Page 1

Dit Sjorsboekje is nog het hele schooljaar 2017-2018 geldig. Goed bewaren dus :)

Sjors Sportief

Deze winnende tekening is gemaakt door Vera van Bronswijk van BS De Lindenhage


Inschrijven vanaf

25 oktober 15:00 uur

www. l n . f e i t sjorsspor Sjors Sportief en Sjors Creatief vragen alle aanbieders van activiteiten uit jouw gemeente om een leuke kennismaking van hun sport of creativiteit te organiseren. Je vindt ze allemaal in dit boekje! Jij mag lekker in dit boekje rondneuzen naar zoveel leuke activiteiten als je wilt. Vanaf 25 oktober 15:00 uur kun jij je inschrijven voor jouw favoriete sport(en) en/of creatieve activiteit(en). Je mag je nog het hele schooljaar inschrijven! Na jouw inschrijving ben jij van harte welkom om op locatie jouw sport of creatieve activiteit uit te proberen. Misschien ontdek je wel een verborgen talent! Inschrijven is wel altijd verplicht via de Sjors Sportief App of de website van Sjors: www.sjorssportief.nl. Maak gebruik van deze kans om kennis te maken met sport & cultuur binnen jouw gemeente! Toedeledoki!

Sjors Sportief & Sjors Creatief

via Schrijf je in rtief App de Sjors Spo


STAP VOOR STAP MEEDOEN

1 2 3 4 5

Blader dit boekje door en kies je activiteiten Zoek leuke activiteiten uit in dit boekje, zoveel als je wilt!

Schrijf je altijd in! Ga vanaf 25 oktober 15:00 uur samen met je ouders/ verzorgers naar de website www.sjorssportief.nl of via de Sjors Sportief App.

Op de website Kies op de homepage voor ‘Inschrijven’ en vul op de volgende pagina je woonplaats in.

Meerdere inschrijvingen van alle kinderen in één keer! Zoek alle activiteit(en) - ook van meerdere kinderen - in de lijst en voeg ze toe aan het inschrijfmandje . Het is mogelijk om met het meer kinderen toe te voegen aan eenzelfde activiteit.

VOL > WACHTLIJST >

Als de activiteit vol is, kan er niet meer ingeschreven worden. Vaak kan jij je nog wel opgeven voor een wachtlijst. In veel gevallen zal deze activiteit later plaatsvinden en je ontvangt vanzelf een bericht per mail van de betreffende aanbieder.

6

Koppel de juiste gegevens van het kind aan de betreffende activiteit

7

Eventuele kosten worden via automatische incasso afgeschreven

8

Win coole prijzen met jouw unieke wincode!

Alle activiteiten in het winkelmandje geplaatst? Ga dan verder en koppel deze inschrijvingen eenvoudig aan het juiste kind met de gevraagde gegevens, zodat de vereniging weet welke inschrijver deze kan verwachten!

Als er kosten worden gerekend voor een activiteit wordt een IBAN-nummer gevraagd met toestemming om automatische incasso uit te voeren. Dit bedrag wordt uiterlijk 1 maand later afgeschreven. Je hoeft dus nooit contant geld mee te nemen naar de activiteit. Na de inschrijving krijg je de bevestiging per mail!

Na de laatste les krijg je van de aanbieder een kaartje met daarop jouw unieke code. Vul de code in op www.sjorssportief.nl of de Sjors Sportief app en check of jij in de prijzen bent gevallen. Heb je 100 punten gehaald op de website? Dan krijg je een keycord thuisgestuurd.

Doe mee en win! 3x Sjorsfiets

50x Sjors Schoolpakket

5x Lidmaatschap

Download de Sjors Sportief App en voer jouw wincode in! QRGMGwdq


VOORWOORD WETHOUDER SPORT

Hallo jongens en meisjes, Mijn naam is Gerard Hendriksen. Ik ben 70 jaar en wethouder Sport in de gemeente Zevenaar. Sporten vind ik zelf een van de belangrijkste en leukste dingen in mijn leven. Door te sporten kom je in contact met heel veel andere sporters, die je misschien anders nooit zou ontmoeten. Door te sporten blijf je fit en kun je genieten van winnen, maar ook vooral leren te verliezen. Zelf heb ik mijn hele leven gesport. Als klein jongetje ben ik “op voetbal� gegaan. Tijdens mijn militaire dienstplicht ontdekte ik dat ik talent had voor atletiek. Daarna heb 12 marathons gelopen, misschien wel 100 halve marathons en honderden andere afstanden. Het leukste vond ik altijd dat het soms mooi weer was, maar dat het ook wel eens heel hard kon regenen, waaien of zelfs sneeuwen. Juist het sporten in slecht weer, samen met anderen, geeft je een heel goed gevoel. Je bent zelfs sterker dan dat rotweer. Op dit moment loop ik nog steeds hard en fiets ik op mijn racefiets soms wat rondjes. Ik hoop dat ik jullie met mijn verhaal enthousiast gemaakt heb om ook te gaan sporten. Ik wens jullie daarbij heel veel plezier.

Gerard Hendriksen - Wethouder Sport gemeente Zevenaar


VOORWOORD WETHOUDER CULTUUR

Hallo jongens en meisjes, Als wethouder jeugd, kunst en cultuur ben ik erg blij met het boekje dat nu voor je ligt. Wat valt er sportief en creatief veel te beleven in Zevenaar! Of je nu eens een bijzondere sport wilt uitproberen of wilt ervaren hoe het is om een kunstwerk uit steen te hakken, het kan allemaal in onze gemeente. Zelf heb ik na de middelbare school aan de kunstacademie in Arnhem gestudeerd en ik hou er nog steeds van tentoonstellingen en musea te bezoeken om moderne kunst te bekijken. Op het sportieve vlak probeer ik naast mijn drukke baan als wethouder tijd vrij te maken voor het rijden en trainen van mijn fjordenpaarden. Natuurlijk hoef je niet te kiezen tussen sport of kunst, probeer het gewoon allebei! Ik hoop dat je dit boekje je daartoe inspireert. Veel succes en plezier!

Tienke van der Werf - Wethouder Cultuur gemeente Zevenaar


EVEN VOORSTELLEN!

Hallo Kinderen! Wij zijn Joris, Maarten en Anke en zijn werkzaam als combinatiefunctionaris Onderwijs & sport, BSO & Sport. Wij werken samen met alle scholen, sportverenigingen en kinderopvang. Ons doel is om jullie zoveel mogelijk te laten sporten. Om jullie kennis te laten maken met verschillende sporten verzorgen Joris en Maarten sportclinics op alle basisscholen. Dit gebeurt tijdens de gymlessen samen met De Zwaluwen en De Basketiers. Daarnaast organiseren we sporten in de pauzes op school en naschoolse sport- en spelactiviteiten. Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op: a.voesten@zevenaar.nl maartenstuurman5@hotmail.com j.herbes@zonnekinderen.nl

Groetjes Joris, Maarten en Anke


ATLETIEK Atletiekvereniging de Liemers Locatie: Atletiekbaan Heerenmäten 4, Zevenaar

Zevenaar

Jouke Dijkstra trainer.jouke@avdeliemers.nl www.avdeliemers.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Atletiek is een sport die veel verschillende onderdelen kent. Zo bieden wij bijvoorbeeld hardlopen, sprinten, verspringen, hoogspringen, kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen en hordelopen aan. Lijkt het je leuk om kennis te maken met atletiek doe dan mee met de proeftraining!

Groep 2 en 3 > 1 proefles 04-04-2018 van 17:00 tot 18:00u

Groep 4 en 5 > 1 proefles 04-04-2018 van 18:00 tot 19:00u

Groep 6, 7 en 8 > 1 proefles 04-04-2018 van 18:00 tot 19:30u

7

7


AVONDVIERDAAGSE Stichting Wandel Komitee Zevenaar (A4daagse) Locatie: VIDA Zevenaar Raadhuisplein 17, Zevenaar

Zevenaar

Jacqueline Kamphuis swkz1971@gmail.com

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit kost â‚Ź 5,00

Een jaarlijks evenement is de Avondvierdaagse in Zevenaar. De afstanden die per avond gelopen kunnen worden zijn 5, 10 en 15km. Startlocatie is iedere avond: Raadhuisplein Starttijden voor de 10km zijn iedere avond om 18.00 uur. De 5km start op maandag t/m woensdag om 18.15 uur en op donderdag om 18.30 uur.

Groep 1 t/m 8 > 4 proeflessen Les 1: 14-05-2018 van 18:00 tot 20:00u Les 2: 15-05-2018 van 18:00 tot 20:00u Les 3: 16-05-2018 van 18:00 tot 20:00u Les 4: 17-05-2018 van 18:00 tot 20:00u

8

8


BADMINTON Badmintonclub Zevenaar Locatie: Sporthal Lentemorgen Lentemorgen 3, Zevenaar

Zevenaar

Hans Janssen bczevenaar@hotmail.com www.bczevenaar.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Iedereen kent het “campingbadminton�, maar wil je echt weten wat badminton inhoudt en wil je het echt leren, kom dan gezellig langs bij onze club. Wij laten je zien, maar vooral leren, wat echt badminton is. Bij badminton leer je op verschillende manieren te slaan, zodat je je tegenstander te snel af kunt zijn. Het is een snelle en actieve sport

Groep 4 t/m 8 > Kies een datum 01-11-2017 van 19:00 tot 20:00u 08-11-2017 van 19:00 tot 20:00u 15-11-2017 van 19:00 tot 20:00u 22-11-2017 van 19:00 tot 20:00u

9

9


BALLET | BALLERINA DansPodium Locatie: DansPodium Kerkstraat 20, Zevenaar

Zevenaar

Mario van Drunick info@danspodium.com www.danspodium.com

Maximaal 6 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Ballet DansPodium is op zoek naar het talent van morgen! Twee gratis klassieke ballet lessen voor meisjes en jongens die niet stil kunnen zitten. Op een speelse manier met aandacht voor iedere leerling leren de kinderen de wereld van ballet kennen.

Groep 3 t/m 8 > 2 proeflessen Kijk voor datums, tijden en groepen op www.sjorssportief.nl en schrijf je in!

Maximaal 8 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Ballerina Heb jij een klein meisje (jongen) die gek is op draaien, huppelen, springen, prinsessenjurkjes en glitter? Dan zijn deze lessen echt iets voor haar. Je kind stapt in de betoverende wereld van ballet en theater.

Groep 1 en 2 > 2 proeflessen Les 1: 28-10-2017 van 09:45 tot 10:30u Les 2: 04-11-2017 van 09:45 tot 10:30u

10

10


BASKETBALL Basketballvereniging Basketiers ‘71 Locatie: Sporthal Heerenmaten Heerenmaten 8, Zevenaar

Zevenaar

Willy Willemsen jeugdzaken@basketiers.nl www.basketiers.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Hou je van sporten met een bal, samenspelen, scoren, rennen, verdedigen, aanvallen en van een stoere sport? Dan is basketball iets voor jou! Kom gratis 3x meedoen en ontdek zelf hoe leuk basketballen is! Voor kinderen die willen kennismaken met basketball is er elke donderdagmiddag een basketballtraining voor kinderen van 6 tot 10 jaar in de gymzaal van Schilderspoort op Mercurion 36 in Zevenaar. In sporthal Heerenmäten is er elke dinsdagavond en donderdagavond basketballtraining voor kinderen van 10 tot 12 jaar.

Groep 4 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

11

11


BOWLEN Bowling Vereniging Zevenaar Locatie: Griethse poort Oude Doesburgseweg 24, Zevenaar

Zevenaar

michael dijkhuizen michaeldijkhuizen1983@gmail.com www.degriethsepoort.nl

Maximaal 30 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Altijd al willen ervaren hoe leuk bowlen is, kom dan eens kijken bij bowling vereniging Zevenaar, gevestigd in de Griethse Poort, Oude Doesburgseweg 24, te Zevenaar. Onze jeugd speelt iedere woensdagavond van 18.30 – 19.30 uur. Eerst krijg je een warming up en daarna krijg je onder begeleiding van onze trainers diverse tips , hoe je leuk kan bowlen. Je wilt natuurlijk weten hoe jij die strike of spare moet gooien. Daarna speel je samen een echte game. Je kan in totaal drie keer gratis mee doen. Hopelijk tot ziens op de bowlingbaan!

Groep 6, 7 en 8 > 3 proeflessen Les 1: 14-03-2018 van 18:30 tot 19:30u Les 2: 21-03-2018 van 18:30 tot 19:30u Les 3: 28-03-2018 van 18:30 tot 19:30u

12

12


BOYS ONLY, DANCE! DJF DANCE CENTRE Locatie: DJF Dance Centre Zevenaar Babberichseweg 23, Zevenaar

Zevenaar

Dunja van Grol info@djfdancecentre www.djfdancecentre.nl

Maximaal 5 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

De naam zegt het al. Een supercoole les, alleen voor jongens! De boys leren de stoerste HipHop en Streetdance moves en geen les is compleet zonder de Breakdanceskills. Dit alles gaat gepaard met het ontwikkelen van de bijpassende dansmentaliteit, oftewel ‘swag’. Waarbij respect hebben voor elkaar en bovenal fun de belangrijkste pijlers zijn.

Groep 2, 3 en 4 > 2 proeflessen Les 1: 01-11-2017 van 15:30 tot 16:15u Les 2: 08-11-2017 van 15:30 tot 16:15u

Groep 5 t/m 8 > 2 proeflessen Les 1: 31-10-2017 van 16:15 tot 17:00u Les 2: 07-11-2017 van 16:15 tot 17:00u

13

13


BREAKDANCE DansPodium Locatie: DansPodium Kerkstraat 20, Zevenaar

Zevenaar

Mario van Drunick info@danspodium.com www.danspodium.com

Maximaal 8 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Breakdance voor jongens: acrobatiek op een beat! Hou jij van een atletische dansstijl en een lesuur volgen gevuld met stunts dan is dit wat voor jou! Docent Thien hoort bij de top van Europa.

Groep 2 t/m 7 > 2 proeflessen Les 1: 31-10-2017 van 18:45 tot 19:45u Les 2: 07-11-2017 van 18:45 tot 19:45u

Groep 8 > 2 proeflessen Les 1: 31-10-2017 van 19:45 tot 20:45u Les 2: 07-11-2017 van 19:45 tot 20:45u

14

14


CLUB MINI DJF DANCE CENTRE Locatie: DJF Dance Centre Zevenaar Babberichseweg 23, Zevenaar

Zevenaar

Dunja van Grol info@djfdancecentre www.djfdancecentre.nl

Maximaal 8 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Lekker los op vette muziek, niets moet, alles mag! Dansen op jouw manier en niveau met FUN voorop. Dat is Streetkids. In deze les werken we aan muzikaliteit, houding en uitstraling door middel van complete dansen die er ook nog eens heel cool uitzien!

Groep 1 > 2 proeflessen Les 1: 04-11-2017 van 11:30 tot 12:15u Les 2: 11-11-2017 van 11:30 tot 12:15u

15

15


DYNAMICTENNIS dynamictennis pajodos Locatie: De Pauwengaard Renbaan 1a, Pannerden

Panner den

Adrie Botterblom botterblom@outlook.com www.pajodos.nl

Maximaal 6 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Hee jij!. Heb jij genoeg van alle gewone sporten? Ben je in voor avontuur, en wil je ECHT een nieuwe, dynamische sport uitproberen?. Dan is DYNAMIC TENNIS dĂŠ uitdaging voor jou. Wat is het precies?. Een supersnelle zaalsport die gespeeld wordt op een tennisveld en een lichtgewicht racket met een zachte schuimbal. is geschikt voor jongens en meisjes. Ben je nieuwsgierig geworden? Durf je de uitdaging aan? Zou je het willen spelen om te kijken of het iets voor jou is? Dan kun je gedurende 3 gratis lessen aan deze leuke sport snuffelen! Kom jij ons jeugd team versterken. Tennismateriaal, en trainer zijn aanwezig.

Groep 3 t/m 8 > 1 proefles Kijk voor datums en tijden op www.sjorssportief.nl en schrijf je in!

16

16


GEZOND & FIT Goochem in Balans Locatie: Goochem in Balans Didamsestraat 10, Zevenaar

Zevenaar

Chantal Berens chantal.berens@gmail.com www.goocheminbalans.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Gezond en Fit is een interventie voor kinderen met overgewicht. Ons team, bestaande uit • Ilse Geurds (kinderfysiotherapeut) • Chantal Berens (orthopedagoog) • Anouk Hartman (diëtist) • Maarten Hoogeveen (fysiotherapeut) werkt met veel enthousiasme aan het verbeteren van de vitaliteit van het kind en het gezin. Wij laten kinderen weer met plezier bewegen, wat een gezondere leefstijl, meer zelfvertrouwen, gezonder gewicht en vooral meer beweeg –en leefplezier met zich meebrengt.

Groep 1 t/m 8 > Kies een datum 04-11-2017 van 11:00 tot 12:00u 26-05-2018 van 11:00 tot 12:00u

17

17


GYM | OUDER EN KIND LIOS Locatie: Habeshal ‘s Gravenwaard 1a, Lobith

Lobith

Linda Geurts lindageurts@upcmail.nl www.sportvereniging-lios.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Ouder/kind gym is voor kinderen vanaf het moment dat ze kunnen lopen. Samen met mama, papa oma of opa gymmen. Spelenderwijs bewegen,klimmen, klauteren rennen en nog veel meer. Aan het eind van de les in een kring, waarbij de kinderen liedjes mogen kiezen. Kom dit beleven met uw (klein)kind op woensdagochtend!.

Groep 1 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 01-11-2017 van 10:15 tot 11:00u Les 2: 08-11-2017 van 10:15 tot 11:00u Les 3: 15-11-2017 van 10:15 tot 11:00u

18

18


HANDBAL Sportvereniging OBW - Handbal Locatie: Sporthal Lentemorgen Lentemorgen 3, Zevenaar

Zevenaar

Liseth AriĂŤs handbal@obw.nl www.obw.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Voor alle jongens en meisjes van Zevenaar, Rijnwaarden en omgeving organiseert handbalvereniging OBW handbalinstuiven. Tijdens deze sportieve en gezellige activiteit kunnen kinderen van 5 t/m 10 jaar vrijblijvend kennis maken met de handbalsport. Dit wordt gedaan onder enthousiaste begeleiding van onze jeugdtrainers. De kinderen leren deze zaterdagochtenden spelenderwijs een aantal beginselen van het handbal.

Groep 3 t/m 7 > 2 proeflessen Les 1: 18-11-2017 van 09:00 tot 10:30u Les 2: 24-03-2018 van 09:00 tot 10:30u LET OP! Andere locatie: De Cluse Martinusweg 29, Herwen

Groep 3 t/m 7 > 4 proeflessen Les 1: 04-11-2017 van 09:00 tot 10:30u Les 2: 11-11-2017 van 09:00 tot 10:30u Les 3: 10-03-2018 van 09:00 tot 10:30u Les 4: 17-03-2018 van 09:00 tot 10:30u

19

19


HENGELSPORT Hengelsportvereniging De Breuly Loc: Recreatieplas De Breuly en Panoven Ooysedijk 4a, Zevenaar

Zevenaar

A Janssen tojan56@scarlet.nl hsvdebreuly.mijnhengelsportvereniging.nl

Maximaal 40 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Houd je van de natuur en ben je graag buiten? Via onze website http://hsvdebreuly. mijnhengelsportvereniging.nl/ kun je als je nog geen 14 jaar bent een gratis vergunning aanvragen en zelf uitprinten. Je mag dan het hele jaar in bijna alle wateren in Zevenaar met of zonder begeleiding met 1 hengel met als aas bijv. brood, maden of pieren heerlijk gaan vissen. Tevens houden wij ieder jaar aan het einde van de schoolvakantie een jeugdwedstrijd.

Groep 3 t/m 8 > 1 proefles 19-08-2018 van 10:00 tot 12:00u

20

20


HIPHOP | STREETKIDS DJF DANCE CENTRE Locatie: DJF Dance Centre Zevenaar Babberichseweg 23, Zevenaar

Zevenaar

Dunja van Grol info@djfdancecentre www.djfdancecentre.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

HipHop

Je komt het overal tegen: in videoclips, films en tv-programma’s. De dans en muziek van nu is zowel een mix van oud en nieuw, als van stijlen. Streetdance / Hiphop brengt het allemaal samen.

Groep 4, 5 en 6 > 2 proeflessen Start: 03-11-2017 van 16:15 tot 17:00u

Groep 8 > 2 proeflessen Start: 01-11-2017 van 18:15 tot 19:00u

Groep 8 > 2 proeflessen Start: 03-11-2017 van 17:00 tot 18:00u

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Streetkids Lekker los op vette muziek, niets moet, alles mag! Dansen op jouw manier en niveau met FUN voorop. Dat is Streetkids. In deze les werken we aan muzikaliteit, houding en uitstraling door middel van complete dansen die er ook nog eens heel cool uitzien!

Groep 2 en 3 > 2 proeflessen Les 1: 04-11-2017 van 12:30 tot 13:15u Les 2: 11-11-2017 van 12:30 tot 13:15u

21

21


HOCKEY Hockey Vereniging Zevenaar Locatie: Hockey Vereniging Zevenaar Hengelder 3, Zevenaar

Zevenaar

Twan Koers tulpencursus@hvz.info www.hvz.info

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Voor alle jongens en meisjes van Zevenaar en omgeving organiseert Hockey Vereniging Zevenaar (HVZ) ook dit jaar weer de Tulpencursus. Tijdens deze introductiecursus kunnen kinderen die dit jaar 5 jaar of ouder worden, vrijblijvend kennismaken met de hockeysport. Dit alles gebeurt onder de enthousiaste begeleiding van de spelers van de eerste Heren- en Dames hockeyteams. Meld je nu aan !

Groep 1 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 07-04-2018 van 09:30 tot 10:30u Les 2: 14-04-2018 van 09:30 tot 10:30u Les 3: 21-04-2018 van 09:30 tot 10:30u

22

22


HOUSE DANCE | STREETDANCE DJF DANCE CENTRE Locatie: DJF Dance Centre Zevenaar Babberichseweg 23, Zevenaar

Zevenaar

Dunja van Grol info@djfdancecentre www.djfdancecentre.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

House dance House dance is een stijl met veel verschillende invloeden en is ontstaan in de jaren 90. De Afrikaanse dansstijl, salsa, hiphop, breakdance, jazz, tap en capoeira zijn hier allemaal in terug te vinden met als belangrijkste elementen footwork, jacking en lofting. Het is een zeer intensieve stijl die zich steeds verder ontwikkelt naar aanleiding van de nieuwste muziektrends in House.

Groep 5 t/m 8 > 2 proeflessen Les 1: 02-11-2017 van 16:15 tot 17:00u Les 2: 09-11-2017 van 16:15 tot 17:00u

Maximaal 10 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Streetdance Je komt het overal tegen: in videoclips, films en tv-programma’s. De dans en muziek van nu is zowel een mix van oud en nieuw, als van stijlen. Streetdance / Hiphop brengt het allemaal samen. We werken aan techniek, houding, kracht en uitstraling in verschillende stijlen: Fast (snel en strak op de beat) of Lyrical (strakke dans op de tekst en beat), als je je maar lekker uit kan leven!

Groep 5, 6 en 7 > 2 proeflessen Les 1: 01-11-2017 van 17:30 tot 18:15u Les 2: 08-11-2017 van 17:30 tot 18:15u

23

23


JAZZ | STREETDANCE DansPodium Locatie: DansPodium Kerkstraat 20, Zevenaar

Zevenaar

Mario van Drunick info@danspodium.com www.danspodium.com

Maximaal 8 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Jazz

Jazz is een swingende dansles waar je ook nog eens sterk en flexibel van wordt! Deze les is echt iets voor jou als je van dans, power en een beat houdt.

Groep 5, 6 en 7 > 2 proeflessen Les 1: 26-10-2017 van 17:00 tot 18:00u Les 2: 02-11-2017 van 17:00 tot 18:00u

Groep 8 > 2 proeflessen Les 1: 26-10-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 2: 02-11-2017 van 18:00 tot 19:00u

Maximaal 3 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Streetdance

Dare to dance free! Deze les is voor jou als je van een uitdaging houdt. Een uur vol met de nieuwste muziek en de nieuwste moves.

Groep 7 en 8 > 2 proeflessen Les 1: 27-10-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 2: 03-11-2017 van 18:00 tot 19:00u

24

24


JAZZ | MODERN | STREETDANCE Dansstudio Jazzyl Locatie: School “De Schilderspoort” Mercurion 36, Zevenaar

Zevenaar

Silvie Augustijn info@jazzyl.nl www.jazzyl.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Tijdens de danslessen worden de stijlen Jazz, Modern en Streetdance gegeven. Met plezier dansen staat bij ons centraal. Kom een aantal lessen meedoen en geniet van de verschillende choreografieën, mooie en coole danspassen die je leert. Ieder jaar wordt er opgetreden in een schouwburg met mooie kostuums en belichting.

Groep 3, 4 en 5 > 3 proeflessen Les 1: 07-03-2018 van 16:15 tot 17:15u Les 2: 14-03-2018 van 16:15 tot 17:15u Les 3: 21-03-2018 van 16:15 tot 17:15u

Groep 6, 7 en 8 > 3 proeflessen Les 1: 06-03-2018 van 18:00 tot 19:00u Les 2: 13-03-2018 van 18:00 tot 19:00u Les 3: 20-03-2018 van 18:00 tot 19:00u

25

25


JIU-JITSU | JUDO Cordia Sportsworld Locatie: Cordia Sportsworld Einsteinstraat 6A, Zevenaar

Zevenaar

Marcia Nijbroek info@cordiasportsworld.nl www.cordiasportsworld.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Jiu-Jitsu

Jiujitsu is een dynamische sport. Het heeft dan ook een groter zelfverdedigingswaarde. Respect voor elkaar staat hoog in het vaandel. Jezelf kunnen beheersen is ook een belangrijk onderdeel van de training. Jiu-Jitsu is niet ontwikkeld om iemand zomaar aan te vallen, maar je mag jezelf wel verdedigen. Een goede vechtsporter weet ook hoe hij een gevecht moet ontwijken.

Groep 1 t/m 8 > 1 proefles 25-10-2017 van 17:00 tot 18:00u 01-11-2017 van 17:00 tot 18:00u 08-11-2017 van 17:00 tot 18:00u

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Judo Judokwai Mello en Dorus geven de judo lessen voor kids v.a. 3 jaar t/m 13 jaar bij Cordia Sportsworld.

Groep 1 t/m 8 > 1 proefles 28-10-2017 van 13:30 tot 14:30u 04-11-2017 van 13:30 tot 14:30u

26

26


JUDO JudoKwai Giesbeek e.o. Locatie: Sporthal de Panoven Bingerdensedijk 2, Giesbeek

Giesbeek

Dennis Beijk judokwaigiesbeek@gmail.com www.judokwaigiesbeek.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Judo is een sport waarbij je je hele lijf gebruikt. Soms is dat best moeilijk om tegelijkertijd met ĂŠĂŠn arm te trekken en met de andere te duwen, terwijl je ook nog op je benen en je hoofd moet letten. Maar dat is dan ook weer het leuke aan judo. Judo doe je samen. Zonder maatje kun je niet judo-en. Maar in een (oefen)wedstrijdje kan je maatje dan zomaar je tegenstander zijn!

Groep 1, 2 en 3 > Kies een datum 31-10-2017 van 16:00 tot 16:45u 07-11-2017 van 16:00 tot 16:45u

Groep 4 t/m 8 > Kies een datum 31-10-2017 van 16:45 tot 17:45u 07-11-2017 van 16:45 tot 17:45u

27

27


JUDO Judoschool ‘De Judomeesters’ Locatie: Fitness Centrum Zevenaar Mercurion 5, Zevenaar

Zevenaar

Jorn Massink dejudomeesters@gmail.com www.dejudomeesters.nl

Maximaal 3 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Respect, ontwikkeling en veiligheid… Deze drie woorden staan voor Judoschool De Judomeesters centraal.Judo is een sport voor iedereen, voor jong en oud, voor groot en klein. Een sport waar je met andere judoka’s respect leert hebben voor elkaar en voor de sport, maar ook leert samenwerken. Judo kan een positieve bijdragen leveren aan de ontwikkeling van een kind, zowel voor de motorische als mentale groei.Bij De Judomeesters streven wij naar een leuke en leerzame manier van beoefenen van deze sport.

Groep 1, 2 en 3 > Kies een datum 24-02-2018 van 09:15 tot 10:00u 03-03-2018 van 09:15 tot 10:00u 10-03-2018 van 09:15 tot 10:00u

28

Groep 4 en 5 > Kies een datum 24-02-2018 van 10:00 tot 10:45u 03-03-2018 van 10:00 tot 10:45u 10-03-2018 van 10:00 tot 10:45u

Groep 6 en 7 > Kies een datum 24-02-2018 van 10:45 tot 11:30u 03-03-2018 van 10:45 tot 11:30u 10-03-2018 van 10:45 tot 11:30u

Groep 8 > 3 Kies een datum 24-02-2018 van 11:30 tot 12:30u 03-03-2018 van 11:30 tot 12:30u 10-03-2018 van 11:30 tot 12:30u

28


KARATE Tang Soo Do Zevenaar Locatie: Bent Sport Hunneveldweg 6b, Zevenaar

Zevenaar

Peter van de Schepop petervandeschepop@live.nl www.bentsport.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Tang Soo Do betekent letterlijk ‘de hand van Tang’ en is een traditionele Koreaanse zelfverdedigingskunst. De oorsprong van Tang Soo Do is meer dan 2000 jaar oud en bestaat onder andere uit zelfverdediging, stoot- en traptechnieken, loopvormen, wapenkunde, respect, reinheid, meditatie en concentratie. In de lessen staan lichamelijke en geestelijke ontwikkeling centraal, maar vooral respect en veiligheid voor de leerlingen. Kinderen van 5 en 6 jaar trainen in een aparte groep, de zgn. Tang Soo Do Tijgers.

Groep 2 t/m 8 > Kies een datum 04-11-2017 van 10:30 tot 11:30u 11-11-2017 van 10:30 tot 11:30u 18-11-2017 van 10:30 tot 11:30u

29

29


KARATE | KICKBOKSEN Cordia Sportsworld Locatie: Cordia Sportsworld Einsteinstraat 6A, Zevenaar

Zevenaar

Marcia Nijbroek info@cordiasportsworld.nl www.cordiasportsworld.nl

Maximaal 20 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Karate

Leer de bewegingen en het respect van Kyokushinkai Karate. Kyoku betekent het uiterste. Shin betekent de waarheid. Kai betekent samenwerken.

Groep 1 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 25-10-2017 van 15:00 tot 15:45u Les 2: 01-11-2017 van 15:00 tot 15:45u Les 3: 08-11-2017 van 15:00 tot 15:45u

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Kickboksen

Voor de jeugd van 6 t/m 17 jaar worden er aangepaste Kickboks trainingen gegeven. Deze trainingen zijn voor meisjes en jongens vanaf 6 jaar. Tijdens de trainingen leren zij omgaan met agressie en respect en leren zij zich handhaven in een groep waardoor ze geestelijk sterker worden en meer zelfvertrouwen krijgen.

Groep 2 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 30-10-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 2: 06-11-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 3: 13-11-2017 van 18:00 tot 19:00u

30

30


KICKBOKSEN FSCA - Fight Strength & Conditioning Locatie: FSCA Zuiderlaan 28B, Zevenaar

Zevenaar

Bart Letzer info@fsca.pro

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Kickboksen is een stoere sport. Goed voor je zelfvertrouwen. Heb jij zit om met ons mee te doen? Schrijf je snel in!

Groep 4 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

31

31


KIDS FIT Fitnesscentrum Zevenaar Locatie: Fitnesscentrum Zevenaar Mercurion 5, Zevenaar

Zevenaar

Jarno Wanders info@fitnesscentrumzevenaar.nl www.fitnesscentrumzevenaar.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Onder begeleiding van een trainer ga je op speelse wijze werken aan je kracht en conditie. De lessen variĂŤren waarbij de ene week meer op dans gericht is en de andere week meer op sport&spel. Onder andere boksen en verschillende balspellen komen aan bod om het zo afwisselend en uitdagend te houden.

Groep 3, 4 en 5 > 3 proeflessen Les 1: 01-11-2017 van 16:00 tot 17:00u Les 2: 08-11-2017 van 16:00 tot 17:00u Les 3: 15-11-2017 van 16:00 tot 17:00u

Groep 3, 4 en 5 > 3 proeflessen

Groep 6, 7 en 8 > 3 lessen Les 1: 01-11-2017 van 17:00 tot 18:00u Les 2: 08-11-2017 van 17:00 tot 18:00u Les 3: 15-11-2017 van 17:00 tot 18:00u

Groep 6, 7 en 8 > 3 proeflessen Les 1: 04-11-2017 van 10:00 tot 11:00u Les 2: 11-11-2017 van 10:00 tot 11:00u Les 3: 18-11-2017 van 10:00 tot 11:00u

Les 1: 04-11-2017 van 09:00 tot 10:00u Les 2: 11-11-2017 van 09:00 tot 10:00u Les 3: 18-11-2017 van 09:00 tot 10:00u

32

32


KLEUTERDANS Dansstudio Jazzyl Locatie: School “De Schilderspoort� Mercurion 36, Zevenaar

Zevenaar

Silvie Augustijn info@jazzyl.nl www.jazzyl.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Voor de allerkleinsten wordt Kleuterdans en Algemene Dansvorming gegeven en spelenderwijs basisoefeningen aangeleerd. Met plezier dansen staat bij ons centraal! Kom een aantal lessen meedoen en geniet van de verschillende, mooie en coole danspassen die je leert. Ieder jaar wordt er opgetreden in een schouwburg met mooie kostuums en belichting. Ook jongens zijn van harte welkom.

Groep 1 en 2 > 3 proeflessen Les 1: 07-03-2018 van 15:30 tot 16:15u Les 2: 14-03-2018 van 15:30 tot 16:15u Les 3: 21-03-2018 van 15:30 tot 16:15u

33

33


KLEUTERGYM gymnastiekvereniging T.H.O.R.-Zwaluwen Locatie: gymzaal Liemers College Zonegge 709, Zevenaar

Zevenaar

Astrid Hansen info@thorzwaluwen.nl www.thorzwaluwen.n

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen op de kleutergroepen terecht voor een (eerste) kennismaking met gymnastiek. Om tegemoet te komen aan de bewegingsdrang van de kleuters, ziet iedere les er anders uit. Natuurlijk zijn er wel in iedere les vaste onderdelen, die gevarieerd worden aangeboden. Zo begint een les meestal met een spelletje. Kinderen worden op hun eigen niveau aangesproken en uitgedaagd, daarom wordt er vooral gebruik gemaakt van situaties die op verschillende niveaus kan worden benaderd. Klauteren, balanceren, rollen, mikken en duikelen zijn vb van bewegingsgebieden die tijdens de les worden aangeboden.

34

Groep 1, 2 en 3 > 3 proeflessen Les 1: 27-10-2017 van 16:00 tot 17:00u Les 2: 03-11-2017 van 16:00 tot 17:00u Les 3: 10-11-2017 van 16:00 tot 17:00u

Groep 1 en 2 > 3 proeflessen Les 1: 28-10-2017 van 10:00 tot 11:00u Les 2: 04-11-2017 van 10:00 tot 11:00u Les 3: 11-11-2017 van 10:00 tot 11:00u

34


KORFBAL Korfbalvereniging De Zwaluwen Locatie: Sporthal Heerenmaten Heerenmaten 8, Zevenaar

Zevenaar

Bram Wolbrink jc@dezwaluwen.nl www.dezwaluwen.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Het leuke van korfbal is dat het een sport is dat samen met jongens en meisjes wordt gespeeld. Het is een echte teamspel, waarbij je goed leert samenwerken en waarbij o.a. Snelheid en uithoudingsvermogen belangrijk zijn. Van maart tm september spelen we lekker buiten op het veld op sportpark Hengelder. Van oktober tm maart spelen we in de zaal op HĂŤerenmaten. De groepen 1 en 2 leren vooral samenwerken en plezier maken, doormiddel van leuke bal-, ren- en vaardigheidspelletjes te doen. Vanaf groep 3 train je actief op het korfbalspel.

Groep 1 t/m 8 > Kies een datum 08-11-2017 van 17:30 tot 18:30u 15-11-2017 van 17:30 tot 18:30u 22-11-2017 van 17:30 tot 18:30u

35

35


LASERGAMEN Rongen Aktief Loc: Het bos naast de elektriciteitscentrale Deelenseweg, Arnhem volg de borden Lasergame, Frans Rongen info@rongenaktief.com www.rongenaktief.com

Arnhem

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 6,50

Kruip in de huid van Rambo en daag je vrienden of klasgenoten uit voor een spectaculair potje lasergamen. Een spannend actiespel in het bos. Je speelt zowel individueel als in teams met diverse spelvormen zoals capture the flag, save the president en nog veel meer.

Groep 3 t/m 8 > Kies een tijdstip 25-03-2018 van 10:00 tot 11:00u 25-03-2018 van 11:15 tot 12:15u 25-03-2018 van 12:30 tot 13:30u 25-03-2018 van 13:45 tot 14:45u 25-03-2018 van 15:00 tot 16:00u 25-03-2018 van 16:15 tot 17:15u

36

36


LIFEGUARD RB de Breuly Locatie: Het Lentebad Lentemorgen 13, Zevenaar

Zevenaar

Secretariaat secretariaat-rb@debreulyl.nl www.debreuly.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Kom je ook de mini Lifequardcursus volgen? Met de minicursus Lifeguard maak je kennis met zwemmend redden. De minicursus bestaat uit vier lessen die op zaterdagochtend worden gegeven. Je leert eerst jezelf redden en uiteindelijk kun je ook zelf je vriendje of vriendinnetje redden. Aan het einde van de vierde les ontvang je een certificaat!

Groep 4 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 30-10-2017 van 19:15 tot 20:15u Les 2: 06-11-2017 van 19:15 tot 20:15u Les 3: 13-11-2017 van 19:15 tot 20:15u

37

37


MINDFULLNESS Goochem in Balans Locatie: Goochem in Balans Didamsestraat 10, Zevenaar

Zevenaar

Chantal Berens chantal.berens@gmail.com www.goocheminbalans.nl

Maximaal 6 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Deze introductietraining is geschikt voor alle kinderen! Binnen de training wordt gebruik gemaakt van diverse oefeningen. Deze zijn gericht op de aandacht, de ademhaling en concentratie. We gaan leren om uit de automatische piloot te stappen en dingen bewust mee te maken waardoor we meer kunnen genieten van het moment zelf! Effecten van mindfulness • Beter kunnen concentreren; • Meer zelfvertrouwen, minder faalangst; • Minder piekeren; • Meer rust in hoofd en lijf; • Gevoelens leren herkennen; • Niet / minder op alles reageren.

38

Groep 3 en 4 > 2 proeflessen Les 1: 03-11-2017 van 15:30 tot 16:15u Les 2: 10-11-2017 van 15:30 tot 16:15u

Groep 3 en 4 > 2 proeflessen Les 1: 03-11-2017 van 15:30 tot 16:15u Les 2: 10-11-2017 van 15:30 tot 16:15u

Groep 5 t/m 8 > 2 proeflessen Les 1: 03-11-2017 van 16:15 tot 17:00u Les 2: 10-11-2017 van 16:15 tot 17:00u

Groep 5 t/m 8 > 2 proeflessen Les 1: 03-11-2017 van 16:15 tot 17:00u Les 2: 10-11-2017 van 16:15 tot 17:00u

38


PAARDRIJDEN Hippisch Centrum de Boleemhoeve Locatie: Hippisch Centrum de Boleemhoeve Boleemweg 6, Zevenaar

Zevenaar

Freddy Derksen info@boleemhoeve.nl www.boleemhoeve.nl

Maximaal 6 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 5,00

Leer paardrijden bij de Boleemhoeve. Ben je tussen de 6 en 12 jaar? Kom meerijden in de les op onze leukste en liefste pony’s. Eerste les is nu super goedkoop als je aanmeldt via SjorsSportief. Let op: papa, mama of een andere bekende moet naast de pony lopen!

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 01-11-2017 van 15:00 tot 15:30u 08-11-2017 van 15:00 tot 15:30u

39

39


PIKO PIKO Locatie: Bent Sports Hunneveldweg 6b, Zevenaar

Zevenaar

Cathalijne van Nieuwamerongen piko-zevenaar@hotmail.com www.vannieuwamerongen.eu

Maximaal 15 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Verander overgewicht van uw kind in een gezond gewicht samen met het PIKO-team! PIKO is een Persoonlijk Interventieprogramma voor kinderen met overgewicht voor kinderen van 4 tot 18 jaar. Het is een gratis interventieprogramma om kinderen met overgewicht effectief te begeleiden naar een gezond gewicht. Gedurende 24 weken staat het PIKO-team u en uw kind bij. Ontdek of PIKO wat voor je is op zaterdag 2 juni van 9:30-11:30 uur. Deze dag wordt samen georganiseerd met Bent Sports. Kom ook en maak nu van overgewicht een gezond gewicht!

Groep 1 t/m 8 > 1 proefles 02-06-2018 van 09:30 tot 11:30u

40

40


REDDINGS ZWEMMEN reddingsbrigade rijnwaarden Locatie: Zwembad De Boskuul Jan van Kleefstraat 1, Lobith

Lobith

Carla Hendriks reddingsbrigaderijnwaarden@hotmail.com

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Reddingsbrigade rijnwaarden is een zwemvereniging die mensen leert Om zichzelf en anderen te redden als zij in het water in nood raken. De Vereniging is in 1977 opgericht. Sinds die tijd hebben vele honderden Kinderen en volwassenen met plezier bij hun zwemdiploma gehaald. Wat kun je bij ons verwachten: - leren jezelf en andere te redden - leren leidinggeven bij diverse waterongevallen - verder ontwikkelen - leuk sfeer

Groep 1 t/m 8 > 1 proefles 28-10-2017 van 19:00 tot 19:45u

41

41


Doe mee en win!

3x Sjorsfiets

5x Lidmaatschap

50x Sjors Schoolpakket

Wat moet je doen om kans te maken op deze coole prijzen?

Na iedere activiteit die jij volgt via Sjors Sportief of Sjors Creatief ontvang je één kaartje van de aanbieder met een unieke wincode. Download de nieuwe Sjors Sportief App, vul je wincode in en check of jij in de prijzen bent gevallen!

Met jouw unieke code maak je kans op de volgende prijzen: ‹‹ ‹‹ ‹‹

3x Sjors fiets 5x Lidmaatschap bij vereniging naar keuze. (Lidmaatschap voor 1 jaar met een maximum bijdrage van €100,-) 50x Sjors Schoolpakket

Doe mee en win! 3x Sjorsfiets

50x Sjors Schoolpakket

5x Lidmaatschap

Download de Sjors Spo rtief App en voer jou w wincode in! QRGMGwdq

Waar wacht je nog op? Download de Sjors Sportief App of ga naar www.sjorssportief.nl


Download de app! Met deze Sjors Sportief App schrijf je je eenvoudig en overal in voor een kennismakingsactiviteit. Je kunt er je wincode checken voor fantastische prijzen. Blijf altijd up-to-date met deze app.


RUGBY ZRC De Duuvels Loc: Sportpark Hengelder ZRC De Duuvels Marconistraat 12, Zevenaar

Zevenaar

Michel Sessink jeugd@duuvels.nl www.duuvels.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Het beeld dat rugby alleen maar door grote sterkte jongens wordt gespeeld is onjuist. Het maakt bij rugby niet uit of je nu een jongen of een meisje bent, of je nu lang bent of heel erg klein, zelfs niet of je wat dikker of juist wat dunner bent. Rugby is voor iedereen! Bovendien is het gewoon leuk bij de Duuvels, door een combinatie van sport, spel, plezier en teambuilding. Je bent van harte welkom om het te komen proberen.

Groep 3 t/m 8 > 4 proeflessen Les 1: 10-11-2017 van 19:00 tot 20:00u Les 2: 17-11-2017 van 19:00 tot 20:00u Les 3: 24-11-2017 van 19:00 tot 20:00u Les 4: 01-12-2017 van 19:00 tot 20:00u

44

44


SCHAKEN SV Zevenaar Locatie: de Wissel Westeinde 101, Zevenaar

Zevenaar

Lambert Janssen Steenberg lambertjanssensteenberg@wxs.nl www. svzevenaar

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Iedere vrijdag vanaf 19.00 uur, 30 minuten les. Iedereen op zijn niveau. Hierna spelen de kinderen een interne competitie.

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

45

45


SCHERMEN Schermvereniging Scaramouche Locatie: Huis van Droo Fuutstraat 42 - 50, Duiven

Duiven

J.J. de Graaf scaramouche@exive.eu www.scaramouche.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Scaramouche organiseert regelmatig introductiecursussen van één uur. Deze zijn bedoeld om de beginselen van het schermen te leren en een ideale manier om te starten met onze prachtige sport. De cursus wordt verzorgd door onze trainer Bjorn Blaas Aan bod komen onder andere: – Basishouding en voetenwerk – Aanvallen en verdedigen / steken en afweren – Regels en principes – Partij schermen

Groep 3 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 27-10-2017 van 18:30 tot 19:30u Les 2: 03-11-2017 van 18:30 tot 19:30u Les 3: 10-11-2017 van 18:30 tot 19:30u

46

46


SCOUTING Scouting Subanhara Liemersgroep Locatie: Troephuis Slenterweg 29, Zevenaar

Zevenaar

Marije Godschalk marije.godschalk@subanharaliemersgroep.nl www.subanharaliemersgroep.nl

Maximaal 5 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Ben jij tussen de 4,5 en 6 jaar en houdt jij van buitenspelen en uitdaging dan is scouting echt iets voor jou! Kom gezellig een keertje kijken bij de bevers van Subanharaliemersgroep en kijk of scouting echt iets voor jou is.

Groep 1, 2 en 3 > Kies een datum 04-11-2017 van 14:00 tot 15:45u 09-12-2017 van 14:00 tot 15:45u 20-01-2018 van 14:00 tot 15:45u 27-01-2018 van 14:00 tot 15:45u

47

47


SPORT ACTION GAMES Combinatiefunctionarissen Sport Locatie: Sporthal Zonegge Lentemorgen 07-09, Zevenaar

Zevenaar

Anke Voesten avoesten@hotmail.com www.zevenaar.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Kom jij ook lekker sporten en bewegen?! Op woensdag 13 december organiseren we weer een sport en spel middag vol met diverse sporten en spelen!

Groep 1 t/m 8 > 1 proefles 13-12-2017 van 15:00 tot 16:30u

Groep 1 t/m 8 > 1 proefles 15-02-2018 van 13:00 tot 15:00u LET OP! Andere locatie: Sporthal Heerenmaten heerenmaten 8, Zevenaar

48

48


SPORTEN VOOR OUDER & KIND FamFit Locatie: ‘t Juvenaat Babberichseweg 23, Zevenaar

Zevenaar

Els Joosten info@famfit.nl www.famfit.nl

Maximaal 4 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Speelse uitdagende trainingen voor ouder&kind op een unieke locatie in Zevenaar. Iedere week weer verrassende en afwisselende trainingen. Super leuke onderlinge sfeer waarin ouder&kind volop van elkaar en van het sporten genieten. Unieke manier om quality-time samen te hebben en samen je sport te kunnen beoefenen.

Groep 1 t/m 8 > Kies een datum 28-10-2017 van 12:00 tot 13:00u 25-11-2017 van 12:00 tot 13:00u 02-12-2017 van 12:00 tot 13:00u 09-12-2017 van 12:00 tot 13:00u 06-01-2018 van 12:00 tot 13:00u 13-01-2018 van 12:00 tot 13:00u 03-02-2018 van 12:00 tot 13:00u 10-02-2018 van 12:00 tot 13:00u

49

49


SURVIVAL Fitnesscentrum Zevenaar Locatie: Fitnesscentrum Zevenaar Mercurion 5, Zevenaar

Zevenaar

Jarno Wanders info@fitnesscentrumzevenaar.nl www.fitnesscentrumzevenaar.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Op een speelse manier kennis maken met diverse bootcamp activiteiten zowel binnen als buiten. Om het afwisselend en uitdagend te maken zit er meer spel en wedstrijdelement in de trainingen. Van tijgeren, touwklimmen en kikkersprongen tot een estafetterace of teambattle.

Groep 3, 4 en 5 > 3 proeflessen Les 1: 01-11-2017 van 15:00 tot 16:00u Les 2: 08-11-2017 van 15:00 tot 16:00u Les 3: 15-11-2017 van 15:00 tot 16:00u

Groep 3, 4 en 5 > 3 proeflessen

Groep 6, 7 en 8 > 3 proeflessen Les 1: 01-11-2017 van 16:00 tot 17:00u Les 2: 08-11-2017 van 16:00 tot 17:00u Les 3: 15-11-2017 van 16:00 tot 17:00u

Groep 6, 7 en 8 > 3 proeflessen Les 1: 04-11-2017 van 10:00 tot 11:00u Les 2: 11-11-2017 van 10:00 tot 11:00u Les 3: 18-11-2017 van 10:00 tot 11:00u

Les 1: 04-11-2017 van 09:00 tot 10:00u Les 2: 11-11-2017 van 09:00 tot 10:00u Les 3: 18-11-2017 van 09:00 tot 10:00u

50

50


TURNEN gymnastiekvereniging T.H.O.R.-Zwaluwen Locatie: gymzaal Liemers College Zonegge 709, Zevenaar

Zevenaar

Astrid Hansen info@thorzwaluwen.nl www.thorzwaluwen.n

Maximaal 20 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Turnen

Ben jij altijd te vinden op het duikelrek op het plein? Vind je trampolines te gek? Wil je lekker in beweging komen? Dan is turnen iets voor jou!

Groep 3 en 4 > 3 proeflessen Start: 25-10-2017 van 16:00 tot 17:00u

Groep 7 en 8 > 3 proeflessen Start: 25-10-2017 van 19:00 tot 20:00u

Groep 7 en 8 > 3 proeflessen Start: 27-10-2017 van 19:00 tot 20:00u

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Turnen Jongens Ben jij een jongen van 6 tot 8 jaar en wil jij aan de ringen hangen, salto’s maken of zwaaien aan de rekstok? Dit kun je allemaal leren bij de turngroep speciaal voor jongens binnen Gymnastiekvereniging T.H.O.R.-Zwaluwen!

Groep 3 en 4 > 3 proeflessen Les 1: 27-10-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 2: 03-11-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 3: 10-11-2017 van 18:00 tot 19:00u

51

51


TURNEN LIOS Locatie: Habeshal ‘s Gravenwaard 1a, Lobith

Lobith

Linda Geurts lindageurts@upcmail.nl www.sportvereniging-lios.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Bij turnen gaat het vooral om beleving om “over de kop gaan” in verschillende situaties en op verschillende toestellen. En dat op je eigen niveau.

Groep 1 en 2 > 3 proeflessen Les 1: 01-11-2017 van 16:00 tot 17:00u Les 2: 08-11-2017 van 16:00 tot 17:00u Les 3: 15-11-2017 van 16:00 tot 17:00u

Groep 3, 4 en 5 > 3 proeflessen Les 1: 01-11-2017 van 17:00 tot 18:00u Les 2: 08-11-2017 van 17:00 tot 18:00u Les 3: 15-11-2017 van 17:00 tot 18:00u

Groep 6, 7 en 8 > 3 proeflessen Les 1: 01-11-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 2: 08-11-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 3: 15-11-2017 van 18:00 tot 19:00u

52

52


VOETBAL Voetbal/Omnivereniging SDZZ`’ Locatie: “De Griethse Poort” Doesburgseweg 14, Zevenaar

Zevenaar

Wim Jalink m.salemink2@upcmail.nl www.sdzz.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Omnivereniging SDZZ heeft een eigen “Toekomst” training voor jongens en meisjes die interesse hebben om met plezier deel te nemen aan het voetbalspel. Wekelijks staan ervaren trainers en oefenmeesters klaar om belangstellende kinderen vanaf 4 jaar de eerste basistechnieken van het voetbalspel op een bijzonder leuke wijze aan te leren. Ook bij alle andere leeftijdsgroepen is er wekelijks de mogelijkheid deel te nemen aan de diverse trainingen.

Groep 1 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 28-10-2017 van 10:00 tot 11:00u Les 2: 04-11-2017 van 10:00 tot 11:00u Les 3: 11-11-2017 van 10:00 tot 11:00u

53

53


VOETBAL Sportvereniging OBW - Voetbal Locatie: Sportpark Hengelder Marconistraat 16, Zevenaar

Zevenaar

Erik Lubbers info@obw.nl www.obw.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

OBW organiseert in maart en april 2018 op 7 woensdagen van 17.45 tot 18.45, de KNVB welpentrainingen. Hier kunnen de kinderen kennismaken met de voetbalsport. Schrijf je nu in om samen met ons een balletje te trappen!!!

Groep 1 t/m 4 > 7 proeflessen Les 1: 21-03-2018 van 17:45 tot 18:45u Les 2: 28-03-2018 van 17:45 tot 18:45u Les 3: 04-04-2018 van 17:45 tot 18:45u Les 4: 11-04-2018 van 17:45 tot 18:45u Les 5: 18-04-2018 van 17:45 tot 18:45u Les 6: 25-04-2018 van 17:45 tot 18:45u Les 7: 02-05-2018 van 17:45 tot 18:45u

54

54


VOETBAL sc Rijnland Locatie: Spotpark de ‘s-Gravenwaard ‘s-Gravenwaard 1A, Tolkamer

Tolkamer

Hans Janssen joannesjanssen@online.nl www.sc-rijnland.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Sportclub Rijnland is een voetbalvereniging met ruim 200 jeugdleden. Er kan gevoetbald worden vanaf de leeftijd van 5 jaar. Er worden geen aparte instuifdagen gehouden maar als je eens wilt komen kijken kan dat altijd. De wedstrijden voor de jeugd worden gespeeld op de zaterdagen. Voordat je beslist om lid te worden kan je eerst twee keer gratis meetrainen met leeftijdgenoten. Voor meer informatie ga naar onze website.

Groep 2 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

55

55


VOLLEYBAL Volleybalvereniging ROHDA Locatie: Burgemeester Habeshal ‘s-Gravenwaard 1 A, Tolkamer

Tolkamer

Volleybal Rohda volleybal@rohda.net www.rohda.net

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Volleybal is cool. Zeker als je het leert op je eigen niveau, met leuke trainingen en veel spelvormen. Onze ervaren jeugdtrainers maken er iedere week weer een feestje van

Groep 3 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 02-11-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 2: 09-11-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 3: 16-11-2017 van 18:00 tot 19:00u

56

56


VOLLEYBAL Givo’92 Locatie: De Panoven Bingerdensedijk 15, Giesbeek

Giesbeek

Giesbeekse Volleybal info@givo92.nl www.givo92.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Word jij dit seizoen onze nieuwe kampioen? Volleybalvereniging Givo’92 zoekt nieuwe leden. Ben je sportief, hou je van sporten in een team en vind je volleybal leuk? Kom dan een keer meedoen met onze training, op dinsdagavond van 18.00-19.00 uur in de sporthal van Giesbeek. Wedstrijden spelen wij natuurlijk ook, twee keer in de maand op de zaterdagochtend van september tot en met april.

Groep 1 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 07-11-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 2: 14-11-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 3: 21-11-2017 van 18:00 tot 19:00u

57

57


VOLLEYBAL Volleybalvereniging Labyellov Locatie: Sporthal de Lentemorgen Lentemorgen 3, Zevenaar

Zevenaar

Kim Wolswijk kimwolswijk@hotmail.com www.labyellov.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Voor de jonge jeugd hebben we een geweldige dynamische volleybalvorm ontwikkeld namelijk Cool Moves Volley (CMV). Volleybal is best een moeilijke sport, daarom hebben we speciaal voor kinderen een makkelijke manier bedacht om volleybal stapsgewijs aan te leren. Deze stappen worden 1 voor 1 aangeleerd met als uiteindelijk doel het beheersen van het volleybalspel.

Groep 3 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 06-11-2017 van 17:00 tot 18:15u Les 2: 13-11-2017 van 17:00 tot 18:15u Les 3: 20-11-2017 van 17:00 tot 18:15u

Groep 3 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 12-03-2018 van 17:00 tot 18:15u Les 2: 19-03-2018 van 17:00 tot 18:15u Les 3: 26-03-2018 van 17:00 tot 18:15u

58

58


WATERPOLO S.V. de Breuly Locatie: Het Lentebad Lentemorgen 13, Zevenaar

Zevenaar

Eddy de Wild info-waterpolo@debreuly.nl www.debreuly.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Houd je van het spelen van een stoere sport? Speel je graag met een bal? Houd je van zwemmen? Heb je diploma A? Dan is waterpolo echt de sport voor jou! Kom een keertje kijken of een proefles mee zwemmen in het Lentebad in Zevenaar, dan laten wij je ervaren hoe leuk deze sport is!

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

59

59


WATERSCOUTING Stg. Abel Tasman Locatie: Abel Tasman Rhedense Veerweg 70, Giesbeek

Giesbeek

Dennis Beijk bestuur@abeltasman-giesbeek.nl www.Ă beltasman-giesbeek.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Dolfijnen Abel Tasman Giesbeek heeft als doel om de jeugd in het weekeinde een leuke vrijetijdsbesteding te geven in, op en rond het water. Spelenderwijs wordt kinderen geleerd om te zeilen, roeien en wrikken. Hierbij spelen zelfstandigheid, samenwerking en verantwoordelijkheid een grote rol.

Groep 1 t/m 6 > Kies een datum 11-11-2017 van 10:00 tot 12:00u 09-12-2017 van 10:00 tot 12:00u

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Junioren Abel Tasman Giesbeek heeft als doel om de jeugd in het weekeinde een leuke vrijetijdsbesteding te geven in, op en rond het water. Spelenderwijs wordt kinderen geleerd om te zeilen, roeien en wrikken. Hierbij spelen zelfstandigheid, samenwerking en verantwoordelijkheid een grote rol.

Groep 7 en 8 > Kies een datum 11-11-2017 van 14:00 tot 16:00u 09-12-2017 van 14:00 tot 16:00u

60

60


YOGA Kinderyoga Zevenaar Locatie: yoga Zevenaar Mercurion 32, Zevenaar

Zevenaar

Petra Helmes petrahelmes@hotmail.com www.kinderyogazevenaar.nl

Maximaal 8 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Lijkt het je leuk om kennis te maken met yoga voor kinderen? Ben je een denker? Heb je weleens hoofdpijn of buikpijn? Of moeite om s’avonds in te slapen? Wil je weleens meer ontspannen zijn? Weet je niet precies hoe? Dan ben je van harte welkom bij Kinderyoga Zevenaar. Ik bied je op een leuke manier ontspanningsoefeningen aan die je overal kunt toepassen. Tot ziens !

Groep 3 t/m 6 > 1 proefles 06-11-2017 van 15:00 tot 15:45u

Groep 7 en 8 > 1 proefles 06-11-2017 van 16:15 tot 17:00u

61

61


ZEILEN WSV Giesbeek Locatie: Zwembad de Dumpel Gruttostraat 14, Velp

Velp

Duncan Prein optieinstructie@wsvgiesbeek.nl www.wsvgiesbeek.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Zeilen hoe leuk is dat? Op zondag 8 april 2018 organiseert WSV Giesbeek in zwembad de Dumpel in Velp een kennismakingsmiddag met de zeilboot. Echt zeilen kunnen we niet omdat de wind ontbreekt in het zwembad, maar we hebben Optimistzeilboten waar we verschillende oefeningen mee gaan doen. Een zwemdiploma is verplicht.

Groep 6, 7 en 8 > 1 proefles 08-04-2018 van 12:00 tot 13:45u

62

62


De Doe mee! regeling! Sporten en cultuur met een laag inkomen

Kinderen van ouders met een laag inkomen kunnen met de GelrePas ook lid worden van een sportvereniging of deel nemen aan culturele cursussen. Met de GelrePas is het lid worden van een sportvereniging voor kinderen tot 18 jaar gratis. Voor deelname aan culturele cursussen wordt een eigen bijdrage gevraagd van 10% en wordt tot â‚Ź 405,-- vergoed voor kinderen tot 18 jaar. Op de website van de GelrePas, www.gelrepas.nl, kun je vinden wie er precies voor de pas in aanmerking komt en vind je een overzicht van activiteiten welke met korting, of gratis worden aangeboden. Niet in aanmerking voor de GelrePas, maar hebben de ouders wel een laag inkomen? Dan kan er contact op worden genomen met Stichting Leergeld. Mogelijk kunnen zij of het Jeugdsportfonds of Jeugdcultuurfonds nog (een deel van) de contributie vergoeden.


EVEN VOORSTELLEN!

Hallo basisschool-leerlingen! Wij zijn Edith Elshof Stevens, Nanda van Loon en Annemarie Oerlemans en wij werken allemaal als combinatie functionaris cultuur voor de gemeente Zevenaar. Edith is er voor de verenigingen, Nanda doet alle planningen en Annemarie is er voor de scholen. Het Element zorgt voor kunst en cultuur op alle basisscholen in Zevenaar, Westervoort, Duiven en Rijnwaarden. Wanneer jullie met school naar een voorstelling of een museum gaan, of wanneer er een coole dansworkshop op jullie school is, dan hebben wij dat voor jullie geregeld. Sport, kunst en cultuur is niet alleen leuk, het is ook nog eens heel belangrijk! Bewegen is gezond en wanneer je vroeg leert om af en toe te sporten, blijf je dat op volwassen leeftijd ook doen. Dit voorkomt ziek worden en overgewicht. Van kunst word je ook nog eens creatiever en slimmer en wie wil dat nou niet?! Daarom hebben we voor jullie heel veel leuke activiteiten die jullie na schooltijd kunnen volgen. Veel activiteiten zijn gratis en voor sommigen wordt een kleine bijdrage gevraagd. Wij wensen jullie heel veel plezier met alle sportieve en creatieve activiteiten!

64

64


BLOKFLUIT Harmonie st.franciscus Locatie: Harmonie Witte kruis 39, Babberich

Babberich

Eric Burgers ericburgers@hetnet.nl www.harmonie-sintfranciscus.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Harmonie St. Franciscus uit Babberich bied aan alle leerlingen van groep 4 en 5 blokfluitlessen aan. De lessen beginnen in oktober. kosten bedragen 7,50 per maand. En eenmalig 10 euro voor een blokfluit. De lessen zijn in de Borg in Babberich en worden elke week verzorgd. Behalve in de schoolvakanties.

Groep 4 en 5 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

65

65


BOLTAARTJES VERSIEREN Erma Bakhuuske Locatie: Erma Bakhuuske Helhoek 20, Groessen

Groessen

Erma Verweijen ermabakhuuske@hotmail.com www.ermabakhuuske.nl

Maximaal 8 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 14,75

Vind jij het ook zo leuk om creatief bezig te zijn met lekkere dingen? Bij Ermabakhuuske kan je een ochtend 1 boltaartje komen vullen & versieren. Dit mag je helemaal zelf doen met bijvoorbeeld fruitbavarois, slagroom, parels, glitters en allerlei figuren die je zelf mag uitsteken uit fondant. Ik heb ook allerlei voorbeelden die je kan maken, maar je kan natuurlijk zelf ook iets leuks bedenken. Het boltaartje heb ik speciaal al voor jullie gebakken. Als alles klaar is, pakken we het als een mooi cadeautje in!

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 28-10-2017 van 10:00 tot 12:00u 11-11-2017 van 10:00 tot 12:00u 25-11-2017 van 10:00 tot 12:00u

66

66


CELLO Kunstwerk! Het Musiater Locatie: Het Musiater Bommersheufsestraat 62, Zevenaar

Zevenaar

Nanda van Loon n.van.loon@liemerskunstwerk.nl www.hetmusiater.nl

Maximaal 3 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Kom kennis maken met de cello. We gaan in een groepje leuke liedjes spelen en lekker brommen op de lage snaren!

Groep 4 t/m 8 > 3 lessen Les 1: 02-11-2017 van 17:00 tot 17:30u Les 2: 09-11-2017 van 17:00 tot 17:30u Les 3: 16-11-2017 van 17:00 tot 17:30u

67

67


CUPCAKES VERSIEREN Erma Bakhuuske Locatie: Erma Bakhuuske Helhoek 20, Groessen

Groessen

Erma Verweijen ermabakhuuske@hotmail.com www.ermabakhuuske.nl

Maximaal 8 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 12,75

Vind jij het ook zo leuk om creatief bezig te zijn met lekkere dingen? Bij Ermabakhuuske kan je een ochtend 5 cakejes komen versieren. Dit mag je helemaal zelf doen met bijvoorbeeld parels, glitters en allerlei figuren die je zelf mag uitsteken uit fondant. Ik heb ook allerlei voorbeelden die je kan maken, maar je kan natuurlijk zelf ook iets leuks bedenken. De cakejes heb ik speciaal al voor jullie gebakken. Als alles klaar is pakken we de cakejes samen als een mooi cadeautje in!

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 01-11-2017 van 15:00 tot 17:00u 04-11-2017 van 10:00 tot 12:00u 18-11-2017 van 10:00 tot 12:00u 02-12-2017 van 10:00 tot 12:00u

68

68


DWARSFLUIT Kunstwerk! Het Musiater Locatie: Het Musiater Bommersheufsestraat 62, Zevenaar

Zevenaar

Nanda van Loon n.van.loon@liemerskunstwerk.nl www.hetmusiater.nl

Maximaal 4 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Altijd al een keer dwarsfluit willen spelen? Geef je dan op voor de kennismakingslessen! In drie lessen leer je de basishouding en technieken, waardoor je zelf al een aantal liedjes kan spelen op dit prachtige instrument!

Groep 4 t/m 8 > 3 lessen Les 1: 07-11-2017 van 16:00 tot 16:30u Les 2: 14-11-2017 van 16:00 tot 16:30u Les 3: 21-11-2017 van 16:00 tot 16:30u

Groep 4 t/m 8 > 3 lessen Les 1: 07-11-2017 van 17:15 tot 18:00u Les 2: 14-11-2017 van 17:15 tot 18:00u Les 3: 21-11-2017 van 17:15 tot 18:00u LET OP! Andere locatie: Paulusschool Kerkstraat 68, Giesbeek

69

69


GITAAR Kunstwerk! Het Musiater Locatie 1: Het Musiater Locatie 2: Het Gildehuis

Zevenaar

Nanda van Loon n.van.loon@liemerskunstwerk.nl www.hetmusiater.nl

Maximaal 4 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

In deze korte cursus zet je de eerste stappen op weg naar gitaar spelen. Je leert eenvoudige liedjes en akkoorden. Ook gaan we proberen samen te spelen. Muziek maken is erg leuk, dus geef je snel op!

Locatie 1: Het Musiater Bommersheufsestraat 62, Zevenaar Groep 5 t/m 8 > 3 lessen Les 1: 07-11-2017 van 16:00 tot 16:45u Les 2: 14-11-2017 van 16:00 tot 16:45u Les 3: 21-11-2017 van 16:00 tot 16:45u

Groep 5 t/m 8 > 3 lessen Les 1: 09-11-2017 van 18:30 tot 19:15u Les 2: 16-11-2017 van 18:30 tot 19:15u Les 3: 23-11-2017 van 18:30 tot 19:15u

70

Locatie 2: Het Gildehuis Dorpsdijk 16, Lobith Groep 5 t/m 8 > 3 lessen Les 1: 08-11-2017 van 13:00 tot 13:45u Les 2: 15-11-2017 van 13:00 tot 13:45u Les 3: 22-11-2017 van 13:00 tot 13:45u

Groep 5 t/m 8 > 3 lessen Les 1: 08-11-2017 van 13:45 tot 14:30u Les 2: 15-11-2017 van 13:45 tot 14:30u Les 3: 22-11-2017 van 13:45 tot 14:30u Kijk voor meer datums en tijden op www.sjorscreatief.nl en schrijf je in!

70


KEYBOARD Kunstwerk! Het Musiater Locatie 1: Het Musiater Locatie 2: Het Gildehuis

Zevenaar

Nanda van Loon n.van.loon@liemerskunstwerk.nl www.hetmusiater.nl

Maximaal 6 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Maak kennis met de gave geluiden en drumbeats van het keyboard! In drie lessen leer je zelf een liedje spelen. Top 40 en dance muziek, alles is mogelijk en zal te horen zijn in de lessen. Kortom, na deze lessen weet je precies of keyboard jouw muziekinstrument is.

Locatie 1: Het Musiater Bommersheufsestraat 62, Zevenaar Groep 4 t/m 8 > 3 lessen Les 1: 08-11-2017 van 16:00 tot 16:45u Les 2: 15-11-2017 van 16:00 tot 16:45u Les 3: 22-11-2017 van 16:00 tot 16:45u

Groep 4 t/m 8 > 2 lessen

Locatie 2: Het Gildehuis Dorpsdijk 16, Lobith Groep 4 t/m 8 > 3 lessen Les 1: 11-11-2017 van 14:00 tot 14:45u Les 2: 18-11-2017 van 14:00 tot 14:45u Les 3: 25-11-2017 van 14:00 tot 14:45u

Groep 4 t/m 8 > 3 lessen Les 1: 11-11-2017 van 14:45 tot 15:30u Les 2: 18-11-2017 van 14:45 tot 15:30u Les 3: 25-11-2017 van 14:45 tot 15:30u

Les 1: 22-11-2017 van 12:30 tot 13:15u Les 2: 29-11-2017 van 12:30 tot 13:15u

71

71


KOKEN & PROEVEN De Groene Schuur Locatie: De Groene Schuur Lijkweg 9B, Groessen

Groessen

Anja Eeuwes-Roelofsen info@degroeneschuur.nl www.degroeneschuur.nl

Maximaal 20 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 15,50

Vind je het leuk om te leren koken in een professionele keuken en wil je meer leren over groente en fruit en de smaken ervan? Bij De Groene Schuur ga je samen koken in de kookstudio in de kas. Na het kokkerellen dekken we de tafel en smullen we van onze zelf gemaakte gerechten. Daarna krijg je nog een rondleiding door de kas waar alle producten groeien en bloeien. De recepten van de kookworkshop krijg je na afloop mee naar huis.

Groep 6, 7 en 8 > Kies een datum 15-11-2017 van 15:00 tot 17:00u 13-12-2017 van 15:00 tot 17:00u 17-01-2018 van 15:00 tot 17:00u

72

72


KUNST Kidskunst Locatie: De Schilderschool Oranjesingel 16, Doesburg

Doesburg

André Bikker info@kidskunst.info www.kidskunst.info

Maximaal 12 inschrijvingen per cursus en dit kost € 2,50

Kuikenkunst

Plezier staat voor op. We gaan dingen doe waar je aan de keuken tafel niet aan begint ;-). Het is gericht op het stimuleren van creativiteit en het ontdekken van materialen. We werken in blokken van 8 keer. Meer weten? Alle informatie staat op www.kidskunst. info - begeleiding lies halfwerk

Groep 1 en 2 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

Maximaal 12 inschrijvingen per workshop en dit kost € 2,50

Kunstbende

Schilderen, tekenen op een manier zoals je nog nooit heb gedaan. Plezier beleven staat voorop. Het gaat weer een kleurrijk en creatief feest worden, met heel veel verschillende en leuke materialen!. We werken in blokken van 8 keer. Begeleiding Sandra te Poel. Meer weten? Alle informatie staat op www.kidskunst. info

Groep 3 t/m 6 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

73

73


KUNST Kidskunst Locatie: De Schilderschool Oranjesingel 16, Doesburg

Doesburg

André Bikker info@kidskunst.info www.kidskunst.info

Pallet Pret

Maximaal 12 inschrijvingen en dit kost € 2,50

Er zal gestart worden bij de basis. Alle kinderen zitten voor het eerste in deze groep. Elke week een andere techniek en materiaal.

Groep 3, 4 en 5 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

Potlood en Penseel

Maximaal 12 inschrijvingen en dit kost € 2,50

Hier leer je de basis van het tekenen en schilderen. Per week wisselen we dit af. Ervaring of aanleg is niet nodig.

Groep 6, 7 en 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

Striptekenen

Maximaal 12 inschrijvingen en dit kost € 2,50

Strip en humor staan centraal. We gaan een bewegende strip maken, je eigen stripposter en nog veel meer.

Groep 6, 7 en 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

74

74


MUSICAL Vaye Musicaltheater Locatie: Volksuniversiteit Vincent van Goghstraat 4, Zevenaar

Zevenaar

Elène Vaye vayemusicaltheater@hotmail.com www.vayemusicaltheater.nl

Maximaal 15 inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Ontdek de Ster in jezelf! Houd jij ook zo van zingen, dansen en toneel? Doe je dat het liefst de hele dag en zou je willen stralen op een echt podium in het theater? Kom dan meedoen met musicalles! Plezier en ontwikkeling staan bij Vaye Musicaltheater centraal, iedereen krijgt de kans om zichzelf op een creatieve en leuke manier te ontplooien in een veilige omgeving. We kijken naar ieders individuele aanleg en stimuleren dit talent optimaal. Ook het teamspel is belangrijk: Samen met leeftijdsgenootjes krijg je van professionele docenten les en ontwikkel je meer lef en zelfvertrouwen!

75

Groep 1 en 2 > Kies een datum 16-01-2018 van 14:45 tot 15:45u 15-06-2018 van 14:45 tot 15:45u

Groep 3, 4 en 5 > Kies een datum 16-01-2018 van 15:45 tot 17:00u 15-06-2018 van 15:45 tot 17:00u

Groep 6, 7 en 8 > Kies een datum 16-01-2018 van 17:00 tot 18:15u 15-06-2018 van 17:00 tot 18:15u

75


MUZIEKINSTRUMENT SPELEN Muziekvereniging St. Caecilia Locatie: Sporthal De Cluse Martinusweg 29, Herwen

Herwen

Jorrit Thijssen jp.thijssen@gmail.com

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Bij een muziekvereniging maken we met z’n alle muziek. Doordat we allemaal een verschillend instrument spelen kunnen allemaal verschillende muziekstukken gespeeld worden. Heb jij altijd al eens willen proberen of je trompet, trommel of dwarsfluit zou kunnen spelen? Geef je dan op voor de meeloop avond, dan kun je dit bij muziekvereniging St. Caecilia eerst eens uit proberen.

Groep 4 t/m 8 > Kies een datum 29-11-2017 van 19:00 tot 20:00u 31-01-2018 van 19:00 tot 20:00u 28-02-2018 van 19:00 tot 20:00u 28-03-2018 van 19:00 tot 20:00u

76

76


MUZIEKLES Fanfarekorps St. Gregorius Locatie: Paulusschool Kerkstraat 68, Giesbeek

Giesbeek

Johan Kock gregokids@stgregoriusgiesbeek.nl www.stgregoriusgiesbeek.nl

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Kom bij Grego kids en speel mee! Samen muziek maken is cool! Daarom krijgen kinderen bij Gregorius de kans om op een leuke manier kennis te maken met muziek. De vereniging biedt diverse betaalbare opleidingen aan om jezelf muzikaal te ontwikkelen. Je ontvangt een instrument naar keuze in bruikleen en je krijgt iedere week les van een gediplomeerd muziekdocent. Je kunt diploma’s halen en samen met andere Kids meespelen in het leerlingenorkest.

Groep 4 t/m 8 > Kies een datum 25-10-2017 van 18:00 tot 18:30u 01-11-2017 van 18:00 tot 18:30u 08-11-2017 van 18:00 tot 18:30u Kijk voor meer datums en tijden op www.sjorscreatief.nl en schrijf je in!

77

77


RUSTLES Praktijk Sarina Locatie: volgt na inschrijving Zevenaar

Zevenaar

Laura Tutuarima info@praktijksarina.nl www.praktijksarina.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per cursus en dit kost â‚Ź 3,00

Wil jij ook manieren leren om je lekker rustig te voelen? Tijdens rustles kom je lekkerder in je vel te zitten doordat we gaan werken met: je ademhaling, edelstenen, klankschalen, mandala’s en labyrinten, bewegingsoefeningen en jouw eigen talenten. En ik vertel een verhaal waarbij je lekker weg mag dromen! Daarna is er tijd om te tekenen, knutselen en/of kletsen. Om alles wat je gevoeld hebt goed te kunnen verwerken.

Groep 4 t/m 8 > 3 lessen Les 1: 01-12-2017 van 16:00 tot 17:00u Les 2: 08-12-2017 van 16:00 tot 17:00u Les 3: 15-12-2017 van 16:00 tot 17:00u

78

78


THEATER Theatergroep uit Jeugd Locatie: Repetitie ruimte theatergroep uit Steenhuizen 8, Zevenaar

Zevenaar

Joeri Mast joeri-mast@live.nl www.theatergroepuit.nl

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Zie jij jezelf al schitteren in een theaterstuk van theatergroep Uit!? Geef je dan nu op voor de proefles! Tot dan!

Groep 3 t/m 8 > 1 workshop 08-11-2017 van 17:30 tot 18:30u

79

79


TROMPET Kunstwerk! Het Musiater Locatie: Het Musiater Bommersheufsestraat 62, Zevenaar

Zevenaar

Nanda van Loon n.van.loon@liemerskunstwerk.nl www.hetmusiater.nl

Maximaal 8 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Lijkt het je leuk om een keer trompet te spelen? Dat kan! Samen met andere trompet-leerlingen leer je enkele stukken en deze mag je (als je wil) spelen tijdens ĂŠĂŠn van onze voorspeelavonden.

Groep 4 t/m 8 > 3 lessen Les 1: 01-12-2017 van 17:15 tot 18:00u Les 2: 08-12-2017 van 16:00 tot 16:45u Les 3: 15-12-2017 van 19:00 tot 19:45u LET OP! Andere locatie: Het Gildehuis Dorpsdijk 16, Lobith

Groep 4 t/m 8 > 3 lessen Les 1: 15-06-2018 van 17:00 tot 18:00u Les 2: 22-06-2018 van 17:00 tot 18:00u Les 3: 27-06-2018 van 19:00 tot 20:00u

80

80


VENDELEN Schutterij St.Andreas ‘t Grieth Zeve Loc: Schuttersgebouw St. Andreas ‘t Grieth Oude Doesburgseweg 1, Zevenaar

Zevenaar

Maurice Visser m.visser-kja@kpnplanet.nl www.st-andreas-grieth.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Vendelen is een eeuwenoud gebruik. Bij serenades wordt een traditionele vendelhulde gebracht. Het beeldt de strijd uit tussen goed en kwaad. Het vendelen is een mooie sport die ook door de jeugd wordt beoefend. Wij beschikken over prachtige vaandels en goede instructeurs die je het kneepje kunnen leren. Heb je belangstelling meld je dan aan of kom eens een keertje kijken op de oefenavonden.

Groep 5 t/m 8 > Kies een datum 26-10-2017 van 19:15 tot 20:00u 23-11-2017 van 19:15 tot 20:00u 14-12-2017 van 19:15 tot 20:00u

81

81


ZANG Kunstwerk! Het Musiater Locatie: Het Musiater Bommersheufsestraat 62, Zevenaar

Zevenaar

Nanda van Loon n.van.loon@liemerskunstwerk.nl www.hetmusiater.nl

Maximaal 4 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Word jij van zingen ook zo blij? Wil je coole liedjes zingen en nรณg mooier leren zingen? Geef je dan snel op!

Groep 7 en 8 > 3 lessen Les 1: 08-11-2017 van 14:30 tot 15:15u Les 2: 15-11-2017 van 14:30 tot 15:15u Les 3: 22-11-2017 van 14:30 tot 15:15u

Groep 4 t/m 8 > 3 lessen Les 1: 26-03-2018 van 17:00 tot 17:45u Les 2: 05-03-2018 van 17:00 tot 17:45u Les 3: 12-03-2018 van 17:00 tot 17:45u

82

82


026-3523850 regioarnhem@unieksporten.nl

SPORTLOKET

AANGEPAST SPORTEN Voor mensen met een: Auditieve beperking Chronische aandoening Gedragsproblematiek Autisme Spectrum Stoornis Lichamelijke beperking Meervoudige beperking Niet Aangeboren Hersenletsel Psychische beperking Verstandelijke beperking Visuele beperking

• • • • • • • • • •

Sportadvies | Financiële regelingen | Hulpmiddelen of een maatje

AANGEPAST SPORTEN VOOR JOU!

WWW.UNIEKSPORTEN.NL Download onze app!


Dit Sjorsboekje is nog het hele schooljaar 2017-2018 geldig. Goed bewaren dus :)

Rijnwaarden/Zevenaar 2017-2018  
Rijnwaarden/Zevenaar 2017-2018  
Advertisement