Page 1

Skandinaviska

15 Augusti 2012 No.16 Nästa nummer 29 Augusti www.skandinaviska-bladet.com

Djur som far illa‌ sid.5 och mitten


2

Ricokebap.jimdo.com


3

Din plastkork kan rädda liv I Sverige pantar vi flaskor, sorterar sopor äter ekologist odlat. När vi kommer hit verkar många av oss inte bry oss om detta längre. Vi som bott här i många år, vet att detta är ganska nytt här i Spanien. Många har rent av inte upptäckt att det faktiskt går att vara lite miljömedveten här. Nu kan man naturligtvis inte jämföra Sveriges sopsortering med den här, men här finns stora gröna containerliknande saker för glas på gatorna, i många butiker kan du lämna in dina batterier, på apoteket lämnar du in utgångna mediciner, stora gråa containers finns runt om stan för klädinsamling… Så långt som till att panta tomglas har vårt nya hemland dock inte kommit än, men du kan göra gott med korkar, alla sorter bara de är av plast, vattenflaskor, pulverkaffelock, schampolocken, kort sagt har du ett plastlock, spar det. Insamling pågår runt om på flera platser, det är bara gå dit och lägga locken. På så sätt hjälper du till, locken säljs och pengarna går sedan oftast till att hjälpa ett sjukt barn. På vår hemsida har vi lagt in några ställen vi känner till, där du kan lämna dina korkar. Vet du fler ställen? Hör av dig till oss på post@skandinaviska-bladet.com, så lägger vi in det på weben. Monicha & Bessie

Utgivare: De Facto Ditribution. La Mata –Cabo Roig Redaktör: Monicha Blomberg Annonser: Bessie Laine bessie@skandinaviska-bladet.com Kontakt: 698 779 822 post@skandinaviska-bladet com www.skandinaviska-bladet.com Tryck: Imprenta Guardamar Upplaga: 3.000 ex A-101-2012

Den Japanska arkitekten – ångrar - att han övergav snigeln

Tokyo, aug 6 (Reuters) -. Den japanska arkitekten Toyo Ito sa idag att han ångrade att han övergett sitt avstannade projekt Slam Spa (SNIGELN) Torreta III, Torrevieja. Snigeln brann till vissa delar ner i mars i år, om detta säger arkitekten, "ett arbete som innebär nya utmaningar", i en intervju med Efe. "Vi försöker att reda ut situationen med de lokala myndigheterna genom vårt kontor i Spanien, men vi har inte fått någon tydligt svar", säger Ito, som även varit arkitekt till andra projekt i Spanien Torres Fira de Barcelona eller Parque de la Gavia i Madrid . Den 5 mars skadades Snigeln i en brand, till synes anlagd, branden förstörde mycket av den enda byggnaden som aldrig avslutades. Bygget hade en budget på 1,5 miljoner euro. Bygget avstannade 2004, byggherren ansåg då att kommunen inte uppfyllt sina krav, ett servitut fattades. Nu överväger de att invadera offentlig mark.


4

Hyr du ut din bostad? Kolla här – du kan få böter! Den brittiska ambassaden har gått ut med en varning till de som hyr ut semesterbostäder i Spanien.

Detta är särskilt viktigt i Katalonien, Balearerna och Kanarieöarna, där uthyrning av semesterbostäder på kort sikt är strikt reglerad.

De som hyr ut sin bostad kan få enorma böter om villkoren inte överensstämmer med spansk lag.

Myndigheterna i dessa områden slår ner på villaägare som hyr ut sina fastigheter till turister (i synnerhet genom online-annonser) utan att iaktta spansk lag.

Den brittiska ambassaden har fått kännedom om ett antal fall där husägare har böter på upp till 30 000 euro för uthyrning utan rätt tillstånd. Bestämmelserna om uthyrning av turistlägenheter (Apartamentos Turísticos) och fritidshus (viviendas vacacionales) varierar beroende på region. Kontrollera den lokala tillståndsgivningen och lagar med ditt lokala Rådhus (Ayuntamiento).

Fastighetsägare som hyr ut sin bostad på lång sikt behöver i allmänhet inte att ansöka om ett särskilt tillstånd. Det är dock värt att söka professionell rådgivning för att se till att du följer den spanska lagstiftningen och att du använder rätt hyreskontrakt. Det finns olika typer av kontrakt beroende på hur länge du hyr ut din bostad, som arriendos de vivienda som är i minst fem år och arriendos de temporada som i allmänhet är ett år eller mindre. Du kan köpa dessa avtal i tobaksaffärer. Ägare av fastigheter bör också vara medveten om att oavsett om du är bosatt i Spanien eller Skandinavien, måste du deklarera dina hyresinkomster till de spanska skattemyndigheterna Text: Monicha Blomberg


5

Grisarna åt på sina kamraters lik – djurplågeri på hög nivå Guardia Civil i Murcia, har uppdagat vanvård i en svingård i staden Lorca,Murcia, vid inspektionen fanns 60 vanvårdade grisar på gården. Djuren saknade mat och vatten och hade börjat förtära liken av andra svin, som redan dött på gården. Grisarna var uppenbart undernärda, bara skinn och ben på de som överlevt, flera av grisarna hittades liggande på golvet kvidande av plågor uppger Guardia Civil i ett pressmeddelande.

Även råttor hade tagit sig in till grisarna och åt på de döda kropparna. I ett dike hittades dessutom dumpade döda griskroppar, som hade legat en längre tid, kropparna var i ett framskridet stadium av förmultning. Det hela rör sig om ett flertal brott mot djurens rättigheter.

Om ägaren till grisarna är anhållen framgår inte av pressmeddelandet.


6

Den här veckan har finska spalten semester Arbetslösheten minskade med 4,92 % i juli Juli stängdes i Torrevieja med 9 687 arbetslösa, detta är 4,92 procent mindre än siffrorna för juni som stängde med 10 189 arbetslösa i kommunen. Det är främst turistnäringen som gett de 502 personerna arbete, där arbetslösheten minskade med 5,76 procent. En överaskande siffra var att arbetslösheten inom byggsektorn minskade med 2,34 procent under juli. Den totala arbetslösheten var dock 515 personer högre än juli 2011 i Torrevieja.

Ingen motorvägspåfart i Playa Flamenca

Bryssel avgör Spanska småsparares öde Tusentals spanjorer har förlorat sina besparingar då landets mindre banker har gått under. Nu ska ett beslut i Bryssel avgöra om de får tillbaka sina pengar, skriver Financial Times.

Högsta domstolen har gjort avslag på en ansökan från kommunen, om en ny påfart till motorvägen i en urbanizacion i Playa Flamenca. Tvisten har pågått i 8 år, men blev nu slutgiltigen nej från Högsta domstolen, med motivering ”ljudnivån skulle bli för hög i området”, samt att ”det är olämpligt att lägga en motorvägspåfart i ett bostadsområde”. Handlarna i Playa Flamenca har hävdat att en ny påfart skulle gynna tillväxten i området.


7

Var du där, eller ska du dit? A.L.M TRIO Nu är Mikael Rösten tillbaka med hela trion och jazz. Varje torsdag på slottet i San Miguel

Lazy Town Besökte Habaneras köpcentrum den 6 och 7 augusti, gratisplatserna var fyllda till bristningsgränden.

Discoteca Xairo Tusentals ungdomar deltog i den traditionella sommarfestivalen, med kostymparty i Orihuela Costa förra onsdagen FOTO: ELISEO MONTESINOS LORENTE

Cardiff Blues Choir Royal Swedish Cadet Band till Torrevieja onsdagen den 22 augusti i en blåsorkester festival som pågår 21-15 augusti , läs alla tider på vår hemsida. www.skandinaviska-bladet.com

från Storbritannien sjunger till förmån för AFA. Onsdagen den 22 augusti kl.20.30 i Musikpalatset. Biljetter 3 euro i teaterkiosken tis-fre kl.1921 samt vid entrén två timmar före.


8

Svensk familj vilse på vandring – fick larma räddningstjänsten Policia local fick i fredags efter ett nödsamtal till 112, rycka ut och rädda ett svenskt par och deras 15 åriga son. Trion hade irrat bort sig i El Puig Campana, ett populärt område för turister i närheten av Finestrat. Familjen larmade själva räddningstjänsten efter att de insett att de gått vilse i området, och var utan vatten i hettan.

Räddningstjänsten satte in en helikopter i sökandet och fann den försvunna svenska trion vid 16.00 tiden. Familjen flyttades till ett område kallat La Font de Moli, för undersökning, den 15 åriga sonen visade vissa tecken på uttorkning. Men det fanns ingen anledning att föra familjen till sjukhus. Fakta: El Puig Campana ligger i en berskedja som är populär bland vandrare, Sierra de Sistemas Betico. I bergskedjan finns även Aitana 1 558 meter, El Puig Campana mäter 1 410 meter över havet.


9

Plundring av Mercadona och Carrefour – med hjälp av Borgmästaren i Marinaleda Förra tisdagen plundrade SAT (Sindicato Andaluz de los Trabajadores) två livsmedelsbutiker för att ge mat till personer som hungrade. En grupp anhängare av vänsterorganisationen, tog sig in i två butiker, Mercadona i Ecija och Carrefour i Arcos där de plockade flera kundvagnar fulla med varor och lämnade därefter butikerna med varorna utan att betala. Utanför butikerna pågick demonstrationer mot besparingarna, ledda av Sánchez Gordillo. Mercadona har gjort en anmälan om händelsen, en talesman för Mercadona säger

att de delar oron för de familjer som har det svårt nu, men tillägger att det bästa sättet att hjälpa de krisdrabbade familjerna på är att skapa arbetstillfällen, något som Mercadona är ledande på i Spanien. Den kontroversiella Juan Manuel Sánchez Gordillo är borgmästare i byn Marinaleda, Sevilla. Juan Manuel är med i SAT (Sindicato Andaluz de los Trabajadores), en vänsterorganisation och även ledamot för Izquierda Unida i det andalusiska regionalparlamentet.


Himlen ödet för m Nya data visar att Valencia regionen har slaktat det högsta antalet hästar i hela Spanien under de första fyra månaderna 2012, 3 427 hästar har gått på slakt, det är drygt 41 % mer än i fjol. Den ekonomiska krisen i Spanien har lett till att nästan 5 000 hästar slaktas i hela landet per månad. Vissa slakterier har långa väntetider för de som tvingas göra sig av med sin bästa vän. På vissa slakterier slaktas över 150 hästar per dag. På Easy Horse Care Rescue tror man att detta bara är ”toppen av ett isberg”, en siffra som bara representerar de registrerade hästarna. I Spanien finns fem gånger så många ”illegala” hästar utan papper, som statistiskt inte finns. Vad händer med dessa? Ägarna kan inte lämna dessa hästar till slakteriet utan papper, många gånger finns inget val då de inte ens har mat till sina barn. Då återstår bara att lämna hästarna till sitt öde, ströva fritt, lämna hästarna någonstans i skydd av mörkret på natten, något som jag hoppas tar lika hårt på dess ägare som på hästen. Detta öde var något som drabbade Captain och Hope (se bild omslag), de lämnades till sitt

öde, i ett garage, utan vare sig mat eller vatten, lämnade att svälta ihjäl. Vi på Bladet tog kontakt med Carlos, i Torre Pacheco. Carlos är hästhandlare och uppfödare sedan generationer, tillsammans med sina söner Ricardo och Antonio bedriver han sin verksamhet från två stall i Torre Pacheco. Det är nu ca 6 månader sedan vi besökte Carlos sista gången, då fanns det på gården mycket mer hästar än vanligt – och nästan alla var magra. Nej, Carlos missköter inte sina hästar, han snarare älskar dem och skämmer bort dem med allehanda sötsaker, något som de flesta Spanska hästar inte känner till. Detta trots att Carlos är en äldre spanjor, något som vi nordbor likställer med mer eller mindre likgiltiga för djur har han också emot sig att han är zigenare, alltså den värsta sorten. Men alla magra hästar då, det var hästar som grannar, affärsbekanta och andra som hört talas om Carlos helt enkelt lämnat in, för att de inte hade råd att ha kvar dem, två av hästarna hade kommit ”av sig själv” på natten och stod trötta, hungriga och törstiga bundna vid grinden. Carlos med söner som inte själva hade råd att


många friska hästar föda alla dessa hästar, kom då på den geniala iden att starta en ”hästmarknad”, där folk kunde köpa allehanda ting (även hästar för de som önskade), alla pengar skulle gå oavkortat till hästarna. När vi nu tog kontakt med Carlos igen berättade han att iden tyvärr inte fungerat, besökarna och därmed pengarna hade uteblivit. Han berättar vidare att de registrerade ”Pura Raza” han får in, kan han oftast sälja för en ”spottstyver” till den tyska marknaden oavsett om de inte är i den bästa kondition. De hästar som går till slakt runt om i landet, verkar dock inte ens vara välkomna som kött. Manuel Gonzalez, generalsekreterare köttföreningen har säkerställt att det inte finns någon marknad för försäljning eller uthyrning av hästar några av uppfödarna har inte råd med de höga kostnaderna att mata hästarna, en kostnad han uppskattar till cirka 300 € per månad. Han tillade att det finns lite efterfrågan på denna typ av kött i Spanien - det går till foder för sällskapsdjur eller exporteras till Frankrike, Italien, Belgien och Grekland där denna typ av livsmedel efterfrågas - priset är någonstans mellan nötkött och griskött.

Ordförande i National Association av Spanska puraraza, Javier Conde, säger, uppfödare och gårdar är hårdast drabbade och att sälja har blivit svårt, priserna de får är låga, lägg där till att priserna för att hålla en häst skjutit i taket de senaste åren. Från Easy Horse Care Rescue uppger man, ”Alla kämpar ekonomiskt och hästar är dyra att hålla", "Vi får ständigt samtal om hästar som finns försummade och övergivna”. Både centret och Carlos är fast beslutna om att fortsätta sitt arbete, på centret uppger man att man ska fortsätta att utbilda allmänheten och särskilt ungdomarna för att stoppa att detta händer i framtiden. ”Det är unga hästar i början av sitt liv som föds upp och sedan säljs för sitt kött inom ett år, eftersom det inte finns någon som vill köpa dem - men ändå stona används för att föda upp fler. Det måste till en lagstiftning för att stoppa detta. Text: Monicha Blomberg


12

KLIPP & FÖN från 25€

Rallystjärna i segelolycka, utanför Alicante

Mikael Eriksson talar med pressen efter räddningen på havet.

Ett Svenskt par har tillsammans med ett finskt par, råkat ut för en olycka med sin 18 meter långa segelbåt, utanför Alicante. Olyckan inträffade när de var på väg från Formentera till Torrevieja, då deras båt börjat ta in vatten 18 sjömil (30 km) utanför Alicantekusten. Paren satt sig i livbåten och en helikopter och en räddningsbåt skickades till platsen, och de fyra kunde föras oskadda till hamnen i Alicante. Sjöräddningen uppgav att det vid tillfället var grov sjö i området. De fyra olycksfåglarna är samtliga i 50-års åldern. ”Det var panik, men nu är vi lugna”, säger Mikael Ericsson en av de som var på segelbåten. ”Självklart blev jag rädd när båten började ta in vatten”. De miste alla sina tillhörigheter, i den olycka som kunde slutat i tragedi. Mikael Ericsson är svensk rallystjärnan – med segrar argentinska och finska rallyt 1989


13

Nytt ”La Zenia Boulevard” i Guardamar – under planering

Skapa ett shoppingområde som liknar La Zenia Boulevard, nära N332, men med bättre tillgång för fotgängare. Det är ett förslag från regeringen under ledning av Carmen Verdú, Borgmästare i Guardamar. Nu har kommunen utlyst en tävling för att designa området, där en stor vikt läggs på att

centret ska vara lättillgängligt för fotgängare. Området omfattar hela sträckan bredvid de tre rondeller som finns längst N332, Guardamar, att kunna nå området med bil kommer därför att bli enkelt. Borgmästaren, Carmen Verdú, förklarade att "vi vill ha ett shoppingområde liknande den i La Zenia, men med bättre tillgång för fotgängare." För att uppnå detta har kommunfullmäktige utlyst en formgivningstävling för att bygga en gångväg”. Borgmästaren medgav att "bron som vi hade planerat för fordon och fotgängare inte kan förverkligas på grund av den ekonomiska krisen." Frågan är om hela projektet kan förverkligas, nu i kristider?


14

Frikändes för utnyttjande av min- Europa måste fortsatt hjälpa Spanien- med att lösa de ekonomiska problemen derårig- efter att ha tillbringat Spanien har för närvarande väldigt svårt att två år i häktet refinansiera sina skulder. Europa måste fortsätta arbeta med att hjälpa till att lösa problemen med likviditeten och räntespreadarna. Det uppger Spaniens premiärminister Mariano Rajoy, enligt Reuters. Rajoy uppger att han har skickat ett brev till de europeiska ledarna där han önskar en debatt och ett påskyndande av reformarbetet, uppger nyhetsbyrån SIX Domen grundar sig på bristen på bevis och de motsägelser och felaktigheter i vittnesmål från offret. Mannen tillbringade mer än två år i häkte, och nu har rätten frikänt mannen i brist på bevis. Den nu frikända mannen är från Colombia och bosatt i Torrevieja, det var hans förra sambo som anklagat mannen för att ha utnyttjat hennes dotter sexuellt mellan 2004 och 2009. Rätten hittade många motsägelser och svagheter i vittnesmålet, vittnet kunde inte uppge var och när det skulle ha inträffar, inte heller några detaljer om hur det skulle ha gått till. Rätten utryckte sin förvåning över att flickan inte kunde ge en enda detalj på något som skulle ha inträffat i 7 år upp till tre gånger per vecka. Enligt rapporter från psykolog var flickan i intervjun inte "inte fri och spontan”. Svaranden kan nu välja att kräva ersättning för sin tid i fängelset efter att han frikänts för detta allvarliga brott mot honom.

Nu kan du förnya ditt busskort i Torrevieja För dig som vill förnya ditt ”medborgarkort” som ger tillgång till kollektivtrafik för boende som är registrerade i Torrevieja tas ingen avgift ut. Från måndag 6 augusti kan du ta förnya ditt kort på Gamla Rådhuset, efter överenskommelse per telefon 966 928 552, e-post tarjetaciudadano@torrevieja.eu eller Department of Transportation, som ligger på Avenida Gregorio Marañón nr 1 (gamla ADL). Kortet kommer att kosta 35 euro för nya användare. Kortet har funnits ett år och 8 000 kort utfärdades första året.

En av Torreviejas mest kända konstnärer avliden Vicente Solano Ruiz "Solano", en av de mest kända målare i Torrevija genom tiderna, avled i fredags vid en ålder av 86 år. Han hade en tid varit borta från duken, men har lämnat efter sig enorma spår av konst och skapande. Han hade sin storhetstid på 70-talet, då hans målningar visades upp både i Madrid och Torrevieja. 1968 fick han ett stipendium från den lokala konstföreningen i Alicante


15

215 personer får dagligen använda sig av social catering i Torrevieja

Bilden har inget samanhang med texten

Föreningen Alimentos Solidarios Concepción Sala ger dagligen mat till 80-90 familjer (215 personer) i Torrevieja. Sedan januari i år har frivilligorganisationen gett ut 22 240 måltider, till familjer med allvarliga ekonomiska svårigheter.

A

ny e M e t r a la C

Borgmästaren i Torrevieja, Eduardo Dolon och ordförande för Alimentos Solidarios Concepción Sala har tecknat ett samarbetsavtal, som ger föreningen 33 000 euro, vilket kommer att användas till att anställa en kock, sociala utgifter, försäkring, mat förvärv, inköp av köksutrustning och saker som behövs för att distribuera maten samt avgifter för telefon och Internet. Föreningen är en frivilligorganisation som hjälper de mest utslagna i Torrevieja med att bidra med mat och lite bättre livskvalité. Förutom de drygt 22 000 måltider föreningen delat ut i år har de bidragit med 7 984 liter mjölk och 7 984 paket kex. Under de senaste dagarna har föreningen noterat att totalt 30 familjer inte längre drar nytta av denna sociala catering, då de fått arbete.


16

Dramatisks jakt på tjyvar i Torrevieja Polisen grep på torsdagen två misstänkta tjuvar, av sydamerikanskt ursprung, de upptäcktes av polisen mitt under pågående inbrott. Händelsen inträffade på eftermiddagen runt fyra på C/Calera 22 som ligger bredvid vårdcentralen. Tjyvarna hade först säkerställt att ingen var i huset innan de tog sig in via balkongdörren. Källor med insyn i utredningen säger att allt tyder Foto: E. Montesonos Lorente på att de två männen tagit sig in via en arbetsplats i anslutning till bostaden.

Guardia Civil lyckades fånga tjyvarna när de försökte fly från platsen. Innan gripandet var det en dramatisk polisjakt i vilken både poliser och tjyvar riskerade sina liv genom att upprepade gånger hoppa från balkong till balkong i de omgivande husen. Slutligen lyckades polisen fånga brottslingarna, som har många prejudikat för liknande brott och misstänks vara ansvariga för många rån i Torrevieja, vid gripandet bar tjyvarna på tjyvgodset. Brottslingarna gick till domstol på fredagen.


17

SUDOKU 2 6

Svalare efter helgens värmebölja

9 4

8

7 9

1

6

7

5

1 9

3 2

4 7

8

7

5

8

2 3

1

1 4

Efter helgens värmebölja med närmare 40 grader, kommer temperaturen nu går ner till mellan 30—34 grader de närmsta 10 dagarna. Passa på att njuta av ”svalkan” för vem vet hur länge den varar...förmodligen längst till augusti 2013

Vad är ditt tips för att svalka sig i värmen? Torbjörn Colling Redaktör Bulletinen

49 år Villamartin - Ja du att svalka sig nu är ju inte det lättaste. Ersätt fast mat runt lunch med iskalla smoothies fulla av frukt, det gör jag. Jobba hemma nära poolen, drick vatten.

Anne Louise Johansson 39 år Malmö/Sverige

- Gå till stranden

Manuel Vazques Shakira Blomberg

36 år Bilbao

10 år Torrevieja

- Stanna hemma, och inte åka till Costa Blanca

- Drick Coca Cola och bo i poolen.

Per Johansson 43 år Malmö/Sverige

- Min fru sa till mig att jag skulle lägga is i strumporna, så det blir mitt tips

Montse Ruiz Jerez 47 år Torrevieja

- Åk till Sverige eller Norge.


18

Rubrikannonser

”Krubb”-testet

LOKAL TORREMARINA TORREVIEJA TILL SALU Säljer min lokal i shoppingcenter Torremarina 40m2 butik samt 10 2m lager/kök, mycket bra läge i passagen med bl.a tips/tidningsbutik o Marcadona precis utanför. Det bor mycket Scandinaver i området. 9000 € eller högstbjudande. Vid intresse ring 634377516 eller maila milo042@live.se.

JOBB /BOSTAD/VÄRDFAMILJ SÖKES Mitt namn är Patricia Henriksson, 21 år, bosatt i Stockholm. Jag söker en värdfamilj eller liknande som kan ta emot inneboende alt. hyra ut ett rum. Jag är skötsam ,passar barnen i familjen om det finns några och hjälper till i hushållet. Jag letar främst i Torrevieja-området, Letar även arbete. Tveka inte att kontakta mig! patriciahenriksson@hotmail.com

RUBRIKANNONS ? Här 5€ web gratis post@skandinaviska-bladet.com

Regeringen ha planer på att införa påbud om cykelhjälm även i städerna… Redan nu finns ett påbud att använda cykelhjälm på landsväg, något som Spaniens cykelorganisationer anser är ett fiasko. Cykelorganisationerna menar att hjälmen inte har en avgörande betydelse för att förhindra skador, men den har en klart hämmande effekt i arbetet med att främja bruket av cykel, framför andra färdmedel. Nu har de lämnat in en skriven protest mot påbudet till regeringen.

Nu är det dags för en ny omgång av vår test av restauranger, till skillnad mot förra omgången kommer vi att testa, frukost, lunch, middag eller bara tapas beroende på vilken tidpunkt vi besöker restaurangen. Vi kommer även att skriva lite mer om varje. Bedömningen har vi bytt ut mot ett helhetsintryck med en ny symbol .

La Petanca C/Clemente Gosalvez 37, Torrevieja Alltid fullt med folk till söndagslunch, typiskt Spanskt ”hak”. Tyvärr så blev det ingen test av maten, efter att ha väntat mer än länge, kom det en servitris . Dock ville hon inte ge oss någon meny, utan hänvisade till en skylt runt hörnet, på ett mer än snäsigt sätt. Vi gick. Dock tror vi fortfarande maten är bra, med tanke på alla gäster. Kanske något för den med bättre tålamod än oss? Betyg —

Léspurna C/ Clemente Gosalvez 19, Torrevieja Mer än bar än restaurang, men det var den närmaste den ovan, med hungriga barn. Dagens var liten billig och hemgjord, Plato combinado var för vuxna men innehöll ”allt” ett barn önskar sig i friterat. Paellan var inte hemgjord men ok ändå. Typisk spansk, halvfabrikat, pommes… Det som den här baren fick i plus var, bra priser och mycket trevlig personal och ägare. Ett ställe vi rekommenderar om man vill ha en kaffe och något lättare när man är på shoppingtur i stan, testa då deras hemgjorda Pizza för 4,50 euro. Betyg . Vill du att vi testar någon speciell restaurang? Hör då av dig till oss!


23


Nyheter och reportage fรถr oss pรฅ Costa Blanca!

Skandinaviska-bladet  

Din skandinaviska, svenska, tidning på Costa Blanca!

Skandinaviska-bladet  

Din skandinaviska, svenska, tidning på Costa Blanca!

Advertisement