Page 1

Dit Sjorsboekje is nog het hele schooljaar geldig! Goed bewaren dus :)

Sjors Sportief

Jouw tekening op de voorkant van het boekje? Doe dan mee met de wedstrijd


Inschrijven vanaf woensdag 6 februari 16:00u www.sjorssportief.nl Sjors Sportief en Sjors Creatief vragen alle aanbieders van activiteiten uit jouw gemeente om een leuke kennismaking van hun sport of creativiteit te organiseren. Je vindt ze allemaal in dit boekje! Jij mag lekker in dit boekje rondneuzen en zoveel leuke activiteiten kiezen als je wilt. Vanaf 6 februari 16:00 uur kun jij je inschrijven voor jouw favoriete sport(en) en/of creatieve activiteit(en). Je mag je nog het hele schooljaar inschrijven! Na jouw inschrijving ben jij van harte welkom om op locatie jouw sport of creatieve activiteit uit te proberen. Misschien ontdek je wel een verborgen talent! Inschrijven is wel altijd verplicht via de Sjors Sportief App of de website van Sjors: www.sjorssportief.nl. Maak gebruik van deze kans om kennis te maken met sport & cultuur binnen jouw gemeente!

Toedeledoki! Sjors Sportief & Sjors Creatief

Sjo

in Schrijf je de ia v f App ie t r o p S rs


Stap voor stap meedoen 1

Blader dit boekje door en kies wat je wil doen!

2

Schrijf je (kind) altijd in!

3

Op de website

4

Meerdere inschrijvingen: ook voor andere kinderen in ĂŠĂŠn keer!

Zoek de activiteiten uit in dit boekje, er zit geen limiet op!

Ga vanaf 6 februari 16:00 uur naar de website www.sjorssportief.nl of schrijf je in via de Sjors Sportief App.

Vul op de homepage direct de woonplaats in of kies voor de knop Inschrijven.

Zoek alle activiteit(en) - ook van andere kinderen - in de lijst en voeg ze toe aan het inschrijfmandje. Het is mogelijk om meer kinderen toe te voegen aan een activiteit.

Vol > Wachtlijst >

Als de activiteit vol is, kan er niet meer ingeschreven worden. Vaak kan jij je nog wel opgeven voor een wachtlijst. Vaak vindt deze activiteit later plaats. Je ontvangt vanzelf een mail van de aanbieder.

5

Koppel de gegevens van je kind aan de betreffende activiteit

6

Eventuele kosten worden via automatische incasso van je rekening afgeschreven

Alle activiteiten in het inschrijfmandje geplaatst? Ga dan verder en koppel deze inschrijvingen eenvoudig aan het juiste kind, zodat de aanbieder weet welke inschrijver deze kan verwachten!

Als er kosten worden gerekend voor een activiteit wordt een IBAN-nummer gevraagd met toestemming om automatische incasso uit te voeren. Dit bedrag wordt uiterlijk 1 maand later afgeschreven. Je hoeft dus nooit contant geld mee te nemen naar de activiteit. Na de inschrijving krijg je de bevestiging per mail!


Voorwoord wethouder

Hallo jongens en meisjes, Sport en cultuur vinden wij als gemeente belangrijk voor je gezondheid en ontwikkeling. In Oisterwijk, Moergestel en Heukelom kun je op veel plekken sporten of leuke activiteiten doen. Met dit Sjorsboekje krijg je de mogelijkheid om gemakkelijk en zonder verplichtingen aan verschillende activiteiten mee te doen. Wat denk je van een oefenmiddag bij een sportvereniging of een proefles op de dansschool? Of ga je liever op ontdekkingstocht bij de scouting? Of wil je juist alles uitproberen? Dat kan! Met Sjors Sportief en Creatief kun je nu toch even proeven aan een activiteit die je nog niet kent. De eerste twee jaar hadden we in totaal 1000 Sjorsdeelnemers. Gaan we dat dit jaar overtreffen? Aan het grote aanbod zal het niet liggen. Jullie kunnen je wensen uit laten komen. Maak zelf of samen met vriendjes en vriendinnetjes een keuze uit dit boekje. Probeer zoveel mogelijk verschillende dingen uit. Beleef en ga ontdekken waar jij blij van wordt! Veel Plezier!

Stefanie Vatta Wethouder Sport

Dion Dankers Wethouder Cultuur


Archerytag

Unieke Activiteiten Locatie: volgt na inschrijing

Oisterwijk

Sonja Di Gennaro info@uniekeactiviteiten.nl | www.uniekeactiviteiten.nl

Maximaal 20 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 4,50 Zet je boog op scherp en schiet met de pijl (met zachte stompe punt) op de tegenstander. Een leuke combinatie tussen trefbal en boogschieten. De eerste ronde overleefd? Dan maken we het speelveld ietwat moeilijker. We hebben diverse spelvormen met ArcheryTag!

Groep 5 t/m 8 > Kies een datum 03-04-2019 van 15:15 tot 16:15u 07-06-2019 van 14:00 tot 15:00u

5


Armbandjes maken

Silsplace Workshops Locatie: Silsplace Oisterwijk-Moergestel Rootven 60, moergestel Sil Heijden info@silsplace.nl | www.silsplace.nl

Moergestel

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 12,50 Kom je eigen ibiza armbandjes maken. Je gaat in deze workshop 3 verschillende armbandjes maken. Dit doen we met elastiek en dmv de rijgtechniek. We hebben kralen in alle kleuren van de regenboog en we hebben heel veel leuke bedels om aan je armband te hangen. De bedels zijn ook bij de prijs inbegrepen, je kunt dus gebruiken en kiezen wat je echt mooi vindt. Je mag helemaal zelf bepalen hoe je armbandjes eruit komen te zien. Allemaal hetzelfde of juist allemaal verschillend, net wat je wilt.

(M) Groep 4 t/m 8 > 1 workshop 06-04-2019 van 11:00 tot 12:30u

6


Ballet | Dansmix Danserswijk Locatie: Danserswijk Almystraat 14, Oisterwijk Randy Heremans info@danserswijk.com | www..danserswijk.com

Oisterwijk

Maximaal 3 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Ballet Een dansvorm waarin techniek en sierlijkheid een grote rol spelen. Uitstekend voor de bewustwording van de lichaamshouding. De oefeningen worden aan de barre en ‘au milieu’ gedaan, waarbij extra aandacht is voor coördinatie, beheersing en uitvoering.

Groep 5 > 3 weken op rij Start: 13-02-2019 van 14:15 tot 15:00u

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Dansmix Dans mix is super voor kinderen die niet willen of kunnen kiezen. Dans mix is een dansles waarbij verschillende stijlen worden gecombineerd. Show Dance, Musical Dance, Streetdance, Jazz, Modern en ballet. Je krijgt dansmoves op de meest uiteenlopende muziek! Door de verschillende stijlen en nummers is de les zeer afwisselend!

Groep 4 en 5 > 3 weken op rij Start: 13-02-2019 van 15:00 tot 15:45u

7


Ballet | Kleuterballet | Algemene dans

Dans & Balletschool Show’em dans Locatie: Den domp Kerkstraat 26, Haaren Marieke de Beer info@showemdans.nl | www.showemdans.nl

Haaren

Maximaal 14 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Bij kleuterballet / ADV staat het plezier van de dans beleving centraal. Naast het ritme gevoel en expressie wordt er elke les aandacht besteedt aan de rijke fantasie en creativiteit van kleuters, die we verbinden aan doelgerichte oefeningen. Op deze manier leert de leerling de basis van dans op speelse wijze en kan vanuit hier doorgroeien naar elke gewenste dansles.

Groep 1 en 2 > 2 lessen Les 1: 13-03-2019 van 15:30 tot 16:15u Les 2: 20-03-2019 van 15:30 tot 16:15u

8


Ballet JA!Academy Locatie: Feel Good Spoorakkerweg 1, Udenhout Julia Andrioukhina info@jaacademy.nl | www.jaacademy.nl

Udenhout

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit kost € 5,50

Klassiek ballet | In de klassiek ballet lessen worden de basisoefeningen uitgevoerd aan de barre / door de zaal met veel aandacht voor een correcte lichaamshouding, positie van de voeten, sierlijke basisbewegingen van armen en benen in combinatie met een muzikaal ritmisch gevoel. De oefeningen worden steeds gevarieerd, en in nieuwe vormen van danscombinaties en choreografieën aangeleerd. Er is tevens ruimte voor spel en improvisatie. De klassieke ballettechniek is de basis voor alle andere dansvormen!

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus! Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit kost € 5,50

Modern | Jazzballet Moderne Dans is een verzamelbegrip, er vallen verschillende danstechnieken onder met expressieve bewegingsvormen waarbij het gebruik van energie en zwaartekracht, ruimte en dynamiek, spanning en ontspanning een belangrijke rol spelen. Jazzballet is verrassend en onvoorspelbaar en kent veel verschillende stijlen. Er wordt in deze les op swingende wijze kennis gemaakt met diverse hedendaagse jazzdance-stijlen (bekende dansclips). Geef je op voor een proefles en swing lekker met ons mee!

Groep 4 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

9


Band

GROOVABILITY Locatie: Tiliander Spoorlaan 82c, Oisterwijk Arthur Mols info@groovability.nl | www.groovability.nl

Maximaal 5 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Heb jij altijd als eens in een echte band willen spelen? Speel je gitaar, basgitaar, drums, piano/keyboard of kan je misschien goed zingen? Dan is dit je kans! Of je nu pas net bent begonnen of al jaren muziekles volgt, iedereen is van harte welkom! Onder begeleiding van een docent leer je oa. hoe je samen muziek maakt, waar je allemaal op moet letten en hoe jou bandje zich onderscheidt van alle andere! Schrijf je dus snel in voor de bandlessen van Groovability en speel samen met vriendjes, vriendinnetjes en andere leeftijdgenootjes liedjes van jouw favoriete artiest.

Groep 4 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

10

Oisterwijk


Blokfluit

Harmonie Asterius Locatie: Tiliander Spoorlaan 82c, Oisterwijk Claartje Bertens muziekonderwijs@asterius.nl | www.asterius.nl

Oisterwijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Wil jij heel graag een blaasinstrument leren spelen? Maar ben je nog iets te jong of te klein voor een klarinet, dwarsfluit, hobo, saxofoon, trompet, hoorn, trombone of tuba? Dat is geen probleem! Je kan al beginnen met blokfluit. Je leert noten lezen, ritmegevoel krijgen en melodietjes spelen en kan je na een jaar overstappen naar een van de andere blaasinstrumenten? Schrijf je nu in voor een gratis proefles op de blokfluit!

Groep 3 en 4 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om een datum en tijd met je af te stemmen. Doen dus!

11


Bootcamp

KidsBootcamp Oisterwijk Locatie: Veld bij Streekpark Klein Oisterwijk Oirschotsebaan 6 6, Oisterwijk Kirsten de Kluijs kirsten@flowstoelmassage.nl www.kidsbootcampoisterwijk.nl

Oisterwijk

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 4,00 KidsBootcamp Oisterwijk, de fullbody buitensport voor kids! We gaan samen ravotten, springen, rennen, tijgeren, klimmen en kruipen en zoals bij de ‘grote mensen’Bootcamp gaan we ook planken, squatten, lungen, burpees, sit-ups, Mike Tyson, Bruce Lee en nog veel meer cools en leuks doen! Dat betekent hard werken en veel lol beleven! We trainen in, over en op allerlei natuurlijke elementen in het park, veld of bos, zoals over heuveltjes, boomstammen, slootjes, zand noem maar op! Ook gebruiken we af en toe de battlerope, kettlebells, springtouw, speedladder, bokskussen, expanders en autobanden.

Groep 5 t/m 8 > Kies een datum 23-03-2019 van 16:00 tot 17:15u 30-03-2019 van 16:00 tot 17:15u

12


Boxing4Kids

Team Coolen Locatie: Dojo Team Coolen Sportlaan 6, Oisterwijk Vincent Coolen info@teamcoolen.nl | www.teamcoolen.nl

Oisterwijk

Maximaal 7 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Team Coolen is de sportschool voor jong en oud voor het beoefenen van zelfverdedigingssporten. Boxing4Kids is een bokstraining die speciaal is ontwikkeld voor kinderen vanaf 10 jaar. Tijdens deze conditionele training wordt gebruik gemaakt van bokstechnieken waarbij de pedagogische visie van Team Coolen blijft gehandhaafd. Dit houdt onder andere in dat zowel de fysieke als sociale veiligheid continu gewaarborgd blijft. Er wordt bijvoorbeeld niet gebokst op het hoofd maar spelen, leren en groeien staat centraal.

Groep 4 t/m 6 > 4 weken op rij > Kies Start: 27-03-2019 van 18:00 tot 19:00u Start: 29-03-2019 van 17:45 tot 18:45u

Groep 7 en 8 > 4 weken op rij > Kies Start: 25-03-2019 van 19:00 tot 20:00u Start: 29-03-2019 van 18:45 tot 19:45u

13


Breakdance | Hiphop Danserswijk Locatie: Danserswijk Almystraat 14, Oisterwijk Randy Heremans info@danserswijk.com | www..danserswijk.com

Oisterwijk

Maximaal 16 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 10,00

Breakdance Breakdance is een acrobatische vorm van dans die veelal door jongens wordt uitgevoerd. De breakdance-lessen worden dan ook gegeven door een mannelijke docent die zelf een meester is in deze specifieke dansstijl. Dansers spinnen op hun rug en hoofd en laten elkaar de meest spectaculaire trucs zien. Stap voor stap worden de trucs aangeleerd waarbij kracht, beheersing en evenwicht centraal staan.

Groep 4 t/m 7 > 3 weken op rij Start: 13-02-2019 van 16:45 tot 17:30u Maximaal 7 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Hiphop Hiphop is een stijl die vooral veel jeugd aanspreekt. Een stoere dansstijl waarbij de nadruk meer ligt op lekker bewegen dan op het aanleren van verschillende danstechnieken.

Groep 5 t/m 7 > 3 weken op rij Start: 12-02-2019 van 16:00 tot 17:00u

(J) Groep 7 en 8 > 3 weken op rij Start: 14-02-2019 van 18:00 tot 18:45u

14


Chocolade workshop

Silsplace Workshops Locatie: Silsplace Oisterwijk-Moergestel Rootven 60, Moergestel Sil Heijden info@silsplace.nl | www.silsplace.nl

Moergestel

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 15,00 Ben je gek op mooie schoenen en op chocolade dan zit je bij deze workshop goed. We gaan diverse bonbons maken en natuurlijk een pump van chocolade. De chocolade pump gaan we mooi versieren met suikerparels, chocolade en fondant. Super leuk om te doen. We pakken alles mooi in, zodat je alles thuis uitgebreid kunt showen en proeven. Kijk voor al onze kinderfeestjes op www. silsplace.nl

(M) Groep 5 t/m 8 > 1 workshop 20-04-2019 van 11:00 tot 12:30u

15


Dans | Mixed up & Hiphop Dans & Balletschool Show’em dans Locatie: Den domp Kerkstraat 26, Haaren Marieke de Beer info@showemdans.nl | www.showemdans.nl

Haaren

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Dans | Mixed Up Op uitdagende wijze worden er technische oefeningen aangereikt en proeven de leerlingen de basis van diverse dansstijlen. Tijdens de les dansen we in het midden en over de diagonaal waar wordt gewerkt aan allerlei passen en dit wordt afgewisseld met dansante opdrachten. Al het geleerde komt terug in de choreografie aan het einde van de les.

Groep 3 t/m 5 > 2 lessen Les 1: 13-03-2019 van 16:15 tot 17:15u Les 2: 20-03-2019 van 16:15 tot 17:15u

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Hiphop De nieuwste passen op de vetste muziek! Er wordt gewerkt aan coĂśrdinatie, kracht, flexibiliteit en lenigheid op dansante wijze! Aan het einde van de les wordt er gewerkt aan diverse dansen.

Groep 6 t/m 8 > 2 lessen Les 1: 13-03-2019 van 17:15 tot 18:15u Les 2: 20-03-2019 van 17:15 tot 18:15u

16


Dans | Jong Talentklas

JA!Academy Locatie: Feel Good Spoorakkerweg 1, Udenhout Julia Andrioukhina info@jaacademy.nl | www.jaacademy.nl

Udenhout

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis De Talentklas van JA!Academy is een vooropleiding voor jong danstalent en de plek voor extra gemotiveerde en getalenteerde kinderen! De dansprogramma en dansmethode zijn samengesteld door professionele en ervaren dansdocenten team. Via deze methode raken de kinderen vertrouwd met de danstechnieken/- begrippen van verschillende dansstijlen. De kinderen ontwikkelen meer zelfvertrouwen en leren ontdekken hun eigen bewegingsmogelijkheden. Wil je graag (leren) dansen samen met andere gemotiveerde kinderen in een leerrijke dansomgeving van JA!Academy? Zit jij in de groep 6 en wil je danser(es) worden en misschien bij ons op school komen? Meld je snel aan voor een gratis auditie!

Groep 6 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

17


Danstheater

JA!Academy Locatie: Feel Good Spoorakkerweg 1, Udenhout Julia Andrioukhina info@jaacademy.nl | www.jaacademy.nl

Udenhout

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit kost â‚Ź 5,50 Danstheater wordt gegeven aan de kinderen vanaf 7 jaar. Danstheater is een combinatie tussen dans en theater. Soms lukt het niet om iets uit te drukken met dans en heb je theater nodig, of andersom. In de les wordt een methode gebruikt waarbij dans en spel elkaar aanvullen, om zo een unieke vorm van theater maken. Een persoonlijke ontwikkeling van een kind staat centraal in de les. Theaterdans gaat over samen spelen, samenwerken en je eigen expressiviteit vinden in combinatie met een enorme dosis spelplezier.

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

18


DJ

GROOVABILITY Locatie: Tiliander Spoorlaan 82c, Oisterwijk Arthur Mols info@groovability.nl | www.groovability.nl

Oisterwijk

Maximaal 5 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 2,00 Martin Garrix, Hardwell, Calvin Harris, The Chainsmokers…. Producers worden steeds populairder en zijn de wereldsterren van vandaag de dag. Denk maar eens naar de vele bekende DJ/Producers die enkel ons land al heeft! Producing is helemaal hip en jij kan dit leren! Leer hoe je met jouw computer de meest vette Sounds & Beats produceert en leer te werken met programma’s als Logic, Cubase en Ableton. Creëer de meest brute samples, produceer je eigen tracks en wordt hét nieuwe DJ-talent van 2019!

Groep 6 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

19


Knutselen Silsplace Workshops Locatie: Silsplace Oisterwijk-Moergestel Rootven 60, moergestel Sil Heijden info@silsplace.nl | www.silsplace.nl

Moergestel

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 11,50

Dromenvanger maken Kom je eigen dromenvanger maken. We gaan werken met touw, kant, lint, kralen, garen, veertjes, bloemen, stof en alles wat je leuk vindt. De dromenvanger wordt 25 cm groot. We beginnen met het omwikkelen van de ring, daarna gaan we je de techniek van het web maken leren. En natuurlijk gaan we de dromenvanger helemaal in stijl pimpen. Super leuk om te doen. Je kunt kiezen uit heel veel verschillende kleuren. Je gaat naar huis met een prachtige dromenvanger!

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop 23-03-2019 van 11:00 tot 12:30u Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 12,50

Houten naambord maken Kom je eigen houten naambord maken bestaande uit 2 plankjes waaronder een pijl. We gaan schuren, verven, plakken en schilderen. Je gaat naar huis met je eigen naambordje. Super leuk voor op je kamer. Kijk voor al onze kinderfeestjes op www.silsplace.nl

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop 16-03-2019 van 11:00 tot 12:30u

20


Drummen

Popwise Locatie: Tiliander Spoorlaan 82C, Oisterwijk René vd Bosch info@popwise.nl | www.popwise.nl

Oisterwijk

Maximaal 20 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis In deze les maak je bij ons kennis met het drumstel. Je leert hoe het drummen werkt en al snel speel je dan een echte drumbeat. Wil je daarna door met de drumlessen? Dan zul je allerlei ritmes gaan drummen en leren hoe je daarbij het hele drumstel kunt gebruiken. Natuurlijk met liedjes die je zelf uitkiest! Ga naar onze site of Facebook pagina om te kijken of les bij Popwise iets voor jou is. Kijk ook naar de leuke filmpjes van al onze activiteiten! Wil je samenspelen met anderen? Misschien vind je het ook wel leuk om in één van onze Popwise workshop bandjes te gaan spelen!

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

21


Drummen

GROOVABILITY Locatie: Tiliander Spoorlaan 82c, Oisterwijk Arthur Mols info@groovability.nl | www.groovability.nl

Oisterwijk

Maximaal 15 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Wil jij leren Drummen? Leer de meest vette Drum Fills & Grooves, speel mee op muziek van jouw favoriete artiest of wordt drummer in een echte band! Jong of oud, van beginnend tot gevorderde, de docenten van Groovability leren jou alle tips en tricks om een super drummer te worden! Of je nu Pop, Rock, Funk of Afro-cubaanse ritmes wil leren spelen, alle muziek stijlen komen aan bod en jij kan ze leren! Overtuig jezelf en meld je aan voor een gratis proefles.

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

22


Dwarsfluit & Hobo Harmonie Asterius Locatie: Tiliander Spoorlaan 82c, Oisterwijk Claartje Bertens muziekonderwijs@asterius.nl | www.asterius.nl

Oisterwijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Dwarsfluit De klank van de dwarsfluit herken je meteen en is helder en fluweelachtig. Om deze klank te krijgen blaas je in een opening zoals je in een Colaflesje blaast. De dwarsfluit glimt prachtig en is makkelijk om mee te nemen in een heel klein koffertje. De naam verraadt het al; de dwarsfluit houd je niet recht voor je uit, maar je houdt ‘m dwars. Durf jij het aan om de dwarsfluit uit te proberen? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles.

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om een datum en tijd met je af te stemmen. Doen dus! Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Hobo De hobo is misschien wel het meest bijzondere instrument in een orkest. De klank van een hobo klinkt zo anders dan andere instrumenten, dat valt meteen op! De mooie zangerige en doordringende melodieën komen meteen bij je binnen zodat je denkt ‘dat wil ik ook kunnen’. De hobo wordt daarom vaak gebruikt in filmmuziek. Naast filmmuziek kun je met een hobo ook klassieke muziek, pop en jazz spelen. Wil je graag zelf horen hoe de hobo klinkt? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles op hobo.

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om een datum en tijd met je af te stemmen. Doen dus!

23


EHBO

Jeugd Rode Kruis Locatie: Rode Kruis Gebouw Oisterwijk Blokshekken 6, Oisterwijk Carolijn Slenders JRK begeleidster jrk.oisterwijk@gmail.com | www.rodekruis.nl/oisterwijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Wist jij al dat het Rode Kruis Oisterwijk een hele leuke Jeugdgroep heeft? Wil jij ook meer weten over * Jouw lichaam (en dat van anderen). * Hoe en wat hulpverlening is. * Hoe je leert rijden met rolstoelen. * Hoe je met een portofoon werkt. * Wat je moet doen bij ongelukken.

Groep 5 t/m 8 > Kies een datum 12-02-2019 van 18:45 tot 20:00u 19-02-2019 van 18:45 tot 20:00u 26-02-2019 van 18:45 tot 20:00u 05-03-2019 van 18:45 tot 20:00u 12-03-2019 van 18:45 tot 20:00u 19-03-2019 van 18:45 tot 20:00u Kijk voor meer datums en tijden op www.sjorssportief.nl en schrijf je in!

24

Oisterwijk


Gitaar

Bart van Halteren Locatie: Stichting Boom Schoolstraat 5, Oisterwijk Bart van Halteren bartvanhalteren@hetnet.nl | www.bojanglesmusic.nl

Oisterwijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Leer nu gitaar spelen! Heb je altijd al leuke (pop)liedjes willen spelen of lijkt het je leuk om in een bandje te spelen? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles akoestisch of elektrisch gitaar. Ik ben Bart van Halteren en heb elektrisch gitaar gestudeerd aan het conservatorium. Ik geef al ruim dertig jaar les aan kinderen en volwassenen.

Groep 5 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

25


Gitaar | Basgitaar Popwise Locatie: Tiliander Spoorlaan 82C, Oisterwijk René vd Bosch info@popwise.nl | www.popwise.nl

Oisterwijk

Maximaal 15 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Gitaar (Elektrisch & Akoestisch) In deze les leer je de gitaar kennen met andere kinderen in een groep. Samen met onze docent, en filmpjes van ons eigen online les systeem voor gitaar ga je gelijk aan de slag om leuke liedjes te spelen! Wil je daarna door met de gitaarlessen? Bij Popwise kun je prive gitaarles volgen, of in een groep. Ga naar onze site of Facebook pagina om te kijken of les bij Popwise iets voor jou is. Kijk ook naar de leuke filmpjes van al onze activiteiten!

Groep 5 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus! Maximaal 5 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Basgitaar In deze les leer je de basgitaar kennen met andere kinderen in een groep. Wil je daarna door met de baslessen? Dan gaan we samen met jou bekijken wat je wil leren. Bij Popwise kun je prive basles volgen, of in een groep. Ga naar onze site of Facebook pagina om te kijken of les bij Popwise iets voor jou is. Kijk ook naar de leuke filmpjes van al onze activiteiten! Wil je samenspelen met anderen? Misschien vind je het ook wel leuk om in één van onze Popwise workshop bandjes te gaan spelen!

Groep 5 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

26


Gitaar | Basgitaar GROOVABILITY Locatie: Tiliander Spoorlaan 82c, Oisterwijk Arthur Mols info@groovability.nl | www.groovability.nl

Oisterwijk

Maximaal 15 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Gitaar (Elektrisch & Akoestisch) Heb jij altijd al eens gitaar willen leren spelen? Elektrisch, akoestisch, in een band of juist als sologitarist? Dan ben je bij Groovability aan het juiste adres! Tijdens de les leer je gitaar te spelen aan de hand van liedjes die jij leuk vindt. Geen saaie boekjes of oubollige melodietjes maar muziek van nu vormen de leidraad. Van de laatste pop hits, mooie gevoelige liedjes tot de snelste gitaarriffs, alles is mogelijk en jij kan deze leren!

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus! Maximaal 5 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Basgitaar Wie staat er bekend als het coolste bandlid van een band? Juist, de basgitarist! De basgitaar is de schakel tussen ritme en melodie en zorgt samen met de drummer voor “the groove� Tijdens de lessen gaan we werken aan liedjes die jij leuk vindt en ervoor zorgen dat jij alle bas skills onder controle krijgt. Denk jij cool genoeg te zijn om basgitaar te spelen? Schrijf je dan snel in voor een gratis proefles!

Groep 4 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

27


Grimeren

Jeugdtheater van Niks & van Alles Locatie: Jeugdtheater van Niks & van Alles Oisterwijk Pastoor v beugenstraat 10, Oisterwijk J Vriens info@vanniksenvanalles.nl | www.vanniksenvanalles.nl

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 13,50 Op woensdag 27 febr zitten we 2 dagen voordat het Brabantse feestgedruis weer losbarst. Deze middag neemt 1 ouder 1 kind mee als model. Leeftijd van je kind is in principe vrij, maar uit ervaring weten we dat JIJ het liefst wil LEREN grimeren als ze nog jong zijn. Daarom houden we deze middag ongeveer 4 t/m 8 of 9 jaar aan. We leren de BASIS van het symmetrisch werken en spelen met kleuren. We maken een masker OF een ander voorbeeld op verzoek! Dat kan iets zijn wat je voorkeur heeft of wat je graag leren wil. We sluiten feestelijk af, ook met een hapje en een drankje.

Groep 1 t/m 5 > 1 workshop 27-02-2019 van 13:30 tot 15:30u

28


Handbal

SV Roef Handbal Moergestel Locatie: Sporthal Stokeind Stokeind 11, Moergestel Erik Verbeek roef@handbal.nl | www.svroef.nl

Moergestel

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Altijd al een keertje willen handballen? Dat kan! Handbal is een flitsende sport voor meiden en jongens die van actie houden! Bij handbal kun je eigenlijk alleen winnen als je goed samenspeelt met je team. Het is gewoon een leuke, snelle en stoere teamsport voor jongens en meiden. Met het hele team verdedig je en val je aan, waardoor iedereen kan scoren! Onze jongste jeugdleden spelen op een kleiner veld met kleinere goals. Kom je ook een keer gratis meetrainen?

Groep 1 t/m 4 > 3 weken op rij Start: 14-03-2019 van 17:00 tot 18:00u

Groep 5 t/m 8 > 3 weken op rij Start: 14-03-2019 van 18:00 tot 19:00u

29


Handbal

Taxandria Handbal Oisterwijk Locatie: Sportcentrum “de Leye� Baerdijk 43, Oisterwijk Susan va Vught ladiemers@gmail.com | www.taxandriahandbal.nl

Oisterwijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Handbal jouw sport! Handbal is een flitsend snelle sport. Samen aanvallen, samen verdedigen en samen veel plezier maken. Schrijf je in voor een proefles en kom ontdekken hoe gaaf handbal is! Naast de handbaltrainingen en de wedstrijden organiseert de vereniging leuke uitstapjes en activiteiten. Nieuwsgierig? Kijk op onze website voor meer informatie of volg ons op Facebook! Handbal scoort! Jij binnenkort ook??

Groep 1 t/m 8 > Kies een datum 14-02-2019 van 18:00 tot 19:00u 18-02-2019 van 18:00 tot 19:00u 21-02-2019 van 18:00 tot 19:00u 25-02-2019 van 18:00 tot 19:00u 28-02-2019 van 18:00 tot 19:00u 04-03-2019 van 18:00 tot 19:00u 07-03-2019 van 18:00 tot 19:00u

30


Hockey

Mhc Hoco Locatie: Mhc Hoco Sportlaan 10, Oisterwijk minioren commissie minioren@mhchoco.nl | www.mhchoco.nl

Oisterwijk

Maximaal 15 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Heb jij altijd al eens een keertje willen hockeyen? Drie keer per jaar vinden er proeftrainingen plaats. Op woensdagmiddag 20 februari zullen de eerstvolgende proeftrainingen plaatsvinden. Onder leiding van een zeer ervaren trainer kun je voor het eerst kennismaken met hockey. De proeftraining duurt 60 minuten/ Er wordt ingedeeld op volgorde van inschrijving.

Groep 1 t/m 5 > 1 proefles 20-02-2019 van 14:00 tot 15:00u

31


Honk-, Softbal- en BeeBall Roef! Honk-, Softbal- en BeeBall Locatie: Stokeind Stokeind 13, Moergestel Annie Hekker lhekker@home.nl | www.svroef.nl

Moergestel

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Beeball | Bee Ball, dit is mini Honk- en Softbal.

Tot Maart in sporthal Stokeind en hierna op het honk- en softbalveld van Roef! achter het Stokeind Moergestel. Een sport waar slaan en stelen mag. Kom vrijblijvend 5 keer gratis meetrainen een sport voor zowel jongens als meisjes

Groep 2 t/m 4 > Kies een datum

12-02-2019 van 18:00 tot 19:00u 19-02-2019 van 18:00 tot 19:00u 26-02-2019 van 18:00 tot 19:00u Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Honk- Soft- en Bee Ball

Een sport waar slaan en stelen mag. Kom vrijblijvend 5 keer gratis meetrainen een sport voor zowel jongens als meisjes

Groep 5 t/m 7 > Kies een datum 11-02-2019 van 18:00 tot 19:00u 18-02-2019 van 18:00 tot 19:00u 25-02-2019 van 18:00 tot 19:00u

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Softbal

Roef! moergestel is een gezellige familie vereniging waar softbal wordt gespeeld. Softbal is een flitsende Amerikaanse bal sport. De aanvallende partij probeert punten te scoren door hard de bal te slaan en honken te stelen.

(M) Groep 4 t/m 8 > Kies een datum 11-02-2019 van 18:00 tot 19:00u 18-02-2019 van 18:00 tot 19:00u 25-02-2019 van 18:00 tot 19:00u

32


Hoorn & Tuba Harmonie Asterius Locatie: Tiliander Spoorlaan 82c, Oisterwijk Claartje Bertens muziekonderwijs@asterius.nl | www.asterius.nl

Oisterwijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Hoorn De hoorn is een koperen blaasinstrument waarvan de buis is opgerold in de vorm van een cirkel. De totale buislengte van het instrument is ongeveer drie en een halve meter! De hoorn is niet alleen leuk om te zien, maar ook leuk om te spelen. De hoorn heeft een hele mooie klank. Krijg jij geluid uit de hoorn? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles Zit er een hoornspeler in jou? Probeer het uit met een gratis proefles!

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om een datum en tijd met je af te stemmen. Doen dus! Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Tuba Je zou de tuba kunnen vergelijken met een basgitaar in een bandje. De tuba kan heel laag en heeft een sterke, maar ronde klank. Het instrument is daarom ook heel erg groot! De tuba is onmisbaar in een orkest en bepaalt vaak het tempo mee en houdt het ritme mee strak. Zo’n groot en glanzend instrument is natuurlijk wel heel gaaf om te kunnen spelen. Denk je dat je sterk en stoer genoeg bent, probeer de tuba dan een keer uit met een gratis proefles!

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om een datum en tijd met je af te stemmen. Doen dus!

33


Indianenmiddag rondom de tipi!

Jeugdtheater van Niks & van Alles Locatie: Jeugdtheater van Niks & van Alles Oisterwijk Pastoor v beugenstraat 10, Oisterwijk J Vriens info@vanniksenvanalles.nl | www.vanniksenvanalles.nl

Maximaal 22 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 13,00 Een heerlijke woensdagmiddag rondom het thema: Indianen. Meld je aan als je 4,5 of 6 jaar bent én als je houdt van: Grimeren, hoofdtooi maken, totempaal knutselen, marshmellows bij het vuur en spelen, dansen en ontdekken in en rondom de tipi. Janine van het Oisterwijkse jeugdtheater houdt zich al 20 jaar bezig met creatieve thema’s, dans en theater voor kinderen. Onder haar leiding dans je deze middag, wordt je gegrimeerd én maak je je eigen hoofdtooi. Monique, van Krejakids 013 verzorgd een lesje beeldend werken ( Totempaal). Ook is er ruimte voor vrij spel. Er zijn ook voldoende verkleedkleren aanwezig. de activiteit is gedeeltelijk binnen ( in het huistheater) en gedeeltelijk buiten. betrokken en geinteresseerde ouders mogen gratis meedoen, of hun kind later weer ophalen.

Groep 1 en 2 > 1 workshop 10-04-2019 van 13:30 tot 15:50u

34


Inline skaten

Unieke Activiteiten Locatie: volgt na inschrijving

Oisterwijk

Sonja Di Gennaro info@uniekeactiviteiten.nl | www.uniekeactiviteiten.nl

Maximaal 30 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 4,50 Heb je nog nooit op skates gestaan en ben je benieuwd of skaten iets voor je is. Wil je weten of je het leuk vindt of wil je het gewoon eens een keer proberen, dan kun je nu kennismaken met skaten met deze leuke workshop. In deze workshop is het mogelijk om kennis te maken met de basisvaardigheden en technieken van het skaten

Groep 4 t/m 8 > Kies een datum 19-04-2019 van 14:00 tot 15:00u 19-04-2019 van 15:15 tot 16:15u 07-06-2019 van 16:30 tot 17:30u

35


Jeugdbrandweer

Jeugdbrandweer Oisterwijk Locatie: Brandweer Oisterwijk Blokshekken 4, Oisterwijk Wouter Smetsers wouter.smetsers@brandweermwb.nl www.jeugdbrandweer.nl

Oisterwijk

Maximaal 4 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Jeugdbrandweer Oisterwijk is een vriendenclub van zo’n 15 kids, in de leeftijd van 10 tot 18 jaar, met maar één passie, de Brandweer. Ze worden begeleid door een enthousiast team van ‘oud jeugdleden’ aangevuld met paar oude rotten in het vak. Spelenderwijs wordt aan de kinderen het brandweervak geleerd. Jeugdbrandweer Oisterwijk heeft twee ploegen, een juniorenploeg, in de leeftijd tot 16 jaar, en een aspirantenploeg tot 18 jaar. Dat ze hier in het Oisterwijkse redelijk succesvol in zijn mag blijken uit de overvolle prijzenkast waar maar liefst 4 landstitels staan te blinken.

Groep 7 en 8 > Kies een datum 15-02-2019 van 19:00 tot 20:30u 08-03-2019 van 19:00 tot 20:30u 15-03-2019 van 19:00 tot 20:30u 05-04-2019 van 19:00 tot 20:30u

36


Judo

Team Coolen Locatie: Dojo Team Coolen Sportlaan 6, Oisterwijk Vincent Coolen info@teamcoolen.nl | www.teamcoolen.nl

Oisterwijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Judo is een spel van aanval en verdediging welke in 1882 is ontworpen door Jigoro Kano. Het is ĂŠĂŠn van de meest bekende Budo sporten ter wereld. In Nederland heeft Judo haar bekendheid te danken aan de successen van o.a. Anton Geesink en Wim Ruska. Tijdens de Judotrainingen leert een Judoka werptechnieken te maken en een andere Judoka op de grond te controleren. Hiervoor leert de Judoka verschillende controletechnieken zoals; houdgrepen, armklemmen* en omstrengelingen*. (* vanaf 12 jaar) Tijdens de Judotrainingen worden zowel psychomotorische als sociale vaardigheden ontwikkeld. Het pedagogische aspect staat bij Team Coolen hoog in het vaandel. Respect voor de ander en rekening houden met een ander vinden wij erg belangrijk.

Groep 1 t/m 8 > 4 weken op rij Kijk voor datums, tijden en groepen op www.sjorssportief.nl en schrijf je in!

37


Kangoojumps

Unieke Activiteiten Locatie: volgt na inschrijving Sonja Di Gennaro info@uniekeactiviteiten.nl | www.uniekeactiviteiten.nl

Maximaal 16 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 4,50 Altijd al eens op schoenen met springveren willen staan? Dit is je kans! Trek de schoenen aan en spring rond! Een goede work-out op een super leuke manier!

Groep 5 t/m 8 > Kies een datum 03-04-2019 van 14:00 tot 15:00u 07-06-2019 van 15:15 tot 16:15u

38

Oisterwijk


Kano | Kayak

Kano Vereniging Oisterwijk Locatie: Staalbergven Vennelaan 8, Oisterwijk Twan Geraats info@kvoisterwijk.nl | www.kvoisterwijk.nl

Oisterwijk

Maximaal 8 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Altijd al eens willen ervaren hoe het is om te wildwater varen ? Kom dan een keer mee trainen en krijg de basis technieken onder de knie. Hoge steun, boogslag, eskimoteren, jij kan het allemaal leren! Besluit je na deze lessen lid te worden dan kun je in september mee (onder begeleiding) naar een wildwater rivier voor een spectaculaire tocht !.

Groep 7 en 8 > Kies een datum 10-05-2019 van 19:00 tot 20:00u 17-05-2019 van 19:00 tot 20:00u 24-05-2019 van 19:00 tot 20:00u Bijzonderheden: Zwemdiploma A+B verplicht !

39


Keyboard

Lia Laaracker Locatie: Lespraktijk aan huis , Haaren Lia Laaracker LiaLaaracker@icloud.com

Haaren

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit kost â‚Ź 5,00 Wil je een stoer popliedje spelen of hou je juist van FĂźr Elise? Je leert al snel noten lezen en in de eerste les kun je al een liedje spelen. Je hebt de beschikking over veel sounds, de ene keer een trompet , of een piano veel is mogelijk op het keyboard. En met de automatische begeleiding klinkt het als een orkest. Kom het keyboard ontdekken , schrijf je in voor een proefles op www.sjorscreatief.nl en kijk of het iets voor jou is. Er wordt contact met je opgenomen om dag en tijd in te plannen, informeer naar lokatiemogelijkheden. Inschrijven is hele jaar mogelijk.

Groep 4 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

40


Kickboxing4Kids

Team Coolen Locatie: Dojo Team Coolen Sportlaan 6, Oisterwijk Vincent Coolen info@teamcoolen.nl | www.teamcoolen.nl

Oisterwijk

Maximaal 5 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Team Coolen is de sportschool voor jong en oud voor het beoefenen van zelfverdedigingssporten. Kickboxing4Kids is een Kickbokstraining die speciaal is ontwikkeld voor kinderen vanaf 10 jaar. Tijdens deze conditionele training wordt gebruik gemaakt van Kickbokstechnieken waarbij de pedagogische visie van Team Coolen blijft gehandhaafd. Dit houdt onder andere in dat zowel de fysieke als sociale veiligheid continu gewaarborgd blijft. Er wordt bijvoorbeeld niet gebokst op het hoofd maar spelen, leren en groeien staat centraal.

Groep 6 t/m 8 > 4 weken op rij Start: 28-03-2019 van 19:00 tot 20:00u

41


Klarinet | Saxofoon Harmonie Asterius Locatie: Tiliander Spoorlaan 82c, Oisterwijk Claartje Bertens muziekonderwijs@asterius.nl | www.asterius.nl

Oisterwijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Klarinet | De klarinet is een veelzijdig instrument dat zowel in klassieke muziek als in harmonieorkesten, jazz en wereldmuziek wordt gebruikt. De klarinet kan heel hoog en heel laag en ook heel hard of heel zacht. Je kunt er dus alle kanten mee op. De naam komt van clarinetto, een verkleinwoord van het Italiaanse clarino, een soort trompet. Zie jij de overeenkomsten en verschillen? Wil je graag een klarinet vasthouden? En proberen om er geluid uit te krijgen? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles op klarinet!

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om een datum en tijd met je af te stemmen. Doen dus! Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Saxofoon De saxofoon is een populair blaasinstrument. Je kan met je saxofoon overal terecht. Van harmonie tot klassiek en van jazz tot pop. Als je eenmaal op de altsaxofoon kan spelen, dan kan je makkelijk ĂŠĂŠn van de andere saxofoons bespelen, de kleinere sopraansax of de grotere tenor- en baritonsax. Ze hebben namelijk dezelfde grepen en blaastechniek. Benieuwd of saxofoon bij jou past? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles op saxofoon!

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om een datum en tijd met je af te stemmen. Doen dus!

42


Kleuter- & Predans Danserswijk Locatie: Danserswijk Almystraat 14, Oisterwijk Randy Heremans info@danserswijk.com | www..danserswijk.com

Oisterwijk

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Kleuterdans In de belevingswereld van de leerling worden de basistechnieken van klassiek ballet bijgebracht. In de les kleuterdans gaan we ook werken aan onze houding en muzikaliteit. Daarnaast speelt eigen creativiteit een grote rol in de dansles, door middel van in thema’s verpakte opdrachten willen we onze leerlingen stimuleren zich hier verder in te ontwikkelen. Dit alles gebeurt spelenderwijs om zo het dansplezier te bevorderen en onze passie voor dans over te brengen op de leerling.

Groep 1 en 2 > 3 weken op rij Start: 15-02-2019 van 15:15 tot 16:00u Maximaal 5 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Predans In deze les maken de kinderen kennis met een waaier aan verschillende dansstijlen‌ Zo kunnen ze op deze leeftijd al aanvoelen wat hen het beste ligt. Ook aan de algemene techniek van elke stijl wordt al gewerkt op leuke gevarieerde muziek.

Groep 3 > 3 weken op rij Start: 15-02-2019 van 16:00 tot 16:45u

43


Kleuterballet

JA!Academy Locatie: Feel Good Spoorakkerweg 1, Udenhout Julia Andrioukhina info@jaacademy.nl | www.jaacademy.nl/

Udenhout

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit kost â‚Ź 5,50 Kleuterballet of algemene dansvorming wordt gegeven aan jongens en meisjes tussen 4 en 6 jaar. Bij kleuterballet wordt op speelse wijze kennis gemaakt met dans, beweging en muziek met veel aandacht voor de fantasie en creativiteit van kleuters. Een groot gedeelte van de les bestaat uit dansspel en improvisatie oefeningen. Er is aandacht voor ritmegevoel en expressie met vooropstaand veel dansplezier! Kom gezellig met ons mee dansen!

Groep 1 en 2 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

44


Sjors Sportief App

Met de Sjors App schrijf je eenvoudig en overal in. Blijf altijd up-to-date met deze app.


Lasergamen

Unieke Activiteiten Locatie: volgt na inschrijving

Oisterwijk

Sonja Di Gennaro info@uniekeactiviteiten.nl | www.uniekeactiviteiten.nl

Maximaal 30 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 4,50 Duik weg achter een boom of verstop je in de bosjes maar zorg dat je niet geraakt wordt door een laserpistool van het andere team! Tijdens het spannende spel Lasergamen waarbij je zoveel mogelijk ‘shots’ maakt spelen we diverse spelletjes zoals verover de vlag! Durf jij ook mee te doen?

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 15-03-2019 van 14:00 tot 15:00u 15-03-2019 van 15:00 tot 16:00u 15-03-2019 van 16:00 tot 17:00u 17-05-2019 van 14:00 tot 15:00u 17-05-2019 van 15:00 tot 16:00u 17-05-2019 van 16:00 tot 17:00u

46


Moderne dans & Jazz modern dans Danserswijk Locatie: Danserswijk Almystraat 14, Oisterwijk Randy Heremans info@danserswijk.com | www..danserswijk.com

Oisterwijk

Maximaal 6 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Moderne dans Moderne dans is een vorm van theaterdans waarbij techniek en expressie centraal staan. De moderne danser uit zich door beweging en is vrij om de muziek en de dans op geheel eigen wijze te interpreteren en naar buiten te brengen. Als je van ‘groot’ en expressief bewegen houdt, dan is moderne dans echt iets voor jou.

Groep 6 en 7 > 3 weken op rij Start: 11-02-2019 van 17:00 tot 18:00u

Maximaal 8 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Kinderballet Moderne dans is een vorm van theaterdans waarbij techniek en expressie centraal staan. De moderne danser uit zich door beweging en is vrij om de muziek en de dans op geheel eigen wijze te interpreteren en naar buiten te brengen. Als je van ‘groot’ en expressief bewegen houdt, dan is moderne dans echt iets voor jou.

Groep 5 en 6 > 3 weken op rij Start: 11-02-2019 van 16:00 tot 17:00u

Groep 8 > 3 weken op rij Start: 12-02-2019 van 17:00 tot 18:00u

47


Musical

Danserswijk Locatie: Danserswijk Almystraat 14, Oisterwijk Randy Heremans info@danserswijk.com | www..danserswijk.com

Oisterwijk

Maximaal 6 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Hou jij van zingen? Ben je dol op dansen? Vind je het heerlijk om in the spotlights te staan om daar de sterren van de hemel te spelen? Dan is Musical-Lab iets voor jou!

Groep 5 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 24-05-2019 van 17:30 tot 20:00u Les 2: 07-06-2019 van 17:30 tot 20:00u Les 3: 14-06-2019 van 17:30 tot 20:00u

48


Muziek

Muziekvereniging Prinses Juliana Locatie: Den Boogaard St. Jansplein 5, Moergestel W. Oerlemans secretaris@julianamoergestel.nl www.julianamoergestel.nl

MOergestel

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Vind je het leuk om muziek te maken? En heb je altijd al een keer een muziekinstrument willen uitproberen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Want bij Muziekvereniging Prinses Juliana in Moergestel is dit mogelijk.... Binnen onze muziekvereniging zijn verschillende mogelijkheden om instrumenten uit te proberen. Keus uit: Klarinet, Fluit, Saxofoon, Hobo, Trompet, Trombone, Bariton, Hoorn, Slagwerk.

Groep 4 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

49


Muziek Harmonie Asterius Locatie: Tiliander Spoorlaan 82c, Oisterwijk Claartje Bertens muziekonderwijs@asterius.nl | www.asterius.nl

Oisterwijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Instapensemble Ben je net begonnen met het spelen van een blaasinstrument of slagwerk? Dan kun je terecht bij het instapensemble van Harmonie Asterius. In het instapensemble zitten beginnende muzikanten, die na een paar maanden les al samen gaan spelen. Zo leer je niet alleen om je instrument te bespelen, maar ook om samen te spelen met anderen! Bij Asterius bieden we daarnaast leuke uitjes zoals een uitstapje naar de Efteling en een gezellige surpriseavond.

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om een datum en tijd met je af te stemmen. Doen dus! Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Opleidings orkest Voor muzikanten die al wat langer een blaasinstrument of slagwerk spelen is er het opleidingsorkest van Harmonie Asterius. Hierin spelen jonge muzikanten die al een aardige basis hebben opgebouwd in het bespelen van hun instrument en in het samen spelen. Misschien speel je al een tijdje, maar heb je nog nooit samengespeeld. Dan is het opleidingsorkest van Asterius een mooie plek voor jou.

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om een datum en tijd met je af te stemmen. Doen dus!

50


Natuur

I.V.N./ natureluurs Locatie: buiten Oisterwijk ed haers edhaers@hotmail.com | www.ivnoisterwijk.nl

Oisterwijk

Maximaal 20 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Natuureluurs is de jeugd afdeling van I.V.N. Oisterwijk 1 x per maand zijn wij op zondagochtend actief in en met de natuur, normaal vragen we een kleine vergoeding of ben je I.V.N. lid. je mag een activiteit gratis komen snuffelen, kijk voor meer informatie en de rest van het jaarprogramma op www.ivnoisterwijk.nl/natureluurs

Groep 3 t/m 7 > 2 proeflessen Les 1: 17-02-2019 van 10:00 tot 12:00u Les 2: 14-04-2019 Tijdstip volgt later

51


Natuurspeurtocht en wetenschap

Curiosityworld Locatie: Curiosityworld De Scheerman 6, Moergestel Sandra van Dam info@curiosityworld.nl | www.curiosityworld.nl

Moergestel

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 8,50 We gaan naar buiten, op onderzoek en kijken naar op een andere manier naar de natuur. Trek je wandelschoenen aan want we gaan op reis. Onderweg krijgen jullie allemaal natuur- en wetenschappelijke opdrachten te verwerken. Verzamelpunt: bij Curiosityworld. Ouders mogen gezellig mee!

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop 16-06-2019 van 10:30 tot 12:30u

52


Piano | Keyboard Popwise Locatie: Tiliander Spoorlaan 82C, Oisterwijk René vd Bosch info@popwise.nl | www.popwise.nl

Oisterwijk

Maximaal 20 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Piano Wil je daarna door met de pianolessen? Dan gaan we samen met jou bekijken wat je wil leren. Bij Popwise kun je prive pianoles volgen, of in een groep. Ga naar onze site of Facebook pagina om te kijken of les bij Popwise iets voor jou is. Kijk ook naar de leuke filmpjes van al onze activiteiten! Wil je samenspelen met anderen? Misschien vind je het ook wel leuk om in één van onze Popwise workshop bandjes te gaan spelen!

Groep 4 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus! Maximaal 25 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Kangoeroe Klup In deze les leer je het keyboard kennen met andere kinderen in een groep. Wil je daarna door met de keyboardlessen? Dan gaan we samen met jou bekijken wat je wil leren. Bij Popwise kun je prive keyboardles volgen, of in een groep. Ga naar onze site of Facebook pagina om te kijken of les bij Popwise iets voor jou is. Kijk ook naar de leuke filmpjes van al onze activiteiten! Wil je samenspelen met anderen? Misschien vind je het ook wel leuk om in één van onze Popwise workshop bandjes te gaan spelen!

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

53


Piano | Keyboard GROOVABILITY Locatie: Tiliander Spoorlaan 82c, Oisterwijk Arthur Mols info@groovability.nl | www.groovability.nl

Oisterwijk

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Piano | Of je nu de laatste hit van jou favoriete artiest wilt spelen, jezelf wilt begeleiden tijdens het zingen, in een band wilt spelen of juist sfeervolle achtergrond muziek wilt maken, op de piano is het allemaal mogelijk! Tijdens de les ga je samen met je docent werken aan liedjes die jij graag zou willen kunnen spelen en leer jij spelenderwijs alle akkoorden & melodieën zodat jij binnen no time al jouw favoriete nummers kan naspelen. Vindt je het leuk om samen te spelen en jouw skills te laten horen in een echte band?

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus! Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Keyboard aat je verassen door de ongekende mogelijkheden van ‘the keys’. Samen met je docent leer je jouw favoriete liedjes na te spelen, eigen composities te maken en/of jezelf op het keyboard te begeleiden. Speel gevoelige akkoorden bij nummers van Nielson, de hippe sounds van George Ezra of waag jezelf juist aan de vette blazers partijen van Bruno Mars. Met het keyboard is het allemaal mogelijk. Ook het samenspelen in een van de Groovability Bandjes behoor natuurlijk ook hier weer tot de mogelijkheden.

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

54


Potten draaien

Angelaaz Pottenbakkerij Locatie: Angelaaz Pottenbakkerij Berkvelt 23, Udenhout Angela van Os-Jongerius angelaaz@live.nl | www.angelaazpottenbakkerij.nl

Udenhout

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 10,50 Tijdens deze workshop krijgen de kinderen eerst een korte demonstratie. Daarna gaan ze zelf achter de draaischijf proberen een pot te maken. Iedereen maakt minimaal 2 potten die ook nog gedecoreerd mogen worden. Na ongeveer 3 weken zijn de potten klaar om opgehaald te worden. Ze zijn dan gebakken en geglazuurd. Klaar om te gebruiken of tentoongesteld te worden.

Groep 4 t/m 8 > Kies een datum 03-04-2019 van 15:00 tot 16:30u 10-04-2019 van 15:00 tot 16:30u 17-04-2019 van 15:00 tot 16:30u

55


Schaatsen

Schaatsclub de Vennen Moergestel Locatie: Ireen WĂźst IJsbaan Tilburg Curlingstraat 15, Tilburg Marc van Hulten wedstrijd.jeugd.scdevennen@gmail.com www.schaatsclubdevennen.nl

Tilburg

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Is schaatsen iets voor jouw? voor het seizoen 2019-2020 bieden we je een proefles aan op de eerste schaatsles van het nieuwe seizoen (medio oktober 2019) Vind je het dan leuk kan je meteen aansluiten bij de andere kinderen die dan begonnen zijn. Les vind plaats op zaterdag middag tussen 16:00 en 17:00 uur Groetjes Marc van Hulten (schaatsclub de vennen Moergestel

Groep 1 t/m 3 > Kies een datum 19-10-2019 van 16:00 tot 16:45u 26-10-2019 van 16:00 tot 16:45u 02-11-2019 van 16:00 tot 16:45u

56


Schaken

Schaakverenging Oisterwijk (SVO) Locatie: De Bunders Oisterwijk Frans Halsstraat 34, Oisterwijk Cor Zijlmans zijlmans.dewijs@kpnplanet.nl | www.schaakcluboisterwijk.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Schaakvereniging Oisterwijk is op een leuke en eigentijdse manier bezig met het opleiden van haar jeugdleden. Iedere donderdagavond worden in de Bunders van 18.30 – 19.45u schaaklessen gegeven door 3 ervaren schaakleraren. De indeling van de groepen is naar sterkte (ervaring) van de jeugdspelers. De lessen bestaan uit de volgende onderdelen: - Theorie - Oefeningen - Schaakpartijtjes

Groep 1 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 21-03-2019 van 18:30 tot 19:40u Les 2: 28-03-2019 van 18:30 tot 19:40u Les 3: 04-04-2019 van 18:30 tot 19:40u

57


Schilderen

Silsplace Workshops Locatie: Silsplace Oisterwijk-Moergestel Rootven 60, Moergestel Sil Heijden info@silsplace.nl | www.silsplace.nl

Moergestel

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 12,50 Kom je eigen bord schilderen. We hebben heel veel voorbeelden en na het kiezen gaan jullie deze met carbon-papier overzetten op het servies. Maar je mag natuurlijk ook zelf een plaatje meenemen. Daarna gaan we het bord stap voor stap inkleuren met verf en stiften. Super leuk om te doen en iedereen kan het!

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop 09-03-2019 van 11:00 tot 12:30u

58


Science Curiosityworld Locatie: Curiosityworld De Scheerman 6, Moergestel Sandra van Dam info@curiosityworld.nl | www.curiosityworld.nl

MOergestel

Maximaal 15 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 8,50

Dieren uit de Prehistorie We gaan ver terug in de tijd. De tijd dat er dieren op de aarde rondliepen die er nu niet meer zijn. Prehistorische dieren zoals de mammoet, de wissent, de grottenleeuw. We maken een reis langs enkele dieren, wat aten zij, wie waren hun vijanden en waar zijn ze dan gebleven? We nemen verschillende botten van prehistorische dieren mee. Bekijk ze maar eens rustig. Na de lezing gaan we een zo’n echt mogelijk prehistorisch landschap namaken met een zelf gekozen prehistorisch dier. We werken o.a. met klei met zoveel mogelijk natuurlijk materiaal.

Groep 5 t/m 8 > 1 workshop 15-04-2019 van 16:00 tot 17:30u Maximaal 15 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 8,50

Piramides uit het oude Egypte Toen in Nederland de boeren (Trechterbekervolk) zo’n 5000 jaar v. Chr. bezig waren met het bouwen van de hunebedden, nog enkele mammoeten rondliepen in Siberië, de prehistorische mens in Engeland hun Stonehenge bouwden, begon men in het noordoosten van Afrika in het land van de farao’s met de bouw van Egyptische piramides. Deze piramides waren grafmonumenten voor de Egyptische farao’s, de vroegere koningen van Egypte. Ze hebben niet alleen prachtige piramides nagelaten maar ook vele schilderingen, hiërogliefen en beelden.

Groep 5 t/m 8 > 1 workshop 27-05-2019 van 16:00 tot 17:30u

59


Science Curiosityworld Locatie: Curiosityworld De Scheerman 6, Moergestel Sandra van Dam info@curiosityworld.nl | www.curiosityworld.nl

MOergestel

Maximaal 15 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 8,50

Planeten We gaan op reis langs planeten. Wat is een planeet en aan welke ‘voorwaarden’ moet je voldoen om een planeet te zijn? Binnen ons Zonnestelsel zijn er 8 planeten en buiten ons Zonnestelsel, hoeveel planeten zijn er daar eigenlijk? Hoe zien deze planeten eruit en hoe zien de planeten binnen ons Zonnestelsel eruit? We gaan de grootte, de kleur, de afstand, de vorm, en nog veel meer bespreken in de interactieve lezing over planeten. Na de lezing is er ruimte voor ‘Vraag maar Raak’ gevolgd door een leerzame sportieve kennisquiz.

Groep 2 t/m 5 > 1 workshop 25-03-2019 van 16:00 tot 17:15u Maximaal 15 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 8,50

NASA | Kennedy Space Center Voor wie geïnteresseerd is in ruimtevaart, de bemande en onbemande reis naar de Maan, de nieuwkomers als Space X, de Orion spacecraft, Kennedy Space Center en de NASA schrijf je dan in voor de Kidscollege special over NASA op zaterdagmorgen 30 maart. Workshop aansluitend.

Groep 6 t/m 8 > 1 workshop 29-06-2019 van 10:30 tot 11:30u

60


Scouting Scouting Oisterwijk Locatie: Blokhut ‘de Burght’ Oisterwijk Sportlaan 3b, Oisterwijk Thomas Goudsmits bestuur@scoutingoisterwijk.nl | www.scoutingoisterwijk.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Bevers | Sportief - Creatief - Avontuurlijk?

Is een of meerdere van deze dingen op jou van toepassing en is iedere week dezelfde activiteit niets voor jou? Dan ben je bij Scouting aan het juiste adres! De jongste speltak binnen Scouting is de Bevers, met jongens en meisjes van 5 tot 8 jaar.

Groep 1 t/m 4 > Kies een datum

16-02-2019 van 14:00 tot 16:00u Kijk voor meer datums en tijden op www.sjorssportief.nl en schrijf je in! Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Welpen | zijn jongens en meisjes van 8 tot

11 jaar oud. Spannende spelen in de bossen, knutselen, figuurzagen, speurtochten lopen, koken en bakken, sporten, hutten bouwen, toneelspelen, geheimschrift maken, kampvuur en nog veel meer.

Groep 4 t/m 7 > Kies een datum 16-02-2019 van 14:00 tot 16:00u Kijk voor meer datums en tijden op www.sjorssportief.nl en schrijf je in!

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Scouts | zijn jongens en meiden van 11 tot

15 jaar die samen komen voor een avond vol Scoutingactiviteiten. We gaan naar de bossen om een spel te spelen, koken, maken een kampvuur, doen tienkampen met verschillende spelletjes of maken een uitstapje naar een klimhal.

Groep 7 en 8 > Kies een datum 16-02-2019 van 19:00 tot 21:00u Kijk voor meer datums en tijden op www.sjorssportief.nl en schrijf je in!

61


Scouting

Scouting St.Jan Locatie: D’n Donk Moergestel Bosstraat 1a, Moergestel Ron van Oirschot ronvanoirschot@gmail.com | www.scoutingmoergestel.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Scouting Moergestel biedt wekelijks vertier voor de jeugd. Op dit moment biedt de Scouting in Moergestel een spelaanbod voor kinderen vanaf 6 jaar. Jongens en meisjes zijn van harte welkom om vrijblijvend een kijkje te komen nemen. Op iedere vrijdagavond en zaterdagochtend “draaien” onze groepen. Scouting biedt de jeugd een leuke manier om samen te spelen, te ontdekken, te sporten, te knutselen, te acteren, te lachen, te koken, en nog veel meer leuke, zinnige en onzinnige dingen maar wel allemaal met als belangrijkste ingrediënt; plezier.

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

62


Slagwerk

Slagwerk Taxandria Locatie: Cultuurcentrum Tiliander Oisterwijk Spoorlaan 82c, Oisterwijk Esther van Stippent - Nouwens info@showbandtaxandria.nl | www.showbandtaxandria.nl

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Zit jij ook altijd met de muziek mee te tikken op tafel of op de rand van je bord eten? Kom dan eens een keertje bij ons proberen met een paar trommelstokken op bijvoorbeeld een drumstel, slagtrom, bongo enz. Meld je dan aan bij onze gratis workshop. De Workshop bestaat uit 3 middagen: 1ste bijeenkomst Laat je meeslepen door onze ervaren docent in de magische wereld van het Ritme. Onze docent zal je leren welke slaginstrumenten er allemaal zijn. Hoe klinken ze? Kun je bijvoorbeeld een ritme uit je moeders schoonmaakemmer halen? 2de bijeenkomst ga je een basisritme leren op een slaginstrument wat het beste bij je past

Groep 3 t/m 8 > 3 weken op rij Start: 05-06-2019 van 15:00 tot 16:00u

Groep 3 t/m 8 > 3 weken op rij Start: 06-11-2019 van 15:00 tot 16:00u

63


Slagwerk

Harmonie Asterius Locatie: Tiliander Spoorlaan 82c, Oisterwijk Claartje Bertens muziekonderwijs@asterius.nl | www.asterius.nl

Oisterwijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Slagwerkers zijn goed te herkennen; ze zijn namelijk altijd wel ergens op aan het trommelen of tikken. De drummer is de belangrijkste muzikant van de band of orkest. Hij is de motor, want een drummer zorgt ervoor dat het tempo strak blijft. Als drummer stel je je eigen instrument samen, grote trommels, kleine trommels, triangel, bekkens, je kan eindeloos variÍren. Maar bij slagwerk horen ook instrumenten zoals bongo’s, marimba, conga. Slagwerker worden is dus echt uitdagend en heel erg leuk. Je kunt het zelfs een keer gratis uitproberen met een leuke proefles!

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om een datum en tijd met je af te stemmen. Doen dus!

64


Snoeppot maken Unicorn

Silsplace Workshops Locatie: Silsplace Oisterwijk-Moergestel Rootven 60, Moergestel Sil Heijden info@silsplace.nl | www.silsplace.nl

Moergestel

Maximaal 13 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 15,00 We gaan zelf een mooie unicorn snoeppot maken. Hoe we dit gaan doen leggen we je tijdens de workshop uit. Natuurlijk doen we er ook nog wat lekkers in. Super leuk om te doen. Kijk voor al onze kinderfeestjes op www.silsplace.nl. Let op het is op deze datum alleen mogelijk om een Unicorn snoeppot te maken.

Groep 3 t/m 8 > 1 workshop 18-05-2019 van 11:00 tot 12:30u

65


Snorkelen

OZC ‘57 Locatie: Zwembad De Leye Baerdijk 43, Oisterwijk Heidi van Beers recreatief@ozc57.nl | www.ozc57.nl

Oisterwijk

Maximaal 8 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Zwemmen, is niet alleen baantjes zwemmen zoals bij de zwemles. zwemmen is veel meer dan dat. Wil je bijvoorbeeld kunnen genieten van het leven onder water, als je op vakantie bent. Dan kun je leren hoe je moet snorkelen. Je leert hoe je rustig kunt ademen door een snorkelpijp en allerlei puzzeltjes op te lossen onder water.

Groep 5 t/m 8 > Kies een datum 13-03-2019 van 18:45 tot 19:30u 08-05-2019 van 18:45 tot 19:30u

66


Streetdance | Hiphop

JA!Academy Locatie: Feel Good Spoorakkerweg 1, Udenhout Julia Andrioukhina info@jaacademy.nl | www.jaacademy.nl/

Udenhout

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit kost € 7,50 Streetdance is een mix tussen jazz, funk en hiphop. Het is “bouncen op de beat” en wordt daarom beoefend op hip-hop en R&B muziek. Veel van de bewegingen in de les zijn gericht op bewegingen uit videoclips en daarom is een lesinhoud continue aan het veranderen, de stijl is luchtig en losjes. Streetdance is niet gewoon dansen, het is een combinatie van techniek, “moves”, en een uitstekend ritmegevoel! Kom met ons mee “bouncen op de beat”!

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

67


Stunt & Trickles

Jump XL Oisterwijk Locatie: Jump XL Oisterwijk Oisterwijk Sportlaan 6, Oisterwijk Eveline Plasmans eveline@jump-xl.com | https://jump-xl.com/nl/oisterwijk/

Maximaal 25 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Wil jij ook te gekke stunts en coole tricks leren? Probeer de gratis proefles en wellicht is een cyclus van de Stunt & Trickslessen iets voor jou!

Groep 4 t/m 8 > Kies een tijdstip 14-03-2019 van 18:00 tot 19:00u 14-03-2019 van 19:00 tot 20:00u

68


Survival zwemmen

OZC ‘57 Locatie: Zwembad De Leye Baerdijk 43, Oisterwijk Heidi van Beers recreatief@ozc57.nl | www.ozc57.nl

Oisterwijk

Maximaal 8 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Zemmen, is niet alleen baantjes zwemmen zoals bij de zwemles. Zwemmen is meer dan dat. Bij survival leer je bijvoorbeeld allerlei kunstjes om jezelf te redden als je in het water bent gevallen. Maar ook hoe je anderen kan redden. Je bent dan echt wel de held van de stad. Survival is het leren overleven, in iedere situatie. En bij zwemvereniging OZC ‘57 leer je dat in en op het water. Zwemmen, is echt een sport voor jou!

Groep 5 t/m 8 > Kies een datum 13-03-2019 van 18:00 tot 18:45u 08-05-2019 van 18:00 tot 18:45u

69


Taart maken

Silsplace Workshops Locatie: Silsplace Oisterwijk-Moergestel Rootven 60, moergestel Sil Heijden info@silsplace.nl | www.silsplace.nl

MOergestel

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 15,00 We gaan een hele gave lego ninjago taart maken. Je mag je eigen super held kiezen en dan heb je meteen wat leuks om met vaderdag te geven of je eet hem gewoon lekker zelf op. Let op het is op deze datum alleen mogelijk om een Ninjago taart te maken! De taart die je maakt is voldoende voor 8 personen en kan in de vriezer!

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop 13-04-2019 van 11:00 tot 12:30u

Lego ninjago taart Groep 4 t/m 8 > 1 workshop 15-06-2019 van 11:00 tot 12:30u

Valentijnstaart Groep 3 t/m 8 > 1 workshop 13-02-2019 van 14:30 tot 16:00u

70


Tekenen & Schilderen

Wilma Verhoeven Locatie: Onder de Wilg Haarendijk 6, Haaren Wilma Verhoeven onderdewilg@live.nl | www.onderdewilg.nl

Haaren

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 10,00 In onze grote schuur kun je jezelf creatief lekker uitleven. Er is heel veel ruimte en veel materiaal, waardoor er verschillende creatieve activiteiten tegelijkertijd mogelijk zijn. Wij organiseren knutselzaterdagen waarop je kunt komen knutselen. Je kunt bij ons timmeren, beeldhouwen, schilderen, werken met lapjes en alles wat je zelf maar bedenkt. Wil je kennis maken met onze ruimte? Kom jezelf dan een keertje uitleven. Zin? Meld je dan snel aan! Weten wat wij nog meer doen? Kijk op www.onderdewilg.nl Je bent welkom!

Groep 1 t/m 8 > Kies een datum 16-03-2019 van 09:30 tot 11:30u 16-03-2019 van 13:30 tot 15:30u 06-04-2019 van 09:30 tot 11:30u 06-04-2019 van 13:30 tot 15:30u 04-05-2019 van 09:30 tot 11:30u 04-05-2019 van 13:30 tot 15:30u 15-06-2019 van 09:30 tot 11:30u 15-06-2019 van 13:30 tot 15:30u

71


Tennis

MTV Stokeind Locatie: MTV Stokeind Stokeind 4, Moergestel Karin Op t Hoog a.opthoog@outlook.com | www.mtvstokeind.nl

Moergestel

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis MTV Stokeind nodigt je uit om deel te nemen aan onze Maak-Kennis-Met-Tennis proeflessen. Tijdens deze gratis lessen ga je met de tennistrainer je bal- en slagvaardigheid oefenen. Geef je op door een mailtje met je naam en geboortedatum te sturen naar stokeind@tennisschoolgijs.nl. Voor een racket wordt gezorgd als je deze zelf niet hebt. Ben je enthousiast geworden na de proeflessen en wil je lid worden, dan kan dit al voor 58 euro per jaar! Heb je nog vragen over de proeflessen, het lidmaatschap en/of tennislessen, stuur ons een mailtje op jc@mtvstokeind. nl.

Groep 3 t/m 8 > 3 weken op rij Start: 13-03-2019 van 15:00 tot 16:00u

72


Tennis

Tennisschool Gijs Locatie: TV Sla Raak Moergestelseweg 32b, Oisterwijk Fabian Sanchez slaraak@tennisschoolgijs.nl | www.tennisschoolgijs.nl

Oisterwijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Op een uitdagende manier leren kinderen tennis te spelen en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tennis.

Groep 2 t/m 8 > 3 weken op rij Start: 11-03-2019 van 16:00 tot 17:00u

Groep 2 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 12-03-2019 van 18:00 tot 19:00u Les 2: 18-03-2019 van 18:00 tot 19:00u Les 3: 25-03-2019 van 18:00 tot 19:00u

Groep 2 t/m 5 > 3 weken op rij Start: 11-03-2019 van 17:00 tot 18:00u

Groep 5 t/m 8 > 3 weken op rij Start: 11-03-2019 van 18:00 tot 19:00u

73


Theater

Jeugdtheater van Niks & van Alles Locatie: Jeugdtheater van Niks & van Alles Oisterwijk Pastoor v beugenstraat 10, Oisterwijk J Vriens info@vanniksenvanalles.nl | www.vanniksenvanalles.nl

Maximaal 22 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 15,00 Het Oisterwijkse jeugdtheater van Niks & van Alles is dit jaar 20 jaar actief. Actief op: scholen, kindercentra, bibliotheken etc,....Het huistheater is er 12 jaar en daar ben je welkom voor kleinschalige voorstellingen / activiteiten, zoals een peuter of kleuterochtend. Kom meedoen op vrijdagochtend 29 maart, want dan is het VOLOP lente. 1 van onze favoriete lentevoorstellingen is die van: Geitje bij. Op de kinderboerderij hebben ze er een geitje bij. Allereerst kijk je lekker naar de voorstelling. Aansluitend speel, zing en dans je mee. Dit is een activiteit voor ouder MET kind. Gezellig !!!

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop 20-02-2019 van 13:30 tot 15:15u

Groep 1 > 1 workshop 29-03-2019 van 09:45 tot 11:45u

74


Theater | Griezels en Mysteries

Jeugdtheater van Niks & van Alles Locatie: Jeugdtheater van Niks & van Alles Oisterwijk Pastoor v beugenstraat 10, Oisterwijk J Vriens info@vanniksenvanalles.nl | www.vanniksenvanalles.nl

Maximaal 25 inschrijvingen per activiteit en dit kost ₏ 14,00 Een special in het donkere en sfeervol ingerichte Jeugdtheater. We starten met een hilarische theater act over Griezels en Mysteries door Van Niks & Van Alles gevolgd door het echte verhaal over Griezels en Mysteries verteld door Curiosityworld. Ontdek waar heksen vandaan komen. Hoe het zit met de Bermuda driehoek, het monster van Loch Ness en UFO’s? Durf jij te komen?

Groep 5 t/m 8 > 1 workshop 20-02-2019 van 13:30 tot 15:15u

75


Trompet | Trombone Harmonie Asterius Locatie: Tiliander Spoorlaan 82c, Oisterwijk Claartje Bertens muziekonderwijs@asterius.nl | www.asterius.nl

Oisterwijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Trompet De gouden, glimmende look van de trompet geeft al aan hoe zo’n trompet werkt; hij kan heel sterk klinken en is soms wel de baas in een orkest. Het heldere geluid krijg je door met je adem je lippen te laten trillen tegen het mondstuk. De trompet is een redelijk klein instrument uit de koperfamilie. Omdat ie zo klein is, kan ie ook heel hoog. Als je doorzet, word je de ster van het orkest! Trompettisten zijn vaak enthousiaste en aanwezige muzikanten. Herken jij je hierin? Schrijf je nu in!

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om een datum en tijd met je af te stemmen. Doen dus! Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Trombone De trombone lijkt een beetje op een trompet, maar is een stuk groter ĂŠn heeft een schuifstok om de noten mee te spelen. Met de trombone kun je iets dat je met geen ander instrument kunt: je kunt van de ene naar de ander toon glijden, een heel bijzonder speciaal effect dat glissando heet. Voor kinderen is er tegenwoordig de pBone. Een plastic trombone in allerlei kleuren die een stuk lichter is en wat beter tegen een stootje kan. Wil jij proberen of je ook glijtonen of glissando kan spelen? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles.

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om een datum en tijd met je af te stemmen. Doen dus!

76


Uitvinders

Curiosityworld Locatie: Curiosityworld De Scheerman 6, Moergestel Sandra van Dam info@curiosityworld.nl | www.curiosityworld.nl

Moergestel

Maximaal 15 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 8,50 De wereld van de uitvinders. Vaak is per toeval iets uitgevonden of juist iets uitgevonden om het leven wat makkelijker te maken. Tijdens deze kindercollege gaan we een rondje maken langs beroemde en minder beroemde uitvinders en zullen we ontdekken waar hun passie en uithoudingsvermogen lagen om ‘het’ te vinden. Een interessante lezing vooraf gevolgd door een uitvindersworkshop. We zijn benieuwd wat er nu weer wordt uitgevonden!

Groep 5 t/m 8 > 1 workshop 25-02-2019 van 16:00 tot 17:30u

77


Ukelele

Bart van Halteren Locatie: Stichting BOOM Schoolstraat 5, Oisterwijk Bart van Halteren bartvanhalteren@hetnet.nl | www.bojanglesmusic.nl

Oisterwijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Leer nu ukelele spelen! De ukelele is het kleine broertje van de gitaar. Het instrument is hartstikke populair en wordt dan ook steeds vaker in popmuziek gebruikt. Door het kleine formaat en doordat er maar vier snaren op zitten, is het vergeleken met de gitaar een veel makkelijker te bespelen instrument. Je leert al snel leuke popliedjes. Ook interessant voor leerkrachten die kinderliedjes voor de klas willen begeleiden. Nog een voordeel is de geringe aanschafprijs: voor zo’n €40,heb je al een prima ukelele. Ik ben Bart van Halteren en heb elektrische gitaar gestudeerd aan het conservatorium. Ukelele spelen doe ik al zo’n 5 jaar en ik geef les aan kinderen en volwassenen.

Groep 5 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

78


Waterpolo OZC ‘57 Locatie: Zwembad De Leye Baerdijk 43, Oisterwijk Heidi van Beers recreatief@ozc57.nl | www.ozc57.nl

Oisterwijk

Maximaal 8 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Waterpolo Lekker ravotten met een bal in het water. Gewoon een leuk spel in het zwembad. We doen het allemaal wel eens als we op vakantie zijn. Maar je kunt het natuurlijk ook in teamverband gaan doen. Vind je zwemmen leuk en een teamsport? Kom dan een keertje bij het waterpolo kijken. Zwemmen, is echt een sport voor jou!

Groep 7 en 8 > Kies een datum 13-03-2019 van 19:30 tot 20:15u 08-05-2019 van 19:30 tot 20:15u

Maximaal 8 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Waterpolo | balvaardigheid Lekker ravotten met een bal in het water. Gewoon een leuk spel in het zwembad. We doen het allemaal wel eens als we op vakantie zijn. Maar je kunt het natuurlijk ook in teamverband gaan doen. Vind je zwemmen leuk en een teamsport? Kom dan een keertje bij het waterpolo kijken. Zwemmen, is echt een sport voor jou!

Groep 3 t/m 6 > Kies een datum 13-03-2019 van 18:45 tot 19:30u 08-05-2019 van 18:45 tot 19:30u

79


Wereldzwemslagen

OZC ‘57 Locatie: Zwembad De Leye Baerdijk 43, Oisterwijk Heidi van Beers recreatief@ozc57.nl | www.ozc57.nl

Oisterwijk

Maximaal 8 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Wereldzwemslagen. De naam zegt het al. Je leert hier zwemslagen van over de hele wereld. Bijvoorbeeld de dubbele Spaanse slag, Japanse crawl, zeemansslag en samengestelde rugslag. Zwemmen, is echt een sport voor jou!

Groep 7 en 8 > Kies een datum 11-03-2019 van 19:00 tot 19:45u 06-05-2019 van 19:00 tot 19:45u

80


Zelfverdediging

Team Coolen Locatie: Dojo Team Coolen Sportlaan 6, Oisterwijk Vincent Coolen info@teamcoolen.nl | www.teamcoolen.nl

Oisterwijk

Maximaal 6 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Team Coolen is de sportschool voor jong en oud voor het beoefenen van zelfverdedigingssporten. Bij Team Coolen wordt training gegeven aan kinderen vanaf drie jaar. Er worden ook trainingen verzorgd voor volwassenen. De Krav Maga4Kids training is een moderne en effectieve zelfverdedigingsmethode voor kinderen van 10 jaar t/m 15 jaar. Met Krav Maga4Kids training ben je door eenvoudige technieken al snel in staat om je te verdedigen tegen grotere en sterkere tegenstanders.

Groep 6 t/m 8 > 4 weken op rij Start: 27-03-2019 van 17:00 tot 18:00u

81


Zingen | Band Popwise Locatie: Tiliander Spoorlaan 82C, Oisterwijk René vd Bosch info@popwise.nl | www.popwise.nl

Oisterwijk

Maximaal 15 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Zingen In deze les leer je het zingen kennen met andere kinderen in een groep. Wil je daarna door met de zanglessen? Dan gaan we samen met jou bekijken wat je wil leren. Bij Popwise kun je prive zangles volgen, of in een groep. Ga naar onze site of Facebook pagina om te kijken of les bij Popwise iets voor jou is. Kijk ook naar de leuke filmpjes van al onze activiteiten! Wil je samenspelen met anderen? Misschien vind je het ook wel leuk om in één van onze Popwise workshop bandjes te gaan spelen!

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus! Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Band Bij Popwise kun je naast een instrument leren bespelen of leren zingen ook samenspelen met andere kinderen in een band! Kun je al een instrument spelen, ga dan naar onze website en check onze lijst met songs van onze samenspel week! In deze les ga je met andere kinderen die nog geen instrument kunnen spelen, of weinig ervaring hebben in het zingen of spelen, samen spelen in een band! Kijk op onze website of Facebook pagina om te zien waar al onze Popwise bands kunnen optreden!

Groep 7 en 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

82


Zingen | Songwriting GROOVABILITY Locatie: Tiliander Spoorlaan 82c, Oisterwijk Arthur Mols info@groovability.nl | www.groovability.nl

Oisterwijk

Maximaal 16 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 10,00

Zingen Wordt jij de nieuwe Voice of Holland? Leer alle technieken hoe je jouw stem optimaal gebruikt en werk samen met onze zangcoach aan nummers van jouw favoriete artiest. Of je nu solo, in een groepje of toch liever in een van de Groovability bandjes wilt zingen, alles is mogelijk! Nieuwsgierig? Meld je dan snel aan voor een gratis proefles!

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus! Maximaal 16 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 10,00

Songwriting Droom jij ervan een bekende popster te worden? Dat iedereen jou liedje kent en kan meezingen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Meld je dan snel aan voor een proefles ‘Songwriting’. Samen met je docent ga je aan de slag met het schrijven van jouw eigen nummer. Leer alle tips en tricks voor het schrijven van een goede songtekst en ontdek welke muziek het beste bij jouw song past en wat je nodig hebt om er een echte hit van te maken!

Groep 6 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

83


Zingen in een koor

Zang en Vriendschap Locatie: Basisschool De Bunders Frans Halsstraat 34, Oisterwijk Walleke ten Noever Bakker walleke.tennoeverbakker@gmail.com www.zangenvriendschap-oisterwijk

Oisterwijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Houd je van zingen? Kom dan meedoen met de Sing Along Kids en zing onze leuke liedjes mee! Een echt kinderkoor, met dirigente Marion Bergman, repeteert elke week. Jongens ĂŠn meiden doen mee. Af en toe zingen we voor publiek. Kom een keer luisteren en meezingen. Als je lid wilt worden, betaal je maar â‚Ź5 per maand. Eerste keer is altijd gratis.

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 14-02-2019 van 15:15 tot 16:15u 21-02-2019 van 15:15 tot 16:15u 28-02-2019 van 15:15 tot 16:15u

84


Zwemvaardigheid

OZC ‘57 Locatie: Zwembad De Leye Baerdijk 43, Oisterwijk Heidi van Beers recreatief@ozc57.nl | www.ozc57.nl

Oisterwijk

Maximaal 8 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Bij het zwemvaardigheid leren we hoe je nog beter kan zwemmen. Nog sneller. Nog mooier. Misschien schuilt er in jou wel een nieuw olympisch kampioen of wereldkampioen. Je weet het maar nooit. Maar als je niet persĂŠ wereldkampioen wil worden, maar gewoon beter wil leren zwemmen, kom dan gewoon een keer kijken bij de zwemvereniging.

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 11-03-2019 van 18:15 tot 19:00u 13-03-2019 van 18:00 tot 18:45u 06-05-2019 van 18:15 tot 19:00u 08-05-2019 van 18:00 tot 18:45u

85


Combinatiefunctionaris Sport Wout & Paula Naschoolse Sport Maximaal 30 inschrijvingen en dit is gratis! Gymzaal Bunders, Frans Halsstraat 30, Oisterwijk Gymzaal Coppele, Prunusstraat 67, Oisterwijk Gymzaal Pannenschuur, Lavendel 5, Oisterwijk Sporthal Stokeind, Stokeind 11a, Moergestel Gymzaal Waterhoef, Cia van Boorthof 4, Oisterwijk Wil je een extra uurtje sporten na schooltijd?! Doe dan mee aan de Naschoolse Sport! Iedere week ga je een andere sportieve activiteit ondernemen. Denk hierbij aan de bekende sporten zoals voetbal, basketbal, uni-hockey, maar ook mindere bekende zoals ballenchaos, bouncebal, keeperbal en nog veel meer leuks! Ontdek het zelf en schrijf je nu in!

Groep 5 t/m 8 De Bunders:

Wekelijks op woensdag van 13:00u tot 14:00u

Groep 5 en 6 Gymzaal Coppele:

Wekelijks op dinsdag van 15:00u tot 16:00u

Groep 7 en 8 Gymzaal Coppele:

Wekelijks op dinsdag van 16:00u tot 17:00u

Groep 5 en 6 Gymzaal Pannenschuur:

Wekelijks op maandag van 15:30u tot 16:30u

Groep 7 en 8 Gymzaal Pannenschuur:

Wekelijks op maandag van 16:30u tot 17:30u

Groep 5 t/m 8 Sporthal Stokeind:

Wekelijks op dinsdag van 15:30u tot 16:30u

Groep 5 t/m 8 Gymzaal Waterhoef:

Wekelijks op donderdag van 14:45u tot 15:45u


HEEL OISTERWIJK IN BEWEGING OISTERWIJK, DE PLEK OM GEZOND EN VITAAL TE WONEN, WERKEN EN GENIETEN. IN DE MOOIE, GROENE OMGEVING VAN OISTERWIJK KAN IEDEREEN OPGROEIEN EN MEEDOEN. DAARBIJ HELPT NATUURLIJK GEZOND OISTERWIJK.

Natuurlijk Gezond Oisterwijk, maakt sport, bewegen en cultuur voor iedereen in Oisterwijk toegankelijk. Dat draagt bij aan gezonde en vitale inwoners. En het zorgt bovendien voor plezier en geluk! De jeugd krijgt mogelijkheden om zichzelf op een natuurlijke manier sportief én gezond te ontwikkelen. Ook laten we kinderen kennismaken met het culturele aanbod en stimuleren we hun creativiteit en talenten. Ook kwetsbare inwoners, zoals ouderen en mensen met een beperking, helpen we om, alleen of samen, in beweging te komen. Dat doen we samen met lokale partners, zoals scholen, zorgpartners en verenigingen. Samen brengen we heel Oisterwijk in beweging!

MEER WETEN OVER NATUURLIJK GEZOND OISTERWIJK? KIJK OP WWW.NATUURLIJKGEZONDOISTERWIJK.NL EN VOLG ONS OP FACEBOOK @NATUURLIJKGEZONDOISTERWIJK


Dit Sjorsboekje is nog het hele schooljaar geldig! Goed bewaren dus :)

Sjors Sportief

Ontdek je talent!

Profile for Sjors Sportief & Sjors Creatief

Oisterwijk 2018-2019  

Oisterwijk 2018-2019  

Advertisement