Page 1

Dit Sjors Sportief boekje is nog het hele schooljaar 2017-2018 geldig. Goed bewaren dus :)

Sjors Sportief

Deze winnende tekening is gemaakt door Tatum van Steenveldt van BS Op De Heuvel


Inschrijven vanaf

11 oktober 15:00 uur

www.sportstimuleringbergendal.nl Sjors Sportief vraagt alle aanbieders van activiteiten uit jouw gemeente om een leuke kennismaking van hun sport te organiseren. Je vindt ze allemaal in dit boekje! Jij mag lekker in dit boekje rondneuzen naar zoveel leuke activiteiten je wilt. Vanaf 11 oktober 15:00 uur kun jij je inschrijven voor jouw favoriete sport activiteit(en). Je mag je nog het hele schooljaar inschrijven! Na jouw inschrijving ben jij van harte welkom om op locatie jouw sport activiteit uit te proberen. Misschien ontdek je wel een verborgen talent! Inschrijven is wel altijd verplicht via de Sjors Sportief App of de website: www.sportstimuleringbergendal.nl. Maak gebruik van deze kans om kennis te maken met sport binnen jouw gemeente! Toedeledoki!

Sjors Sportief

via Schrijf je in rtief App de Sjors Spo


STAP VOOR STAP MEEDOEN

1 2 3 4 5

Blader dit boekje door en kies je activiteiten Zoek leuke activiteiten uit in dit boekje, zoveel als je wilt!

Schrijf je altijd in! Ga vanaf 11 oktober 15:00 uur samen met je ouders/ verzorgers naar de website www.sportstimuleringbergendal.nl of via de Sjors Sportief App.

Op de website Kies op de homepage voor ‘Inschrijven’ en vul je woonplaats in.

Meerdere inschrijvingen van alle kinderen in één keer! Zoek alle activiteit(en) - ook van meerdere kinderen - in de lijst en voeg ze toe aan het inschrijfmandje . Het is mogelijk om met het meer kinderen toe te voegen aan eenzelfde activiteit.

VOL > WACHTLIJST >

Als de activiteit vol is, kan er niet meer ingeschreven worden. Vaak kan jij je nog wel opgeven voor een wachtlijst. In veel gevallen zal deze activiteit later plaatsvinden en je ontvangt vanzelf een bericht per mail van de betreffende aanbieder.

6

Koppel de juiste gegevens van het kind aan de betreffende activiteit

7

Eventuele kosten worden via automatische incasso afgeschreven

8

Alle activiteiten in het winkelmandje geplaatst? Ga dan verder en koppel deze inschrijvingen eenvoudig aan het juiste kind met de gevraagde gegevens, zodat de vereniging weet welke inschrijver deze kan verwachten!

Als er kosten worden gerekend voor een activiteit wordt een IBAN-nummer gevraagd met toestemming om automatische incasso uit te voeren. Dit bedrag wordt uiterlijk 1 maand later afgeschreven. Je hoeft dus nooit contant geld mee te nemen naar de activiteit. Na de inschrijving krijg je de bevestiging per mail!

Scoor een cool polsbandje of keycord! Na de laatste bijeenkomst krijg je van de aanbieder een gaaf polsbandje. Als jij 100 punten hebt gehaald op de website van Sjors krijg je een coole keycord thuisgestuurd.


VOORWOORD WETHOUDER

Hallo jongens en meisjes, Leuk dat je dit boekje van Sjors Sportief leest. In dit boekje staan allerlei leuke activiteiten die het komend schooljaar door diverse sportverenigingen uit Berg en Dal (en omgeving) worden georganiseerd. Als je een leuke activiteit ziet, schrijf je dan snel in! Dat kan via www.sportstimuleringbergendal.nl. Je kunt je samen met iemand anders inschrijven, maar ook alleen. Het maakt niet uit of je al lid bent van een vereniging of niet. Ik hoop dat je hier veel gebruik van maakt. Want sporten is leuk, gezond en je maakt zo nieuwe vrienden. Weet je niet zo goed weet wat je wilt doen? Vraag dan iemand die je goed kent om je te helpen kiezen. Je mag je natuurlijk ook voor heel veel activiteiten inschrijven, dus als je echt niet kan kiezen‌. Gedurende het hele schooljaar worden er door de verenigingen steeds nieuwe activiteiten georganiseerd. Check dus regelmatig de site van www.sportstimuleringbergendal.nl voor de nieuwste activiteiten! Ik wens je veel plezier!

Erik Weijers Wethouder onderwijs en sport Gemeente Berg en Dal


EVEN VOORSTELLEN

Hallo jongens en meisjes, Wij zijn Loesan, Niek en Ferdi, het sportteam van Sportstimulering Berg en Dal. Wij kunnen helpen bij het vinden van een sport die bij je past. Ons doel is om jullie te laten sporten en bewegen Er is voor iedereen een sport te vinden die je leuk vindt in de gemeente Berg en Dal. Daarom willen wij jullie kennis laten maken met heel veel verschillende sport- en beweegactiviteiten. De meesten zijn in dit boekje terug te vinden. Wij hopen dat jullie hier veel gebruik van gaan maken want bewegen is leuk en gezond! Zoek je iets anders, heb je een idee of een vraag? Neem dan gerust contact met ons op: info@sportstimuleringbergendal.nl www.sportstimuleringbergendal.nl


ACROBATIEK | BREAKDANCE Les Papillons Locatie: CC de Mallemolen Kloosterstraat 11, Groesbeek Vanessa Kuijper info@balletschoollespapillons.nl www.balletschoollespapillons.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Een combinatieles vol met Breakdance, Acrobatiek en techniek o.l.v. Wil Boom. De jongen doen naast de voorstellingen van Les Papillons ook mee met de voorstelling van Boys Action.

Groep 4 t/m 8 > 2 proeflessen Les 1: 27-10-2017 van 16:00 tot 17:00u Les 2: 03-11-2017 van 16:00 tot 17:00u

6

Groesbeek


BADMINTON Badmintonclub Groesbeek Locatie: Sporthal Heuvelland Ambachtsweg 8, Groesbeek

Groesbeek

Nienke Peters info@bcgroesbeek.nl www.bcgroesbeek.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Ben jij sportief en wil jij een keer ervaren wat de snelste zaalsport ter wereld allemaal te bieden heeft? Kom dan een keer badmintonnen bij BC Groesbeek! Een badmintonvereniging voor iedereen waar recreatief, maar ook competitief gespeeld kan worden. Kom langs tijdens een training, ervaar en speel 3x kosteloos mee. Wij zorgen tijdens de introductie voor een badmintonracket.

Groep 4 t/m 8 > Kies een datum 25-10-2017 van 18:30 tot 19:30u 01-11-2017 van 18:30 tot 19:30u 08-11-2017 van 18:30 tot 19:30u 15-11-2017 van 18:30 tot 19:30u Kijk voor meer datums op www.sjorssportief.nl en schrijf je in!

7


BOCCIA Sportclub Werkenrode Locatie: Werkenrode School Nijmeegse Baan 9, Groesbeek Tom Langen tlangen@werkenrodeschool.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Boccia is een Paralympische Sport, geschikt voor jongeren met een lichamelijke beperking. Sportclub Werkenrode biedt wekelijks trainingen aan op dinsdagmiddag van 15.30 - 16.30 uur. Jongeren die interesse hebben kunnen tijdens het schooljaar elke dinsdag kennis komen maken met deze sportactiviteit.

Groep 7 en 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

8

Groesbeek


BOKSZAKTRAINING Radicalsports Locatie: Radicalsports Ooij De Bouwkamp 13 D, Ooij

Ooij

B. Roosendaal info@radicalsports.nl www.radicalsports.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Dit is een training waar je lekker fysiek bezig bent, maar niet lijfelijk op een tegenstander. Je gaat helemaal los op een bokszak en leert de basis (kick)boks technieken. Naast (kick)boks technieken versterk je jouw lichaam met basis fitness technieken waarbij gebruik wordt gemaakt van het eigen lichaamsgewicht. BENODIGDHEDEN: Normale sportkleding en een flesje water – we trainen op blote voeten op judo matten/ zeil.

Groep 6, 7 en 8 > Kies een datum 27-10-2017 van 18:00 tot 19:00u 03-11-2017 van 18:00 tot 19:00u 10-11-2017 van 18:00 tot 19:00u

9


BOOTCAMP Sport & Wellness Total Spirit Locatie: Sport & Wellness Total Spirit Cranenburgsestraat 23b, Groesbeek Carolien de Jong info@totalspirit.nl www.totalspirit.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Ken jij Bootcamp al? Bij Total Spirit gaan we als groep een leuke en sportieve workout doen. Door de Bootcamples worden je spieren sterker en krijg je een beter conditie. Wil jij samen met je vrienden en vriendinnen meedoen aan deze Bootcamples en kijken wie de sterkste en het snelste is? Schrijf je dan nu in en doe gratis een keer mee met deze workout!

Groep 6, 7 en 8 > Kies een datum 06-10-2017 van 16:00 tot 17:00u 13-10-2017 van 16:00 tot 17:00u 20-10-2017 van 16:00 tot 17:00u 27-10-2017 van 16:00 tot 17:00u

10

Groesbeek


BOOTCAMP TENNIS Tennisvereniging Groesbeek Locatie: Tennisvereniging Groesbeek Cranenburgsestraat 23a, Groesbeek

Groesbeek

Marije Kroonenburg pr@tvgroesbeek.nl www.tvgroesbeek.nl

Maximaal 40 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Durf jij ook naar de bootcamp van Sjors en Sjimmie te komen? Na deze pittige bootcamp workout, zijn al je spieren helemaal klaar voor een stevig potje tennis en midgetgolf. Natuurlijk traint en speelt ieder op zijn eigen niveau en vinden wij plezier het allerbelangrijkste. Iedereen is van harte welkom. Neem een stevige boterham mee. Voor alle deelnemers is er tussendoor 1 broodje knakworst. Tennisrackets en ballen zijn aanwezig en kunnen geleend worden. Geef je op via www.sjorssportief.nl

Groep 2 t/m 8 > 1 proefles 05-11-2017 van 11:00 tot 14:00u

11


DANS (DCE-KIDS) Dance Centre E-linepro Locatie: Dance Centre E-linepro Molenweg 17b, Groesbeek E.E.J. Zwitserloot info@dancecentree-linepro.nl www.dce.dance

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Rennen, springen, vallen en weer opstaan‌ Een kind ontdekt de wereld om zich heen en is daarbij constant in beweging. In de lessen wordt de kinderen de beginselen van de dans bijgebracht. Het kind wordt geboeid en gestimuleerd om zijn bewegingsmogelijkheden te ontplooien. Door middel van vrij bewegen en eenvoudige bewegingsopdrachten ontdekt het kind zijn lichaam, de ruimte om zich heen en zijn emoties. Hij is tegelijkertijd bezig met het ontwikkelen van zijn taal, muzikaliteit en coÜrdinatie.

Groep 1 en 2 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

12

Groesbeek


FREERUNNING De Hazenkamp Gymsports Locatie: Kulturhus Roerdompstraat 6, Beek

Beek

Berthe van de Weem info@hazenkamp.nl www.hazenkamp.nl

Maximaal 7 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Wil je Parkour-Freerun-tricks leren? Een Wallflip, Aerial, Backflif, Kick the Moon? De speciale jonge free running-les zal de fijne kneepjes van de Free Running meer vanaf de basis gaan opbouwen.

Groep 4 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 02-11-2017 van 18:30 tot 19:30u Les 2: 09-11-2017 van 18:30 tot 19:30u Les 3: 16-11-2017 van 18:30 tot 19:30u

Groep 4 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 03-11-2017 van 17:00 tot 18:00u Les 2: 10-11-2017 van 17:00 tot 18:00u Les 3: 17-11-2017 van 17:00 tot 18:00u LET OP! Andere locatie: De Duffelt Gengske 10, Millingen

Groep 4 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 03-11-2017 van 19:00 tot 20:00u Les 2: 10-11-2017 van 19:00 tot 20:00u Les 3: 17-11-2017 van 19:00 tot 20:00u LET OP! Andere locatie: Gymzaal de Biga Cranenburgsestraat 112B, Groesbeek

13


HANDBAL Handbalvereniging Groesbeeks Glorie Locatie: Sporthal Heuvelland Ambachtsweg 8a, Groesbeek Frans Nas info@groesbeeksglorie.nl www.groesbeeksglorie.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Handbalvereniging Groesbeeks Glorie is een familievereniging waar spelplezier voorop staat. Binnen onze vereniging is er plaats voor jong en oud. Handbal is een snelle, dynamische sport waarin heel veel gebeurt. Om goed te kunnen handballen moet je goed kunnen vangen, hard kunnen gooien en hoog kunnen springen. Handbal is een contactsport, er wordt ook wel gezegd “handbal is een sport voor jongens en meisjes die tegen een stootje kunnen�. Handbal is een echte teamsport en naast lekker sportief handballen ligt het accent op fairplay.

Groep 2 t/m 8 > Kies een datum 24-10-2017 Tijdstip volgt later 26-10-2017 Tijdstip volgt later 31-10-2017 Tijdstip volgt later 02-11-2017 Tijdstip volgt later

14

Groesbeek


HIP-HOP BOYS Dance Centre E-linepro Locatie: Dance Centre E-linepro Molenweg 17b, Groesbeek

Groesbeek

E.E.J. Zwitserloot info@dancecentree-linepro.nl www.dce.dance

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Ben jij een stoere jongen en wil jij ook de nieuwste tricks leren op het gebied van dans? Dan is HipHop boys wat voor jou! We beginnen de les met een leuke energieke warming up, gaan dan wat oefeningen doen en daarna volgt een danscombinatie. We gooien tussen de gave HipHop passen ook nog wat Breakdance moves.

Groep 4 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

15


JUDO Judovereniging Groesbeek Locatie: Sportpark Zuid Nijerf 1, Groesbeek

groesbeek

Cobi Eikholt secretariaat@judogroesbeek.nl www.judogroesbeek.nl

Maximaal 4 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Judovereniging Groesbeek geeft judolessen voor kinderen vanaf 4 jaar. Op een speelse manier wordt er kennis gemaakt met de basisvormen van bewegen, zoals rollen, vallen en stoeien. Daarnaast worden de diverse judogrepen uitvoerig geoefend. Motorische vaardigheden zoals rennen, kruipen en hinkelen staan ook wekelijks op het programma. Daarnaast is er aandacht voor discipline, doorzettingsvermogen en sportiviteit. Ook het leren omgaan met winnen en verliezen krijgen de aandacht. Altijd 2 gratis proeflessen

16

Groep 1 t/m 4 > Kies een datum 24-10-2017 van 16:00 tot 17:00u 31-10-2017 van 16:00 tot 17:00u 07-11-2017 van 16:00 tot 17:00u 14-11-2017 van 16:00 tot 17:00u 21-11-2017 van 16:00 tot 17:00u 28-11-2017 van 16:00 tot 17:00u

Groep 5 t/m 8 > Kies een datum 24-10-2017 van 17:00 tot 18:00u 31-10-2017 van 17:00 tot 18:00u 07-11-2017 van 17:00 tot 18:00u 14-11-2017 van 17:00 tot 18:00u 21-11-2017 van 17:00 tot 18:00u 28-11-2017 van 17:00 tot 18:00u


JUDO Judoschool Theunissen Locatie: Kulturhus Roerdompstraat 6, Beek

Beek

Stefanie Theunissen judotheunissen@gmail.com www.judoschooltheunissen.nl

Maximaal 15 inschrijvingen per cursus en dit kost â‚Ź 3,50

Vind jij stoeien ook zo leuk en heb je op vrijdagmiddag een uurtje de tijd? Schrijf je dan in voor deze judo activiteit. Vanaf 4 jaar ben je bij ons van harte welkom. Basisvormen van bewegen, zoals trekken, duwen, dragen en tillen en andere motorische vaardigheden staan in iedere groep wekelijks op het programma. Daarnaast is er veel aandacht voor duidelijke regels, discipline, verantwoordelijkheid voor elkaar en sportiviteit. Met judo bouwen kinderen zelfvertrouwen op en kunnen ze zich lekker uitleven. Tot ziens op de judomat!

Groep 1 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 03-11-2017 van 15:00 tot 18:00u Les 2: 10-11-2017 van 15:00 tot 18:00u Les 3: 17-11-2017 van 15:00 tot 18:00u

17


KIDS SWING Les Papillons Locatie: CC de Mallemolen Kloosterstraat 11, Groesbeek Vanessa Kuijper info@balletschoollespapillons.nl www.balletschoollespapillons.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Heerlijk dansen op de leukste muziek. Een warming-up, gevolgd door oefeningen voor houding, flexibiliteit, coรถrdinatie, kracht en tot slot werken we aan een stoere dans

Groep 5 t/m 8 > 2 proeflessen Les 1: 25-10-2017 van 16:45 tot 17:45u Les 2: 01-11-2017 van 16:45 tot 17:45u

18

Groesbeek


KIDSBOOTCAMP Van Deelen Sports Locatie: Sportpark de Hove Hoefseweg 21, Millingen aan de Rijn

Millingen aan de rijn

Jesse van Deelen vandeelensports@gmail.com www.vandeelensports.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Tijdens de Kids Bootcamp bij Van Deelen Sports word je op een spelende manier uitgedaagd met lichte uithoudingsvermogen en kracht oefeningen. Denk hierbij aan tikspelen, estafettes, en oefeningen in groepsverband. De eerste les is een proefles en dus altijd gratis.

Groep 5 t/m 8 > Kies een datum 25-10-2017 van 15:30 tot 16:30u 01-11-2017 van 15:30 tot 16:30u 08-11-2017 van 15:30 tot 16:30u 15-11-2017 van 15:30 tot 16:30u 22-11-2017 van 15:30 tot 16:30u 29-11-2017 van 15:30 tot 16:30u 06-12-2017 van 15:30 tot 16:30u Kijk voor meer datums en tijden op www.sjorssportief.nl en schrijf je in!

19


KLASSIEK BALLET Les Papillons Locatie: CC de Mallemolen Kloosterstraat 11, Groesbeek Vanessa Kuijper info@balletschoollespapillons.nl www.balletschoollespapillons.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Dansen is je gevoelens uiten en genieten van de sierlijke bewegingen op muziek. In de les werken we aan muzikaliteit, techniek, houding, kracht, lenigheid en souplesse. Natuurlijk is er ook ruimte voor vrije expressie.

Groep 3, 4 en 5 > 2 proeflessen Les 1: 25-10-2017 van 15:30 tot 16:30u Les 2: 01-11-2017 van 15:30 tot 16:30u

Groep 6, 7 en 8 > 2 proeflessen Les 1: 30-10-2017 van 17:00 tot 18:00u Les 2: 06-11-2017 van 17:00 tot 18:00

20

Groesbeek


KLEUTERDANS Les Papillons Locatie: CC de Mallemolen Kloosterstraat 11, Groesbeek

Groesbeek

Vanessa Kuijper info@balletschoollespapillons.nl www.balletschoollespapillons.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Een leuke eerste kennismaking met dans en muziek op een speelse en verantwoorde manier. Verder wordt er aandacht besteed aan houding, muzikaliteit, samenwerken, fantasie en ritmegevoel. Natuurlijk staat het dansplezier voorop! Kom maar eens meedoen.

Groep 1 en 2 > 2 proeflessen Les 1: 25-10-2017 van 14:45 tot 15:30u Les 2: 01-11-2017 van 14:45 tot 15:30u

21


KORFBAL SVO korfbal Locatie: De Kempkes Rietlanden 3, Ooij Pim Van der Hulst wrvdhulst@msn.com www.svokorfbal.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Lijkt het je leuk om te korfballen? Ben je nieuwsgierig? Wil je wel eens proberen om een bal in een korf te gooien? Voor de kinderen van de basisscholen - groepen 1 t/m 8 is er de mogelijkheid om dit uit te proberen. Kom snel een keer mee trainen bij SVO Korfbal!

Groep 1 t/m 8 > Kies een datum 24-10-2017 van 18:30 tot 20:30u 26-10-2017 van 18:30 tot 20:30u 31-10-2017 van 18:30 tot 20:30u 02-11-2017 van 18:30 tot 20:30u 07-11-2017 van 18:30 tot 20:30u 09-11-2017 van 18:30 tot 20:30u

22

Ooij


KORFBAL Korfbalvereniging Klimop Locatie: Op de Klomp Botsestraat 42, Kekerdom

KEKERDOM

Nienke Reijnen tcklimop@outlook.com www.kvklimop.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Heb je altijd al willen korfballen? Of wil je juist een keer een kijkje komen nemen? Het kan allemaal bij Klimop! Kom een keer mee trainen en je zult zien dat Klimop meer dan korfbal alleen is! Kijk voor onze activiteiten op www.sjorssportief.nl en meld je aan! Tot snel! Voor meer informatie of vragen kun je mailen naar, tcklimop@outlook.com.

Groep 1 t/m 8 > Kies een datum 12-10-2017 van 17:45 tot 18:45u 19-10-2017 van 17:45 tot 18:45u 26-10-2017 van 17:45 tot 18:45u 02-11-2017 van 17:45 tot 18:45u 09-11-2017 van 17:45 tot 18:45u 16-11-2017 van 17:45 tot 18:45u

23


Sport voor iedereen toegankelijk maken Rabobank Rijk van Nijmegen ondersteunt Sjors Sportief

Net als Sjors Sportief vindt Rabobank Rijk van Nijmegen het bevorderen van een gez

onder de jeugd belangrijk. Kinderen op een laagdrempelige manier kennis laten ma daarmee iets voor de gemeenschap betekenen. Gewoon omdat we erin geloven.

Ontdek alles over de Rabobank en sport op rabobank.nl Een aandeel in elkaar


door een steentje bij te dragen.

zonde leefstijl

aken met sport en


KUNSTFIETSEN Juliana Bicycle Team Locatie: Juliana Bicycle Team Heerbaan 93, Millingen aan de Rijn Koen Vermeulen info@julianabicycleteam.com www.julianabicycleteam.com

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Lijkt het je leuk op te leren fietsen op een ĂŠĂŠnwieler? Hou jij ervan om te stunten op een fiets? Dan is deze club echt iets voor jou! Samen met je team leer je het kunstfietsen en werken jullie samen aan een show. Trainingen vinden plaats op dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond in ons eigen clubgebouw.

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

26

Millingen aan de rijn


LASERGAMEN Rongen Aktief Loc: Bos, 100 m voorbij Hotel De Wolfsberg Mooksebaan 12, volg borden lasergamen, Groesbeek Frans Rongen info@rongenaktief.com www.rongenaktief.com

Groesbeek

Maximaal 30 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 6,50

Kruip in de huid van Rambo en daag je vrienden of klasgenoten uit voor een spectaculair potje lasergamen. Een spannend actiespel in het bos. Je speelt zowel individueel als in teams met diverse spelvormen zoals capture the flag, save the president en nog veel meer.

Groep 3 t/m 8 > Kies een tijdstip 16-10-2017 van 14:00 tot 15:00u 16-10-2017 van 15:15 tot 16:15u 02-05-2018 van 10:00 tot 11:00u 02-05-2018 van 11:15 tot 12:15u 02-05-2018 van 12:30 tot 13:30u

27


MOTORCROSS MBC De Zeven Heuvelen Locatie: Circuit D’n Hoek - Sportpark Noord Nijmeegsebaan 1, Groesbeek Nico Troost info@mbc-dezevenheuvelen.nl www.mbc-dezevenheuvelen.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Motorcross is stoer, sportief en ontzettend leuk! Honderden jongens en meisjes in Nederland hebben al voor deze sport gekozen. Nu jij nog! Heb je geen familieleden of vrienden die crossen? Dan kan het best lastig zijn om je eerste meters te maken. Daarvoor heb je namelijk een motor nodig, beschermende kleding, een circuit, een crosscertificaat en een licentie. Om jou op weg te helpen, organiseert MBC De Zeven Heuvelen kennismakingsmiddagen. Dus wil jij ontdekken hoe het er op een crossbaan ĂŠcht aan toe gaat Meld je dan aan!

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

28

Groesbeek


PAARDRIJDEN | PONYRIJDEN Hippisch Centrum Groesbeek Locatie: Hippisch Centrum Groesbeek Cranenburgsestraat 67, Groesbeek

Groesbeek

Jolien van Ballegooijen info@hippischcentrumgroesbeek.nl www.hippischcentrumgroesbeek.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit kost â‚Ź 7,50

Kom kennismaken met de paardensport en onze veelzijdige manege! Deze lessen zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Je bent ongeveer anderhalf uur bezig onder begeleiding van een gediplomeerde instructeur met het poetsen, zadelen, knuffelen en natuurlijk ook rijden op onze lieve pony’s en paarden. Voor alle deelnemers staat een goody bag klaar! Hippisch Centrum Groesbeek is aangesloten bij de FNRS en goedgekeurd door de Stichting Veilige Paardensport.

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

29


RACERUNNEN Sportclub Werkenrode Locatie: Werkenrode School Nijmeegse Baan 9, Groesbeek Tom Langen tlangen@werkenrodeschool.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

RaceRunnen is een actieve sport voor jongeren met een lichamelijke beperking die niet zelfstandig op een fiets of driewieler kunnen fietsen. Bij deze sport maken ze gebruik van een loopfiets. Jongeren die interesse hebben kunnen een individuele afspraak maken om kennis te maken met de sport.

Groep 7 en 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

30

Groesbeek


RUNNING | HARDLOPEN Stichting Loopgroep Ooijpolder Locatie: Loopgroep Ooijpolder Meester Pontenstraat 33, Leuth

Leuth

Paula Freriks secretaris@loopgroepooijpolder.nl www.loopgroepooijpolder.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Weet jij dat hardlopen heel gezond is en goed voor je lichamelijke ontwikkeling? Het is goed voor je zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Je ontmoet kinderen en andere vriendjes. Het ontwikkeld de hersenen en je motoriek. Bovendien leer je omgaan met terleurstellingen en het is goed voor zelfdiscipline. Wil jij ook op een leuke manier kennis maken met hardlopen? Dat kan bij Loopgroep Ooijpolder. De trainingen zijn afwisselend en we starten op verschillende plaatsen in onze mooie omgeving. Iedereen is welkom, er wordt fanatiek en met veel plezier getraind.

Groep 4 t/m 8 > Kies een datum 30-10-2017 van 17:45 tot 19:00u 06-11-2017 van 17:45 tot 19:00u 13-11-2017 van 17:45 tot 19:00u

31


SCHAATSEN Nijmeegse Schaats Vereniging Locatie: ijsbaan Triavium Van Rosenburgweg 2, Nijmegen

Nijmegen

Martijn Boer schaatsjijal@nijmeegseschaatsvereniging.nl www.nijmeegseschaatsvereniging.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit kost â‚Ź 20,00

Lopen, rennen, fietsen, zwemmen, steppen, skaten, kruipen, gooien kan jij al! Maar ... Schaats jij al? Kom naar de Nijmeegse Schaats Vereniging Echte trainers leren je de schaatsslag, starten, remmen, rondjes draaien, maar ook... vallen en opstaan op het prachtige ijs van Triavium ijsbaan. Let op deze activiteit start in het begin van schooljaar 2017-2018.

Groep 4 t/m 6 > 5 proeflessen Les 1: 30-09-2017 van 09:00 tot 10:00u Les 2: 07-10-2017 van 09:00 tot 10:00u Les 3: 14-10-2017 van 09:00 tot 10:00u Les 4: 21-10-2017 van 09:00 tot 10:00u Les 5: 28-10-2017 van 09:00 tot 10:00u

32


SCOUTING Scouting Malden Locatie: De wervelwind Bosweg 12A, Malden

Malden

Marleen Kedde info@scouting-malden.nl www.scouting-malden.nl

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Groep 1 t/m 8 > 3 proeflessen Les 1: 21-10-2017 Tijdstip volgt later Les 2: 28-10-2017 Tijdstip volgt later Les 3: 04-11-2017 Tijdstip volgt later

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Scouting Malden bestaat al meer dan 50 jaar en heeft een prachtige blokhut net buiten Malden aan de rand van het Maldens bos. Elke zaterdag spelen kinderen het spel van Scouting bij onze scoutinggroep en verzorgt het leidingteam een leuke, spannende maar ook vaak leerzame opkomst. Er zijn verschillende soorten Scouting: landscouting, waterscouting en luchtscouting. Scouting Malden is een landscouting.

33


SNOEPEN UIT DE NATUUR IVN Rijk van Nijmegen Locatie: Natuurmuseum Gerard Noodtstraat 121, Nijmegen Hans Tierates hans@tierates.nl www.ivn-nijmegen.nl

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 3,50

We gaan op zoek naar eetbare dingen uit de natuur zoals onder andere kaasjeskruid, witte klaver, mini hazelnootjes en bloemetjes van de braam. Ga jij mee met ons?

Groep 4 t/m 8 > 1 proefles 08-11-2017 van 14:00 tot 17:00u

34

Nijmegen


STREETDANCE | HIP-HOP Dance Centre E-linepro Locatie: Dance Centre E-linepro Molenweg 17b, Groesbeek

Groesbeek

E.E.J. Zwitserloot info@dancecentree-linepro.nl www.dce.dance

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Streetdance is een mix tussen jazz, funk en hiphop en kan door iedereen gedaan worden. Het is een speciale manier van bewegen en het kan in verschillende stijlen. De muziek is meestal R&B, rap, funk en top40. In de les begin je met een warming up dans, daarna ga je verder met een choreografie die je in een paar weken uitbreidt.

Groep 3 t/m 8 Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

35


SYNCHROON ZWEMMEN Aqua-Novio ‘94 Synchroonzwemmen Locatie: Zwembad Dukenburg Meijhorst 7041, Nijmegen Tess Föllings synchroon_info@aquanovio.nl www.aquanovio.nl/synchroonzwemmen

Maximaal 10 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Voor alle jonge ‘waterratjes’ die ook van muziek en dansen houden: maak nu kennis met synchroonzwemmen bij Aqua-Novio ’94! Bij synchroonzwemmen dans je in het water, terwijl je gelijk met de muziek en met elkaar bewegingen maakt met je armen en benen. Tijdens dit spetterende waterballet heb je een mooi glitterbadpak aan, make-up op en een kroontje in het haar. In een gezellig groepje leer je om figuren zoals de zeilboot en de oester te zwemmen op muziek. Je hebt alleen zwemdiploma A en B nodig om mee te zwemmen! Kom snel meedoen!

Groep 2 t/m 7 > Kies een datum 26-10-2017 van 19:00 tot 20:00u 02-11-2017 van 19:00 tot 20:00u 09-11-2017 van 19:00 tot 20:00u 21-12-2017 van 19:00 tot 20:00u

36

Nijmegen


TAFELTENNIS GroesbeekseTafeltennisclub GTTC Locatie: GroesbeekseTafeltennisclub GTTC Atelierweg 1, Groesbeek

Groesbeek

Esther Peters emes@online.nl www.gttc.eu

Onbeperkte inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Je hebt vast wel eens op de camping of op school tafeltennis gespeeld. Kom eens een keer tafeltennissen bij GTTC Groesbeek, en ervaar hoe het is om onder begeleiding te tafeltennissen. Je krijgt training van ervaren trainers samen met andere kinderen. Onze vereniging behoort tot de grootste tafeltennisverenigingen in de omgeving. Het is een gezellige vereniging voor jong en oud. Ben je nieuwsgierig kom gerust eens langs.

Groep 3 t/m 8 > 6 proeflessen Les 1: 25-10-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 2: 01-11-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 3: 08-11-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 4: 15-11-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 5: 22-11-2017 van 18:00 tot 19:00u Les 6: 29-11-2017 van 18:00 tot 19:00u

37


TENNIS Tennisvereniging Groesbeek Locatie: Tennisvereniging Groesbeek Cranenburgsestraat 23a, Groesbeek Marije Kroonenburg pr@tvgroesbeek.nl www.tvgroesbeek.nl

Maximaal 30 inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Kom ook naar de vriendjes & vriendinnetjes middag bij Tennisvereniging Groesbeek. Er zijn verschillende korte lesjes te volgen, je mag tegen het ballenkanon gaan tennissen of je kunt vrij tennissen en midgetgolfen. Midgetgolfen is alleen mogelijk onder begeleiding van een volwassene. Geef je op via www.sjorssportief.nl

Groep 2 t/m 8 > 1 proefles 25-05-2018 van 16:00 tot 17:30u

38

Groesbeek


TURNEN| GYMEN De Hazenkamp Gymsports Locatie: Diverse locaties Zie www.sjorssportief.nl

Berg en dal

Berthe van de Weem info@hazenkamp.nl www.hazenkamp.nl

Maximaal 7 inschrijvingen per cursus en dit is gratis

Kom je bij ons springen op de trampoline, hangen aan de ongelijke brug, zwaaien aan de ringen, rollen over de kast. Of een handstand maken op een grote valmat, slingeren aan de touwen en een koprol maken op de balk. We hebben ook een luchtkussentje. Dus veel verschillende en afwisselende toestellen met uitdagende oefeningen, waar je veel nieuwe dingen kunt leren.

Groep 2 t/m 8> 3 proeflessen Kijk voor datums, tijden en groepen op www.sjorssportief.nl en schrijf je in!

39


VOETBAL Ben jij een meisje of een jongen en wil je kijken of voetbal iets voor jou is? misschien ben jij wel de nieuwe Messi. Kom eens gezellig een balletje trappen! Schrijf je dus snel in via www.sjorssportief.nl!

Berg en dal

SC Millingen Locatie: Sportpark de Hove Hoefseweg 21, Millingen aan de Rijn Arnoud Brouwer www.scmillingen.nl voorzitter-tc-jeugd@scmillingen.nl

Start reeks proeflessen 22 sept. Je bent 3x welkom en dit is gratis

Groesbeekse Boys Sportpark Breedeweg St. Antoniusweg 11, Groesbeek Breedeweg Frank Ermers info@groesbeekseboys.nl www.groesbeekseboys.nl

Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op

VV Germania Locatie: Sporkpark Noord Nijmeegsebaan 5-B, Groesbeek P.W.C. van de Scheur info@germaniagroesbeek.nl www.germaniagroesbeek.nl

Start reeks proeflessen 10 sept. Je bent 3x welkom en dit is gratis

40


VOETBAL BVC’12 Locatie: ‘t Groothuis Alde Weteringweg 1, Beek Ubbergen Marieke Kruize mariekekruize@hotmail.com www.bvc12.nl

Start proefles 25 oktober. Je bent 1x welkom en dit is gratis

SVO Voetbal Loc: sportpark De Kempkes Rietlanden 3, Ooij Patrick Driessen voetbalsvo68@gmail.com www.svovoetbal.nl

Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op

RKSV Achilles’29 Loc: Sportpark De Heikant Cranenburgsestraat 33a, Groesbeek Elrie Bakker administratie@achilles29.nl www.achilles29.nl

Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op

De Treffers Locatie: sportpart zuid Nijerf 1, Groesbeek Jan wijers detreffers.jeugdsecretariaat@upcmail.nl

Start reeks proeflessen 13 maart. Je bent 3x welkom en dit kost €7,50

41


VOLLEYBAL Volleybalvereniging Switch ‘87 Locatie: Sporthal De Duffelt ‘t Genske 10, Millingen aan de Rijn Lenny Ebben jeugd@seitch87.nl www.switch87.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Volleyballen kun je bij Switch ‘87 al vanaf 5 jaar. Bij de allerkleinsten ligt de nadruk op het vangen en gooien van de bal en het bewegen in het veld. Rond je 7e jaar leer je steeds meer technieken aan en gaat het spel steeds meer lijken op echt volleybal. Je speelt competitie tegen andere verenigingen in de vorm van maandelijkse toernooien. Ook organiseren wij voor de jeugd leuke activiteiten zoals Halloween, Carnaval en kamp. Lijkt het jou leuk om een keer te volleyballen, schrijf je dan in. Iedereen mag eerst vier keer gratis meetrainen.

Groep 2 t/m 8

Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

42

Millingen aan de rijn


VOLLEYBAL Volleybalvereniging Ikaros Locatie: Sportzaal de Biga Cranenburgsestraat 112 B, Groesbeek

Groesbeek

Anouk van Os secretariaat@ikaros.nl www.ikaros.nl

Onbeperkte inschrijvingen mogelijk en dit is gratis

Ikaros is een kleine maar erg gezellige vereniging, we spelen onze wedstrijden en trainingen bij de sportzaal de Biga. Als je begint met volleyballen begin je met vangen en gooien, je probeert dan om bij de tegenstander de bal op de grond te krijgen. Hoe ouder je wordt, hoe meer je leert van het ‘echte’ volleybal. Voor alle leden van Ikaros worden er veel leuke activiteiten georganiseerd het hele jaar door. 1 keer per jaar hebben we ook het super toffe jeugdkamp! Bij Ikaros train je 1 keer per week. 1 keer per maand zijn er ook toernooien. Lijkt volleybal je een leuke sport? Je mag een maand gratis mee trainen!

Groep 1 t/m 8

Schrijf je in op www.sjorssportief.nl en wij nemen contact met je op om datums en tijden met je af te stemmen. Doen dus!

43


WANDELTOCHT Wandelvereniging Magnus Locatie: Konbanwa Nijmeegsebaan 53, Heilig Landstichting Jan Polman janpolman@planet.nl www.wvmagnus.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit kost â‚Ź 3,50

Houd jij van wandelen in de bossen en in de natuur, wandelvereniging Magnus organiseert elk jaar de Noviomagumtocht. Een leuke manier om kennis te maken met de wandelsport. Wie weet word je enthousiast en vind je het zo leuk dat je lid wordt van onze gezellige vereniging. Dan kun je, als je oud genoeg bent, ook meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse.

Groep 1 t/m 8 > 1 proefles 29-04-2018 van 08:00 tot 17:00u

44

Groesbeek


ZWEMMEN Zwemvereniging Groesbeek Locatie: de Lubert Cranenburgsestraat 23D, Groesbeek

Groesbeek

xandra muller mullerxandra@gmail.com www.info@zwembadgroesbeek.nl

Onbeperkte inschrijvingen per activiteit en dit is gratis

Bij Zwemvereniging Groesbeek kun je terecht voor meer dan alleen baantjes zwemmen. Bij ons kun je op verschillende manieren aan zwemsport doen, gegeven door gediplomeerde trainers. Zwemvaardigheid: Hier leer je de fijne kneepjes van de diverse zwemslagen en kun je leren snorkelen. Sinds kort kun je bij ons ook terecht voor de wereldzwemslagen. Als je de vaardigheden goed onder de knie hebt kun je op voor je diploma Zwemvaardigheid 1/2/3. Ook voor snorkelen zijn er diploma’s te halen.

Groep 3 t/m 8 > Kies een datum 28-10-2017 van 14:00 tot 15:15u 01-11-2017 van 18:00 tot 18:45u

45


Giroesbeek, vorig jaar opgestart om de doorkomst van de Giro d’Italia in Berg en Dal binnen te halen. Wat ons ook leuk leek was om er ook een goed doel aan te verbinden. Vorig jaar was dat het buurtwerk in de gemeente Berg en Dal. We hadden een leuke tocht en het smaakte naar meer. Daarom was er dit jaar onder de vlag van Giroesbeek een tocht van NormandiÍ naar Groesbeek, van Utah-Beach naar de Wylerbaan, waar het nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 gevestigd is. Dit om te benadrukken dat vrijheid niet vanzelf gekomen is, maar dat er hard voor gevochten is. Dit jaar hadden we als goede doel Sjors Sportief , een initiatief om jeugd en sport bij elkaar te brengen. Gezien het sportieve karakter van de tocht een prima doel om voor te fietsen. En we gaan door. Het plan is om ieder jaar een tocht te organiseren waarmee we onze gemeente op een bepaalde manier in het zonnetje willen zetten. Tegelijkertijd willen we met de tocht geld ophalen voor een maatschappelijk doel waar de inwoners van Berg en Dal profijt van hebben. Sport en maatschappij verbinden, dat is ons doel, daar fietsen we graag voor! Voor meer info kunt u ons vinden op Facebook: Giroesbeek


Download de app! Met deze Sjors Sportief App schrijf je je eenvoudig en overal in voor een kennismakingsactiviteit.


Dit Sjors Sportief boekje is nog het hele schooljaar 2017-2018 geldig. Goed bewaren dus :)

Sjors Sportief

Deze winnende tekening is gemaakt door Merel Hoenderboom van BS Op De Horst

Berg en Dal 2017-2018  
Berg en Dal 2017-2018  
Advertisement