Page 1

Vonk fietst Scrisoare informativa #8 Izbitor: - multi români circula pe bicicleta, biciclete vechi si cel mai mult le folosesc în sat, la cumparaturi. - peste tot vezi capite de fân.

Copii de la gradinita facâd felicitari pentru Craciun

3000 km!! Ce distanta! Si înca nu am ajuns la Costuleni, cu toate ca am parcurs cu bicicleta in Romania in jur de 200 km!Cum am scris: s-ar putea sa fie mult mai multi kilometri decât cei 3400 calculati. Vineri am trecut granita in timp ce soarele ardea desupra capului meu. Primi 60 de kilometri dupa Gyula, se intinde in continuare o portiune din Pesta pâna aproape de granita: unde din nou nu era nimeni si cu putine locuri unde sa poti sa stai la umbra. Acuma vad în departare conturul muntilor Apuseni si Carpatii! Primele sate ramânesti sunt asemanatoare cu cele din Ungaria, numai ca aici vezi pe drum gaini, gâste, apoi de-a lungul drumului magazine satesti, iar verdeata este foarte prost intretinuta, începând chiar dupa granita.Peste tot vezi dezordine si praf.Masinile sunt foarte uzate, si vezi chiar modele ce de mult timp nu ar mai trebui sa circule. De asemenea vezi, batrâne, cu baticuri pe cap si

sorturi ce mergeau foarte încet, sprijinânduse de copaci. Dupa aproximativ 70 de kilometri,dintro data am intrat intr-o regiune muntoasa, si din ce mai mult drumul meu inainta cît mai mult în munti, cu privelisti minunate. Oameni par foarte deschisi iar eu de pe bicicleta le faceam cu mâna, si le dadeam buna ziua. Aici satele arata mai bine întretinute, din loc in loc vad case frumoase unde ma surprinde faptul cum locuiesc alti oameni. Deasemenea masinile aici sunt moderne si noi. În contrast cu cele auzite drumurile sunt bune, pot merge cu bicicleta,iar automobilisti circula cu multa atentie.Numârul de campinguri sunt limitate,dar sunt destule pensioane, foarte ieftine si unde poti mânca bine.

- este de înteles ca sunt tinuturi agrare, lucrate de oameni, putine masini agricole, si foarte des vezi un cal ce trage o caruta plina de fin. Câte o data, vezi toata familia suita in fârful capitei din caruta. - asa zisi "câini vagabonzi primejdiosi", erau ciufuliti se uitau putin dezorientati la trecatori de pe drum. In caz de primejdie, am luat hrana pentru câini, si totul este ok!

Deci in Romania este placut sa calatoresti cu bicicleta !

Cîteva fotografii facute pe drum

€ 13.119,55 Adunati. Hartelijk dank/ Multumesc!

Vara 2011

Scrisoare informativa #8 3000 km üp-data

www.vonkfietst.nl

Scrisoare informativa #8 - Vonkfietst  

Pe 9 iulie Suzanne Vonk s-a hotarit sa faca cu bicicleta si cortul o calatorie, plecarea fiind din Rotterdam cu destinatia Costuleni-Romania...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you