Page 1

Dit Rabo Sjors Creatief boekje is nog het hele schooljaar 2017-2018 geldig. Goed bewaren dus :)

Deze winnende tekening is gemaakt door Nick van Nispen uit groep 7 van Basisschool De Saffier


Inschrijven vanaf

e t m p e ber s 3 1 15:00 uur

www. l n . f e i t sjorscrea Sjors Creatief vraagt alle aanbieders van activiteiten uit jouw gemeente om een leuke kennismaking van hun sport of creativiteit te organiseren. Je vindt ze allemaal in dit boekje! Jij mag lekker in dit boekje rondneuzen naar zoveel leuke activiteiten je wilt. Vanaf 13 september 15:00 uur kun jij je inschrijven voor jouw favoriete sport(en) en/of creatieve activiteit(en). Je mag je nog het hele schooljaar inschrijven! Na jouw inschrijving ben jij van harte welkom om op locatie jouw sport of creatieve activiteit uit te proberen. Misschien ontdek je wel een verborgen talent! Inschrijven is wel altijd verplicht via de Sjors Sportief App of de website van Sjors: www.sjorscreatief.nl. Maak gebruik van deze kans om kennis te maken met sport & cultuur binnen jouw gemeente! Toedeledoki!

Sjors Creatief

via Schrijf je in rtief App de Sjors Spo


WOORDJE WETHOUDER EN RABOBANK

Ga ook op creatieve ontdekkingstocht in Roosendaal Gefeliciteerd! Je hebt het alweer vierde RABO Sjors Creatief boekje in handen. Rabobank Zuidwest-Brabant, gemeente Roosendaal en CultuurCompaan maken het dit schooljaar weer mogelijk dat alle basisschoolleerlingen in de gemeente het Roosendaalse creatieve aanbod op een makkelijke manier kunnen ontdekken. Wij willen alle Roosendaalse kinderen de kans geven om deel te nemen aan allerlei creatieve activiteiten. In dit boekje staan daarom heel verschillende activiteiten die nooit meer dan ₏ 10,- kosten. Je kunt voor verschillende cursussen inschrijven en proberen of deze bij je passen, zonder dat je er lang aan vast zit. Heel gemakkelijk dus. Alle activiteiten zijn ook nog eens lekker dicht bij huis, want alleen aanbieders in de gemeente Roosendaal mogen zich aanmelden. Er is van alles mogelijk: van breakdance tot tekenen en van het spelen van harp tot spelen in het bos. Via RABO Sjors Creatief ontdek je bijvoorbeeld hoe leuk het is zelf dingen van leer te maken. Of hoe het allemaal werkt in een echte drukkerij. Het is een mooie kans om samen met vriendjes of vriendinnetjes nieuwe dingen te leren of om juist andere kinderen te ontmoeten. Heb je jouw favoriete activiteit gevonden? Misschien kun je dan wel lid worden van een vereniging of kun je nog veel meer lessen volgen! Dus schrijf je snel in voor de cursussen van jouw keuze, want de inschrijvingen lopen elk jaar harder‌ Wij wensen je heel veel plezier met deze creatieve speurtocht en hopen natuurlijk dat je dit jaar jouw nieuwe hobby ontdekt! Ed Vreman - Directievoorzitter Rabobank Zuidwest-Brabant (rechts op de foto) Hans Verbraak - Wethouder cultuur (links op de foto)


STAP VOOR STAP MEEDOEN

1 2 3 4 5

Blader dit boekje door en kies je activiteiten Zoek leuke activiteiten uit in dit boekje, zoveel als je wilt!

Schrijf je altijd in! Ga vanaf 13 september 15:00 uur samen met je ouders/ verzorgers naar de website www.sjorscreatief.nl of schrijf je in via de nieuwe Sjors Sportief App.

Op de website Kies op de homepage voor ‘Inschrijven’ en vul op de volgende pagina je woonplaats in.

Meerdere inschrijvingen van alle kinderen in één keer! Zoek alle activiteit(en) - ook van meerdere kinderen - in de lijst en voeg ze toe aan het inschrijfmandje . Het is mogelijk om met het meer kinderen toe te voegen aan eenzelfde activiteit.

VOL > WACHTLIJST >

Als de activiteit vol is, kan er niet meer ingeschreven worden. Vaak kan jij je nog wel opgeven voor een wachtlijst. In veel gevallen zal deze activiteit later plaatsvinden en je ontvangt vanzelf een bericht per mail van de betreffende aanbieder.

6

Koppel de juiste gegevens van het kind aan de betreffende activiteit

7

Eventuele kosten worden via automatische incasso afgeschreven

8

Win coole prijzen met jouw unieke wincode!

Alle activiteiten in het winkelmandje geplaatst? Ga dan verder en koppel deze inschrijvingen eenvoudig aan het juiste kind met de gevraagde gegevens, zodat de vereniging weet welke inschrijver deze kan verwachten!

Als er kosten worden gerekend voor een activiteit wordt een IBAN-nummer gevraagd met toestemming om automatische incasso uit te voeren. Dit bedrag wordt uiterlijk 1 maand later afgeschreven. Je hoeft dus nooit contant geld mee te nemen naar de activiteit. Na de inschrijving krijg je de bevestiging per mail!

Na de laatste les krijg je van de aanbieder een kaartje met daarop jouw unieke code. Vul de code in op www.sjorscreatief.nl of de Sjors Sportief app en check of jij in de prijzen bent gevallen. Heb je 100 punten gehaald op de website? Dan krijg je een keycord thuisgestuurd.

Doe mee en win! 3x Sjorsfiets

50x Sjors Schoolpakket

5x Lidmaatschap

Download de Sjors Sportief App en voer jouw wincode in! QRGMGwdq


3D PRINTPENNEN School voor de Kunsten Roosendaal Locatie: School voor de Kunsten Melis Stokelaan 42, Roosendaal

Roosen daal

Christian Godschalk christiangodschalk@hotmail.com www.schoolvoordekunstenroosendaal.nl

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Met de 3D printpen kun je fantastische dingen in 3D maken. Je stopt filament in de pen en door dat deze warm wordt, kun jij ruimtelijke vormen maken. Teken bijvoorbeeld een huis, fiets of een bril. Niets is te gek in deze bijzondere workshop!

Groep 6, 7 en 8 > 1 workshop 20-09-2017 van 13:30 tot 14:30u

5


ANIMATIE FILM | ANIMATIESPEL & STOP MOTION School voor de Kunsten Roosendaal Locatie: School voor de Kunsten Melis Stokelaan 42, Roosendaal

Roosen daal

Christian Godschalk christiangodschalk@hotmail.com www.schoolvoordekunstenroosendaal.nl

Maximaal 15 inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Animatiespel Maak je eigen tekenfilm animatiefilmpje. Met behulp van het animatieprogramma en een computer laat je op een eenvoudige manier figuren bewegen. Voeg nog wat muziek toe en je bent klaar met je animatie. Je hoeft geen computerspecialist te zijn om dit te kunnen. Het is interessant, leerzaam maar vooral heel erg leuk!

Groep 5 t/m 8 > 1 workshop 27-09-2017 van 13:30 tot 14:30u

Maximaal 15 inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Stop motion Maak je eigen animatiefilmpje (stop motion). Met behulp van een webcam en een computer laat je op een eenvoudige manier speelgoed bewegen. Voeg nog wat muziek toe en je bent klaar met je animatie. Je hoeft geen computerspecialist te zijn om dit te kunnen. Het is interessant, leerzaam maar vooral heel erg leuk!

Groep 5 t/m 8 > 1 workshop 20-09-2017 van 15:00 tot 16:00u

6


ARMBAND | KETTING Monique Crea Locatie: Basisschool De Saffier Diamantdijk 262, Roosendaal

Roosen daal

Monique Crea sjorscreatief@outlook.com

Armband Ibiza

Maximaal 12 inschrijvingen per workshop en dit kost € 8,00

Maak een hippe Ibiza armband van suède touwtjes. Kies uit héél veel kleuren en bedels ... En je zelf gemaakte sieraad neem je mee naar huis !

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 11-10-2017 van 14:00 tot 15:30u 31-01-2018 van 14:00 tot 15:30u 18-04-2018 van 14:00 tot 15:30u

Armband, Ketting + Oorbellen

Maximaal 12 inschrijvingen per workshop en dit kost € 8,00

Maak een hippe ketting en oorbellen met jouw favoriete kleur en bedels. Let op! de datums op de Sjors website iedere datum een ander soort ketting.

Groep 4 t/m 8 > Kies een datum 01-11-2017 van 14:00 tot 15:30u 13-12-2017 van 14:00 tot 15:30u 07-03-2018 van 14:00 tot 15:30u

Armband of ketting rijgen

Maximaal 12 inschrijvingen per workshop en dit kost € 8,00

Rijg een prachtige armband of ketting. Het is niet moeilijk. Kies uit heel veel bedels en gekleurde pareltjes. >> Honden, katten, elfjes, bloemen, hartjes, Frozen sneeuwvlokken en nog veel meer ......

Groep 1 t/m 8 > Kies een datum 04-10-2017 van 14:00 tot 15:30u 17-01-2018 van 14:00 tot 15:30u 04-04-2018 van 14:00 tot 15:30u

7


BELEEF IN DE NATUUR MEC Roosendaal Locatie: MEC Roosendaal Dennescheerderdreef 11, Rosendaal

Roosen daal

Maggy van den Aker info@mecroosendaal.nl www.mecroosendaal.nl

Beleef en beeld

Maximaal 25 inschrijvingen per workshop en dit kost € 4,50

Ik zie ik zie wat jij niet ziet. #Buiten is meer natuur dan je op het eerste gezicht ziet. Er zijn stiekem nog meer planten en dieren te vinden dan je verwacht. We volgen de voetstappen van de filmakers van de Nieuwe Wildernis om te onderzoeken wat er aan natuur in je buurt is.

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop 11-10-2017 van 14:00 tot 16:00u

Beleef en beweeg

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit kost € 4,50

Ervaar het plezier van sporten in de natuur. #Buiten zijn is uitdagend en gezond. Maar deze middag maken we er een feest van want we gaan spelen tot we groen zien. Samen ontdekken we de natuur door actief aan de slag te gaan.

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop 27-09-2017 van 14:00 tot 16:00u

Beleef en biomimicri

Maximaal 25 inschrijvingen per workshop en dit kost € 4,50

Ontdek #Buiten hoe planten en dieren zichzelf beschermen tegen gevaren. Kijk hoe jij deze slimme trucjes zelf kan inzetten om iets waardevols van jouw te beschermen. Dat is slim spieken, de bestaande krachten van de natuur inzetten om zelf een goede oplossing voor een “probleem” uit te vinden.

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop 25-10-2017 van 14:00 tot 16:00u

8


BOLTAARTJE MAKEN Taartjes en Co Locatie: Wijkcentrum De Bergspil Tolbergcentrum 158, Roosendaal

Roosen daal

Anne-Marie Belfroid sjorscreatief@taartjesenco.nl www.taartjesenco.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 9,50 Tijdens deze workshops gaan we een taartje maken in allerlei vormen: een Angry Bird, Kikker, Koe, Ninja Turtle of Olaf. Het taartje wordt eerst gevuld en afgesmeerd. Daarna gaan we het taartje bekleden met fondan. Als laatste gaan we het taartje versieren. Aan het eind van de workshop ga je naar huis met je eigen taartje in een door jou versierde taartdoos. Eventuele Bijzonderheden: Graag allergieĂŤn bij inschrijving vermelden

Groep 6, 7 en 8 > Angry Bird 31-01-2018 Tijdstip volgt later

Groep 3, 4 en 5 > Minion

01-11-2017 van 14:00 tot 15:30u

21-02-2018 van 14:00 tot 15:30u 30-05-2018 van 14:00 tot 15:30u 15-03-2018 van 14:00 tot 15:30u 20-06-2018 van 14:00 tot 15:30u

Groep 6, 7 en 8 > Kikker

Groep 3, 4 en 5 > Olav

20-09-2017 van 14:00 tot 15:30u

20-12-2017 van 14:00 tot 15:30u 10-01-2018 van 14:00 tot 15:30u

Groep 3 en 4 > Bad Piggy

Groep 3, 4 en 5 > Koe 11-10-2017 van 14:00 tot 15:30u

Groep 3, 4 en 5 > Sinterklaas

Groep 3, 4 en 5 > Lieveheersbeestje

22-11-2017 van 14:00 tot 15:30u 27-11-2017 van 16:00 tot 17:30u

04-04-2018 van 14:00 tot 15:30u

Groep 4, 5 en 6 > Ninja Turtle 09-05-2018 van 14:00 tot 15:30u

Groep 6, 7 en 8 > Sinterklaas 29-11-2017 van 14:00 tot 15:30u 04-12-2017 van 16:00 tot 17:30u

9


BOOMSPEURTOCHT Jeugdnatuurgroep IVN Roosendaal Locatie: MEC Roosendaal Dennescheerderdreef 11, Roosendaal Corry Vroegrijk info@jeugdnatuurgroep-ivn-roosendaal.nl www.ivn.nl

Maximaal 15 inschrijvingen per workshop en dit kost € 2,00

Elke boom vertelt jou een verhaal en geeft je een aanwijzing om verder te speuren. Na de speurtocht is er in het MEC ook nog iets interessants te zien. Wie is de beste speurder? Wie verdient de medaille?

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop 24-03-2018 van 14:00 tot 16:00u

10

Roosen daal


BOOSHEID DE BAAS! & HIER BEN IK! Kids&Coach Locatie: scouting Baden-Powell kalverstraat 1, roosendaal

Roosen daal

Linda Honing-Gomis linda@sterkinopvoeden.nl www.sterkinopvoeden.nl

Maximaal 20 inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Boosheid de baas! Je leert dat boosheid een normaal gevoel is. Ook al is het niet echt leuk, het is een emotie die bij het leven hoort, net als blijheid en verdriet. Je staat niet alleen in de zorgen die je hebt. Samen met andere kinderen leer je omgaan met de boosheid. Dit doen we door middel van creatieve oefeningen en door middel van het “Rots & Water programma”.

Groep 1 t/m 8 > Kies een datum 19-09-2017 van 16:00 tot 17:15u 28-09-2017 van 16:00 tot 17:15u

Maximaal 20 inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Hier ben ik! De “Hier ben ik” workshop, is een Kidsworkshop van Kids & Coach – Sterk in opvoeden. In deze workshop gaat het team van Kids & Coach – Sterk in opvoeden op een actieve manier met de kinderen in groepsverband aan de slag met als doel hun zelfvertrouwen te vergroten door ze te laten geloven in hun eigen kunnen. Dit doen we door middel van het “Rots & Water programma”.

Groep 1 t/m 8 > Kies een datum 21-09-2017 van 16:00 tot 17:15u 26-09-2017 van 16:00 tot 17:15u

11


BUITENSPELERS! Kids&Coach Locatie: scouting Baden-Powell kalverstraat 1, roosendaal Linda Honing-Gomis linda@sterkinopvoeden.nl www.sterkinopvoeden.nl

Maximaal 20 inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Heb jij ook ouders die zeggen, wij waren vroeger altijd buiten! Ben jij toch stiekem wel benieuwd wat ze daar deden. Hier is je kans, want bij de buitenspelers gaan we lekker ouderwets buitenspelen, hutten bouwen, oorlogje spelen, busjekruid, stoepranden, voetballen, blaaspijpen maken en natuurlijk mee schieten. Dus wil jij je ouders wel een lesje leren in buitespelen. Geef je dan snel op!!Deze training is ook ideaal voor kinderen waar geen gelgenheid is om buiten te spelen. Tip oude kleren.

Groep 4 t/m 8 > Kies een datum 21-09-2017 van 18:15 tot 19:30u 28-09-2017 van 18:15 tot 19:30u

12

Roosen daal


DJ JUNIOR & STARTER DJ School Roosendaal Locatie: De Suite Burgerhoutsestraat 23, Roosendaal

Roosen daal

Dave Hipke contact@djschoolroosendaal.nl www.djschoolroosendaal.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit kost € 10,50

DJ Junior

Het spelenderwijs leren omgaan met dj apparatuur en muziek draaien. Bij DJ Junior leren de dj’s tot 9 jaar de basis van het dj vak ervaren. Gedurende de DJ Junior introductie les leren zij spelenderwijs hun kwaliteiten en talenten ontdekken en wordt er met ieder individu rekening gehouden. De instructeurs gaan in op vaardigheden van het dj’en en laten de dj’s op een uitdagende muzikale manier met dj apparatuur en muziek omgaan.

Groep 4 en 5

Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit kost € 10,50

DJ Starter DJ Starter is voor dj’s vanaf 9 jaar zij maken kennis met de basis van het dj vak. Onder begeleiding van instructeurs krijgen de dj’s in een groep les.

Groep 6 en 7 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

13


DA Mensen dansen er al eeuwenlang op los. lekker swingen op de muziek, dat is toch geweldig! Op deze pagina vindt je allerlei soorten dans. Kijk dus even goed wat bij jou past en kom lekker dansen bij een of meerdere activiteiten. Uitgebreide infromatie over de activiteiten vind je op www.sjorscreatief.nl. Ga dus snel een kijkje nemen en schrijf je in!

Ballet | Modern

Ballet Kids

Breakdance

Groep 4 en 5 > 3 lessen

Groep 6, 7 en 8 > 3 lessen

Groep 3 t/m 8 > 3 lessen

DansMix

Hip-Hop

Kinderdans

Groep 3 t/m 8 > 1 workshop

Groep 3 t/m 8 > 3 lessen

Groep 3 en 4 > 3 lessen

Startdatum: 09-09-2017

Startdatum: 13-09-2017

Voor datums zie www.sjorscreatief.nl Voor datums zie www.sjorscreatief.nl

14

Startdatum: 19-09-2017

Startdatum: 09-09-2017


ANS

Kinderdans

Klassiek ballet | Modern

Kleuterdans

Groep 1, 2 en 3 > 1 workshop

Groep 3 t/m 6 > 2 lessen

Groep 1 en 2 > 3 lessen

Peuter- | Kleuterdans

Peuterdans

Voor datums zie www.sjorscreatief.nl

Groep 1 en 2 > 2 lessen Startdatum: 28-10-2017

Startdatum: 27-10-2017 of 28-10-2017

Startdatum: 09-09-2017

Groep 1 > 1 workshop

Voor datums zie www.sjorscreatief.nl

15


DRAAD EN LAPJES Kinderatelier Brugstraat Locatie: Kinderatelier Brugstraat Brugstraat 23, Roosendaal Judith de Bruijn kinderatelierbrugstraat@gmail.com Website in voorbereiding

Maximaal 6 inschrijvingen per cursus en dit kost â‚Ź 7,50

Zit je in groep 3 t/m 8 van de basisschool en vind je het fijn om te knutselen met lapjes en draad? In een gezellige ontspannen sfeer willen we je leren breien, haken, naaien, weven..... Als je wilt ontdekken wat jij met textiel kunt maken, ben je van harte welkom in ons atelier aan de Brugstraat.

Groep 3 t/m 8 > 3 lessen

Les 1: 26-09-2017 van 15:45 tot 17:15u Les 2: 03-10-2017 van 15:45 tot 17:15u Les 3: 10-10-2017 van 15:45 tot 17:15u

Groep 3 t/m 8 > 3 lessen

Les 1: 27-09-2017 van 14:00 tot 15:30u Les 2: 04-10-2017 van 14:00 tot 15:30u Les 3: 11-10-2017 van 14:00 tot 15:30u Kijk voor meer datums en tijden op www.sjorscreatief.nl en schrijf je in!

16

Roosen daal


DRUKKEN IN EEN DRUKKERIJMUSEUM H. Schalken Loc: grafisch museum ‘’ in den groenen Roosendaalse straat 43, Wouw

Wouw

Harrie Schalken info@grafischmuseumindengroenenzonck.nl www.grafischmuseumindengroenenzonck.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per workshop en dit kost € 7,50

In het grafisch museum in Wouw kun je in een paar prachtige gebouwen uit 1775 allerlei dingen met drukken doen. Zo kun je je naam drukken met 100 jaar oude houten drukletters. Je leert een poster zelf te drukken in twee kleuren, je kunt met oude Egyptische letters (hiërogliefen) je naam drukken, en ook met letters uit de middeleeuwen (riddertijd). Met oude schoolstempels kun je van alles stempelen. Ook is het mooi te kijken in de drukkerij van 200 jaar oud, hoe het maken van boeken vroeger gebeurde. Verder wordt er een middeleeuwse poster gedrukt, die je ook mee mag nemen.

Groep 3 en 4 > 07-10-2017 14u tot 16u Groep 5 en 6 > 14-10-2017 14u tot 16u Groep 3 en 4 > 07-04-2018 14u tot 16u Groep 5 en 6 > 14-04-2018 14u tot 16u 17


DRUMMEN Drumschool Swingdrums Locatie: Drumschool Swingdrums Nieuwstraat 34, Wouw Pierre Castelijn swingdrums@me.com www.swingdrums.com

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Liedjes meedrummen Heb je altijd al je favoriete liedje mee willen drummen kom dan gratis een keer uitproberen of drummen iets voor jou is. Ook je papa en mama mogen het uitproberen. Kijken we wie het meeste ritme gevoel heeft. Groetjes, Pierre

Groep 5 t/m 8 > Kies een datum 16-09-2017 tijdstip volgt later 30-09-2017 tijdstip volgt later 14-10-2017 tijdstip volgt later 28-10-2017 tijdstip volgt later 11-11-2017 tijdstip volgt later 25-11-2017 tijdstip volgt later

18

Wouw


DRUMMEN Centrum voor muziek Locatie: De Suite Burgerhoutsestraat 23, Roosendaal

Roosen daal

Piet Sap zeiljachtadamas@gmail.com www.centrumvoormuziek.nl

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 5,00

Drummen leren? Je krijgt een proefles om kennis te maken met het drumstel! Als je dat leuk vindt, dan kunnen we samen kijken wat je wensen zijn en hoe we dat kunnen Invullen.

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop 18-09-2017 Tijdstip volgt later

19


DRUMS | PERCUSSIE Drumstudio 101 Locatie: Drumstudio 101 Spoorstraat 7, Roosendaal f.n.m.m vd burgt fransiboy@gmail.com drumstudio101.tk

Maximaal 3 inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Alle stijlen en dsciplines komen aan bod, van Pop tot Metal & Jazz tot Latin! Indiviueel of Groepsles met 2 drummers en 1 docent. Workshop lessen in diverse stijlen wereldmuziek zoals Zuid Amerikaans en Afrikaans. Leer hier drummen in een band of orkest/ big band. Eventueel als combinatie met bas en piano.

Groep 4 t/m 8 > Kies een datum 18-09-2017 van 15:00 tot 16:00u 25-09-2017 van 15:00 tot 16:00u 02-10-2017 van 15:00 tot 16:00u 09-10-2017 van 15:00 tot 16:00u 16-10-2017 van 15:00 tot 16:00u 23-10-2017 van 15:00 tot 16:00u 30-10-2017 van 15:00 tot 16:00u

20

Roosen daal


DWARSFLUIT Centrum voor muziek -dwarsfluitles Locatie: De Suite Burgerhoutsestraat 23, Roosendaal

Roosen daal

Wendy Bellens wendy.bellens@telenet.be www.centrumvoormuziek.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Heb je altijd al willen weten hoe je een geluid uit een dwarsfluit krijgt en wat voor mooie muziek je ermee kunt maken? Dan is dit nu je kans om eens een keertje gratis te komen proberen.

Groep 4 t/m 8

Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

21


EXPRESSIE JEUGDTHEATER School voor de Kunsten Roosendaal Locatie: de Suite burgerhoutsestraat 23, Roosendaal Bart Mathijssen btmathijssen@gmail.com www.schoolvoordekunstenroosendaal.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Altijd al de baas willen zijn op het toneel. Je verhalen eens in het echt tot leven zien komen? Met behulp van theateroefeningen en elkaar, gaan we op onderzoek naar jouw eigen verhaal. En hoe kun je dit nu het beste vertellen. In beeld? In spel? In gebaren of misschien wel met poppenspel? Van het bedenken tot het spelen. Expressief met toneel en drama.

Groep 5 t/m 8 > Kies een datum 20-09-2017 van 13:00 tot 14:00u 27-09-2017 van 13:00 tot 14:00u

22

Roosen daal


FOTOGRAFIE School voor de Kunsten Roosendaal Locatie: School voor de Kunsten Melis Stokelaan 42, Roosendaal

Roosen daal

Christian Godschalk christiangodschalk@hotmail.com www.schoolvoordekunstenroosendaal.nl

Maximaal 15 inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Vind jij fotograferen ook zo leuk? Dan is de workshop Fun met Fotografie misschien wel iets voor jou? In deze workshop leer je nog betere foto’s te maken. Ook leer je waar de verschillende functies op je camera voor zijn.

Groep 6, 7 en 8 > 1 workshop 18-09-2017 van 16:00 tot 17:00u

Eventuele Bijzonderheden: Graag zelf een digitale camera meenemen. Alle type camera’s zijn geschikt. Mobiele telefoons zijn niet geschikt.

23


GIPS SCHILDERIJ School voor de Kunsten Locatie: Zilverlinde Melis Stokelaan 42, Roosendaal Monique Oosterbos moosterbos@ziggo.nl www.schoolvoordekunstenroosendaal.nl

Maximaal 8 inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Is knutselen echt iets voor jou, en lijkt het je leuk met verschillende materialen te werken dan kun je in deze workshop dat eens uitproberen.en ga je met een leuk resultaat naar huis.

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 20-09-2017 van 13:30 tot 14:30u 27-09-2017 van 13:30 tot 14:30u 04-10-2017 van 13:30 tot 14:30u

24

Roosen daal


GITAAR Muziekschool J. Torrente Locatie: Safe muziekruimteverhuur Spoorstraat 92, Roosendaal

Roosen daal

Jeroen Torrente mail@jeroentorrente.nl www.jeroentorrente.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per cursus en dit kost â‚Ź 10,00

Altijd al willen weten hoe het is om gitaar te spelen? Hoe je zelf dat te gekke nummer kan spelen? Grijp dan nu je kans! Doe een eenmalige kennismakingsles met dit fantastische instrument.

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 27-10-2017 van 16:00 tot 19:00u 03-11-2017 van 16:00 tot 19:00u

25


GRAFFITI TEKENEN Move On Locatie: Move On Jan Vermeerlaan 115, Roosendaal MAREN ZĂśhre - van den Biesheuvel info@moveonroosendaal.nl www.moveonroosendaal.nl

Maximaal 16 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 5,00

Je leert je eigen naam in Graffiti letters schrijven en kleuren met fluoriserende stiften. In een echte graffiti stijl. Heb je het al eens gedaan, dan gaan we nog een stapje verder, met 3D en verschillende effecten. Je eigengemaakte tekenmap op A4 formaat mag je natuurlijk mee naar huis nemen!

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop

19-09-2017 van 16:00 tot 17:00u 26-09-2017 van 16:00 tot 17:00u 03-10-2017 van 16:00 tot 17:00u 10-10-2017 van 16:00 tot 17:00u 24-10-2017 van 16:00 tot 17:00u

26

Roosen daal


HARP Harpstudio Harpie Harrie Locatie: de Suite Burgerhoutsestraat 23, Roosendaal

Roosen daal

Ghislaine Voorrecht ghislainevoorrecht@gmail.com www.harples.com

Onbeperkte inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 5,00

Heb je er altijd al van gedroomd om harp te leren spelen? In deze les leer je je eerste liedje spelen! Ik vertel je de avonturen van Harpie Harrie en Oktavia Harpopus en samen maken we de muziek bij het verhaal! Je krijgt informatie over de harp en de harplessen.

Groep 3 t/m 8 > 1 workshop 06-10-2017 Tijdstip volgt later

27


IKEBANA Rianne Machielse Locatie: Thuis Gierelaar 80, Wouw Rianne Machielse gmachielse@hetnet.nl www.sogetsubranchnederland.nl

Maximaal 6 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 3,50

Japanse Bloemsierkunst Het is een leuke workshop om met bloemen en takken een mooie schikking te maken volgens de Japanse filosofie. Er wordt ook nog iets over de Japanse cultuur verteld. Dus kom en leer iets over Japan.

Groep 2 t/m 8 > Kies een datum 20-09-2017 van 14:00 tot 15:30u 15-11-2017 van 14:00 tot 15:30u 17-01-2018 van 14:00 tot 15:30u 14-03-2018 van 14:00 tot 15:30u 23-05-2018 van 14:00 tot 15:30u

28

Wouw


JEUGDATELIER TEKENEN/SCHILDEREN School voor de Kunsten Roosendaal Locatie: de Suite Burgerhoutsestraat 23, Roosendaal

Roosen daal

Helma Oomen-Roovers helmazzzilt@kpnmail.nl www.schoolvoordekunstenroosendaal.nl

Maximaal 5 inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Het jeugdatelier tekenen/schilderen is een cursus voor kinderen die het leuk vinden om met tekenen en schilderen bezig te zijn. Aan de hand van een opdracht gaan de kinderen aan de slag. Er is veel vrijheid om eigen keuzes te (leren) maken. De kinderen zijn bezig op hun eigen niveau, in hun eigen tempo en met veel individuele aandacht van de docent, binnen de groep. Het gezellig bezig zijn samen, kijken naar elkaars werk en luisteren naar elkaar en veel plezier hebben met elkaar is belangrijk. Spelenderwijs leren de kinderen hoe ze hun eigen tekening, schilderij of beeldverhaal kunnen maken en hoe ze hierin de v

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 18-09-2017 van 16:00 tot 17:00u 02-10-2017 van 16:00 tot 17:00u

29


KINDERATELIER Het KunstLokaal Locatie: Het KunstLokaal Roosendaal Gezellelaan 45, Roosendaal Marijke Maas info@marijkemaas.com www.hetkunstlokaalroosendaal.nl

Maximaal 2 inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Kinderen kunnen onder begeleiding van Marijke Maas de kunstenaar in zichzelf ontdekken, maar we maken ook kennis met kunstenaars door de jaren heen. Kinderen kunnen verschillende materialen en technieken ontdekken; o.a boetseren, papierscheppen, druktechnieken, figuurzagen, gips, textiel, maar ook klassieke vormen van tekenen en schilderen‌

Groep 3 t/m 7 > Kies een datum 27-09-2017 van 13:30 tot 15:00u 04-10-2017 van 13:30 tot 15:00u 11-10-2017 van 13:30 tot 15:00u

30

Roosen daal


KINDERKOOR MINIKIDS Martine van de Kar Locatie: De Suite Burgerhoutsestraat 23, Roosendaal

Roosen daal

Martine van de Kar martinevandekar@kpnmail.nl www.martinevandekar.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Zit jij in groep 1, 2 of 3 en vind jij zingen ook zo leuk? En lijkt t je ook wel wat om met andere kinderen samen te zingen en te bewegen? Meld je dan aan en zing 3 lessen mee. Met aan het eind een mini-optreden voor jullie fans!

Groep 1, 2 en 3 > 3 lessen

Les 1: 13-11-2017 van 17:00 tot 17:30u Les 2: 20-11-2017 van 17:00 tot 17:30u Les 3: 27-11-2017 van 17:00 tot 17:30u

31


Doe mee en win!

3x Sjorsfiets

5x Lidmaatschap

50x Sjors Schoolpakket

Wat moet je doen om kans te maken op deze coole prijzen?

Na iedere activiteit die jij volgt via Sjors Creatief ontvang je één kaartje van de aanbieder met een unieke wincode. Download de nieuwe Sjors Sportief App, vul je wincode in en check of jij in de prijzen bent gevallen!

Met jouw unieke code maak je kans op de volgende prijzen: ‹‹ ‹‹ ‹‹

3x Sjors fiets 5x Lidmaatschap bij vereniging naar keuze. (Lidmaatschap voor 1 jaar met een maximum bijdrage van €100,-) 50x Sjors Schoolpakket

Doe mee en win! 3x Sjorsfiets

50x Sjors Schoolpakket

5x Lidmaatschap

Download de Sjors Spo rtief App en voer jou w wincode in! QRGMGwdq

Waar wacht je nog op? Download de Sjors Sportief App of ga naar www.sjorscreatief.nl


Download onze app! Met deze Sjors Sportief App schrijf je eenvoudig en overal in voor een kennismakingsactiviteit. Je kunt er je wincode checken voor fantastische prijzen. Blijf altijd up-to-date met deze app.


KINDERKOOR SUITEKIDS Martine van de Kar Locatie: De Suite Burgerhoutsestraat 23, Roosendaal Martine van de Kar martinevandekar@kpnmail.nl www.martinevandekar.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Zit jij in groep 4 of hoger en hou je van zingen? Kinderkoor De SuiteKids zingt liedjes uit films en musicals maar ook populaire liedjes van de radio. Meld je aan en zing 3 lessen mee met deze superleuke groep met aan het eind een mini-optreden voor jullie fans!

Groep 4 t/m 8 > 3 lessen

Les 1: 24-10-2017 van 16:00 tot 17:00u Les 2: 31-10-2017 van 16:00 tot 17:00u Les 3: 07-11-2017 van 16:00 tot 17:00u

34

Roosen daal


KINDERYOGA YogiHeart Locatie: The Soulcircle Damastberg 110, Roosendaal

Roosen daal

Saskia Wagenmakers info@yogiheart.nl www.yogiheart.nl

Maximaal 8 inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Maak kennis met yoga voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Spierversterkend, goed voor de ontwikkeling van de fijne en grove motoriek, vergroot de weerbaarheid, versterkt je positief zelfbeeld en geeft je zelfvertrouwen! Leer je eigen grenzen kennen en die van de ander, zoals met de duoyoga! Ga mee op avontuur, geniet, lach, maak plezier en kom volledig tot rust! Je bent van harte welkom om te ontdekken of Kinderyoga iets voor jou is!

Groep 1 t/m 8 > Kies een datum 20-09-2017 22-09-2017 27-09-2017 29-09-2017 Groep 1 t/m 3 van 13:30 tot 14:15u Groep 4 t/m 8 van 14:30 tot 15:30u

35


KNUTSELEN Monique Crea Locatie: Basisschool De Saffier Diamantdijk 262, Roosendaal

Roosen daal

Monique Crea sjorscreatief@outlook.com

Boekenlegger

Maximaal 12 inschrijvingen per workshop en dit kost € 8,00

Maak een prachtige metalen boekenlegger. Kies uit heel veel bedels en kleuren. Llieve bedels, stoere bedels ... je maakt er vast iets moois van.

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 25-10-2017 van 14:00 tot 15:30u 07-02-2018 van 14:00 tot 15:30u

Broek- tas- of sleutelhanger

Maximaal 12 inschrijvingen per workshop en dit kost € 8,00

Maak een leuke of stoere hanger voor aan je broeklus, tas of sleutels. Kies uit héél veel kleuren en bedels. Lieve bedels, stoere bedels ...

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 22-11-2017 van 14:00 tot 15:30u 28-03-2018 van 14:00 tot 15:30u

Dromenvanger

Maximaal 12 inschrijvingen per workshop en dit kost € 8,00

Maak een Dromenvanger …. met kralen, bedels en veren. Hang hem in je slaapkamer waar hij ’s morgens de eerste zonnestralen opvangt zodat hij mooie dromen voor je bewaart...

Groep 4 t/m 8 > Kies een datum 15-11-2017 van 14:00 tot 15:30u 14-03-2018 van 14:00 tot 15:30u

36


KNUTSELEN de creatieve tafel Locatie: de creatieve tafel Planken Wambuis 32, Roosendaal

Roosen daal

Liesbeth Musters info@decreatievetafel.nl www.decreatievetafel.nl

Dierendag

Maximaal 8 inschrijvingen per workshop en dit kost € 3,00

We gaan leuke dieren knutselen, kom je ook???

Groep 1 t/m 8 > 1 workshop

04-10-2017 van 13:30 tot 14:30u

Lampionnen

Maximaal 8 inschrijvingen per workshop en dit kost € 3,00

We maken lampionnen zodat je mee kunt lopen met de lampionnenoptocht.

Groep 1 t/m 8 > Kies een datum 08-11-2017 van 13:30 tot 14:30u 08-11-2017 van 15:00 tot 16:00u

Monsters

Maximaal 8 inschrijvingen per workshop en dit kost € 3,00

We gaan griezelige monsters knutselen in het kader van de Kinderboekenweek, kom je ook?

Groep 1 t/m 8 > 1 workshop 11-10-2017 van 13:30 tot 14:30u

37


KOKEN | CHEF IN DE DOP! Kids&Coach Locatie: scouting Baden-Powell kalverstraat 1, roosendaal Linda Honing-Gomis linda@sterkinopvoeden.nl www.sterkinopvoeden.nl

Maximaal 12 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 5,00

Dit is voor alle masterchefjes in de dop, die het leuk vinden om te koken en te proeven. Bij elke workshop leer je een nieuw gerecht voor te bereiden en te koken. Zo word je voorbereid tot de grote finale, waar jullie een maaltijd zullen koken voor je ouders. En wordt een meester kok! Wil je hier een voorproefje van meld je dan voor deze proefles.

Groep 3, 4 en 5 > Kies een datum 19-09-2017 van 17:30 tot 19:30u 28-09-2017 van 17:30 tot 19:30u

Groep 6, 7 en 8 > Kies een datum 21-09-2017 van 17:30 tot 19:30u 26-09-2017 van 17:30 tot 19:30u

38

Roosen daal


LEERBEWERKEN Hella Sluyters Locatie: leeratelier Hella Sluyters Ludwigstraat 8, Roosendaal

Roosen daal

Hella Sluyters hella.sluyters@home.nl www.hellasluyters.com

Maximaal 12 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 10,00

Met echt gereedschap zoals slag stempels en hamers gaan we werken op leer. Eerst op kleine proefstukjes om te oefenen hoe je figuren of zelfs je naam in het leer kunt maken. Daarna ga je met het echte werk beginnen en maak je een prachtige stoere armband of sleutelhanger van leer.

Groep 4 t/m 8 > Kies een datum 06-10-2017 van 16:00 tot 17:00u 10-11-2017 van 16:00 tot 17:00u

39


MASKER VAN KARTON Yvonne Creatief Locatie: KPO Basisschool Klaverweide Lavadijk 183, Roosendaal Yvonne van der Leemputte leemputte@ziggo.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per cursus en dit kost â‚Ź 7,50

Wil jij en verschrikkelijk uitzien,of juist heel mooi. Wil je een prins zijn of een zeerover of ........ Maak, knip en versier je eigen masker van karton. Later gaan we deze beschilderen

Groep 5 t/m 8 > 2 lessen

Les 1: 02-11-2017 van 16:00 tot 16:45u Les 2: 09-11-2017 van 16:00 tot 16:45u

40

Roosen daal


MINDFULNESS Kids&Coach Locatie: scouting Baden-Powell kalverstraat 1, roosendaal

Roosen daal

Linda Honing-Gomis linda@sterkinopvoeden.nl www.sterkinopvoeden.nl

Maximaal 20 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

In de Mindfulnessworkshop “Aandacht werkt”, Methode Eline Snel krijgen kinderen bewustwordingsoefeningen waardoor ze beter in contact zijn met hun adem, lichaam, gevoelens en gedachten. Ze leren zichzelf tot rust te brengen met de oefening “Stilzitten als een kikker”. Door de Aandachtstraining leren kinderen kwaliteiten te ontwikkelen zoals aandacht, concentratie, geduld, zelfvertrouwen, veerkracht, vriendelijkheid en een positief zelfbeeld.

Groep 1 t/m 8 > 2 lessen

Les 1: 19-09-2017 van 16:00 tot 17:00u Les 2: 26-09-2017 van 16:00 tot 17:00u

41


MUSEUMSTUK Aad Meijer Studio TKST & BLD Locatie: Tongerlohuys Kerkstraat 1, Roosendaal Aad Meijer yvonne@aadmeijer.nl www.aadmeijer.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit kost â‚Ź 10,00

Het museum staat vol waardevolle dingen. Heel interessant, en vaak heel erg mooi en bijzonder. Maar jij hebt natuurlijk ook iets wat waardevol en bijzonder voor je is..! Neem het mee naar het museum, en geef het een mooi plekje daar. Op een sokkel, in een vitrine, zodat iedereen het kan zien. En we maken er eeen mooie foto van, als blijvende herinnering. Kom je ook..?

Groep 2 t/m 8 > Kies een datum 04-10-2017 van 14:00 tot 16:00u 11-10-2017 van 14:00 tot 16:00u 18-10-2017 van 14:00 tot 16:00u

42

Roosen daal


MUSICAL Studio Sisa Locatie: Studio Sisa Kade 69, Roosendaal

Roosen daal

Malou van Rede info@studiosisa.nl www.studiosisa.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Studio Sisa vindt dat iedereen talent heeft! De een is beter in zingen, de ander is een geboren danser. Iedereen kan hier zijn talenten ontplooien en die talenten aan het eind van het seizoen laten zien in de schouwburg. Ontdek de musicalster in jezelf en geef jezelf het ultieme cadeau; een staande ovatie. Geef je op en speel mee in onze nieuwste musical!

Groep 5 t/m 8 > Kies een datum 19-09-2017 van 16:00 tot 17:00u 20-09-2017 van 16:00 tot 17:00u 26-09-2017 van 16:00 tot 17:00u 29-09-2017 van 17:15 tot 18:15u 04-10-2017 van 16:00 tot 17:00u 05-10-2017 van 17:00 tot 18:00u 06-10-2017 van 17:15 tot 18:15u 12-10-2017 van 17:00 tot 18:00u

43


MUZIEKDUIK Muziekvereniging Roosendaal Locatie: Centrum voor muziek Burgerhoutsestraat 23, Roosendaal Joyce Van der Veeken joycevdveeken@home.nl www.muziekverenigingroosendaal.nl

Maximaal 15 inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Ben je tussen de 6 en 9 jaar en wil je graag muziek maken? Dan is dit echt iets voor jou! Samen muziek ontdekken en maken, daar draait het om. Zie je hier muziek in? Meld je dan nu aan!

Groep 2, 3 en 4 > 1 workshop 25-09-2017 van 17:00 tot 17:00u

44

Roosen daal


MUZIEKINSTRUMENT VAN PAPIER-MACHÉ Yvonne Creatief Locatie: KPO Basisschool Klaverweide Lavadijk 183, Roosendaal

Roosen daal

Yvonne van der Leemputte leemputte@ziggo.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per cursus en dit kost € 7,50

Loop jij ook mee in de carnavalsoptocht van je school met je zelfgemaakt ritme-instrument. Iedereen loopt spontaan achter jou aan. Maak je eigen muziekinstrument voor de carnaval

Groep 1, 2 en 3 > 2 lessen

Les 1: 02-02-2018 van 13:00 tot 14:00u Les 2: 09-02-2018 van 13:00 tot 14:00u

45


MUZIEKPARADE Con Sonore Locatie: De Suite Burgerhoutsestraat 23, Roosendaal M. Roovers-van der Vlugt consonore@live.nl

Maximaal 20 inschrijvingen per workshop en dit is gratis

We gaan een reis maken door de jungle. Tijdens de tocht ontdekken we de wilde dieren met ieder hun eigen geluid, spoor en beweging. Dat gaan we laten zien en horen door zingen, bewegen, klappen en spelen op instrumenten. Ga je mee op? Schrijf je dan in voor deze muzikale reis!

Groep 1 en 2 > Kies een datum 28-09-2017 van 16:00 tot 16:45u 22-02-2018 van 16:00 tot 16:45u

46

Roosen daal


NACHT VAN DE NACHT MEC Roosendaal Locatie: MEC Roosendaal Dennescheerderdreef 11, Rosendaal

Roosen daal

Maggy van den Aker info@mecroosendaal.nl www.mecroosendaal.nl

Maximaal 40 inschrijvingen per workshop en dit kost € 1,50

NACHT VAN DE NACHT Kom griezelen in de nacht, en vertrouw je zintuigen.... Loop mee met de nachtwachter en ‘zie’ wat er s nachts in het bos gebeurt. Oren open, je weet maar nooit!

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop

28-10-2017 van 19:30 tot 20:30u

47


NATUURCARROUSEL Jeugdnatuurgroep IVN Roosendaal Locatie: parkeerplaats Sieben Recreatie De Stok 4, Roosendaal Corry Vroegrijk info@jeugdnatuurgroep-ivn-roosendaal.nl www.ivn.nl

Maximaal 15 inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Wil je een middag aan de slag met water, kom dan deze zaterdag naar de natuurcarrousel. We gaan vissen tellen, waterdiertjes vangen, het water onderzoeken en we zijn ook nog creatief bezig. Uit ervaring weten we dat dit een zeer geliefde activiteit is. Kom jij ook?

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop

07-10-2017 van 14:00 tot 16:00u

48

Roosen daal


NATUURWERKDAG Jeugdnatuurgroep IVN Roosendaal Locatie: MEC Roosendaal Dennescheerderdreef 11, Roosendaal

Roosen daal

Corry Vroegrijk info@jeugdnatuurgroep-ivn-roosendaal.nl www.ivn.nl

Maximaal 15 inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Zaterdag 4 november vindt de jaarlijkse natuurwerkdag plaats. Het is een traditie geworden bij de jeugdnatuurgroep om elk jaar met de natuurwerkdag mee te doen. We gaan de natuur een handje helpen door bijvoorbeeld boompjes van de Amerikaanse eik om te zagen, omdat er ook nog andere boompjes moeten kunnen groeien dan alleen de Amerikaanse eik of jonge boompjes uittrekken zodat de hei in stand blijft en het geen bos wordt.

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop

04-11-2017 van 10:00 tot 12:00u

49


SCHELPENWORKSHOP N.de Tree Locatie: Schelpenworkshop Gerard ter Borchstraat 162, Roosendaal Nanda de Tree nandadetree@hotmail.com

Maximaal 10 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 10,00

Leuke creatieve cursus van natuurlijke materialen die in de natuur wordt gegeven. Inbegrepen een drankje en na afloop mag je je eigen werk mee naar huis nemen.

Groep 4 t/m 8 > Kies een datum 13-06-2018 van 14:00 tot 16:00u 20-06-2018 van 14:00 tot 16:00u

Roosndaal


SCOUTING Scouting Fridtjof Nansen Locatie: De Fram Boulevard Antverpia 9B, Roosendaal Onno admin@scoutingfn.nl www.scoutingfn.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Laat je uitdagen bij Scouting Fridtjof Nansen Roosendaal. Kom 3 keer meedoen met een van onze speltakken, en ervaar de verscheidenheid die onze scouting biedt in de programma’s. Onze scouting zit aan de Boulevard Antverpia met op ons terrein een groot speelterrein en naast ons terrein een bos en we hebben de gelegenheid om vlot te gaan varen in de vliet. Onze scoutinggroep is verdeeld in 5 speltakken, bevers, welpen, scouts, explorers en de Stam. Iedere speltak komt eenmaal keer per week samen. De speltakken worden geleid door een eigen leidingteam met vele jaren ervaring bij onze scouting.

Groep 1 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

51

Roosen daal


SCOUTING Scouting Baden-Powell Locatie: Scouting Baden-Powell Kalverstraat 1, Roosendaal

Roosen daal

Walter van Gastel bestuur@scoutingbaden-powell.nl www.scoutingbaden-powell.nl

Bevers

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Leuke spelletjes, lekker koken, iets moois knutselen of marshmallows roosteren boven een kampvuur. Bij de Bevers weet je nooit precies wat je gaat doen. houd jij ervan om met andere kinderen iedere week weer iets anders leuks te doen dan is de Bevers iets voor jou!

Groep 2 en 3 > 4 lessen

Start: 16-09-2017 van 13:30 tot 15:00u

Welpen ( jongens)

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

De welpen, scouts van 7 tot 11 jaar, spelen hun Scoutingspel in de jungle met Mowgli en Shanti. Naast Mowgli en Shanti leren ze in de jungle tal van andere junglefiguren kennen.

Groep 4, 5 en 6 > 4 lessen Start: 16-09-2017 van 13:30 tot 16:00u

Welpen (meisjes)

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

De welpen, meiden van 7 tot 11 jaar, hebben een afwisselend programma. Een spannend bosspel, knutselen, een toneelstukje verzinnen of koken. Jij bent welkom om mee te spelen!

Groep 4 t/m 7 > 4 lessen Start: 16-09-2017 van 09:30 tot 12:00u

52

5252


SNUFFELEN AAN MUZIEK! Muziekcentrum van Gorp Locatie: Muziekcentrum van Gorp Kade 87, Roosendaal Richard van Gerwen richard@vangorp.nl www.vangorp.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Kinderen, tussen 7 en 12 jaar, die graag muziek willen maken maar nog niet weten welk instrument, kunnen gratis een oriĂŤntatiemiddag bijwonen over muziekinstrumenten. Onder leiding van een deskundige worden diverse instrumenten uitgelegd en bespeeld.

Groep 4 t/m 8 > Kies een datum 11-10-2017 van 14:00 tot 15:30u 25-10-2017 van 14:00 tot 15:30u

53

Roosen daal


SPEELGOEDBLIK BESCHILDEREN Yvonne Creatief Locatie: KPO Basisschool Klaverweide Lavadijk 183, Roosendaal

Roosen daal

Yvonne van der Leemputte leemputte@ziggo.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per cursus en dit kost € 7,50

Ruim jij je speelgoed altijd op ? Voortaan doe je dit spontaan in je eigen zelf-versierd speelgoedblik. Maak er iets moois van,laat zien hoe creatief jij bent !!

Groep 1 t/m 4 > 2 lessen

Les 1: 16-03-2018 van 13:00 tot 14:00u Les 2: 23-03-2018 van 13:00 tot 14:00u

54


SPELEN IN HET BOS Jeugdnatuurgroep IVN Roosendaal Locatie: MEC Roosendaal Dennescheerderdreef 11, Roosendaal Corry Vroegrijk info@jeugdnatuurgroep-ivn-roosendaal.nl www.ivn.nl

Maximaal 15 inschrijvingen per workshop en dit kost € 2,00

Wie komt er bij ons buiten spelen? Al graag een keer een hut gebouwd of …., we hebben een heleboel leuke activiteiten op het programma staan. Dat mag je niet missen!

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop

14-04-2018 van 14:00 tot 16:00u

55

Roosen daal


TEKENEN | ART4CLINICLOWNS Move On Locatie: Move On Jan Vermeerlaan 115, Roosendaal

Roosen daal

MAREN ZĂśhre - van den Biesheuvel info@moveonroosendaal.nl www.moveonroosendaal.nl

Maximaal 25 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 2,50

Onder begeleiding van een 1ste graads tekendocente ga je een supermooie tekening maken, met diverse materialen en technieken. Deze tekening wordt opgestuurd naar de cliniclowns en daar zorgen ze voor een echte Art line met jouw tekeningen op diverse producten. Je krijgt dan een eigen webshop waar mensen jouw tekening op bijvoorbeeld een drink mok kunnen kopen. Een deel van de opbrengst gaat dan naar de Cliniclowns. Dus met jouw inzet en creativiteit toveren we een glimlach op het gezicht van een ziek kindje! Help je mee?

Groep 1 t/m 8 > 1 workshop

31-10-2017 van 16:00 tot 17:00u 07-11-2017 van 16:00 tot 17:00u 14-11-2017 van 16:00 tot 17:00u 21-11-2017 van 16:00 tot 17:00u 28-11-2017 van 16:00 tot 17:00u

56


TROMMELEN Drum- en Showband Roosendaal Locatie: DSR Gebouw Permekeplein 12, Roosendaal Jeroen de Regt penningmeester@dsroosendaal.nl www.dsroosendaal.nl

Maximaal 6 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Wil je met een stoere trommel muziek maken, dan ben je bij ons aan het goede adres. Volg bij ons 3 gratis proeflessen en maak kennis met de trommel!!

Groep 5 t/m 8 > 3 lessen

Les 1: 11-10-2017 van 18:45 tot 19:15u Les 2: 25-10-2017 van 18:45 tot 19:15u Les 3: 01-11-2017 van 18:45 tot 19:15u

57

Roosen daal


TWIRL & DANS Twirl vereniging The Rainbows Loc: Gymzaal de Fakkel (oude Sponder) Voorstraat 157, Roosendaal

Roosen daal

Tiny van Rijsbergen tiny@demera.cistron.nl

Maximaal 15 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Ben jij op zoek naar een leuke sport/hobby en hou je van dansen? Ja? Dan moet je bij The Rainbows zijn. Wij zijn een gezellige en sportieve vereniging waar je vanaf ongeveer 5 jaar kunt komen twirlen. Het dansen gebeurt meestal met een baton, dit is een stokje waar je verschillende trucjes mee kunt. Je leert verschillende dansstijlen, lenigheid, ballet en omgaan met muziek. Kom snel eens meedoen!

Groep 1 t/m 8 > 3 lessen

Les 1: 01-11-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 2: 08-11-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 3: 15-11-2017 van 18:00 tot 19:00u

58


VLOGGEN School voor de Kunsten Roosendaal Locatie: School voor de Kunsten Melis Stokelaan 42, Roosendaal Christian Godschalk christiangodschalk@hotmail.com www.schoolvoordekunstenroosendaal.nl

Maximaal 15 inschrijvingen per workshop en dit is gratis

Vloggen is bijzonder populair. In deze leuke workshop ga jij zelf aan de slag met een ĂŠchte vlogcamera. Verfilm jouw leven, haal pranks uit of doe een challenge. Alles kan in deze leuke les. Word jij de nieuwe Enzo Knol???

Groep 6, 7 en 8 > 1 workshop 27-09-2017 van 15:00 tot 16:00u

59

Roosen daal


VOGELVERRASSING Jeugdnatuurgroep IVN Roosendaal Locatie: MEC Roosendaal Dennescheerderdreef 11, Roosendaal

Roosen daal

Corry Vroegrijk info@jeugdnatuurgroep-ivn-roosendaal.nl www.ivn.nl

Maximaal 15 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 2,00

Niet alle vogels trekken in de winter naar het zuiden. Vogels die hier blijven kunnen in deze periode wel wat extra’s gebruiken. Hoe kunnen wij die vogels helpen in de winter? Wil je dat weten, kom dan naar deze jeugdnatuurmiddag. Wij gaan allerlei dingen maken om de vogels in deze moeilijke tijd te verwennen.

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop

16-12-2017 van 14:00 tot 16:00u

60


ZANGLES A Different Tune - zangles & gitaarles Locatie: ‘t Dijksteeke Dijkcentrum 191, Roosendaal Petra Honing petrahoning@gmail.com www.adifferenttune.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Zingen! Iedereen wordt er blij van! Vandaar dat het mateloos populair blijft. Kom in deze workshop eens proeven van Petra’s zangles, waarin je niet alleen met zangtechniek bezig gaat zijn, maar ook met sterker in je schoenen staan, drama en lichaamsbewustzijn.

Groep 5 t/m 8 > 2 lessen

Les 1: 03-10-2017 van 16:00 tot 17:00u Les 2: 10-10-2017 van 16:00 tot 17:00u

61

Roosen daal


ZOOGDIERENONTDEKKINGSTOCHT Jeugdnatuurgroep IVN Roosendaal Locatie: MEC Roosendaal Dennescheerderdreef 11, Roosendaal

Roosen daal

Corry Vroegrijk info@jeugdnatuurgroep-ivn-roosendaal.nl www.ivn.nl

Maximaal 15 inschrijvingen per workshop en dit kost € 2,00

Wij mogen deze middag mee met de zoogdierenwerkgroep. Ben jij ook zo nieuwsgierig wat we allemaal te zien krijgen? Wij wel, we hopen je die zaterdag te verwelkomen.

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop

09-06-2018 van 14:00 tot 16:00u

62


Dit Rabo Sjors Creatief boekje is nog het hele schooljaar 2017-2018 geldig. Goed bewaren dus :)

Roosendaal creatief 2017-2018  
Roosendaal creatief 2017-2018  
Advertisement