Page 1

Dit Sjorsboekje is het hele schooljaar 2018-2019 geldig. Goed bewaren dus!

Sjors Sportief

Deze tekening is gemaakt door Mijke van der Wal van Basisschool ‘t Startblok te Cuijk


Sjors Sportief & Sjors Creatief

Inschrijven vanaf woensdag 29 augustus 16:00u www.sjorssportief.nl Sjors Sportief en Sjors Creatief vragen alle aanbieders van activiteiten uit jouw gemeente om een leuke kennismaking van hun sport of creativiteit te organiseren. Je vindt ze allemaal in dit boekje! Jij mag lekker in dit boekje rondneuzen naar zoveel leuke activiteiten als je wilt. Vanaf 29 september 16:00 uur kun jij je inschrijven voor jouw favoriete sport(en) en/of creatieve activiteit(en). Je mag je nog het hele schooljaar inschrijven! Na jouw inschrijving ben jij van harte welkom om op locatie jouw sport of creatieve activiteit uit te proberen. Misschien ontdek je wel een verborgen talent! Inschrijven is wel altijd verplicht via de Sjors Sportief App of de website van Sjors: www.sjorssportief.nl. Maak gebruik van deze kans om kennis te maken met sport & cultuur binnen jouw gemeente!

Toedeledoki! Sjors Sportief & Sjors Creatief

Sjor

in Schrijf je de via f App s Sportie


Stap voor stap meedoen 1 2

Blader dit boekje door en kies je activiteiten

3 4

Op de website

5

VOL > WACHTLIJST >

Zoek leuke activiteiten uit in dit boekje, zoveel als je wilt!

Schrijf je altijd in!

Ga vanaf 29 augustus 16:00 uur samen met je ouders/ verzorgers naar de website www.sjorssportief.nl of schrijf je in via de Sjors Sportief App.

Vul op de homepage direct je woonplaats in of kies voor de button Inschrijven.

Meerdere inschrijvingen van alle kinderen in ĂŠĂŠn keer!

Zoek alle activiteit(en) - ook van meerdere kinderen - in de lijst en voeg ze toe aan het inschrijfmandje . Het is mogelijk om meer kinderen toe te voegen aan een activiteit.

Als de activiteit vol is, kan er niet meer ingeschreven worden. Vaak kan jij je nog wel opgeven voor een wachtlijst. In veel gevallen zal deze activiteit later plaatsvinden en je ontvangt vanzelf een bericht per mail van de betreffende aanbieder.

6

Koppel de gegevens van je kind aan de betreffende activiteit

7

Eventuele kosten worden via automatische incasso van uw rekening afgeschreven

Alle activiteiten in het winkelmandje geplaatst? Ga dan verder en koppel deze inschrijvingen eenvoudig aan het juiste kind, zodat de aanbieder weet welke inschrijver deze kan verwachten!

Als er kosten worden gerekend voor een activiteit wordt een IBAN-nummer gevraagd met toestemming om automatische incasso uit te voeren. Dit bedrag wordt uiterlijk 1 maand later afgeschreven. Je hoeft dus nooit contant geld mee te nemen naar de activiteit. Na de inschrijving krijg je de bevestiging per mail!

8

Win coole prijzen met jouw wincode!

Na de laatste les krijg je van de aanbieder een kaartje met daarop jouw unieke code. Vul de code in op www. sjorssportief.nl of de Sjors Sportief app en check of jij in de prijzen bent gevallen. Heb je 100 punten gehaald op de website? Dan krijg je een keycord thuisgestuurd.


Voorwoord wethouder

Hallo jongens en meisjes, “Sjors Sportief” is een sportproject dat 5 jaar geleden is gestart in onze gemeente. Via Sjors Sportief en Sjors Creatief kunnen basisschoolleerlingen kennismaken met verschillende sportieve activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden. Wij willen als gemeente de jeugd stimuleren om actief met sport bezig te zijn, want sporten en bewegen is erg belangrijk! Dit kan ik niet vaak genoeg benadrukken! Sporten is bezig zijn met je lichaam en geest. Voor ontspanning of als beroep met spel- en wedstrijdelement. Conditie en vaardigheid zijn hiervoor nodig of worden erdoor bevorderd. Sporten haalt het beste in je boven! Samen met “Sjors Sportief” willen wij jullie helpen een keuze te maken uit de vele sporten en verenigingen in en om Cuijk. Je kunt gratis de naschoolse introductielessen volgen. Door teveel en te lang achter je computer of voor de TV te zitten beweeg je te weinig. Terwijl buiten sporten en spelen samen met vriendjes en vriendinnetjes gezond en leuk is. Maar je kunt natuurlijk ook sporten bij een sportvereniging of bij een sportschool. Misschien ben je wel al lid van een sportvereniging! Want (opnieuw) beginnen met bewegen is mooi, maar blijven bewegen is nog veel belangrijker! Maak dus zelf of samen met vriendjes en vriendinnetjes een keuze om mee te doen met “Sjors Sportief”. Hoe jullie je moeten aanmelden lees je verder in dit boekje. Vraag ook nog even aan je vader en/of moeder of ze het goed vinden. Veel plezier en succes met kiezen! Met sportieve groet,

Maarten Jilisen Wethouder Sport gemeente Cuijk


Aerial hoop

Pole Passion Locatie: Pole Passion Cuijk T’Tuigleerpleintje 7, Cuijk Diane van de Vorle info@polepassion.nl | www.polepassion.nl

Cuijk

Maximaal 14 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Paaldansen/Aerial hoop is niet alleen maar leuk, maar kan van grote betekenis zijn bij de mentale en fysieke ontwikkeling van kinderen. Het vergroot het zelfvertrouwen van kinderen en is goed voor de coordinatie en motoriek van kinderen. Op speelse wijze krijgen de kinderen allerlei oefeningen aangeboden. Lijkt je dit leuk? Geef je dan snel op voor een gratis proefles.

Groep 4 t/m 8 > Kies een datum 11-09-2018 van 16:00 tot 17:00u 12-09-2018 van 15:00 tot 16:00u 15-09-2018 van 10:00 tot 11:00u

5


Accordeon

Toff muziekpraktijk Locatie: RK basisschool Het Telraam Kerkstraat Zuid 24, Oeffelt Maria Centen-Ebben info@toffmuziekpraktijk.nl | www.toffmuziekpraktijk.nl

Oe ffelt

Maximaal 3 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis ‘Het is een prachtinstrument!’ Het mooie ervan is: in z’n eentje is het een heel orkest. Bij de accordeon heb je melodie en begeleiding in eigen handen. Heb je 1 of 2 jaar lessen gevolgd dan kun je mee gaan spelen in een echt accordeonorkest. IMAGO: De accordeon heeft het imago van oude mannen, levensliederen en smartlappen, maar ik laat de jeugd hun eigen populaire muziek spelen. Mijn grootste uitdaging is, kinderen trots maken dat ze accordeon spelen. Het niveau of wat ze spelen - een efteling deuntje of Astor Piazolla - dat doet er niet toe!

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 30-10-2018 van 15:15 tot 16:00u 15-01-2019 van 15:15 tot 16:00u

6


Acteren | dansen | zingen

TheaterSpeelPlaats TSP Locatie: eigen accomodatie Maasweg 49, Gennep Lieneke Holtermans info@tspgennep.nl | www.tspgennep.nl

Gennep

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Ben jij een THEATER BEEST? Sta jij het liefst de hele dag te zingen of te dansen? Of verzin jij zelf je eigen toneelstukjes of verhalen? Of kun jij iedereen voor de gek houden of laten lachen? Zou jij het liefste op het podium staan of in een film spelen? Nou dan is de theaterspeelplaats zeker iets voor jou! Kom dan eens met ons mee doen(twee proeflessen)! Tot snel bij TSP Gennep. Wij geven op maandag en vrijdag les.

Groep 1 t/m 8

Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

7


Acteren | Improvisatie

Theaterschool Hakoena Locatie: de Nielt lavendel 250, Cuijk koen Logtens ledenadministratie@hakoena.nl www.theaterschoolhakoena.nl

Cuijk

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Wil jij net als de bekende acteurs en actrices kunnen acteren of leren acteren en meespelen in het theater? Dan is de cursus “Acteren� de ideale cursus voor jou! Na de sjors lessen is aanmelden mogelijk. Daarna is in- en uitschrijven per 7 lessen mogelijk.

Groep 5 t/m 8 > 2 lessen

Les 1: 12-09-2018 van 17:15 tot 18:15u Les 2: 19-09-2018 van 17:15 tot 18:15u

8


Badminton

BVC’74 Locatie: Sporthal de Kwel Sint Annastraat 1, Cuijk Mark Geboers jc@bvc74.nl | www.bvc74.nl

Cuijk

Maximaal 30 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Badminton is ook een leuke sport!! We trainen elke donderdag op snelheid, conditie en techniek; Individueel en in teamverband. Wij zorgen voor een gevarieerde training met veel (badminton) plezier; Leuke spelletjes afgewisseld met wedstrijdjes. Daarnaast hebben we diverse gezellige activiteiten zoals familie / vriendjes toernooi, heel leuk jeugdkamp etc. Als je wat verder bent kun je ook competitie spelen en aanvullend competitie trainen. Je kunt 1 of meerdere Sjors Sportief badminton trainingen volgen (max 3 proeflessen) Van harte welkom!!! en tot ziens!

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 01-11-2018 van 18:00 tot 19:20u 08-11-2018 van 18:00 tot 19:20u 04-04-2019 van 18:00 tot 19:20u

9


Ballet

Peter Dehing Dance Studios Locatie: Peter Dehing Dance Studios Cuijk Louis Jansenplein 7, Cuijk Peter Dehing sjors_danst@aol.com | www.peterdehingdancestudios.nl

Maximaal 7 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Iedereen kent de ouderwetse klassieke balletles. Maar de ontwikkeling in de danswereld heeft niet stilgestaan. Men had toch wel door dat kinderen, net zoals hele jonge dieren dat doen, van nature veel willen bewegen en niet voor langere tijd op een bepaalde plek aan een barre willen staan. Daarom hebben we de oorspronkelijke klassieke balletles herschreven met meer ruimte voor bewegen. Zo werken we bijvoorbeeld het ene blok aan een sprookje en het volgende blok aan een Afrikaanse dans. Kortom een super leuke dans/balletles voor kinderen van 3 t/m 7 jaar.

Groep 1 t/m 4 > 2 proeflessen

Les 1: 04-09-2018 van 16:00 tot 17:00u Les 2: 11-09-2018 van 16:00 tot 17:00u

10


Bakken SterrePracht Locatie: Jenaplanschool lindekring Liesmortel 19, St. Agatha angela deijnen sterrepracht@hotmail.com | www.sterrepracht.com

St. Agatha

Maximaal 15 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 10,00

Cupcakes

We gaan tijdens deze workshop 5 cupcakes decoreren. Dit jaar gaan we het iets anders doen, we gaan ze met de meest vrolijke kleuren botercreme besmeren. Hiernaar gaan we ze nog met fondant afwerken.Voordat ze mee naar huis gaan worden ze nog leuk verplakt.

Groep 1 t/m 8 > 1 workshop 12-10-2018 van 15:30 tot 16:30u

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 10,00

Koekjes decoreren

De koekjes zijn van te voren al gebakken zodat je alle tijd hebt voor het decoreren. Ik zorg voor de meest leuke vormpjes. Het decoreren gaan we doen met fondant en vrolijke kleurtjes glazuur. We gaan spuitzakjes vullen met glazuur waarmee we de koekjes gaan inkleuren.

Groep 1 t/m 8 > 1 workshop 15-02-2019 van 15:30 tot 16:45u

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 10,00

Mini taartjes

Tijdens deze workshop gaan we zelf de mooiste taartjes maken. Ik ga je leren hoe je zelf het taartje bekleed met fondant. Hierna kun je zelf je taartje gaan decoreren, doormiddel van zelf boetseren of door de vele uitstekers. En natuurlijk ben ik er om te helpen.

Groep 1 t/m 8 > 1 workshop 14-12-2018 van 15:30 tot 16:45u

11


Bandy

Bandy Vereniging Nijmegen Locatie: Triavium Van Rosenburgstraat 2, Nijmegen Inge de Bie info@bandynijmegen.nl | www.bandynijmegen.nl

Maximaal 5 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 7,50 Bandy • Een stoere teamsport voor jongens en meisjes • Hockey op ijs: Spannend, razendsnel, geen bodychecks! • Leer lekker hard schaatsen en veel scoren bij een gezellige club • Wie weet zit jij straks in het Nederlands Bandy-elftal! Iets voor jou? Train 3x vrijblijvend mee! Kijk ook op www.bandynijmegen.nl

Groep 5 t/m 8 > 3 proeflessen

Les 1: 28-09-2018 van 17:30 tot 18:30u Les 2: 30-09-2018 van 09:45 tot 10:45u Les 3: 05-10-2018 van 17:30 tot 18:30u

12

Nijmegen


Blokfluit | Harmonieorkest

Harmonie Gaudete in Domino Locatie 1: Den Oeiep, Bernardstraat 5, Cuijk Locatie 2: De Nielt, Lavendel 250, Cuijk Wim Trots jeugd@harmoniegid.nl | www.harmoniegid.nl

Cuijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis MUZIEK MAKEN IS VET! Wil je graag in een harmonieorkest gaan spelen dan is de blokfluit het beste instrument om mee te beginnen, dat kan vanaf groep 4. Je leert zo noten lezen en liedjes spelen, zelfs samen met een band op een CD! Ook zijn er leuke optredens. Je speelt in een kleine groep. Na de blokfluit opleiding kun je een ander instrument kiezen voor de harmonie. We zien je graag op de kennismakingsles. Gewoon doen.

Groep 4 t/m 6

Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

13


Blokfluit

Hilde Desmet Locatie: Muziekhuis Johan van Kleefstraat 12, Molenhoek Hilde Desmet hilde_desmet@yahoo.com | www.hildedesmet.nl

Molenhoek

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit kost â‚Ź 10,50 Wil jij muziek leren spelen? Lukt het jou om in twee lessen G, A en B te spelen? We leren een paar korte liedjes op de blokfluit spelen en begrijpen hoe we deze noten moeten lezen. Kom het uitproberen!

Groep 2 t/m 4

Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

14


Breakdance | Hiphop Chance4Dance Locatie: Chance4Dance Kovel 24, Cuijk Shanti de Koning shanti@chance4dance.nl | www.chance4dance.nl

Cuijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Breakdance

Wil je graag opvallen op de dansvloer? Leer dan de basis van BREAKDANCE, die bestaat uit freezes, power moves, backflips en L-kicks! Daarnaast leer je ook hoe je al deze moves op een leuke manier kan combineren, zodat je een leuke Breakdance run kan laten zien!

Groep 3 t/m 8

Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Hiphop

HipHop is een dansstijl begonnen in de jaren 80. Met elementen vanuit andere “streetdance” stijlen en “social dance” steps heeft HipHop zijn eigen vocabulaire aan steps, geschiedenis & techniek. Denk hierbij aan oldskool stijlen als Popping, Locking, House en Bboying. De docent wisselt af, zodat de leerling voldoende inzicht en bewegingsmateriaal krijgt van alle Foundations. Ontwikkeling van groove, karakter, eigen stijl, techniek en Freestyle staan in deze lessen centraal.

Groep 6 t/m 8

Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

15


Cheerleading

Partisans Athletics Cheerleaders Locatie: Elzendaal college gymzaal 1 Bilderbeekstraat 27, Boxmeer Mayke Bongers info@cheerleadersboxmeer.com www.cheerleadersboxmeer.com

Boxmeer

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Wordt jij ook Cheerleader en ben jij die jongen of meisje tussen de 5 t/m 15 jaar, de ster op de magic floor in turnen, dans en/of acrobatiek? Laat het zien en geef je nu op om mee te doen. Wie weet, doe jij straks ook mee met (inter)nationale wedstrijden en optredens! Volg ons ook via Facebook: Partisans Athletics Cheerleaders

Groep 1 t/m 8

Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

16


Dance4kids

10dance Locatie: IKC Dassenburcht Dassenburcht 36, Cuijk Renée van den Heuvel info@10dance.nl | www.10dance.nl

Cuijk

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Maak kennis met 10dance! Tijdens deze workshop komen bijna alle stijlen aan bod waarvoor je bij 10dance terecht kunt: HipHop - Streetdance - Jazzdance - Modern - Klassiek. Vol energie, enthousiasme en plezier weet docent Renée er voor te zorgen dat je geniet van elke dansles. Een goed begin van jouw danscarrière begint hier, schrijf je dus snel in voor deze workshop!

Groep 3 en 4 > 1 proefles

11-09-2018 van 15:00 tot 16:00u

17


Dans Dansschool Kim Locatie: La tertulia hantert 6, Cuijk/St. Agatha Kim Burgers info@dansschoolkim.nl | www.dansschoolkim.nl

St. Agatha

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Dance Company TWINKLE & SPARKLE

Dance Company TWINKLE & SPARKLE zijn talentgroepen in mijn school. Deze groepen zijn gericht op ontwikkeling en optredens en werken op niveau.

Groep 4 t/m 6 > 2 weken op rij Start: 10-01-2019 van 16:45 tot 18:00u

Groep 7 en 8 > 2 weken op rij

Start: 10-01-2019 van 18:00 tot 19:15u Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Kleuterdans

Kleuterdans is een mix van onze stijlen, een leuke eerste kennismaking met theaterdans. Op een speelse en verantwoorde manier komen alle aspecten van dans aan bod.

Groep 1 en 2 > 2 wk > Kies een start Start: 03-09-2018 van 16:00 tot 17:00u Start: 07-01-2019 van 16:00 tot 17:00u Start: 05-03-2019 van 16:00 tot 17:00u

Maximaal 6 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

KLassiek ballet

Klassiek is een hele sierlijke en leerzame les met oefeningen aan de barre in het midden en uit de hoek. Dansplezier en gezelligheid staan centraal, daarnaast leer je goed dansen.

Groep 3 t/m 6 > 2 wk > Kies een start Start: 10-01-2019 van 15:45 tot 16:45u Start: 23-05-2019 van 15:45 tot 16:45u

18


Dans Dansschool Kim Locatie: La tertulia hantert 6, Cuijk/St. Agatha Kim Burgers info@dansschoolkim.nl | www.dansschoolkim.nl

St. Agatha

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Showdance

Showdance is een hele funky en swingende les met elementen van Jazz, Streetdance en Musical. In de les is er volop dansplezier en gezelligheid. Daarnaast leer je ook goed dansen. Via Sjors Sportief mag je 2 lessen Showdance mee komen doen in Cuijk en kennismaken met deze stijl en Dansschool Kim. Groetjes Kim

Groep 3 t/m 8 > 2 proeflessen

Kijk voor datums en tijden op www.sjorssportief.nl en schrijf je in!

Maximaal 6 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Moderne dans

Wij bieden leuke lessen moderne dans, ook al voor de kids. Een hele eigentijds en afwisselende stijl met alle elementen van modern zoals bijvoorbeeld vloerwerk. Ik zorg voor volop dansplezier en gezelligheid in deze les. Daarnaast leer je ook goed dansen. Via Sjors Sportief mag je 2 lessen Modern mee komen doen in Boxmeer en kennismaken met modern en Dansschool Kim. Groetjes Kim

Groep 5 t/m 8 > 2 proeflessen

Les 1: 09-01-2019 van 16:00 tot 17:00u Les 2: 16-01-2019 van 16:00 tot 17:00u

19


DJ Cursus

DJ lessen Bert Damink Locatie: Het Pakhuis Kerkstraat 12, Cuijk Bert Damink bdamink@home.nl | www.bertdamink.nl

Cuijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis In deze cursus hoor en zie je hoe een DJ met een DJ-set een vloeiende mix maakt van 2 dance-nummers. Hij vertelt over de apparatuur en de software die hij gebruikt. Aan de hand van enkele voorbeelden wordt duidelijk gemaakt wat maat, tempo, Pitchen, Matchen & Mixen en loops zijn. U ontvangt per e-mail bericht over plaats en tijd van deze cursus. Docent is Bert Damink.

Groep 5 t/m 8

Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

20


Dansen: ADV | Kinderdans Peter Dehing Dance Studios Locatie: Peter Dehing Dance Studios Louis Jansenplein 7, Cuijk Peter Dehing sjors_danst@aol.com www.peterdehingdancestudios.nl

Cuijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Algemene dans vorming

Iedereen kent de ouderwetse klassieke balletles. Maar de ontwikkeling in de danswereld heeft niet stilgestaan. Men had toch wel door dat kinderen, net zoals hele jonge dieren dat doen, van nature veel willen bewegen en niet voor langere tijd op een bepaalde plek aan een barre willen staan. Daarom hebben we de oorspronkelijke klassieke balletles herschreven met meer ruimte voor bewegen. Zo werken we bijvoorbeeld het ene blok aan een sprookje en het volgende blok aan een Afrikaanse dans.

Groep 1 t/m 4 > 2 proeflessen

Les 1: 04-09-2018 van 16:00 tot 17:00u Les 2: 11-09-2018 van 16:00 tot 17:00u Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Kinderdans

Iedereen kent de ouderwetse klassieke balletles. Maar de ontwikkeling in de danswereld heeft niet stilgestaan. Men had toch wel door dat kinderen, net zoals hele jonge dieren dat doen, van nature veel willen bewegen en niet voor langere tijd op een bepaalde plek aan een barre willen staan. Daarom hebben we de oorspronkelijke klassieke balletles herschreven met meer ruimte voor bewegen. Zo werken we bijvoorbeeld het ene blok aan een sprookje en het volgende blok aan een Afrikaanse dans.

Groep 1 t/m 4 > 2 proeflessen

Les 1: 04-09-2018 van 16:00 tot 17:00u Les 2: 11-09-2018 van 16:00 tot 17:00u

21


Dwarsfluit

Hilde Desmet Locatie: Muziekhuis Johan van Kleefstraat 12, Molenhoek Hilde Desmet hilde_desmet@yahoo.com | www.hildedesmet.nl

Molenhoek

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit kost â‚Ź 15,50 Lijkt het je leuk te dwarsfluiten? Dit is nu je kans! Je krijgt twee proeflessen van een half uur. Je leert op de dwarsfluit blazen en misschien lukt het je wel om al een liedje voor te spelen! Thuis mag je een week oefenen op een mini dwarsfluitje.

Groep 3 t/m 8

Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

22


Fietscross | BMX

Fietscrossclub Oss Locatie: Gielekespad Oss Gielekespad 10A, Oss Leon Jansen leondefietsenmaker@gmail.com | www.fccoss.nl

Oss

Maximaal 8 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 5,00 Zoals jullie allemaal al weten is fietscrossen natuurlijk super gaaf en dat bewegen ook nog eens gezonden voor je is, maakt het helemaal aantrekkelijk! Ben jij in het bezit van een crossfiets zonder uitstekende onderdelen, geef je dan op voor deze cursus! De verplichte helm kan geleend worden van de vereniging. (er zijn enkele huurfietsen beschikbaar)

Groep 2 t/m 8 > 3 weken op rij Start: 25-09-2018 van 18:00 tot 19:00u

23


Fotograferen | Boetseren P.R.A.K. Locatie: P.R.A.K. Meester van den Bergplein 4a, Rijkevoort Irene van den Besselaar welkombijprak@gmail.com www.welkombijprak.blogspot.com

Rijkevoort

Maximaal 8 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 5,00

Fotograferen

Door foto’s te maken met spiegeltjes krijg je bijzondere effecten, prachtige foto’s en zie je allerlei mooie dingen die anders niet op zouden vallen. Je maakt de foto’s met een mobieltje. Deze workshop is geïnspireerd op het werk van kunstenares Marijke van Warmerdam en wordt gegeven door Irene van den Besselaar. We wandelen door Rijkevoort en experimenteren in het atelier van PRAK.

Groep 5 t/m 8 > 1 workshop 12-06-2019 van 15:30 tot 17:30u

Maximaal 8 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 7,50

Boetseren

In het atelier van PRAK maak je een buste! Kunstenares Irene van den Besselaar leert je precies hoe je zo’n hoofd maakt van klei; de ogen, de neus, de mond, zodat het allemaal klopt. Ze leert je ook hoe je moet boetseren. Het beeld wordt gemaakt van zelfdrogende klei en op een sokkeltje geplaatst. Zo is het uiteindelijk een echt stevige scultptuur die je ergens neer zou kunnen zetten. Maak je er een kerstman van, dan is het de perfecte kerstversiering! Of maak er een tovenaar van, een heks, spook of tuinman. Gebruik je fantasie. Zo wordt het een echt bijzonder resultaat!

Groep 3 en 4 > 1 workshop 11-12-2018 van 15:00 tot 16:30u

24


Gitaar

Gitaarschool de Gitarist Locatie: gitaarschool De Gitarist patrijzenveld 117, Cuijk m de jong degitarist@hotmail.nl | www.gitaarschooldegitarist.nl

Cuijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Wilde je altijd gitaar leren spelen of alleen een keer proberen? Kom dan bij Gitaarschool De Gitarist. 4 gratis verkenningslessen inclusief gitaar

Groep 2 t/m 8 > 4 weken op rij > Kies Start: 10-09-2018 Tijdstip volgt later Start: 29-10-2018 Tijdstip volgt later

25


Gitaar | Elektrisch & Akoestisch

gitaarlessen Bert Damink Locatie: gitaarlessen Kerkstraat 12, Cuijk Bert Damink bdamink@home.nl | www.bertdamink.nl

Cuijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis In deze cursus ga je op een gitaar spelen. De akoestische en de elektrische gitaar worden hierbij gebruikt. Deze zijn bij de cursus al aanwezig. Ook wordt er informatie gegeven over gitaarlessen. U ontvangt bericht per e-mail over plaats en tijd van deze cursus. Docent is Bert Damink.

Groep 3 t/m 8

Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

26


Graffiti

Taal- & Tekenhuis Locatie: BS Het Startblok Robijnlaan 78, Cuijk Kees de Bruijn info@taalentekenhuis.nl | www.taalentekenhuis.nl

Cuijk

Maximaal 15 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 7,50 Graffiti is leuk en spannend. Dus schrijf je in voor deze workshop! Je leert een graffiti-ontwerp spuiten en verschillende spuitstijlen. Met speciale aandacht voor het tekenen van graffitiletters. Weet je wat extra mooi is? Je spuit op je eigen groot karton. Als het spuitwerk droog is dan kun je het na de workshop mee naar huis nemen. De graffiti-workshop wordt gegeven op een grote basisschool in de gemeente. De precieze plaats wordt nog bekend gemaakt. Je kunt meedoen als je 10 jaar bent of ouder, De workshop duurt een uur. Schrijf je in, want er is altijd iets leuks te maken!

Groep 6 t/m 8

Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

27


Hockey

Hockeyclub Civicum Locatie: Hockeyclub Cuijk Sportlaan 7, Cuijk jeugdcommissie jeugdcommissie jeugdcommissie | www.civicum.nl

Cuijk

Maximaal 20 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Altijd al een keer willen hockeyen, dan ben je bij CMHC Civicum aan het juiste adres. Onder leiding van ervaren trainers gaan we jullie spelenderwijs leren hockeyen.

Groep 3 t/m 8 > 3 proeflessen

Les 1: 10-10-2018 van 17:00 tot 18:00u Les 2: 24-10-2018 van 17:00 tot 18:00u Les 3: 31-10-2018 van 17:00 tot 18:00u

Groep 3 t/m 8 > 3 weken op rij Start: 27-03-2019 van 17:00 tot 18:00u

28


Houtbewerken

Ab Houtcreaties Locatie: De Smeltkroes, Honigcomplex Waalbandijk 16, Nijmegen Anke de Groot info@abhoutcreaties.nl | www.abhoutcreaties.nl

Nijmegen

Maximaal 6 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 12,00 Je leert verschillende technieken: houtdraaien, machinaal schuren, zagen, boren en schroeven. Weet je dat er insecten zijn die hout eten? En dat de hars van een boom kan verstenen? We gaan aan de slag met een stapel resthout. Werk je eigen idee uit. Van robotten tot spinners, van paarden tot muziekinstrumenten, wat kom jij maken? Laat het ons weten.

Groep 1 t/m 8 > 1 workshop 16-06-2019 van 14:00 tot 16:00u

Groep 2 t/m 8 > Kies een datum 09-07-2018 van 14:00 tot 16:00u 09-08-2018 van 14:00 tot 16:00u 23-12-2018 van 14:00 tot 16:00u 27-02-2019 van 14:00 tot 16:00u 04-05-2019 van 14:00 tot 16:00u

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 09-08-2018 van 14:00 tot 16:00u 14-08-2018 van 14:00 tot 16:00u 03-01-2019 van 14:00 tot 16:00u

29


Jazz | Streetdance & Modern 10dance Locatie: IKC Dassenburcht Dassenburcht 36, Cuijk RenĂŠe van den Heuvel info@10dance.nl | www.10dance.nl

Cuijk

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Jazz | Streetdance

Jazz/Streetdance is een combinatie van beide stijlen en kent veel variaties en technieken. De snelle en strakke bewegingen met veel pasjes en armcombinaties vanuit de Streetdance komen in deze les aan bod. Maar ook wordt gewerkt aan de techniek, houding en lenigheid vanuit de Jazz. Schrijf je nu in voor deze workshop!

Groep 5 en 6 > 1 proefles

11-09-2018 van 16:00 tot 17:00u

Groep 7 en 8 > 1 proefles

11-09-2018 van 17:00 tot 18:00u Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Modern

Moderne dans is een vrije en creatieve dansstijl, die de laatste tijd enorm populair is geworden. Modern is gebaseerd op natuurlijke bewegingen zoals springen, vallen, draaien, zwaaien en rollen, wat het een energieke en veelzijdige dansstijl maakt. Schrijf je snel in voor deze workshop!

Groep 7 en 8 > 1 proefles

10-09-2018 van 16:30 tot 17:30u

30


Jazzdance

PINC dance Locatie: Gymzaal bassischool de Waai Lavendel 2a, Cuijk Claudia Gosens info@pincdance.nl | www.pincdance.nl

Cuijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis In deze lessen komen diverse vormen van JAZZ DANCE aan bod. Je kunt denken aan show/ musical, streetdance en modern. Ook de muziek is erg gevarieerd. De les bevat een warming-up, verschillende oefeningen en verplaatsingen door de ruimte. Tijdens de JAZZ DANCE lessen wordt er gewerkt aan houding, coรถrdinatie, kracht, lenigheid, conditie en creativiteit. Iedere les wordt afgesloten met een danscombinatie waarbij je helemaal los kan gaan.

Groep 6 t/m 8 > 2 proeflessen

Les 1: 26-10-2018 van 15:45 tot 16:45u Les 2: 02-11-2018 van 15:45 tot 16:45u

31


Jazzdans Peter Dehing Dance Studios Locatie: Peter Dehing Dance Studios Louis Jansenplein 7, Cuijk Peter Dehing sjors_danst@aol.com www.peterdehingdancestudios.nl

Cuijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Jazzdans

Dansen is net als leren lezen en schrijven:eerst letters leren, dan woordjes, dan zinnen en dan een verhaal. Zo gebruiken beroepsdansers over de hele wereld dezelfde danstaal. Als je echt ooit mee wil gaan doen in een echte musical of videoclip zul je moeten laten zien wat jij van dansen weet en kunt en of je de danstaal ook kent. Wekelijks geven we lessen kinderjazzdans waar je echt kunt leren dansen zoals het nodig is om uiteindelijk een goede danser of danseres te worden.

Groep 5 t/m 8 > 2 proeflessen

Les 1: 04-09-2018 van 17:00 tot 18:00u Les 2: 11-09-2018 van 17:00 tot 18:00u Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Street jazz dans

Dansen is net als leren lezen en schrijven:eerst letters leren, dan woordjes, dan zinnen en dan een verhaal. Zo gebruiken beroepsdansers over de hele wereld dezelfde danstaal. Als je echt ooit mee wil gaan doen in een echte musical of videoclip zul je moeten laten zien wat jij van dansen weet en kunt en of je de danstaal ook kent. Wekelijks geven we lessen kinderjazzdans waar je echt kunt leren dansen zoals het nodig is om uiteindelijk een goede danser of danseres te worden.

Groep 5 t/m 8 > 2 proeflessen

Les 1: 04-09-2018 van 17:00 tot 18:00u Les 2: 11-09-2018 van 17:00 tot 18:00u

32


Jeugd- en jongerenwerk

‘t Staagje Locatie: de Agaat Liesmortel 46, Sint Agatha Petra Bulkens petra_bulkens@hotmail.com | www.staagje.nl

St. Agatha

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis ‘t Staagje houdt zich bezig met jeugd- en jongerenwerk voor kinderen van 4 – 18 jaar. Er zijn wekelijks vaste clubavonden die plaats vinden in MFA de Agaat in St.Agatha. In schoolvakanties is er geen clubavond. De clubavonden zijn afgestemd op de leeftijd van de kinderen op woensdag- (8-12 jaar) en vrijdagavond (4-8 jaar) van 18.15 uur tot 19.45 uur. Op de vrijdag vanaf 20.00 uur zijn de middelbare schoolkinderen actief. Kijk ook eens op www.staagje.nl

Groep 1 t/m 8 > Kies een datum 26-09-2018 van 18:15 tot 19:45u 28-09-2018 van 18:15 tot 19:45u

33


Jiu-jitsu

Kihon Locatie: de Kwel Sint Annastraat 1, Cuijk RenĂŠ Lange kihon@home.nl | www.jiu-jitsu-cuijk.nl

Cuijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Wat is jiu-jitsu? Dit is de meest brede vorm van zelfverdediging. Er wordt getraind vanuit: * een staande losse positie ( trappen en stoten). * Een staande vastgepakte positie ( werptechnieken). * Vanaf de grond.Jiu-jitsu is zeer geschikt voor jeugd vanaf 6 jaar en is geschikt voor jongens en meisjes, mannen en vrouwen. Jiu-jitsu: Voor iedereen die aan zijn conditie wil werken, zich veiliger wil voelen, beter voor zichzelf wil zorgen.

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 28-08-2018 van 18:00 tot 19:00u 30-08-2018 van 18:00 tot 19:00u 01-09-2018 van 10:00 tot 11:30u

34


Judo

Haju Locatie: Stappert Beerseweg 2, Haps Mieke Hurkens mieke_hurkens@hotmail.com | www.haju-haps.nl

Haps

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Judo is een mooie sport voor zowel jongens en meisjes. Dus kom het gerust een paar keer proberen

Groep 2 t/m 8 > 3 weken op rij Start: 13-09-2018 van 17:00 tot 18:00u

35


Judo

Budovereniging Gokyo Cuijk Locatie: Laco De Kwel St. Annastraat 1, Cuijk Frank Van Kaathoven voorzitter@gokyo.nl | www.gokyo.nl

Cuijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Respect, ontwikkeling en veiligheid‌ Deze drie woorden zijn belangrijke waarden bij Budovereniging Gokyo Cuijk. Judo is een sport voor iedereen, voor jong en oud, voor groot en klein. Een sport waar je met andere judoka’s respect leert hebben voor elkaar en voor de sport, maar ook leert samenwerken. Judo kan een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een kind, zowel voor de motorische als mentale groei. Bij Gokyo Cuijk streven wij naar een leuke en leerzame manier van beoefenen van deze sport. Kom jij ook bij ons op de mat??

Groep 2 t/m 8 > 3 weken op rij Start: 02-09-2018 van 18:30 tot 20:30u

36


Kerstbomen van hout

Spring Kinderopvang Locatie: BSO Graaf Graafschap 1, Cuijk Jeffrey Janssen bso.graaf@spring-kinderopvang.nl www.spring-kinderopvang.nl

Cuijk

Maximaal 15 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Erg leuk voor kerst, je eigen kerstboom van hout. Schuur, timmer en verf je eigen houten kerstboom. Een leuke creatieve middag voor zowel de jongens als de meiden.

Groep 3 t/m 5 > 1 workshop 11-12-2018 van 15:15 tot 17:15u

Groep 6 t/m 8 > 1 workshop 18-12-2018 van 15:15 tot 17:15u

37


Keyboard

Toff muziekpraktijk Locatie: RK basisschool Het Telraam Kerkstraat Zuid 24, Oeffelt Maria Centen-Ebben info@toffmuziekpraktijk.nl | www.toffmuziekpraktijk.nl

Oe ffelt

Maximaal 3 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Ik speel alle instrumenten, ik speel keyboard! Het leuke van keyboard is dat je niet ĂŠĂŠn instrument bespeelt, maar een heleboel: van piano tot gitaar, van trompet tot drums. Het zit er allemaal in. Ideaal voor als je meer instrumenten leuk vindt. Een keyboard kun je bespelen net als een piano. Ook gebruiken we het keyboard met automatische begeleiding. Je melodie wordt dan ondersteund door een heel orkest! Je kunt uit vele ritmes kiezen bijvoorbeeld een swingende groove, een strakke drumbeat of een scheurende rock!

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 23-10-2018 van 15:15 tot 16:00u 06-11-2018 van 15:15 tot 16:00u 08-01-2019 van 15:15 tot 16:00u

38


Kids Gym

Fysiotherapie Cuijk Centrum Locatie: Fysiotherapie Cuijk Centrum/ Laco Cuijk St Annastraat 1, Cuijk Danielle Busch info@fysiotherapiecuijk.nl | www.fysiotherapiecuijk.nl

Cuijk

Maximaal 50 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Wil je sporten maar heb je wat moeite met bewegen? Bij Kids Gym wordt je begeleid door sportfysiotherapeuten. Allerlei sport- en beweegonderdelen komen aan bod zoals sport- en spelactiviteiten in de sporthal, hardlopen, voetballen, roeien, klimmen en nog veel meer. De sportlessen vinden in de sporthal of de fitnessruimte plaats. Lijkt je dit leuk? Meld je dan meteen aan!

Groep 1 t/m 8 > 2 proeflessen

Les 1: 31-10-2018 van 15:30 tot 16:30u Les 2: 07-11-2018 van 15:30 tot 16:30u

39


Kidz dance

Chance4Dance Locatie: Chance4Dance Kovel 24, Cuijk Shanti de Koning shanti@chance4dance.nl | www.chance4dance.nl

Cuijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Bij KidzDance leer je frisse moves te creĂŤren en controle over je eigen lichaam te krijgen. De lessen bestaan uit een uitgebreide warming-up sessie, dus lenigheid en balance oefeningen! De dancemoves zijn een combinatie van HipHop en Streetdance en zijn aangepast aan de leeftijden van de kinderen!

Groep 1 t/m 3

Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

40


Kindergedichten

Spring Kinderopvang Locatie: BSO de Quakel WPF Ghijssenstraat 2, Beers Lilian Roosenboom quakel@spring-kinderopvang.nl | www.spring-kinderopvang.nl

Beers

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Vind jij het om met woorden en dichten bezig te zijn kom dan naar deze activiteit.

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop 19-11-2018 van 15:30 tot 17:00u

41


Kleuterdans | kids dance PINC dance Locatie: Gymzaal bassischool de Waai Lavendel 2a, Cuijk Claudia Gosens info@pincdance.nl | www.pincdance.nl

Cuijk

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Kleuterdans

Bij kleuterdans wordt er door de kinderen op een speelse manier kennis gemaakt met dans en muziek. De kinderen leren daarbij de beginselen van dans kennen en toepassen. Verder wordt er aandacht besteed aan houding, muzikaliteit, samenwerken en fantasie. Maar natuurlijk staat het dansplezier voorop! Schrijf je snel in en maak kennis met PINC dance!

Groep 1 en 2 > 2 proeflessen Les 1: 26-10-2018 van 14:15 tot 15:00u Les 2: 02-11-2018 van 14:15 tot 15:00u Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Kids dance

Bij de lessen KIDS DANCE wordt een stapje verder gegaan dan bij kleuterdans. Tijdens de lessen wordt er verder gegaan op de danspassen, waarbij verschillende muziek en dansstijlen aan bod komen. Er wordt ook aandacht besteed aan houding, coรถrdinatie, muzikaliteit en samenwerken. Schrijf je snel in en maak kennis met PINC dance!

Groep 3 t/m 5 > 2 proeflessen

Les 1: 26-10-2018 van 15:00 tot 15:45u Les 2: 02-11-2018 van 15:00 tot 15:45u

42


Kleutergym (beweegdiploma)

S.V. Olympia Cuijk Locatie: Welnietoch Akkerweg 3, Vianen Esmee den Adel verenigingsmanager@olympia-cuijk.nl www.olympia-cuijk.nl

Vianen

Maximaal 6 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis S.V. Olympia Cuijk is gecertificeerd door de KNGU om het ‘beweegdiploma’ aan te bieden. Jongens en meisjes in de leeftijd van 4 tot 6 jaar willen graag in bewegen. Bij de kleutergym proberen we aan iedere bewegingsbehoefte van kinderen te voldoen. Elk kind is anders en iedere les ziet er weer anders uit!

Groep 1 en 2 > 2 proeflessen

Les 1: 10-11-2018 van 10:00 tot 11:00u Les 2: 17-11-2018 van 10:00 tot 11:00u

43


Knutselen SterrePracht Locatie: Jenaplanschool lindekring Liesmortel 19, St. Agatha angela deijnen sterrepracht@hotmail.com | www.sterrepracht.com

St. Agatha

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 7,00

Crea potjes

We gaan saaie blikjes en potjes omtoveren in unieke opbergpotjes. Jullie krijgen 4 potjes en/ of blikjes om deze helemaal naar eigen smaak te schilderen en beplakken. Heb je thuis nog leuke potjes die je ook graag wil beschilderen neem vooral mee! Ik zorg voor wat te drinken en lekkers tijdens de workshop.

Groep 1 t/m 7 > 1 workshop

07-09-2018 van 15:30 tot 16:30u Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 7,50

Kleien | decoreer een potje

Tijdens deze workshop gaan we een potje pimpen met klei, hiervoor gaan we gebruik maken van silkclay, foamclay en silkclay creamy (deze klei kun je er op spuiten waardoor de mooiste patronen krijgt) dit zijn zelfhardende, buigzame lichtgewicht klei soorten. Die makkelijk is te bewerken waardoor deze geschikt zijn voor alle leeftijden.

Groep 1 t/m 8 > 1 workshop

30-11-2018 van 15:30 tot 16:30u Maximaal 15 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 10,00

Snoeppot maken

We toveren tijdens deze workshop saaie bloempotjes om tot hippe snoeppotjes. Je kent ze wel van die saaie oranje bloempotjes. Na deze workshop zijn ze zeker niet meer saai. We gaan ze mooi beschilderen waarna we er een mooi glazen potje op zetten. met wat kralen en lint voor de finishing touch.

Groep 1 t/m 8 > 1 workshop 18-01-2019 van 15:30 tot 16:30u

44


Knutselen SterrePracht Locatie: Jenaplanschool lindekring Liesmortel 19, St. Agatha angela deijnen sterrepracht@hotmail.com | www.sterrepracht.com

St. Agatha

Maximaal 15 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 8,50

Dromenvanger

We gaan een mooie dromenvanger maken. jullie krijgen een ring en allerlei verschillende kleurtjes touw. met het touw gaan we leren hoe je moet knopen om een super mooie dromenvanger te maken. Daarna gaan we de dromenvanger pimpen, met oa touw,kralen en veren. Zeg maar dag tegen die enge dromen.

Groep 1 t/m 8 > 1 workshop

21-09-2018 van 15:30 tot 16:45u Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 9,00

Lampje pimpen

Tijdens deze workshop gaan we een lamp pimpen, je kan kiezen uit een staand lampje of een ronde papieren lampenkap. Deze gaan we versieren met oa, verf, papier, lintjes, touw, kralen. Aan het einde van de workshop ga jij naar huis met een zelfgemaakte unieke lamp. Super leuk voor op je kamer.

Groep 1 t/m 8 > 1 workshop

26-10-2018 van 15:30 tot 16:45u Maximaal 15 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 8,50

Unicorn spijkerplankje

We gaan tijdens deze workshop een spijkerplankje maken van een unicorn. Het patroon van een unicorn tekenen we op een plankje, hierna gaan we gaan spijkers in een plankje slaan. Hierna gaan met allerlei gekleurde touwtjes aan de slag die we om de spijkers gaan wikkelen.

Groep 1 t/m 8 > 1 workshop 16-11-2018 van 15:30 tot 16:45u

45


Knutselen | IJszeepjes

SterrePracht Locatie: Jenaplanschool lindekring Liesmortel 19, St. Agatha angela deijnen sterrepracht@hotmail.com | www.sterrepracht.com

St. Agatha

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 8,50 We gaan prachtige ijsje maken, maar deze zijn niet om op te eten. Dit zijn namelijk zeepjes. We gaan de speciale zeep smelten, kleuren en geuren. Als we dit gedaan hebben gaan we ze gieten in ijsmalletjes. Ik ga je laten zien hoe je een zeepijsje maakt in allerlei verschillende kleuren. Terwijl we wachten tot de zeep hard is gaan we wat drinken en lekkers eten. hierna gaan we ze uit de malletjes halen en mooi verpakken.

Groep 1 t/m 8 > 1 workshop 26-04-2019 van 15:30 tot 16:00u

46


Knutselen Knutselclub Bij van Jansen Locatie: Wijkaccommodatie De Nielt Lavendel 250, Cuijk Angela Jansen info@vanjansen.com | www.vanjansenshop.com

Cuijk

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 7,50

Dierendag * Sleutelhanger maken

Omdat het morgen dierendag is, gaan we een sleutelhanger maken met dit leuke materiaal van vroeger: krimpfolie! Je ouders kennen het vast ook nog als Krimpie Dinkie. En nog altijd superleuk! Je kunt kiezen uit verschillende diersoorten. Wat is jouw lievelingsdier?

Groep 1 t/m 8 > 1 workshop 03-10-2018 van 15:00 tot 16:30u

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 8,50

Halloween slijm maken!

Ook dit jaar nog steeds een RAGE! Zelf slijm maken!! Vandaag gaan we halloween glow-in-thedark-slijm maken. Jazeker, deze slijm geeft licht in het donker! Ook voegen we enge oogjes toe en versieren we het potje. Wil je ook glitter erin? Dat mag natuurlijk ook! Tot dan!!

Groep 1 t/m 8 > 1 workshop 31-10-2018 van 15:00 tot 16:30u

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 12,50

Slagstempel sieraad maken!

We gaan een hippe ketting maken!! Even je spierballen testen, hoor! Met slagstempels slaan we in metalen labels je naam. Daarna kiezen we een mooie ketting uit, deze hebben we in vele leuke kleurtjes. Dan versieren we de ketting met een hangertje en hippe kralen. Ook mag je zelf nog een hanger maken van strijkkralen.

Groep 5 t/m 8 > 1 workshop 21-09-2018 van 15:00 tot 16:30u

47


Knutselen Knutselclub Bij van Jansen 1: Wijkaccommodatie De Nielt Lavendel 250, Cuijk 2: Pannenkoekenhuis, Odiliadijk 6, Sint Agatha Angela Jansen info@vanjansen.com | www.vanjansenshop.com

Cuijk

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 7,50

Squishy versieren!

Doe mee met de laatste rage en kom ze je eigen squishy versieren. We hebben voor jou al squishies in allerlei leuke vormpjes gemaakt. Hieruit kun je kiezen en met speciale verf versieren. Superleuk voor jongens èn meiden!

Groep 1 t/m 8 > Kies > De Nielt 05-09-2018 van 15:00 tot 16:00u 05-09-2018 van 16:00 tot 17:00u

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 8,00

Squishy donut ketting

YAY squishies! Zo leuk om ze te versieren en nog leuker om er een ketting van te maken!! We hebben de donuts al zelf gegoten en jij mag je met de mooiste kleuen versieren. We hebben zelfs plastic hagelslagjes om het af te maken! Incl. materiaal, limonade en wat lekkers.

Groep 1 t/m 8 > Kies een tijdstip

25-01-2019 van 15:00 tot 16:00u 25-01-2019 van 16:00 tot 17:00u Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 15,00

Pompoen snijden & pannenkoek

Eerst gaan we de pompoen uithollen en een eng gezicht erop tekenen. Dan mag je aan de slag met een speciaal mesje. Thuis zet je er een kaarsje in en griezelen maar! Na het harde werken is het tijd om lekker te spelen en te eten in het binnen- en buitenspeelparadijs van Pannenkoekenhuis De Zeven Dwergen.

Groep 1 t/m 8 > 1x > Pannenkoekenhuis 19-10-2018 van 15:00 tot 17:30u

48


Knutselen Knutselclub Bij van Jansen Locatie: Wijkaccommodatie De Nielt Lavendel 250, Cuijk Angela Jansen info@vanjansen.com | www.vanjansenshop.com

Cuijk

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 15,00

Gipsmaskers!

Bijna carnaval! Deze knutselmiddag bestaat uit 2 middagen! Tijdens de eerste middag gaan we een gipsmasker maken met als model je eigen hoofd. Erg leuk om zo’n afdruk te hebben! Je kunt kiezen voor je hele gezicht, maar ook alleen rond je ogen. Een weekje later is het masker droog en dan kunnen we het masker gaan versieren.

Groep 1 t/m 8 > 2 weken op rij

Start: 13-02-2019 van 15:00 tot 17:00u Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 9,00

Kerstboompje timmeren

Bijna kerst, tijd voor mooie versiering in huis! Kom zelf je eigen kerstboompje in elkaar timmeren en versieren met verf, glittter, kerstballen, krallenketting enz enz. Alles wat jij mooi vindt!! En nog eens superleuk voor op je slaapkamer :) Kom je ook?

Groep 1 t/m 8 > 1 workshop 07-12-2018 van 15:00 tot 17:00u

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 7,50

Sinterklaas banner!

Sinterklaas is net weer in het land. Zullen we wat moois voor aan de muur maken? Op jute schilderen we een mooi silhouette van bijvoorbeeld Sinterklaas, piet of een zak met cadeautjes. Misschien heb je zelf ook wel een idee!

Groep 1 t/m 8 > 1 workshop 21-11-2018 van 15:00 tot 16:30u

49


Knutselen Knutselclub Bij van Jansen Locatie: Wijkaccommodatie De Nielt Lavendel 250, Cuijk Angela Jansen info@vanjansen.com | www.vanjansenshop.com

Cuijk

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 7,50

Unicorn kerstballen

Aaah, wat een schatjes! Deze wil je toch maken voor in de kerstboom? Schrijf je snel in! Incl. materiaal, limonade en wat lekkers

Groep 1 t/m 8 > Kies een tijdstip 19-12-2018 van 15:00 tot 16:00u 19-12-2018 van 16:00 tot 17:00u

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 8,50

Unicorn-haarband

Tijdens deze knutselmiddag ga je deze prachtige unicorn-haarband maken! Eerst maken we van vilt een mooie hoorn met gouddraad, daarna versieren we de haarband met tule en gaan we de oortjes maken. Oooeeh, wat word ie al mooi! We maken hem helemaal af door hem te versieren met mooie bloemen en bling bling! Wat zullen jullie stralen!! :)

Groep 1 t/m 8 > 1 workshop

13-03-2019 van 15:00 tot 16:30u Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 7,50

Wandkleedje weven

Deze wandkleedjes zijn helemaal van nu! Door middel van hippe, frisse kleuren wol maken we er een echte blikvanger van. Wil je deze techniek leren? Schrijf je dan snel in voor deze knutselmiddag!

Groep 1 t/m 8 > 1 workshop 09-01-2019 van 15:00 tot 16:30u

50


Korfbal Korfbalvereniging Quick Up Locatie: MFA “De Agaat” St. Liesmortel 46, Sint Agatha Hanneke Berndsen secretaris.quickup@gmail.com | www.quickupagatha.nl

Agatha

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Korfbal

Kom korfballen! Ben je op zoek naar een veelzijdige sport, samenwerking, tactisch en conditioneel. Zowel veld- als zaalcompetitie. Kom dan een kijkje nemen bij Korfbalvereniging Quick-Up. Dé korfbalvereniging van het land van Cuijk. Bij QuickUp is er een goede balans tussen sportplezier en prestatie. Naast korfbal worden er ook andere activiteiten georganiseerd.

Groep 1 t/m 8

Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus! Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Kangoeroe klup

De Kangoeroe Klup is een sport- en spelaanbod voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 6 jaar. Met als doel spelenderwijs te leren sporten. Met elkaar ontdekken en het opdoen van veel bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk. De peuters krijgen wisselende bewegingssituaties aangeboden zoals bijvoorbeeld klauteren, zwaaien, rollen, balanceren en springen. Maar ook spelen met klein materiaal hoort erbij (ballen, blokken, pittenzakken), evenals samen zingen/dansen in de kring.

Groep 1 t/m 3

Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

51


Kunst met kids

Spring kinderopvang BSO de Panters Locatie: BSO de Panters Bostulp 54, Cuijk B van de Water panters@spring-kinderopvang.nl www.spring-kinderopvang.nl

Cuijk

Maximaal 20 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Ieder kind gaat een echt schilderij maken in de stijl van Vincent van Gogh! Stap voor stap gaan wij je helpen om tot een geweldig eindresultaat te komen. Doe je mee?!

Groep 1 t/m 4 > Kies een datum 29-10-2018 van 15:00 tot 17:00u 12-11-2018 van 15:00 tot 17:00u

52


Lasergamen special

Rongen Aktief Locatie: Bossen van Gassel Parkeerplaats in het bos | Wijnroemer 5, Gassel Frans Rongen info@rongenaktief.com | www.rongenaktief.com

Gassel

Maximaal 25 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 6,50 Nu nog uitdagender met het NIEUWE Respawn Point. Kruip in de huid van Rambo en daag je vrienden of klasgenoten uit voor een spectaculair potje lasergamen. Een spannend actiespel in het bos. Je speelt zowel individueel als in teams met diverse spelvormen zoals capture the flag, save the president......

Groep 3 t/m 8 > Kies een tijdstip 16-09-2018 van 10:00 tot 11:00u 16-09-2018 van 11:15 tot 12:15u 16-09-2018 van 12:30 tot 13:30u 16-09-2018 van 13:45 tot 14:45u 16-09-2018 van 15:00 tot 16:00u

53


Middagje BSO

Spring Kinderopvang Locatie: BSO de Quakel WPF Ghijssenstraat 2, Beers Lilian Roosenboom quakel@spring-kinderopvang.nl www.spring-kinderopvang.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Vindt jij het leuk om eens een middagje BSO mee te maken. Nu is het je kans om te komen(meedraaien) bij de bso

Groep 1 t/m 8 > 1 workshop 29-10-2018 van 15:30 tot 17:00u

54

Beers


Modern | Streetdance4kidz Chance4Dance Locatie: Chance4Dance Kovel 24, Cuijk Shanti de Koning shanti@chance4dance.nl | www.chance4dance.nl

Cuijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Modern

Modern is een dansvorm met vele varianten en stijlen en gericht op het vrij bewegen van het lichaam. En waarbij zeker oog is voor techniek om zo tot een zo goed mogelijke beheersing en uitvoering te komen. In de les komen de verschillende danstechnieken aan bod die zich in de loop der tijd hebben ontwikkeld. Tevens is deze dansstijl een goede basis voor hedendaagse dansvormen. Er wordt in deze lessen gewerkt aan de diverse bewegingskwaliteiten, krachtopbouw in het lichaam, souplesse en vooral het dansplezier.

Groep 3 t/m 8

Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus! Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Streetdance4kidz

Bij STREETDANCE leer je frisse moves te creĂŤren en controle over je eigen lichaam te krijgen. De lessen bestaan uit een uitgebreide warming-up sessie, dus lenigheid en balance oefeningen! De dancemoves zijn een combinatie van HipHop en Streetdance en zijn aangepast voor verschillende leeftijdsgroepen! So take your Chance4Dance!!

Groep 3 t/m 5

Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

55


Moderne dans | Showdance Dansschool Kim Locatie: Dansstudio Dansschool Kim Oranjestraat 21, Boxmeer Kim Burgers info@dansschoolkim.nl | www.dansschoolkim.nl

Boxmeer

Maximaal 6 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Moderne dans

Wij bieden leuke lessen moderne dans, ook al voor de kids. Een hele eigentijds en afwisselende stijl met alle elementen van modern zoals bijvoorbeeld vloerwerk. Ik zorg voor volop dansplezier en gezelligheid in deze les. Daarnaast leer je ook goed dansen. Via Sjors Sportief mag je 2 lessen Modern mee komen doen in Boxmeer en kennismaken met modern en Dansschool Kim. Groetjes Kim

Groep 5 t/m 8 > 2 proeflessen

Les 1: 09-01-2019 van 16:00 tot 17:00u Les 2: 16-01-2019 van 16:00 tot 17:00u Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Showdance

Showdance is een hele funky en swingende les met elementen van Jazz, Streetdance en Musical. In de les is er volop dansplezier en gezelligheid. Daarnaast leer je ook goed dansen. Via Sjors Sportief mag je 2 lessen Showdance mee komen doen in Cuijk en kennismaken met deze stijl en Dansschool Kim. Groetjes Kim

Groep 3 t/m 8 > 2 proeflessen

Kijk voor datums en tijden op www.sjorssportief.nl en schrijf je in!

56


Musicalclass

Theaterschool Hakoena Locatie: de Nielt lavendel 250, Cuijk koen Logtens ledenadministratie@hakoena.nl www.theaterschoolhakoena.nl

Cuijk

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Houd jij van ook van musicals en wil je graag mee zingen, dansen en acteren? Dan is de cursus “musicalclass� zeker iets voor jou! Na de sjors lessen kun jij je inschrijven en is in- en uitschrijven per 7 lessen mogelijk.

Groep 4 en 5 > 2 lessen

Les 1: 12-09-2018 van 15:00 tot 16:30u Les 2: 19-09-2018 van 15:00 tot 16:30u

Groep 6 en 7 > 2 lessen

Les 1: 12-09-2018 van 15:45 tot 17:15u Les 2: 19-09-2018 van 15:45 tot 17:15u

Groep 7 en 8 > 2 lessen

Les 1: 12-09-2018 van 16:30 tot 18:00u Les 2: 19-09-2018 van 16:30 tot 18:00u

57


Muziek

Muziekvereniging Vicinia Locatie: ‘t Akkertje Akkerweg 1, Vianen Pieter verlinden apverlinden@ziggo.nl | www.vicinia.nl

Vianen

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis workshop instrumentenmarkt. na een kennismaking krijgen jullie uitleg instrumenten en daarna gaan we muziek maken en instrumenten uitproberen!

Groep 3 t/m 8 > 1 workshop 16-05-2019 van 18:30 tot 20:00u

58


Natuurkidz

IVN De Groene Overlaat Locatie: IVN-gebouw in de Kloosterhof; Beers Grotestraat 14, Cuijk Miep Kuppen ivn_cuijk@hotmail.com | www.ivn.nl

Cuijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit kost â‚Ź 2,00 Ga mee naar buiten! Vind jij buiten zijn ook zo fijn? Wil je verrast worden of jezelf eens lekker kunnen uitleven in die natuur? Ga dan eens een middag mee met de Natuurkidz van IVN Cuijk. Wij gaan graag met jullie de natuur in en vertellen wat we zien. We doen elke keer iets anders. Soms gaan we op pad met de boswachter en vragen hem wat hij allemaal doet/ ziet. Ook doen we spelletjes in het bos en knutselen met natuurlijke materialen of we vangen insecten en bekijken die eens goed. Wat dacht je van braakballen uitpluizen of waterdiertjes vangen en onderzoeken?

Groep 4 t/m 7 > 9 lessen

Les 1: 19-09-2018 van 15:00 tot 17:00u Les 2: 10-10-2018 van 15:00 tot 17:00u Les 3: 14-11-2018 van 15:00 tot 17:00u Les 4: 12-12-2018 van 15:00 tot 17:00u Les 5: 16-01-2019 van 15:00 tot 17:00u Les 6: 13-02-2019 van 15:00 tot 17:00u Les 7: 13-03-2019 van 15:00 tot 17:00u Les 8: 17-04-2019 van 15:00 tot 17:00u Les 9: 19-06-2019 van 15:00 tot 17:00u

59


Ontdek je kracht | KRAGT

Coach op stelten Locatie: Fysiotherapie Cuijk Centrum St. Annastraat 1, Cuijk Suzanne Siroo - Huijben suzanne@coachopstelten.nl | www.coachopstelten.nl

Cuijk

Maximaal 6 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Tijdens deze workshop maak je kennis met een klein onderdeel van de KRAGT-training; gedachtenkracht. Wie ben ik, wat kan ik? Wanneer voel ik me sterk? Waar ligt mijn grens? Hoe kan ik me sterk voelen? We oefenen in het stevig staan en gaan ons ook letterlijk en figuurlijk sterker voelen. Ga je mee de boel op stelten zetten? Niets moet en veel mag. Je hoeft niet over superkrachten te beschikken om mee te kunnen doen. KRAGT-groepstraining voor kinderen (6 t/m 12 jaar), geeft ze inzicht in het sociaal handelen. [Ze leren zichzelf beter kennen, waardoor ook het contact met anderen verbetert. Het vermindert faalangst en onzekerheid.] Met de verschillende (creatieve) werkvormen wordt de intuĂŻtie van het kind aangesproken.

Groep 3 t/m 5 > 2 lessen

Les 1: 25-01-2019 van 15:00 tot 16:30u Les 2: 31-01-2019 van 15:00 tot 16:30u

Groep 6 t/m 8 > 2 lessen

Les 1: 22-02-2019 van 15:00 tot 16:30u Les 2: 28-02-2019 van 15:00 tot 16:30u

60


Paardrijden

Akasha Rijkunst Locatie: Akasha Rijkunst manege Gassel Molenakker 11a, Gassel Maaike de Jeu annemuller1@hotmail.nl | www.akasha-rijkunst.nl

Gassel

Maximaal 6 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 10,00 Spelenderwijs leren omgaan met paarden, op een veilige maar toch eigenwijze manier! Bij Akasha staat het welzijn van de dieren bovenaan, dit nemen we mee in onze manier van lesgeven. Kijk op akasha-rijkunst.nl voor meer informatie.

Groep 4 t/m 8 > 2 weken op rij > Kies Start: 03-11-2018 van 15:00 tot 16:30u Start: 09-03-2019 van 15:00 tot 16:30u

61


Piano

Zang- en Pianoles Frans Schampers Locatie: Thuislocatie Patrijzenveld 37, Cuijk Frans Schampers frans.schampers@outlook.com zangenpianolescuijk.webnode.nl

Cuijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis De piano is een prachtig instrument. In deze sjors creatief proefles leer je kennismaken met dit muziekinstrument. Hoe werkt een piano en je leert ook de eerste noten op een piano spelen. Misschien is de piano iets voor jou. Doe mee en schrijf je in voor de pianoles van sjors-creatief!

Groep 3 t/m 8

Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

62


Pietengym

Cuijk beweegt Locatie 1: IKC Dassenburcht | Dassenburcht 36 Locatie 2: andere locatie volgt na inschrijving Osama Arrogi osama.arrogi@cgm.nl

Cuijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Hulppieten gezocht! Voor het sinterklaasfeest op 5 december helpen we de sint om de pieten top fit te houden. Daarom biedt Cuijk beweegt de pietengymles aan. Wil je meedoen aan de activiteit om hulppiet te worden? Meld je aan en verdien een leuk presentje

Groep 1 t/m 4 > Locatie 1 > 1 proefles 03-12-2018 van 14:30 tot 15:30u

Groep 1 t/m 4 > Locatie 2 > 1 proefles 04-12-2018 van 14:30 tot 15:30u

Groep 5 t/m 8 > Locatie 1 > 1 proefles 05-12-2018 van 14:30 tot 15:30u

Groep 5 t/m 8 > Locatie 2 > 1 proefles 05-12-2018 van 14:30 tot 15:30u

63


Popster voor één dag!

Knutselclub Bij van Jansen Locatie: Wijkaccommodatie De Nielt Lavendel 250, Cuijk Angela Jansen info@vanjansen.com | www.vanjansenshop.com

Cuijk

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 14,00 Altijd al in de spotlight willen staan? En altijd al een popster willen zijn? Grijp dan nu je kans! Kom bij ons een echte CD opnemen. We gaan het nummer ‘Ooit zal ik gaan’ van Vaiana met professioneel materiaal inzingen. Eerst oefenen we het nummer en later verdelen we de tekst. Als het nummer ingezongen is, gaan we cakejes versieren en opsmullen. Ook knutselen we samen een CD-hoesje en een CD-sticker die we later op de CD plakken. In de tussentijd wordt de CD al afgemixt en gebrand. Vet cool! Met zangdocente Anneke Miggiels.

Groep 4 t/m 8 > 1 workshop 09-11-2018 van 15:00 tot 18:00u

64


Porselein beschilderen | Porselein stippen P.R.A.K. Locatie: P.R.A.K. Meester van den Bergplein 4a, Rijkevoort Irene van den Besselaar welkombijprak@gmail.com www.welkombijprak.blogspot.com

Rijkevoort

Maximaal 8 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 7,50

Porselein beschilderen

Versier een bordje mooi voor moederdag of lekker voor jezelf door er patroonsgewijs stippen op te maken met porseleinverf. Of maak er een mooie tekening op. Prachtig om te zien, leuk om te doen! & mooi om te bewaren! Vaatwasserbestendig!

Groep 3 en 4 > 1 workshop 07-05-2019 van 14:30 tot 15:30u

Maximaal 8 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 7,50

Porselein stippen

Versier een bordje mooi voor moederdag of lekker voor jezelf door er patroonsgewijs stippen op te maken met porseleinverf. Of maak er een mooie tekening op. Prachtig om te zien, leuk om te doen! & mooi om te bewaren! Vaatwasserbestendig!

Groep 5 t/m 8 > 1 workshop 07-05-2019 van 16:00 tot 17:30u

65


Roeien

De Drie Provinciën Locatie: Roeiloods De Drie Provinciën Keersluisweg 7, Katwijk (NB) Marissa Relou en Hilde Berndt jeugd@rv-ddp.nl | www.rv-ddp.nl

Katwijk (NB)

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Van roeien wordt vaak gedacht dat je ermee begint als je gaat studeren. Onzin natuurlijk! Bij DDP kun je al terecht zodra je een beetje fatsoenlijk in een boot past. Meestal is dat tussen je tiende en twaalfde jaar. En je moet een zwemdiploma hebben. Dat is eigenlijk alles. Roeien doe je in een roeiboot, bijvoorbeeld in een skiff, in een dubbeltwee of in een dubbelvier. Er worden wedstrijden gehouden en elke week is er een training. ‘s Zomers zelfs twee keer per week! Wil jij dat eens vrijblijvend proberen? Dan is de Kennismakingscursus Jeugdroeien iets voor jou!

Groep 7 en 8 > 4 weken op rij

Start: 14-05-2019 van 18:30 tot 20:15u

66


Schaatsen

Nijmeegse Schaatsvereniging Locatie: ijsbaan Triavium Van Rosenburgweg 2, Nijmegen Martijn Boer schaatsjijal@nijmeegseschaatsvereniging.nl www.nijmeegseschaatsvereniging.nl

Nijmegen

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit kost â‚Ź 20,00 Lopen, rennen, fietsen, zwemmen, steppen, skaten, kruipen, gooien kan jij al! Maar ... Schaats jij al? Kom naar de Nijmeegse Schaats Vereniging Echte trainers leren je de schaatsslag, starten, remmen, rondjes draaien, maar ook... vallen en opstaan op het prachtige ijs van Triavium ijsbaan.

Groep 4 t/m 6 > 5 weken op rij Start: 29-09-2018 van 09:00 tot 10:00u

67


Schilderen P.R.A.K. Locatie: P.R.A.K. Meester van den Bergplein 4a, Rijkevoort Irene van den Besselaar welkombijprak@gmail.com www.welkombijprak.blogspot.com

Rijkevoort

Maximaal 8 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 7,50

Een impressionistisch schilderij

Geïnspireerd door het impressionisme gaan we met schildersezels in de tuin staan en maken dan een schilderij. Het komt op schilderdoek, dus je maakt een mooi werkstuk om thuis op te hangen of aan je oma te geven!

Groep 5 t/m 8 > 1 workshop 10-07-2019 van 15:00 tot 17:00u

Maximaal 8 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 7,50

Schilderen in de tuin

Geïnspireerd door het impressionisme gaan we met schildersezels in de tuin staan en maken dan een schilderij. Het komt op schilderdoek, dus je maakt een mooi werkstuk om thuis op te hangen of aan je oma te geven!

Groep 3 en 4 > 1 workshop 10-07-2019 van 13:00 tot 14:30u

Maximaal 8 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 7,50

Van Gogh-stijl

Van Gogh heeft een periode, toen hij in Parijs en Arles woonde, bijzondere schilderijen gemaakt met licht en donker. De strepen-stijl van Van Gogh geeft een weelderig effect, dat zich uitstekend leent om licht-donker schilderijen in kerstsfeer te maken.

Groep 5 t/m 8 > 1 workshop 19-12-2018 van 15:00 tot 17:00u

68


Scouting Scouting Cuijk Locatie: De Blokhut Galberg 2a, Cuijk Ingrid Roelofs bevers@scoutingcuijk.nl | www.scoutingcuijk.nl

Cuijk

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Bevers

Vind jij het leuk vindt om samen met anderen buiten actief te zijn? Dan zit je goed bij Scouting. Bij Scouting doe je steeds wat anders: Spelen, speurtochten en survival, maar ook knutselen, klimmen en knopen. Scouting heeft verschillende leeftijdsgroepen. Zo kunnen we dingen doen die bij jouw leeftijd passen en die voor jou uitdagend zijn. Je kunt pas meedoen bij de Bevers als je 5 jaar oud bent!

Groep 1 t/m 3

Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus! Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Verkenners

Als je het leuk vindt om samen met andere kinderen buiten actief te zijn, ben je bij Scouting aan het goede adres. Bij ons doe je allerlei dingen. Spelen, speurtochten en survival, maar ook knutselen, klimmen en knopen. Scouting heeft verschillende leeftijdsgroepen. Zo zorgen we ervoor dat we dingen doen die bij jouw leeftijd passen en die voor jou uitdagend zijn.

Groep 7 en 8

Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

69


Skiën | Snowboarden Wil jij goed leren skiën samen met jou vriendjes/vriendinnetjes of klasgenote? Kom dan naar de Brabantse Alpen! Onze ski en Snowboardschool bestaat uit een team van professionele leraren. Onder hun leiding kun je veilig leren skiën. Wil je je techniek verder perfectioneren, dan ben je bij ons aan het goede adres. Voor zowel beginnende- als (ver)gevorderde skiërs bieden wij een uitgebreid en gevarieerd lesprogramma. Wij helpen je graag met je doelen/wensen. Zo kun je tijdens je wintersport vakantie meteen genieten van de sneeuw en de pisten.

Uden | Oss

Maximaal 100 inschrijvingen per activiteit en dit kost € 5,00

Ski & snowboardclub De Schans Locatie: De Schans Ariekesweg 1, Uden Koen Huynen koen.huynen@deschans.nl www.deschans.nl Schrijf je in en wij nemen contact met je op om iets af te spreken! Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit kost € 5,00

Alpineworld Locatie: Alpineworld Aengelbertlaan 50, Oss Jacques van der Pas info@alpineworld.nl www.alpineworld.nl Schrijf je in en wij nemen contact met je op om iets af te spreken!

70


Taekwondo

Taekwondo Vereniging Jirugi Cuijk Locatie: Sportcentrum De Kwel Sint Annastraat 1, Cuijk Marc Thijssen marc_thijssen@hotmail.com www.taekwondo-cuijk.simpsite.nl

Cuijk

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Taekwondo ‘ De weg van de voet en de vuist ’ is van oorsprong een Koreaanse gevechtssport. Taekwondo is bekend om zijn vele hoge traptechnieken en wordt ook wel Koreaans Karate genoemd. Sportiviteit, netheid en wederzijds respect zijn belangrijk in deze sport. Taekwondo vergroot je weerbaarheid en zelfvertrouwen. In 2 lessen laten we je kennismaken met diverse onderdelen van Taekwondo. Dit zijn o.a. het aanleren van traptechnieken, basis-stijl oefeningen, sparring en breektesten op een oefenplank.

Groep 2 t/m 8 > Kies een vrijdag vanaf 07-09-2018 van 17:00 tot 18:00u

71


Tafeltennis

Cevelum Locatie: ‘t Zaaltje Havikshorst 24, Cuijk Wim van der Burgt wim.burgt@gmail.com | www.ttv-cevelum.nl

Cuijk

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Pingpongen kan iedereen! Maar tafeltennissen leer je op een leuke en uitdagende manier bij tafeltennisvereniging Cevelum.

Groep 7 en 8 > 4 weken op rij

Start: 06-11-2018 van 18:30 tot 20:00u

72


Tapdans

Peter Dehing Dance Studios Locatie: Peter Dehing Dance Studios Cuijk Louis Jansenplein 7, Cuijk Peter Dehing sjors_danst@aol.com | www.peterdehingdancestudios.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Tapdansen is meer dan dansen alleen. Omdat er ijzertjes onder je schoen zitten maak je terwijl je danst geluid. Eigenlijk net een drummer zonder drumstel die drumt met zijn voeten. Tapdansen is helemaal terug van weggeweest. Veel jonge en oudere mensen doen aan tapdansen want het is een superleuke bezigheid. Weet je trouwens hoe tapdansen is ontstaan? Lang geleden mochten de slaven in Amerika op het land niet met elkaar praten en gingen toen geluiden maken met hun voeten. Hiermee gaven ze dus bepaalde dingen aan elkaar door. Dit vonden ze zo leuk dat ze het ook ‘s avonds na hun werk bleven doen. Kom ook meedoen!

Groep 4 t/m 8 > 2 proeflessen

Les 1: 05-09-2018 van 18:00 tot 19:00u Les 2: 12-09-2018 van 18:00 tot 19:00u

73


Techniek: maken van muizeval-auto

TechnoPromo Locatie: TechnoPromo Laagveld 9B, Cuijk Trees Hamers info@technopromo.nl | www.technopromo.nl

Cuijk

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 15,00 Heb je zin om lekker actief te zijn met je hoofd en handen? TechnoPromo organiseert 3 bijeenkomsten waarin je zelfstandig aan de slag gaat. Natuurlijk is er ook hulp aanwezig. In deze 3 weken knutsel je zo zelfstandig mogelijk aan verschillende werkstukjes. Je maakt een muizenval-auto van hout of een tablethouder naar voorbeeld van hout of misschien wel een eigen ontwerp van metaal of plexiglas. De muizenval-auto is een spectaculair wagentje, aangedreven door een normale muizenval. De muizenval-auto heeft een uitdagend karakter: Wat moet ik eraan veranderen zodat hij zo ver mogelijk rijdt of een bepaalde afstand zo snel mogelijk aflegt? Doe je mee?

Groep 7 en 8 > 3 weken op rij

Start: 23-10-2018 van 16:00 tot 17:30u

74


Tennis

Tennisvereniging “De Zoetsmeer” Locatie: Tennisvereniging “De Zoetsmeer” Zoetsmeerweg 14, Haps Thomas Jakobs thomas.a.jakobs@gmail.com | www.tvdezoetsmeer.nl

Haps

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Op maandag 3 en 10 september 2018 kun jij tussen 17-18 uur kennis maken met tennis! Alle kinderen van 6-18 jaar zijn van harte welkom om 2 gratis tennislessen te volgen op het tennispark TV “De Zoetsmeer” in Haps onder begeleiding van onze tennisleraar. Wat heb je nodig? Goede zin en sportkleding! Tennisrackets kunnen gratis worden uitgeleend bij de tennisvereniging.

Groep 3 t/m 8 > 2 proeflessen

Les 1: 10-09-2018 van 17:00 tot 18:00u Les 2: 12-09-2018 van 17:00 tot 18:00u

75


Toneel | zang | dans

Theaterhuis Joris Locatie: De Kuip Kerkstraat 5A, Haps Joris Brukx theaterhuisjoris@gmail.com | www.theaterhuisjoris.nl

Haps

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Vind jij het leuk om te dansen, zingen en acteren dan ben je welkom bij Theaterhuis Joris. We repeteren wekelijks en werken toe naar een echte voorstelling. Kijk eens op onze facebookpagina of website dan krijg je een indruk hoe de repetities gaan. Joris Brukx oa acteur bij verschillende producties in de Efteling en DJ bij Efteling kids radio geeft de spel lessen en is Artistiek verantwoordelijk. Misschien sta jij aan het einde van het seizoen te stralen op het podium met een prachtige eindproductie!

Groep 3 t/m 5 > 2 lessen

Les 1: 30-10-2018 van 15:00 tot 16:00u Les 2: 06-11-2018 van 15:00 tot 16:00u

Groep 6 t/m 8 > 2 lessen

Les 1: 09-10-2018 van 16:15 tot 17:15u Les 2: 16-10-2018 van 16:15 tot 17:15u

76


Turnen | jongens en meisjes

S.V. Olympia Cuijk Locatie: Laco sportcentrum Sint Annastraat 1, Cuijk Esmee den Adel verenigingsmanager@olympia-cuijk.nl www.olympia-cuijk.nl

Cuijk

Maximaal 8 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Turnen is een sport waarbij alle vormen van bewegen aan bod komen. Hier leer je alle basisoefeningen zoal een handstand, koprol, springen, zwaaien en nog veel meer. Dit wordt steeds verder uitgebreid naar oefeningen als een overslag, salto en flikflak. Een les start altijd met een warming up en natuurlijk is er naast het turnen zelf ook ruimte voor eigen inbreng.

(J) Groep 3 t/m 6 > 2 weken op rij Start: 10-11-2018 van 09:00 tot 10:00u

(J) Groep 6 t/m 8 > 2 weken op rij Start: 10-11-2018 van 10:00 tot 12:00u

(M) Groep 3 t/m 5 > 2 weken op rij Start: 07-11-2018 van 15:00 tot 16:00u Start: 07-11-2018 van 16:00 tot 17:00u

(M) Groep 5 t/m 7 > 2 weken op rij Start: 07-11-2018 van 17:00 tot 18:30u

(M) Groep 6 t/m 8 > 2 weken op rij Start: 07-11-2018 van 18:30 tot 20:00u

77


Voetbal

V.V. VCA St. Agatha Locatie: Sportpark ‘t Veldzicht / De Agaat St. Liesmortel 46, St. Agatha Gerwin Meijer jeugdbestuur@vca-stagatha.nl | www.vca-stagatha.nl

Agatha

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Ben jij de nieuwe Messi of Ronaldo? VCA Sint Agatha stelt plezier en kleinschaligheid voorop. Samen met gemotiveerde trainers en hun assistenten brengen wij onze jonge sterren de nodige voetbalskills bij. Je kan bij ons zowel alleen trainen als ook wedstrijden spelen. Wij hebben 25 leden in de categorie tussen 5 en 12 jaar oud en spelen met diverse teams in de competitie. Kom een, twee of drie keer meetrainen en besluit dan of je aan wil sluiten bij de kleinste, maar fijnste voetbalclub van de gemeente Cuijk. Tot binnenkort!

Groep 1 t/m 8 > 3 weken op rij Start: 11-09-2018 van 18:00 tot 19:00u

78


Voetbal

SIOL Locatie: Sportpark Groenendijkse Kampen Sportlaan 3, Cuijk Nicole Bos jeugd@siol.nl | www.siol.nl

Cuijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Gezellig met andere kinderen een potje voetballen? Kom dan een kijkje nemen bij de leukste voetbalclub van Cuijk en omgeving! Bij SIOL staan sportiviteit en gezelligheid voorop, en is iedereen welkom: jongens en meisjes, maar ook als je een beperking hebt. Train (3x gratis) mee met een van onze jeugdteams, zonder verdere verplichtingen, en proef de (voetbal) sfeer! Voor meer informatie kijk je op onze site (www.siol.nl) of stuur je een mail aan jeugd@ siol.nl. See you @SIOL!!!

Groep 2 t/m 8

Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

79


Volleybal

VcVolt Locatie: Laco sportcentrum Cuijk St. Annastraat 1, Cuijk Harry Siebers activiteitencommissie@vcvolt.nl | www.vcvolt.nl

Cuijk

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Volleybal is een super spectaculaire sport! Je duikt, rent, springt en probeert de bal zo moeilijk mogelijk over het net te spelen, het liefst met een harde smash. Het is een echte teamsport. De trainingen zijn altijd erg afwisselend, spannend en natuurlijk ook gezellig. En het mooie is: de lesstof is zo ontwikkeld dat je al snel met wedstrijden mee kan doen. Dat maakt het extra gaaf! In 2016 zijn de drie clubs uit Beers, Grave en Cuijk samengegaan tot ĂŠĂŠn vereniging die hoort bij de grootsten van Nederland. In elk dorp zijn er trainingen voor de jeugd. Zin om mee te doen? Schrijf je in via Sjors Sportief!

Groep 3 t/m 5 > 4 weken op rij > Kies Start: 07-11-2018 van 15:00 tot 16:15u Start: 06-03-2019 van 15:00 tot 16:15u

Groep 6 t/m 8 > 4 weken op rij > Kies Start: 07-11-2018 van 16:15 tot 17:30u Start: 06-03-2019 van 16:15 tot 17:30u

80


Volleybal

HaVoC Locatie: De Stappert Beerseweg 2, Haps Els Thijssen tc@vc-havoc.com | www.vc-havoc.com

Haps

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Vind je het leuk om te rennen, springen, duiken, rollen en smashen? Kom dan volleyballen bij HaVoC! We hebben verschillende jongens- en meisjesteams voor alle leeftijden. Bij HaVoC willen we dat alle leden veel plezier hebben in het volleyballen samen met teamgenoten en hierbij de kans krijgen zo goed mogelijk te worden. Voor de jongste jongens en meiden hebben we een speciale volleybalspeeltuin, waar we ze met plezier leren goed te bewegen. Ben jij fanatiek en word je enthousiast van balsporten? Kom dan naar HaVoC!

Groep 1 t/m 8

Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

81


Yoga

Spring Kinderopvang BSO Buitengewoon Locatie: BSO Buitengewoon Robijnlaan 105, Cuijk Hanita buitengewoon@spring-kinderopvang.nl www.spring-kinderopvang.nl

Cuijk

Maximaal 12 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Lijkt het je leuk om mee op reis te gaan door de wereld van Holistisch kinderyoga? Schrijf je dan in!!! Je krijgt tijdens deze workshop verschillende oefeningen, spelletjes aangeboden op het gebied van houding, ademhaling, concentratie, samenwerking en ontspanning. Hierbij spelen muziek,creativiteit en fantasie een belangrijke rol. Ben je geĂŻnteresseerd, ga dan mee op deze ontdekkingsreis.

Groep 1 t/m 3 > 1 proefles 05-06-2019 van 14:45 tot 16:00u

Groep 4 t/m 6 > 1 proefles 12-06-2019 van 14:45 tot 16:00u

82


Zeilen | Surfen | Kanovaren

Optimist on Tour Land van Cuijk Locatie: Bij Ceulemans Kerkeveld 10, Beers Jaap Ceulemans info@bijceulemans.nl | www.optimistontourcuijk.nl

Beers

Maximaal 40 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Van 09.30 – 17.30 uur kan je tijdens een van de 3 ronden deelnemen aan ‘Optimist on Tour’. Je maakt kennis met verschillende onderdelen van de watersport. Je gaat leren hoe je met een optimist zeilt, hoe je moet kano varen en surfen. De ‘Optimist on Tour’ is niet alleen leerzaam maar ook nog eens heel erg leuk. Mis het niet en schrijf je nu in!

Groep 4 t/m 8 > Kies een tijdstip 15-06-2019 van 09:30 tot 12:00u 15-06-2019 van 12:30 tot 15:00u 15-06-2019 van 15:00 tot 17:30u

83


Zingen

Koorschool Cantamosa Locatie: Koorschool Cantamosa Oe ffelt Kerkstraat Zuid 5, Oeffelt Kathelijne Mutsaarts koorschoolcantamosa@gmail.com | www.de-muzerij.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis Je stem is het mooiste instrument wat er bestaat, want je maakt de muziek helemaal zelf! En wat mooi is het als jouw unieke stem samen klinkt met andere ook allemaal verschillende stemmen. Bij Koorschool Cantamosa leer je jouw eigen stem te gebruiken, samen met anderen te zingen en hoe muziek in elkaar zit. We zingen mooie, vrolijke, droevige, grappige en nog veel meer soorten liedjes in verschillende talen en uit verschillende tijden. We zingen als een echt koor, maar doen ook spelletjes, dansjes en bewegingen om het zingen en muziek maken nog leuker te maken en nog beter te leren. Minstens een keer in de maand repeteren we met live pianobegeleiding. Kom een paar keer met ons mee doen om te kijken of het wat voor je is!

Groep 4 t/m 8

Schrijf je in op www.sjorscreatief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

84


Zwemmend Redden

Reddingsbrigade Erica Locatie: Laco sportcentrum Cuijk Sint Annastraat 1, Cuijk Annet de Wijs pr.rberica@gmail.com | www.reddingsbrigade-erica.nl

Cuijk

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Heb je altijd al willen leren hoe jij jezelf, maar ook anderen kunt redden wanneer ze in de problemen komen tijdens het spelen in, op of bij het water? Dan ben je bij Reddingsbrigade Erica op de juiste plek. Reddingsbrigade Erica is de brigade van ’t Land van Cuijk. Reddingsbrigade Erica is de combinatie van sport, veiligheid & leren. Tijdens de één uur durende les activiteit leer je de basis van het zwemmend redden. In één uur kun je helaas niet alles leren, maar we laten je kennismaken met verschillende onderdelen van het zwemmend redden. We zien je graag bij Reddingsbrigade Erica.

Groep 4 t/m 8 > Kies een tijdstip 29-09-2018 van 16:00 tot 17:00u 29-09-2018 van 17:00 tot 18:00u

Eventuele Bijzonderheden: Om deel te nemen dien je in het bezit te zijn van het zwemdiploma A.

85


Zwemmen | Waterpolo

ZWK Merlet Locatie: Laco Sportcentrum de Kwel Sint Annastraat 1, Cuijk Johan Broekmans secretariaat@zwkmerlet.nl | www.zwkmerlet.nl

Cuijk

Maximaal 15 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis Vind je zwemmen leuk en ben je een echte waterrat? Wij leren je nog beter, nog sneller en nog mooier alle technieken van het zwemmen. Misschien schuilt er in jou wel een nieuwe kampioen wedstrijdzwemmen of waterpolo! Geef je snel op, je kunt 3 x gratis en vrijblijvend mee zwemmen.

Groep 3 t/m 8 > 3 proeflessen

Les 1: 12-09-2018 van 16:30 tot 17:30u Les 2: 15-09-2018 van 08:00 tot 09:15u Les 3: 19-09-2018 van 19:00 tot 20:00u

86


Sjors Sportief App

Met de Sjors App schrijf je eenvoudig en overal in. Blijf altijd up-to-date met deze app.


Dit Sjorsboekje is het hele schooljaar 2018-2019 geldig. Goed bewaren dus!

Sjors Sportief www.sjorssportief.nl

Cuijk 2018-2019  
Cuijk 2018-2019  
Advertisement