Page 1


SKADI Skadi is de grootste studentensportvereniging en tevens dÊ enige studentenroeivereniging van Rotterdam. Ons doel is om de roeisport onder studenten te bevorderen. Sinds 1928 is Skadi er voor en door de roeiende student. De vereniging brengt het beste van top- en breedtesport samen. Olympisch goud in de Holland 8 van 1996 en vijf opeenvolgende overwinningen (van 2006 tot 2010) op de Varsity, de oudste en meest prestigieuze roeiwedstrijd van Nederland, getuigen van topsport. De aanwezigheid van topsporters daagt de recreant uit om het beste uit zichzelf te halen en zich naast het roeien ook op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Deze combinatie van topsport, breedtesport en persoonlijke ontwikkeling onderscheidt Skadi van andere Rotterdamse verenigingen. Skadi is een vereniging waar niet het voorgeschreven pad wordt gevolgd, maar waar doelen worden nagestreefd en records worden verbroken. Na een jaar met Skadi-afvaardiging op de Boatrace, WK’s, EK’s en de Olympische Spelen in Londen, zal de

route naar Rio de Janeiro 2016 dit jaar worden ingezet. Zowel nationaal als internationaal is Skadi een begrip. Skadi is ook betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe Willem-Alexanderbaan, gefinancierd door de gemeente Rotterdam, waar in 2014 in samenwerking met de Erasmus Universiteit de roeiwedstrijden van de European University Games worden georganiseerd. Verder zet Skadi zich in voor middelbare scholieren, die jaarlijks op Skadi hun eerste roeihaal maken.


“SKADI: studenten waar de Erasmus Universiteit supertrots op is.� Prof.dr. H.G. Schmidt, Rector Magnificus Erasmus Universiteit


SKADIANEN Wat kenmerkt een Skadiaan?

Ambiteus Skadianen zijn ambitieus en bereid om hard te werken. Leden worden niet aan de hand genomen, maar wel gestimuleerd zelfredzaam te zijn en te leren van tegenslagen. Ze zijn eigenzinnig en durven keuzes te maken. Keuzes Lid zijn van Skadi betekent continu keuzes maken om sport, studie en privĂŠleven te combineren. Ze leren in een team te functioneren en eigen ambities in te passen in een gemeenschappelijk doel. Teamsport Roeien is bij uitstek een teamsport, waarbij alles draait om samenwerking. Samen een doel nastreven maakt dat onderlinge persoonlijke verschillen geen belemmering vormen bij het bereiken van het gemeenschappelijke doel. Leden zijn betrokken bij hun vereniging en tillen haar naar een hoger plan. De flexibiliteit en structuur van

de vereniging biedt leden de ruimte om zich op sociaal en organisatorisch vlak te ontwikkelen en tegelijk de vereniging verder te helpen.


AMBITIE In 2017 wil Skadi onbetwistbaar de beste roeivereniging van Nederland zijn. Omdat ‘de beste’ een lastige definitie is, zijn er concrete doelen vastgesteld die deze term kunnen ondersteunen. Zo stelt Skadi zich bijvoorbeeld ten doel om in 2017 met minimaal 10 roeiers hofleverancier te zijn van de Nationale Equipe. Er zijn drie wegen waarmee Skadi die ambitie gaat waarmaken. Begeleidingsteam Een professioneel begeleidingsteam zal elke individuele roeier ondersteunen in zijn carriere als topsporter. De basis van dit begeleidingsteam wordt gevormd door professionele, (inter)nationaal ervaren coaches en daarnaast trainers en fysiologische begeleiders om de ontwikkelingen te versterken . Door middel van dit programma zal een roeier vanaf het moment dat hij op Skadi binnenkomt begeleid worden in zijn ontwikkeling tot topsporter en wellicht Olympisch goud.

Willem Alexanderbaan Een professioneel hulpmiddel bij trainingen en de ontwikkeling van roeiers is de nieuwe Willem-Alexanderbaan, aangelegd door de Gemeente Rotterdam in de Eendrachtspolder. Door wedstrijdspecifieke trainingen en voorbereidingen op deze high-tech baan worden roeiers op en top klaargestoomd voor de wedstrijd. Talentcenter Een derde middel om de ambitie waar te maken is de samenwerking met omliggende verenigingen in het Regionaal Talent Center Zuid Holland. Voor dit talentcenter zijn twee internationale topcoaches aangetrokken. Het doel is de subtop van de verenigingen met de kracht van combinatie naar de top te brengen.


“SKADI: een sterspeler in sportstad Rotterdam!�

Ahmed Aboutaleb, Burgemeester Rotterdam


SPONSORING Skadi stelt zich ten doel haar leden te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun talenten. Dit is alleen mogelijk door de bijdragen van onze sponsoren. De inkomsten uit sponsoring komen ten goede aan materiaal, trainingskampen en professionele coaching. Op deze manier wordt het voor Skadi mogelijk gemaakt haar roeiers optimale faciliteiten te bieden. Op dit moment is Skadi bezig met het aantrekken van een hoofdsponsor en het opzetten van een business club. Dit is de kans voor uw bedrijf om betrokken te raken bij Skadi in de aanloop naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. Roeiers van Skadi komen uit op verschillende, nationale en internationale wedstrijden. Zo is Skadi onder meer actief op The Head of the Charles Regatta te Boston (grootste roeiwedstrijd ter wereld), diverse studenten kampioenschappen (zowel Europees en wereldwijd), WK’s en EK’s en natuurlijk de Olympische Spelen.

Daarnaast heeft Skadi sinds de milenniumwisseling al zes keer de Varsity gewonnen; een van de grootste studenten sportevenementen van Nederland. Naast de bijkomende publiciteit, is deze talentpool bij uitstek de plek om op zoek te gaan naar toptalent voor bij u in het bedrijf. Skadianen zijn studenten die voornamelijk studeren in Rotterdam, maar ook in omliggende steden, zoals Delft en Den Haag. Studies variëren van Finance tot Geneeskunde of Bouwkunde.


MOGELIJKHEDEN Exposure Als hoofdsponsor staat uw bedrijfsnaam op alle boten en roeikleding van Skadi. Hiermee is uw naam zichtbaar op alle grote nationale roeiwedstrijden. Bovendien starten roeiers voor Skadi regelmatig internationale wedstrijden. Zo wordt er ieder jaar minimaal één Skadi 8 uitgezonden naar de Head of the Charles Regatta in Boston, een roeievenement waar ieder jaar 300.000 toeschouwers op af komen. Skadi Business Club Lidmaatschap van de Skadi Business Club biedt uw bedrijf de kans om in contact te komen met de leden van Skadi en de andere bedrijven in de Business club. Dit wordt bereikt door middel van recruitment-events en verschillende netwerkborrels op locatie, waar u zich kunt presenteren aan hoogopgeleide, sportieve en ambitieuze studenten die een band hebben met Rotterdam.

Bedrijfsroeien Skadi biedt u de mogelijkheid om met uw medewerkers of relaties roeiclinics te volgen, begeleid door één van onze toproeiers. Daarnaast bieden wij trainingen en presentaties, waar wij onze kennis en ervaring met u delen. Bovendien kunt u in bedrijfsverband een ploeg vormen die wekelijks bij ons komt trainen en wedstrijden start in het bedrijvenveld, onder andere op de WillemAlexanderbaan. Een perfecte manier om uw teamband te verbeteren.


CONTACT Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met: Commissaris Sponsoring & Publiciteit T: 010 - 465 63 33 E: extern@skadi.nl A.R.S.R. “Skadi” Noorderkanaalweg 20-22 3037 AV Rotterdam www.skadi.nl


Skadi Rotterdam  

Sponsorbrochure

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you