Page 1

Sjors Sportief Dit Sjorsboekje is een bewaargids en nog het hele schooljaar 2017-2018 geldig!

Ieder kind z’n eigen talent! Ster(k) in verbinden van sport kindcentra cultuur


Inschrijven vanaf

11 oktober 14:30 uur

www. l n . f e i t sjorsspor Sjors Sportief en Sjors Creatief vragen alle aanbieders van activiteiten uit jouw gemeente om een leuke kennismaking van hun sport of creativiteit te organiseren. Je vindt ze allemaal in dit boekje! Jij mag lekker in dit boekje rondneuzen naar zoveel leuke activiteiten als je wilt. Vanaf 11 oktober 14:30 uur kun jij je inschrijven voor jouw favoriete sportieve en/of creatieve activiteit(en). Je mag je nog het hele schooljaar inschrijven! Na jouw inschrijving ben jij van harte welkom om op locatie jouw sportieve of creatieve activiteit uit te proberen. Misschien ontdek je wel een verborgen talent! Inschrijven is wel altijd verplicht via de Sjors Sportief App of de website van Sjors: www.sjorssportief.nl. Maak gebruik van deze kans om kennis te maken met sport & cultuur binnen jouw gemeente! Toedeledoki!

Sjors Sportief & Sjors Creatief

via Schrijf je in rtief App de Sjors Spo


STAP VOOR STAP MEEDOEN

1 2 3 4 5

Blader dit boekje door en kies je activiteiten Zoek leuke activiteiten uit in dit boekje, zoveel als je wilt!

Schrijf je altijd in! Ga vanaf 11 oktober 14:30 uur samen met je ouders/ verzorgers naar de website www.sjorssportief.nl of de Sjors Sportief App.

Op de website Kies voor ‘Inschrijven’ en vul op de volgende pagina je woonplaats in.

Meerdere inschrijvingen van alle kinderen in één keer! Zoek alle activiteit(en) - ook van meerdere kinderen - in de lijst en voeg ze toe aan het inschrijfmandje . Het is mogelijk om met het meer kinderen toe te voegen aan eenzelfde activiteit.

VOL > WACHTLIJST >

Als de activiteit vol is, kan er niet meer ingeschreven worden. Vaak kan jij je nog wel opgeven voor een wachtlijst. In veel gevallen zal deze activiteit later plaatsvinden en ontvang je vanzelf een bericht per mail van de betreffende aanbieder.

6

Koppel de juiste gegevens van het kind aan de betreffende activiteit

7

Eventuele kosten worden via automatische incasso afgeschreven

8

Win coole prijzen met jouw unieke wincode!

Alle activiteiten in het winkelmandje geplaatst? Ga dan verder en koppel deze inschrijvingen eenvoudig aan het juiste kind met de gevraagde gegevens, zodat de vereniging weet welke kinderen ze kunnen verwachten!

Als er kosten worden gerekend voor een activiteit wordt een IBAN-nummer gevraagd met toestemming om automatische incasso uit te voeren. Dit bedrag wordt uiterlijk 1 maand later afgeschreven. Je hoeft dus nooit contant geld mee te nemen naar de activiteit. Na de inschrijving krijg je een bevestiging per mail!

Na de laatste les krijg je van de aanbieder een kaartje met daarop jouw unieke code. Vul de code in op www.sjorssportief.nl of de Sjors Sportief app en check of jij in de prijzen bent gevallen. Heb je 100 punten gehaald op de website? Dan krijg je een keycord thuisgestuurd.

Doe mee en win! 3x Sjorsfiets

50x Sjors Schoolpakket

5x Lidmaatschap

Download de Sjors Sportief App en voer jouw wincode in! QRGMGwdq


VRAAG & ANTWOORD WETHOUDER FOTO van

MIJN NAAM: Lia Roefs

MIJN BEROEP:

wethouder in

van Wethouder

actie

e Bergen de gemeent

of PASFOTO

MIJN WOONPLAATS: n Nieuw Berge

EEN: SCHOOL ZAT, WAS IK VOORAL

TOEN IK OP DE BASIS

) OM TE DOEN: MIJN LEUKSTE ACTIVITEIT(EN andelen Een rondje w

hoorzaam Stil, lief en ge

MIJN FAVORIETE SPORT:

nnis! Een potje te

riete... Mijn favo ORT)EVENEMENT: (SP

kind.

he Spelen De Olympisc

Ik ben een groot fan van: Lieke Martens

: P VOOR JOU

SCHA MIJN BOOD

weeg in r uit en be je compute er ht ac m Ko cht. de buitenlu


Minder inkomen, toch meedoen met Sjors? Als je in jouw gezin weinig inkomen hebt, dan is het soms lastig om mee te kunnen blijven doen. Deelnemen aan sociale, sportieve of culturele activiteiten is dan niet altijd mogelijk. Speciaal voor de kosten hieronder, kent de gemeente Bergen Schrijf(L)je verschillende altijd in op www.sjorssportief.nl wij houden rekening met jouw komst! fondsen zoalsenhet participatiefonds, het jeugdsportfonds en het jeugdcultuurfonds. Door je aan te melden voor deze fondsen kun je (een deel van de) kosten voor sport- of culturele activiteiten zoals uit het boekje van Sjors Sportief, terug vragen. De kosten hieronder kun je ook (deels) terugvragen via de hierboven genoemde fondsen: • Sportevenementen, de schouwburg of bioscoop; • Contributies voor (sport)verenigingen, hobbyclubs, • Muziekschool; • Contributie voor de peuterspeelzaal; • (vrijwillige) ouderbijdrage voor schoolactiviteiten; • Schoolreisjes en –kampen of excursies. Je kunt meedoen met het participatiefonds als het gezamenlijk inkomen niet hoger is dan 110% van de geldende bijstandsnorm èn je vermogen niet boven de wettelijke vermogensgrens uitkomt. De regels om mee te kunnen doen (minimum inkomen en beperkt vermogen) met het jeugdsportfonds en het jeugdcultuurfonds zijn iets soepeler.

Vragen?

Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum van de gemeente Bergen (L) op telefoonnummer (0485) 34 83 83 of per mail info@bergen.nl. Zij helpen je graag verder met de aanvraag.

Gewoon meedoen hoor!

5


Schrijf je altijd in op www.sjorssportief.nl en wij houden rekening met jouw komst!

Hallo jongen en meisjes, Wat leuk dat jij ook dit jaar weer door ons boekje bladert! Heb je al leuke activiteiten uitgezocht? Wij zouden het leuk vinden als jij ook meedoet! Dit schooljaar hebben we iets nieuws voor jullie! Speciaal voor alle Sjors-fans wordt De Sjors Club opgericht! De Sjors Club is een plek waar kinderen elkaar ontmoeten, inspireren en enthousiasmeren. De kinderen zullen de inhoud van De Sjors Club bepalen, daarvoor zullen we op verschillende manieren interactief met de kinderen aan de slag gaan. De opstart van De Sjors Club wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Maatschappelijke Projecten van Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen. Nieuwtjes, filmpjes en andere interessante informatie vind je op mijn nieuwe Facebook pagina: www.facebook.com/SjorsClub. Klik op “vind ik leuk� om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Is er nog iets wat jij het team van Sjors wilt vertellen? Of wil je gewoon iets leuks met ons delen? Reageer dan op Facebook of stuur een e-mail naar sjors@doejemee.nu en je ontvangt snel een berichtje terug!

Toedeledoki! Sjors Sportief en Sjors Creatief

6


Naschoolse Activiteiten >

Schrijf je altijd in op www.sjorssportief.nl en wij houden rekening met jouw komst!

Balletje balletje

Nieuw-Bergen

Afferden

Vandaag doen we allerlei spellen met de bal. Wat is jouw favoriete balspel? Kleine ballen, grote ballen, harde ballen, zachte ballen, ze komen allemaal aan bod vandaag!

Groep 1 t/m 8 > wo 31-01-2018 > Nieuw-bergen Groep 1 t/m 8 > vr 02-02-2018 > Afferden

Gratis! Nieuw-Bergen

Ballonnen Fun Ballonnen zijn er in allerlei kleuren en formaten, van heel klein tot heel groot. Vandaag wordt het een groot ballonnenfeest. Je kunt er namelijk allerlei leuke spellen mee doen!

Groep 1 t/m 4 > woe 28-03-2018 > Nieuw-Bergen

Biathlon

Gratis! Nieuw-Bergen

Afferden

Weet jij wat biathlon is? Het is zelfs een officiële olympische sport! We gaan eerst een stuk “langlaufen” , als je de uitgezette afstand hebt afgelegd ga je door naar het volgende onderdeel; schieten. Weet jij het doel te raken? Vandaag train je niet alleen je conditie maar gaat het ook om concentratie en doelgerichtheid.

Groep 1 t/m 8 > wo 20-12-2017 > Nieuw-Bergen Groep 1 t/m 8 > vr 22-12-2017 > Afferden

Gratis 7


Naschoolse Activiteiten >

Schrijf je altijd in op www.sjorssportief.nl en wij houden rekening met jouw komst!

Biketricks

Siebengewald

Wellerlooi

Neem je fiets mee en ga de uitdagingen aan! Na een goede warming-up gaan we allerlei spellen doen op de fiets. Kun jij heel goed langzaam fietsen zonder te vallen? Of ben je juist heel goed in het sturen en kun jij tussen obstakels manoeuvreren? Of misschien heb jij zelf nog wel een coole trick die je ons wilt laten zien? Pak je fiets en doe mee!

Gratis!

Groep 1 t/m 8 > vr 18-05-2018 > Siebengewald Groep 5 t/m 8 > vr 25-05-2018 > Wellerlooi

Carnaval Festival

Nieuw-Bergen

Well

ALAAF!! Samen luiden we de carnaval in met een sportief carnaval festival. We doen allerlei activiteiten, die helemaal passen in het thema carnaval. Vier jij dit feestje met ons mee? Schrijf je dan snel in!

Groep 1 t/m 4 > wo 07-02-2018 > Nieuw-Bergen Groep 1 t/m 4 > vr 09-02-2018 > Well

Circuscapriolen

Gratis! Meerdere kernen

Jongleren, koorddansen, acrobatiek, trapeze zwaaien of bordjes te draaien, in het circus kun je het allemaal leren! Kom vandaag met ons mee doen en ervaar de magie van het circus!

Groep 1 t/m 8 > vr 03-11-2017 > Siebengewald Groep 1 t/m 8 > wo 08-11-2017 > Nieuw-Bergen Groep 1 t/m 4 > wo 15-11-2017 > Wellerlooi

8

Gratis!


Naschoolse Activiteiten >

Schrijf je altijd in op www.sjorssportief.nl en wij houden rekening met jouw komst! Siebengewald

Nieuw-Bergen

Crazy Monkeys Wie kent het niet? Apenkooi is cool! Klimmen, klauteren en zwaaien als een aap! Maar let op voor de tikker!

Groep 1 t/m 8 > wo 10-01-2018 > Nieuw-Bergen Groep 1 t/m 8 > vr 12-01-2018 > Siebengewald

Gratis Well

Crossen door de bossen! Neem je fiets mee en we gaan samen het bos onveilig maken! Het bos heeft allerlei uitdagingen en hindernissen te bieden. Durf jij deze uitdaging aan?

Groep 1 t/m 8 > wo 18-04-2018 > Well

Gratis! Nieuw-Bergen

Siebengewald

Escaperoom in de gymzaal Spannend‌.De tijd loopt, maar er moeten nog allerlei raadsels worden opgelost en obstakels worden genomen voor dat je de code kunt kraken.

Groep 1 t/m 8 > wo 21-02-2018 > Nieuw-Bergen Groep 1 t/m 8 > vr 23-02-2018 > Siebengewald

Gratis! 9


Naschoolse Activiteiten >

Schrijf je altijd in op www.sjorssportief.nl en wij houden rekening met jouw komst!

Fifa Voetbalgame 2.0

Nieuw-Bergen

Well

Speel jij weleens Fifa op de Playstation? Houd jij van voetbal? Dan moet je hier zijn! Allerlei onderdelen uit het Fifaspel komen aan bod, maar dan in het echt! Vind jij het leuk om een balletje te trappen? Meld je dan snel aan!

Groep 1 t/m 8 > wo 04-04-2018 > Nieuw-Bergen Groep 1 t/m 8 > vr 06-04-2018 > Well

Gratis

Freek Vonk spel

Afferden

Dit is een uniek spel! Verzonnen door Maud Sutmuller, leerling van BS De Ratel in Gennep. Ben jij net als ik dol op dieren? Lijkt het je ook leuk om een spel te spelen in de jungle, oceaan, dierentuin of bijvoorbeeld de woestijn? Misschien bij jij straks wel de jager, een dier, vijand of geluksdier!

Gratis!

Groep 1 t/m 8 > vr 09-03-2018 > Afferden

Freerunnen outdoor

Nieuw-bergen

Afferden

Dit keer gaan we buiten freerunnen! We leren je hoe je veilig kunt freerunnen in de buitenlucht. We gaan op zoek naar obstakels en gaan kijken hoe we die kunnen inzetten bij het freerunnen. Natuurlijk kun je vallen, maar ook vallen kun je leren! Ben jij stoer en durf je deze uitdaging wel aan? Schrijf je dan snel in!

Groep 1 t/m 8 > wo 11-04-2018 > Nieuw-Bergen Groep 1 t/m 8 > vr 13-04-2018 > Afferden

10

Gratis!


Naschoolse Activiteiten >

Schrijf je altijd in op www.sjorssportief.nl en wij houden rekening met jouw komst! Nieuw-Bergen

Halloween Vandaag spelen we allerlei spellen in het thema Halloween. Ben jij niet snel bang? Schrijf je dan snel in!

Groep 1 t/m 8 > do 01-11-2017 > Nieuw-Bergen

Klim- en klauterparcours

Gratis Meerdere kernen

We zetten allerlei materialen, hoog en laag, recht en schuin, in de gymzaal waar je overheen, doorheen en op mag klimmen, maar probeer om de grond niet aan te raken! Hoe kom jij naar de overkant?!

Groep 1 t/m 8 > wo 25-10-2017 > Nieuw-Bergen Groep 1 t/m 8 > vr 27-10-2017 > Afferden Groep 1 t/m 4 > vr 10-11-2017 > Well

Koekjesfactory

Gratis! Meerdere kernen

De koekjes zijn al gebakken, maar nog lang niet klaar! Met glazuur kun je de mooiste kunstwerken van een eenvoudig koekje maken. Doe je mee? Na afloop neem je alles natuurlijk mee naar huis, lekker smullen!

Locaties: Afferden, Nieuw-Bergen, Siebengewald, Well en Wellerlooi. Kijk voor datums en tijden op www.sjorsportief.nl!

â‚Ź2,50 11


Naschoolse Activiteiten >

Schrijf je altijd in op www.sjorssportief.nl en wij houden rekening met jouw komst!

Minecraft in de gymzaal

Nieuw-Bergen

Siebengewald

Ga op ontdekking in de gymzaal zoals in de open wereld van Minecraft. Ontdek gangen en verborgen plekken en ga op zoek naar voedsel om te overleven, verzamel bouwmaterialen en versla de monsters!

Groep 1 t/m 8 > di 13-12-2017 > Nieuw-Bergen Groep 1 t/m 8 > ma 15-12-2017 > Siebengewald

Mission Impossible in de gymzaal

Gratis Wellerlooi

Nieuw-Bergen

Lukt het jou om deze missie te voltooien? Om de missie te voltooien ga je een parcours vol uitdagingen afleggen. Er zijn allerlei obstakels te overwinnen, waaronder het “web”. Kruip, slinger, klim door het web, maar pas op dat het alarm niet afgaat!

Groep 1 t/m 8 > wo 17-01-2018 > Wellerlooi Groep 1 t/m 8 > vr 19-01-2018 > Nieuw-Bergen

Ninja Warrior

Gratis! Nieuw-Bergen

Well

Sluipen door de nacht. Leer klimmen, springen en sluipen als een Ninja. Hoe snel leg jij het ninja trainingsparcours af? Lukt het jou om de andere Ninja’s bij te houden?

Groep 1 t/m 8 > wo 24-01-2018 > Nieuw-Bergen Groep 5 t/m 8 > vr 26-01-2018 > Well

12

Gratis!


Naschoolse Activiteiten >

Schrijf je altijd in op www.sjorssportief.nl en wij houden rekening met jouw komst! Well

Oeps! Lekker nat! Lekker spelen met water! Vandaag doen we allerlei leuke, uitdagende spellen met water. Houd jij wel van verkoeling op een warme dag en ben je niet bang om nat te worden? Schrijf je dan snel in!

Groep 1 t/m 8 > vr 15-06-2018 > Well

Oeps! Lekker vies!

Gratis Wellerlooi

Nieuw-Bergen

Vandaag gaan we lekker vies worden! Lekker kliederen met modder; kunstwerken maken, bouwen, glijden, smeren, wat kun je nog meer met modder? Vandaag is niets te gek en kun je niet vies genoeg worden!

Groep 1 t/m 8 > wo 20-06-2018 > Wellerlooi Groep 1 t/m 8 > vr 22-06-2018 > Nieuw-Bergen

Op avontuur in het bos met Willie Warhoofd

Gratis! Meerdere kernen

Misschien kennen jullie Willie Warhoofd nog wel? Deze keer is Willie op onderzoek geweest in het bos, daar heeft hij een ontdekking gedaan, alleen is hij vergeten wat hij ontdekt heeft‌.erg onhandig. Help jij mee om te ontcijferen wat Willie ontdekt heeft?

Groep 1 t/m 8 > wo 25-04-2018 >Well Groep 1 t/m 8 > wo 23-05-2018 > Siebengewald Groep 1 t/m 8 > wo 06-06-2018 > Afferden

Gratis 13


Naschoolse Activiteiten >

Schrijf je altijd in op www.sjorssportief.nl en wij houden rekening met jouw komst!

Op zoek naar het geheim van Jack Sparrow

Well

Ontdek jij het geheim van Jack Sparrow? Tijdens deze spannende speurtocht ga je op zoek naar het geheim van Jack Sparrow. Als je de opdrachten goed uitvoert, kunt samenwerken met je teamgenoten, verbanden ziet tussen verschillende vragen, door de regels heen kunt lezen wat er bedoeld wordt. Captain Jack Sparrow ligt ten alle tijden op de loer en wil natuurlijk liever niet dat jij zijn geheim ontdekt!

Gratis

Groep 1 t/m 8 > woe 16-05-2018 > Well

Pac Man

Wellerlooi

Nieuw-Bergen

In het klassieke computerspel Pacman gaat het erom dat je alle stippen verzamelt maar dat je niet gepakt wordt door een van de spoken! Wij hebben een leuke variant bedacht op dit spel en spelen nu Pacman in het echt!

Groep 1 t/m 8 > wo 28-02-2018 > Wellerlooi Groep 1 t/m 8 > vr 02-03-2018 > Nieuw-Bergen

Pietenparty

Gratis! Nieuw-Bergen

Well

We gaan een pietenfeestje bouwen! Lopen over daken, gooien met kadootjes, klimmen, klauteren en nog veel meer! Doe jij met ons mee? Natuurlijk mag je verkleed als piet komen!

Groep 1 t/m 4 > wo 29-11-2018 > Nieuw-Bergen Groep 1 t/m 4 > vr 01-12-2018 > Well

14

Gratis


Naschoolse Activiteiten >

Schrijf je altijd in op www.sjorssportief.nl en wij houden rekening met jouw komst!

Professor Plofjes

Meerdere kernen

Professor Plofjes heeft een aantal experimenten in de koffer gestopt waarmee jullie aan de slag kunnen gaan. Dus trek een lab-jas aan, zet een veiligheidsbril op en ontdek hoe je met alledaagse materialen, bijzondere en spectaculaire proefjes kunt doen!

Groep 1 t/m 8 > di 05-01-2018 > Nieuw-Bergen Groep 1 t/m 8 > di 09-02-2018 > Afferden Groep 1 t/m 4 > wo 28-02-2018 > Well Groep 1 t/m 8 > wo 14-03-2018 > Wellerlooi

â‚Ź2,50 Nieuw-bergen

Afferden

QR-code Scan de QR-code om te ontdekken welke uitdaging je te wachten staat! Houd jij wel van verrassingen? Schrijf je dan snel in!

Groep 1 t/m 8 > wo 22-11-2017 > Nieuw-Bergen Groep 1 t/m 8 > vr 24-11-2017 > Afferden

Ridders en prinsessen

Gratis Wellerlooi

Nieuw-Bergen

Houd jij van prinsessen, ridders, draken en andere sprookjesfiguren? Dan moet je hier zeker bij zijn! Lopen met de zevenmijlslaarzen, als een ridder te paard gaan en misschien wel een kasteel bouwen!

Groep 1 t/m 4 > wo 21-03-2017 > Wellerlooi Groep 1 t/m 4 > vr 23-03-2017 > Nieuw-Bergen

Gratis! 15


Naschoolse Activiteiten >

Schrijf je altijd in op www.sjorssportief.nl en wij houden rekening met jouw komst!

Schminkcursus > 2 lessen

Meerdere kernen

In de eerste bijeenkomst leer je een aantal basistechnieken die we tijdens de vervolgbijeenkomsten steeds verder uitbreiden en waarmee je na afloop zelf hele mooie dingen kunt schminken. Wij zorgen voor de materialen.

Groep 5 t/m 8 > di 27-03-2018 >Afferde Groep 5 t/m 8 > di 10-04-2018 > Nieuw-Bergen Groep 5 t/m 8 > wo 05-06-2018 > Wellerlooi

Stippenfun

Geel, rood, paars, roze, blauw, welke kleuren passen bij jou? Met stippen groot en klein maken we een patroontje o zo fijn! Versier een bordje tijdens deze workshop met porseleinverf. Thuis nog even afbakken en je hebt je eigen unieke bordje, leuk voor jezelf of om kado te geven.

Locaties: Afferden, Nieuw-bergen, Siebengewald, Well en Wellerlooi. Kijk voor datums en tijden op www.sjorsportief.nl en schrijf je in!

Survival

â‚Ź7,50 Meerdere kernen

Gratis Well

Voor deze activiteit moet je een beetje stoer zijn en durven! Je evenwicht bewaren op de slackline, lopen over een blinde parcours, kruipen over de grond en nog meer survivalvaardigheden komen vandaag aan bod! Durf jij mee te doen?

Groep 1 t/m 8 > wo 07-03-2018 > Well

16

Gratis!


Naschoolse Activiteiten >

Schrijf je altijd in op www.sjorssportief.nl en wij houden rekening met jouw komst!

Tennistricks

Nieuw-Bergen

Siebengewald

Na een warming-up gaan we allerlei oefeningen en spellen doen met een tennisracket. Naast het klassieke tennisspel zijn er nog zoveel andere leuke oefeningen en spelvormen. Het maakt niet uit of je al heel goed kunt tennissen of eigenlijk nog nooit een racket vast hebt gehad.

Groep 1 t/m 8 > wo 14-03-2018 > Nieuw-Bergen Groep 1 t/m 8 > vr 16-03-2018 > Siebengewald

Tigerball

Gratis Wellerlooi

Ken jij het computerspel Tigerball al? Vandaag gaan we allerlei opdrachten en levels spelen uit het computerspel, maar dan in het ĂŠcht in de gymzaal! Heb jij de opdrachten van een level uitgevoerd, dan kun je door naar het volgende level! Hoe ver kom jij?

Groep 1 t/m 8 > do 08-12-2017 > Wellerlooi

Toverdoosje

Hocus pocus kleine mensen, we maken een doosje voor al jouw wensen! We maken een toverdoosje waarin jij al jouw wensen kunt stoppen. En wie weet....komen ze wel echt uit?! Het doosje zal jouw wensen en geheimen bewaren en aan niemand doorvertellen.

Groep 1 t/m 4 > di 27-03-2018 > Afferden Groep 1 t/m 4 > di 10-04-2018 > Nieuw-Bergen Groep 1 t/m 4 > di 22-05-2018 > Well Groep 1 t/m 4 > di 29-05-2018 > Wellerlooi

Gratis Meerdere kernen

Gratis! 17


Naschoolse Activiteiten >

Schrijf je altijd in op www.sjorssportief.nl en wij houden rekening met jouw komst!

Voetbaltricks

Meerdere kernen

Welke voetbaltricks ken jij al? De Zidane, de Schaar of misschien wel de Matrix? Welke zou je graag willen leren? Samen gaan we aan de slag met het oefenen van allerlei stoere voetbaltricks.

Groep 1 t/m 8 > do 17-11-2017 > Nieuw-Bergen

Youtube Moviemaker

Dylan Haegens, Enzo Knol en StukTV begonnen allemaal een eigen Youtube kanaal. Nu zijn ze succesvol en ontzettend populair geworden. Wij willen je meenemen in hoe zoiets ontstaan is en laten je ervaren hoe het is om een Youtube filmpje te maken. Met je eigen interesses en talenten gaan we ontdekken wat we kunnen vastleggen en vervolgens willen laten zien.

Groep 1 t/m 8 > wo 30-05-2018 > Well Groep 1 t/m 8 > vr 01-06-2018 > Nieuw-Bergen

18

Gratis! Meerdere kernen

Gratis


AFRIKAANS KNUTSELEN Cabe Locatie: Cabe Kriekstraat Kriekstraat 6, Bergen

Bergen

Toos Reiniers treiniers@home.nl www.ghana-products.nl

Afrikaans poppetje maken

Maximaal 8 inschrijvingen en dit kost € 6,50

We gaan een leuk Afrikaans poppetje maken We gebruiken daarvoor simpele materialen en gaan die verven en beplakken. Op het hoofd maken we rastaharen en natuurlijk krijgt het poppetje kleurrijke doeken en een ketting om

Groep 3 t/m 8 > 1 workshop 08-01-2018 van 15:45 tot 17:15u

Afrikaanse tas maken

Maximaal 6 inschrijvingen en dit kost € 6,50

Met Afrikaanse lapjes maken we een leuke Afrikaanse tas. In de pauze drinken we ranja uit een kalabas en kan je Afrikaanse muziek instrumenten bespelen.

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop 21-03-2018 van 15:45 tot 17:15u

Afrikaanse fu-fu lepel

Maximaal 8 inschrijvingen en dit kost € 6,50

In Ghana hebben we hele grote houten lepels gekocht die gaan we beschilderen en versieren. We maken er een gezicht op en op het hoofd krijgt de lepel rasta haren. Het wordt een kleurrijke lepel De lepel is meer dan 1 meter lang dus erg leuk om in je kamer te hangen.

Groep 1 t/m 8 > 1 workshop 16-01-2018 van 15:45 tot 17:15u

19


CHEERLEADING Partisans Athletics Cheerleaders Locatie: Elzendaal college gymzaal 1 Bilderbeekstraat 27, Boxmeer Mayke Bongers info@cheerleadersboxmeer.com www.cheerleadersboxmeer.com

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Nieuw Cheerleading programma! Ben jij die jongen of meisjes tussen de 5 t/m 15 jaar en de ster op de magic floor in dans, turnen en/of acrobatiek? Laat en zien en geef je nu op om mee te doen. Wie weet, doe jij straks ook mee met (inter)nationale wedstrijden en optredens! Volg ons ook via Facebook: Partisans Athletics Cheerleaders

Groep 1 t/m 8 > 1 proefles 10-07-2018 van 18:30 tot 20:00u

Groep 8 > 1 proefles 09-07-2018 van 19:00 tot 20:30u

20

Boxmeer


DANS Dansgarde de Dennekes Locatie: Den Asseldonk Den Asseldonk 2, Nieuw-Bergen

Nieuw-Bergen

Gertrudy Buddiger gertrudy.buddiger@home.nl www.dansgardededennekes.simpsite.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Dansgarde en Showdans

Heb jij altijd al een keer garde- of showdans willen dansen, geef je dan nu op en kom gezellige meedoen. Wij dansen veelal met de carnaval en gaan ook regelmatig op toernooi.

Groep 3 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 07-06-2018 van 18:30 tot 21:00u Les 2: 14-06-2018 van 18:30 tot 21:00u Les 3: 28-06-2018 van 18:30 tot 21:00u

21


DANS Dansstudio Martine Locatie: Dansstudio Martine Grotestraat 96, Well Martine Kersten Janssen info@dansschoolmartine.nl www.dansstudiomartine.nl

Maximaal 20 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Dans en swing met ons mee

In deze drie lessen maak je kennis met dansen bij Dansstudio Martine. Onder enthousiaste leiding van Charlotte leer je binnen een leuk thema een swingende dans aan, die we tijdens de laatste les showen aan je ouders. Kom en dans met ons mee!

Groep 2, 3 en 4 > 3 proeflessen Les 1: 25-10-2017 van 15:00 tot 16:00u Les 2: 01-11-2017 van 15:00 tot 16:00u Les 3: 08-11-2017 van 15:00 tot 16:00u

Groep 5 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 25-10-2017 van 16:00 tot 17:00u Les 2: 01-11-2017 van 16:00 tot 17:00u Les 3: 08-11-2017 van 16:00 tot 17:00u

22

Well


DANS Peter Dehing Dance Studios Locatie: ‘t HĂśkske Prinses Margrietstraat 22, Gennep

Gennep

Peter Dehing sjors_danst@aol.com www.peterdehingdancestudios.nl

Algemene dans vorming

Maximaal 10 inschrijvingen en dit is gratis

We werken het ene blok aan een sprookje en het volgende blok aan een Afrikaanse dans. Kortom een super leuke dans/balletles voor kinderen van 3 t/m 7 jaar.

Groep 1 t/m 4 > 2 proeflessen Les 1: 02-11-2017 van 16:00 tot 17:00u Les 2: 09-11-2017 van 16:00 tot 17:00u

Kinder Jazzdans

Onbeperkte inschrijvingen en dit is gratis

Wekelijks geven we lessen kinderjazzdans waar je echt kunt leren dansen zoals het nodig is om uiteindelijk een goede danser of danseres te worden.

Groep 5 t/m 8 > 2 proeflessen Les 1: 02-11-2017 van 17:00 tot 18:00u Les 2: 09-11-2017 van 17:00 tot 18:00u

Tapdans

Onbeperkte inschrijvingen en dit is gratis

Tapdansen is meer dan dansen alleen. Omdat er ijzertjes onder je schoen zitten maak je terwijl je danst geluid. Eigenlijk net een drummer zonder drumstel die drumt met zijn voeten.

Groep 4 t/m 8 > 2 proeflessen Les 1: 01-11-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 2: 08-11-2017 van 18:00 tot 19:00u

23


DANS EN TWIRL Dans en Twirlvereniging Elegance Locatie: Asseldonk Jeroen Boschstraat 34, Nieuw Bergen StĂŠphanie Wijers stephaniewijers@kpnplanet.nl www.dansentwirlverenigingelegance. simpsite.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Dance like no one is watching. Dat is onze spirit. Vindt jij dansen leuk, maar wil je meer als alleen ballet, dan ben jij bij onze vereniging op het juiste adres. Bij ons leer je op speelse wijze de basis technieken ballet en de basis twirltechnieken. Dus denk jij dat is echt iets voor mij, kom dan gezellig vier lessen mee doen.

Groep 1 t/m 8 > 4 proeflessen Les 1: 18-01-2018 van 18:00 tot 19:00u Les 2: 25-01-2018 van 18:00 tot 19:00u Les 3: 01-02-2018 van 18:00 tot 19:00u Les 4: 08-02-2018 van 18:00 tot 19:00u

24

Nieuw-Bergen


DJEMBE SCHILDEREN - KERST STUKJE - KNOPENKETTING Cabe Locatie: Cabe Kriekstraat Kriekstraat 6, Bergen

Bergen

Toos Reiniers treiniers@home.nl www.ghana-products.nl

Djembe beschilderen

Maximaal 8 inschrijvingen en dit kost € 15,50

Wat is er nou leuker om je eigen djembe te beschilderen. We gaan een Afrikaanse djembe beschilderen. Deze djembe mag je mee naar huis nemen Zo heb altijd een leuk muziekinstrument in je kamer

Groep 5 t/m 8 > 1 workshop 19-10-2017 van 15:45 tot 17:15u

Kerst stukje maken

Maximaal 8 inschrijvingen en dit kost € 6,50

We gaan leuke creatieve kerststukjes maken en gebruiken daarbij ook Afrikaanse vruchtjes etc

Groep 1 t/m 8 > 1 workshop 15-12-2017 van 15:45 tot 17:15u

KLeurrijke knopenketting

Maximaal 8 inschrijvingen en dit kost € 6,50

We maken met kleurrijke knopen een knopen ketting. In de pauze drinken we ranja uit een kalabas en kan je Afrikaanse muziek instrumenten bespelen.

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop 03-04-2018 van 15:45 tot 17:15u

25


FIETSEN Grensoverschrijdende fietsdag werkgroep Locatie: Mosaïque plein Mosaïqueplein 1, Nieuw Bergen Nellie de Best radwandertagbergen@gmail.com www.bergenlimburgonline.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Doe jij ook mee aan de Kinder- Familie fietsroute? Wij hebben een leuke fietsroute voor jou en je ouders gemaakt! Langs mooi en leuke plekken in onze Gemeente. Lukt het jou om de hele route te fietsen? Dan win je een prijs! Je deelname is gratis. De start is vanaf 10:00 uur op het Mosaïqueplein in Nieuw Bergen en bij “de Sluis” Maasduinen Bezoekerscentrum. Let op: Je mag alleen deelnemen onder begeleiding van een volwassene. Je kunt je aanmelden tot 24 juni.

Groep 1 t/m 8 > 1 proefles 01-07-2018 van 10:00 tot 00:00u

26

Nieuw-Bergen


FITNESS Healthclub More2bfit Locatie: Healthclub More2bfit De Kamp 5, Well

WEll

Jeroen Bruil jeroen@more2bfit.nl www.more2bfit.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per cursus en dit kost â‚Ź 5,00

In deze groepsles sport je in een kleine groep van 4 tot maximaal 10 personen in onze fitnesszaal, waarbij elke week een ander fitness programma wordt uitgevoerd. Aandacht, houding en plezier staan centraal. (er wordt geen gebruik gemaakt van gewichten)

Groep 5 t/m 8 > Kies een datum Les 1: 15-09-2017 van 17:00 tot 18:00u Les 2: 22-09-2017 van 17:00 tot 18:00u Les 3: 29-09-2017 van 17:00 tot 18:00u

27


Doe mee en win!

3x Sjorsfiets

5x Lidmaatschap

50x Sjors Schoolpakket

Wat moet je doen om kans te maken op deze coole prijzen?

Na iedere activiteit die jij volgt via Sjors Sportief of Sjors Creatief ontvang je één kaartje van de aanbieder met een unieke wincode. Download de nieuwe Sjors Sportief App, vul je wincode in en check of jij in de prijzen bent gevallen!

Met jouw unieke code maak je kans op de volgende prijzen: ‹‹ ‹‹ ‹‹

3x Sjors fiets 5x Lidmaatschap bij vereniging naar keuze. (Lidmaatschap voor 1 jaar met een maximum bijdrage van €100,-) 50x Sjors Schoolpakket

Doe mee en win! 3x Sjorsfiets

50x Sjors Schoolpakket

5x Lidmaatschap

Download de Sjors Spo rtief App en voer jou w wincode in! QRGMGwdq

Waar wacht je nog op? Download de Sjors Sportief App of ga naar www.sjorssportief.nl


Download de app! Met deze Sjors Sportief App schrijf je je eenvoudig en overal in voor een kennismakingsactiviteit. Je kunt er je wincode checken voor fantastische prijzen. Blijf altijd up-to-date met deze app.


GRAFFITI Taal- & Tekenhuis Locatie: BS De Fontein Pieter de Hoogstraat 2, Nieuw Bergen Kees de Bruijn info@taalentekenhuis.nl www.taalentekenhuis.nl

Maximaal 15 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 7,50

Graffiti is leuk en spannend. Dus schrijf je in voor deze workshop! Je leert een graffiti-ontwerp spuiten en verschillende spuitstijlen. Met speciale aandacht voor het tekenen van graffiti-letters. Weet je wat extra mooi is? Je spuit op je eigen groot karton. Als het spuitwerk droog is dan kun je het na de workshop mee naar huis nemen. De graffiti-workshop wordt gegeven op een grote basisschool in de gemeente. De precieze plaats wordt nog bekend gemaakt. Schrijf je in, want er is altijd iets leuks te maken!

Groep 6, 7 en 8 > Kies een tijdstip 25-09-2017 van 14:30 tot 15:30u 25-09-2017 van 15:45 tot 16:45u

30

Nieuw-Bergen


JONG NEDERLAND Jong Nederland Locatie: Blokhut ‘t Degesven De Flammert 1041, Nieuw- Bergen

Nieuw-Bergen

Jong Nederland sjorssportief@jnbergen.nl wwww.jnbergen.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Heb je altijd al een kijkje willen nemen bij Jong Nederland? Dan kun je nu je kans grijpen! Bij Jong Nederland doen we allemaal verschillende dingen zoals; knutselen, sporten, spellen buiten, speurtochten en vergeet onze kampen niet! We gaan ieder jaar 3 keer op kamp waar je aan mee mag doen.

Groep 2, 3 en 4 > Kies een datum 27-10-2017 van 18:30 tot 20:00u 03-11-2017 van 18:30 tot 20:00u

Groep 7 en 8 > Kies een datum 25-10-2017 van 18:45 tot 20:15u 01-11-2017 van 18:45 tot 20:15u

31


JUDO Judo Ryu Maasduinen Locatie: Dojo JRM - kelder De Asseldonk Jeroen Boschstraat 34, Nieuw-Bergen Jorien van Beek judo@judoryumaasduinen.nl www.judoryumaasduinen.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Judo is een leuke sport voor jong en uit, vanaf 4 jaar mogen kinderen al de mat op. Je leert vallen en weer opstaan, judo maakt je weerbaarder en zelfstandiger! Judo als wedstrijdsport of op basis van techniek, voor ieder wat wils!

Groep 3 t/m 6 > 3 proeflessen Les 1: 23-10-2017 van 16:45 tot 17:45u Les 2: 30-10-2017 van 16:45 tot 17:45u Les 3: 06-11-2017 van 16:45 tot 17:45u

Groep 7 en 8 > 3 proeflessen Les 1: 26-10-2017 van 17:45 tot 19:00u Les 2: 02-11-2017 van 17:45 tot 19:00u Les 3: 09-11-2017 van 17:45 tot 19:00u Kijk voor meer datums en tijden op www.sjorssportief.nl en schrijf je in!

32

Nieuw-bergen


KICKBOKSEN Fight 4 Glory Academy Locatie: Sportzaal Boxmeer Jacob marristraat 3, Boxmeer

Boxmeer

Bjorn Tax info@fight4glory.nl www.fight4glory.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Kom gezellig mee trainen bij ons team! Word getraind door Bjorn Tax en zijn team! Een populaire sport en hartstikke leuk voor jongens en meiden! respect staat bij ons voorop! leer omgaan met elkaar, alles eruit halen, sterker worden, zelfverzekerd en begrip hebben voor elkaar en fit worden!

Groep 3 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 19-10-2017 van 18:30 tot 19:30u Les 2: 26-10-2017 van 18:30 tot 19:30u Les 3: 02-11-2017 van 18:30 tot 19:30u

Groep 3 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 24-10-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 2: 31-10-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 3: 07-11-2017 van 18:00 tot 19:00u

33


LASERGAMEN Rongen Aktief Locatie: Kampeerterrein Berkenkamp nabij Smal 7, Bergen Frans Rongen info@rongenaktief.com www.rongenaktief.com

Maximaal 40 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 6,50

Kruip in de huid van Rambo en daag je vrienden of klasgenoten uit voor een spectaculair potje lasergamen. Een spannend actiespel in het bos. Je speelt zowel individueel als in teams met diverse spelvormen zoals capture the flag, save the president en nog veel meer.

Groep 3 t/m 8 > Kies een tijdstip 18-10-2017 van 10:00 tot 11:00u 18-10-2017 van 11:15 tot 12:15u 18-10-2017 van 12:30 tot 13:30u

34

Bergen


MASTERCHEF KIDS Spring Kinderopvang Locatie: BSO Luchtballon Pieter de Hooghstraat 6, Nieuw Bergen

Nieuw-bergen

Jeannette Vondenhoff luchtballon@spring-kinderopvang.nl www.spring-kinderopvang.nl

Maximaal 20 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 3,00

Kom gezellig bij ons koken! En daarna lekker eten natuurlijk!

Groep 4 t/m 8 > Kies een datum 19-01-2018 van 14:15 tot 16:00u 26-01-2018 van 14:15 tot 16:00u

35


MEDITATIE Praktijk Lizenda Locatie: Lizenda Reigerstraat 17, Nieuw Bergen Linda van Soest-Hoitinga praktijk.lizenda@yahoo.com www.linzenda.nl

Maximaal 8 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 3,50

Wil jij ook leren mediteren. Dat kan nu bij Lizenda. Daar leer je op een leuke manier beter naar jezelf te luisteren. Tijdens een meditatie workshop doen we oefeningen met onze ademhaling en ga ik jullie mee nemen in een leuk verhaal waarin jij de hoofdrol speelt. Ben jij ook nieuwsgierig geworden? Meld je dan nu aan.

Groep 5 t/m 8 > Kies een datum 24-10-2017 van 16:00 tot 17:00u 31-10-2017 van 16:00 tot 17:00u 07-11-2017 van 16:00 tot 17:00u

36

Nieuw-Bergen


MELK VAN KOE NAAR PAK Melkveebedrijf Valckx Locatie: melkveebedrijf Valckx Ceresweg 15, Bergen

Bergen

Marja Valckx valckx.tax@planet.nl

Maximaal 15 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 3,00

Kom naar het melkveebedrijf van Jan en Marja Valckx en ga op ontdekkingstocht wat er allemaal bij komt kijken om de melk voor jouw plakje kaas, beker melk of toetje te maken. Door een tocht over het bedrijf en door spellen ga je zelf op zoek naar de antwoorden. Je gaat ook zelf je eigen boter maken.

Groep 5 en 6 > 1 workshop 18-10-2017 van 09:30 tot 12:00u

37


MUSICAL Peter Dehing Dance Studios Locatie: Peter Dehing Dance Studios ‘t Tuigleerstraatje 1, Cuijk Peter Dehing sjors_danst@aol.com www.peterdehingdancestudios.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

edereen kan zich iets voorstellen bij Musical, en veel jeugd wil zich graag uiten in dans en zang. Jaarlijks maakt Peter Dehing een grote theater voorstelling waarbij ook de musical klas de kans krijgt om hun kunsten te tonen. Is dansen en zingen echt jou ding zorg dat je erbij bent.

Groep 5 t/m 8 > 2 proeflessen Les 1: 02-11-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 2: 09-11-2017 van 18:00 tot 19:00u

38

Cuijk


MUZIEK Fanfare Les Montagnards Locatie: De Samensprong Pieter de Hooghstraat 2, Nieuw Bergen

Nieuw-Bergen

Miriam Derks mamimimi@ziggo.nl www.lesmontagnards.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Samen muziek maken. Altijd al eens een muziek willen maken dan is dit je kans. Maak kennis met de blokfluit, slaginstrumenten en blaasinstrumenten van de fanfare.Na drie lessen kun je dan misschien al een liedje spelen. We zouden het erg leuk vinden om jullie te zien ,dus schrijf je snel in.

Groep 4 t/m 8 > 3 lessen Les 1: 25-10-2017 van 14:00 tot 14:30u Les 2: 01-11-2017 van 14:00 tot 14:30u Les 3: 08-11-2017 van 14:00 tot 14:30u

39


MUZIEK Fanfare Drumband eendracht Locatie: Basisschool ‘t Kendelke Kendelweg 1, Siebengewald Berty Schreurs bertyschreurs@hotmail.com www.fanfareeendracht.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Ook dit jaar willen wij de kinderen van de basisschool weer drie gratis blokfluitlessen aanbieden. Zit je in groep 4, 5, 6, 7 of 8 en lijkt het je leuk om een instrument te gaan bespelen. Kom dan met ons meedoen! Om noten te leren lezen is de blokfluitles ideaal. Tijdens de eerste twee keer ligt de nadruk op de blokfluit, de laatste les, zijn er ook andere instrumenten te bekijken. Treuzel niet langer en schrijf je in. Tot donderdag 2 november op basisschool ‘t Kendelke in Siebengewald.

Groep 4 t/m 8 > 3 lessen Les 1: 02-11-2017 van 14:30 tot 15:15u Les 2: 09-11-2017 van 14:30 tot 15:15u Les 3: 16-11-2017 van 14:30 tot 15:15u

40

Siebengewald


PAARDRIJDEN Ruitersportcentrum Seurenheide Locatie: Ruitersportcentrum Seurenheide ‘t Leuken 3a, Well

Well

Sanne Van Mullekom rsc.seurenheide@gmail.com www.rsc-seurenheide.nl

Maximaal 18 inschrijvingen per cursus en dit kost â‚Ź 5,00

Is paardrijden iets voor jou? Wil je antwoord op die vraag, doe dan mee met leer paardrijden met plezier! Tijdens deze lessen maak je kennis met de basis van het paardrijden en de mogelijkheden die ons ruitersportcentrum te bieden heeft.

Groep 3 t/m 8 > 2 proeflessen Les 1: 03-04-2018 van 16:00 tot 17:30u Les 2: 10-04-2018 van 16:00 tot 17:30u

Groep 3 t/m 8 > 2 proeflessen Les 1: 17-04-2018 van 16:00 tot 17:30u Les 2: 24-04-2018 van 16:00 tot 17:30u

Groep 3 t/m 8 > 2 proeflessen Les 1: 08-05-2018 van 16:00 tot 17:30u Les 2: 15-05-2018 van 16:00 tot 17:30u

41


SKATEN | SKEELEREN | INLINE-HOCKEY SVS Schaatsen & Skeeleren Stevensbeek Locatie: Skeelerbaan Stevensbeek Stevensbeekseweg 5, Stevensbeek Henk Pouwels henkpouwels@svsskeeler.nl www.svsskeeler.nl

Maximaal 5 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Skaten is schaatsen op wieltjes. Het wordt ook wel skeeleren genoemd. Inline-Hockey is hockeyen op skates. In Stevensbeek is een skeelerbaan en een ring met boarding. Hierop kun je met de bovengenoemde sporten op een leuke manier kennis maken. Enthousiaste trainers helpen jou daarbij.

Groep 3 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 03-05-2018 van 18:00 tot 19:00u Les 2: 17-05-2018 van 18:00 tot 19:00u Les 3: 24-05-2018 van 18:00 tot 19:00u

Groep 3 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 08-05-2018 van 18:00 tot 19:00u Les 2: 15-05-2018 van 18:00 tot 19:00u Les 3: 22-05-2018 van 18:00 tot 19:00u

42

Stevensbeek


SLEUTELHANGER/ARMBAND - TAJINE - ZEEPSLINGER Cabe Locatie: Cabe Kriekstraat Kriekstraat 6, Bergen

Bergen

Toos Reiniers treiniers@home.nl www.ghana-products.nl

Sleutelhanger en armband

Maximaal 8 inschrijvingen en dit kost € 6,50

Glaskralen zijn gemaakt van gerecycled glas en we hebben ze uit Ghana meegebracht Met deze kralen maken we een leuke sleutelhanger en een leuk armbandje

Groep 1 t/m 8 > 1 workshop 07-11-2017 van 15:45 tot 17:15u

Tajine koken

Maximaal 8 inschrijvingen en dit kost € 6,50

We gaan Marokkaans koken. In een tajine kan je kip gehaktballetjes groeten etc. koken. We gaan groenten snijden gehaktballetjes maken. Wanneer alles gaar is gaan we het proeven. Vind je het leuk om te koken dan is het leuk om deel te nemen.

Groep 5 t/m 8 > 1 workshop 28-03-2018 van 15:45 tot 17:15u

Zeepslinger maken

Maximaal 8 inschrijvingen en dit kost € 6,50

We maken een slinger met Afrikaanse vruchtjes,kraaltjes en zeep. Het wordt een kleurrijke slinger die ook nog eens lekker ruikt. In de pauze spelen we djembe en drinken we ranje uit een kalabas

Groep 1 t/m 8 > 1 workshop 16-10-2017 van 15:45 tot 17:15u

43


SPOOKTOCHT Spring Kinderopvang Locatie: BSO Luchtballon Pieter de Hooghstraat 6, Nieuw Bergen Jeannette Vondenhoff luchtballon@spring-kinderopvang.nl www.spring-kinderopvang.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per cursus en dit kost â‚Ź 2,00

Als je de tocht door het bos te spannend vind, mag je je ook opgeven voor de tocht door de wijk! Geef bij de inschrijving aan op welke school je zit en in welke klas. Je krijgt ongeveer een week voor de spooktocht te horen hoe laat je precies aanwezig dient te zijn en bij wie je in het groepje zit. Geef ook aan of er een ouder/opa/oma/oom/ tante mee wil lopen als begeleiding!

Groep 5 t/m 8 > 1 proefles 27-10-2017 van 18:30 tot 21:30u

Groep 1 t/m 4 > 1 proefles 27-10-2017 van 18:00 tot 20:30u

44

Nieuw-bergen


SYNCHROONZWEMMEN Spio Synchroonzwemmen Locatie: Laco de Sprank Kempweg 70, Venray

Venray

Kelly Swinkels kpmswinkels@gmail.com www.spio.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit kost â‚Ź 10,00

Synchroonzwemmen is een sport die enigszins is te vergelijken met ballet, maar dan in het water. Het is een mooie, sierlijke en zware sport, omdat je niet alleen alle zwemslagen goed moet kunnen beheersen, maar ook gevoel voor muziek en uithoudingsvermogen moet hebben. De training begint met de droogtraining in de aerobicszaal, hierbij worden de spieren opgewarmd en worden lenigheids- en krachtoefeningen gedaan. Om 16.00 uur start de training in het water en daar worden synchroonzwemtechnieken aangeleerd en ze krijgen een dans aangeleerd, die ze na de vier lessen opvoeren.

Groep 2 t/m 7 > 4 proeflessen Les 1: 28-10-2017 van 15:15 tot 17:00u Les 2: 04-11-2017 van 15:15 tot 17:00u Les 3: 11-11-2017 van 15:15 tot 17:00u Les 4: 18-11-2017 van 15:15 tot 17:00u

Groep 2 t/m 7 > 4 proeflessen Les 1: 17-02-2018 van 15:15 tot 17:00u Les 2: 24-02-2018 van 15:15 tot 17:00u Les 3: 03-03-2018 van 15:15 tot 17:00u Les 4: 10-03-2018 van 15:15 tot 17:00u Eventuele Bijzonderheden: De kinderen dienen in het bezit te zijn van A en B-diploma.

45


TENNIS TVBergen Locatie: Tennisvereniging “Bergen (L)� De Flammert 1043, Bergen Lb. Jennifer van der Meer j.vandermeer@giolegio.com www.tvbergen.nl

Maximaal 8 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Lijkt het jou leuk om te tennissen, maar zit je al op een sport en twijfel je of je wilt switchen en/of een sport erbij wilt doen, of vind je het een beetje spannend om iets nieuws te proberen, kom dan naar onze proefles van Sjors sportief en kom tot de ontdekking dat het stiekem toch wel heel erg leuk is!

Groep 3 t/m 8 > 2 proeflessen Les 1: 14-03-2018 van 15:00 tot 15:45u Les 2: 21-03-2018 van 15:00 tot 15:45u

46

Bergen


TENNIS TV Afferden Locatie: De Alverman Hengeland 12a, Afferden Lb

Af ferden

Natalie van den Akker eddy-natalie@ziggo.nl www.tvafferden.nl

Maximaal 12 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Wil jij weten of tennis bij jou past? Geef je dan nu op en pak de kans om deze leuke sport uit te proberen. Geef je samen met vriendje en/of vriendinnetje op want samen is leuker! De trainer geeft op een leuke speelse manier les en hij leert je de vaardigheden van tennis. Heb je geen racket, geen probleem, deze mag je lenen van ons.

Groep 3 t/m 8 > 2 proeflessen Les 1: 07-03-2018 van 15:00 tot 16:30u Les 2: 14-03-2018 van 15:00 tot 16:30u

47


TENNIS TV SIEBENGEWALD Locatie: Sportpark TVS Siebengewald Gochsedijk 89, Siebengewald Natascha Hartjes f.hiep@kpnmail.nl www.tvsiebengewald.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Wil je ook graag een keer tennissen schrijf je dan nu in!!!

Groep 2 t/m 8 > 2 proeflessen Les 1: 14-10-2017 van 09:00 tot 11:00u Les 2: 21-10-2017 van 09:00 tot 11:00u

48

Siebengewald


THEATER TheaterSpeelPlaats TSP Locatie: eigen accomodatie Maasweg 49, Gennep

Gennep

Lieneke Holtermans info@tspgennep.nl www.tspgennep.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Houd jij van zingen, dansen en toneel spelen? Wil jij graag op een podium staan? Sta jij de hele dag door te zingen of te dansen, of ben jij gewoon de leukste thuis? En vind jij het helemaal te gek om zelf verhalen te verzinnen en toneel te spelen. Kom dan eens met ons mee doen(twee proeflessen)! Tot snel bij TSP Gennep

Groep 1 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

49


VOETBAL R.K.V.V. Montagnards Locatie: De Venhorst De Flammert 1047, Bergen Rick Martens r.i.martens@home.nl www.montagnards.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Lekker ballen met z’n allen! Voetbal is toch de leukste sport dat er is? Jongens en meisjes gaan deze middag samen voetballen. Niet zo maar een wedstrijdje, maar allerlei leuke activiteiten die je met een voetbal kan doen. En dat zijn er best veel. Kom ook en neem jouw vriend en vriendin ook mee!

Groep 1 t/m 4 > 1 proefles 24-04-2018 van 14:30 tot 15:45u

Groep 5 t/m 8 > 1 proefles 24-04-2018 van 15:45 tot 17:00u

50

Bergen


VOLLEYBAL Volleybalvereniging VC Montagnards Locatie: Den Assseldonk Den Asseldonk 2, Nieuw Bergen

Nieuw Bergen

Hanneke Munten hannekemunten@home.nl www.vcmontagnards.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Maak kennis met volleybal! Kom ook kennis maken met de bal! Durf jij het op te nemen tegen andere leeftijdsgenootjes? Schrijf je dan snel in op www.sjorssportief.nl en kom meedoen!

Groep 1 t/m 6 > Kies een datum 06-09-2017 van 16:30 tot 17:30u 16-01-2018 van 16:30 tot 17:30u

51


WAAR KOMT DE MELK VANDAAN? Melkveebedrijf Valckx Locatie: melkveebedrijf Valckx Ceresweg 15, Bergen Marja Valckx valckx.tax@planet.nl

Maximaal 15 inschrijvingen per workshop en dit kost â‚Ź 3,00

Wil je eens komen kijken op een echte koeienboerderij? Wil je zien hoe de koeien leven? En wat er allemaal nodig is om jou een beker melk te laten drinken? Of een stukje kaas of een toetje eten? Kom dan naar de boerderij van Jan en Marja Valckx en zie, hoor en ervaar het leven op de boerderij

Groep 3 en 4 > 1 workshop 23-05-2018 van 14:30 tot 17:00u

52

Bergen


YOGA Kinderyoga Judith Locatie: Kinderyoga Judith Pieter de Hooghstraat 10, Nieuw-Bergen Judith Tรถnnissen judith@kinderyogajudith.nl www.kinderyogajudith.nl

Nieuw-Bergen

Maximaal 8 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Kom jij fijn bewegen en ontspannen bij Kinderyoga Judith? Tijdens de les doen we yogahoudingen, ontspanningsoefeningen en massages. Alles in spelvorm en aan de hand van een thema. Tijdens de kinderyoga les leer je jezelf en je lijf steeds beter kennen. Kom ook ervaren wat voor jou kan betekenen.

Groep 2 en 3 > Kies een datum 24-10-2017 van 16:30 tot 17:30u 09-01-2018 van 16:30 tot 17:30u

Groep 4, 5 en 6 > Kies een datum 24-10-2017 van 18:00 tot 19:00u 09-01-2018 van 18:00 tot 19:00u

53


ZUMBA Healthclub More2bfit Locatie: Healthclub More2bfit De Kamp 5, Well Jeroen Bruil jeroen@more2bfit.nl www.more2bfit.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit kost €5,00

Zumba is een Latin-geïnspireerde dansfitnes workout die Latin en internationale muziek met swingende dansbewegingen combineert. ZUMBA® kent heel veel leuke en opzwepende ritmes zoals, Merengue, Salsa, Cha-Cha, Cumbia, Reggaeton, Flamenco, African, Calypso en nog veel meer! Hierdoor ontstaat een dynamische, leuke en effectieve groepsles.

Groep 5 t/m 8 > 1 proefles 15-09-2017 van 17:00 tot 18:00u

54

WEll


ZWEMMEN zv Vivalo Locatie: Sportcentrum Pica Mare Picardie 34, Gennep

Gennep

JMWE van Dijk secretariaatzvvivalo@gmail.com www.zv-vivalo.nl

Maximaal 12 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Wil jij waterproof zijn? We gaan in deze lessen je meer waterproof maken door middel van het aanleren van techniek in de verschillende zwemslagen. En het verbeteren van je zwem-conditie. aan het einde van deze vier gratis lessen krijg je de mogelijkheid als je lid wordt om brevetten te zwemmen van alle slagen.

Groep 3 t/m 8 > 4 proeflessen Start: 03-11-2017 van 19:00 tot 20:00u

Groep 3 t/m 8 > 4 proeflessen Start: 02-03-2018 van 19:00 tot 20:00u

55


Dit Sjorsboekje en nog2017-2018 het hele schooljaar geldig! Dit Sjorsboekje is nogis een hetbewaargids hele schooljaar geldig. 2017-2018 Goed bewaren dus :)

Sjors Sportief

Ster(k) in verbinden van sport kindcentra cultuur

DJM Bergen 2017-2018  
DJM Bergen 2017-2018  
Advertisement