Page 1

solig glänta

Södermöja, Värmdö


© Sjöfartsverket


p

å anrika södermöja eller Sunnansund som Evert Taube så poetiskt benämnde ön i sina visor och verser, finns denna trevliga fastighet med trevligt inrett hus och

stor närhet till allt man önskar av ett bekvämt boende i skärgårdsmiljö. Affär i Berg på Möja på roddavstånd. Restauranger likaså. Fiskdelikatesser i Ramsmora och förstklassig förbindelse med fastlandet, året runt. Bastun på Ostholmen strax öster om Möja och hela vår vackra ytterskärgård med kobbar och skär att besöka med den egna båten gör denna plats komplett.


Till Södermöja kommer man med egen båt, Waxholmsbåt eller passbåt från Sollenkroka. Sommartid finns åtskilliga turer att välja på och här passerar vännerna, kanske under genomsegling i Möjaström mot olika mål. Från Södermöja brygga eller den gemensamma båtplatsen på bryggan i Södersundet tar promenaden till tomten cirka fem minuter. Antingen till fots eller via fyrhjuling som kan parkeras vid bryggan eller ångbåtsbryggan när man inte är där. Promenaden går genom bok- och ekskogar på en stig som faktiskt heter Vackra vägen och gör skäl för sitt namn. Väl framme möts man av en ljus och öppen tomt på 4 455 m². Solen lyser upp tomten från tidig morgon till sen kväll. Här samsas ståtliga furor, öppna gräsytor och mjuka berghällar. Det växer vilda orkidéer på tomten liksom mängder av blåbärsris och smultron. Här är perfekt för lek och spel.

’’

Varför inte plocka blåbär på egna tomten och göra blåbärspaj till kvällsfikat?


I mitten av tomten finns bostadshuset på cirka 40 m² uppfört. Huset omges mot söder av en altan och här njuter man av solen under stora delar av dagen. Huset inrymmer ett stort sällskapsrum där det bl a finns en bäddsoffa. En öppen spis finns som ger atmosfär och stocken sprider värme såväl tidigt, som sent på säsongen. Köket finns med spis, kyl och plats för matbord för minst fyra personer. Ytterligare ett rum finns med våningssäng och flera rymliga garderober. Bakom huset finns en torrtoalett och även gungor för de små. Här lever man ett aktivt skärgårdsliv och tomten ligger vindskyddad och trevligt med närhet till bad- och båtplats och Waxholmsbåtbrygga. Huset kan nyttjas året runt och vintertid, när sommarvattnet är avstängt, hämtar man vatten i pumphuset som ligger nära tomten.

Huset kan nyttjas året runt.


Fastighetsbeteckning: södermöja 1:146 + södermöja 1:22 (1/12) Pris/bud: 1 175 000 kr Sjönära avstånd: 5 min Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 1976 Boyta: 39 m² Antal rum: 3 rum, varav 2 sovrum Tomtareal: 4 455 m² Grund: plintar Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: stående träpanel Takbeklädnad: plåt Fönster: 2-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: gemensamt föreningsvatten (pumphus nära för vintervatten) Avlopp: trekammarbrunn Uppvärmning: oljefyllda radiatorer, öppen spis, vedspis Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 1 106 000 kr (fastställt avs år 2009) driftskostnad: 8 382 kr/år Pantbrev: 500 400 kr planbest: Byggnadsplan (1954-09-22) gemensamhetsanläggningar: Värmdö Södermöja GA:2, Värmdö Södermöja GA:3 Säljare: frida sandberg tonbiörnsson och linus tonbiörnsson

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


’’

Barnvänlig tomt med gott om lekyta.


I området finns en trevlig samfällighet som man är delägare i. Den består av 12 fastigheter som delar på vatten, vägen, brygga och sopor. Den gemensamma bryggan är ny sedan förra året och varje fastighet har två båtplatser. Tre gemensamma gästplatser finns. Nere vid byn finns ett markområde som följer med genom servitut och där kan båtarna vinterförvaras och man har gemensam sjö- och torrsättning. Byggnadsplan finns som ger möjlighet att uppgföra en huvdbyggnad på 150 m² och ett gästhus på 40 m². Resan från Sollenkroka brygga med båt till Södermöja tar cirka 30 minuter. Från Stockholm går båt och resan tar cirka tre timmar. Kanske kliva på båten i stan och av på Södermöja brygga. Middag på vägen ut och hem. Utflyktsmål finns som Storö-Löka-Bockö naturreservat, Harö med sin sommarlivs eller Sandhamn. Välkommen att leva ett aktivt skärgårdsliv där det är som bäst!

Via samfälligheten har man två båtplatser.


Sällskapsrum Altan

Entré

Hall

Vedspis

Kök Sovrum


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

robert nordstrand

08-522 348 08, 070-523 58 77 robert@sjonara.se

Camilla Asplund

Johan Vogel

Tom Kallstenius

Elisabeth Eldh

Peter Svensson

Carina Hedin

Tommy Carlberg

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, vaxholm | banÊrgatan 9, stockholm | 08-522 348 00 | sjonara.se

Södermöja 1 146 rn 16sid  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you