Page 1

Sjors Sportief Dit Sjorsboekje is nog het hele schooljaar 2017-2018 geldig. Goed bewaren dus :)

Colorrun 2016 | Foto is genomen door Oomen Fotografie


Inschrijven vanaf

28 augustus 19:00 uur

www. l n . f e i t sjorsspor Sjors Sportief en Sjors Creatief vragen alle aanbieders van activiteiten uit jouw gemeente om een leuke kennismaking van hun sport of creativiteit te organiseren. Je vindt ze allemaal in dit boekje! Jij mag lekker in dit boekje rondneuzen naar zoveel leuke activiteiten je wilt. Vanaf 28 augustus 19:00 uur kun jij je inschrijven voor jouw favoriete sport(en) en/of creatieve activiteit(en). Je mag je nog het hele schooljaar inschrijven! Na jouw inschrijving ben jij van harte welkom om op locatie jouw sport of creatieve activiteit uit te proberen. Misschien ontdek je wel een verborgen talent! Inschrijven is wel altijd verplicht via de Sjors Sportief App of de website van Sjors: www.sjorssportief.nl. Maak gebruik van deze kans om kennis te maken met sport & cultuur binnen jouw gemeente! Toedeledoki!

Sjors Sportief & Sjors Creatief

via Schrijf je in rtief App de Sjors Spo


STAP VOOR STAP MEEDOEN

1 2 3 4 5

Blader dit boekje door en kies je activiteiten Zoek leuke activiteiten uit in dit boekje, zoveel als je wilt!

Schrijf je altijd in! Ga vanaf 28 augustus 19:00 uur samen met je ouders/ verzorgers naar de website www.sjorssportief.nl of schrijf je in via de nieuwe Sjors Sportief App.

Op de website Kies op de homepage voor ‘Inschrijven’ en vul op de volgende pagina je woonplaats in.

Meerdere inschrijvingen van alle kinderen in één keer! Zoek alle activiteit(en) - ook van meerdere kinderen - in de lijst en voeg ze toe aan het inschrijfmandje . Het is mogelijk om met het meer kinderen toe te voegen aan eenzelfde activiteit.

VOL > WACHTLIJST >

Als de activiteit vol is, kan er niet meer ingeschreven worden. Vaak kan jij je nog wel opgeven voor een wachtlijst. In veel gevallen zal deze activiteit later plaatsvinden en je ontvangt vanzelf een bericht per mail van de betreffende aanbieder.

6

Koppel de juiste gegevens van het kind aan de betreffende activiteit

7

Eventuele kosten worden via automatische incasso afgeschreven

8

Win coole prijzen met jouw unieke wincode!

Alle activiteiten in het winkelmandje geplaatst? Ga dan verder en koppel deze inschrijvingen eenvoudig aan het juiste kind met de gevraagde gegevens, zodat de vereniging weet welke inschrijver deze kan verwachten!

Als er kosten worden gerekend voor een activiteit wordt een IBAN-nummer gevraagd met toestemming om automatische incasso uit te voeren. Dit bedrag wordt uiterlijk 1 maand later afgeschreven. Je hoeft dus nooit contant geld mee te nemen naar de activiteit. Na de inschrijving krijg je de bevestiging per mail!

Na de laatste les krijg je van de aanbieder een kaartje met daarop jouw unieke code. Vul de code in op www.sjorssportief.nl of de Sjors Sportief app en check of jij in de prijzen bent gevallen. Heb je 100 punten gehaald op de website? Dan krijg je een keycord thuisgestuurd.

Doe mee en win! 3x Sjorsfiets

50x Sjors Schoolpakket

5x Lidmaatschap

Download de Sjors Sportief App en voer jouw wincode in! QRGMGwdq


WOORDJE WETHOUDER

Beste meisjes en jongens, Het nieuwe Sjors boekje heb ik net uitgelezen. Het boekje staat weer vol met creatieve en sportieve activiteiten. Fijn, dat verenigingen en Spel& verspreid over heel de gemeente activiteiten organiseren. Er zit vast iets uitdagends tussen. Ik vind het belangrijk dat jullie ontdekken wat jullie leuk vinden en wat jullie talenten zijn. Daarom hoop ik, dat net als vorig jaar, weer veel kinderen meedoen met de activiteiten. Succes met kiezen en veel plezier bij de activiteiten gewenst! Met sportieve groeten, Simon Buwalda Wethouder Zorg en Welzijn, Onderwijs en Duurzaamheid


BODYFIT BodyLine Zaltbommel Locatie: BodyLine Zaltbommel Wielkamp 10, Zaltbommel

Zaltbommel

Ferdi Hamilton info@bodylinezaltbommel.nl www.bodylinezaltbommel.nl

Maximaal 8 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

‘BodyFit for Kids’ is een leerzaam en sportief programma waarin je spelenderwijs bezig gaat met verschillende sport- en bewegingsvormen. Tijdens de lessen doe je workouts waarbij je beter wordt in bewegen, je wordt sneller en sterker en je kunt afvallen. Daarnaast leer je bij ‘BodyFit for Kids’ alles over een gezonde leefstijl. Dit betekent dat je leert wat je het beste kunt doen om gezond te worden en te blijven!

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 21-09-2017 van 16:00 tot 17:00u 28-09-2017 van 16:00 tot 17:00u 05-10-2017 van 16:00 tot 17:00u

5


BOKS FITNESS Fitnessclub Fitline Locatie: Fitnessclub Fitline Walstraat 1, Zaltbommel Jennifer van de Pol jennifer@fitline.nl www.fitline.nl

Maximaal 20 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Ben je tussen de 9 en 12 jaar en kun je wel tegen een stootje? Dan is Boks-fitness echt iets voor jou! We slaan niet op elkaar, maar trainen en boksen op handschoenen en stootkussens. Daarnaast train je je conditie en coรถrdinatie met springtouwen en gewichtjes. De nieuwe rage bij Fitline!

Groep 5 t/m 8 > 2 proeflessen Les 1: 18-09-2017 van 16:00 tot 17:00u Les 2: 25-09-2017 van 16:00 tot 17:00u

6

Zaltbommel


BREAKDANCE Djazz Dance Centre Locatie: Fitline Walstraat 1, Zaltbommel

Zaltbommel

Mees Heijman info@djazzdancecentre.nl www.djazzdancentre.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

De Breakdance les is een combinatie van Urban,Street Dance, Hip Hop, Break Dance en Pop ‘n Locking. Jongens kunnen zich aanmelden vanaf 6 jaar. Bij onze docent Jayd staat plezier, hard werken en leren van skills voorop. Iedere danser creĂŤert zijn eigen moves, danst met elkaar, helpt elkaar en wordt sterker.

Groep 2 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

7


COLORRUN Spel& Locatie: Tijningenplas Tijningenplas 1, Zaltbommel Marloes van der Aa mvanderaa@welzijnbommelerwaard.nl www.bommelactief.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit kost â‚Ź 3,00

Op vrijdag 15 september tijdens de nationale sportweek organiseert het team SPEL& een COLORRUN! Je loopt/ rent rondom de Tijningenplas terwijl je onderweg door vrijwilligers ondergegooid wordt met kleurenpoeder. Een kleurrijk, sportief en feestelijk evenement! Ook ouders kunnen zich vanaf dit jaar opgeven om mee te lopen! 15.30u - kinderen groep 1 t/m 4 (+ ouder) 16.30u - kinderen groep 5 t/m 8 (+ ouder) 17.45u - jongeren + volwassenen (vanaf 12jr) Jongeren + volwassenen mail naar: spelen@welzijnbommelerwaard.nl

Schrijf je snel in. Vol = vol!

8

Zaltbommel


DANCE-MIX Hamarithi Locatie: Dorpshuis Den Ham, Burg. Hobolaan 1b, Dorpshuis Zuilichem

Zuilichem

Femke Rooijens femkerooijens@hotmail.com www.hamarithi.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Dance mix zegt het eigenlijk al. Een mooie mix van allerlei dansen! Kom jij ook onder begeleiding van onze enthousiaste leidster dansen? Doe gezellig een keertje mee en kijk of het wat voor jou is!

Groep 4, 5 en 6 > 3 proeflessen Les 1: 08-11-2017 van 17:30 tot 18:30u Les 2: 15-11-2017 van 17:30 tot 18:30u Les 3: 22-11-2017 van 17:30 tot 18:30u

Groep 5 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 08-11-2017 van 18:30 tot 19:30u Les 2: 15-11-2017 van 18:30 tot 19:30u Les 3: 22-11-2017 van 18:30 tot 19:30u

9


DANS & BALLET | STREETDANCE & JAZZ Djazz Dance Centre Locatie: Fitline Walstraat 1, Zaltbommel

Zaltbommel

Mees Heijman info@djazzdancecentre.nl www.djazzdancentre.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Dans & Ballet

Deze lesvorm is bedoelt voor kinderen in de leeftijd van 3-6 jaar oud die graag willen swingen. Algemene dansvorming is een voorbereiding op de jazz dans, klassiek ballet en hiphop. In de les wordt gewerkt aan de lichaamshouding, coรถrdinatie,muzikaliteit, ruimte gebruik en creativiteit. Daarnaast staat plezier bij ons voorop en het sociaal omgaan met elkaar. Dansen met elkaar!

Groep 1 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Streetdance & Jazz In onze combinatie lessen jazz/hiphop en streetdance(JHS) leer je techniek en de nieuwste dansmoves. Of kies voor de combinatieles Jazz, Streetdance en Show (JSS). Waarin we meer opgaan in de techniek van klassiek en jazz.

Groep 2 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

10


FYSIOGYM Praktijk voor kinderfysiotherapie Praktijk voor kinderfysiotherapie Lange Steigerstraat 8, Zaltbommel

Zaltbommel

Maartje Wormgoor kinderfysiotherapie.zaltbommel@gmail.com www.kinderfysiotherapie-maartjewormgoor.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

De fysiogym groepsles is bedoeld voor kinderen die op een plezierige en gezellige manier bewegingsactiviteiten willen doen, waardoor hun motorisch vaardigheidsniveau verbetert en daarna makkelijker aansluiting kunnen vinden bij de reguliere sportclubs. Ook kinderen die graag een actievere en gezonde leefstijl willen aanleren zijn van harte welkom.

Groep 4 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 16-01-2018 van 16:30 tot 17:30u Les 2: 23-01-2018 van 16:30 tot 17:30u Les 3: 30-01-2018 van 16:30 tot 17:30u

11


GYM BRAVO Brakel Locatie: Gymzaal Brakel Burg. posweg 46a, Brakel Xandra van Tuijl bravobrakel@hotmail.com www.bravobrakel.jimdo.com

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Wil jij een uurtje lekker sportief bezig zijn ? Kom dan een kijkje nemen bij onze gymvereniging. Elke dinsdag zijn er in de gymzaal in Brakel vier lestijden voor verschillende leeftijdsgroepen. Jongens en Meisjes van HARTE welkom.

Groep 1 t/m 8 > 1 proefles 05-09-2017 van 16:00 tot 20:00u

12

Brakel


GYM Sportvereniging D.I.O. Locatie: Gymzaal Gameren Fijkensakker 3, Gameren

Gameren

Lisanne Verbeek svdiogameren@gmail.com sv-d-i-o-gameren.jouwweb.nl/

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Kom gezellig sporten bij sportvereniging D.I.O. Tijdens de open week kun je meedoen bij het uur dat hoort bij je leeftijd.

Groep 1 t/m 8 > Kies een datum 18-09-2017 Tijdstip volgt later 22-01-2018 Tijdstip volgt later 04-06-2018 Tijdstip volgt later

13


GYMLES ‘SLIM IN GYM’ Fysiotherapie van der Vliet Locatie: Gymzaal Brakel Burgemeester Posweg 46A, Brakel A van Selm - van der Vliet info@vdvlietfysio.nl www.vdvlietfysio.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Fysiotherapie van der Vliet biedt bijzondere gymlessen aan voor kinderen met motorische problemen. De doelstelling van deze gymlessen kan omschreven worden als het behouden of verkrijgen van plezier in spelen en bewegen, waardoor ook minder vaardige bewegers een langdurige bewegingsmotivatie kunnen ontwikkelen. Door meer bewegingservaring op te doen zal deelname aan de gymlessen op school minder problemen geven en zal doorstroming naar een reguliere sportclub sneller mogelijk zijn.

Groep 1 t/m 4 > Kies een datum 04-10-2017 van 16:00 tot 17:00u 11-10-2017 van 16:00 tot 17:00u 18-10-2017 van 16:00 tot 17:00u

14

Brakel


GYMXTRA Cesar Zaltbommel De exacte locatie in Zaltbommel volgt na inschrijving.

Zaltbommel

Nancy van der Velden info@cesarzaltbommel.nl www.cesarzaltbommel.nl

Maximaal 12 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

GymXtra biedt beweeglessen gericht op kinderen die geen aansluiting kunnen vinden binnen reguliere sportclubs, als gevolg van onvoldoende ontwikkelde motorische vaardigheden en eventueel daarbij horende gedragsproblematiek. Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan vaardigheden binnen de balvaardigheid, het evenwicht en de grove motoriek.

Groep 3 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 11-09-2017 van 17:00 tot 18:00u Les 2: 18-09-2017 van 17:00 tot 18:00u Les 3: 25-09-2017 van 17:00 tot 18:00u

Groep 3 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 08-01-2018 van 17:00 tot 18:00u Les 2: 15-01-2018 van 17:00 tot 18:00u Les 3: 22-01-2018 van 17:00 tot 18:00u

15


HIP HOP Djazz Dance Centre Locatie: Fitline Walstraat 1, Zaltbommel Mees Heijman info@djazzdancecentre.nl www.djazzdancentre.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Doe mee met de hip hop lessen en leer de coolste moves op de nieuwste hip hop hits. In onze combinatie lessen jazz/hiphop en streetdance(JHS) leer je techniek en de nieuwste dansmoves. Vanaf 6 jaar bieden wij deze combinatie lessen aan. Vanaf 10 jaar bieden wij ook hiphop lessen aan. Neem contact met ons op om te kijken welke les het best past bij uw kind. Een proefles is gratis.

Groep 2 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

16

Zaltbommel


HOCKEY Mixed Hockey Club Bommelerwaard Mixed Hockey Club Bommelerwaard, VanHeemstraweg West 27, Zaltbommel

Zaltbommel

Mini commissie minicommissie@mhc-bommelerwaard.nl www.mhc-bommelerwaard.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Tijdens deze dagen kun je kennismaken met hockey en MHC-Bommelerwaard. Voor iedereen van de basisschool hebben we iets sportiefs te bieden. Van de jongste jeugd (Funkey) tot groep 8. Hockey is een leuke teamsport. Je bent lekker buiten, speelt samen en leert nieuwe vaardigheden. Je bent bij ons van harte welkom !!

Groep 1 t/m 8 > Kies een datum 01-10-2017 van 10:00 tot 11:00u 17-03-2018 van 10:00 tot 11:00u

17


JONGENSGYM | RECREATIEF GYM & TURNEN i Locatie: Sporthal de Maaijenbogerd Donkerstraat 19, Aalst Femke Rooijens femkerooijens@hotmail.com www.hamarithi.nl

aalst en el he zaltbommel

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Jongensgym Jongensgym saai?! Nee, helemaal niet! Juist super stoer en heel veelzijdig. Je traint je kracht, lenigheid en snelheid, samen met gezellige jongens. Ken je Epke Zonderland? Je oefent aan de rekstok, op de brug, sprong, ringen en vloer de basisbeginselen van het turnen.

Groep 2 t/m 8 > 3 proeflessen > Aalst Les 1: 07-11-2017 van 18:15 tot 19:15u Les 2: 14-11-2017 van 18:15 tot 19:15u Les 3: 21-11-2017 van 18:15 tot 19:15u

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Recreatief gym & Turnen Hou jij van bewegen? Springen, klimmen, klauteren, balanceren en werken aan je kracht en lenigheid? Op een laagdrempelige manier maak je kennis met de turnsport. Je wordt niet zomaar een uurtje bezig gehouden, maar leert echt de basisbeginselen van de gymsport. Kom gezellig een keer meedoen om te kijken of dit iets voor je is!

Groep 3 t/m 8 > 3x> Meedere locaties Start 6 en 7 november Meerdere locaties in Zaltbommel. Kijk op de website voor exacte data, tijdstippen en locatie.

18


KINDERBALLET | PEUTER- & KLEUTERBALLET Balletschool Paulette Willemse Locatie: Balletschool Paulette Willemse Ruiterstraat 23-25, Zaltbommel

Zaltbommel

Emma Metsers emma@paulettewillemse.nl www.paulettewillemse.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Kinderballet In september 2017 beginnen de lessen kinderballet weer speciaal voor dansertjes vanaf 6 jaar. Tijdens de lessen staan het speels aanleren van dansplezier, coรถrdinatie, muzikaliteit, discipline en een goede houding voorop. Er is daarnaast ook veel aandacht voor de lichamelijk ontwikkeling en het sociaal omgaan met elkaar.

Groep 2 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Peuter-& Kleuterballet

Speciaal voor de kleinste dansertjes zijn er danslessen Peuter- en Kleuterballet. Tijdens de les wordt er spelenderwijs gedanst, waarbij ze zich op een creatieve manier leren uitdrukken op muziek. De nadruk ligt niet op het aanleren van pasjes, maar op de motorische ontwikkeling van het kind.

Groep 1 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

19


KLEUTERDANS | KLEUTERGYM Hamarithi Loc 1: Dorpshuis Den Ham, Zuilichem Loc 2: De Maaijenbogerd, Aalst

Zuilichem Aalst

Femke Rooijens femkerooijens@hotmail.com www.hamarithi.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Kleuterdans Kleuterdans zegt het al. In de jongste groep leer je kennismaken met verschillende soorten muziek, de stopdans en echte dansjes. Je oefent onder begeleiding van een enthousiaste trainster. Af en toe treden we op, zoals tweejaarlijks bij de show! Hou je van dansen en begin je te bewegen als de muziek aan gaat? Dan is dit iets voor jou!

Groep 1, 2 en 3 > 3 proeflessen > Locatie 1 Les 1: 08-11-2017 van 16:15 tot 17:15u Les 2: 15-11-2017 van 16:15 tot 17:15u Les 3: 22-11-2017 van 16:15 tot 17:15u

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Kleutergym Kleutergym is DE Basis voor elke andere sport, dus leuk en goed! Dit zijn zeer gezellige lessen met kinderen van 2,5 jaar tot +- 6 jaar (t/m groep 2). Kleuters krijgen d.m.v. uitdagende lessen al een kennismaking met de onderdelen van de recreatieve gymnastiek en turnen.

Groep 1 en 2 > 3 proeflessen Les 1: 03-11-2017 van 14:30 tot 15:30u Les 2: 10-11-2017 van 14:30 tot 15:30u Les 3: 17-11-2017 van 14:30 tot 15:30u

20


KLEUTERGYM GTV Argos Locatie: Gymzaal Buys Ballot Courtine 4, Zaltbommel

zaltbommel

Anja van Riel secretariaat@gtv-argos.nl www.gtv-argos.nl

Maximaal 15 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Kinderen zijn volop in ontwikkeling en vinden het heerlijk om te klimmen, klauteren, rollen enz. In de leeftijd van 3 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. Zodra een kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Bewegen helpt kinderen bij hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling.

Groep 1 en 2 > 2 proeflessen Les 1: 20-09-2017 van 16:15 tot 17:00u Les 2: 27-09-2017 van 16:15 tot 17:00u

Groep 1 en 2 > 2 proeflessen Les 1: 07-02-2018 van 16:15 tot 17:00u Les 2: 21-02-2018 van 16:15 tot 17:00u

21


LASERGAMEN Rongen Aktief Uiterwaarden Waalbandijk nabij nr 12, Gameren >>> Volg de borden Lasergame Frans Rongen info@rongenaktief.com www.rongenaktief.com

Maximaal 20 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 6,50

Kruip in de huid van Rambo en daag je vrienden of klasgenoten uit voor een spectaculair potje lasergamen. Een spannend actiespel in het bos. Je speelt zowel individueel als in teams met diverse spelvormen zoals capture the flag, save the president en nog veel meer.

Groep 3 t/m 8 > Kies een tijdstip 14-10-2017 van 10:00 tot 11:00u 14-10-2017 van 11:15 tot 12:15u 14-10-2017 van 12:30 tot 13:30u

22

Gameren


MODELVLIEGEN Modelvliegclub Maasdriel Locatie: Modelvliegveld Zeedijk ong., Hedel

He del

Jan Lenderink lendberg@kpnplanet.nl www.modelvliegen.eu

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Wil je zelf een keer een modelvliegtuis besturen? Schrijf je in voor een proefles en we nemen contact met je op om een afspraak te maken.

Groep 5 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

BERENVLIEGEN Dit schooljaar kun je op ons vliegveld je knuffel een rondje laten vliegen in een van onze modelvliegtuigen. Je knuffel krijgt na afloop een heus vliegbrevet op naam. Wil je jouw teddybeer laten vliegen? Schrijf je in!

Groep 1 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

23


SPRINGGROEP Hamarithi Locatie 1: De Maaijenbogerd, Aalst Locatie 2: Gymzaal Nederhemert Femke Rooijens femkerooijens@hotmail.com www.hamarithi.nl

Maximaal 15 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Springen? Is dat het liefste wat je doet? Salto’s leren, mooi hoog springen? Op de airtrack, verschillende trampolines en op de planken leer je groepsspringen en individueel.

Groep 3 t/m 8 > 3x > Locatie 1 Les 1: 06-11-2017 van 17:00 tot 18:00u Les 2: 13-11-2017 van 17:00 tot 18:00u Les 3: 20-11-2017 van 17:00 tot 18:00u

Groep 3 t/m 8 > 3x > Locatie 2 Les 1: 07-11-2017 van 17:15 tot 18:15u Les 2: 14-11-2017 van 17:15 tot 18:15u Les 3: 21-11-2017 van 17:15 tot 18:15u

24

aalst en Ne derhemert


STREETJAZZ Balletschool Paulette Willemse Locatie: Balletschool Paulette Willemse Ruiterstraat 23-25, Zaltbommel

Zaltbommel

Emma Metsers emma@paulettewillemse.nl www.paulettewillemse.nl

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Streetjazz voor jongens en meiden vanaf 6 jaar. Kom gezellig swingen tijdens deze leuke lessen. Neem contact met ons op om te kijken welke les het best past bij uw kind en om een gratis proefles in te plannen.

Groep 2 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

25


TAFELTENNIS Tafeltennisvereniging Rotac ‘82 Locatie: Dorpshuis De Parel Kerkstraat 7, Rossum

Rossum

Gera van Veen info@rotac82.nl www.rotac82.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Pingpongen doe je thuis, op school of op de camping. Maar tafeltennissen is meer dan alleen een balletje op de tafel houden. Tafeltennissen doe je dan ook bij een club, tafeltennissen doe je bij tafeltennisvereniging Rotac ‘82. Rotac ‘82 is een vereniging waar sportieve prestaties en gezelligheid hand in hand samen gaan. Kom eens een balletje bij ons slaan! Kijk gerust ook eens op onze website www.rotac82.nl of op onze facebookpagina.

Groep 5 t/m 8 > 4 proeflessen Les 1: 07-09-2017 van 19:00 tot 20:00u Les 2: 14-09-2017 van 19:00 tot 20:00u Les 3: 21-09-2017 van 19:00 tot 20:00u Les 4: 28-09-2017 van 19:00 tot 20:00u

Groep 5 t/m 8 > 4 proeflessen Les 1: 07-06-2018 van 19:00 tot 20:00u Les 2: 14-06-2018 van 19:00 tot 20:00u Les 3: 21-06-2018 van 19:00 tot 20:00u Les 4: 28-06-2018 van 19:00 tot 20:00u

26


TENNIS Tennisschool Tom Kreemers Locatie: Zaltbommelse TV P.M. Winkstraat 1, Zaltbommel

Zaltbommel

Bram Kaffener info@tstk.nl www.tstk.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Maak kennis met de tennissport bij de ZTV. ZTV biedt samen met Tennisschool Tom Kreemers alle basisschoolkinderen een gratis tennisles aan. Na deze les is het mogelijk om zeer voordelig gebruik te maken van een kennismakingsaanbieding. Deze aanbieding bestaat uit: - 10 tennislessen - lidmaatschap van ZTV - mogelijkheid tot deelname aan vele jeugdactiviteiten. Zin om mee te doen?

Groep 1 t/m 8 > Kies een datum 14-03-2018 van 13:30 tot 15:30u 18-03-2018 van 10:00 tot 12:00u

27


TENNIS | KIDS FUN Tennisvereniging De Molenwiek Locatie: Tennisvereniging De Molenwiek Langerakseweg 2, Brakel Greet van Driel greetjevandriel@gmail.com www.tvdemolenwiek.nl

Maximaal 1 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Lijkt het je leuk om gezellig met vriendjes en vriendinnetjes te tennissen? Kidsfun is een activiteit waarbij je spelenderwijs leert tennissen. Natuurlijk hebben wij een oefenracket voor je klaar liggen.

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 18-09-2017 van 18:30 tot 19:30u 27-09-2017 van 15:00 tot 16:00u 02-10-2017 van 18:30 tot 19:30u 11-10-2017 van 15:00 tot 16:00u 16-10-2017 van 18:30 tot 19:30u 25-10-2017 van 15:00 tot 16:00u 30-10-2017 van 18:30 tot 19:30u 08-11-2017 van 15:00 tot 16:00u 13-11-2017 van 18:30 tot 19:30u 22-11-2017 van 15:00 tot 16:00u 27-11-2017 van 18:30 tot 19:30u 06-12-2017 van 15:00 tot 16:00u 11-12-2017 van 18:30 tot 19:30u

28

Brakel


TURNEN GTV Argos Locatie: Gymzaal Buys Ballot Courtine 4, Zaltbommel

zaltbommel

Anja van Riel secretariaat@gtv-argos.nl www.gtv-argos.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Ben jij iemand die het leuk vindt om trampoline te springen, over een balk te lopen, in de ringen te zwaaien, op je handen te staan, radslagen en salto’s te maken? Dan is turnen bij GTV Argos iets voor jou! Schrijf je snel in!

Groep 3 en 4 > 2 proeflessen Les 1: 20-09-2017 van 17:00 tot 18:00u Les 2: 27-09-2017 van 17:00 tot 18:00u

Groep 5 en 6 > 2 proeflessen Les 1: 19-09-2017 van 16:30 tot 17:30u Les 2: 26-09-2017 van 16:30 tot 17:30u

Groep 7 en 8 > 2 proeflessen Les 1: 19-09-2017 van 17:30 tot 18:30u Les 2: 26-09-2017 van 17:30 tot 18:30u

29


VOETBAL | ALL-STARS (G-TEAM) VV HRC ‘14 Locatie: Sportpark Groenestraat 41, Hurwenen/Rossum

Hurwenen/rossum

Antwan van Doorn antwan.van.doorn@bam.nl www.hrc14.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Voetbal

Voetballen is een leuke teamsport, waar al veel kinderen hun plezier in hebben. Via Sjors Sportief kun je je aanmelden voor een aantal proeftrainingen om te ontdekken of voetbal iets voor jou is. Je traint dan mee met een voetbalteam van leeftijdsgenootjes. Meld je aan dan nemen wij contact met je op om het verder af te spreken., zodat alles heel duidelijk voor je is.

Groep 2 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

All-Stars | G-Team

Wil jij voetballen in een veilig team waar jij je zelf mag zijn? Kom voetballen bij het G TEAM van WHS. In een kleine groep, van verschillende leeftijden(5+) en niveaus wordt er samen gesport. We kijken naar mogelijkheden, en daarbij is enthousiasme en inzet het belangrijkst! Een G TEAM is een team voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Groep 2 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 11-09-2017 van 18:15 tot 19:15u Les 2: 18-09-2017 van 18:15 tot 19:15u Les 3: 25-09-2017 van 18:15 tot 19:15u

30


VOLLEYBAL Volleybal vereniging Podarwic Locatie: Sporthal de Maayenboogerd Donkerstraat 21, Aalst

Aalst

Anouk van Daalen noukkie94@hotmail.com www.podarwic.nl

Maximaal 20 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Op onze speciale meetrainavonden zijn jullie allemaal van harte wekom om kennis te maken met deze super toffe sport.We gaan met jullie alle basistechnieken oefenen en we zullen veel met de bal bezig zijn. En natuurlijk gaan we ook al oefenen met smashen! Heb je zin om eens een echte volleybaltraining van ervaren volleyballers mee te maken? Schrijf je dan snel in!

Groep 3 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 28-09-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 2: 05-10-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 3: 12-10-2017 van 18:00 tot 19:00u

31


EVEN VOO

Wat is Spel& ? Dat is de verzamelnaam voor het team dat bestaat uit Patricia, Willem, Marloes, Jerry, Evelien en Bram. We geven gymlessen op de deelnemende basisscholen, ondersteunen de scholen bij cultuureducatie en bieden, samen met de verenigingen, een naschools programma aan voor de jeugd. We zijn te herkennen aan onze oranje kleding met het Spel& logo. Het naschoolse programma vind je hier in het boekje, maar in de loop van het jaar komen er nog allerlei activiteiten

Met vriendelijke groeten, Patricia, Jerry, Marloes, Willem, Bram en Evelien

bij: dus kijk regelmatig op de website www.sjorssportief.nl en houdt onze nieuwsbrieven in de gaten. En wie weet, ontdek je zo dat je dol bent op zingen, timmeren of tennissen. We hopen dat jullie je in gaan schrijven voor Patricia de Geus activiteiten. Patricia de Geus is coördinator van het team Spel&, haar telefoonnummer is 06-46628726, email:

spelen@welzijnbommelerwaard.nl

Stichting Welzijn Bommelerwaard Spel& valt onder SWB (Stichting Welzijn Bommelerwaard), de welzijnsorganisatie van de Bommelerwaard. ”Samen sta je sterk” dat is waar Welzijn Bommelerwaard zich voor inzet: dat iedereen zoveel mogelijk en zo goed mogelijk voor zichzelf kan zorgen maar ook aandacht heeft voor de mensen Eugeni Kaspori om zich heen. Je kunt bij ons terecht voor informatie, advies, bemiddeling en ondersteuning als het gaat over welzijn, zorg, wonen, vrijwilligerswerk, maatschappelijke stage. We zijn er voor jong en oud. Kijk voor de mogelijkheden op onze website www.welzijnbommelerwaard.nl Welzijn Bommelerwaard staat onder leiding van directeur Eugenie Kaspori.

32


ORSTELLEN Willem Evelien

Jerry

Bram Marloes

Patricia

Buurtsport- en leefstijlcoaches Jerry, Willem, Marloes en Bram zijn ook buurtsportcoaches bij het Spel&-team. Zij komen met de gele schoolbus van Spel& in alle dorpen en wijken in de gemeente Zaltbommel. Als buurtsportcoach willen zij zoveel mogelijk mensen in beweging brengen! De activiteiten zijn voor jongeren van 4-25 jaar maar ook voor 55+ of mensen met een beperking. Heeft u een goed idee voor een sport- of bewegingsactiviteit voor deze doelgroep(en)? Wilt u dat wij een keer langs komen in uw buurt? Neem contact met ons op, dan werken we samen aan leuke activiteiten!

Leefstijlscoach Naast buurtsportcoach zijn enkele collega’s ook leefstijlcoach. Als leefstijlcoach begeleiden zij individuen of gezinnen in de stappen die nodig zijn voor een gezondere leefstijl. Het gaat met name om de 5 BRAVO thema’s: ewegen, oken, lcohol, oeding en ntspanning. Mocht u vragen hebben over een gezonde leefstijl of bent u op zoek naar een sport die bij u past? Dan kunt u ook contact met ons opnemen. Dat kunt u doen door Willem (coördinator buurtsportcoaches) te bellen: 06-55138432 of een email te sturen naar:

B

R

A

V

O

bommelerwaard.nl. buurtsportcoach@welzijn

33


ZWEMMEN ZV Zaltbommel Locatie: Zwembad Akwamarijn Thorbeckestraat 55, Zaltbommel Martien van Deijzen zvzaltbommel@live.nl www.zv-zaltbommel.nl/

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Is zwemmen jouw sport ? Om daar achter te komen, nodigen we je graag bij ons uit om eens met ons mee te zwemmen. Bij ons leer je op je eigen niveau de techniek van de zwemslagen. Je hebt daarvoor alleen een zwembroek, badpak of bikini, een handdoek en minimaal een zwemdiploma A nodig. Wij zorgen ervoor dat je met plezier kunt zwemmen. Je voelt je snel een vis in het water.

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 04-10-2017 van 18:30 tot 19:15u 01-11-2017 van 18:30 tot 19:15u 06-12-2017 van 18:30 tot 19:15u 07-02-2018 van 18:30 tot 19:15u 07-03-2018 van 18:30 tot 19:15u 04-04-2018 van 18:30 tot 19:15u 02-05-2018 van 18:30 tot 19:15u

34

Zaltbommel


ANIMATIEFILMPJES MAKEN MijnAnimatie Locatie: Zie www.sjorssportief.nl voor exacte locaties in Zaltbommel

zaltbommel

Gosia Jankowska-Vissers gosia@mijnanimatie.nl www.mijnanimatie.nl

Maximaal 8 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 8,00

Hou je van cartoons en wil je weten hoe zo’n filmpje gemaakt wordt? Kom dan naar deze workshop. Tijdens deze kennismaking ga je veel tekenen en vervolgens leer je hoe je jouw eigen figuurtje kunt laten bewegen op de computer.

Groep 5 t/m 8 > Kies een datum 12-09-2017 van 15:15 tot 16:45u > Zaltbommel 19-09-2017 van 15:30 tot 17:00u > Zuilichem 22-09-2017 van 15:30 tot 17:00u > Zaltbommel 26-09-2017 van 15 tot 16:30u > Nederhemert 25-10-2017 van 13 tot 14:30u > Gameren 16-01-2018 van 15:30 tot 17:00u > Brakel

35


ANIMATIEFILMPJES MET LEGO MAKEN MijnAnimatie Locatie: Zie www.sjorssportief.nl voor exacte locaties in Zaltbommel Gosia Jankowska-Vissers gosia@mijnanimatie.nl www.mijnanimatie.nl

Maximaal 8 inschrijvingen per workshop en dit kost € 8,00

Tijdens deze kennismaking ga je een filmpje maken met je eigen LEGO poppetjes, “LEGO acteurs laten spelen”, foto’s ervan maken en vervolgens leren hoe je jouw eigen figuurtjes kunt laten bewegen op de computer. Het resultaat is een kort filmpje.

Groep 5 t/m 8 > Kies een datum 21-09-2017 van 15:00 tot 16:30u > Nieuwaal 12-12-2017 van 15:00 tot 16:30u > Aalst 09-01-2018 van 15:00 tot 16:30u > Kerkwijk

36

Zaltbommel


BLOKPRINTING | LIGHTBOX | SUNCARD DOE-LAB Locatie 1: Burg. Posweg 46b, Brakel Locatie 2: Delkant 4, Gameren

Brakel en gameren

Bertine Termeer & Inge van Wijgerden bertine@avonatura.nl ikwilschrijven@gmail.com www.avonatura.nl en www.schrijffun.nl

Blokprinting & Handlettering

Maximaal 15 inschrijvingen per workshop en dit kost € 4,50

We maken zelf een stempel. Vervolgens gebruiken we de stempel om een dier te ontwerpen. We tekenen en verven met crêpe-papier. Resultaat: een kleurrijke creatie om in te lijsten!

Groep 4 t/m 8 > Kies een datum 20-02-2018 van 15:45 tot 17:00u > Brakel 27-02-2018 van 15:45 tot 17:00u > Gameren

Lightbox

Maximaal 15 inschrijvingen per workshop en dit kost € 7,50

Lightboxen zijn super leuk, vooral nu het vroeg donker is. Maar het is nog leuker om er zelf eentje te maken. Je beslist zelf welke kleur de lightbox wordt en welke tekst of tekening erop komt.

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum

06-11-2017 van 15:45 tot 17:00u > Gameren 13-11-2017 van 15:45 tot 17:00u > Brakel 18-01-2018 van 15:45 tot 17:00u > Gameren 25-01-2018 van 15:45 tot 17:00u > Brakel

Suncard Printing

Maximaal 15 inschrijvingen per workshop en dit kost € 4,50

We maken zelf kaarten d.m.v. zonlicht. Eigenlijk maken we een foto met behulp van zonnestralen. Eerst maken we een mooi ontwerp met gevonden of gekozen materiaal. Daarna laten we de zon erop schijnen en ontstaat er een mooie kaart.

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 20-06-2018 van 14:00 tot 15:00u > Gameren 25-06-2018 van 15:45 tot 16:45u > Brakel

37 37

3737


HOUTBEWERKING Diasso Locatie: Houtbewerking voor kinderen kerkstraat 11, Nieuwaal Dianne Lavrijssen dianne.lavrijssen@gmail.com www.diasso.nl

Maximaal 6 inschrijvingen mogelijk en dit kost â‚Ź 8,00

Vanaf november komen we met onze cursus houtbewerking voor jongeren naar de dorpen. De datums, tijden en de locaties worden later in het jaar via de nieuwsbrief bekend gemaakt.

Groep 4 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

38

Nieuwaal


BREIEN EN SPORTEN Spel& Locatie: De gele Spel& bus Zie nieuwsbrief Spel&

Zaltbommel

Jerry Le Noir en Evelien Baudoin spelen@welzijnbommelerwaard.nl www.bommelactief.nl

Maximaal 20 inschrijvingen mogelijk en dit kost â‚Ź 2,50

Jerry en Evelien komen met de Spel&bus langs in alle kernen. Je kunt komen sporten en leren breien. In de bus breien we, buiten of in de sportzaal ben je actief bezig. Dat doen we met jong en oud: neem je iemand mee? Je oma of opa, je buurvrouw of oom, je mama of papa. Houdt de nieuwsbrief in de gaten om te weten wanneer we bij jou langs komen.

Groep 4 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

39


CUPCAKES VERSIEREN Taart & Toef Locatie: Taart en Toef Boschstraat 24a, Zaltbommel Ellis Rovers info@taartentoef.info www.taartentoef.info

Maximaal 8 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 10,00

We beginnen de workshop met een lekkere cupcake en een glaasje ranja. daarna krijgt ieder kind 6 cupcakes en gaan we marsepein op kleur kneden daarna mag je ze versieren met verschillende uitstekers. je krijgt ze in een leuke cupcakedoos mee naar huis. en thuis smullen maar...

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 21-09-2017 Tijdstip volgt later 16-11-2017 Tijdstip volgt later 25-01-2018 Tijdstip volgt later 22-03-2018 Tijdstip volgt later 17-05-2018 Tijdstip volgt later

40

Zaltbommel


DRUMMEN Main Music School Locatie: De Poorterij Nieuwstraat 2, Zaltbommel

Zaltbommel

Thomas van Wamel thomas@mainmusicschool.nl www.mainmusicschoool.nl

Maximaal 15 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Bij Main Music School leer je alles over strakke slagjes, heftige licks, pakkende riffs, solo’s en het samenspelen met andere muzikanten. Ook geven we diverse starterscursussen voor kinderen. Onze gitaardocenten geven elke dag gitaarles in de Poorterij. Wil je het ook proberen?

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

41


DWAALAVONTUUR De Grote Rivieren Locatie: Buitenlocatie 1 1, Gemeente Zaltbommel Patricia de Vries educatie@bcdegroterivieren.nl www.bcdegroterivieren.nl

Maximaal 15 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Dwaal met ons rond in de natuur. Pak een stok, vind een steen en raap allerlei natuurschatten van de grond. Bewapend met een fototoestel, een loep en een sprokkeltas trekken we de uiterwaarden in op zoek naar natuurlijke schatten. Water, zand, bomen, insecten, stenen, veren en nog veel meer. Jij leidt ons.

Groep 4 t/m 8 > 2 lessen Les 1: 27-09-2017 van 13:30 tot 15:30u Les 2: 11-10-2017 van 13:30 tot 15:30u

42

Zaltbommel


FONKELDING | KLEIEN | VEERPENNEN DOE-LAB Locatie 1: Burg. Posweg 46b, Brakel Locatie 2: Delkant 4, Gameren

Brakel en gameren

Bertine Termeer & Inge van Wijgerden bertine@avonatura.nl ikwilschrijven@gmail.com www.avonatura.nl en www.schrijffun.nl

Fonkelding

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit kost € 4,50

Houd jij van glimmer & glamour? Kom dan je eigen fonkelding maken. Bijvoorbeeld in de vorm van een (draken)ei, steen of poppetje. Alles is mogelijk. Dus kom stoeien met onze materialen en maak er iets moois van!

Groep 4 t/m 8 > Kies een datum 08-03-2018 van 15:45 tot 16:45u > Gameren 15-03-2018 van 15:45 tot 16:45u > Brakel

Kleien

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit kost € 4,50

We maken zelf klei van brooddeeg. De klei kunnen we ook in verschillende kleuren maken. Vervolgens versieren we onze creaties met met kleurrijke materialen, zoals maïskorrels, bonen en veren.

Groep 1 t/m 4 > 1 workshop 24-01-2018 van 14:00 tot 15:00u > Gameren

Veerpennen

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit kost € 4,50

Houd jij van tekenen? Kom een veerpen maken. We transformeren een tak tot pen met kleurrijk draad en vrolijke veren. Daarna maken we er een mooie tekening mee.

Groep 1 t/m 5 > 1 workshop 16-05-2018 van 14:00 tot 15:00

43 43

4343


FOTO BEWERKEN MijnAnimatie Locatie: Zie www.sjorssportief.nl voor exacte locaties in Zaltbommel

Zaltbommel

Gosia Jankowska-Vissers gosia@mijnanimatie.nl www.mijnanimatie.nl

Maximaal 8 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 8,00

Groep 5 t/m 8 > Kies een datum 03-10-2017 van 15:15 tot 16:45u > Zaltbommel 05-10-2017 van 15:00 tot 16:30u > Nieuwaal 06-10-2017 van 15:30 tot 17:00u > Zaltbommel 10-10-2017 van 15:00 tot 16:30u > Nederhemert 13-10-2017 van 15:30 tot 17:00u > Bruchem 24-10-2017 van 15:30 tot 17:00u > Zuilichem 29-11-2017 van 13:00 tot 14:30u > Gameren 23-01-2018 van 15:00 tot 16:30u > Aalst 30-01-2018 van 15:30 tot 17:00u > Brakel 27-02-2018 van 15:00 tot 16:30u > Kerkwijk

Wil je leren hoe je stukjes van jouw foto in een andere foto kunt plaatsen? Kom dan naar deze workshop. Tijdens de workshop leer je hoe je een figuur digitaal uit kunt knippen (vrijstaand maken van een foto) en combineren met diverse achtergronden.

44


GITAAR Main Music School Locatie: De Poorterij Nieuwstraat 2, Zaltbommel

Zaltbommel

Thomas van Wamel thomas@mainmusicschool.nl www.mainmusicschoool.nl

Maximaal 15 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

De één wil drums spelen als hobby, en de ander wil serieus werken aan een carrière als drummer. Je krijgt geen saaie oefeningen opgedrongen, maar samen met je docent kijk je wat jou uitdaagt en wat jou helpt in je ontwikkeling. Als het gaat om jazz, rock, metal of pop. Onze docent Lars weet er wel raad mee!

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

45


KEYBOARD & PIANO Main Music School Locatie: De Poorterij Nieuwstraat 2, Zaltbommel Thomas van Wamel thomas@mainmusicschool.nl www.mainmusicschoool.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

De piano is een van de meest bespeelde en meest geliefde muziekinstrumenten. Ook als je nog geen noten kunt lezen zul je binnen enkele maanden succes boeken en je familie, vrienden en collega’s versteld doen staan. Bij Main Music School wordt de nadruk gelegd op popmuziek en staat spelplezier bovenaan! Geef jezelf op en we nemen contact met je op om een gratis en vrijblijvende proefles af te spreken.

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

46

Zaltbommel


MIJN EERSTE MUSEUMBEZOEK Stadskasteel Zaltbommel Locatie: Stadskasteel Zaltbommel nonnenstraat 5, Zaltbommel

Zaltbommel

Maaike Drummen m.drummen@upcmail.nl www.stadskasteelzaltbommel.nl

Maximaal 15 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 2,50

Museumbezoek voor de allerkleinsten. Geschikt voor peuters en kleuters groep 1. Kom lekker spelen bij ons op het museum ! We hebben allemaal leuke vriendjes die je kunt leren kennen in onze Fiep zaal. Speel in het huisje van Jip en Janneke of klauter op de auto van Pluk van de Petteflet. Na het spelen krijg je een leuke traktatie. Welkom !

Peuters en groep 1 > 1 bezoek 07-05-2018 van 16:00 tot 16:45u

47


MINI-HUISJE VAN KLEI Tekenschool Bommelerwaard Locatie: Tekenschool Bommelerwaard Nieuwstraat 2, Zaltbommel Cathalijne van Gent info@tekenschoolbommelerwaard.nl www.tekenschoolbommelerwaard.nl

Maximaal 8 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 12,00

Maak je eigen kleine droomhuis van klei! Je huisje wordt echt gebakken in een speciale keramiekoven, die wordt namelijk wel 1000 graden! Daarna kan je je huisje op een bamboe stok in de tuin zetten, dan gaan er lieveheersbeestje en andere beestjes in wonen.

Groep 3 t/m 8 > 1 workshop 08-10-2017 van 12:00 tot 14:00u

48

Zaltbommel


MUSICALKLAS Main Music School Locatie: De Poorterij Nieuwstraat 2, Zaltbommel

Zaltbommel

Thomas van Wamel thomas@mainmusicschool.nl www.mainmusicschoool.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Onder leiding van musicaldocente en multitalent Caresse leer je de kneepjes van het vak tijdens een jaar vol zang, spel en beweging. Je leert je bewegen als een vlinder, zingen als een nachtegaal en stralen als een ster. Liedjes uit bestaande musicals worden vermengd met eigen verzinsels en je zult leren als groep en als solist je mannetje te kunnen staan. In de theaterlessen werk je spelenderwijs aan geloofwaardigheid en expressie. Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

49


MUZIEKTHEATER Koorschool Senta Vernieuwingsschool de Fonkelsteen Prins Clausstraat 2B, Zaltbommel Monique van de Vall info@koorschoolsenta.nl www.koorschoolsenta.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Meedoen met het Meisje met de Zwavelstokjes? Begin januari 2018 organiseert Koorschool Senta het Meisje met de Zwavelstokjes. Spetterend muziektheater dat we ook in een echt theater uitvoeren: de Poorterij in Zaltbommel. Het wordt een geweldige voorstelling waar alle zangers en zangeressen van Koorschool Senta (maar ook nog vele anderen) aan meedoen. Wil je dat ook, schrijf je dan in voor onze drie GRATIS proeflessen. Meld je je daarna aan als zanger(es) bij Senta, dan sta jij in januari op de planken!

Groep 4 t/m 8 > 3 lessen Les 1: 21-09-2017 van 16:30 tot 17:15u Les 2: 05-10-2017 van 16:30 tot 17:15u Les 3: 12-10-2017 van 16:30 tot 17:15u

50

Zaltbommel


NACHTBEESTJES | FOSSIELEN DOE-LAB Locatie 1: Burg. Posweg 46b, Brakel Locatie 2: Delkant 4, Gameren

Brakel en gameren

Bertine Termeer & Inge van Wijgerden bertine@avonatura.nl ikwilschrijven@gmail.com www.avonatura.nl en www.schrijffun.nl

Maximaal 15 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 4,50

Nachtbeestjes Van divers materiaal maken we een fantastisch nachtbeestje. Je mag zelf weten hoe het diertje eruit komt te zien. Daarna stoppen het diertje in een glazen pot, waarin we vervolgens verlichting aanleggen. Zo kunnen we ook in het donker naar het nachtbeestje kijken.

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 02-10-2017 van 15:45 tot 17:00u > Gameren 09-10-2017 van 15:45 tot 17:00u > Brakel

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 4,50

Fossielen Maak een afdruk van een schelp, een vissenvin, een bloem of een krab. In deze workshop werken we met klei en gips om zelf interessante en spannende fossielen te maken. Mocht je thuis iets hebben liggen waarvan je graag een afdruk wilt maken, neem het mee! Natuurlijk zorgen wij ook voor veel gek en leuk afdrukmateriaal.

Groep 2 t/m 8 > Kies een datum 09-04-2018 van 15:45 tot 16:45u > Gameren 16-04-2018 van 15:45 tot 16:45u > Brakel

5151


ORIGAMI | JAPANSE VOUWKUNST MijnOrigami Locatie:Meerdere locaties in Zaltbommel

Meer dere locaties

Gosia Jankowska-Vissers info@mijnorigami.nl www.mijnorigami.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 5,00

Tijdens deze workshop leer je hoe je dieren, bloemen, letters en cijfers (of andere objecten) van een vel papier kunt maken zonder gebruik van schaar of lijm. Super leuk om te maken en origineel om als een cadeau te geven.

Groep 3 t/m 6 Kijk snel op www.sjorssportief.nl voor alle data en tijden. Er zijn meerdere locaties waar workshops worden gegeven, niet alleen in Zaltbommel, maar ook in bijna alle dorpskernen.

52


PORTRETTEKENEN Tekenschool Bommelerwaard Locatie: Tekenschool Bommelerwaard Nieuwstraat 2, Zaltbommel

Zaltbommel

Cathalijne van Gent info@tekenschoolbommelerwaard.nl www.tekenschoolbommelerwaard.nl

Maximaal 8 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 11,00

Leer een mooi portret tekenen! Je leert een zelfportret maken of een portret van iemand anders, (neem dan een foto mee). Je leert werken met licht en schaduw, je leert alles over de verhoudingen van een gezicht. En je leert werken met echte tekenmaterialen zoals houtskool, doezelaar en kneedgum!

Groep 3 t/m 8 > 1 workshop 30-09-2017 van 12:30 tot 14:00u

53


PROEFLOKAAL ProefLOKAAL Locatie: Sint Maartenskerk Kerkplein 1, Zaltbommel Juniorcommissie ProefLOKAAL post@proef-lokaal.nl https://proeflokaalbommelerwaard.com/

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Ben je dol op lekker eten en proef je graag van alles? Kom dan ook naar het festival ProefLOKAAL en doe mee aan de speciale kinderworkshops. De hele middag zijn er doorlopend diverse workshops. Deelname aan een workshop kost 1 festivalmuntje (ter plekke verkrijgbaar). Ontdek, proef en doe mee!

Groep 1 t/m 8 > 1 workshop 16-09-2017 vanaf 11:00 uur

54

Zaltbommel


SINT MAARTEN ZINGEN & LAMPION MAKEN Tekenschool Bommelerwaard i.s.m. Koorschool Senta

Locatie: Tekenschool Bommelerwaard Nieuwstraat 2, Zaltbommel

Zaltbommel

Cathalijne van Gent info@tekenschoolbommelerwaard.nl www.tekenschoolbommelerwaard.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per workshop en dit kost € 11,00

Leer met koorschool Senta Sint-Maartensliedjes die je misschien nog helemaal niet kent. En maak je eigen prachtige Sint Maartens lampion in het atelier van Tekenschool Bommelerwaard. Daarna mag je met je lampion en je nieuw geleerde St Maartens liedjes samen met de andere kinderen een mini optredentje geven voor je ouders in de echte theaterzaal van de Poorterij. En dat allemaal in één middag!

Groep 3 t/m 8 > 1 workshop 08-11-2017 van 14:00 tot 16:00u

Deze activiteit is in samenwerking met Koorschool Senta

55


TAARTJES MAKEN Taart & Toef Locatie: Taart en Toef Boschstraat 24a, Zaltbommel Ellis Rovers info@taartentoef.info www.taartentoef.info

Maximaal 8 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 10,00

We beginnen de workshop met een lekkere cupcake en een glaasje ranja. daarna krijgt ieder kind 1 taartje deze gaan we opensnijden, vullen en afsmeren daarna gaan we marsepein op kleur kneden en de taart bekleden. met verschillende uitstekers mogen ze de Barbie/ schatkist versieren. je krijgt de taart in een doosje mee naar huis. en thuis smullen maar...

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 19-10-2017 van 14:00 tot 16:00u 13-12-2017 van 14:00 tot 16:00u 15-02-2018 van 14:00 tot 16:00u 19-04-2018 van 14:00 tot 16:00u 21-06-2018 van 14:00 tot 16:00u

56

Zaltbommel


TECHNIEK Stichting Orizon techniek Locatie: Pand 9 / atelier 106, Van Heemstraweg-West 9, Zaltbommel

Zaltbommel

Jos Scholtes stichtingorizontechniek@gmail.com www.stichtingorizon.com

Maximaal 8 inschrijvingen per cursus en dit kost â‚Ź 10,00

In deze lessen ontdek je hoe leuk en spannend het is om technisch bezig te zijn en werkstukken te maken met een bijzondere functie. Je leert hoe dingen werken, hoe je het in elkaar kunt zetten en welke gereedschappen en materialen je daarbij nodig hebt. De techniek-lessen bestaan uit 3 vrijdagmiddagen en worden een aantal keren per jaar aangeboden.

Groep 7 en 8 > 3 lessen Les 1: 22-09-2017 van 15:30 tot 17:00u Les 2: 29-09-2017 van 15:30 tot 17:00u Les 3: 06-10-2017 van 15:30 tot 17:00u

57


TONEEL & MUSICAL Stichting Geursenproducties Locatie: Dorpshuis De Kil Hurwenen Erik Geursen st.geursenprod@gmail.com www.geursenproducties.com

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Wij geven al heel lang les aan kinderen die op het Toneel willen staan. Saskia is gediplomeerd regisseur. Met toneelspellen werken we aan je vaardigheden om je rol goed over te brengen. In de loop van het seizoen studeren we een toneelstuk of musical in die we in mei op de planken zetten. Lijkt je dit leuk, maar weet je niet of het wat voor je is, kom vrijblijvend langs voor een paar lessen. Repetities zijn op maandagmiddag van 15.45 tot 17.15. Laat je van te voren weten of je komt?

Groep 4 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

58

Hurwenen


VOGELS HOUDEN Vogelvereniging Het Bonte Boertje Locatie: Zalencentrum ‘t Gement Donkerstraat 19, Aalst

Aalst

Stef den Tek secretaris@hetbonteboertje.nl www.hetbonteboertje.nl

Onbeperkte inschrijvingen en dit is gratis

Bij een vogelshow gaat het om het showen van de vogels aan het publiek en de wedstrijd tussen de liefhebbers wie de mooiste vogel heeft gefokt. Voor de deelnemers is de wedstrijd van groot belang. Zij kunnen dan zien of hun inspanningen een prijswinnende vogel heeft voortgebracht. De inspanningen gaan van het koppelen van de vogels tot de eieren en de jongen. Het hele traject zullen we volgen tot het einddoel de prijswinnaars.

Groep 4 t/m 8 27-10-2017 van 16:00 tot 17:15u

59


ZACHTE STENEN MAKEN Rinske van Dijk Locatie: Pand 9, lokaal 104, Van Heemstraweg-west 9, Zaltbommel Rinske van Dijk rinske@rinskevandijk.nl www.rinskevandijk.nl

Maximaal 8 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 7,50

We werken met stenen en wol. Misschien heb je zelf een steen die bijzonder is voor jou en die graag nog mooier wil maken. Dan breng je die gewoon mee.

Groep 3 t/m 8 04-11-2017 van 12:00 tot 14:00u

60

Zaltbommel


ZINGEN Main Music School Locatie: De Poorterij Nieuwstraat 2, Zaltbommel

Zaltbommel

Thomas van Wamel thomas@mainmusicschool.nl www.mainmusicschoool.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Onze docente geeft zangles waarbij lekker zingen het belangrijkste is! Iedereen kan het! Je kan terecht voor zangtechniek, maar ook voor interpretatie en performance. Ook voor coaching ter voorbereiding op een auditie of studio-opname. Er wordt gewerkt aan diverse genres binnen de popmuziek. Geef jezelf op en we nemen contact met je op om een gratis en vrijlbijvende proefles af te spreken.

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

61


Doe mee en win!

3x Sjorsfiets

5x Lidmaatschap

50x Sjors Schoolpakket

Wat moet je doen om kans te maken op deze coole prijzen?

Na iedere activiteit die jij volgt via Sjors Sportief of Sjors Creatief ontvang je één kaartje van de aanbieder met een unieke wincode. Download de nieuwe Sjors Sportief App, vul je wincode in en check of jij in de prijzen bent gevallen!

Met jouw unieke code maak je kans op de volgende prijzen: ‹‹ ‹‹ ‹‹

3x Sjors fiets 5x Lidmaatschap bij vereniging naar keuze. (Lidmaatschap voor 1 jaar met een maximum bijdrage van €100,-) 50x Sjors Schoolpakket

Doe mee en win! 3x Sjorsfiets

50x Sjors Schoolpakket

5x Lidmaatschap

Download de Sjors Spo rtief App en voer jou w wincode in! QRGMGwdq

Waar wacht je nog op? Download de Sjors Sportief App of ga naar www.sjorssportief.nl


Download de app! Met deze Sjors Sportief App schrijf je eenvoudig en overal in voor een kennismakingsactiviteit. Je kunt er je wincode checken voor fantastische prijzen. Blijf altijd up-to-date met deze app.


Dit Sjorsboekje is nog het hele schooljaar 2017-2018 geldig. Goed bewaren dus :)

Zaltbommel 2017-2018  
Zaltbommel 2017-2018  
Advertisement