. I tillegg til at trematerialene skal se flotte ut, er det viktig at treverket tåler belastningen det blir utsatt for over tid. Det er særlig råteangrep som kan svekke tre brukt ute, og som vi ønsker å unngå.

HOLDBARHETSKLASSER:

Holdbarhet til tre mot råteangrep klassifiseres i fem klasser:

1. Meget holdbar (CU-terrasse, Royal, Varmebehandlet Ask, Kompositt, Accoya) 2. Holdbar (Varmebehandlet Furu, Ceder, Kebony Furu) 3. Middels holdbar (Malm, Lerk 3-4) 4. Lite holdbar (ubehandlet gran) 5. Ikke holdbar (Osp og ikke-behandlet yteved) Et hvert treslags yteved regnes for å tilhøre holdbarhetsklasse 5

KILDE: www.trefokus.no

7


TERRASSE | SKI BYGG

1. ROYAL Royal er en tilleggsbehandling (med linolje) til CU-impregnerte terrassebord. Royal fra Alvdal og MøreRoyal® gjør trevirke langt mer formstabil, sprekkfri og varig terrasse. Ved å velge royalimpregnert terrassebord er du derfor sikret et godt resultat som varer lenge.

2. TERMO/VARMEBEHANDLET FURU Terrassebord i termotre fremstilles ved hjelp av eksklusive råvarer. Her er høvling, tørking og kalibrering nærmest utført som håndarbeid. Treet gjennomgår en varmebehandling mellom 210-215 grader °C som gir en meget god råtebeskyttelse.

8


TERRASSE | SKI BYGG

3. KEBONY Kebony er en miljøvennlig impregnering som er utviklet i Norge. Produktet er i prinsippet vedlikeholdsfritt, men skitt og støv gjør at årlig vask er nødvendig. Kebony terrassebord har en brun farge med et flott fargespill som gir terrassen et eksklusivt særpreg. Med tiden utvikler Kebony en flott sølvgrå patina.

4. KOMPOSITT Fiberon kompositt terrassebord er laget av et miljøvennlig materiale som består av ca. 50% resirkulert trefiber og ca. 50% resirkulert plast. Med den patenterte PermaTech overflaten får man en nær-mest ugjennomtrengelig overflate som er meget lett å vaske. Det er 25 års garanti på overflaten.

5. CU-IMPREGNERT CU-impregnert terrassebord er godkjent for bruk på konstruksjoner som ikke er i direkte kontakt med jord. Dette er de mest solgte terrassebordene på markedet.

9


TERRASSE | SKI BYGG

LEGGEMETODE

Royal leveres bygningstørt ca 18% trefuktighet. Legges med spaltebredde på 2mm.

VEDLIKEHOLD

Må ikke behandles med en gang, men endeveden bør tilføres Royals egen oljeimpregnering når det legges. Etter tre-fire år bør Royal terrassebord etterbehandles med Royal oljeimpregnering. Dette er en olje med mer tørrstoff enn den tradisjonelle terrasseoljen.

10


ALVDAL ROYAL

HOLDBARHETSKLASSE 1

Alvdal Royal er en royalimpregnert terrasse for deg som ønsker en terrasse med liv, struktur og fargespill som endres over tid. God råtebeskyttelse. Royal-behandlingsprosessen gir god formstabilitet, og gjør at trevirket blir holdbart i mange år. PROFILER PÅ TERRASSE:

TERRASSEBORD ROYAL LAGERFØRES I 28X120, 28X145

TERRASSEBORD ROYAL LAGERFØRES I A-RILL 28X145

TERRASSEBORD ROYAL LAGERFØRES I DUO 28X120

NB! GLATT SIDE ER BAKSIDE

LAGERFØRT FARGER:

NATUR

BRUN

FJELLGRÅ

FORDELER MED ALVDAL ROYAL: Lang levetid

| Trenger lite vedlikehold | God råtebeskyttelse | Lave vedlikeholdskostnader.

Mindre utsatt for sprekkdannelser 11


TERRASSE | SKI BYGG

LEGGEMETODE

MøreRoyal® Concise terrassebord legges på bjelkelag med cc 600 mm. Terrassebordene er tørket under produksjonen, og det anbefales minimum 2 mm spalte mellom bordene

VEDLIKEHOLD

Alle kappflater forsegles med MøreRoyal® Terrasseolje Eksklusiv. 12


MØRE ROYAL HOLDBARHETSKLASSE 1

MøreRoyal®-behandlet terrassebord med et stilrent og moderne design. Talgøs nye Concise Collection terrassebordet er alle buede former og runde kanter fjernet. Terrassebordet er glatt, men med en spesialbehandlet overflate - en sawcut - som gir en jevn og fin overflate med eksklusivt preg.

PROFILER PÅ TERRASSE:

TERRASSEBORD CONCISE LAGERFØRES I 28X120

LAGERFØRT FARGER:

GRÅ

FORDELER MED CONCISE:

| Trenger lite vedlikehold | God råtebeskyttelse Mindre utsatt for sprekkdannelser | Lave vedlikeholdskostnader. Lang levetid

13


TERRASSE | SKI BYGG

LEGGEMETODE

Terrassebordene har et fuktinnhold på 5-8 prosent og er et svært miljøvennlig alternativ. Må monteres med avstand på ca 5 mm mellom bordene.

VEDLIKEHOLD

Fargen på varmebehandlede terrasser i termofuru er kastanjebrun, og vil over tid få en sølvgrå patina. For å beholde den originale fargen kan det benyttes OSMO 728 olje. Om våren anbefales terrassevask for å fjerne støv og skitt.

14


VARMEBEHANDLET FURU

TERMOBEHANDLET HOLDBARHETSKLASSE 2

Termotreprodukter er varmebehandlet til 210 - 215°C. Dette er en ny generasjon av tre som har gjennomgått en spesiell, men miljøvennlig behandlingsprosess.

Etter behandlingen får treet en rekke egenskaper, som bl.a. tverrstabilitet, mindre sprekk og flising, samt en flott sølvgrå patina som utvikles over tid.

PROFILER PÅ TERRASSE: * FINNES I FLERE PROFILER ENN ILLUSTRERT.

TERRASSEBORD THERMO FINNES I 115, 140 MM BREDDE. TYKKELSE 26 MM

FARGER FRA LEVERANDØRER:

NATUR

FORDELER MED TERMOBEHANDLING: 40-50 % lavere likevekt

| Meget miljøvennlig produkt | Høy kvalitet | Meget vedlikeholdsvennlig

Gjennomfarget materiale

15


TERRASSE | SKI BYGG

LEGGEMETODE

Accoya terrassebord 24x145 mm m/sidespor kan monteres på cc 600 mm bjelkeavstand. Monteringen foretas med klips av typen Lumberloc. Skruer medfølger.

VEDLIKEHOLD

Accoya-trevirke kan om ønskelig overflatebehandles med semi- og ikke-dekkende fargesystemer. Tester gjort hittil viser at Accoya absorberer oljebaserte produkter raskere enn vannbaserte. Ubehandlet Accoya oppnår en elegant sølvpatina etter 2-3 år. 16


ACCOYA

HOLDBARHETSKLASSE 1 Accoya terrassebord er bærekraftiv trevirke fremstilt på en miljøvennlig måte - helt uten miljøgifter. Samtidig gir Accoya uovertruffen stabilitet og holdbarhet, og Accoya garanterer 50 års holdbarhet over vann, og 25 år om treverket er nedsenket i ferskvann.

PROFILER PÅ TERRASSE:

TERRASSEBORD ACCOYA 24X145, 24X195, 26X120 BESTILLINGSVARE!

FARGER VED BESTILLING:

NATUR

GRÅ

FORDELER MED ACCOYA:

| Meget formstabilt, minimal krymping og vridning | UV-resistent | Lyst, pent utseende | Jevn sølvgrå patina med tiden 50 års garanti

17


TERRASSE | SKI BYGG

Kebony Character-Summer House Lysøya-(c) Ketil Ring

LEGGEMETODE

Legges med spaltebredde på 6 mm.

VEDLIKEHOLD

Produktet tåler vær og slitasje uten behov for vedlikehold.

18


KEBONY

HOLDBARHETSKLASSE 1-2 Kvalitetstreverk – laget for å vare livet ut! Kebony® sine terrassebord er meget holdbare, stabile og krever ingen etterbehandling utover vanlig renhold. Det betyr en jevn og pen flate med lavere totalkostnader på lang sikt.

PROFILER PÅ TERRASSE: * FINNES I FLERE PROFILER ENN ILLUSTRERT.

CHARACTER 28X120 MM GLATT

FARGER FRA LEVERANDØRER:

BRUN

FORDELER MED KEBONY: Vakkert og eksklusivt Utmerket stabilitet

| Vedlikeholdsfritt og lang levetid

| Motstandsdyktig

19


TERRASSE | SKI BYGG

LEGGEMETODE

Ved montering av terrassebordene benyttes klips for skjult innfestning. cc 40.

VEDLIKEHOLD

Produktet tåler vær og slitasje uten behov for vedlikehold. 20


KOMPOSITT HOLDBARHETSKLASSE 1-2

En fiberon terrasse består av resirkulert trevirke og resirkulert plast og bidrar til at verdifult avfall blir til terrassebord av ypperste kvalitet. Fiberon terrassebord er forseglet med PermaTech® patenetert overflate. En coating som gir svært høy motstandsdyktighet overfor flekker, solbleking og fargeendringer og høy slitestyrke. Det er en av mange grunner til at vi kan med rette kalle en Fiberon terrasse for vedlikeholdsfri. Andre gode grunner er at den skal aldri settes in med oljer eller beis og trenger kun rengjøring med såpe og vann ved behov. Skjult innfesting med klips gir også terrassen en helhetlig og eksklusiv finnish uten synlige skruer. PROFILER PÅ TERRASSEBORD:

FREST KANT, FOR KLIPSFESTE

RETTKANT, FOR AVSLUTNINGER

NB! CC AVSTAND 40 CM

LAGERFØRT FARGER:

BUNGALOW

BEACH HOUSE

FORDELER MED KOMPOSITT: Ingen oppsprekking eller flising | Vedlikeholdsfritt | Miljøvennlig | Enkelt renhold Høy slitestyrke

| Opp til 25 års garanti | Ingen solbleking eller fargeendringer 21


TERRASSE | SKI BYGG

LEIE PER LI S E S S A R R E T for rrassesliper du leie te Hos oss kan 990,- pr døgn. kr rgen s: lørdag mo ri p d n e k e e W morgen til mandag kr 1485,-

LEGGEMETODE

Terrassebordene er dimensjonert ved 18% trefuktighet. Terrassegulv vil krympe og svelle avhengig av utvendig klima og årstider. Trefuktigheten ved levering er høy og terrassebordene vil krympe noe. Anbefalt avstand mellom bordene ved legging 3-5 mm.

VEDLIKEHOLD

Kan overflatebehandles når de er tørket til en trefuktighet på 18-20%. Vær og temperatur etter legging avgjør hvor raskt du kan overflatebehandle. Er det godt vær i 3-4 uker sammenhengende i perioden april til juli kan bordene overflatebehandles. Ski Bygg anbefaler terrassebeis til CU-impregnerte terrassebord. Behandling med terrassebeis gjentas hvert annet eller tredje år. Dersom du velger terrasseolje bør du behandle gulvet en gang i året.

STORT UTVALG AV FASTE LENGDER! 22


CU-IMPREGNERT HOLDBARHETSKLASSE 1

Et terrassebord som er trykkimpregnert er et holdbart og rimelig valg, og det er derfor hyppig valgt blandt norske forbrukere. Treverket behandles med kobbermiddel, kjemisk benevnelse CU, som beskytter treverket mot råteog insektangrep, under forutsetning av at eksponerte flater overflate-behandles. Moderne CU-impregnert trevirke regnes ikke som farlig avfall.

PROFILER PÅ TERRASSE:

TERRASSEBORD CU-IMPREG. FINNES I 95, 120 OG 145 MM BREDDE. TYKKELSE 21 0G 28 MM.

Fordeler med CU-IMPREGNERT: Lang tradisjon

| Mye for pengene |

23

Mange valgmuligheter


LAGERFØRTE TERRASSEBORD ROYAL IMPREGNERT Nobbnr.

Navn

Lengde

23304181

28X120 ROYAL KLAR

FASTE LENGDER

41330572

28X120 ROYAL BRUN

3,6M

41330622

28X120 ROYAL BRUN

4,2M

41330655

28X120 ROYAL BRUN

4,8M

49335841

28X145 ROYAL BRUN

52078437

28X120 ROYAL GRÅ

3,6M

52078456

28X120 ROYAL GRÅ

4,2M

52078494

28X120 ROYAL GRÅ

4,8M

50712983

28X120 ROYAL DUO BRUN

3,6M

50713036

28X120 ROYAL DUO BRUN

4,8M

52265413

28X145 ROYAL A-RILL BRUN

SKRUER: SKI BYGG ANBEFALER SYREFASTE SKRUER 4,2X55 A4 OG ESSVE A4 TERRASSESKRUE, NOBB NR: 43845075 UNO CONCISE MØREROYAL Nobbnr.

Navn

Lengde

56597005

28X120 UNO CONCISE MØREROYAL GRÅ

4,2M

56597032

28X120 UNO CONCISE MØREROYAL GRÅ

4,8M

SKRUER: SKI BYGG ANBEFALER RUSTFRIE, ALTERNATIVT SYREFASTE SKRUER 4,2X55 OG ESSVE A2 ALT. A4 TERRASSESKRUE, NOBB NR: 43845037 ALT. 43845075 24


KEBONY

* BESTILLINGSVARE

Nobbnr.

Navn

Lengde

45720265

28X120 KEBONY FURU

3,6M

45720273

28X120 KEBONY FURU

4,2M

45720284

28X120 KEBONY FURU

4,8M

*45720341

22X142 KEBONY CLEAR RAP MED SPOR

3,0M

*45720356

22X142 KEBONY CLEAR RAP MED SPOR

3,6M

*45720360

22X142 KEBONY CLEAR RAP MED SPOR

4,2M

*45720375

22X142 KEBONY CLEAR RAP MED SPOR

4,8M

*45720318

22X142 KEBONY CLEAR RAP GLATT

3,6M

*45720337

22X142 KEBONY CLEAR RAP GLATT

4,8M

SKRUER: SKI BYGG ANBEFALER SYREFASTE SKRUER 4,2X55 A4 OG ESSVE A4 TERRASSESKRUE SYREFAST, NOBB NR: 43845075.

THERMOBEHANDLET Nobbnr.

Navn

45174935

26X115 VARMEBEHANDLET FURU

45174946

26X140 VARMEBEHANDLET FURU

*54933495 * BESTILLINGSVARE

26X130 VARMEBEHANDLET ASK

SKRUER: SKI BYGG ANBEFALER SYREFASTE SKRUER 4,8X75 A4 OGESSVE A4 TERRASSESKRUE, NOBB NR: 43845086 25


LAGERFØRTE TERRASSEBORD CU-IMPREGNERT Nobbnr.

Navn

Lengde

56085426

FURU 28X120 TERASSEBORD

3,6M

56085445

FURU 28X120 TERASSEBORD

4,2M

56085464

FURU 28X120 TERASSEBORD

4,8M

56085483

FURU 28X120 TERASSEBORD

5,4M

SKRUER: SKI BYGG ANBEFALER RUSTFRI SKRUER 4,2X55 A2 OG ESSVE A2 TERRASSESKRUE, NOBB NR: 43845037

KOMPOSITT GOODLIFE Nobbnr.

Navn

Lengde

55993121

24X133 BEACH HOUSE GRÅ

4,8M

55993140

24X133 BUNGALOW BRUN

4,8M

55993117

24X133 BEACH HOUSE GRÅ

3,6 M

55993136

24X133 BUNGALOW BRUN

3,6 M

56549965

CORTEX SKRUER BEACH HOUSE GRÅ

56550037

CORTEX SKRUER BUNGALOW BRUN

26


MONTERINGSVERKTØY Profil

Nobbnr.

Navn

50611275

FIBRON PHANTOM 24MM KLIPS + SKRUER

50611324

ENDEKLIPS

51960716

EASYFIX BJELKESKO 10MM (10STK/POSE)

51960720

EASYFIX BJELKESKO 24MM (10STK/POSE)

51960735

EASYFIX BJELKESKO 38MM (10STK/POSE)

52883513

CORTEX SKRUER OG PLUGGER A25 STK

KONSTRUKSJONSVIRKE Nobbnr.

Nobbnr

54230960

FURU 48X98 CUIMP K-VIRKE C24

54228784

FURU 48X148 CUIMP K-VIRKE C24

Lengde

Nobbnr

Nobbnr

Lengde

48X198 54228841 FURU CUIMP K-VIRKE C24

3,9M

3,6M

48X198 54228856 FURU CUIMP K-VIRKE C24

4,5M

48X148 56087095 FURU CUIMP K-VIRKE C24

4,2M

48X198 54228860 FURU CUIMP K-VIRKE C24

4,8M

48X148 56105923 FURU CUIMP K-VIRKE C24

4,5M

48X198 54228875 FURU CUIMP K-VIRKE C24

5,1M

48X148 56087114 FURU CUIMP K-VIRKE C24

5,1M

FURU 48X198 56087220 CUIMP K-VIRKE C24

5,4M

FURU 48X148 56087125 CUIMP K-VIRKE C24

5,4M

27


TERRASSE | SKI BYGG

CAMO CAMO SKRUMAL PRO-NB 3,2 CAMO SKRUMAL PRO-X1 1,6 Bordbredde 83-125 MM NOBB: 49217102

Bordbredde 133-148 MM NOBB: 49217117

CAMO er et system for kantinnfesting ved montering av terrassebord. Skruene blir skjult, og er ikke synlige på overflaten. Camo Skrumal er laget for å fungere med spesialdesignede Camo-freseskruer. Skrumalene finnes med flere typer avstandsklosser, 1,6 mm for CU impregnert, 3,2 mm for royal og 5mm.

CAMO DRIVE SKRUEAUTOMAT

CAMO kantinnfesting passer alle typer terrassebord. Systemet består av skrumaler, avstandsklosser, bor, bits og freseskruer. CAMO kantinnfesting anbefales av Kebony, Moelven og Marnar Bruk. Avstandskloss finnes i tre tykkelser: 1,6mm for tradisjonelle CU-impregnerte terrassebord, 3,2mm for Royal-behandla terrassebord og 5mm for Kebony og andre varmebehandla terrassebord. VIKTIG: følg leggeveiledning fra produsenten av terrassebordene. Spesielt med tanke på avstand mellom terrassebordene. SKRUER TIL SKRUMALEN: VELG MELLOM 3 ULIKE KVALITETER: A4 Syrefaste, A2 Rustfrie og C4 Protech coated. 28


TERRASSE | SKI BYGG

ESSVE MONTERINGSVERKTØY HDS 110-150

Monteringsverktøy for skjult montering i terrassebord. Bena på monteringsverktøyet klemmes fast mellom terrassebordene for å få samme avstand mellom hvert terrassebord. Følg trevareleverandørens monterings- anvisning for avstand mellom terrassebordene, for å optimalisere kvaliteten av sluttresultatet. Bitset kan suppleres, nobb nr: 55821655. Det medfølger shims med verktøyet slik at avstanden mellom bordene kan justeres i forhold til trelastleverandørenes anbefalinger. SKRUER TIL SKRUMALEN: A4 syrefaste skruer i dim 4,8x60mm, nobb nr : 49536900

29


STAVREX Er du lei av å grave ut til søyler eller å vente på at betongen skal tørke? Med Stavrex jordskruer går monteringen raskt og enkelt. Kun fjell kan stoppe deg. Stavrex jordskruer er galvaniserte jordskruer som garantert holder i mange år. Spar tid, ingen betong og eller graving. Skru ned og start montering av terrassen, gjerde, bod, skilt eller annet med en gang. Enkel montering, gjør det selv eller få en håndverker til å hjelpe deg.

30


MULTISTOLPE Finnes i størrelsene 70x70x200-ende, 70x70x200-skjøte, 70x70x200-hjørne og fargene brun RB.10 og Grå RG.25, alle i MøreRoyal® -kvalitet. MULTIstolpen har ferdig freste spor som er tilpasset Møre Royal terrassebord 28 mm. Kan brukes for å feste levegger og gjerder og mye annet. MULTIstolpen er også et hjelpemiddel for å lage store og små kasser, blomsterkasser og lignende, her er det bare kreativiteten som stopper.

31


GLASSREKKVERK ICOPAL Glassrekkverk på terrassen gir deg fullt utbytte av en vakker utsikt samtidig som det bidrar til å øke romfølelsen, både ute og inne. Icopal Glassrekkverk har et stilfullt, moderne design og leveres med håndløpere i syrefast stål (AISI 316). Icopal Glassrekkverk består av klart, herdet laminert sikkerhetsglass og solide festeanordninger i syrefast stål. Glassrekkverket kan enten toppmonteres eller frontmonteres. Rekkverksstolpene i syrefast stål har fire ferdige påsatte glassfester pr. glass, som sikrer trygg montering av glasset. Veggfester til glass og håndløper gjør også tilpasningen enklere. Glassfeltene leveres i bredder for c/c 1200 mm, 1100 mm, 1000 mm, 900 mm, 800 mm, 700 mm, 600 mm, 500 mm, 400 mm, 300 mm og 200 mm, som gir fleksibilitet.

32


GLASSREKKVERK PLASTMO I tillegg til å skape trygghet og sikkerhet, skal et glassrekkverk smelte godt sammen med bygningens design og arkitektur. Rekkverket er norskprodusert og i et moderne og stilrent design, som bidrar til et hyggelig utemiljø. Glassrekkverket er testet og har den nødvendige styrke og stabilitet, som kreves av et rekkverk. Systemet består av solide profiler i pulverlakkert aluminium samt 2-lags herdet laminert sikkerhetsglass, som gir et stabilt og sikkert rekkverk. Det leveres i 4 farger på stolper samt 3 farger i glass. Glassene er bestillingsvarer, da de produseres etter ønsket bredde, slik at du får den beste løsningen til ditt prosjekt. Glassrekkverket leveres både som topp- og frontmontert. Alle stolper leveres i pulvelakkeret aluminium i pakker med komplett tilbehør.

33


TERRASSE | SKI BYGG

LEVEGGER MØRE ROYAL • Skjerm for innsyn og vind med tette vegger, eller åpne for utsikt med vegger med glass. • Lik kledning på begge sider, så leveggen er like pen på utside og innside. • Ingen synlige skruer på veggflatene. • Enkel montering - ingen tykke stolper i sammenføyingen av veggene, men stolper kan brukes dersom mange skal monteres i rekke og veggenetrenger avstiving. • 4 ulike typer veggelementer tilgjengelig. • Alle glass er i 4 mm herdet glass. • Solid ramme på 36x73 millimeter. • Kan festes i eksisterende konstruksjon eller frittstående ved hjelp av stolper. • Kan festes på dekke av tre, betong, bakke eller fjell. TIPS: ESSVE har fargede treskruer med både grå og brune hoder for et helhetlig inntrykk. Om tykkelsen på rammen er 36mm kan f.eks. denne brukes: ESSVE fasade skrue syrefast A4, Brun, 4,4 x 65mm. nobb nr : 54446594 eller grå, 4,4 x 65mm, nobb nr: 54446560 Begge varianter finnes også i 2mm lengde.

Montering direkte på dekke

Montering på klosser

34

Montering mellom stolper - særlig viktig med åpning under på vindutsatte steder


LEVEGG VARIANTER MøreRoyal® GRÅ RG.25

2 glass 120b x 180h NOBB 51757595

1 glass 120b x 180h NOBB 51757716

Tett 120b x 180h NOBB 51757334

1 glass 60b x 180h NOBB 51757803

Tett 120b x 180h NOBB 51757296

1 glass 60b x 180h NOBB 51757792

MøreRoyal® BRUN RB.10

2 glass 120b x 180h NOBB 51757372

1 glass 120b x 180h NOBB 51757644

35


TERRASSE | SKI BYGG

TALGØ PLUSSCONCEPT GJØR UTEROMMET DITT KOMPLETT MED BYGGESYSTEM FRA TALGØ

• Byggesettene kommer i ferdige moduler og har mange valgmuligheter. • Alle byggene består av moduler i 60 cm og 120 cm bredder, i 220 cm høyde. • Alle byggene har en dybde på 266 cm. Modulene har ulike design; tett, med ulike glassfeltløsninger og med ulike dørløsninger. Byggesettene kommer komplett med unntak av gulv. • Vedlikeholds vennlig med MøreRoyal® , finnes i grå og brun. • Enkel montering og håndtering. • Arkitekttegnet av BLOM Arktitekter et konsept for modulbaserte løsninger med stor fleksibilitet og valgfrihet, høy kostnadseffektivitet og moderne design!

OPPLEV VÅRE FLOTTE UTSTILLINGER PÅ SKI OG BE OSS OM TILBUD. Se stort utvalg av størrelser og muligheter på byggmodul.talgo.no/app

skibygg.no • Tlf. 64 85 46 00

FORBEHOLD OM TRYKKFEIL. SORTIMENT OG UTSTILLINGER VARIERER MELLOM VAREHUSENE, ALLE PRODUKTER KAN SKAFFES VED BESTILLING PRISENE GJELDER TIL 01.07.2019

Forbehold om trykkfeil. Sortiment og utstillinger varierer mellom varehusene, alle produkter kan skaffes ved bestilling


TERRASSE | SKI BYGG

Forbehandling Nytt impregnert treverk bør tørke 1–2 måneder, avhengig av været etter oppsetting. Etter tørketiden på 1–2 måneder, må eventuelle utslag av kobbersalter, (grønne krystaller) fjernes ved bruk av stiv børste. Skyll av med vann og hageslange. Treverket skal være rent og tørt før behandling med terrassebeis eller olje. Sluttbehandling/toppstrøk Når treverket er tørt, påføres et strøk Trebitt terrassebeis. Stryk godt ut. Eventuelt overskudd tørkes av med en lofri klut/fille. Beisen/oljen skal trenge inn i treverket, og ikke danne film. Best resultat oppnås ved å behandle 1–2 bord i bredden i hel lengde. Unngå påføring i sterkt solskinn, fuktig vær, og ved lav temperatur (under + 10 °C). Sjekk at det ikke er meldt regnvær det første døgnet etter påføring. 37


Varmebehandlet tre har en flott brun farge. Denne opprettholdes ved å olje med pigmenterte oljer som er tilpasset treets farge. Oljing av overflaten må gjentas ved jevne mellomrom, med minst 1 strøk annet hvert år. Vår anbefaling av olje er Osmo oljer for varmebehandlet tre, med riktig farge. Om man ønsker å ha overflaten ubehandlet vil man få en rask gråning av fargen. Denne sølvgrå fargen blir flott og meget jevn. Forandringen skjer allerede første sommeren. Uansett om man oljer eller ikke, bør vanlig vedlikehold utføres. Vi anbefaler rengjøring med Osmo Garden Clean etter behov. Dette for å få bort vanlig forurensning og smuss. Spør oss om hjelp til riktig behandling og vedlikehold av terrassebord! 38

Profile for Ski Bygg

Trelastbrosjyre 2020  

Trelastbrosjyre 2020  

Profile for skibygg