Page 1

Sjors Sportief Dit Sjorsboekje is nog het hele schooljaar 2017-2018 geldig. Goed bewaren dus :)

Deze winnende tekening is gemaakt door Janna en Sophie van Basisschool De Wegwijzer


Inschrijven vanaf

e t m p e ber s 3 1 15:00 uur

www. l n . f e i t sjorsspor Sjors Sportief en Sjors Creatief vragen alle aanbieders van activiteiten uit jouw gemeente om een leuke kennismaking van hun sport of creativiteit te organiseren. Je vindt ze allemaal in dit boekje! Jij mag lekker in dit boekje rondneuzen naar zoveel leuke activiteiten je wilt. Vanaf 13 september 15:00 uur kun jij je inschrijven voor jouw favoriete sport(en) en/of creatieve activiteit(en). Je mag je nog het hele schooljaar inschrijven! Na jouw inschrijving ben jij van harte welkom om op locatie jouw sport of creatieve activiteit uit te proberen. Misschien ontdek je wel een verborgen talent! Inschrijven is wel altijd verplicht via de Sjors Sportief App of de website van Sjors: www.sjorssportief.nl. Maak gebruik van deze kans om kennis te maken met sport & cultuur binnen jouw gemeente! Toedeledoki!

Sjors Sportief & Sjors Creatief

via Schrijf je in rtief App de Sjors Spo


STAP VOOR STAP MEEDOEN

1 2 3 4 5

Blader dit boekje door en kies je activiteiten Zoek leuke activiteiten uit in dit boekje, zoveel als je wilt!

Schrijf je altijd in! Ga vanaf 13 september 15:00 uur samen met je ouders/ verzorgers naar de website www.sjorssportief.nl of schrijf je in via de nieuwe Sjors Sportief App.

Op de website Kies op de homepage voor ‘Inschrijven’ en vul op de volgende pagina je woonplaats in.

Meerdere inschrijvingen van alle kinderen in één keer! Zoek alle activiteit(en) - ook van meerdere kinderen - in de lijst en voeg ze toe aan het inschrijfmandje . Het is mogelijk om met het meer kinderen toe te voegen aan eenzelfde activiteit.

VOL > WACHTLIJST >

Als de activiteit vol is, kan er niet meer ingeschreven worden. Vaak kan jij je nog wel opgeven voor een wachtlijst. In veel gevallen zal deze activiteit later plaatsvinden en je ontvangt vanzelf een bericht per mail van de betreffende aanbieder.

6

Koppel de juiste gegevens van het kind aan de betreffende activiteit

7

Eventuele kosten worden via automatische incasso afgeschreven

8

Win coole prijzen met jouw unieke wincode!

Alle activiteiten in het winkelmandje geplaatst? Ga dan verder en koppel deze inschrijvingen eenvoudig aan het juiste kind met de gevraagde gegevens, zodat de vereniging weet welke inschrijver deze kan verwachten!

Als er kosten worden gerekend voor een activiteit wordt een IBAN-nummer gevraagd met toestemming om automatische incasso uit te voeren. Dit bedrag wordt uiterlijk 1 maand later afgeschreven. Je hoeft dus nooit contant geld mee te nemen naar de activiteit. Na de inschrijving krijg je de bevestiging per mail!

Na de laatste les krijg je van de aanbieder een kaartje met daarop jouw unieke code. Vul de code in op www.sjorssportief.nl of de Sjors Sportief app en check of jij in de prijzen bent gevallen. Heb je 100 punten gehaald op de website? Dan krijg je een keycord thuisgestuurd.

Doe mee en win! 3x Sjorsfiets

50x Sjors Schoolpakket

5x Lidmaatschap

Download de Sjors Sportief App en voer jouw wincode in! QRGMGwdq


WOORDJE WETHOUDER

Hallo meisje en jongens! Het is weer zover! Jullie kunnen je weer inschrijven voor de allerleukste sportieve en creatieve activiteiten in onze gemeente. Voor het 5e jaar doen we alweer mee met Sjors Sportief en voor de 3e keer is ook Sjors Creatief van de partij. En wat een succes is het gebleken, want jaarlijks doen zo’n er 500 kinderen weer mee aan de Sjorsactiviteiten. Vorig schooljaar zijn er ook nog eens 112 kinderen lid geworden na het volgen van een kennismakingsactiviteit! Dat vinden wij geweldig als gemeente. Met deze twee projecten kun je heel eenvoudig kennismaken met sportieve en creatieve activiteiten. Ik ga deze keer niet verklappen wat er allemaal in het boekje staat, want dat gaan jullie doen met de juf/ meester en natuurlijk thuis met je ouders/verzorgers. Het hele schooljaar kun je hieraan meedoen, maar dan moet je wel eerst inschrijven. Er is voor ieder wat wils. Er zit dus vast iets bij dat je aanspreekt. Iets wat je altijd al hebt willen proberen, of iets wat je op school hebt gedaan en graag nog een keer wil doen? Nu heb je de kans om het echt te gaan doen, in je eentje of samen met je vriendjes en vriendinnetjes. En het is vaak nog gratis ook! Kijk snel verder en geef je op, want vol = vol! Sportieve en creatieve groet, Koos Loose, Wethouder Sport en Cultuur Gemeente Sint-Michielsgestel


BADMINTON Badmintonclub Gestel Locatie: Sporthal de Theereheide Eikenlaan 5, Sint-Michielsgestel

Sint-Michielsgestel

Thomas Verhagen publicrelations@badmintonclubgestel.nl www.badmintonclubgestel.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Speel je ook altijd een gezellig potje badminton op de camping? Badmintonclub Gestel organiseert open speelavonden. Kinderen die graag kennis willen maken met de badmintonsport zijn van harte welkom om een shuttletje mee te komen slaan. En neem gerust een vriend of vriendin mee. Binnen onze club staan sportiviteit en gezelligheid voorop. Tevens bestaat de mogelijkheid om competitie te spelen (mits er voldoende animo is).

Groep 4 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 28-09-2017 van 19:00 tot 20:00u Les 2: 05-10-2017 van 19:00 tot 20:00u Les 3: 12-10-2017 van 19:00 tot 20:00u

5


BADMINTON B.V. Shuttle Up Locatie: Sporthal “de Run� Runweg 11, Berlicum Laura van Lith laura_vanlith@hotmail.com www.shuttleup-berlicum.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Badminton Vereniging Shuttle Up in Berlicum is een gezellige vereniging voor jong en oud. Elke maandagavond van half 7 tot 8 wordt er training gegeven aan de jeugd d.m.v leuke spelletjes en wedstrijdjes. Samen leren badmintonnen; enkel, dubbel of mix. Lijkt het je leuk om met ons mee te doen? schrijf je dan nu in en dan zien we je graag in sporthal de Run! Tot dan!

Groep 3 t/m 8 > 3 proeflessen Start: 06-11-2017 van 18:30 tot 20:00u

Groep 4 t/m 8 > 3 proeflessen Start: 05-03-2018 van 18:30 tot 20:00u

Groep 4 t/m 8 > 3 proeflessen Start: 14-05-2018 van 18:30 tot 20:00u

6

Berlicum


BASKETBALL Den Dungk Locatie: de Misse Jacobskamp 22, Den Dungen

Den dungen

Bianca Tolenaars btolenaars@vodafonethuis.nl www.dendungk.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Heb je nog nooit een basketbal in handen gehad of wil je een keer meetrainen? Dan is dit je kans! Basketbal is een leuke teamsport en Den Dungk is een gezellige vereniging met enthousiaste jeugdteams van verschillende leeftijdscategorieĂŤn. Naast de trainingen en wedstrijden organiseren we ook nog andere leuke activiteiten.

Groep 2 en 3 > 3 proeflessen Les 1: 17-09-2017 van 10:00 tot 11:00u Les 2: 24-09-2017 van 10:00 tot 11:00u Les 3: 01-10-2017 van 10:00 tot 11:00u

Groep 4 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 14-09-2017 van 17:30 tot 18:30u Les 2: 21-09-2017 van 17:30 tot 18:30u Les 3: 28-09-2017 van 17:30 tot 18:30u

7


BASKETBALL Springfield Locatie: De Run Runweg 11a, Berlicum Carinne van Dartel secretaris@bvspringfield.nl www.bvspringfield.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Heb je nog nooit een basketbal in handen gehad en wil je dat een keer proberen? Dit is je kans!! Basketball So Cool zijn basketbal lessen voor kinderen van 4 t/m 6 jaar oud, waarbij ze spelenderwijs hun motoriek kunnen ontwikkelen en kennis kunnen maken met teamgevoel. De basketballessen zullen wekelijks plaatsvinden op zondagochtend.

Groep 1, 2 en 3 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

8

Berlicum


BMX FMC The Whoopers Locatie: De Brandschans Groenstraat 14E, Berlicum

Berlicum

Jack van Roosmalen ijsco.jack@outlook.com www.thewhoopers.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Hou je van actie en kan je tegen een stootje. Dan is dit iets voor jouw! BMX of ook wel fietscross genoemd is de sport waarbij je tegen andere rijders racet over een speciaal aangelegde baan vol (spring-)bulten en hoge kombochten. Het is een sport vol snelheid, techniek, fietsbeheersing en spektakel.

Groep 5 t/m 8 > Kies een datum 23-09-2017 van 15:00 tot 16:30u 30-09-2017 van 15:00 tot 16:30u

9


BREAK-DANCE | STREET & HIP HOP dansschool Dance Action Locatie: dansschool Dance Action Kerkwijk 85, Berlicum

Berlicum

Henneke van Ruitenbeek info@dance-action.nl www.dance-action.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Breakdance Break-dance is een tak binnen de Urban scene, deze dansstijl is ook bekend onder naam: Breaking of B-boying. Moves zoals floorwork, freezes, headrolls, top-rocks etc.komen hier naar voor. Naast de vele moves te leren wordt er ook gewerkt binnen de lessen aan de battle skills.

Groep 2 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Street & Hip-Hop Dansante Street/ hiphop lessen voor kinderen die houden van dansen met pit en energie. Kinderen maken kennis met verschillende stijlen binnen Hiphop en creĂŤren hierdoor een breed scala aan bewegingskwaliteiten! De ideale les voor kinderen die van een uitdaging houden!

Groep 2 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

10 10

10


DANS dansschool Dance Action Locatie: dansschool Dance Action Kerkwijk 85, Berlicum

Berlicum

Henneke van Ruitenbeek info@dance-action.nl www.dance-action.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Ballet klassiek Altijd al willen leren dansen als een echte ballerina! Dansschool Dance Action biedt vanaf nu klassiek balletlessen aan! Hierin wordt gewerkt aan de basishouding binnen dans, souplesse in combinatie met het dansplezier van de kinderen! Elke dinsdag en woensdag!

Groep 2 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Moderne dans

Moderne dans, een dansvorm die vandaag de dag steeds populairder wordt! Het is een dansvorm waarbij alle bewegingen mogelijk zijn, een les waarin technisch aan de bewegingsmogelijkheden wordt gewerkt, de creativiteit van de kinderen wordt gestimuleerd in combinatie met het dansplezier! Kortom de ideale les voor kinderen die meer willen dan alleen een danspasje leren!

Groep 4 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

11


DANS Médèz Locatie: De Huif Hortensiastraat 2, Sint-Michielsgestel

Sint-Michielsgestel

Bart Coolen info@medez.nl www.medez.nl

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Dansmix Deze cursus is bedoeld voor dansers in de dop! We werken aan de basistechnieken van klassiek ballet en dans. Dansplezier, een goede houding, coördinatie en muzikaliteit staan voorop! Dit alles wordt op een speelse manier aangeboden waarbij ook de mogelijkheid wordt gegeven tot het ontwikkelen van eigen creativiteit.

Groep 4, 5 en 6 > 1 proefles 20-09-2017 van 15:15 tot 16:15u

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Kleuterdans Kleuterdans is een leuke danscursus waarin jonge kinderen op speelse wijze kennismaken met de bewegingsmogelijkheden van hun lichaam. Het belangrijkste is dat zij daar veel plezier bij beleven! We besteden aandacht aan houding en de strekking van benen en voeten: daarmee wordt de basis gelegd voor de latere danstechniek. We spelen in op de belevingswereld van de kinderen.

Groep 1, 2 en 3 > 1 proefles 20-09-2017 van 14:30 tot 15:15u

12


DANS Stichting Gym & Dans Ravenschot Locatie: Sporthal Theereheide Eikenlaan 5, Sint Michielsgestel

Sint-Michielsgestel

Linda Maurix-van Pinxten ravenschot@hotmail.nl ravenschot.webklik.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Fundance

Tijdens deze les leren de kinderen op speelse wijze dmv allerlei verschillende termen en bewegingen de beginselen uit de danswereld. Op vrolijke, hippe muziek kunnen zij uiteindelijk zelfstandig een dansje uitvoeren. We geven meerdere dansvoorstellingen per seizoen en er zijn 2 grote shows, rondom Kerstmis en aan het einde van het schooljaar.

Groep 1, 2 en 3 > Kies een datum 21-09-2017 van 16:00 tot 17:00u 28-09-2017 van 16:00 tot 17:00u 05-10-2017 van 16:00 tot 17:00u

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Fundance & Streetdance

Tijdens deze les leren de kinderen op speelse wijze dmv allerlei verschillende termen en bewegingen de beginselen uit de danswereld. Op vrolijke, hippe muziek kunnen zij uiteindelijk zelfstandig een dansje uitvoeren. Tijdens onze streetdancelessen leren de wat oudere kinderen vanaf 6 jaar, de echte, stoere choreografieĂŤn op hippe muziekmixen.

Groep 1, 2 en 3 > Kies een datum 21-09-2017 Tijdstip volgt later 28-09-2017 Tijdstip volgt later 05-10-2017 Tijdstip volgt later

13


DANS (DUO-DANS) Stichting Gym & Dans Ravenschot De Ellips / Sportzaal BS De Touwladder Van den Kerkhoffstraat 27, Gestel

Sint-Michielsgestel

Linda Maurix-van Pinxten ravenschot@hotmail.nl ravenschot.webklik.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Tijdens onze duo-danslessen maak je samen een eigen compositie/dansmix. Naast de instructie van de trainster wordt er zeer zeker ook geluisterd naar je eigen ideeen en inbreng. Zo maak je een combinatie van stoere en mooie choreografieĂŤn op hippe muziekmixen. Combinaties van allerlei dansbewegingen maken uiteindelijk jullie mix compleet. We geven meerdere dansvoorstellingen per seizoen en er zijn 2 grote shows.

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 18-09-2017 van 17:00 tot 18:00u 25-09-2017 van 17:00 tot 18:00u 02-10-2017 van 17:00 tot 18:00u

14


DANS dansschool Dance Action Locatie: dansschool Dance Action Kerkwijk 85, Berlicum

Berlicum

Henneke van Ruitenbeek info@dance-action.nl www.dance-action.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Jazz- & Streetdance

De Jazz/ Street-dance lessen zijn gebaseerd op de Jazz dans techniek in combinatie met de Streetdance elementen. Een les met veel dynamische verschillen. Waar er binnen de Jazz dans er gewerkt wordt aan muzikaliteit in combinatie met expressieve bewegingen, ritmes, isolaties, coรถrdinaties, swing en dynamische aspecten brengt de Street-dance de nodige stoere effecten.

Groep 6, 7 en 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Jazz- & Showdance Jazz/ Show-dance, een dansles waarin de kinderen op een dynamische manier kennis maken met de jazz dans, waarin de balans wordt gemaakt tussen het leren van de technische aspecten van dans en het behoudt van het dansplezier van de kinderen. Een les waarin kinderen ook hun eerste echte dansjes leren!

Groep 2, 3 en 4 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

15


DANS Stichting Gym & Dans Ravenschot Locatie: Sporthal Theereheide Eikenlaan 5, Sint Michielsgestel

Sint-Michielsgestel

Linda Maurix-van Pinxten ravenschot@hotmail.nl ravenschot.webklik.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

HipHop

HipHop wordt aangeboden voor jongens vanaf 7 jaar. Tijdens deze lessen leren de jongens de echte, stoere choreografieĂŤn op hippe muziekmixen. Combinaties van allerlei dansbewegingen maken uiteindelijk de dans compleet. We geven meerdere dansvoorstellingen per dansseizoen en daarnaast zijn er 2 grote shows, te weten rondom Kerstmis en aan het einde van het schooljaar

Groep 3 t/m 6 > Kies een datum 22-09-2017 van 18:00 tot 19:00u 29-09-2017 van 18:00 tot 19:00u 06-10-2017 van 18:00 tot 19:00u

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Streetdance & HipHop

Tijdens deze lessen leren de wat oudere meiden, de echte, stoere choreografieĂŤn op hippe muziekmixen. Combinaties van allerlei dansbewegingen maken uiteindelijk de dans compleet. Naast dans is er veel tijd voor gezelligheid en leuke meidendingen. We geven meerdere dansvoorstellingen per seizoen en er zijn 2 grote shows, te weten rondom Kerstmis en aan het einde van het schooljaar.

Groep 8 > Kies een datum 21-09-2017 van 19:00 tot 20:00u 28-09-2017 van 19:00 tot 20:00u 05-10-2017 van 19:00 tot 20:00u

16


DUIKEN & SNORKELEN Jeugd Onderwatersport Vereniging Flipper Locatie: Wedstrijdbad Sportiom Victorialaan 10, ‘s-Hertogenbosch

‘S-HERTOGENBOSCH

Sebastiaan Swanenberg sebastiaan@jovflipper.nl www.jovflipper.nl

Maximaal 6 inschrijvingen per cursus en dit kost € 10,50

ls je van water houdt en graag eens iets anders zou willen proberen dan gewoon zwemmen, dan moet je écht eens kennis komen maken met Jeugd Onderwatersport Vereniging Flipper. Naast duiken en snorkelen zijn er nog vele andere activiteiten gedurende het jaar, o.a. onderwaterhockey, vinzwemmen, helmduiken en organiseren we een kompasloop, buitenduiken en andere leuke activiteiten. Leren duiken begint natuurlijk in het zwembad, maar tijdens ons jaarlijkse duikkamp in Zeeland krijg je de kans om échte buitenduiken te maken. Kun je niet wachten om een keertje een duik te komen maken. Schrijf je dan gauw in

Groep 7 en 8 > 2 proeflessen Les 1: 12-10-2017 van 19:00 tot 20:00u Les 2: 26-10-2017 van 19:00 tot 21:00u

Groep 7 en 8 > 2 proeflessen Les 1: 16-11-2017 van 19:00 tot 20:00u Les 2: 23-11-2017 van 19:00 tot 21:00u

Groep 7 en 8 > 2 proeflessen Les 1: 22-02-2018 van 19:00 tot 20:00u Les 2: 01-03-2018 van 19:00 tot 21:00u

Groep 7 en 8 > 2 proeflessen Les 1: 05-04-2018 van 19:00 tot 20:00u Les 2: 12-04-2018 van 19:00 tot 21:00u

17


FREERUNNING BSO Bolderburen Locatie: Kindcentrum de Ellips Van den Kerkhoffstraat 27, Gestel Annelies van de Graaf info@bolderburen.nl

Maximaal 20 inschrijvingen per cursus en dit kost â‚Ź 15,00

Als krijg je freerunner het ultieme gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht. De obstakels die je tekenkomt worden uitdagingen en zo leer je steeds beter te freerunnen. Het is de bedoelding dat je met vloeiende bewegingen beheersing krijgt over het bewegen in je omgeving, dit kan door trucs en adembenemende salto’s. En dat maakt freerunnen zo gaaf! Als jij ook wilt freerunnen dan kan dat! De lessen freerunning worden gegeven door een gediplomeerd docent bewegingsonderwijs. Waarbij zei kracht training, techniek training en spelvormen met elkaar afwisselt om het aanbod zo uitdagend mogelijk te houden.

Groep 5 t/m 8 > 8 proeflessen Start: 09-05-2017 van 15:45 tot 16:45u

18

Sint-Michielsgestel


HOCKEY MHC De Dommel Locatie: Zegenwerp Laan van Zegenwerp 1, Gestel Jenny van den Berg jenny.berg@ziggo.nl www.mhcdedommel.nl

Sint-Michielsgestel

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Hockey

Sportiviteit,plezier,elkaar respecteren en fijn met elkaar hockeyen is bij onze club het allerbelangrijkste. Daarmee is het winnen van een wedstrijd leuk maar absolutut geen must. Want sport is winnen en verliezen, mooie prestaties neerzetten, soms geluk hebben maar ook hard werken en toch verliezen. Sport heeft pieken en dalen.

Groep 2 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 13-03-2018 van 16:30 tot 17:30u Les 2: 20-03-2018 van 16:30 tot 17:30u Les 3: 27-03-2018 van 16:30 tot 17:30u

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Funkey Hockey Voor de jongste kinderen op de basisschool organiseert MHC De Dommel FUNKEY. Het programma is ontwikkeld via KNHB Dit is speciaal voor kinderen van 4-5 jaar die op een speelse manier kennismaken met alle facetten van het hockeyspel.

Groep 1 en 2 > 3 proeflessen Les 1: 17-09-2017 van 09:30 tot 10:30u Les 2: 24-09-2017 van 09:30 tot 10:30u Les 3: 01-10-2017 van 09:30 tot 10:30u

19


JUDO Gestelse Judo Club Locatie: Sporthal Theereheide Eikenlaan 5, Sint-Michielsgestel Janneke Wind gestelsejudoclub@live.nl www.gestelsejudoclub.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Judo is een coole sport! Kom maar eens meedoen bij de Gestelse Judo Club om dit te ontdekken. Je leert hoe je een tegenstander kunt overmeesteren zonder jezelf en de ander te blesseren. Om dat te kunnen doen, leer je verschillende technieken, zoals het ‘breken’ van de val. Hierbij leer je te vallen zonder jezelf te bezeren. Daarnaast is het goed voor je conditie en je zelfvertrouwen. Je mag 4 gratis proeflessen volgen.

Groep 2 t/m 8 > Kies 4 datums 18-09-2017 van 16:00 tot 16:45u 25-09-2017 van 16:00 tot 16:45u 02-10-2017 van 16:00 tot 16:45u 09-10-2017 van 16:00 tot 16:45u Kijk voor meer datums en tijden op www.sjorssportief.nl en schrijf je in!

20

Sint-Michielsgestel


JUDO Judoclub Berlicum Locatie: De Moerkoal Driezeeg 20, Berlicum

BERLICUM

Jasper Frunt secretariaat@judoberlicum.nl www.judoberlicum.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Judoclub Berlicum is een club die judo biedt voor jongens en meisjes. Een club waar je met plezier kunt trainen en als je wilt aan wedstrijden mee kunt doen. Dit alles in een mooie judozaal in de Moerkoal in Middelrode. Je wordt 2x verwacht

Groep 3 en 4 > Kies 2 datums 08-09-2017 van 18:30 tot 19:15u 15-09-2017 van 18:30 tot 19:15u 22-09-2017 van 18:30 tot 19:15u 29-09-2017 van 18:30 tot 19:15u 06-10-2017 van 18:30 tot 19:15u 13-10-2017 van 18:30 tot 19:15u Kijk voor meer datums en tijden op www.sjorssportief.nl en schrijf je in!

21


JUDO Judoclub Yushi Ghasi Locatie: Litserborg Litserstraat 2, Den Dungen Henk van den Hurk judoclubdendungen@gmail.com judoclubdendungen.nl/

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Bij judo leer je “slim stoeien� :-). Door de kracht van de ander te gebruiken ben jij altijd de baas! De judoclub in Den Dungen staat elke woensdag avond voor je klaar om te sporten. Eerst oefenen we veilig vallen en daarna ga je allerlei worpen en grepen van judo leren. Daarbij is sport, plezier en vooral respect voor elkaar belangrijk. Zin in? Wij ook! Kom mee doen met 4 gratis proeflessen in Den Dungen.

Groep 3 t/m 8 > 4 proeflessen Les 1: 20-09-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 2: 27-09-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 3: 04-10-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 4: 11-10-2017 van 18:00 tot 19:00u

22

DEN DUNGEN


KICKBOKSEN KVG kickboksen en weerbaarheid Locatie: Switch180 Sassenheimseweg 56, Berlicum

BERLICUM

Koos van Grinsven koosvangrinsven@hotmail.com www.kickboksendenbosch.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Kickboksen leent zich goed als middel om bepaalde doelstellingen te behalen zoals; weerbaarheid, in je eigen kracht staan, plezier maken, gezond bewegen, doorzettingsvermogen en natuurlijk goed leren kickboksen. Wij bieden een gezellige, veilige les met veel spelvormen en makkelijk aan te leren technieken. Zelfvertrouwen en vertrouwen op eigen kracht is wat wij door middel van deze lessen willen meegeven aan de jeugd. Ben je nieuwsgierig naar deze les? Kom dan gezellig meedoen!

Groep 3 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 20-09-2017 van 17:30 tot 18:30u Les 2: 27-09-2017 van 17:30 tot 18:30u Les 3: 04-10-2017 van 17:30 tot 18:30u

23


KIDSSWING dansschool Dance Action Locatie: dansschool Dance Action Kerkwijk 85, Berlicum Henneke van Ruitenbeek info@dance-action.nl www.dance-action.nl

Maximaal 16 inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Kidsswing is een les waarbij kleuters spelenderwijs kennis maken met dans. De basisprincipes van dans worden in deze les geĂŻntroduceerd, dit met de bedoeling dat deze doelgroep geprikkeld, geboeid en gestimuleerd wordt om de bewegingsmogelijkheden te ontwikkelen en te ontplooien. Dit alles in de belevingswereld van deze kinderen.

Groep 1 en 2 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

24

Berlicum


KINDERYOGA dansschool Dance Action Locatie: dansschool Dance Action Kerkwijk 85, Berlicum

Berlicum

Henneke van Ruitenbeek info@dance-action.nl www.dance-action.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Kinderyoga is een combinatie van yoga en spel waarbij plezier voorop staat. Tijdens de les maken de kinderen spelenderwijs kennis met yoga.

Groep 2 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

25


KINDERYOGA Rian Jacobs Locatie: Coudevoort 8 Berlicum Coudevoort 8, Berlicum Rian Jacobs kinderyoga@rianjacobs.nl www.rianjacobs.nl

Maximaal 6 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 5,00

Vind je het leuk om in een klein groepje een yogales te volgen, schrijf je dan in voor een van mijn aangeboden proeflessen. Op een speelse manier samen yogaoefeningen doen. Actieve oefeningen worden afgewisseld met rustgevende oefeningen.De lessen worden gegeven rondom een thema. Verhalen, versjes, ademhalingsoefeningen, stiltespel en muziek en het tekenen van je ervaring ondersteunen de les. Je creativiteit wordt geprikkeld en je eigen inbreng is groot. Je bent van harte welkom.

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 26-09-2017 van 15:30 tot 16:30u 03-10-2017 van 15:30 tot 16:30u 10-10-2017 van 15:30 tot 16:30u 24-10-2017 van 15:30 tot 16:30u

26

Berlicum


KORFBAL KV BMC Locatie: Sportpark de Brand Groenstraat 14f, Berlicum

Berlicum

Mandy van den Akker mandyvdakker@hotmail.com www.kvbmc.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Wij vinden het belangrijk dat kinderen van jongs af aan ervaren hoe leuk sporten is. Ze doen spelletjes en oefeningen en maken spelenderwijs kennis met een (bal)sport. In het voor- en najaar is dat buiten op sportpark de Brand en tijdens de zaalperiode (eind oktober t/m maart) vindt de Kangoeroe Klup plaats in de sporthal. We starten na de schoolvakantie op 29 augustus weer.

Groep 1, 2 en 3 > Kies een datum 05-09-2017 van 18:00 tot 19:00u 12-09-2017 van 18:00 tot 19:00u 19-09-2017 van 18:00 tot 19:00u

27


KORFBAL SportClub Den Dungen Locatie: Sportpark Jacobskamp Hooidonksestraat 8, Den Dungen Ledenwerving Korfbal anneriek95@gmail.com www.scdendungen.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Sportieve meiden opgelet! Ben je op zoek naar een fanatieke teamsport? Maak dan kennis met korfbal bij Flash. Kom naar de nieuwe velden aan de Hooidonksestraat in Den Dungen en je zult zien hoe leuk korfballen is. Korfbal is een teamsport voor zowel binnen als buiten. De introductielessen worden op de kunstgrasvelden buiten gegeven, maar in de winter gaan we lekker binnen in de zaal korfballen. Bij korfbal ben je soms verdedigster en soms aanvalster en je speelt op alle posities. Daarom is het leuk en spannend.

Groep 2 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

28

DEN DUNGEN


LASERGAMEN Rongen Aktief Locatie: Tennispark Skinlo De Cock van Neerijnenstraat 68, Schijndel Frans Rongen info@rongenaktief.com www.rongenaktief.com

SCHIJNDEL

Maximaal 15 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 6,50

Kruip in de huid van Rambo en daag je vrienden of klasgenoten uit voor een spectaculair potje lasergamen. Een spannend actiespel in het bos. Je speelt zowel individueel als in teams met diverse spelvormen zoals capture the flag, save the president en nog veel meer.

Groep 3 t/m 8 > Kies een tijdstip 11-03-2018 van 10:00 tot 11:00u 11-03-2018 van 11:15 tot 12:15u 11-03-2018 van 12:45 tot 13:45u 11-03-2018 van 14:00 tot 15:00u

29


LASERSCHIETEN Sint Joris Gilde Locatie: Sportpark De Brand Groenstraat 14d, Berlicum Peter van Helvoort mailpeer@hetnet.nl www.sint-joris-berlicum.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Het Sint Joris Gilde is meer dan 400 jaar oud, maar gaat toch met zijn tijd mee. Naast het traditionele schieten met het geweer, kan er tegenwoordig ook met het moderne lasergeweer geschoten worden. Als je jezelf opgeeft kun je twee zaterdagochtenden komen schieten.

Groep 7 en 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

30

BERLICUM


PAARDRIJDEN Het Paardrijk v.o.f. Locatie: Manege Het Paardrijk Koesteeg 39, Berlicum

Berlicum

Anneke van den Heuvel-Hoenderdos info@hetpaardrijk.nl www.hetpaardrijk.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 7,50

Volg je eerste paardrijles! Je begint met leren borstelen opzadelen en paardrijden. In groepjes van twee leer je sturen, stappen en stoppen en als je durft een stukje draven. Het Paard mag paard zijn en jij mag jezelf zijn. Manege het Paardrijk is een plek waar iedereen welkom is. Er worden lessen gegeven aan kinderen, volwassenen en ruiters met een beperking. Kun je al paardrijden geef het aan bij je inschrijving.

Groep 1 en 2 > 1 proefles 26-11-2017 van 13:00 tot 14:00u

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 08-10-2017 van 10:00 tot 11:00u 08-10-2017 van 14:00 tot 15:00u 26-11-2017 van 10:00 tot 11:00u

31


PEUTER- & KLEUTERGYM Stichting kleutergym ‘de Zon’ Loc 1: Gymzaal BS Herman Jozef Loc 2: Gymzaal Mariellaschool

BERLICUM & GESTEL

Daan Donders kleutergym@hotmail.nl www.kleutergym.com

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis Peuters en kleuters zijn nog volop in ontwikkeling en vinden het meestal heerlijk om te klimmen, klauteren, rollen enzovoort. In deze leeftijdsfase staat het ontdekken en ervaren van de mogelijkheden die ze hebben met hun lichaam centraal. Ze vinden steeds weer nieuwe dingen uit. De professionele begeleiding stimuleert ze op een veilige en leuke manier nieuwe ervaringen op te doen en plezier te hebben in bewegen.

Groep 1, 2 en 3 > 2 proeflessen Lessen zullen plaatsvinden op een zaterdagochtend. Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

Locatie 1: Gymzaal BS Herman Jozef Pastoor Verlindenstraat 22, Berlicum

Locatie 2: Koninklijke Kentalis, gymzaal Mariellaschool Theerestraat 42, Sint Michielsgestel

32


PLEIN SPORTIEF Buurtsportcoach Bint Welzijn Locatie: Diverse locaties zie www.sjorssportief.nl

Sint-Michielsgestel

Bas Bouwens b.bouwens@bintwelzijn.nl https://www.facebook.com/buurtsportcoach.bint/

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Plein Sportief is een activiteit waarbij laagdrempelig bewogen kan worden en waarbij plezier voorop staat. Basisvaardigheden zoals lopen, rennen, springen, etc. worden d.m.v. recreatief spelen op het plein verbeterd. Plein Sportief zal wekelijks plaatsvinden op de diverse locaties binnen de gehele gemeente Sint-Michielsgestel. Vaak vinden de activiteiten plaats op schoolpleintjes i.s.m. de plaatselijke BSO en basisscholen.

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

33


SCHAATSEN VOOR DIPLOMA Gemeente ‘s-Hertogenbosch (Sportiom) Locatie: Sportiom Victorialaan 10, ‘s-Hertogenbosch

Den Bosch

Caroline van Oorschot receptie@sportiom.nl www.sportiom.nl

Maximaal 45 inschrijvingen per cursus en dit kost € 40,80

A > Kennismakingscursus Tijdens deze beginnerscursus van 10 lessen leer je alle basisvaardigheden van het schaatsen.

B > Gevorderen cursus Tijdens deze cursus van 10 lessen maak je kennis met de verschillende schaatsdisciplines, hardrijden, kunstrijden, ijshockey en ijsdansen.

Groep 2 t/m 8 > 10x verwacht

Niveau

B A B A A B A B A A A B A A 34

Startdatum: Startdatum: Startdatum: Startdatum: Startdatum: Startdatum: Startdatum: Startdatum: Startdatum: Startdatum: Startdatum: Startdatum: Startdatum: Startdatum:

03-10-2017 04-10-2017 06-10-2017 06-10-2017 06-10-2017 09-01-2018 10-01-2018 12-01-2018 12-01-2018 12-01-2018 04-04-2018 06-04-2018 06-04-2018 06-04-2018

Tijdstip: 15:45 tot 16:30u Tijdstip: 13:15 tot 14:00u Tijdstip: 14:45 tot 15:30u Tijdstip: 15:30 tot 16:15u Tijdstip: 16:15 tot 17:00u Tijdstip: 15:45 tot 16:30u Tijdstip: 13:15 tot 14:00u Tijdstip: 14:45 tot 15:30u Tijdstip: 15:30 tot 16:15u Tijdstip: 16:15 tot 17:00u Tijdstip: 13:15 tot 14:00u Tijdstip: 14:45 tot 15:30u Tijdstip: 15:30 tot 16:15u Tijdstip: 16:15 tot 17:00u

Aantal keer: 10 Aantal keer: 10 Aantal keer: 10 Aantal keer: 10 Aantal keer: 10 Aantal keer: 10 Aantal keer: 10 Aantal keer: 10 Aantal keer: 10 Aantal keer: 10 Aantal keer: 10 Aantal keer: 10 Aantal keer: 10 Aantal keer: 10


SCOUTING Scouting Berlicum Locatie: Blokhut Westakkers 41, Berlicum

Berlicum

Anke Slenters info@scoutingberlicum.nl www.scoutingberlicum.nl

Bevers

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Bij de Bevers van Scouting Berlicum leert uw kind teveel om op te noemen. Maar het belangrijkste is toch wel dat ze samen allerlei leuke spelletjes spelen, activiteiten doen waar ze ook nog eens van leren, terwijl ze een fantastische tijd hebben

Groep 1, 2 en 3 > 3 proeflessen Start: 16-09-2017 van 09:15 tot 10:45u

Welpen

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

De Welpen is de speltak van kinderen tussen 7 en 11 jaar. Bij de Welpen is het gezelligheid en avontuur! Vind jij het leuk om in de bossen te spelen en de natuur te ontdekken? Kom dan een keer meedoen bij de Welpen. Groep 4 t/m 7 > 3 proeflessen Start: 16-09-2017 van 11:00 tot 13:00u

Scouts

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

De scouts is de groep jongens en meiden van 11 t/m 14 jaar. Ben jij zelfstandig, stoer, hou je van de natuur en heb je zin in een avontuur? Dan ben je bij de Scouts aan het goede adres en nodigen wij jou van harte uit om eens te komen kijken.

Groep 8 > 3 proeflessen Start: 15-09-2017 van 19:00 tot 21:00u

35


SCOUTING Scouting Petrus Donders Clubhuis Scouting Petrus Donders Eikenlaan 3A, Sint-Michielsgestel

Sint-Michielsgestel

Jessica Manie secretariaat@scoutingpetrusdonders.nl www.scoutingpetrusdonders.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis Verken je wereld Scouts gaan op trektocht of koken zelf op hun eigen kampvuur en gaan op kamp. Scouts leren hun eigen mening te ontwikkelen en gebruiken hun talenten bij allerlei activiteiten. Ook leren ze samenwerken. Bij de scouts staan het werken in ploegen en het halen van vaardigheidsinsignes centraal. Maak kennis met deze enthousiaste groep en ontdek je talent!

Groep 2 en 3 > 3 proeflessen Les 1: 30-09-2017 van 12:30 tot 14:30u Les 2: 07-10-2017 van 12:30 tot 14:30u Les 3: 14-10-2017 van 12:30 tot 14:30u

Groep 4 t/m 7 > 3 proeflessen Les 1: 30-09-2017 van 14:45 tot 16:45u Les 2: 07-10-2017 van 14:45 tot 16:45u Les 3: 14-10-2017 van 14:45 tot 16:45u

Groep 7 en 8 > 3 proeflessen Les 1: 29-09-2017 van 19:30 tot 21:30u Les 2: 06-10-2017 van 19:30 tot 21:30u Les 3: 13-10-2017 van 19:30 tot 21:30u

36


SKIËN Ski & snowboardclub De Schans Locatie: De Schans Ariekesweg 1, Uden

Uden

Koen Huynen skischool@deschans.nl www.deschans.nl

Maximaal 75 inschrijvingen mogelijk en dit kost € 5,00

Wil jij leren skiën? Kun je al skiën maar wil je je techniek verbeteren? Heb je altijd al willen stunten over schansjes en rails? Kom dan naar het mooiste stukje Oostenrijk van Brabant! Onze ervaren skileraren staan te trappelen om je op een leuke en speelse manier het skiën aan te leren of je techniek verder uit te bouwen. Graag aangeven bij de aanmelding of je beginner, licht gevorderd of vergevorderd bent.

Groep 1 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

37


SNOWBOARDEN Ski & snowboardclub De Schans Locatie: De Schans Ariekesweg 1, Uden Koen Huynen skischool@deschans.nl www.deschans.nl

Maximaal 42 inschrijvingen mogelijk en dit kost â‚Ź 5,00

Wil jij leren snowboarden? Kun je al snowboarden maar wil je je techniek verbeteren? Heb je altijd al willen stunten over schansjes en rails? Kom dan naar het mooiste stukje Oostenrijk van Brabant! Onze ervaren snowboardleraren staan te trappelen om je op een leuke en speelse manier het snowboarden aan te leren of je techniek verder uit te bouwen. Graag aangeven bij de aanmelding of je beginner, licht gevorderd of vergevorderd bent.

Groep 5 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

38

Uden


SPORTINLOPEN Buurtsportcoach Bint Welzijn Locatie: Diverse locaties Zie www.sjorssportief.nl

sint-michielsgestel

Bas Bouwens b.bouwens@bintwelzijn.nl https://www.facebook.com/buurtsportcoach.bint

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Sportinlopen (Gehele schoolvakanties)

schooljaar

m.u.v.

Sportinlopen zijn activiteiten in de gymzaal waarbij sport en spel centraal staan. Deze activiteiten vinden plaats in de gymnastiekzaaltjes gelegen bij de basisscholen. Deze activiteit is gratis!

Groep 7 en 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

39


Doe mee en win!

3x Sjorsfiets

5x Lidmaatschap

50x Sjors Schoolpakket

Wat moet je doen om kans te maken op deze coole prijzen?

Na iedere activiteit die jij volgt via Sjors Sportief of Sjors Creatief ontvang je één kaartje van de aanbieder met een unieke wincode. Download de nieuwe Sjors Sportief App, vul je wincode in en check of jij in de prijzen bent gevallen!

Met jouw unieke code maak je kans op de volgende prijzen: ‹‹ ‹‹ ‹‹

3x Sjors fiets 5x Lidmaatschap bij vereniging naar keuze. (Lidmaatschap voor 1 jaar met een maximum bijdrage van €100,-) 50x Sjors Schoolpakket

Doe mee en win! 3x Sjorsfiets

50x Sjors Schoolpakket

5x Lidmaatschap

Download de Sjors Spo rtief App en voer jou w wincode in! QRGMGwdq

Waar wacht je nog op? Download de Sjors Sportief App of ga naar www.sjorssportief.nl


Download de app! Met deze Sjors Sportief App schrijf je eenvoudig en overal in voor een kennismakingsactiviteit. Je kunt er je wincode checken voor fantastische prijzen. Blijf altijd up-to-date met deze app.


TAPDANS Peter Dehing Dance Studios Locatie: Peter Dehing Dance Studio’s Koninginnelaan 2, Sint Oedenrode Peter Dehing sjors_danst@aol.com www.peterdehingdancestudios.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Tapdansen is meer dan dansen alleen. Omdat er ijzertjes onder je schoen zitten maak je terwijl je danst geluid. Eigenlijk net een drummer zonder drumstel die drumt met zijn voeten. Tapdansen is helemaal terug van weggeweest. Veel jonge en oudere mensen doen aan tapdansen want het is een superleuke bezigheid. Weet je trouwens hoe tapdansen is ontstaan? Lang geleden mochten de slaven in Amerika op het land niet met elkaar praten en gingen toen geluiden maken met hun voeten. Hiermee gaven ze dus bepaalde dingen aan elkaar door. Kom ook meedoen!

Groep 4 t/m 8 > 2 proeflessen Les 1: 16-09-2017 van 11:00 tot 12:00u Les 2: 23-09-2017 van 11:00 tot 12:00u

42

Sint-Oe denrode


TENNIS LTV Berlicum Locatie: LTV Berlicum Groenstraat 14B, Berlicum

BERLICUM

Esmee Scholte esmee_scholte@hotmail.com www.ltvberlicum.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

LTV Berlicum is een grote tennisvereniging met meer dan 1200 leden waarvan 200 jeugdleden. In het voorjaar organiseren wij jaarlijks de activiteit ‘Maak kennis met tennis’ op onze club waarbij basisschoolleerlingen een aantal proeftrainingen kunnen volgen. De definitieve data worden t.z.t. bekend gemaakt.

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

43


TENNIS DTV de Donkelaar Locatie: DTV de Donkelaar Tennispad 2, Den Dungen Monique van Oostrom van.oostrom@kpnmail.nl www.dedonkelaar.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Tennis is vet cool! Op 11 maart 2018 organiseert DTV de Donkelaar uit Den Dungen een ochtend speciaal voor de jullie om kennis te maken met de tennissport. Ook jullie ouders zijn deze ochtend van harte welkom om een balletje te komen slaan. En vind je het leuk? Dan heb je na deze clinic de mogelijkheid je in te schrijven voor een aantal proeflessen.

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

44

DEN DUNGEN


TENNIS LTV De Beek Locatie: Tennispark LTV De Beek Moerschot 66, Sint-Michielsgestel

Sint-Michielsgestel

Joost Hermans jeugd@ltvdebeek.nl www.ltvdebeek.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Speciale aanbieding bij LTV De Beek : 10 gratis tennislessen op elke woensdagmiddag. Je kunt op deze manier kennismaken met de tennissport o.l.v. gediplomeerde trainers. Na deze lessen kun je natuurlijk verder gaan met tennis en je vaardigheden verder ontwikkelen. Je kunt bijvoorbeeld ook meedoen aan Tenniskids. Dit is een door de KNLTB ontwikkeld programma voor de jeugd.

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

45


TURNEN Stichting Gym & Dans Ravenschot Locatie: Sporthal Theereheide Eikenlaan 5, Sint-Michielsgestel Linda Maurix-van Pinxten ravenschot@hotmail.nl ravenschot.webklik.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Sinds 1968 wordt er al geturnd bij Ravenschot in Sint Michielsgestel. Lenigheids-, spannings- en krachtoefeningen worden getraind om de motoriek te ontwikkelen en behouden. Een uitgebreide warming up op muziek. Zwaaien, duikelen en draaien aan de brug. Evenwichtsoef op de balk. Springen op en over de kast mbt reutherplank of trampoline. Handstand, koprol, radslag etc op de lange mat. Dit alles en nog veel meer komt aan bod. Leuk en zeer uitdagend!

Groep 1 t/m 8 > Kies een datum 16-09-2017 van 09:00 tot 12:00u 20-09-2017 van 17:00 tot 19:00u 23-09-2017 van 09:00 tot 12:00u 27-09-2017 van 17:00 tot 19:00u 30-09-2017 van 09:00 tot 12:00u 04-10-2017 van 17:00 tot 19:00u

46

Sint-Michielsgestel


VISSEN Hengelsportvereniging Dobbertje Onder Locatie: Visvijver de Moerschot Moerschot 1, Sint-Michielsgestel

Sint-Michielsgestel

Maddy Steensma webmaster@hsvdobbertjeonder.nl www.hsvdobbertjeonder.nl

Maximaal 30 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Op woensdag 30 mei 2018 laten we je graag kennismaken maken met de hengelsport! Je krijgt visles van enthousiaste vissers, zowel theorie als praktijk! Je leert over voer, welke materialen je nodig hebt en natuurlijk ga je zelf aan de slag om een vis te vangen!

Groep 3 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 30-05-2018 van 14:00 tot 16:00u Les 2: 06-06-2018 van 14:00 tot 16:00u Les 3: 13-06-2018 van 14:00 tot 16:00u

47


VOETBAL RKVV Sint Michielsgestel Locatie: Sportpark Zegenwerp Esscheweg 3, Sint-Michiesgestel Roger van Boxtel roger.van.boxtel@sagio.nl www.rkvvsmg.nl/

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Dat bewegen gezond is weten we eigenlijk allemaal. Maar dat het ook leuk is dat vergeten we nog wel eens. Je kunt van alles doen om leuk en gezond bezig te zijn. Het allerleukste is natuurlijk in teamverband te bewegen en lol te maken. Bij voetbalvereniging RKVV Sint-Michielsgestel kan dat zowel voor jongens als meisjes. Wil je kennismaken met voetbal, meld je aan en kom een keer kijken en train vrijblijvend een keertje mee.

Groep 1 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

48

Sint-Michielsgestel


VOETBAL SportClub Den Dungen Locatie: Sportpark Jacobskamp Hooidonksestraat 8, Den Dungen

DEN DUNGEN

Paul Schouten paul_schouten@kpnmail.nl www.scdendungen.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Heb je zin om een (paar) keer vrijblijvend mee te trainen? Meld je dan nu aan! We leren de kinderen spelenderwijs de basis van voetbal. Uiteraard wordt de training afgesloten met een partijtje. De kinderen kunnen op deze manier ontdekken of ze voetbal echt heel leuk vinden. Misschien wel zรณ leuk, dat ze willen blijven!.

Groep 1 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

49


VOETBAL S.C.I. Locatie: Sportpark Heidelust Theereheide 5, Sint-Michielsgestel Peter Thomas peter.thomas@hetnet.nl www.vv-sci.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Voetbal: een sport voor iedereen. Voetbal is een gezond en gezellig sport voor jongens en meisjes. Je bent allemaal van harte welkom bij voetbalvereniging SCI om deze sport van dichtbij te leren kennen. Kom kijken - of nog beter doe gewoon mee. Schrijf je in voor een plekje in een van ons trainingsgroepen. Je wordt dan ingedeeld in een groepje dat past bij jou. De eerste drie proeftrainingen zijn gratis.

Groep 1 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

50

Sint-Michielsgestel


VOLLEYBAL V.C. Hands-UP Locatie: Sporthal de Run Runweg 11, Berlicum-Middelrode

Berlicum middelrode

Annerie Meijer annerie.meijer@ziggo.nl www.hands-up.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Volleybal is een leuke teamsport voor jong en oud! Het is cool: je wordt fit, snel en lenig van moves als duiken, smashen en blokken. En dat hoef je niet alleen te doen, je staat met 4 of 6 spelers in een veld. Je kunt spelenderwijs volleybal leren. Kom het maar eens proberen! En zit je in groep 1,2 en 3, kom dan eens kijken bij de volleybalspeeltuin! Kijk hiervoor op onze website. Tot snel bij volleyvereniging Hands Up!

Groep 3 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 28-09-2017 van 17:00 tot 18:00u Les 2: 05-10-2017 van 17:00 tot 18:00u Les 3: 12-10-2017 van 17:00 tot 18:00u

51


VOLLEYBAL HLB Van Daal/DS Locatie: Sporthal de Misse Jacobskamp 25, Den Dungen

DEN DUNGEN

Janneke Vos janneke.vos.foolen@gmail.com www.hlbvandaal-ds.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis Lijkt het je leuk om een balsport te gaan doen en samen in een team aan wedstrijden mee te doen? Kom dan eens meetrainen bij volleybalvereniging HLB Van Daal/ DS. Op een leuke manier kun je kennismaken met het volleybal. Door middel van verschillende niveau’s wordt het volleybal op een geleidelijke manier aangeleerd; van vangen en gooien voor de allerkleinsten, tot het echte smashen voor de meer gevorderden.

Groep 3 en 4 > 3 proeflessen Les 1: 22-09-2017 van 17:00 tot 18:00u Les 2: 29-09-2017 van 17:00 tot 18:00u Les 3: 06-10-2017 van 17:00 tot 18:00u

Groep 5 en 6 > 3 proeflessen Les 1: 20-09-2017 van 15:00 tot 16:15u Les 2: 23-09-2017 van 08:45 tot 10:00u Les 3: 27-09-2017 van 15:00 tot 16:15u

Groep 7 en 8 > 3 proeflessen Les 1: 20-09-2017 van 16:15 tot 17:30u Les 2: 23-09-2017 van 08:45 tot 10:00u Les 3: 27-09-2017 van 16:15 tot 17:30u

52


WIELRENNEN Wielervereniging Schijndel Locatie: Sportcomplex ‘de Leemput’ Leemputtenweg 3, Schijndel

SCHIJNDEL

Peggy Hanegraaf jeugd@wvschijndel.nl www.wvschijndel.nl

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Wielrennen is een echte buitensport. Het gehele jaar door kun je met de fiets buiten zijn, alleen of met andere leeftijdgenootjes. Wil jij een echte wielrenner worden zoals Tom Dumoulin, Marianne Vos of Steven Kruijswijk dan biedt Wielervereniging Schijndel jou die mogelijkheid. Bij WVS kun je al vanaf het jaar dat je 8 wordt terecht om kennis te maken met de wielersport. Lekker fietsen op je fiets en leren je fiets te beheersen. Dit kan bij WVS op een afgesloten trainingsparcours. De Sjors Sportief activiteit zal worden gehouden in de vorm van een open dag op een zaterdagmiddag in het voorjaar.

Groep 5 t/m 8 > 1 proefles 07-04-2018 van 13:00 tot 17:00u

53


ZWEMMEN | ZWEMVAARDIGHEID Z&PC Zegenwerp Locatie: Dommelbad Schijndelseweg 1a, Boxtel

Boxtel

Jan Minkels j.minkels@ziggo.nl www.zegenwerp.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Zwemmen Als je zwemmen een te gekke sport vind moet je bij zegenwerp zijn. Kom daarom een aantal keren gratis mee zwemmen. Het is wel belangrijk dat je a-b en mogelijk ook je c-diploma hebt.

Groep 3 t/m 6 > 3 proeflessen Les 1: 02-10-2017 van 18:15 tot 19:15u Les 2: 09-10-2017 van 18:15 tot 19:15u Les 3: 16-10-2017 van 18:15 tot 19:15u

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Zwemvaardigheid

Hey Hoi! Ben jij een echte waterrat? Wil je graag op een leuke en spelende manier diploma’s met het zwemmen behalen? Dan is zwemvaardigheid bij Zegenwerp wat voor jou! we oefenen voor diploma’s snorkelen, waterpolo, survival, zwemvaardigheid, wereldslagen en springen van de plank. Genoeg leuke diploma’s, daar zit vast wel wat bij toch?

Groep 3 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 16-09-2017 van 09:15 tot 10:30u Les 2: 23-09-2017 van 09:15 tot 10:30u Les 3: 30-09-2017 van 09:15 tot 10:30u

54


BLAASINSTRUMENTEN Muziekvereniging St Lambertus Locatie: Cafe Zaal De Schuif Dorpsstraat 30, Gemonde

Gemonde

Jos Geerts jos.geerts@lijbrandt.nl www.muziekverenigingstlambertus.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Spelen op een muziekinstrument is heel leuk en klinkt ook leuk. Weet je wat nog leuker is en nog beter klinkt? Een heleboel instrumenten die samen muziek maken. Dat kan ook in Gemonde. In oktober start muziekvereniging St Lambertus met een nieuwe blazersklas. Meld je zo snel mogelijk aan zodat je de start niet mist! Ook als je al een instrument bespeelt ben je van harte welkom om deel te nemen. Maak niet uit welk soort instrument, alle instrumenten zijn welkom.

Groep 5 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

55


BLAASINSTRUMENTEN Médèz Locatie: Diverse locaties Diverse adressen 1, St Michielsgestel

Sint-Michielsgestel

Bart Coolen info@medez.nl www.medez.nl

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Blokfluit De blokfluit is enorm veelzijdig instrument. Wie aan blokfluit denkt, denkt vaak aan de sopraanblokfluit. Voor wie de smaak van het blokfluitspelen te pakken heeft gekregen is er de altblokfluit, tenorblokfluit, basblokfluit etc. Niet allemaal tegelijk natuurlijk, maar je zou kunnen zeggen dat het instrument met de leerling meegroeit. Als je naar groep 4 gaat ben je oud genoeg om blokfluit te gaan spelen. Meestal heb je les in kleine groepjes, soms alleen.

Groep 1 t/m 8 > 1 workshop 17-09-2017 van 10:00 tot 14:30u

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Klarinet, dwarsfluit, saxofoon en hobo Wil jij zo’n mooie muziek maken op een klarinet, dwarsfluit, saxofoon of hobo? Dat kan bij muziekschool Médèz! De lessen worden gegeven door professionele docenten in de Litserborg (Den Dungen), De Kei (Gemonde), Den Durpsherd (Berlicum) en de Huif (Gestel). Op zo. 17 september organiseren we een instrumentenmarkt waar je al deze instrumenten kunt uitproberen!

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop 17-09-2017 van 10:00 tot 14:30u

56


BLAASMUZIEK Harmonie Wilhelmina Locatie: Boer Goossens Heilig Hartplein 2, Den Dungen

Den Dungen

Sander Vissers secretaris@wilhelminadendungen.nl www.wilhelminadendungen.nl

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Heb jij ook altijd al willen muziek willen maken op een trompet, dwarsfluit of een saxofoon? Bij Harmonie Wilhelmina kunnen wij je alles leren over deze en vele andere instrumenten. Wij bieden jou drie gratis proeflessen aan! De lessen worden gegeven door professionele en enthousiaste docenten. Natuurlijk zorgen wij voor de instrumenten. Na de proeflessen kun je meer lessen volgen en mee gaan spelen in ons opstaporkest om samen met vriendjes en vriendinnetjes muziek te maken.

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop 17-09-2017 van 12:30 tot 13:15u

57


BLAZERSBAND Harmonie TOG Locatie: Den Durpsherd Kerkwijk 61, Berlicum Esther Rasenberg blazersband@harmonietog.nl www.harmonietog.nl

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Zou je graag op een muziekinstrument willen leren spelen? Dat kan! Bij Harmonie TOG ben je aan het juiste adres. Maak een afspraak voor een gratis proefles en wie weet, speel je volgend jaar wel mee in onze Blazersband! De harmonie werkt samen met muziekschool MÊdèz.

Groep 5 t/m 8 > 1 workshop 17-09-2017 van 10:00 tot 10:45u

58

BERLICUM


BLAZERSKLAS Harmonievereniging Sint-MichaĂŤl Locatie: Ontmoetingscentrum De Huif Hortensiastraat 2, Sint-Michielsgestel

Sint-Michielsgestel

Robbin Struijk secretariaat@harmoniesintmichielsgestel.nl www.harmoniesintmichielsgestel.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

In de blazersklas van Harmonievereniging Sint-MichaĂŤl leer je samen met je vriendjes en vriendinnetjes onder leiding van een dirigent om samen muziek te maken. Vind jij het leuk om te leren spelen op een klarinet, een trompet, een trombone of misschien wel een hoorn? Schrijf je dan in en maak kennis met het maken van muziek op een cool instrument!

Groep 4 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

59


DRUMMEN Rhythm Impact Locatie: Rhythm Impact Kalmoes 2, Berlicum Anita van de Veerdonk info@rhythmimpact.nl www.rhythmimpact.nl

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Zit jij ook altijd met je mes en vork op je bord te tikken? Kom die dan eens omruilen tegen een paar drumstokken en neem plaats achter een echt drumstel. Onze ervaren docenten nemen je mee in de wondere wereld van het ritme. Voordat je het weet, zit je een cool nummer mee te drummen. Daarnaast hebben we nog tal van andere lesmogelijkheden met slagwerk.

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 23-09-2017 van 09:00 tot 13:00u 28-10-2017 van 09:00 tot 13:00u 11-11-2017 van 09:00 tot 13:00u Kijk voor meer datums en tijden op www.sjorssportief.nl en schrijf je in!

60

Berlicum


FILOSOFEREN Bint welzijn & ondersteuning Locatie: Bint Seminarielaan 3, Sint-Michielsgestel

Sint-Michielsgestel

Lia Bik - Foolen l.bik-foolen@bintwelzijn.nl www.partis-bwi.nl

Maximaal 12 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 2,00

Filosoferen is samen de wereld om ons heen onderzoeken. We doen dat door samen het thema van de les te verkennen via tekenen, schilderen, toneelspelen, buiten zijn, schrijven en natuurlijk door in gesprek te gaan. Filosoferen is spannend want je weet nooit waar je uitkomt. Wie gaat er mee op avontuur?

Groep 5 t/m 8 > 1 workshop 20-09-2017 van 13:15 tot 14:45u

61


GITAARLES Huub van Pinxteren Locatie: huub van pinxteren gitaarlessen beatrixstraat 6, berlicum middelrode Huub van Pinxteren huubgitaar@kpnmail.nl www.huubvanpinxteren.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Gitaren zie en hoor je overal. Zou je zelf eens willen proberen of het iets voor jou is ? Meld je aan voor een gratis proefles ! Samen met een vriendje of vriendinnetje mag ook !

Groep 4 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

62

Berlicum middelrode


INSTRUMENTENMARKT | PIANO & KEYBOARD Médèz Locatie: Diverse locaties. Voor exacte locaties zie www.sjorssportief.nl

Sint-Michielsgestel

Bart Coolen info@medez.nl www.medez.nl

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Instrumentenmarkt Op zondag 17 september organiseert muziekschool Médèz een instrumentenmarkt. Je kunt hier diverse instrumenten uitproberen of meer informatie krijgen over zang, dans of musical of muziek tijdens de BSO. Er zijn docenten aanwezig die je kunnen helpen bij het maken van een keuze. De instrumentenmarkt is in Berlicum in Den Durpsherd (10.00-10.45u), de Huif Gestel (11.15-12.00), De Boer Goossens in Den Dungen (12.30-13.15u) en de St.Lambertusschool Gemonde (13.45-14.30u). Welkom!

Groep 1 t/m 8 > 17-09-2017 van 10:00 tot 14:30u Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Piano & Keyboard Heb jij er altijd al van gedroomd om piano of keyboard te spelen? Dan ben je bij muziekschool Médèz aan het goede adres? Onze professionele docenten kunnen jullie alle stijlen aanleren: van pop tot rock en van klassiek tot jazz. Heb je interesse, kom dan naar de instrumentenmarkt op 17 september.

Groep 2 t/m 8 > 1 workshop 17-09-2017 van 10:00 tot 14:30u

63


KINDERKOOR Gestels Kinderkoor Locatie: OBS De Bolster Ericastraat 33, Sint-Michielsgestel

Sint-Michielsgestel

Maartje van de Loo maartjevandeloo@gmail.com www.gestelskinderkoor.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis Kom zingen en swingen bij het ‘Gestels Kinderkoor’! Tijdens de lessen zingen we allerlei liedjes in verschillende genres, er is aandacht voor houding, ademhaling en zangtechniek. Je ontdekt wat je stem allemaal kan en hoe leuk het is om in een groep te zingen! Ook komt op een laagdrempelige manier de basis van het noten lezen aan bod.

Groep 1 en 2 > 2 lessen Les 1: 22-09-2017 van 15:30 tot 16:15u Les 2: 29-09-2017 van 15:30 tot 16:15u

Groep 1 en 2 > 2 lessen Les 1: 26-01-2018 van 15:30 tot 16:15u Les 2: 02-02-2018 van 15:30 tot 16:15u

Groep 3 t/m 7 > 2 lessen Les 1: 22-09-2017 van 16:30 tot 17:30u Les 2: 29-09-2017 van 16:30 tot 17:30u

Groep 3 t/m 6 > 2 lessen Les 1: 26-01-2018 van 16:30 tot 17:30u Les 2: 02-02-2018 van 16:30 tot 17:30u

64


KINDERMOESTUIN Natuurgroep Gestel Locatie: Kindermoestuin Haanwijk Haanwijk 4, in de bocht, Sint-Michielsgestel Frans van der Pol fransiny@ziggo.nl www.natuurgroepgestel.nl

Sint-Michielsgestel

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Heb je groene vingers? Ben je nieuwsgierig hoe groente en fruit groeit? Vind je leuk om plantjes te verzorgen en vind je het fijn om lekker buiten bezig te zijn? Dan is Kindermoestuin Haanwijk de ideale plek voor jou! En als je vaker komt krijg je je eigen moestuintje om zelf je groenten erop te zetten en het te onderhouden. Je kunt van maart tot en met oktober mee komen werken op elke woensdag- en zaterdagmiddag van 14 tot 16 uur. Tuinvrijwilligers helpen je op weg en je ouders zijn ook welkom.

Groep 2 t/m 8 > Kies een datum 16-09-2017 van 14:00 tot 16:00u 05-05-2018 van 14:00 tot 16:00u

65


KOPERINSTRUMENTEN Médèz Locatie: Diverse locaties Diverse adressen 1, St Michielsgestel Bart Coolen info@medez.nl www.medez.nl

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Wil jij zo’n stoere trompet, trombone, bariton, hoorn, bugel of zelfs de bas leren spelen? Dat kan bij muziekschool Médèz! De lessen worden gegeven door professionele docenten in de Litserborg (Den Dungen), De Kei (Gemonde), Den Durpsherd (Berlicum) en de Huif (Gestel).

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop 17-09-2017 van 10:00 tot 14:30u

66

Sint-Michielsgestel


KRALEN ATELIER Stichting Kinderopvang Berenhuis Locatie: Het Berenhuis Schuurkerkpad 33, Berlicum

Berlicum

Anne van Esch info@berenhuis.nl www.berenhuis.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 8,50

Het Berenhuis presenteert in samenwerking met Cindy de Graaff: het Kralen Atelier. Een workshop op locatie het Berenhuis in Berlicum waarbij je aan de slag gaat met kralen. Je mag zelf kiezen welke sieraden je gaat maken en je krijgt daarbij begeleiding en een hele grote keuze aan materialen. Van armbanden tot tassenhangers en van kettingen tot sleutelhangers. Jij kunt je helemaal uitleven in deze bling-bling workshop. Kom gezellig een middagje mooie sieraden maken met een groepje vriendinnen of vrienden.

Groep 5 t/m 8 > Kies een datum 18-09-2017 van 15:45 tot 17:00u 21-09-2017 van 15:45 tot 17:00u

67


MUSICAL dansschool Dance Action Locatie: dansschool Dance Action Kerkwijk 85, Berlicum Henneke van Ruitenbeek info@dance-action.nl www.dance-action.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Houd jij van zingen, dansen en acteren? Dan hebben wij de perfecte les voor jou! Een heerlijke les waarin alle facetten naar voren komen en je je helemaal in de musical wereld kan verplaatsen!

Groep 1 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

68

Berlicum


MUSICAL “LEGALLY BLONDE” Médèz Locatie: De Huif Hortensiastraat 2, Sint-Michielsgestel

Sint-Michielsgestel

Bart Coolen info@medez.nl www.medez.nl

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit is gratis

De Musicalgroep van Médèz werkt komend seizoen in Gestel en Berlicum aan de musical “Legally Blonde”. Een spannend verhaal vol met leuke liedjes, mooie dansen en flitsend acteerwerk! Onder leiding van onze docenten Els Remie en Sharon Neelen leer je in 30 lessen alle kneepjes van het musicalvak. We gaan dansen, spelen en zingen. De lessen worden afgesloten met een spetterende theateruitvoering.

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop 28-09-2017 van 15:45 tot 17:15u

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop 28-09-2017 van 17:45 tot 19:15u LET OP! Andere locatie: Den Durpsherd Kerkwijk 61, Berlicum

69


MUZIEK Muziekvereniging St Lambertus Locatie: Dorpshiuis de Kei St Lambertusweg 101, Gemonde Jos Geerts jos.geerts@lijbrandt.nl www.muziekverenigingstlambertus.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Hou je van muziek? Word je blij van luisteren naar muziek? En denk je dan wel eens: wauw, kon ik dat ook maar. Dan is dit je kans. Ook in Gemonde kun je leren spelen op een muziekinstrument via muziekschool MÊdèz . Aanmelden via muziekvereniging St. Lambertus heeft een aantal voordelen. Je krijgt dan gratis een instrument in bruikleen van de muziekvereniging en je bent lid van onze vereniging. Dus meld je nu aan voor een gratis proefles op je favoriete instrument!

Groep 5 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

70

Gemonde


MUZIEK | ZINGEN Médèz Locatie: Den Durpsherd Kerkwijk 61, Berlicum

Berlicum

Bart Coolen info@medez.nl www.medez.nl

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Muziek tijdens de BSO Op verschillende locaties in Berlicum/Middelrode, Den Dungen, Gestel en Gemonde verzorgt muziekschool Médèz een superleuke cursus muziek! kinderen ontdekken uit de groepen 3, 4 en 5 de wereld van de muziek. We gaan zingen, bewegen, spelen en dansen! Dit is niet alleen leuk, maar ook nog eens heel leerzaam.

Groep 3, 4 en 5 > 1 workshop 17-09-2017 van 10:00 tot 14:30u

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Zingen Vind jij het leuk om te zingen en wil je nog beter worden? Geef je dan op voor een cursus zingen! Er is immers niks zo leuk als zingen: samen of met anderen. We werken spelenderwijs aan een goede techniek en gaan natuurlijk aan de slag met liedjes die jij zelf met je docent uitkiest. Bovendien treden we ieder jaar een paar keer op.

Groep 2 t/m 8 > 1 workshop 17-09-2017 van 10:00 tot 14:30u

71


RUIMTELIJKE VORMGEVING Bint welzijn & ondersteuning Locatie: Bint Seminarielaan 3, Sint-Michielsgestel Lia Bik - Foolen l.bik-foolen@bintwelzijn.nl www.partis-bwi.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per workshop en dit kost € 2,00

Het kinderatelier dat is dé plek voor al jouw creatieve ideeën! Met jouw fantasie maak je steeds weer nieuwe ‘kunstwerken’. Iedereen kan op eigen niveau aan de slag met allerlei verschillende materialen, zoals hout, verf, textiel, karton en nog veel meer. Je leert ook meer over kleuren, vormen en kunst! Laat je fantasie maar stromen, je bent welkom bij het kinderatelier!

Groep 2 t/m 8 > 1 workshop 20-09-2017 van 13:15 tot 15:15u

72

Sint-Michielsgestel


SLAGWERK Harmonievereniging Sint-MichaĂŤl Locatie: Ontmoetingscentrum De Huif Hortensiastraat 2, Sint-Michielsgestel

Sint-Michielsgestel

Robbin Struijk secretariaat@harmoniesintmichielsgestel.nl www.harmoniesintmichielsgestel.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

In de slagwerkklas van Harmonievereniging Sint-MichaĂŤl leer je samen met je vriendjes en vriendinnetjes onder leiding van een professionele instructeur om samen muziek te maken op een slagwerkinstrument. Heb jij het ritme in je en vind jij het leuk om een echte slagwerker te worden? Schrijf je dan in en maak kennis met het maken van muziek op een slagwerkinstrument!

Groep 4 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

73


SLAGWERK Muziekvereniging St Lambertus Locatie: Kloosterzicht St Lambertusweg 95, Gemonde

Gemonde

Jos Geerts jos.geerts@lijbrandt.nl www.muziekverenigingstlambertus.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Vind je muziek maken met je handen het leukst? En hou je van stevige ritmes? Dan is drummen en slagwerkles wel iets voor jou. Ook dat kan bij muziekvereniging St Lambertus in Gemonde. Je krijgt les van onze druminstructeur. Zowel individueel als samen in een slagwerkklas leer je dan razendsnel trommelen. Dus schrijf je snel in voor een proefles!

Groep 4 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

74


SLAGWERK & DRUMMEN Harmonie Wilhelmina Locatie: Boer Goossens Heilig Hartplein 2, Den Dungen

Den Dungen

Sander Vissers secretaris@wilhelminadendungen.nl www.wilhelminadendungen.nl

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Heb jij ook altijd al willen muziek willen maken op een drumstel, xylofoon of op conga’s? Bij Harmonie Wilhelmina kunnen wij je alles leren over deze en vele andere instrumenten. Wij bieden jou drie gratis proeflessen aan! De lessen worden gegeven door professionele en enthousiaste docenten. Natuurlijk zorgen wij voor de instrumenten. Na de proeflessen kun je meer lessen volgen en mee gaan spelen in onze jeugd-slagwerkgroep om samen met vriendjes en vriendinnetjes muziek te maken.

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop 17-09-2017 van 12:30 tot 13:15u

75


SPEURTOCHT Natuurgroep Gestel Locatie: Buitenlokaal Brabants Landschap Haanwijk 4a, Sint-Michielsgestel t-Michielsgestel

Sin

Michel van de Langenberg michel.langenberg@home.nl www.natuurgroepgestel.nl

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 2,00

Kom mee naar buiten! Hoog tijd om in de natuur allerlei schatten zelf te ontdekken. Ga mee zoeken naar paddenstoelen in het bos, tijdens onze herfstwandeling in oktober. Tijdens de voorjaarswandeling in april leer je meer over de lentekriebels in de natuur. Je gaat van alles onderzoeken en leuke opdrachtjes uitvoeren. Jeugd-Natuurgroep-Gestel houdt elke eerste zaterdagmiddag van de maand van 14 tot 16 uur een leuke, avontuurlijke wandeling.

Groep 2 t/m 8 > Kies een datum 07-10-2017 van 14:00 tot 16:00u 07-04-2018 van 14:00 tot 16:00u

76


TEKENEN & SCHILDEREN Bint welzijn & ondersteuning Locatie: Bint Seminarielaan 3, Sint-Michielsgestel

Sint-Michielsgestel

Lia Bik - Foolen l.bik-foolen@bintwelzijn.nl www.partis-bwi.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per workshop en dit kost € 2,00

Vind jij tekenen en schilderen ook zo super leuk en wil je hier nog veel meer over leren? Het ‘goed leren kijken’, het tekenen van je eigen ideeën en gebruik van je fantasie komt aan bod.

Groep 2 t/m 8 > 1 workshop 20-09-2017 van 15:45 tot 17:45u

77


VIOOL & CELLO | GITAAR Médèz Locatie: Diverse locaties Diverse adressen 1, St Michielsgestel

Sint-Michielsgestel

Bart Coolen info@medez.nl www.medez.nl

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Viool & Cello De viool is een prachtig instrument! Vioolspelen is een echte uitdaging maar vaak een liefde voor het leven. Met een viool kun je alle kanten uit: klassiek, pop, jazz, folk- noem maar op. Viool leren spelen kun je al vanaf 4 jaar. Je hoeft nog niets te weten over noten en ritmes - dat leer je allemaal tijdens de les. Uiteraard heb je een instrument nodig. Onze docenten kunnen je adviseren. Violen zijn er namelijk in verschillende maten.

Groep 1 t/m 8 > 1 workshop 17-09-2017 van 10:00 tot 14:30u

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Gitaar Heb jij er altijd al van gedroomd om gitaar (akoestisch of elektrisch) te spelen? Dan ben je bij muziekschool Médèz aan het goede adres? Onze professionele docenten kunnen jullie alle stijlen aanleren: van pop tot rock en van klassiek tot jazz. Heb je interesse, kom dan naar de instrumentenmarkt op 17 september.

Groep 2 t/m 8 > 1 workshop 17-09-2017 van 10:00 tot 14:30u

78


Kom ook zwemmen in het Golfbad!!

Golfbad Oss, Euterpelaan 1 , 5344 CA Oss, Tel. 0412 647 575, www.golfbad.nl Leef je uit tijdens de kindermiddag of vier hier je kinderfeestje!


Dit Sjorsboekje is nog het hele schooljaar 2017-2018 geldig. Goed bewaren dus :)

Sint-michielsgestel 2017 2018  
Sint-michielsgestel 2017 2018  
Advertisement