Page 1

orörd natur

Södermöja, Värmdö


© Sjöfartsverket


p

å anrika södermöja, i den gamla fiskebyn, finns denna stora fastighet med hela 18 840 m² mark. Tomten består till stora delar av orörd natur och i den sydöstra

delen, i en öppen glänta finns ett gediget bostadshus i två plan på 60 m² boarea och cirka 20 m² biarea (loftet) från 1999. Stora välordnade gräsytor med fruktträd och plats för allt man önskar. Till fastigheten följer sjöviste på servitut, precis nedanför tomten, med strand och del i brygga.


På tomten är det alltid vindskyddat även om det blåser nordan ute på fjärdarna. Här i ytterskärgården, på klassisk skärgårdsmark, skingrar sig molnen och lyser upp fastigheten från tidig morgon till sen kväll. Till Södermöja kommer man med egen båt, Waxholmsbåt eller passbåt från Sollenkroka. Sommartid finns åtskilliga turer att välja på och i området är skärgårdslivet aktivt. Från bryggan i byn, som delas med en granne, tar promenaden till tomten cirka två minuter. Antingen till fots eller via fyrhjuling som kan parkeras vid bryggan eller ångbåtsbryggan när man inte är där.

’’

Lägg till vid bryggan eller ta Waxholmsbåten ut.


På väg mot tomten går man på den gamla landsvägen, genom byn och passerar den gamla brunnen och midsommarängen. Väl framme möts man av en uppfart för en fyrhjuling och huset är högt placerat för maximalt med sol och utsikt. Huset omges av en altan mot väster med ljuvlig kvällssol. Här lever man som i ett med djur och växter. Vid entrén möts man av en trevlig farstukvist. Huset är välplanerat och här finns funktionellt kök, matplats och sällskapsrum i öppen planlösning. En härlig rymd finns med öppet upp till nock. Stora fönster mot väster som ger maximalt med ljusinsläpp och utsikt. Två sovrum finns på planet och i det ena finns plats för dubbelsäng och utgång mot öster. Dusch, TC och handfat finns i ett separat rum. En trappa upp finns loftet med plats för sällskapseller sovytor. Huset kan nyttjas året runt och vintervatten finns indraget i huset. Att ha möjlighet att uppleva skärgården vintertid är något som nuvarande ägare gjort.

Härlig rymd med öppet till nock.


Fastighetsbeteckning: södermöja 1:11 Pris/bud: 2 700 000 kr Sjönära avstånd: 2 min Byggnadstyp: 1 plan med loft Byggår: 1999 Boyta: 60 m² Antal rum: 4 rum, varav 2-3 sovrum Tomtareal: 18 840 m² Grund: krypgrund Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: stående träpanel Takbeklädnad: taktegel Fönster: 3-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: egen djupborrad brunn med vintervatten Avlopp: tvåkammarbrunn Uppvärmning: direktverkande el Typkod: 220, Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 1 745 000 kr (fastställt avs år 2012) driftskostnad: 13 680 kr/årPantbrev: 100 000 kr servitut last: Avtalsservitut Båtplats, Officialservitut Väg i Samfälld Vägmark, Avtalsservitut Fiske, Avtalsservitut Brygga och Väg, Ledningsrätt Starkström servitut förmån: Officialservitut Brygga,väg gemensamhetsanläggningar: Värmdö Södermöja FS:4, Värmdö Södermöja S:1, Värmdö Södermöja S:2, Värmdö Södermöja S:3, Värmdö Södermöja S:5. Skattetal: Mantal. 209/2560 Säljare: nils egil rosenberg Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


’’

Stor fastighet med 18 840 m² mark.


’’

Med charm på Sunnanö.


Varför inte ta en dagstur till Sandhamn.

På tomten framför finns en bod med plats för trädgårdsredskap eller spel. Kanske för att ansa fruktträden av diverse slag. På Södermöja bor man avskilt men ändå med stor närhet till allt. Affär i Berg på Möja finns på roddavstånd. Restauranger likaså. Fiskedelikatess i Ramsmora och förstklassig förbindelse med fastlandet, året runt. Utflyktsmål finns att besöka som bastun på Ostholmen strax öster om Möja och hela vår vackra ytterskärgård med kobbar och skär att besöka med den egna båten. Resan från Sollenkroka brygga med båt till Södermöja tar cirka 60 minuter. Från Stockholm går båt och resan tar cirka tre timmar. Kanske kliva på båten i stan och av på Södermöja brygga med middag på vägen ut och hem. Utflyktsmål finns som Storö-Löka-Bockö naturreservat, Harö med sin sommarlivs eller Sandhamn. Välkommen till ett skärgårdsställe i toppskick att njuta av, året runt!


Här lever man helt ostÜrt med naturen som granne.


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

robert nordstrand

08-522 348 08, 070-523 58 77 robert@sjonara.se

Camilla Asplund

Johan Vogel

Tom Kallstenius

Elisabeth Eldh

Peter Svensson

Carina Hedin

Tommy Carlberg

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, vaxholm | banÊrgatan 9, stockholm | 08-522 348 00 | sjonara.se

Södermöja 1 11 rn 20sid  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you