Page 1

Jannekeskrant:basisschool Avelgem achtste jaargang nr. 1

JANNEKESKRANT


Jannekeskrant:basisschool Avelgem achtste jaargang nr. 1

Welkom bij de Jannekeskrant ! Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar maken deze digitale krant voor U !

Beste lezer, Hartelijk welkom bij onze krant. Het is nu al het achtste jaar op rij dat de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar voor U deze digitale krant maken. Zij komen elke donderdag samen om te interviewen, verslagen te maken en uit te tikken. Het gonst er dan van de bedrijvigheid. De eerste donderdag van de maand wordt er samen gekomen in een echte redactievergadering. Onze redactie is dit jaar volledig nieuw. Zij stellen zich eerst aan U voor. Nu de kalkoenen en het wild langzaam verteerd zijn wordt het nu al uitkijken naar het nieuwe jaar. Een jaar weer vol van verrassingen (hopelijk vooral positieve) en bol van de activiteiten. Ook op onze school proberen we op ons elan door te gaan. Binnenkort staat nog eens een groot schoolproject in de steigers. Onze redactie volgt alles op de voet. Hopelijk mag het nieuwe jaar ook voor U gedrevenheid en vele mooie momenten opleveren. Veel plezier bij het lezen van onze krant. Mr. Carl, juf Ellen en de volledige redactie ! Inhoudstafel: Blz.3-15: voorstelling redactie blz.16-19: babyboom in SJB blz.20-23: alles over de sterrenshow blz.24: sport blz.25-28: nieuwe leerkrachten blz.29: meester Jens blz.30: nieuwe computerklas blz.31: zorgleerkracht Juf Anne blz.32: Kevin van het OC blz.33: Mikado in concert blz.34-36: humor blz.37-38: Sint op school blz.39: muzische blz.40: hoger-lager blz.41-45: merry christmas


Amy Ghysels , ik ben 12 jaar en woon in Kluisbergen. Ik heb 2 broers.

Kop

Mijn hobby’s zijn paardrijden en volleyballen. Ik hou heel erg veel van dieren. Ik zit in 6a bij juf Caroline en Katheleen. Ik ben nieuw op deze school.


Holla, ik ben Jarne Ik ben 11 jaar en heb een hond Aiko. Ik werk mee aan de redactieraad omdat ik graag typ. Mijn hobby’ s zijn: Tekenschool en dictie + patro Mijn lievelingseten is Spaghetti bolognèse Mijn lievelings kleur is Oker

Ik ga jullie de nieuwste weetjes van de school vertellen.


Weetjes over Michiel Vanden Berghe

Wat zijn Michiel zijn hobby’ s? Basket, tennis, chiro en gitaar.

Waarom ben ik in de redactieraad gekomen? Omdat ik graag schrijf.

Wat is mijn lieveling vak ? Wiskunde

Welke ploeg is mijn basket ploeg ? BC Telenet Oostende

Waar woon ik ? In Ruien natuurlijk


Hallo, Ik ben Thalia Snauwaert.. Vorig jaar zat ik ook in de redactieraad. Toen vond ik het al super leuk. Mijn lievelingseten is balletjes in tomatensaus met frietjes. Mijn favoriete kleur is licht blauw. Mijn hobby’s zijn tekenschool en het Mikado koor. Enkele weetjes: -ik heb bruine ogen -ik ben 11 jaar -ik hou van zingen en lezen -ik wou in de redactieraad omdat ik het super vind om jullie de nieuwste weetjes te laten horen. -mijn lievelingsdieren zijn hondjes.

Door Thalia


Ik ben Noah Delaere Mijn hobby is triathlon Thuis heb ik nog 1broer : Jonas 13 jaar en 1kat Zelf ben ik 10 jaar en zit in het 5 de leerjaar.Ik zit in de redactieraad omdat het wel leuk leek.


Ik ben.... *Mijn naam is Lotte Verplanken *Ik ben 11 jaar en zit in het 6de leerjaar bij juf Janna Vanneste *Ik woon in Amougies *Ik zit in de redactieraad omdat ik het leuk vind om met de computer te werken en om interviews op te nemen.

*Mijn hobby’s zijn dictie, koor, Patro (Franse Chiro). *Mijn lievelings eten is lasagne en macaroni :-) *shoppen is tof :-)


Ken je mij? Ik ben Tristan Van Steenbrugge. Ik heb een leuk gezin met één broer en één zus. Hun namen zijn Noah (7) en Arwen (4). Zelf ben ik negen jaar. Mijn hobby s’ zijn voetbal, tennis, zingen, de redactieraad en gitaar spelen. Mijn lievelingseten zijn frietjes (als sinterklaas op school komt). Ik heb veel vrienden en het leukste is de redactieraad!


JULES VAN EETVELDE Mijn hobby’s: lopen, zwemmen en surfen.

Mijn favoriete voetbalploeg: Club Brugge

Mijn lievelingsdier is een TIJGER.

Ik zit bij juf Laure (nu meester Mathijs) in het vijfde leerjaar. Thuis ben ik met vier: papa, mama en zus Marie (2de lj) Ik eet graag spaghetti.


a r u a L Beste lezers, ik zal mij even voorstellen. Naam: Laura Vancoppenolle Hobby’s: zwemmen,lopen,‌ Zus(en): Chiara , Cinzia Broer(en): Emmanuel Mama: Ann Hoste Papa: Thierry Vancoppenolle Lievelings eten: spaghetti. Ik zit in het vijfde lj. B Bff = Laura S


Hoi beste lezers Ik zal me voorstellen . Vandaag komen jullie meer te weten over mij Ik woon in Kluisbergen

Wie ben ik : Sander Zwaenepoel Wat zijn mijn hobby’s : trompet spellen , voetballen en notenleer Mijn broers en zussen : Jolan Zwaenepoel en Lore Zwaenepoel Mijn mama en papa : Natascha en Joris Mijn lievelingseten : kroketjes met kip en appelmoes Mijn lievelingsdier : een pimpelmees Mijn lievelingstv-programma : Galaxypark en Karrewiet


Hey, ik ben Jonna Witte. Ik ben 12 jaar en zit in het zesde leerjaar. Ik heb een zus en een broer. Thuis spreek ik Nederlands en Duits. Ik woon in Escanaffles. Volleybal dat doe ik super graag. Vorig jaar vond ik de redactieraad super leuk daarom wou ik dit jaar opnieuw beginnen.


Hallo beste lezers Ik zal mij even voorstellen

Hoe heet ik: Pieter Mespreuve

Wat zijn mijn hobby’s: tennis, gitaar en muziekschool

Mijn broers en zussen: Quinten Mespreuve Ann-Sofie Mespreuve

Wat is mijn lievelings eten: frieten spaghetti en pita en taco’s

Mijn papa en mama: Wim Mespreuve en Ann

Lambrechts

Ik ben 10 jaar en zit in 5a bij juf Jasmine


Ik ben

Laura Sarrazin

Beste lezers ik zal me eens voostellen . Ik woon in Avelgem . Mijn hobby’s zijn: lopen. zwemmen en piano spelen. Ik heb 1 broer Bert en 1 zus Marjolein Mijn mama heet Marijke Dewaele, en mijn papa Geert Sarrazin. Ik luister graag naar Bruno Mars. En mijn lievelingsdieren zijn een kat en hond. Later dacht ik eraan om dierenarts te worden. Ik eet graag frietjes en macaroni .


De babyboom bij SJB Zijn geboren… 

Oona (juf Sien)

Mila (juf Emely)

Jef (juf Laure)

Ik stelde hen een aantal interessante vraagjes… hierna volgt wat ze antwoorden…


Dit is het artikel van kindje van juf Laure.

Wat is zijn naam? Jef Vanwaar die naam? Wij horen graag oudere namen. En deze naam vonden wij kort maar krachtig. Waren de laatste dagen het lastigst? Ik heb weinig last gehad tijdens mijn zwangerschap. Het aftellen was het spannendst. Valt de moederschap mee? Ja hoor, het is heel erg leuk. Je kleintje kunnen vastpakken is een zalig gevoel. Wat is de lengte van je kindje? 51 cm Wat is het gewicht van je kindje? 3.000kg Om hoeveel uur is je kindje geboren? 2 december om 22.57uur Moet je ‘s nachts veel opstaan? Toch om de 3uur heeft hij dorst. Wat waren de groot ouders hun reacties? Supertrots. Heel fier ! Heb je al veel bezoek gehad? In het ziekenhuis wel. Thuis valt het voorlopig mee. Maar dit is maar best ook. We moeten onze draai hier nog wat vinden.


Dit is mijn artikel met juf Sien. Hoe heet je kindje? Oona Hellin Vanwaar die naam? Ik hoorde die naam eens tijdens een gesprek met iemand en Bert en ik vonden dit allebei een hele mooie naam, vandaar. Waren de laatste dagen het lastigst? Nee, de eerste maanden waren voor mij het lastigst, omdat ik dan regelmatig misselijk was. De laatste maanden en dagen waren het leukst! Valt de moederschap mee? Het moederschap valt heel goed mee. Oona is een heel flinke baby waardoor het niet echt lastig en niet vermoeiend is om moeder te zijn! Wat is de lengte van je kindje? 50cm bij de geboorte en nu al 58cm. Wat is het gewicht van je kindje? 3,325kg bij de geboorte en nu al 5,200kg Om hoeveel uur is je kindje geboren? Ons kindje is geboren om 17u50, op vrijdag 20 september. 10 dagen na de uitgerekende datum! Moet je ‘s nachts veel opstaan? Ik moet ’s nachts niet meer opstaan. Heel soms om eens een tuutje te geven maar meestal slaapt Oona flink door. Wat waren de groot ouders hun reacties? De grootouders waren heel blij met Oona erbij! Ze zorgen er graag voor, kopen cadeautjes,… Ze pinkten ook wel een traantje weg toen ze Oona voor de eerste keer zagen en ze komen heel veel op bezoek om te kijken naar die lieve meid. Heb je al veel bezoek gehad? We hebben al heel wat bezoek gehad! Van collega’s, vrienden en familie. Oona en ik vinden dit echt leuk dat ze zoveel belangstelling krijgt!


Dit is mijn artikel met juf Emely (klas 1c) Hoe heet je kindje? Mila Hellin Vanwaar die naam? Een korte en krachtige naam die we heel mooi vonden. Waren de laatste dagen het lastigst? De laatste dagen waren lastig omdat mijn zoontje Victor ( 1,5 jaar) nog veel gedragen moest worden. Maar gelukkig had ik een lange zomervakantie om te rusten. Valt de moederschap mee? Het valt heel goed mee!!! Het is zalig om er een dochtertje bij te hebben. Wat is de lengte van je kindje? Bij de geboorte was Mila 51 cm maar ze meet nu al 60 cm. Wat is het gewicht van je kindje? Bij de geboorte woog Mila 3640g en nu weegt ze al 6100g. Ze drinkt heel goed. :-) Om hoeveel uur is je kindje geboren? Mila is om 15u22 geboren! Moet je ‘s nachts veel opstaan? In het begin moest ik om de drie uur opstaan. Nu begint onze kleine meid al goed door te slapen. Nu en dan moet ik eens opstaan om haar tutje te geven. Wat waren de groot ouders hun reacties? De grootouders waren heel fier en trots om er nog een kleindochtertje bij te hebben. En drie weken na de geboorte van Mila kregen ze er nog een kleinzoon bij. Mijn zus (Celine) is drie weken na mij bevallen van een zoontje Tibo. Heb je al veel bezoek gehad? We kregen al veel bezoek en veel cadeautjes!!! Vele groeten, juf Emely en kleine Mila! x


Vrijdag 27 september moesten alle kinderen verzamelen in de grote turnzaal. Daar vond de grote sterrenshow plaats. Daarbinnen vonden er enkele leuke acts plaats. Zoals bijvoorbeeld Sylevain Vanrekkergem toonde zijn grootste hobby : rekker springen. Daarna mochten 3 meisjes van het 6de leerjaar eens voordoen hoe het moet. Toen kwam er een hele grappige act. Het vierde toonde hun circus talenten. Ze konden heel goed met de diabolo overweg. Ze deden het echt super goed! Sommige juffen waren heel tof verkleed. Het ging er gek aan toe. Iedereen heeft heel erg genoten van de show. Dat kan ook niet anders want het was super! De show werd afgesloten met het dubbel dikke duim lied.


In de maandelijkse sterrenshow wordt telkens aandacht gegeven aan nieuwe (of oude) spelletjes. Hieronder:

1)Je springt tussen de rekker zo dat er in voet tussen zit. 2) Het zelfde doe je op de andere kant. (het zelfde als bij 1) 3)dan draai je je lichaam zo dat je de rekker horizon-

5)Als je op de andere kant gesprongen bent moet je je in richting rekker draaien. 6)Nu spring je op de andere kant maar ondertussen moet je de rekker mee trekken. 7)Als je over springt moet je op de rekker landen.


w o h s n e r r e t s e t De gro er

novemb

Hallo beste lezers de 3 editie van de Grote sterrenshow met special gast Mr. Piano (rechts). Hij is namelijk de uitvinder van 1,2,3 piano .De jarigen van de maand november mochten

weer naar voor gaan en in sliert achter mr. Piano (links) lopen.

Het spel van de maand Zoals jullie vast kunnen raden is het spel van de maand 1.2.3 piano! En ook je bijzonder talent mocht je tonen : vreemde talen met Frans Chinees en nog veel meer Tot volgende maand.


sportactiviteiten

Loopwedstrijd

Ballennamiddag

Vond plaats op 25/09/2013

Vond plaats op 13/11/2013

voetbalveld te Outrijve

Sporthal ter Muncken

Kinderen van de eerste graad tot en met de derde graad liepen tegen elkaar op de loopwedstrijd.

Kinderen van de eerst tot derde

Ze liepen ook tegen andere scholen na de cross was er de jogging. Na afloop konden alle kinderen met een brede glimlach naar huis gaan.

Voetbalnamiddag Vond plaats op 2/10/2013 Het vond plaats op het voetbal plein van het College. De kinderen van de 2e en de 3e graad mochten toen de hele namiddag voetbal wedstrijden spelen.

graad mochten de hele namiddag met ballen spelen.

Netbaltornooi Het netbaltornooi vond plaats op een woensdag in oktober in de sporthal Ter Munken te Avelgem. Het waren de leerlingen van 5 en 6 die netbal tornooitjes mochten spelen tegen elkaar.


Hallo hier spreek je met Jarne jullie reporter. Hier heb ik een interview over meester Mathijs.

Vraag1 welke richting heb je gestudeerd ; Ik heb jeugd en gehandicap gestudeerd + lager onderwijs Vraag 2 waarom wou je meester worden ; Ik vond altijd al leuk om mensen te helpen. Vraag 3 heb je nog op andere scholen vervangen ; Ja vorig jaar heb ik nog op 5 andere scholen vervangen. Vraag 4 hoe was je eerste dag hier op school; Het verliep heel vlot . Ze hielpen mij als ik iets niet wist lig gen. Het was heel tof. Vraag 5 welk vak geef je het liefst ; Wero ,ik vind dit heel tof want het gaat over de wereld. Er gebeurt ook veel in de wereld . Vraag 6 is het een toffe klas ; Ja , het is een heel unieke klas . Vraag 7 welke hobby’ s heb je ; Ik doe basket , gamen doe ik ook veel , ik ga op stap met vrienden en doe af en toe speelpleinwerking.

Dat was dan mijn interview. Tot de volgende keer


Juf Ellen heet met haar volledige naam Ellen Verhaeghe. Ze is 30 jaar jong. Ze heeft een kindje. Dat is Janne . Misschien kennen jullie haar. Ze geeft in het 1de leerjaar C les. (vervanging juf Emely) Vroeger gaf ze nog les in Brussel en in Gent. Dus is dat haar 3de school. Ze heeft deze school gekozen omdat ze hier zeer leuk werkt. En ze vind het een toffe school. Haar lievelingsvakken zijn: Wiskunde en Muzische. Ze heeft geen vakken die ze niet leuk vindt. Dat is dus zeer goed. Na de kerstvakantie gaat ze in 1a en 1 c werken.


Juf Janna is niet nieuw in onze school maar sedert 1 september geeft ze les in het zesde leerjaar B. Wij stelden haar enkele vragen. Vraag 1) Waarom wou je juf worden? Ik vind het tof om met kindjes te werken. Ik vind het een interessant beroep. Vraag 2) Vind je het leuk om een eigen klas te hebben? Waarom? Ik vind het supertof om een eigen klas te hebben om zo kinderen beter leren kennen en ze voor een lange tijd bij je hebben. Vraag 3) Welke richting heb je gestudeerd? In het middelbaar heb ik humane wetenschappen gestudeerd. In het hoger onderwijs heb ik leerkracht lager onderwijs gestudeerd. Vraag 4) Heb je nog op een andere school gewerkt? Zo ja welke? Ja, ik heb nog in Kluisbergen en in Tiegem gewerkt. Vraag 5) Welk vak vind je tofste om te geven? Muzische opvoeding en wero vindt ik het tofst om te geven. Vraag 6) Waarom heb je deze school gekozen? Omdat het een grote school is met leuke collega’s en er worden veel toffe dingen georganiseerd. Vraag 7) Welk vak geef je niet graag? Het zijn allemaal toffe vakken maar hoofdrekenen geef ik minder graag. Vraag 8) Welke juf/meesters heb je al vervangen? Ik heb juf Goedele (6e lj.) en juf Ellen (2e lj.) vervangen vorig jaar

Gemaakt door Jonna W. en Lotte V.


Juf Heleen is kleuter juf Dag beste lezers! Juf Heleen die in SJB Avelgem les geeft is al 3 jaar kleuter juf. Ze is kleuter juf geworden omdat ze graag kindjes ziet. De klas waar ze les geeft heet de Annaklas en ze moet voor 20 kleuters

les geven en er voor zorgen. Ze vindt het grappige aan de kleuters dat ze nog niet goed alle woordjes kunnen uit spreken. En het is niet zo leuk als ze ruzie hebben. En ze geeft les in SJB Avelgem omdat ze toffe collega’s heeft.


Veel mannen zijn er niet in het onderwijs. Ook niet op onze school. Daarom ging de redactie op zoek naar die witte raven. EĂŠn ervan is:

Meester Jens Meester Jens is al 9 jaar meester in het 4e leerjaar en zijn klas is 4A. Hij is meester geworden omdat hij vroeger de oudste van de familie was en dus veel moest gaan thuiswachten en ook omdat hij het vroeger zelf tof vond om les te volgen. Hij vindt meester zijn zo leuk omdat zijn leerlingen soms bij moeilijke vragen op de toetsen grappige dingen als antwoord geven en ook als ze flink zijn.

Meester Jens zit ook in verschillende werkgroepen van de school zoals in de werkgroep van de eucharistievieringen en ook in de werkgroep van de sterrenshows. 4A


Groooooot nieuws!! Wij hebben een super de luxe, coole nieuwe computerklas!! Daarom heb ik van meester Carl een interview afgenomen. Dit antwoordde hij op mijn vragen:

Heb je alles helpen klaarzetten? Ja, ik heb in de grote vakantie 3 weken gewerkt om twee nieuwe klassen te installeren. Ben je tevreden over het resultaat? Ik ben zeer tevreden en de leerlingen ook want nu kunnen er meer leerlingen gebruik van maken. Is het dan voor alle klassen? Beneden wordt het meest gebruikt voor het 4de,5de en 6de leerjaar. We hebben nu ook een nieuw systeem met de nasschijf. Als je in de klas boven iets opslaat kan je het beneden ook openen. Of omgekeerd. Wat was de computerklas vroeger? -Eerst was het de keuken van het klooster, later werd het een kleuterklas. -De kleuterklas heeft net als de computerklas een nieuw lokaal gekregen. . Wat geef je in deze computerklas? Ik geef hier media . Dankzij wie en wat is het er gekomen? 40 computers hebben we gekregen van iemand in de ouderraad. De rest is allemaal nieuw aangekocht. Geschreven door Amy Ghysels.


Vragen juf Anne. Juf Anne Lambrecht is zorgleerkracht in de derde graad.

1.Wat doet u eigenlijk? =les wiskunde.taal:5e en 6e Kangoeroe Groene leerkracht: grotere leerlingen 2.Waarom doet u dit werk? =omdat ze graag leerlingen helpt 3.Doet u het graag? =ja 4.Waarom wel? =omdat ze graag helpt 5.Wat wilt bereiken met dit werk? =dat elke leerling zich goed voelt 6.Waar doet u dit? =in klas 1.2 en computerklas Dank u en nog een fijne dag.


Kevin Meerschaert Kevin Meerschaert zit al een tijdje in het oudercomité. Het oudercomité is een groep ouders die materiaal koopt voor de school. Ze bespreken dit ook eerst met de directeur. Ze organiseren heel wat activiteiten. Ze proberen om van de school een nog aangenamere plaats te maken voor de kinderen. Dit jaar is hij ook ondervoorzitter, Mieke Bothuyne is de voorzitster. Hun taak bestaat er in de agenda op tijd te plannen en de vergadering te leiden. Voor activiteiten met de school vergaderen ze in school en er zijn ook aparte werkgroepen voor aparte activiteiten. Dan vergaderen ze thuis bij één van de leden. Er zijn nog een paar activiteiten gepland zoals: het schoolfeest weekend op 7 en 8 februari (zeker vrij houden) quiz op 7 februari kinderdisco en fuif op 8 februari.

Dit is het oudercomité van het schooljaar 2013-2014


Groots Kerstconcert. Op 14 december was er in de kerk van Avelgem een Kerstconcert met het Mikadokoor en het Sint-Martinuskoor en de jeugdHarmonie. Het was een geweldig concert met veel publiek. Wel 800 mensen. Iedereen had er van genoten. Wist je dat wij ook meededen? Wel, wij vonden het zelf ook heel leuk. Er werd op voorhand veel gerepeteerd want anders ging het concert niet mooi zijn. Na het kerstconcert ging bijna iedereen naar podia podia (dat is een cafĂŠ) .Hier zie je nog een foto van het kerstconcert.

En dit was dan het artikeldoor Tristan en Laura.


Cartoons

Samengesteld door Sander


Hier ziet u enkele karikaturen en nog een paar grappige foto’s.


Moppen door Sander Jantje en Tommeke gaan naar het ziekenhuis waar hun juf ligt. ”ik zal eerst naar binnen gaan “. Zei Jantje. Even later komt hij weer naar buiten met tranen in zijn ogen.” Wat is er ,Jantje”. Vroeg Tommeke. “Het is hopeloos ,morgen komt de juf weer lesgeven”.

Waarom zijn bananen krom? Antw: Omdat ze anders niet in je brooddoos passen.

Jantje tegen de meester: Waarom is de klas niet rond Waarom vraag je dat ? Zegt de meester. Omdat ik dan nooit meer in de hoek moet staan.

De meester vraagt aan Jantje: Waar ligt het meeste goud. Jantje antwoordt: In de mond van mijn opa!

Op een dag vroeg de meester aan Jantje: waar is Napoleon gestorven? Jantje antwoordt : Op pagina 72 in ons geschiedenisboek

Wat is de zwaarste werkdag van een leraar. Maandag want dan moet hij 3 blaadjes van de kalender scheuren….

Waarom gooien domme blondjes altijd tegen het plafond… Wie het hoogst gooit mag beginnen.

Hihihi hahaha


De sint Welkom beste lezers, dit artikel gaat over de sint en zijn zwarte pieten. De sint heeft op 2 december een bezoekje gebracht aan de school. En dan hier een interview met een kleuter : Arwen En dan nu de vragen : Vond jij sinterklaas leuk? Waarom? Wat heb je allemaal gekregen? Vraag 1.Vond jij sinterklaas leuk? Waarom? ja, omdat hij cadeautjes bracht . Vraag 2.Wat heb je allemaal gekregen? Cadeautjes, snoep en speculoos . Alle kindjes van de hele school hebben iets gedaan voor de sint . De ene hebben toneeltjes gedaan de andere hebben grapjes gemaakt …………….. Het was zeer tof .

En hier zie je nog enkele foto’s

En dit was dan het artikel met de sint door Tristan Van Steenbrugge en Noah Delaere


e h c s i

Een interview met Jolan Zwaenepoel uit 4b

z u M

Mu

zisc

he

Wat vind je van de lessen muzische? : Tof

Doe je dit graag? : ja heel graag. We doen er veel toffe dingen

Waarom doe je dit graag? : Er zijn veel toffe dingen te doen en we leren er veel van bij. We zijn creatief.

Wat vind je er minder tof aan ? : ik kan niets bedenken dat ik niet tof vond

Een paar foto’s van muzische


Wil je ook het super leuke spelletje hoger lager spelen? Hier vind je de uitleg HOGER LAGER 1) Je legt allemaal kaarten in een rij van 5.Ze moeten wel gemengd zijn . Een kaart moet openliggen . 2)Nu gok je of de volgende kaart lager of hoger gaat zijn . Onderaan dit artikel vind je de kaarten in volgorde om te zien of ze hoger of lager zijn . 3) Nu moet je de kaart omdraaien als je juist gegokt hebt verdien je een punt. 4) Zo doe je verder tot dat de 5 kaarten omgedraaid zijn . 5)Nu tel je de punten op wie de meeste heeft is de ………….


Twee reporters gingen op jacht naar de leukste kerstwensen. Hier is het resultaat van ons interview met het 4de.5de en 6de leerjaar.

De meeste mensen verlangen naar Kerstmis . Dat is duidelijk al zijn er een paar die het niet zo graag vieren. Dat komt namelijk omdat zij het dan een veel te drukke periode vinden. Maar anderen vinden de kerstperiode juist heel leuk vanwege de cadeautjes en de gezellige sfeer en het samen zijn . Hier zijn de leukste kerstwensen van de leerlingen .

1.

Het vierde leerjaar wenst dat het voor iedereen een fijne avond mag worden.

2.

Het vijfde leerjaar wenst dan weer om veel cadeautje te krijgen .

3.

En het zesde leerjaar wenst vooral veel vrede op aarde.

4.

Als volgt komt juf An zij wenst dat we samen 1 school kunnen vormen zonder ruzie.

5.

Als laatst komt juf Heleen wenst dat iedereen een super gezellige avond mag hebben.

Wij wensen jullie alvast een Merry Christmas!


Wat heb je nodig: 400g zachte boter 600g suiker 2 zakjes vanillesuiker 8 eieren 400g zelfrijzend bakmeel Snuifje zout Paar druppels groene kleurstof 1 uitsteekvorm (kerstboomvorm)

Hoe ga je aan de slag... 

1 Meng in een kom de 200g zachte boter, 300g suiker, 1 zakje vanillesuiker en zout tot een glad mengsel. 

2 Voeg dan 4 eieren één voor één toe.

3 Als de eieren zijn opgenomen, voeg je beetje bij beetje 200g zelfrijzend bakmeel toe. 

4 Wanneer je een glad beslag hebt,kleur je het met groene kleurstof.

5 Stort het beslag in de cakevorm en bak ong. 55 min gaar in een oven van 180°C. 

6 Als de cake gebakken is laat je hem afkoelen en snij je deze in plakjes van ong. 2 cm dikte. Uit deze plakjes steek je de kerstboompjes uit. 

7 Maak nu een tweede beslag (zonder kleurstof). Giet een klein beetje beslag in de vorm zodat de bodem bedekt is. 

8 Zet hierin de rij kerstbomen. Schep de rest van het beslag aan de zijkanten en over de bomen heen. Zorg dat alles mooi bedekt is met het cakebeslag. 

9 Bak de cake ong. 55 min in een oven van 180° C gaar.

10 Laat de cake afkoelen voordat je de cake in plakken snijdt.

Door Lotte en Thalia


Om in te kleuren


Veel kleurplezier ;-)

Jannekeskrant kerst 2013  
Jannekeskrant kerst 2013  

De schoolkrant van St.-Jan Berchmansbasisschool Avelgem, gemaakt door leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. Achtste jaargang, nummer...

Advertisement