Page 1

.

. . . .

Playstation 3 XBOX 360 Wii PC iPad

iPhone

.

Nintendo

.

PSP

Awesome Everything is Awesome g. 3 a P W

! e i t c A

8 M +1peciale S

Wat is Awesome? Het onstaan van het merk

Fifa 12

Het voetbalspel van het jaar!

iPhone 4S Nog sneller en een nog betere camera

Up Coming Games De binnekort uit komende games

Okt’ 11 ₏4,95 www.Awesome.nl


A

Wat is

wesome? Zo is Awesome ontstaan! Bij de opleiding Communicatie & Multimedia Design heb je het vak Redesign. Voordat vak moesten we een eigen merk ontwikkelen. Ik, Sjoerd Berntsen, heb toen het Awesome merk dacht.

Waar staat Awesome voor? Het woord Awesome betekent letterlijk vertaald vanuit het Engels “Ontzagwekkend, Vreselijk” echter is dit de oude vertaling ervan. Tegenwoordig wordt het woord vooral in de zin van “Cool, te gek!” gebruik. Dat is dan ook de vertaling waar ik mijn merk mee associeer.

Wat kun je ver wachten?

2

Het blad Awesome is voornamelijk gevuld met reviews en previews van de nieuwste en de vetste games. Ook zijn er andere nieuwe dingen te zien zoals bijvoorbeeld de nieuwste iphone of andere leuke gadgets.


2011

Inhoud Oktober 02 04 06 08

Wat is Awesome? Van Schets tot Logo Fifa 12 Review iPhone 4S Preview

10 12 14 16 18 20

Up Coming Games GOW Review Raad&Win Best Sold Games Speciale MW3 Actie Meer weten?

3


Van Nadat ik mijn merknaam Awesome bedacht had moest ik vervolgens een logo ontwikkelen.

Dit was een proces wat enige tijd kostte. Als eerste moest ik bedenken hoe de basis van mijn logo eruit ging zien. Ik bedacht dat ik mijn logo in de vorm van een joystick wou. Dit komt omdat ik alles in mijn leven als een uitdaging zie, dus als een soort game en een joystick refereerd naar games. Ik begon met het schetsen van mijn joystick. Helaas leek het nog nergens op dus ik schetste nog een keer een joystick. De tweede versie begon er al meer op te lijken. Vervolgens ben ik hem digitaal gaan uitwerken in illustrator. Hij zag er simpel maar wel duidelijk uit. Toch vond ik hem zelf te makkelijk en ging ik hem verder uitwerken. Ik wou mijn logo een 3d effect geven en voegde er daarom wat aan toe. Eerst heb ik die versie geschetst en vervolgens heb ik die ook in illustrator uitgewerkt.

4

Schets Toch was ik er nog niet tevreden mee omdat het eigenlijk maar op een simpele joystick leek en ik wou hem iets speciaals geven waardoor het logo zou gaan associeren met mijn merk. Toch was ik er nog niet tevreden mee omdat het eigenlijk maar op een simpele joystick leek en ik wou hem iets speciaals geven waardoor het logo zou gaan associeren met mijn merk. Vervolgens heb ik de letter “A” toegevoegd aan mijn logo.

Dit heb ik gedaan zodat het niet meer om een gewone joystick leek. Nadat ik veel lettertypes geprobeerd had kwam ik op de derde versie terecht van mijn logo. Veel mensen vonden het logo onduidelijke en herkende de letter “A” in het logo niet en daarom heb ik vervolgens voor een passende letter “A” gekozen die wel duidelijk is. Als allerlaatste heb mijn kleuren aangepast zodat ik meer eigen stijl zou krijgen en ik mijn ogen is dat goed gelukt.


Logo Tot

5


6


Fifa 12

Het voetbalspel van het jaar!

Review

Nadat het voetbal seizoen weer langzaam opgang is gekomen was het natuurlijk ook tijd voor de nieuwste versie van het voetbalspel FIFA. Wij durven gerust te voorspellen dat FIFA het beste voetbal spel van het jaar wordt.

Op het gebied van audio- en grafisch gebied is FIFA de laatste jaren al de beste. De ontwikkelaars hebben de laatste jaren hard gewerkt aan de gameplay om alles nog realistischer te maken. Wij vinden dat het ook aardig gelukt is. Player Intelligence Dit jaar komt EA Sports met een nieuwe verbetering van de Player Intelligence. Het komt erop neer dat als je tegen de computer speelt hij zich aanpast aan de zwakheden van jou ploeg. Intensiever verdedigen De manier van verdedigen is in deze versie ook veranderd. Je kunt niet kunt nu niet meer zo simpel achter een speler aan rennen en simpel een tackle uitvoeren.

In de nieuwe versie is het de bedoeling dat je als verdediger vooruit denkt, het maakt het op deze manier ook een stuk realistischer. Nu moet je dus goed in de buurt blijven bij je tegenstander. Maar nu kan de computer makkelijker jou te slim af zijn door Player Intelligence. Tackles zijn ook realistischer geworden, de soort van de tackle kan bij de tegenstander invloed hebben wat van soort blessure hij oploopt. Precisiedribbels Ook op aanvallend gebied is er hard gewerkt aan de gameplay daardoor is het er ook een stukje realistischer op geworden. Wanneer je dribbelt kleeft de bal aan je de voet van de aanvaller die bij deze versie een stuk beter bestuurd kan worden. Ook houdt het spel rekening met wie eraan de bal is, een speler van de graafschap dribbelt een stuk minder vloeiend dan bijvoorbeeld Lionel Messi. Transferwindow Aan de speltypen is niet zo veel gewijzigd. De ‘manager career’ ziet er in deze editie een stuk overzichtelijker uit en het duurt minder lang laden. Het nieuwe wat FIFA 12 bevat is de uitbereiding van de transferdeadline. Op de laatste dag van het ‘transferwindow’ gaat de klok de echte tijd vooruit zodat je nog op het laatst spelers kunt kopen.

7


iPhone 4S Preview De iPhone 4S is een verbeterde versie van de iPhone 4 en is begin oktober 2011 aan het publiek getoond Het grootste verschil tussen de iPhone 4 en de 4S is de krachtigere processor, de betere camera, de spraakondersteuning en het besturingssysteem iOS 5. Ook is het antenneprobleem van de vorige versie verholpen doordat ze nu twee autonome antennes in de iPhone 4s hebben verwerkt. De display is ongewijzigd gebleven net als de connectiviteit. De processor De iPhone 4S beschikt net als de iPad 2 over een dual-core processor. De iphone 4 was voorzien van een single-core processor. Het komt erop neer dat de iPhone 4S dus twee keer zo snel is geworden. Ook bied de A5-chip tot 7 keer snellere grafische prestaties. Apple belooft zelfs een gesprekstijd tot 8 uur lang bij het gebruik van het 3G netwerk De camera De camera van de iPhone 4S is met 8 megapixel een stuk verbeterd ten opzichte van de 5 megapixel van de vorige versie. Ook is de camera nog altijd voorzien van autofocus, een LED-flitser en gezichtsherkenning. Het is ook mogelijk om met de camera voorin de telefoon foto’s en video’s op te nemen. Verder is de Camera-app een stuk sneller, je kunt namelijk twee keer zo snel foto’s maken.

8

Spraakondersteuning Nieuw op de 4S is dat er Siri virtual assistent op zit. Dat is een spraak gestuurde interface voor je iPhone. Je moet eerst op de homeknop drukken zodat de microfoon wordt geactiveerd. Vervolgens zeg je bijvoorbeeld het woord “Weer” en de iPhone zoekt op internet het weer op. Je kunt er ook sms’jes en e-mails mee versturen. Op het moment is de dienst alleen beschikbaar in het Engels, Frans en Duits. Verwacht wordt dat het binnenkort ook in het Nederlands mogelijk is.


iOS 5 en iCloud De iphone 4s is de eerste iPhone waarbij standaard iOS 5 wordt geleverd. Er zit onder andere een ingebouwde Twitter-functie op en iMessage. Je kunt je foto’s vanuit de foto-app direct op twitter plaatsen en via iMessage naar personen of zelfs groepen sturen. iCloud wordt ook ondersteund door iOS 5. Deze gratis service biedt 5GB online online opslagruimte.

Connectiviteit & geheugen
 De connectiviteit van de iPhone is hetzelfde als van de vorige versie. De iPhone 4S beschikt over Bluetooth 4.0, de vorige versie beschikte over Bluetooth 2.1. Ook is de 3G-downloadsnelheid van de 4S twee keer zo snel. De iPhone 4S is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit en in de varianten met 16GB, 32GB of 64GB geheugen.

9


25

10

r

b e

o

kt

O 21 r

be

to

Ok 14

com

Ok

be

to

r

U

gam


8

r e b

m ve

o N

15

r

17

mes

e b

m ve o N

ming

Up

b

m

ve

o

N

r

e

11


Gears of War 3

Review

In november 2006 mochten we voor het eerst kennis maken met de Gears of War serie. In November 2008 kwam het vervolg en drie jaar later krijgen we te maken met het laatste deel.

Gears of War 3 laat ons weer kennis maken met de personages Marcus Fenix, Augustus Cole. Gears of War 3 speelt zich af op de planeet genaamd Sera. Na de gebeurtenissen E-day uit eerste Gears of War en het zinken van de stad uit Gears of War 2 zijn er nog maar weinig mensen. Chairman Prescott, de leider van het leger, is op mysterieuze wijze verdwenen en iedereen staat er alleen voor. Vanaf het begin dat je de personage Marcus Fenix bestuurt lijkt Gears of War 3 bezig te zijn met de emoties van de personages. Het is heel goed gedaan omdat we deze indruk in de eerste 10 minuten van de game al kunnen merken. Het verhaal in het spel begint dat Marcus te horen krijgt dat zijn vader nog in leven. Zijn verbazing is groot omdat hij al die tijd dacht dat hij dood was. Vanaf dat moment kom je in een flashback terecht. Je krijgt te maken met een slagveld waarbij je druk bezig bent om je vader in leven te kunnen houden.

12


Je moet er alles aan gaan doen om hem te redden. Je krijgt tijdens de rit te maken met ‘Glowies’. Dit zijn wezens die erg lijken op de bekende Locust. Ze hebben een lichtgevende massa die zich vernietigend kan werken.

Meer verhaal en emotie Gears of War 3 richt zich meer op het verhaal van de hoofdrolspelers vergeleken met de vorige versies. Er zijn veel momenten in de game waarbij de actie even aan de kant wordt gelegd en er ruimte wordt gemaakt voor het verhaal en de emotie. Je krijgt ook te maken met gigantische legers locust die je moet trotseren. Je komt vaak zonder munitie te zitten en dan moet je rennen. Gears of War 3 is zeker een vernieuwing op de vorige edities. Met achtergrond verhaal en dramatische muziek zien we hoe de vader van Marcus bedolven wordt onder een gebouw die aan het instorten is. Een tijdje later zie je een video waarop zichtbaar is dat de vader nog in leven is.

13


Raad Wil jij een jaar lang gratis abonnee zijn van Awesome? Wat moet je doen? Het is de bedoeling om het spel te raden waar wij het over hebben. Er staan een aantal plaatjes op deze en de rechter bladzijde. Deze plaatjes moeten leiden naar het spel waar wij het over hebben.

Wat kan je winnen? De persoon die het eerst het juiste antwoord opstuurd naar Awesome@prijsvraag.nl krijgt 1 jaar lang gratis het blad Awesome.

14

&


& Win

15


Best Sold Games

38

Week Alle Platformen

1. Gears of War 3 (360) 2. Dead Island (PS3) 3. Call of Duty: Black Ops (PS3) 4. Dead Island (360) 5. Resistance 3 (PS3) 6. F1 2011 (PS3) 7. Wii Fit Plus (Wii) 8. Driver: San Francisco (PS3) 9. Just Dance 2 (Wii) 10.New Super Mario Bros (Wiiw) 16


Xbox 360

1. Gears of War 3 2 Dead Island 3. F1 2011 4. Driver: San Francisco 5. Call of Duty: Black Ops 6. Deux Ex: Human Revolution 7. Warhamme: Space Marine 8. Kinect Adventures 9. Kinect Sports 10. Rise of Nightmares

Playstation 3

1. Dead Island 2 Call of Duty: Black Ops 3. Resistance 3 4. F1 2011 5. Driver: San Francisco 6. God of War Origins Collection 7. Deux Ex: Human Revolution 8. Sniper: Ghost Warrior 9. inFamous 2 10. L.A. Noire

Ninetendo Wii

1. Wii Fit Plus 2 Just Dance 2 3. New Super Mario Bros. Wii 4. Super Mario Galaxy 5. The Legend of Zelda: Twilight Princess 6. Wii Party 7. Zumba Fitness 8. Wii Play: Motion 9. Chicken Riot 10. Donkey Kong Country Returns

17


Awesome

+

CALL DUTY OF

.

n3

60

X

X3 BO

ne

o iPh

d iPa

PC

.

N

A

ing

P

PS

e m o

s e w

i Wi

.

+

e

om

es Aw is

th

y er Ev

+18 P

MW

Acti e!

3

ag.

o ati yst Pla

. . . .

do

en int

MW3

Spe

ciale

e?

is at

W t He

aa

a Fif

et

S e4

el

on er

ll ne

s og

Up De

r!

aa

tj

he

n va

lsp

iPh N

k

er

m

12

ba

t oe

tv

He

Aw

nh

a nv

st

on

om

es

n

en

ee

g no

ing

om

C

rt

ko

e inn

uit

k

b

1 t’ 1 Ok w 5w

€4,9 l e.n som we w.A

18

de

en

om

es

a

er

am

ec

er

t be

m Ga es

m

ga


World nu lid en ontvang

12x het blad

Awesome

+ De game Voor

â‚Ź 46,Of geef het abbonement Cadeau en ontvang de game zelf! Kies je versie 360, PS3 of Pc www.Awesome.nl/abboneren

*Deze actie is alleen geldig bij een jaarabbonement.

19


Meer weten? Bezoek onze website om op de hoogte gehouden te worden van nieuwste games! Natuurlijk kun je ook een abonnement af te sluiten via onze site! Ook is Awesome sinds kort actief via Twitter en Facebook!

@Awesome Awesome

www.Awesome.nl

Awesome Magazine  

Awesome Magazine