Page 12

På Ålön finns ungefär 50 fastigheter och har en god sammanhållning med gemensamt midsommar- och Valborgsfirande. På midsommarängen träffas öns barn och spelar fotboll och på nordöstra udden finns lokal och brygga för kräftskivor och dans. Närmaste krog som kan nås med båten finns i Linanäs på Ljusterö där även sommaraffär och sjömack finns. Vill man åka längre ligger utanför och söder om Ljusterö flera populära krogar, bl.a. på Grinda, Svartsö och Ingmarsö. Ålön ligger väster om Ljusterö och endast ca 400 meter över vattnet från bil och båtplats på Täcknan. Härifrån är det nära till Ljusterö golfbana som nyligen byggdes ut till 18 hål.

Krogen i Linanäs Med bil tar det ca 5 minuter till Ljusterö Torg med affär och restaurang. Runt ön har fastigheterna gemensam fiskerätt. Ålön trafikeras av Waxholmsbåt som går från Stockholm och Vaxholm från mitten av april till slutet av oktober.

Ålön  
Ålön  

Väster om Ljusterö, på Ålön, ligger denna äkta sjötomt med härlig utsikt åt söder. Hus för många under årets alla tider.