Page 1

Dit Sjorsboekje is het hele schooljaar 2018-2019 geldig. Goed bewaren dus!

Sjors Sportief

Deze tekening is gemaakt door Fenne Smits uit groep 7 van Basisschool De Laetare in Kilder


Sjors Sportief & Sjors Creatief

Inschrijven vanaf Woensdag 31 oktober 15:00u www.sjorssportief.nl Sjors Sportief en Sjors Creatief vragen alle aanbieders van activiteiten uit jouw gemeente om een leuke kennismaking met hun sport of creativiteit te organiseren. Je vindt ze allemaal in dit boekje! Jij mag lekker in dit boekje rondneuzen naar zoveel leuke activiteiten als je wilt. Vanaf 31 oktober 15:00 uur kun jij je inschrijven voor jouw favoriete sport(en) en/of creatieve activiteit(en). Je mag je nog het hele schooljaar inschrijven! Na jouw inschrijving ben jij van harte welkom om op locatie jouw sport of creatieve activiteit uit te proberen. Misschien ontdek je wel een verborgen talent! Inschrijven is wel altijd verplicht via de Sjors Sportief App of de website van Sjors: www.sjorssportief.nl. Maak gebruik van deze kans om kennis te maken met sport & cultuur binnen jouw gemeente!

Toedeledoki! Sjors Sportief & Sjors Creatief

S

in Schrijf je de via tief App jors Spor


Stap voor stap meedoen 1

Blader dit boekje door en kies wat je wil doen!

2

Schrijf je (kind) altijd in!

3

Op de website

4

Meerdere inschrijvingen: ook voor andere kinderen in ĂŠĂŠn keer!

5

VOL > WACHTLIJST >

Zoek de activiteiten uit in dit boekje, er zit geen limiet op!

Ga vanaf 31 oktober 15:00 uur naar de website www.sjorssportief.nl of schrijf je in via de Sjors Sportief App.

Vul op de homepage direct de woonplaats in of kies voor de knop Inschrijven.

Zoek alle activiteit(en) - ook van andere kinderen - in de lijst en voeg ze toe aan het inschrijfmandje. Het is mogelijk om meer kinderen toe te voegen aan een activiteit.

Als de activiteit vol is, kan er niet meer ingeschreven worden. Vaak kan jij je nog wel opgeven voor een wachtlijst. Vaak begint de activiteit later en dan ontvang je vanzelf een bericht per mail van de betreffende aanbieder.

6

Koppel de gegevens van je kind aan de betreffende activiteit

7

Eventuele kosten worden via automatische incasso van je rekening afgeschreven

Alle activiteiten in het inschrijfmandje geplaatst? Ga dan verder en koppel deze inschrijvingen eenvoudig aan het juiste kind, zodat de aanbieder weet welke inschrijver deze kan verwachten!

Als er kosten worden gerekend voor een activiteit wordt een IBAN-nummer gevraagd met toestemming om automatische incasso uit te voeren. Dit bedrag wordt uiterlijk 1 maand later afgeschreven. Je hoeft dus nooit contant geld mee te nemen naar de activiteit. Na de inschrijving krijg je de bevestiging per mail!


Voorwoord wethouder

Hallo basisschool-leerlingen, ‘Sjors Sportief en Creatief’ gaat in Montferland dit schooljaar al weer voor het vijfde jaar van start. Dit mooie boekje is speciaal voor jullie gemaakt en je kunt er in vinden wat er voor jullie allemaal te doen is. In Montferland vinden wij sporten en culturele activiteiten belangrijk. Als je daar aan mee doet, zul je merken dat het heel leuk en leerzaam is. Je kunt sporten uitkiezen die je misschien nog nooit gedaan hebt en waar je erg goed in blijkt te zijn. Of je ontdekt dat je zingen heel leuk vindt en kunt misschien wel een musical-ster worden! Veel activiteiten zijn gratis en voor sommige wordt een klein bedrag gevraagd. Vind je iets dat je wel wat lijkt, overleg dat dan eerst thuis. Samen kun je dan een keuze maken aan welke sport of cursus je wilt beginnen. Je kunt natuurlijk ook samen met vriendjes en vriendinnetjes kijken of jullie samen zijn hetzelfde willen gaan doen. En ….. je mag natuurlijk ook aan meer activiteiten mee doen. Als je jouw keuze hebt gemaakt, kun je naar www.sjorssportief.nl gaan om je in te schrijven. Ik hoop dat je ook dit schooljaar niet alleen heel veel leren, maar ook leuke, bijzondere en sportieve dingen gaan doen. De activiteiten van Sjors Sportief en Creatief die in dit boekje staan, kunnen je daar bij goed bij helpen!

Ruth Mijnen Wethouder Onderwijs en Cultuur / Jongeren en Sport


Zwemmen is gaaf Zwemmen is cool! Samen met andere kinderen duiken, plonzen en gek doen in het het zwembad van gemeente Montferland is voor iedereen leuk. Zwemmen is niet alleen gaaf, maar is ook nog eens goed voor al je spieren in het lichaam! Overdekt zwembad met peuterbadje, instructiebad en wedstrijdbad; 30 meter glijbaan en groot stoombad. Warmwaterdagen op dinsdag en vrijdag.

De meest actuele folder: www.hoevert.nl

Zwembad De Hoevert

Kerkstraat 49 6941 AE Didam Telefoon: (0316) 296100


Atletiek

Atletiekvereniging de Liemers Locatie: Atletiekbaan Heerenmäten 4, Zevenaar Jouke Dijkstra trainer.jouke@avdeliemers.nl | www.avdeliemers.nl

Zevenaar

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Atletiek is een sport die veel verschillende onderdelen kent. Zo bieden wij bijvoorbeeld hardlopen, sprinten, verspringen, hoogspringen, kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen en hordelopen aan. Lijkt het je leuk om kennis te maken met atletiek doe dan mee met de proeftraining!

Groep 3 en 4 > 1 proefles

20-03-2019 van 17:00 tot 18:00u

Groep 5 en 6 > 1 proefles

20-03-2019 van 18:00 tot 19:00u

Groep 7 en 8 > 1 proefles

20-03-2019 van 18:00 tot 19:30u


Badminton

BC Didam Locatie: Sporthal Brede School Zuid Reinskamp 2, Didam Sander Amting s.amting@hotmail.com | www.bcdidam.nl/

Didam

Maximaal 6 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Kom gratis kennis maken met badminton bij BC Didam. Je kunt 3 weken komen spelen op de zaterdagochtend. Badminton is een leuke sport om te doen. Bij BC Didam wordt er veel voor de jeugd georganiseerd. Een badmintonracket ligt al voor je klaar!

Groep 4 t/m 8 > 3 weken op rij Start: 16-03-2019 van 09:30 tot 10:30u


Ballet

Muziekschool Oost-Gelderland Locatie: locatie Muziekschool Bergh Plantsoensingel Zuid 36, ‘s-Heerenberg Petra Koekman petra.koekman@muziekschoolog.nl www.muziekschooloostgelderland.nl

‘s-Heerenberg

Maximaal 5 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Heb je altijd al klassiek willen dansen? Geniet je ook van andere dansstijlen, zoals jazzdans en moderne dans? Of vind je dansen op tv altijd leuk om naar te kijken en wil je dit zelf ook wel eens proberen? Kom dan vrijblijvend 3x meedoen.

Groep 3 > 3 weken op rij

Start: 13-11-2018 van 16:15 tot 17:05u

Groep 4 en 5 > 3 weken op rij

Start: 13-11-2018 van 17:05 tot 17:55u

Groep 5 t/m 8 > 3 weken op rij Start: 13-11-2018 van 17:55 tot 18:45u


Basketbal

Basketbalvereniging Dedein Locatie: Sporthal ‘t Raland Reinskamp 2, Didam Micha Volman secretariaat@dedein.nl | www.dedein.nl

Didam

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Dedein is een leuke en gezellige basketbalvereniging voor alle leeftijden. Vind je teamsport leuk, wil je graag met je vrienden sporten en nieuwe vrienden leren kennen? Lijkt basketbal jou een leuke en stoere sport? Wij zouden het heel leuk vinden als jij mee komt doen!

Groep 3 t/m 8 > 3 weken op rij Start: 06-11-2018 van 18:30 tot 19:45u


Blaasinstrumenten Muziek- en Toneelvereniging Amicitia Locatie: Basisschool St. Jozef Wehlseweg 48, Loil Denny Harmsen denny.harmsen@alliander.com | www.amicitia-loil.nl

Loil

Maximaal 6 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Houten Blaasinstrumenten

Een korte cursus van 6 introductielessen waarin de leerling kennis maakt met diverse houten blaasinstrumenten: Sopraan saxofoon, Alt saxofoon en Dwarsfluit. Tegelijkertijd met je hoofd, hart en handen leidt tot creativiteit! Kom je ook een instrument bespelen?

Groep 4 t/m 8 > 6 weken op rij Start: 15-01-2019 van 18:30 tot 19:00u

Eventuele Bijzonderheden: Een houtenblaasinstrument wordt gratis in bruikleen ter beschikking gesteld. Maximaal 6 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Koperen Blaasinstrumenten

Een korte cursus van 6 introductielessen waarin de leerling kennis maakt met koperen blaasinstrumenten: Trompet, Cornet en Bugel. Tegelijkertijd met je hoofd, hart en handen leidt tot creativiteit! Kom je ook een instrument bespelen? Groep 4 t/m 8 > 6 weken op rij Start: 06-11-2018 van 19:00 tot 19:30u Eventuele Bijzonderheden: Een koperenblaasinstrument wordt gratis in bruikleen ter beschikking gesteld.


Blokfluit | Slagwerk Muziek- en Toneelvereniging Amicitia Locatie: Basisschool St. Jozef Wehlseweg 48, Loil Denny Harmsen denny.harmsen@alliander.com | www.amicitia-loil.nl

Loil

Maximaal 8 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 35,00

Blofkluiten: een fluitje van een cent! De blokfluit is nog altijd één van de meest aangewezen instrumenten om je kennis te laten maken met muziek. Op basis van de blokfluitmethode van Tom Stone gaat blokfluit spelen (bijna) vanzelf! Aan het eind van de opleiding krijg je een getuigschrift mee. De opleiding is elke dinsdagavond vanaf 6 november tot de zomervakantie.

Groep 3 en 4 > 1 workshop

Start: 06-11-2018 van 19:00 tot 19:30u Je krijgt een blokfluit en ‘t lesboek Tom Stone, deel 1. Maximaal 6 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Slagwerk

Een korte cursus van 6 introductielessen waarin de leerling kennis maakt met diverse slagwerk instrumenten: kleine trom, bekkens, klokkenspel, pauken, grote trom en drumstel. Tegelijkertijd met je hoofd, hart en handen leidt tot creativiteit! Kom je ook een instrument bespelen?

Groep 4 t/m 8 > 6 weken op rij Start: 12-03-2019 van 19:00 tot 19:30u Locatie: De Zomp Wehlseweg 40, Loil


Bokszak Training

Bodyfit Locatie: Body-Fit antoniusstraat 2, Lengel Sharon Valkenet info@bodyfit-lengel.nl | www.bodyfit-lengel.nl

Maximaal 8 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Vind jij het leuk om met andere kinderen samen te sporten? Doe dan mee met de bokszak training! Voor kinderen tussen de 4 en 15 jaar. Afwisselend word er met de boksbal gesport en tussen door is er ook tijd genoeg voor andere leuke oefeningen! Raak je energie kwijt en krijg meer zelfvertrouwen!

Groep 1 t/m 8 > Kies een datum 07-11-2018 van 18:15 tot 19:15u 12-11-2018 van 18:15 tot 19:15u 14-11-2018 van 18:15 tot 19:15u 19-11-2018 van 18:15 tot 19:15u 21-11-2018 van 18:15 tot 19:15u Eventuele Bijzonderheden: Neem een flesje water mee.

Lengel


Bolderkar bouwen

Bolderkaroptocht Locatie: Bouwloods C.V. De 11jes Pakopseweg 3, Nieuw-Dijk Berry Busschers bolderkaroptocht@gmail.com www.vrolijkedrammers.nl

Nieuw-Dijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Heb jij altijd al een keer willen meelopen in de carnavalsoptocht van Didam? Lijkt het je leuk om je eigen bolderkar te ontwerpen, te bouwen en te versieren? Geef je dan nu, samen met je vrienden, op voor het bolderkarrenproject en loop op zondag 3 maart mee in de ‘Mooiste Optocht van de regio’! Op donderdag 13 december is er een informatieavond. Geef je op voor de informatieavond via het mailadres: bolderkaroptocht@gmail.com Na afloop van de presentatie kunnen de bolderkarren ter bruikleen worden meegenomen. Ook wordt er materiaal voor het bouwen van de bolderkar ter beschikking gesteld; denk daarbij aan ballonnen, behangplaksel voor papier-maché, verf, kwasten en hout.

Groep 6 t/m 8 > 1 workshop 13-12-2018 van 18:30 tot 20:00u


Carnavalswagen bouwen

C.V. De 11jes Locatie: Bouwloods C.V. De 11jes Pakopseweg 3, Nieuw-Dijk G. Harmsen gemmaharmsen@hotmail.com | www.11jes.nl

Nieuw-Dijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Vind jij het leuk om eens te zien hoe Carnavalswagens gebouwd worden? En wil je dit zelf ook graag een keer doen? Schrijf je nu in! Je krijgt o.a. een rondleiding langs diverse bouwgroepen en je mag bovenin de Prinsenwagen een kijkje nemen. Na de uitleg over hoe een carnavalswagen tot stand komt mag je zelf aan de slag met materialen in diverse workshops! Leer onder begeleiding hoe je het beste ijzer kunt buigen, hoe je kunt lassen en hoe je vormen van piepschuim kunt maken. Ook mag je zelf een figuur plakken en leer je hoe je het beste kunt schilderen en spuiten.

Groep 6 t/m 8 > 1 workshop 28-12-2018 van 13:30 tot 16:30u


Carnavalswagens kijken

Carnavalsvereniging De Vrolijke Drammers Locatie: Cafetaria De Papegaai Wehlseweg 22, Loil Femke Peters drammersjeugd@gmail.com www.vrolijkedrammers.nl

Loil

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Altijd al willen weten hoe een carnavalswagen gebouwd wordt? Kom dan mee carnavalswagens kijken! Op vrijdagavond 1 februari nemen wij jou mee naar verschillende carnavalsgroepen en krijg jij een kijkje achter de schermen bij enkele grote carnavalswagens! Ontdek wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een carnavalswagen en vraag alles wat je wil weten aan de wagenbouwers! Nieuwsgierig geworden? Geef je op via het mailadres drammersjeugd@gmail.com Verder informatie volgt via de mail.

Groep 6 t/m 8 >

01-02-2019 van 19:00 tot 22:00u


Cello

Muziekschool Oost-Gelderland Locatie: locatie Muziekschool Bergh Plantsoensingel Zuid 36, ‘s-Heerenberg Petra Koekman petra.koekman@muziekschoolog.nl www.muziekschooloostgelderland.nl

‘s-Heerenberg

Maximaal 3 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Kom kennis maken met de cello. We spelen in een groepje, we gaan leuke liedjes spelen en lekker brommen op de lage snaren. Misschien smaakt dit wel naar meer. Als de workshop vol is, schrijf je dan gerust in voor de wachtlijst op www.sjorssportief.nl. Bij voldoende animo zal een nieuwe workshop plaatsvinden.

Groep 2 t/m 8 > 1 workshop 19-11-2018 van 17:00 tot 17:30u


Cello

Kunstwerk! Het Musiater Locatie: Albertusgebouw Raadhuisstraat 3, Didam Nanda van Loon n.van.loon@liemerskunstwerk.nl www.liemerskunstwerk.nl

Didam

Maximaal 3 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Kom kennis maken met de cello. We gaan in een groepje leuke liedjes spelen en lekker brommen op de lage snaren!

Groep 4 t/m 8 > 2 lessen

Les 1: 13-11-2018 van 18:15 tot 18:45u Les 2: 20-11-2018 van 18:15 tot 18:45u


Chocoladeletter

IJs & More Locatie: IJssalon en Chocolaterie Oranjestraat 12, Didam Ronald Amting ijs.more@gmail.com | www.ijsenmore.nl

Didam

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 10,00 Wil jij je eigen chocoladeletter maken van witte, melk of pure chocolade? Je krijgt van ons een schort en je neemt natuurlijk je zelf versierde chocoladeletter na afloop mee naar huis. De workshop duurt ongeveer een half uur.

Groep 4 t/m 8 > Kies een datum en tijd 24-11-2018 van 10:00 tot 10:30u 24-11-2018 van 10:45 tot 11:15u 24-11-2018 van 11:30 tot 12:00u 26-11-2018 van 15:30 tot 16:00u 26-11-2018 van 16:15 tot 16:45u 27-11-2018 van 15:00 tot 15:30u 27-11-2018 van 15:45 tot 16:15u 27-11-2018 van 16:30 tot 17:00u 29-11-2018 van 15:30 tot 16:00u 29-11-2018 van 16:15 tot 16:45u 30-11-2018 van 15:30 tot 16:00u 30-11-2018 van 16:15 tot 16:45u 01-12-2018 van 10:00 tot 10:30u 01-12-2018 van 10:45 tot 11:15u 01-12-2018 van 11:30 tot 12:00u 03-12-2018 van 15:30 tot 16:00u 03-12-2018 van 16:15 tot 16:45u


Clipdance Feelgoodclub Aerofitt Didam Locatie: Feelgoodclub Aerofitt Hengelderweg 18, Didam Euphra euphra@aerofitt.nl | www.aerofitt.nl

Didam

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Clipdance

Op speelse wijze leren kinderen de beginselen van aerobics en kunnen ze natuurlijk lekker dansen op de laatste hits.

Groep 6 t/m 8 > 3 weken op rij Alleen voor meiden Start: 06-11-2018 van 17:30 tot 00:00u

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Dance4Kids

Op speelse wijze leren kinderen de beginselen van aerobics en kunnen ze natuurlijk lekker dansen op de laatste hits.

Groep 1 en 2 > 3 weken op rij Alleen voor meiden

Start: 10-11-2018 van 09:45 tot 10:45u

Groep 4 t/m 7 > 3 weken op rij Start: 10-11-2018 van 10:45 tot 11:40u


Dans | HipHop Boys Only Dansschool DanCin Locatie: Dansstudio DanCin Zed dam Gerrit Varwijkplein 24, Zeddam Cindy Veurink info@dansschool-dancin.nl | www.dansschool-dancin.nl Maximaal 5 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

DanCin Friends Kom in de week van 21 t/m 26 januari gratis lessen uitproberen @ Dansschool DanCin. Bekijk onze locaties en het lesrooster op onze website www.dansschool-dancin.nl

Groep 1 t/m 8 > 1 proefles 21-01-2019 van 19:00 tot 20:00u

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

HipHop Boys Only

Een dansgroep alleen voor jongens! Leer de coolste moves op de nieuwste muziek.

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 06-11-2018 van 18:30 tot 19:30u 13-11-2018 van 18:30 tot 19:30u


Dans - Gym | Gym Sportvereniging Margriet Locatie: Sportvereniging Margriet Luijnhorststraat 10B, Didam Erna Harmsen | ernaharmsenmargriet@ziggo.nl www.gymverenigingmargriet.nl

Didam

Maximaal 5 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Dans - Gym

Wil je op zaterdagochtend eens lekker dansen en gymmen in onze dansstudio en gymzaal? Dan ben je van harte welkom bij sportvereniging Margriet bij de Dancetiek voor de leeftijd van 4 tot en met 6 jaar. De leiders Laura en Jytte hebben er al zin in! Graag tot dan!

Groep 1 en 2 > 3 weken op rij

Start: 10-11-2018 van 09:00 tot 10:00u Locatie: Dansstudio Margriet Dijksestraat Dijksestraat 12, Didam

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Gym voor meiden

Wil je eens lekker bewegen op de toestellen en een gezellig spelletje doen? Dan ben je van harte welkom bij sportvereniging Margriet. De leiders hebben er al zin in! Graag tot dan!

3 weken op rij > Meiden > Kies:

Start: 08-11-2018 van 17u tot 18u > Groep 2 & 3 Start: 07-11-2018 van 17:00 tot 18:00u > Groep 4 Start: 07-11-2018 van 18:00 tot 19:00u > Groep 5 Start: 08-11-2018 van 18:00 tot 19:00u > Groep 6 Start: 07-11-2018 van 19u tot 20u > Groep 7 & 8 Start: 08-11-2018 van 19:00 tot 20:00u > Groep 8


Dansen

Dansvereniging Rhythm Locatie: EHBO Gebouw ‘s-Heerenberg Zeddamseweg 77a, ‘s-Heerenberg Chantal Kock info@dv-rhythm.nl | www.dv-rhythm.nl

‘s-Heerenberg

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Wij zijn een dansvereniging gevestigd in ‘s-Heerenberg, gericht op garde en showdanssport. Een dansseizoen loopt van april tot april (instromen kan het hele jaar). Ieder jaar maken wij 2 dansen een garde en een showdans, hiermee draaien wij diverse wedstrijden en geven wij demonstraties. Naast het maken van de dansen zijn wij ook bezig met acrobatiek en lenigheid. Wil je een keer een proefles meedoen, meld je dan bij ons aan.

Groep 1 t/m 8 > Kies een datum 07-11-2018 van 16:45 tot 17:30u 14-11-2018 van 16:45 tot 17:30u 21-11-2018 van 16:45 tot 17:30u

Eventuele Bijzonderheden: Alle leeftijdsgroepen hebben een eigen trainings--uur. Het is raadzaam om af te stemmen wanneer je het best kan komen meedoen.


Dansen

Let’s Dance Dansvereniging Beek Locatie: Het Rondeel Schoolstraat 29, Beek Marcel Derksen marcel@letsdancebeek.nl | www.letsdancebeek.nl

Beek

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Wij zijn altijd opzoek naar enthousiaste meiden en jongens die willen komen dansen. Je mag komen mee trainen in je eigen leeftijdscategorie. Wij dansen up tempo met acrobatiek. Let’s dance is aangesloten bij de DFN en dansen in elk seizoen enkele wedstrijden met de minioren, junioren, jeugd en hoofdklasse. Daarnaast hebben we met de dansvereniging verschillende optredens tijdens het dansseizoen. Bijvoorbeeld tijdens carnavalsactiviteiten, een braderie of de kermis.

Groep 2 t/m 4 > Kies een datum 25-04-2019 van 17:00 tot 18:00u 09-05-2019 van 17:00 tot 18:00u

Groep 5 t/m 7 > Kies een datum 25-04-2019 van 18:00 tot 19:00u 09-05-2019 van 18:00 tot 19:00u

Groep 8 > Kies een datum 25-04-2019 van 19:00 tot 20:00u 09-05-2019 van 19:00 tot 20:00u


Digitalisering

Stichting Jongeren Digitaal Locatie: Basisschool Het Rondeel Schoolstraat 29, Beek (Montferland) Marian Trommelen m.j.trommele@gmail.com | www.jongerendigitaal.com

Beek

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit kost â‚Ź 16,00 Wil je zelf je computerspelletjes maken? Wil je je eigen robot maken? Dat leer je bij Jongeren Digitaal. Eens in de veertien dagen komen we bij elkaar en dan gaan we samen aan de slag. We beginnen met het programmeren van een robot op het scherm (virtuele robot). Hij moet een circuit afleggen, dingen pakken, ergens anders neerzetten, strepen op de vloer zetten en obstakels vermijden. We beginnen eenvoudig en maken het steeds ingewikkelder voor de robot. Maar daarmee wordt het programmeren ook steeds lastiger. Dat doen we in een serie van vier workshops. We sluiten af met een demonstratie, waarbij je aan anderen kunt laten zien hoe goed jouw robot is.

Groep 6 t/m 8 > 4 lessen

Les 1: 10-01-2019 van 14:30 tot 16:30u Les 2: 24-01-2019 van 14:30 tot 16:30u Les 3: 07-02-2019 van 14:30 tot 16:30u Les 4: 21-02-2019 van 14:30 tot 16:30u Je neemt je eigen i-pad / tablet of laptop en je hebt een eigen e-mail adres.


Drum- & Slagwerk | Accordeon Muziekschool Oost-Gelderland Locatie: locatie Muziekschool Bergh ‘s-Heerenberg Plantsoensingel Zuid 36, ‘s-Heerenberg Petra Koekman | petra.koekman@muziekschoolog.nl www.muziekschooloostgelderland.nl Maximaal 4 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Drum- & Slagwerk

Vind jij drummen ook zo cool? Er is nog veel meer slagwerk. Kom naar deze drum- & slagwerk workshop en ontdek de vele mogelijkheden. Als de workshop vol is, schrijf je dan gerust in voor de wachtlijst op www.sjorssportief.nl. Bij voldoende animo zal een nieuwe workshop plaatsvinden.

Groep 5 t/m 8 > 1 workshop 24-11-2018 van 14:00 tot 14:45u

Maximaal 4 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Muziek

Kom kennis maken met de accordeon We gaan de accordeon helemaal verkennen. Wat zit er allemaal op? Wat kun je er allemaal mee doen? Hoe hoog en laag kan hij? En we gaan een liedje leren spelen. Als de workshop vol is, schrijf je dan gerust in voor de wachtlijst op www.sjorssportief.nl. Bij voldoende animo zal een nieuwe workshop plaatsvinden.

Groep 5 t/m 8 > 1 workshop 22-11-2018 van 18:30 tot 19:00


Dwarsfluit

Kunstwerk! Het Musiater Locatie: Albertusgebouw Raadhuisstraat 3, Didam Nanda van Loon n.van.loon@liemerskunstwerk.nl www.liemerskunstwerk.nl

Didam

Maximaal 4 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Altijd al een keer dwarsfluit willen spelen? Geef je dan op voor de kennismakingslessen! In drie lessen leer je de basishouding en technieken, waardoor je zelf al een aantal liedjes kan spelen en ervaar je hoe het is om op dit prachtige instrument muziek te maken.

Groep 4 t/m 8 > 3 weken op rij > Kies een start Start: 07-11-2018 van 16:30 tot 17:00u Start: 07-11-2018 van 18:00 tot 18:45u Start: 05-06-2019 van 18:00 tot 18:45u


EHBO

Jeugd EHBO ‘s-Heerenberg - Stokkum Locatie: Clubgebouw Jeugd EHBO Zeddamseweg 77a, ‘s-Heerenberg Jan Esselink jan.esselink@hotmail.com www.ehbosheerenbergstokkum.nl

‘s-Heerenberg

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Wel eens van Jeugd EHBO gehoord? Dit is EHBO voor jeugd in de leeftijd van 11 t/m 16 jaar. EHBO is de afkorting voor Eerste Hulp Bij Ongelukken. Ongelukken gebeuren overal, ook in jouw buurt, het is daarom goed dat ook jij andere mensen leert helpen in nood. Je vader die zich in de vinger zaagt, je moeder die zich brandt aan de koffiepot of je vriendje die een been breekt als hij van de fiets valt. Zij hebben dan jouw hulp nodig! Je leert helpen bij kleine ongelukken, maar ook MENSENLEVENS REDDEN. Je leert heel veel bij de Jeugd EHBO , maar doet ook veel. Er staat heel wat op het programma! Slachtoffer spelen, helpen bij evenementen, houden van spel- en ook feestavonden en meer.

Groep 7 en 8 > Kies een datum 06-11-2018 van 18:30 tot 20:00u 13-11-2018 van 18:30 tot 20:00u 20-11-2018 van 18:30 tot 20:00u


11-stratentocht

Jeugdwerk Nieuw-Dijk Locatie: De Meikever Smallestraat 42, Nieuw-Dijk Anja Kluitman anja.kluitman@kpnmail.nl www.jeugdwerknieuwdijk.com

Nieuw-Dijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit kost € 2,00 Skeeler evenement voor kinderen van de basisschool + voortgezet onderwijs leerjaar 1 + 2. Het dorp wordt omgetoverd in “de provincie Friesland”, de straten krijgen de namen van de elf Friese steden. Natuurlijk zal er op meerdere plaatsen weer “geklûnd” moeten worden. Onderweg zijn elf controleposten opgesteld, waar de deelnemers een stempel op hun deelnemerskaart krijgen. Zijn alle elf stempels verzameld, dan krijgt iedere deelnemer bij de finish een elfstratenkruis.

Groep 1 t/m 8 > 1 proefles 31-03-2019 van 10:30 tot 12:30u


Freerunning

Sportvereniging Margriet Locatie: Sportvereniging Margriet Luijnhorststraat 10B, Didam Erna Harmsen ernaharmsenmargriet@ziggo.nl www.gymverenigingmargriet.nl

Didam

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Wil je op zaterdagmiddag eens lekker freerunnen? Dan ben je van harte welkom bij sportvereniging Margriet bij de workshop Freerunning in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. De leiders hebben er al zin in! Graag tot dan!

Groep 3 t/m 8 > 2 proeflessen

Les 1: 10-11-2018 van 14:00 tot 15:00u Les 2: 17-11-2018 van 14:00 tot 15:00u


Gitaar

Kunstwerk! Het Musiater Locatie: Albertusgebouw Raadhuisstraat 3, Didam Nanda van Loon n.van.loon@liemerskunstwerk.nl www.liemerskunstwerk.nl

Didam

Maximaal 4 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis In deze cursus leer je hoe je de gitaar vast moet houden en hoe je erop moet spelen. Aan het einde van de cursus kun je een paar eenvoudige liedjes en een paar akkoorden spelen.

Groep 4 t/m 8 > 3 weken op rij Start: 06-11-2018 van 18:15 tot 19:00u

Groep 4 t/m 6 > 3 weken op rij Start: 09-11-2018 van 18:00 tot 18:30u

Groep 5 t/m 7 > 3 weken op rij Start: 08-02-2019 van 18:00 tot 18:30u


Gymnastiek- Turnen | Kleutergym Gymnastiekvereniging ‘t Peeske Locatie: Sporthal ‘t Peeske Kolkstedeweg 5a, Beek (Montferland) Miranda Scholten | activiteiten@gvpeeske.nl www.gymnastiekverenigingpeeske.nl

Beek

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Gymnastiek/Turnen voor meiden

Vind jij turnen ook leuk? Dan zijn wij op zoek naar jou. Wij hebben een turngroep voor meisjes, iedereen turnt op haar eigen niveau op toestellen natuurlijk. Wij organiseren ook altijd een leuke wedstrijd, turnkamp, sinterklaasfeest, een spectaculaire show en nog veel meer.

Groep 3 > Kies een datum 08-12-2018 van 09:45 tot 10:45u 02-02-2019 van 09:45 tot 10:45u

Groep 4 t/m 6 > Kies een datum 08-12-2018 van 11:00 tot 12:00u 02-02-2019 van 11:00 tot 12:00u

Groep 7 en 8 > Kies een datum

08-12-2018 van 12:00 tot 13:00u 02-02-2019 van 12:00 tot 13:00u Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Kleutergym

Vind jij het leuk om lekker te bewegen en kun je niet stilzitten? Wij nodigen jou uit om een keer mee te doen met de peuter/kleuter les waar wij veel aandacht geven aan de motoriek. Zelfs het Nijntje Beweegdiploma kun je halen. De gym is voor jongens en meisjes vanaf 3,5 jaar.

Groep 1 en 2 > Kies een datum 08-12-2018 van 09:45 tot 10:45u 02-02-2019 van 09:45 tot 10:45u


Halloween Dansworkshop

Dansschool DanCin Jongerencentrum Finally bij het Barghse Huus Willem van den Berghstraat 1, ‘s-Heerenberg Cindy Veurink info@dansschool-dancin.nl www.dansschool-dancin.nl

‘s-Heerenberg

Maximaal 20 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 2,00 Vrijdag 2 november is het weer tijd voor onze jaarlijkse Halloween Dans Workshop. Een avond vol gezelligheid, leuke dansjes, iets lekkers en natuurlijk is ons doel weer om de ouders die na afloop mogen komen kijken te laten schrikken! Je mag verkleed komen. Neem je vrienden en vriendinnen mee! Start workshop 18.30uur Einde workshop 20.00uur Publiek naar binnen 19.45uur Locatie: Finally ’s-Heerenberg Leeftijd vanaf 6 jaar.

Groep 2 t/m 8 > 1 proefles 02-11-2018 van 18:30 tot 20:00u


Handbal Instuif | Schoolhandbaltoernooi Handbalvereniging OBW Locatie 1: Lentemorgen 3, Zevenaar Locatie 2: Martinusweg 29, Herwen Robin Lendering handbal@obw.nl | www.obw.nl

Zevenaar

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Handbal Instuif

Voor alle jongens en meisjes van Zevenaar, Rijnwaarden, Montferland en omgeving organiseert handbalvereniging OBW handbalinstuiven. Tijdens deze sportieve en gezellige activiteit kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar vrijblijvend kennis maken met de handbalsport. Dit wordt gedaan onder enthousiaste begeleiding van onze jeugdtrainers.

Groep 3 t/m 8 > Locatie 1 > 2 lessen Les 1: 09-02-2019 van 09:00 tot 10:30u Les 2: 16-02-2019 van 09:00 tot 10:30u

Groep 3 t/m 8 > Locatie 2 > 1 proefles 23-02-2019 van 09:00 tot 10:30u

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Schoolhandbaltoernooi

Kom samen met de meisjes uit klas 6,7 en 8 handballen tegen andere basisscholen. Gaan jullie ervandoor met de winst? OBW handbal organiseert het schoolhandbaltoernooi dit jaar ook voor meisjes groep 6,7 en 8. Doe mee met jouw klas en wordt het beste schoolhandbalteam van de gemeente Zevenaar ĂŠn Montferland.

Groep 6 t/m 8 > Kies een datum Meiden: 13-02-2019 van 15:00 tot 19:00u Jongens: 20-02-2019 van 15:00 tot 19:00u


Hardlopen & Yoga

Judith | Yoga | Shiatsu Locatie: Parkeerplaats ‘t Peeske Peeskesweg 12, Beek Judith Reuling judith.yoga.shiatsu@gmail.com www.judith-yoga-shiatsu.nl

Beek

Maximaal 20 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 7,50 Heerlijk buiten aan de slag met een echte hardlooptrainer en yogadocente. We gaan allerlei oefeningen doen waardoor je lekker in beweging komt. Met leuke spelvormen en uitdagende yogaoefeningen breng je je lichaam lekker in beweging. Even uit de schoolbanken en in de natuur!

Groep 5 t/m 8 > Kies een datum 16-11-2018 van 15:00 tot 16:00u 08-03-2019 van 15:00 tot 16:00u

Samenwerking tussen Jeroen Reintjes Sports en Judith | Yoga | Shiatsu


HipHop

Feelgoodclub Aerofitt Didam Locatie: Feelgoodclub Aerofitt Hengelderweg 18, Didam Euphra euphra@aerofitt.nl | www.aerofitt.nl

Didam

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Hiphop is een culturele beweging, vooral bekend als muziekstijl. Ze is ontstaan in de jaren zeventig in New York, en dan voornamelijk in de arme wijk The Bronx, die destijds bewoond werd door vooral Afro-Amerikanen en latino’s. Op speelse wijze lekker dansen op de laatste hits.

Groep 3 t/m 5 > 3 weken op rij Alleen voor meiden Start: 06-11-2018 van 16:30 tot 17:25u


Hockey

Hockey Vereniging Zevenaar Locatie: Hockey Vereniging Zevenaar Hengelder 3, Zevenaar Vincent Verhoeven tuplencursus@hvz.info.nl | www.hvz.info

Zevenaar

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Voor alle jongens en meisjes van Zevenaar en omgeving organiseert Hockey Vereniging Zevenaar (HVZ) ook dit jaar weer de Tulpencursus. Tijdens deze introductiecursus kunnen kinderen die dit jaar 5 jaar of ouder worden, 3 keer vrijblijvend kennismaken met de hockeysport. Dit alles gebeurt onder de enthousiaste begeleiding van de spelers van de eerste Heren- en Dames hockeyteams. Meld je nu aan !

Groep 1 t/m 8 > 3 proeflessen

Les 1: 30-03-2019 van 09:30 tot 10:30u Les 2: 30-03-2019 van 09:30 tot 10:30u Les 3: 30-03-2019 van 09:30 tot 10:30u


Judo

Sport-4-You Locatie: Laco sportcentrum Oude Doetinchemseweg 43, ‘s-Heerenberg Frank van den Berg frankenstijn87@gmail.com | www.sport-4-you.nl

‘s-Heerenberg

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Judo is een sport waarbij je lekker mag stoeien met elkaar. Belangrijk hierbij is dat je jezelf en anderen geen pijn doet. De Sport is goed voor de weerbaarheid en zelfvertrouwen van kinderen.

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 06-11-2018 van 17:00 tot 18:00u 13-11-2018 van 17:00 tot 18:00u 20-11-2018 van 17:00 tot 18:00u 27-11-2018 van 17:00 tot 18:00u 04-12-2018 van 17:00 tot 18:00u 11-12-2018 van 17:00 tot 18:00u 18-12-2018 van 17:00 tot 18:00u 08-01-2019 van 17:00 tot 18:00u 15-01-2019 van 17:00 tot 18:00u 22-01-2019 van 17:00 tot 18:00u 29-01-2019 van 17:00 tot 18:00u


Jump & Playball

Sportvereniging Margriet Locatie: Sportvereniging Margriet Luijnhorststraat 10B, Didam Erna Harmsen ernaharmsenmargriet@ziggo.nl www.gymverenigingmargriet.nl

Didam

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Wil je op vrijdagmiddag eens lekker springen op de trampolines en een balspel spelen? Dan ben je van harte welkom bij sportvereniging Margriet bij de jump en playball voor de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar. De leiders hebben er al zin in! Graag tot dan

Groep 5 t/m 8 > 2 proeflessen Alleen voor jongens

Les 1: 30-11-2018 van 17:00 tot 18:00u Les 2: 14-12-2018 van 17:00 tot 18:00u


Karate

Sport-4-You Locatie: Laco sportcentrum Oude Doetinchemseweg 43, ‘s-Heerenberg Frank van den Berg frankenstijn87@gmail.com | www.sport-4-you.nl

‘s-Heerenberg

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Karate is een sport waarbij je leert om op een goede manier te schoppen en stoten. Belangrijk hierbij is dat je jezelf en anderen geen pijn doet. De sport is goed voor de weerbaarheid en zelfvertrouwen van kindere

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 12-11-2018 Tijdstip volgt later 19-11-2018 Tijdstip volgt later 26-11-2018 Tijdstip volgt later 03-12-2018 Tijdstip volgt later 10-12-2018 Tijdstip volgt later 17-12-2018 Tijdstip volgt later 07-01-2019 Tijdstip volgt later 14-01-2019 Tijdstip volgt later 21-01-2019 Tijdstip volgt later 28-01-2019 Tijdstip volgt later


Keyboard | Piano Kunstwerk! Het Musiater Locatie: Het Albertusgebouw Raadhuisstraat 3, Didam Nanda van Loon | n.van.loon@liemerskunstwerk.nl www.liemerskunstwerk.nl

Didam

Maximaal 4 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Keyboard

Maak kennis met het keyboard met gave geluiden en drumbeats. Ed Sheeran, Armin van Buuren, Despacito, de Top40 en dance muziek, alles is mogelijk. Je hoeft geen noten te kunnen lezen om te beginnen met keyboard spelen.

Groep 4 t/m 8 > 2 lessen

Les 1: 25-01-2019 van 17:15 tot 18:00u Les 2: 01-02-2019 van 17:15 tot 18:00u

Groep 4 t/m 8 > 2 lessen

Les 1: 25-01-2019 van 18:00 tot 18:45u Les 2: 01-02-2019 van 18:00 tot 18:45u Maximaal 2 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Piano

Grijp je kans en ontdek hoe leuk het is om zelf piano te spelen. Iedereen kan het leren. In 3 lessen leer je de basis en kun je al liedjes spelen.

Groep 4 t/m 8 > 3 weken op rij Kies een start Start: 12-11-2018 van 14:30 tot 15:00u Start: 12-11-2018 van 15:00 tot 15:30u Start: 12-11-2018 van 15:30 tot 16:00u


Kickboksen

Selfdefence4all Locatie 1: Schoolstraat 2, ‘s-Heerenberg Didam Locatie 2: Polstraat 62, Didam ‘s-Heerenberg Peter Knoop info@selfdefence4all.com | www.selfdefence4all.com

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Tijdens onze kickbokslessen stimuleren we kinderen op een speelse manier om het beste in zichzelf naar boven te halen. Voor de jeugd tot en met 13 jaar hebben we een kickboksjeugdgroep opgezet. Bij deze trainingen leer je samen met een partner verschillende stoot-, trap en knietechnieken uit de Oosterse vechtsport. Leef je uit tijdens het kickboksen! Het is niet alleen leuk maar het draagt ook bij aan zelfbeheersing, zelfverdediging en een toename van je zelfvertrouwen.

Groep 1 t/m 8 > Locatie 1 > 3 weken op rij Start: 06-11-2018 van 18:00 tot 19:00u Start: 09-11-2018 van 18:00 tot 19:00u Start: 08-01-2019 van 18:00 tot 19:00u Start: 11-01-2019 van 18:00 tot 19:00u

Groep 1 t/m 8 > Locatie 2 > 3 weken op rij Start: 05-11-2018 van 14:45 tot 15:45u Start: 07-01-2019 van 14:45 tot 15:45u


Klarinet | Muziekkriebels Muziekschool Oost-Gelderland Locatie: locatie Muziekschool Bergh ‘s-Heerenberg Plantsoensingel Zuid 36, ‘s-Heerenberg Petra Koekman | petra.koekman@muziekschoolog.nl www.muziekschooloostgelderland.nl Maximaal 4 inschrijvingen op deze activiteit en dit is gratis

Klarinet

Lijkt het je leuk om klarinet te spelen? Kom dan naar deze workshop. Als de workshop vol is, schrijf je dan gerust in voor de wachtlijst op www.sjorssportief.nl. Bij voldoende animo zal een nieuwe workshop plaatsvinden.

Groep 5 t/m 8 > 1 workshop 24-11-2018 van 14:45 tot 15:30u

Maximaal 10 inschrijvingen op deze activiteit en dit is gratis

Muziekkriebels

Houd je van samen muziek maken? Bij ons leer je spelen op ukelele, mondharmonica, blokfluit, boomwhackers en ander klein slagwerk. En natuurlijk zingen en dansen we ook heel veel. Kom vrijblijvend 3 x met ons meedoen.

Groep 5 > 3 weken op rij

Start: 12-11-2018 van 16:00 tot 16:50u


Kleuterdans

Muziekschool Oost-Gelderland Locatie: locatie Muziekschool Bergh Plantsoensingel Zuid 36, ‘s-Heerenberg Petra Koekman petra.koekman@muziekschoolog.nl www.muziekschooloostgelderland.nl

‘s-Heerenberg

Maximaal 5 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Kleuters zijn speels en nieuwsgierig. Zij hebben een grote fantasie en veel bewegingsenergie. Kleuterdans speelt daar op in. Door de verhaaltjes in de les, het gebruik van vertellende muziek, improvisatieopdrachten (bv. sprookjes, dieren of poppen) en het aanleren van de allereerste danspassen wordt de kleuter spelenderwijs bewust gemaakt van lichaam, houding, muzikaliteit en ruimtegebruik.

Groep 1 > 3 weken op rij

Start: 13-11-2018 van 15:30 tot 16:15u


Knutselen Ineke van Geemen Locatie: Albertusgebouw Kerkstraat 47, Didam Ineke van Geemen inekeemail@gmail.com | www.ineke.vangeemen.com

Didam

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 5,00

Aardbol maken

Maak samen met Ineke een mooie aardbol van papier en ijzerdraad! Je mag zelf kiezen wat er allemaal rond de aarde vliegt, daar mag je je eigen fantasie bij gebruiken. Maak samen met Ineke een creatieve aardbol en laat van alles rond de aarde vliegen en gebruik je eigen fantasie! Neem zelf een schaar, tekenspullen en stiften mee!

Groep 5 t/m 8 > 3 weken op rij Start: 07-03-2019 van 15:30 tot 16:30u

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 5,00

Lente

Maak samen met Ineke een knutsel die past bij de lente. Maak een mooie kleurrijke zon van een papieren bord en gekleurd papier! Verder mag je nog veel eigen fantasie gebruiken voor het versieren van de zon en plateau. Ga creatief aan de slag met papier en leef je uit met leuke fantasie tekeningen, die in de zonknutsel mogen worden geplaatst. Neem zelf een schaar, tekenspullen en stiften mee!

Groep 4 t/m 8 > 3 weken op rij Start: 09-05-2019 van 15:30 tot 16:30u


Knutselen Ineke van Geemen Locatie: Albertusgebouw Kerkstraat 47, Didam Ineke van Geemen inekeemail@gmail.com | www.ineke.vangeemen.com

Didam

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 5,00

Met beweging en een draaitechniek!

Ga met Ineke een bijzonder knutsel maken, dat kan bewegen, door een draaitechniek te maken. Je mag zelf kiezen wat voor figuur je wilt laten draaien!! Je mag zelf een bewegende knutsel maken met een draaitechniek. Je mag zelf kiezen welke invulling je eraan wilt geven. Zoek je een creatieve uitdaging? Schrijf je dan snel in. Neem zelf een stevige schaar, tekenspullen en stiften mee! Wil je eens wat anders knutselen met techniek? Schrijf je dan snel in!

Groep 5 t/m 8 > 3 weken op rij Start: 15-11-2018 van 15:30 tot 16:30u

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 5,00

Ruimtelijk beeld met karton en draad!

Maak samen met Ineke een creatief ruimtelijk staand beeld van karton en gekleurd draad! Je mag als een echte Kunstenaar aan het werk om een mooi beeld te maken. Met karton, draad en kleur, ga je een ruimtelijk beeld maken vanuit geometrische vormen. Ben je creatief en wil je eens wat meer uitdaging om een mooi en kunstzinnig beeld te maken? Schrijf je dan snel in!

Groep 5 t/m 8 > 3 weken op rij Start: 04-04-2019 van 15:30 tot 16:30u


Korfbal

DLKV Locatie: Sportveld achter Liemers college Dijksestraat 12, Didam Sanne van der Knijff sannek40@hotmail.com | www.dlkv.nl

Didam

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Ben je sportief en vind je het leuk om met jongens en meisjes van je eigen leeftijd samen te sporten? Dan is korfbal ĂŠcht wat voor jou! Je traint de techniek en de tactiek en de conditie krijg je er vanzelf bij. Met korfbal kun je in het voor en najaar lekker buiten sporten en in de winter aangenaam binnen korfballen. Op woensdagmiddag 29 mei 2019 organiseren wij het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi voor groep 3 t/m 8. Voorafgaand aan dit toernooi kun je weer 2 avonden komen trainen!

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 15-05-2019 van 18:15 tot 19:15u 22-05-2019 van 18:15 tot 19:15u

Kangoeroe Klup > Groep 1 t/m 4

Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op! Zij leren te bewegen en samenspelen door verschillende spelvormen. De trainingen zijn nog niet gericht op het aanleren van korfbaltechnieken, maar de spelers en speelsters worden wel voorbereid op het spelen van wedstrijdjes.


Majorette

Drumfanfare- en Majorettekorps Loil-Vooruit Locatie: Lara Party Centrum Wehlseweg 34, Loil Didam Martine Banziger Martinebanziger@gmail.com | www.loil-vooruit.nl/

Loil

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Majorettegroep Loil Vooruit bestaat ruim 60 jaar en heeft zo’n 20 enthousiaste leden, waardoor het een gezellige en sportieve groep is. Wij Majorettes verzorgen vele optredens o.a. tijdens: Koningsdag, Schuttersfeest/concours, Sinterklaas en natuurlijk majorette wedstrijden. Hou je van bewegen, of misschien al wel van dansen en lijkt het je leuk om het eens een x te proberen, of wil je eerst een x komen kijken, je bent van harte welkom! We oefenen op de Maandagavond en donderdagavond(Afh. van je leeftijd) in Loil en nieuw dijk, onder leiding van onze instructrices Martine en Marcha. Tot gauw.

Groep 2 t/m 8 > Kies een datum Alleen voor meiden 12-11-2018 van 18:00 tot 20:00u 19-11-2018 van 18:00 tot 20:00u 26-11-2018 van 18:00 tot 20:00u 10-12-2018 van 18:00 tot 20:00u


Musical

Vaye Musicaltheater Locatie: Albertusgebouw Raadhuisstraat 3, Didam Elène Vaye aanmelden@vaye.nl | www.vaye.nl

Didam

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Ontdek de Ster in jezelf! Houd jij ook zo van zingen, dansen en toneel? Doe je dat het liefst de hele dag en zou je willen stralen op een echt podium in het theater? Kom dan meedoen met musicalles! Plezier en ontwikkeling staan bij Vaye Musicaltheater centraal. Iedereen krijgt de kans om zichzelf op een creatieve en leuke manier te ontplooien in een veilige omgeving. We kijken naar ieders individuele aanleg en stimuleren dit talent optimaal. Ook het teamspel is belangrijk: Samen met leeftijdsgenootjes krijg je van professionele docenten les en ontwikkel je meer lef en zelfvertrouwen!

Groep 1 t/m 8

Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!


Muziek

Drumfanfare- en Majorettekorps Loil-Vooruit Locatie: Lara Party Centrum Wehlseweg 34, Loil Didam J.B.M. Schlief secretaris@loil-vooruit.nl | www.loil-vooruit.nl/

Loil

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Heb je altijd al eens muziek willen maken, of lijkt het je leuk om dit eens te proberen... Kom dan eens bij ons luisteren/kijken. Trompet, bariton, lyra of kleine trom?? Je bent van harte welkom(!) bij Drumfanfare Loil-Vooruit. Met ruim 50 leden al meer dan 60 jaar een gezellige muzikale vereniging in Loil, en... met optredens ver daarbuiten. Nieuwsgierig? Bekijk dan onze site voor alle info’s. Loil-Vooruit.nl. Er staat al een instrument voor je klaar. . Oh ja, En via de” meedoen in Montferland” regeling, is het voor eenieder betaalbaar.

Groep 6 t/m 8 > Kies een datum 13-11-2018 van 19:30 tot 21:45u 20-11-2018 van 19:30 tot 21:45u 27-11-2018 van 19:30 tot 21:45u 18-12-2018 van 19:30 tot 21:45u


Muziek - De wereld rond

Muziekvereniging Volharding Beek Locatie: Gildehuis Sint Jan Sint Jansgildestraat 31, Beek Remco Peters remcopeters@volharding-beek.nl www.volharding-beek.nl

Beek

Maximaal 8 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Ga mee op reis in de wereld van muziek! In vier workshops gaan we op zoek naar de oorsprong van verschillende instrumenten, maken we muziek met ons eigen lichaam en gebruiken we alledaagse voorwerpen om geluid te maken. Natuurlijk gaan we ook aan de slag met echte instrumenten: de djembÊ uit West-Afrika, een tuba uit Duitsland, conga’s uit Zuid-Amerika, de saxofoon uit Frankrijk en nog veel meer! Reis je met ons mee?

Groep 3 t/m 7 > 4 lessen

Les 1: 19-11-2018 van 18:30 tot 19:15u Les 2: 10-12-2018 van 18:30 tot 19:15u Les 3: 07-01-2019 van 18:30 tot 19:15u Les 4: 18-02-2019 van 18:30 tot 19:15u


MuziKidz

Harmonie Crescendo Locatie: Zalencentrum de Gracht Marktstraat 1, ‘s-Heerenberg Edmond Velthausz (secretaris) info@harmoniecrescendo.nl www.harmoniecrescendo.nl

‘s-Heerenberg

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Kom jij ook GRATIS muziek spelen bij Harmonie Crescendo? We gaan jullie dingen laten zien, horen en doen, zoals het zelf uitproberen van verschillende instrumenten. Dirigente Henrite Rusch belooft van de lessen een echt feestje te maken. We gaan een MUZIKIDZ -orkest vormen en als we ons best doen kunnen we zelfs een keer optreden tijdens een concert van Harmonie Crescendo. De lessen zijn gratis; alleen instrumenthuur kost € 5 per maand. Je mag ook een eigen instrument meebrengen.

Groep 5 en 6 > 3 weken op rij

Start: 15-11-2018 van 18:00 tot 18:45u


Piano & Cello

Duo Celliano Locatie: Duo Celliano Villersgengske 13, ‘s-Heerenberg Renata Karasiak renata@duocelliano.nl www.duocelliano.nl

‘s-Heerenberg

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Muziek maken is fijn. Het maakt je blij. En het is ook stoer en knap als je zelf muziek kunt maken. In twee gratis lessen van 30 min. leer je kennis maken met de piano of de cello en kun je al een liedje spelen. We doen spelletjes met klank en ritme en spelen samen. Schrijf je gauw in want dit is je kans!

Groep 3 t/m 8

Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!


Rugby

ZRC De Duuvels Locatie: Sportpark Hengelder ZRC De Duuvels Marconistraat 12, Zevenaar Wouter Duim zrcduuvels@gmail.com | www.duuvels.nl

Zevenaar

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Het beeld dat rugby alleen maar door grote sterkte jongens wordt gespeeld is onjuist. Het maakt bij rugby niet uit of je nu een jongen of een meisje bent, of je nu lang bent of heel erg klein, zelfs niet of je wat dikker of juist wat dunner bent. Rugby is voor iedereen! Bovendien is het gewoon leuk bij de Duuvels, door een combinatie van sport, spel, plezier en teambuilding. Je bent van harte welk

Groep 3 t/m 8 > 3 weken op rij Start: 09-11-2018 van 19:00 tot 20:00u


Saxofoon

Muziekschool Oost-Gelderland Locatie: locatie Muziekschool Bergh Plantsoensingel Zuid 36, ‘s-Heerenberg Petra Koekman petra.koekman@muziekschoolog.nl www.muziekschooloostgelderland.nl

‘s-Heerenberg

Maximaal 4 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Altijd al eens op een saxofoon willen blazen, dan is er nu de kans om dat ook te doen. Kom dan naar deze workshop. Als de workshop vol is, schrijf je dan gerust in voor de wachtlijst op www.sjorssportief.nl. Bij voldoende animo zal een nieuwe workshop plaatsvinden.

Groep 5 t/m 8 > 1 workshop 24-11-2018 van 14:00 tot 14:45u


Sint & Pietendans + Intocht

Dansschool DanCin Locatie: Dorpshuis Zeddam Zed dam Gerrit Varwijkplein 25, Zeddam Cindy Veurink info@dansschool-dancin.nl | www.dansschool-dancin.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Kom op zondag 18 november met ons dansen op de leukste Sinterklaasliedjes! Ook Sinterklaas en een paar pieten komen bij ons kijken! Kom jij ook?

Groep 1 t/m 8

18-11-2018 van 13:00 tot 15:00u


Slagwerk

Kunstwerk! Het Musiater Locatie: Albertusgebouw Raadhuisstraat 3, Didam Nanda van Loon n.van.loon@liemerskunstwerk.nl www.liemerskunstwerk.nl

Didam

Maximaal 3 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Lijkt het je leuk om te leren trommelen, te drummen of misschien wel op een xylofoon te spelen? Dan is dit iets voor jou! Op donderdag 8 en 15 november 2018 zullen er slagwerklessen gegeven worden, waarbij je kan kennismaken met deze instrumenten. Tijdens deze twee lessen zullen jullie op een drumstel mogen spelen en zal je geleerd worden hoe het notenschrift gebruikt kan worden om ritmes te spelen.

Groep 4 t/m 8 > 2 lessen

Les 1: 08-11-2018 van 18:30 tot 19:15u Les 2: 15-11-2018 van 18:30 tot 19:15u

Groep 4 t/m 8 > 2 lessen

Les 1: 26-06-2019 van 14:00 tot 14:45u Les 2: 03-07-2019 van 14:00 tot 14:45u


Sport & Spel

Gymnastiekvereniging ‘t Peeske Locatie: Sporthal ‘t Peeske Kolkstedeweg 5a, Beek (Montferland) Miranda Scholten activiteiten@gvpeeske.nl www.gymnastiekverenigingpeeske.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Ben jij die sportieve jongen/meisje die wij zoeken? Vind jij het leuk om aan de te zwaaien aan de touwen/ringen, op de tumblingbaan te springen, te balanceren of een keer levend memory te spelen? Wij dagen jou uit om een keer mee te doen met deze les. Het is voor jongens en meisjes.

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 07-12-2018 van 18:00 tot 19:00u 01-02-2019 van 18:00 tot 19:00u

Beek


Spring Sport & Spel

Sportvereniging Margriet Locatie: Sportvereniging Margriet Luijnhorststraat 10B, Didam Erna Harmsen ernaharmsenmargriet@ziggo.nl www.gymverenigingmargriet.nl

Didam

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Wil je op vrijdagmiddag eens lekker klimmen en klauteren en een balspel spelen? Dan ben je van harte welkom bij sportvereniging Margriet bij Spring Sport en Spel voor de leeftijd van 6 tot en met 8 jaar. De leiders hebben er al zin in! Graag tot dan!

Groep 2 t/m 5 > 2 proeflessen Alleen voor jongens

Les 1: 30-11-2018 van 16:00 tot 17:00u Les 2: 14-12-2018 van 16:00 tot 17:00u


Springgroep

Gymnastiekvereniging ‘t Peeske Locatie: Sporthal ‘t Peeske Kolkstedeweg 5a, Beek (Montferland) Miranda Scholten activiteiten@gvpeeske.nl www.gymnastiekverenigingpeeske.nl

Beek

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Vind jij springen ook zo leuk? Kom dan naar de springgroep waar je salto’s leert maken op de trampolines, over kasten gaat springen en nog veel meer dingen. Een beetje lef moet je natuurlijk wel hebben.

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 07-12-2018 van 18:00 tot 19:00u 01-02-2019 van 18:00 tot 19:00u


Street- & Jazzdans

Sportvereniging Margriet Locatie: Dansstudio Margriet Dijksestraat Dijksestraat 12, Didam Erna Harmsen ernaharmsenmargriet@ziggo.nl www.gymverenigingmargriet.nl

Didam

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Wil je op zaterdagmiddag eens lekker dansen in onze dansstudio? Dan ben je van harte welkom bij sportvereniging Margriet bij de street jazz dans in de leeftijd van 6 tot en met 9 jaar. De leiders Laura en Claudia hebben er al zin in! Graag tot dan!

Groep 3 t/m 5 > 3 weken op rij Alleen voor meiden Start: 10-11-2018 van 10:00 tot 11:00u

Groep 6 t/m 8 > 3 weken op rij Alleen voor meiden Start: 10-11-2018 van 11:00 tot 12:00u


Tafeltennis

DSV Relax Locatie: Brede School Noord sportzaal DSV Relax Lupinenstraat 9, Didam Christel van Mierlo christeldsvrelax@gmail.com | www.dsv-relax.nl

Didam

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis een leuke sport die je in teamverband speelt maar waar je ook individueel kunt presteren. Naast de trainingen zijn er de tafeltennisrobot, een gezellige kantine waar je supporters welkom zijn en een leuk team met aanwezige jeugd. deze jeugd speelt competitie en wel op de zaterdag om 13.00, het wedstrijdschema staat op de website kom eens kijken en speel mee, materiaal zorgen wij voor. Op maandag en ook op donderdagavond van 18.15 tot 19.15 wordt er getraind. ook dan ben je van harte welkom!

Groep 4 t/m 8 > 7 proeflessen Alleen voor meiden

Les 1: 08-12-2018 van 13:00 tot 14:00u Les 2: 15-12-2018 van 13:00 tot 14:00u Les 3: 22-12-2018 van 13:00 tot 14:00u Les 4: 05-01-2019 van 13:00 tot 14:00u Les 5: 12-01-2019 van 13:00 tot 14:00u Les 6: 19-01-2019 van 13:00 tot 14:00u Les 7: 26-01-2019 van 13:00 tot 14:00u


Tekenen & Schilderen

Atelier Kunst voor Kinderen, Femmie den Ouden Locatie: kunstenaarscollectief Breekijzer Hutteweg 32, Ulft Femmie den Ouden juliandenouden@hotmail.com www.femmiedenouden.nl & www.kunstvoorkinderen.eu

Ulft

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 10,00 In drie lessen leer je om met je fantasie een mooi verhaal te verzinnen. Dat gaan we tekenen en schilderen. In de Dru is een prachtig schilder werkplaats waar ik je verschillende technieken en materialen leer uit te proberen. Je gaat naar huis met een fantasievol beeldend verhaal.

Groep 1 t/m 6 > 3 weken op rij Start: 04-12-2018 van 15:00 tot 16:00u

Eventuele Bijzonderheden: gaat door bij minimaal 6 deelnemers


Tennis

Tennisvereniging Bergh Locatie: Tv Bergh van Heeklaan 8a, s-Heerenberg Hein Roth heinroth@kpnmail.nl | www.tvbergh.nl

‘s-Heerenberg

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Wil jij net zo goed worden als Kiki Bertens? Natuurlijk kan dat! Tennisvereniging Bergh laat je kennis maken met de tennissport. Daarom bieden wij een tennisclinic aan op ons tennispark. Dit onder leiding van een professionele tennisleraar. Jij komt toch ook!

Groep 1 t/m 8 > 3 weken op rij Start: 12-02-2019 van 16:00 tot 18:00u

Eventuele Bijzonderheden: Wanneer je geen racket hebt, geen probleem. Die hebben we voor jou!


Tennis

Tennisvereniging Didam Locatie: Tennispark TV Didam Luijnhorststraat 8, Didam Seye Coenen seye1975@hotmail.com | www.tvdidam.nl

Didam

Maximaal 30 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Maak kennis met tennis bij TV Didam! Neem samen met leeftijdsgenootjes 3 gratis lessen bij onze jeugdtrainer en ontdek hoe leuk en gezellig tennissen is! We maken twee cursusgroepen: kinderen uit groep 3 & 4 en kinderen uit groep 5 & 6. Fun gegarandeerd dus!

Groep 3 en 4 > 3 weken op rij

Start: 06-03-2019 van 15:00 tot 16:00u

Groep 5 en 6 > 3 weken op rij

Start: 06-03-2019 van 16:00 tot 17:00u


Tiener Fitt

Feelgoodclub Aerofitt Didam Locatie: Feelgoodclub Aerofitt Hengelderweg 18, Didam Raadhuisstraat 3 euphra@aerofitt.nl | www.aerofitt.nl

Didam

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Mooie kleuren en veel verschillende materialen om mee te “spelen�. De lessen zijn gebaseerd op functionele training. We werken met fundamentele bewegingen aan de verschillende fitnesscomponenten. Grote samengestelde bewegingen die hen voorbereiden op bewegingen in het dagelijks leven of sport. De kinderen werken aan uithoudingsvermogen, kracht, balans en behendigheid op een leuke manier. Onder het motto jong geleerd is oud gedaan integreren we deze vorm van training in gepaste vorm in het programma.

Groep 4 t/m 6 > 3 weken op rij Alleen voor meiden Start: 09-11-2018 van 16:00 tot 17:00u


Toneel

Dansschool DanCin Locatie: Dorpshuis Zeddam Gerrit Varwijkplein 25, Zeddam Cindy Veurink info@dansschool-dancin.nl www.dansschool-dancin.nl

Zed dam

Maximaal 8 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Wil jij leren acteren? Kom dan naar de Junior Toneel workshop. Deze les wordt wekelijks op woensdag gegeven bij Dansschool DanCin met toneeldocente Wendy! Kom jij het een keer uitproberen?

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop 09-01-2019 van 18:00 tot 19:30u


Trompet

Kunstwerk! Het Musiater Locatie: Albertusgebouw Raadhuisstraat 3, Didam Nanda van Loon n.van.loon@liemerskunstwerk.nl www.liemerskunstwerk.nl

Didam

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Altijd al een blaasinstrument willen bespelen? Trompet is een instrument die je in elke muziekstijl tegenkomt. Of je nu van Klassiek, Pop, Jazz of Funk houdt, met een trompet kun je alle richtingen op. In twee lessen van 30 minuten leer je alles over het instrument en kun je al een eenvoudige song spelen.

Groep 1 t/m 8 > 2 lessen

Les 1: 07-01-2019 van 15:30 tot 16:00u Les 2: 14-01-2019 van 15:30 tot 16:00u

Eventuele Bijzonderheden: In de twee lessen wordt toegewerkt naar een samenspel moment met het trompetensemble op vrijdag 18 januari 2019 in Het Musiater te Zevenaar.


Turnen Boys Only

Sportvereniging Margriet Locatie: Sportvereniging Margriet Luijnhorststraat 10B, Didam Erna Harmsen ernaharmsenmargriet@ziggo.nl www.gymverenigingmargriet.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Wil je op dinsdagmiddag eens lekker stoer bewegen op de turntoestellen? Dan ben je van harte welkom bij sportvereniging Margriet bij Turnen voor jongens in de leeftijd van 5/9 jaar. De leiders hebben er al zin in! Graag tot dan!

Groep 3 t/m 6 > 3 weken op rij Alleen voor jongens Start: 06-11-2018 van 17:00 tot 18:00u

DiDam


Turnen Boys Only

Gymnastiekvereniging ‘t Peeske Locatie: Sporthal ‘t Peeske Kolkstedeweg 5a, Beek (Montferland) Miranda Scholten activiteiten@gvpeeske.nl www.gymnastiekverenigingpeeske.nl

Beek

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Zou jij graag in handstand willen staan, leren wat flanken is of in de herenbrug willen turnen? Dan zijn wij op zoek naar jou. Deze jongens turngroep traint op verschillende toestellen. Ook organiseren wij een turnkamp een spectaculaire show en nog veel meer. Kom jij ook? Wij zorgen dat jij een sixpack krijgt.

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 08-12-2018 van 13:15 tot 14:15u 02-02-2019 van 13:15 tot 14:15u


Valentijnhart maken

IJs & More Locatie: IJssalon en Chocolaterie Oranjestraat 12, Didam Ronald Amting ijs.more@gmail.com | www.ijsenmore.nl

Didam

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 11,00 Wil jij zelf een chocolade Valentijnhart maken? Kom dan naar IJs & More in Didam voor één van de workshops in februari. Na afloop neem je het chocolade hart mee naar huis.

Groep 4 t/m 8 > Kies een datum 08-02-2019 van 15:00 tot 15:30u 08-02-2019 van 15:45 tot 16:15u 09-02-2019 van 10:00 tot 10:30u 09-02-2019 van 10:45 tot 11:15u 11-02-2019 van 15:00 tot 15:30u 11-02-2019 van 15:45 tot 16:15u 12-02-2019 van 15:00 tot 15:30u 12-02-2019 van 15:45 tot 16:15u 13-02-2019 van 15:00 tot 15:30u 13-02-2019 van 15:45 tot 16:15u


Viool

Kunstwerk! Het Musiater Locatie: Albertusgebouw Raadhuisstraat 3, Didam Nanda van Loon n.van.loon@liemerskunstwerk.nl www.liemerskunstwerk.nl

Didam

Maximaal 4 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis In drie lessen leer je in een korte kennismaking hoe de viool klinkt, hoe je met de strijkstok over de snaren moet en kan je al een paar liedjes spelen met begeleiding van piano of met CD. Ook leer je hoe de snaren heten en waar het haar van de strijkstok van gemaakt wordt. En wist je dat je ook Harry Potter, Frozen, Pirates of the Carribean of Starwars op je viool kan leren spelen? Nieuwsgierig geworden? Geef je dan snel op voor deze kennismakingslessen bij Liemers Kunstwerk!

Groep 4 t/m 8 > 2 lessen

Les 1: 20-11-2018 van 14:45 tot 15:30u Les 2: 27-11-2018 van 14:45 tot 15:30u

Groep 4 t/m 8 > 2 lessen

Les 1: 14-05-2019 van 14:45 tot 15:30u Les 2: 21-05-2019 van 14:45 tot 15:30u


Voetbal voor meiden

vv MvR Locatie: De Boshoek Montferlandsestraat 5, ‘s-Heerenberg Jos Marissink j.marissink@kpnmail.nl | www.vv-mvr.nl

‘s-Heerenberg

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Bij MvR zijn we hartstikke blij met onze meiden. Dat zijn er op dit moment al meer dan 100. Verdeeld over de 6 meidenteams of samen met de jongens, elk op hun eigen leeftijdsniveau. Enthousiasme en inzet zijn daarbij veel belangrijker dan ervaring, techniek of tactiek. Je hoeft niet te kunnen voetballen want dat leer je vanzelf! Als je, je nu aanmeldt mag je november, december en januari gratis en vrijblijvend meetrainen. Daarna besluit je of je in een team wedstrijden wilt gaan spelen. Of je de nieuwe Lieke Martens wilt worden of gewoon plezier wilt maken met je voetbalvriendinnen, bij MvR is plek voor iedereen!

Groep 1 t/m 8

Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus! MvR meiden trainen 2x per week. Datum en tijd krijg je door als je je aanmeldt.


Volleybal

Volleybalvereniging Smash ‘68-SCM Locatie: LACO Sportcentrum Oude Doetinchemseweg 43, ‘s-Heerenberg Klaasje Wartena secretariaatsmash68scm@live.nl | Geen website

‘s-Heerenberg

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Wil je lekker veel bewegen, ben je graag bezig met een bal en hou je van teamsport? Dan is volleybal iets voor jou! Volleybalvereniging Smash ‘68-SCM is een super gezellige vereniging voor jongens en meiden. We spelen Cool Moves Volleybal speciaal voor kinderen tot 12 jaar. Je leert allemaal ‘coole moves’, zoals smash, service en pass. Schrijf je in en kom gezellig meedoen met twee trainingen. Je bent van harte welkom!

Groep 1 t/m 8 > 2 weken op rij Kies een start Start: 08-11-2018 van 18:00 tot 19:00u Start: 06-12-2018 van 18:00 tot 19:00u Start: 10-01-2019 van 18:00 tot 19:00u Start: 07-02-2019 van 18:00 tot 19:00u


Vossenjacht

Jeugdwerk Nieuw-Dijk Locatie: De Meikever Smallestraat 42, Nieuw-Dijk Anja Kluitman anja.kluitman@kpnmail.nl www.jeugdwerknieuwdijk.com

Nieuw-Dijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit kost € 2,00 Op zoek naar “vossen” in Nieuw-Dijk. In verschillende groepjes gaan de kinderen met begeleiding op zoek naar de vossen die in Nieuw-Dijk zijn verstopt. Bij terugkomst krijgen ze een frietje met een snack. Tijdens het wachten is er in de zaal sport en spel (met begeleiding).

Groep 1 t/m 8 > 1 proefles 18-05-2019 van 15:00 tot 17:30u


Waterpolo

ZPCM Locatie: Laco ‘s Heerenberg Oude Doetinchemseweg 43, ‘s Heerenberg Melanie Witt secretaris@zpcm.nl | www.zpcm.nl

‘s-Heerenberg

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Houd jij ook zo van zwemmen? Vind je spelen met een bal ook te gek? En lijkt jou een stoere teamsport ook wel leuk? Dan is waterpolo écht iets voor jou! Ervaar het zelf hoe leuk waterpolo is...Iedereen met één of meer geldige zwemdiploma’s vanaf 6 jaar kan zich aanmelden voor onze zwem- en waterpoloclub Montferland. Om waterpolo uit te proberen kun je 4 trainingen vrijblijvend meedoen. Dus meld je aan! De trainingen zijn op maandag van 18:15 tot 19:00 uur.

Groep 3 t/m 8 > 6 weken op rij Start: 11-11-2018 van 18:15 tot 19:00u


Zeilen

WSV Giesbeek Locatie: De Dumpel Gruttostraat 14, Velp Jelle Hiemstra jghiemstra@gmail.com | www.wsvgiesbeek.nl

Velp

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Zeilen hoe leuk is dat? Op zondag 14 april 2019 organiseert WSV Giesbeek in zwembad de Dumpel in Velp een kennismakingsmiddag met de zeilboot. Echt zeilen kunnen we niet omdat de wind ontbreekt in het zwembad, maar we hebben Optimistzeilboten waar we verschillende oefeningen mee gaan doen. Een zwemdiploma is verplicht.

Groep 6 t/m 8 > 1 proefles 14-04-2019 van 12:00 tot 13:45u

Eventuele Bijzonderheden: Zwemdiploma verplicht


Zwemmen

ZPCM Locatie: Laco ‘s Heerenberg Oude Doetinchemseweg 43, ‘s Heerenberg Melanie Witt secretaris@zpcm.nl | www.zpcm.nl

‘s-Heerenberg

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Zwemmen is een gezonde en leuke bezigheid. Iedereen met één of meer geldige zwemdiploma’s vanaf 6 jaar kan zich aanmelden voor onze zwem- en waterpoloclub Montferland. Hier leer je op een speelse manier alle zwemslagen goed uit te voeren. Om zwemmen uit te proberen kun je 4 trainingen vrijblijvend meedoen. Dus meld je aan! De trainingen zijn op dinsdag en donderdag van 18:15 tot 19:00 uur voor de zwemmers.

Groep 3 t/m 8 > 1 proefles 06-11-2018 van 18:15 tot 19:00u 13-11-2018 van 18:15 tot 19:00u 15-11-2018 van 18:15 tot 19:00u 20-11-2018 van 18:15 tot 19:00u 22-11-2018 van 18:15 tot 19:00u 27-11-2018 van 18:15 tot 19:00u 29-11-2018 van 18:15 tot 19:00u 04-12-2018 van 18:15 tot 19:00u 06-12-2018 van 18:15 tot 19:00u 11-12-2018 van 18:15 tot 19:00u 13-12-2018 van 18:15 tot 19:00u 18-12-2018 van 18:15 tot 19:00u 20-12-2018 van 18:15 tot 19:00u


Zwemmen

Zwemvereniging Watervrienden Didam Locatie: De Hoevert Kerkstraat 49Di, Didam Arthur Klerk info@watervriendendidam.nl www.watervriendendidam.nl

Didam

Maximaal 15 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Zwemmen is meer dan alleen je hoofd boven water houden. Wat denk je van snorkelen of survival of misschien wel springen van de plank of synchroonzwemmen. Heel veel van dit kan bij ons, doen eens gezellig mee.

Groep 5 t/m 8 > Kies een datum 12-03-2019 Tijdstip volgt later 14-03-2019 Tijdstip volgt later

Bijzonderheden: Je moet minimaal in het bezit zijn van je zwemdiploma A en B


Nieuw Nieu Ni euw eu w Nieu Ni Nieuw euw eu w Voor kids van 6 tot 12 jaar! Voor kids van 6 tot 12 jaar!

Elke week weer een Elke weekuitdaging! weer een sportieve sportieve uitdaging! Laco Gymics is de wekelijkse sport- en spelbelevenis voor kinderen. Elke week meedoen aan een nieuwe Laco Gymics is de wekelijkse sport- en spelbelevenis sportieve uitdaging zoals balspelen, waterspelen, voor kinderen. Elke week meedoen aan een nieuwe spelcircuits. Laco Gymics is geen enkele week hetzelfde! sportieve uitdaging zoals balspelen, waterspelen, spelcircuits. Laco Gymics is geen enkele week hetzelfde! Meer informatie Kijk voor meer informatie op www.laco.eu of vraag naar Meer informatie Laco Gymics bij de Laco accommodatie bij jou in de buurt. Kijk voor meer informatie op www.laco.eu of vraag naar Laco Gymics bij de Laco accommodatie bij jou in de buurt.

www.laco.eu

1x gratis p roefles b1xij g inrle atviserpinrogevfa lens dbeijzin e le ad veve rin rtgenvtaien deze adve rtentie

Laco sportcentrum 's-Heerenberg Oude Doetinchemseweg 43 7040 's-Heerenberg Laco AC sportcentrum 's-Heerenberg Tel.: 66 16 60 Oude(0314) Doetinchemseweg 43 7040 AC 's-Heerenberg Tel.: (0314) 66 16 60


‘s-Heerenberg

ANIMATIEFILM MAKEN Locatie: Basisschool ‘t Montferland Plantsoensingel Noord 5a, ‘s-Heerenberg Petra Frölich p.frolich@welcommail.nl | www.iedereenwelcom.nl

Maximaal 18 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 5,00 Voorwerpen bewegen uit zichzelf over tafel, iemand verdwijnt in de grond en poppetjes komen tot leven. In de wereld van animatie, ook wel stop-motion genoemd, is alles mogelijk. Je maakt je eigen film met behulp van camera, statief en computer. Er worden foto’s gemaakt die vervolgens achter elkaar worden afgespeeld. Daardoor lijken voorwerpen uit zichzelf te bewegen. Aan het einde van de lessen worden alle filmpjes achter elkaar gezet tot een grote film.

Groep 3 t/m 5 > 3 weken op rij Start: 12-11-2018 van 14:30 tot 15:30u


BEELDENDE VORMING

‘s-Heerenberg Braamt

Locatie 1: Galamaschool, De Bongerd 22, ‘s-Heerenberg Locatie 2: De Boomgaard,Langestraat 14, Braamt Locatie 3: Mariaschool, Schoolstraat 2, ‘s-Heerenberg Petra Frölich p.frolich@welcommail.nl | www.iedereenwelcom.nl

Maximaal 15 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 5,00 Houd je van knutselen? Vind je het leuk om met verschillende materialen te zagen, timmeren, lijmen, plakken, boren, enz. geef je dan zo snel mogelijk op voor 3 workshops beeldende vorming o.l.v. Berna Bonekamp!

Groep 2 t/m 4 > Galamaschool > 3 weken op rij Start: 15-11-2018 van 14:15 tot 15:15u

Groep 2 t/m 4 > De Boomgaard > 3 weken op rij Start: 05-03-2019 van 14:30 tot 15:30u

Groep 5 t/m 8 > Mariaschool > 3 weken op rij Start: 15-01-2019 van 14:45 tot 15:45u


Montferlan d

FILM MAKEN Locatie 1: Galamaschool, De Bongerd 22, ‘s-Heerenberg Locatie 2: Basisschool De Ontdekking, Polstraat 62, Didam Locatie 3: De Boomgaard, Langestraat 14, Braamt Petra Frölich p.frolich@welcommail.nl | www.iedereenwelcom.nl

Maximaal 18 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 5,00 Lijkt het je leuk om een echte film te maken? Wil je weten hoe het is om regisseur of cameraman/ vrouw te zijn? Dan is dit je kans! O.l.v. van een docent van Filmvoer maak je in 3 workshops een korte film.

Groep 5 t/m 8 > De Ontdekking > 3 lessen Les 1: 15-11-2018 van 14:45 tot 15:45u Les 2: 29-11-2018 van 14:45 tot 15:45u Les 3: 06-12-2018 van 14:45 tot 15:45u

Groep 5 t/m 8 > De Boomgaard > 3 lessen Les 1: 10-01-2019 van 14:30 tot 15:30u Les 2: 24-01-2019 van 14:30 tot 15:30u Les 3: 31-01-2019 van 14:30 tot 15:30u

Groep 5 t/m 8 > Galamaschool > 3 weken op rij Start: 15-01-2019 van 14:15 tot 15:15u


FORTNITE

Didam ‘s-Heerenberg

Locatie 1: Muizenberg, Lupinenstraat 11, Didam Locatie 2: Sportcomplex Laco, Oude Doetinchemseweg 43, ‘s-Heerenberg Guido Groenendijk ggroenendijk@welcommail.nl | www.iedereenwelcom.nl

Maximaal 40 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Welcom organiseert in de kerstvakantie een sportief potje Fortnite voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Ooit al een keer Fortnite in het echt willen doen? Dit is je kans! Schrijf je snel in voor deze activiteit want VOl=VOL!

Groep 3 t/m 8 > Muizenberg > 1 proefles 03-01-2019 van 14:00 tot 16:00u

Groep 3 t/m 8 > Sportcomplex Laco > 1 proefles 03-01-2019 van 10:00 tot 12:00u


‘s-Heerenberg

KNUTSELEN Locatie: Albertusgebouw Raadhuisstraat 3, Didam Petra Frölich p.frolich@welcommail.nl | www.iedereenwelcom.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en kost € 2,50 of € 3,00 Een dromenvanger

Groep 1 t/m 4

Om je mooiste dromen mee te vangen! Doe je mee met deze workshop? Dan gaan we met felle kleuren, kralen en glitters aan de slag. 02-11-2018 van 15:00 tot 16:30u > € 2,50

Sieraden maken

Voel jij je ook een echte prinses? We gaan onze eigen sieraden maken. Niet van kralen....maar van?? .....Dat hoor je als je komt. Groep 1 t/m 4 25-01-2019 van 15:00 tot 16:30u > € 3,00

Moederdag

We maken een prachtig cadeau voor de aller allerliefste mama! Wat we gaan doen? Dat verklappen we nog niet, want mama leest dit ook! We gaan in ieder geval iets moois maken en inpakken. Groep 1 t/m 4 10-05-2019 van 15:00 tot 16:30u > € 2,50


Didam

MEESTERVERVALSERS Locatie: Basisschool De Toorts Marsweg 5, Didam Petra FrĂślich p.frolich@welcommail.nl | www.iedereenwelcom.nl

Maximaal 20 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 5,00 Stap in de voetsporen van bekende schilders en wordt een meestervervalser. O.l.v. Edwin van Onna verdiep je je in schilders als Rembrandt, van Gogh en Mondriaan en in hun schilderstechnieken. Je maakt echte kunstwerken die je mee naar huis mag nemen.

Groep 5 t/m 8 > 3 weken op rij Start: 28-03-2019 van 14:30 tot 15:30u


‘s-Heerenberg

ONTWERPEN MET STOF Locatie: Basisschool ‘t Montferland Plantsoensingel Noord 5a, ‘s-Heerenberg Petra Frölich p.frolich@welcommail.nl | www.iedereenwelcom.nl

Maximaal 8 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 5,00 O.l.v. kostuumontwerper Djovrie Krus uit Kilder ga je werken met verschillende materialen, zoals stof, een kartelschaar, naald en draad en nog veel meer. Je maakt o.a. een tekening op textiel, wat uiteindelijk een tasje van stof kan worden in 3 workshops van anderhalf uur. Materialen zijn allemaal aanwezig.

Groep 5 t/m 8 > 3 lessen

Les 1: 21-01-2019 van 14:30 tot 16:00u Les 2: 28-01-2020 van 14:30 tot 16:00u Les 3: 04-02-2020 van 14:30 tot 16:00u


‘s-Heerenberg

SOUND DESIGN Locatie 1: De Laetareschool,, Schoolstraat 2, Kilder Locatie 2: Roncallischool, Padevoorsteallee 21, Zeddam Locatie 3: De Expeditie, Reinskamp 2a, Didam Petra Frölich p.frolich@welcommail.nl | www.iedereenwelcom.nl

Maximaal 18 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 5,00 Kijk je wel eens naar een spannende film? Dat het spannend is komt niet alleen door het beeld, maar ook door het geluid; de muziek, de gesprekken, maar ook door de geluidseffecten die worden toegevoegd. Tijdens deze 4 workshops leer je alles over het inzetten van geluiden en effecten bij filmbeelden en natuurlijk ga je er zelf mee aan de slag!

Groep 6 t/m 8 > Laetareschool > 4 weken op rij

Start: 10-01-2019 van 15:45 tot 16:45u

Groep 6 t/m 8 > Roncallischool > 4 weken op rij Start: 14-03-2019 van 14:30 tot 15:30u

Groep 6 t/m 8 > De Expeditie> 4 weken op rij Start: 18-03-2019 van 14:45 tot 15:45u


‘s-Heerenberg

SPORTBUURTWERK Locatie: meerdere locaties in gemeente Raadhuisstraat 3, Didam Guido Groenendijk ggroenendijk@welcommail.nl | www.iedereenwelcom.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Het hele jaar door kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar lekker een uurtje naschools sporten bij het Sportbuurtwerk van Welcom. Dus ben jij 4 t/m 12 jaar oud? Kom je uit Montferland? En wil je kennis maken met nieuwe sporten en leuke spelletjes? Dan is het Sportbuurtwerk echt iets voor jou!! Jij komt toch ook? Je hoeft je niet op te geven en het is gewoon gratis.

Kijk op http://www.iedereenwelcom.nl voor het sportbuurtwerk bij u in de buurt!


Sjors Sportief App

Met de Sjors App schrijf je eenvoudig en overal in. Blijf altijd up-to-date met deze app.


Alle kinderen mogen meedoen!

Beste ouders en/of verzorgers, Met de uitgave van Sjors Sportief en Creatief willen we stimuleren dat kinderen gaan deelnemen aan een sportieve of recreatieve activiteit. Liefst niet eenmalig, maar voor een langere periode. Dat kost geld, bijvoorbeeld voor de contributie, sportkleding of zwemlessen. Voor mensen met een laag inkomen (120 % van het minimumloon en beperkt eigen vermogen) kent de gemeente een regeling, waardoor ieder gezinslid per jaar â‚Ź 175,kan inzetten voor deelname aan activiteiten in Montferland. Kijk voor meer informatie, de voorwaarden of voor het doen van een aanvraag op

www.meedoeninmontferland.info Vindt u dit lastig, heeft u hulp nodig of heeft u een vraag, dan helpen wij u graag. Neem dan contact op met het cluster Werk & Inkomen van de gemeente Montferland, telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur op telefoonnummer (0316) 291 391. Kies voor optie 1 in het keuze menu.


Interview met Viggo Wat zijn je favoriete kleuren?

Ik heb veel kleuren die ik mooi vind: rood, groen, geel, oranje en donkergroen.

Wat is je lievelingsnummer? Happy van Pharrell Williams.

Wat is je lievelingseten en wat lust je helemaal niet?

Pizza en rode kool vind ik echt niet lekker.

Doe je aan sport?

Ja, ik voetbal bij DVC’26 in Didam. Verder ga ik soms ook nog tennissen in mijn vrije tijd.

Wat zijn je hobby’s? Voetballen bij DVC.

Wat zijn je beste vakken op school? Geschiedenis, aardrijkskunde en schrijven.

Wat is je slechtste vak? Rekenen, taal en spelling.

Wat vind je het leukste op school? Buiten spelen!

Wie is je lievelingsjuf of meester?

Dat zijn er meerdere: meester Michel, juf Maike en juf Femke.

Wat wil je later worden?

Ik wil later profvoetballer worden. Ik weet nog niet bij welke club.

Wat vind je de mooiste film?

Ik vind Lord of the Rings een goede film.

Waarom is sporten belangrijk voor je?

Omdat je dan beter kan worden in een sport, bijvoorbeeld sneller.

Ben je eigenlijk ook creatief?

Ik ben creatief in het bedenken van mijn eigen spelletjes die ik dan met vriendjes kan gaan spelen.

Heb je wel eens meegedaan aan iets uit het boekje van Sjors? Ja, aan tennis, basketbal, atletiek en krav maga.

Wat zou je graag nog een keer mee willen doen uit het boekje van Sjors? Ik zou graag nog een keer atletiek willen doen. Iets anders zou ik in het boekje moeten kijken.

Viggo zit op de Albert Schweitzerschool Didam, groep 6


Dit Sjorsboekje is het hele schooljaar 2018-2019 geldig. Goed bewaren dus!

Dit is de 2e prijs van de tekenwedstrijd: Kes Bulsink uit groep 8 van Basisschool De Laetare in Kilder.

Sjors Sportief

Montferland 2018-2019  
Montferland 2018-2019  
Advertisement