Page 1

Vonk fietst Nieuwsbrief #9 Statistiek: • aantal "gevaarlijke straathonden" 96 (lees: slaperige honden) • aantal honden die blaffend/bijtend achter de fiets renden: 5 • aantal doodgereden honden: 4 Interieur van een huisje

• aantal beren: 0 • aantal lekke banden: 0

3500 km!! Het gaat maar door! Niet alleen de kilometer- en de geldmeter, maar ook de fantastische natuur, de bergen en de aardige Roemenen die ik ontmoet. Zoals ik eerder schreef, worden het iets meer kilometers dan gepland. Sinds twee dagen ben ik in Moldavië na een korte rit met een treintje. De fietsroute liep dood op de bergen en de enige manier om uit het dal te komen was met de trein. Deze bracht me over de bergen naar Vatra Dornei, een kuuroord in de bergen gelegen aan de rivier de Bistrita. Leuk plaatje en anders dan alle plaatjes die ik eerder in Roemenië had gezien. Minder vervallen, schoner en meer op bezoekers gericht. Vanuit Vatra Dornei volgde een erg mooie weg door het dal van de rivier met bergen van 1600 tot 1800 meter aan weerszijde. De weg eindigde bij een bijna drooggevallen stuwmeer. Daarvandaan volgde een klim tot een

pas van 900 meter om het dal weer uit te komen. De dorpen, huizen en de mensen in dit deel van Roemenië zijn anders, in mijn ogen vriendelijker, dan voor de treinreis. De dorpjes bestaan niet langer uit een opeenvolging van vrijwel gelijke huizen langs de weg, maar uit losse huizen van verschillende vorm, kleur en grootte vaak omringd door bloemen. De huizen zijn zo leuk hier! Daarom heb in mijn verslag op de website een aantal foto's gezet. De mensen lijken opener en ik word veel en vriendelijk begroet.

Keycords De keycords vinden nog steeds gretig aftrek, gisteren heb ik er een aantal monniken blij mee gemaakt!! Leuk gezicht een zwarte habijt en zo'n oranje keycord! Ook in het dorpje Satu Mare lopen ze er nu mee rond.

Terwijl ik dit schrijf zit ik na twee dagen 'wildkamperen' in klooster Neamt, één van de vele kloosters die Moldavië rijk is. Morgen ga ik naar Rodica, een nicht van Dorica, in Targa Frumos. Daarvandaan is het nog een dagje naar Costuleni. Nu komt het einde van de reis in zicht!

Wat foto’s van onderweg Er is nu

€ 15.525,55 binnen. Hartelijk dank/ Multumesc!

Zomer 2011

Nieuwbrief #9 3500 km update

www.vonkfietst.nl

nieuwsbrief #9 - Vonkfietst  

De 3000km update van Suzanne die naar Roemenië fietst voor een goed doel.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you