Page 1

een kind van 70

Uitnodiging/ Aanbieding


Concertwerken

Een deel van de solo-expositie bestaat uit een selectie van werken die Wouter maakte tijdens de concert-tour met fluitist Chris Hinze & Friends. Tijdens die concerten schilderde Wouter op het toneel “live” mee, waarbij zijn - door de muziek geïnspireerde - werken groot werden geprojecteerd. De voorstelling was gebaseerd op indrukken die Wouter en Chris opdeden op hun reis in 2013

Het zijn bijzondere, intrigerende werken geworden. Alle werken zullen worden opgenomen in het nieuw te verschijnen boek “Kind van 70”. Uw naam wordt, indien daar prijs op wordt gesteld, vermeld In het curricilum van het boek en de aftiteling van de film. Daarnaast krijgt u natuurlijk het boek, gesigneerd door de kunstenaar en uitnodigingen voor het openingsfeest op 21 september.

Bent u geïnteresseerd?

Theater Op 21 september wordt in het Singer theater te Laren de expositie feestelijk geopend met een groot muzikaal theater- programma , waarin ook de lancering van het kunst- en poezie-boek èn de premiere van de documentaire “Kind van 70” zijn opgenomen. Met medewerking van bekende musici, acteurs en dansers.

Kind van 70 De 70ste verjaardag van beeldend kunstenaar Wouter Stips wordt in sepember 2014 gevierd met een bijzondere tentoonstelling van zijn meest recente schilderijen, werken op papier en glassculpturen, in het Singer Museum te Laren.

Boek Deze ‘live-action-paintings’ werkte hij op zijn atelier uit en schreef daar poëtische teksten bij. Van dit materiaal wordt een full colour ‘poëzie-kunstboek’ samengesteld.

Muziek Wouter’s broer RobertJan Stips maakt 10 composities bij 10 werken van Wouter. Hij laat zich daarbij inspireren door de kleuren, voorstellingen en teksten. De muziekstukken worden opgenomen en ( éénmalig) uitgevoerd ism met bevriende beroepsmuzikanten. De opnames zijn tijdens de tentoonstelling in het Singer Museum bij de werken te beluisteren èn bij de opening, als onderdeel van het éénmalige theater-evenement op 21 september in het Singer theater.

Op de site www.wouterstips.nl vindt u alle informatie en kunt u één of meerdere werken reserveren. Tegelijk met dit aanbod loopt op http://www. cinecrowd.nl/een-kind-van-70 een crowdfunding-actie ter ondersteuning van het filmproject. Ook daar kunt u aan meewerken.

Uniek aanbod

Kiezen De werken waaruit gekozen kan worden kunt u zien op de site van Wouter Stips: www.wouterstips.nl De afmeting van de werken varieert van ca 60 x60 cm tot ca 50 x 70 cm., geschilderd op zwaar handgeschept papier en afgewerkt met enkele lagen lichtwerend vernis.

Uniek aanbod

U begrijpt dat zo’n feestje kosten met zich meebrengt. Het boek, de cd, de composities, de documentaire… het gaat allemaal zonder subsidie. Daarom doen wij u graag een interessant voorstel. Van de serie zg “concert-werken”, die Wouter met veel inspiratie en liefde uitwerkte in zijn ateliers wordt een aantal in “voorverkoop” aangeboden tegen een prijs die vèr onder de expositie-verkoopprijs ligt. U schaft een bijzonder werk aan en ondersteunt tegelijk de realisering van het feest, het boek en de documentaire.

De werken waaruit gekozen kan worden kunt u zien op de site van Wouter Stips: www.wouterstips.nl De afmeting van de werken varieert van ca 60 x60 cm tot ca 50 x 70 cm., geschilderd op zwaar handgeschept papier en afgewerkt met enkele lagen lichtwerend vernis.

Waarom een documentaire? De documentaire wil laten zien wat het belang is van kunst en in het bijzonder de kunst van Wouter Stips. Zijn kunst inspireert, is soms troostrijk en helend. Het maakt je blij, stemt tot nadenken, fantaseren en geeft energie. Door Wouter te volgen in zijn wereld komen we dichtbij de bron, de kern van het mysterie en het belang van de kunsten.

Wij danken u hartelijk voor uw steun en zien u graag in het Singer theater, of museum!

Een aantal van de werken zal ook worden geëxposeerd in het Singer Museum, tijdens de jubileum-expositie, in september en oktober 2014. Het door u gereserveerde kunstwerk kan daar ook bij zijn, wij vragen daarvoor natuurlijk uw toestemming.

Namens Wouter en RobertJan Stips, het Comité van Aanbeveling “Kind van 70” Koen van Velsen Martine van Os Jan Rudolph de Lorm Hettie van der Wal Freek de Jonge Bart Chabot Ab Talmon Leendert Bikker

-

architect presentatrice directeur Singer museum directeur Cultura TV cabaretier/auteur auteur film-regisseur Voorzitter bestuur Scapino ballet


“Un amor evidente�, concert-werk gemaakt tijdens concert muziektheater Amstelveen

lancering boek, film en expositie Wouter Stips 21 september 2014 Singer -Theater en Museum, Laren zie voor meer informatie www.wouterstips.nl

Wouterstips  

tesdsd