Page 1

Jannekeskrant:basisschool Avelgem zevende jaargang nr. 1

JANNEKESKRANT


Jannekeskrant:basisschool Avelgem zevende jaargang nr. 1

Welkom bij de Jannekeskrant ! Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar maken deze digitale krant voor U !

Beste lezer,

Hartelijk welkom bij onze krant. Het is nu al het zevende jaar op rij dat de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar voor U deze digitale krant maken. Zij komen elke dinsdag samen om te interviewen, verslagen te maken en uit te kken. Het gonst er dan van de bedrijvigheid. De eerste dinsdag van de maand wordt er samen gekomen in een echte redac evergadering. We hopen dat hun werk nu ook gewaardeerd wordt.

Blij dat 2012 voorbij is, of net niet ? Misschien bracht het voorbije jaar geen vrolijke noot of waren er net van die momenten die een jaar prach g kunnen maken. Hoe dan ook, we zijn gewild of niet 2013 binnengerold. Velen maakten wellicht weer voornemens en stuurden wensen rond. Ook namens de redac eraad wensen we U en uw geliefden een gezond en aangenaam 2013 toe. En laat niet na om af en toe eens in onze krant te lezen ! Meester Carl, Juf Emely en de voltallige redac eploeg. Inhoudstafel: Blz.3-12: we stellen ons voor blz. 13-15: voorstelling nieuwe leerkrachten Blz. 16: het nieuwe spel ‘zut’ Blz.17: de wandeltocht Blz.18: verkiezing leerlingenraad

Blz.22-23: de sint op school

Blz.19: optreden eerste graad

Blz.24-25: humor

Blz.20: leeruitstap naar Ieper

Blz.26-29: sport

Blz.21: Mikado in concert

Blz.30: kleurplaat


Dit ben ik Naam: cCeleste yousfi Hobby ‘s: Paardrijden, hip hop breakdance. Waarom wil ik in de redactieraad: Voor mij is het een uitdaging. Ik eet graag : Frietjes van de frituur Mijn liefje : Dat vertel ik lekker niet :) Ik zit in : Het vijfde leerjaar B Mijn voetbal ploeg : kvk Kortrijk


Hey ik ben Jonna Witte. Ik ben 11 jaar. Ik woon in Escanaffles. Ik zit in klas 5a. Mijn hobby’s zijn: Tekenen en naar de Chiro gaan. Ik ben creatief. Mijn favoriete vak is knutselen. Spaghetti is mijn lievelingseten. Ik hou van de redactieraad omdat ik graag typ. Ik zit vaak op de computer. Ik hou van muziek.


Sint-

Typ

Jan

hier de

Hallo ik ben Marie Pappijn. Ik koos voor de redactieraad omdat het me leuk leek.. Mijn hobby’s zijn tekenen en nu ook de redactieraad. Ik heb 2broers, 1 hond, 3katten en 4 kippen . Iedere zondag ga ik naar de chiro en dat is leuk.

slogan.


Hoi ,ik ben Delphine Tack . Ik ben nieuw in de redac eraad . Ik wilde super graag in de redac eraad omdat ik super goede of grappige ar kels wil typen. Mijn hobby ‘s zijn tennis en ik ben bij de majore;en in Heestert.


Dit ben ik

Hoi Ik ben Fieke Ik koos voor de redac eraad want dit is cool. Ik ben 10 jaar en heb 1 broer Joppe

Roe>e is mijn hond. Ik ben verslaafd aan komkommers. Ik zal verslagen maken.


Wie ben ik? Ik ben

Mijn hobby’s zijn voetbal, muziekschool en chiro .

Gilles Van Steenbrugge

Ik heb 1 zus Chloe.

Ik eet graag frietjes met een hamburger , mmm lekker. Ik ben geboren op 10/12/2000 in Kortrijk. Ik zit in de redac eraad omdat ik meer met de computer wil werken.


Gegevens over mij: 1. Mijn hobby’s: tennis 2. Mijn zussen : Juliette, Louise, Charlotte, Marie 3. Waarom kies ik voor de redactie: Ik vind het leuk om met de computer te werken 4. Ik lust graag: Appelmoes met worst en puree 5. Ik zit in klas: 5 de leerjaar bij juf Jasmine 6. Mijn lievelingsploeg van de voetbal is: KVK Kortrijk


JONAS Ik woon in Avelgem en ik ben graag keeper. Mijn lievelingseten is spagheD. Ik zit in klas 5b bij juf Laure. We zijn met 5 thuis mijn broer Ruben (14) mijn zus Emmily (17) mijn mama en papa zijn Ann en Henk ik ben 10 jaar en word op 1 maart 11 jaar.

Ik zit in de redactieraad omdat ik graag typ.


Hallo ik ben Thalia Snauwaert. Ik ben 10 jaar . Ik ben geboren op 12 maart 2002 Ik zit in het 5de leerjaar. En ik heb gekozen voor de redac eraad omdat ik jullie op de hoogte wil houden van wat er gebeurt op school. Maar naast dat heb ik ook nog andere dingen te doen. Zoals tekenschool en nog veel meer. Natuurlijk heb ik ook lievelingseten. Ik eet het liefst kip met rijst. Naast dat ben ik ook een dierenlieIebber. Daarom is mijn grote droom natuurlijk dierenarts worden. Dit was mijn voorstelling . Hopelijk weten jullie al iets meer over mij.

Vele groetjes Thalia Snauwaert


Wie ben ik ? Dag beste lezers, Ik ben Willem Deschryver Mijn hobby: Drummen, muziekschool, Chiro en het trommelkorps! Mijn broers: Tuur 4B en Viktor die zit al in het middelbaar. (Jammer genoeg)

Mijn lievelingseten: Balletjes in tomatensaus! Mijn geboorte plaats: In het ziekenhuis van Oudenaarde Mijn geboorte datum: 2 april 2001 Mijn reden waarom ik in de redactieraad kwam: Ik werk graag met de computer en ik vind het leuk om artikels te schrijven.


Nieuwe juf in het derde kleuter. Juf Els DemaĂŽtere is 31 jaar. Ze is afkomstig van en woont in Otegem. Ze zorgt graag voor kinderen . Juf Els heeft zelf 2 kinderen. Ze werkt super graag met juf Katrien in de Pluk klas. Juf Els werkt van de donderdag tot de woensdag. Juf Els houdt heel veel van verhaaltjes te vertellen aan de kleuters.


Ik stel je voor aan juf Tine Mijle Ze is 22 jaar en woont in Sint-Denijs. Ze speelt saxofoon en eufonium. ————————> En dirigeert een jeugdorkestje in Bellegem. Ze leest graag. Juf Tine eet alles met pasta graag. Haar lievelingskleur is groen. ————————————————————————————————————-Vorig jaar was ze de eerste keer op school in het 4de leerjaar van juf Rita Ze vindt dat er veel kinderen zijn op onze school. Ze heeM al in het 1ste ,3de en 4de leerjaar gestaan. In het eerste leerjaar zijn de kinderen braaf . In het 3de en 4de weten ze al veel meer. Ze geeM het liefst rekenen en muzische. Ze is streng als het nodig is. Ze vindt de school plezant omdat er veel leuke kinderen en leerkrachten zijn. Dit weten wij over juf Tine Mijle Jonas en Fieke


We namen een interview af van juf Els. Dit zijn de vragen: Wat vind je zo leuk aan muzische en turnen geven? Antwoord: Ik zie jullie op een andere manier dan op de speelplaats. In muzische kan iedereen zijn gang gaan. Hoelang werk je al in deze school? Antwoord: Ik werk al ongeveer 3 jaar op deze school. In welke scholen heb je nog gewerkt? Antwoord: Ik heb nog in Bossuit,Anzegem,Kerkhove en in Rugge gewerkt. Wat vind je van onze school? Antwoord: Ik vind het een nette school en er is veel materiaal.

Van Gilles(6B),Willem(6A),Jonas(5B)


Het nieuw spel ‘zut’ Weet je soms eens niet wat te spelen?

Dan is dit artikel de

oplossing.

We leren jullie meer over het spel zut. (uitgesproken zute)

Het gaat zo: •

Je zorgt ervoor dat er een grote vierkant getekend is.

Vervolgens verdeel je de kinderen in 2 groepen.

(tip: Je kan ook jongens tegen meisjes.) •

Als dat gebeurd is loopt de 1ste persoon van elke groep.

Als ze elkaar tegenkomen moeten ze blad-steen-schaar doen.

Wie verliest roept ‘zut’ en wie wint loopt gewoon door terwijl de eerste van de andere rij weer vertrekt .

Als de persoon van de eerste groep bij de tweede groep aankomt heeft groep 1 een punt en omgekeerd.

Ga zo door tot je geen zin meer hebt.

Thalia en Marie


Op 30 september was de wandeltocht van de Sjbb1. Er zijn ongeveer 400 mensen gekomen. Het waren 2 tochten: één van 7,5km en één van 8,5km. Het ging erom de weg te vinden door zoekopdrachten op te lossen. Onderweg moest je huisnummers vinden van op de foto’s en opschrijven. Als er groepen waren met dezelfde aantal huisnummers moesten ze een schiftingsvraag oplossen. En die was: Hoe veel kinderen hebben de leerkrachten samen? Aan de stopplaats konden de volwassenen en de kinderen 2 drankjes drinken of een worst kopen. Toen de wandelaars aankwamen konden de ouders babbelen en dekinderen spelen bv. op het springkasteel. Aan de tombola kon je ook meedoen en iets winnen. De hoofdprijs was een fiets. Die heeft Lissa De Baveye uit klas 5b.


We gingen eens langs bij juf Laure om enkele vraagjes te stellen over de leerlingenraad. Heb jij de leerlingenraad opgericht ? Nee het bestond al op onze school. Wat doe je allemaal in de leerlingenraad ? Leuke dingen, ik luister naar wat de leerlingen willen. Zou je dingen willen veranderen? Het is goed zoals het is ik wil. Ik zou niets meer veranderen. Vind je de nieuwe leerlingen leuk? Super leuk, ze zijn heel gemotiveerd. Zitten er ook nog juffen of meesters in de leerlingenraad? Ja er zitten nog juffen in: Juf Heidi, Juf Ellen en Juf Tine uit het derde leerjaar. Hoe geraak je bij de leerlingenraad? De kinderen konden zich kandidaat stellen en mochten reclame maken. Via een verkiezingsmoment op school werden de kinderen met de meesten stemmen verkozen.


Het schoolfeest van het 1ste en 2de leerjaar begon als een kleurloos spektakel . Eerst was alles zwart. Het eindigde als een kleurrijke regenboog. Ze dansten op leuke nummer zoals: -De bananensong. -Boven op de berg. -Smurfendans. -Ballade v. Gustavo. Er waren 12 nummertjes. Wij vonden het zeer geslaagd . Ook de acteurs en de ouders vonden het super.

Delphine en Fieke


In de week van elf november gingen de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar naar Ieper. Daar mochten ze een bezoekje brengen aan het kerkhof Tyne Cot . Daar kreeg elke leerling een bundel mee om wat vragen op te lossen over WO1. We stelden vast dat de meeste gesneuvelde soldaten tussen 19 en 24 jaar waren. Die soldaten kwamen uit veel verschillende nationaliteiten . Toen gingen ze naar de Menenpoort. Daar konden ze bewonderen hoeveel namen van gesneuvelde soldaten in de muur gekerfd stonden. Ook daar konden de leerlingen een oefening oplossen in hun bundel. Maar van al dat wandelen kregen de leerlingen wel wat honger. Dus gingen ze eten. Daar mochten ze nog even spelen. Toen gingen ze naar het Flanders Field museum . De leerlingen werden er stil van. Sommige dingen waren zo erg dat je er niet eens naar kon kijken. Maar dat was al snel voorbij. Als afsluiter mocht elke klas nog op de foto. En jammer genoeg was deze dag voorbij.

Door Marie en Thalia


Zondag 7 december gaf Mikado een concert in de Sint Mar nus kerk van Avelgem Er kwamen veel mensen kijken . We zijn zelf ook leden van Mikado : Celeste en Delphine. We zongen op 7 december met Adelbert. Hij speelde gitaar. Samen met enkel leerkrachten en vrijwilligers vormen we samen het Mikadokoor: Juf Heidi, juf Mar ne, juf Maria, juf Lien, meester Carl, juf Mieke en Sophie (onze dirigent). Op het einde deden we een bisnummer en ons publiek vond het super !!!!!!! Het bisnummer was: “My God is a good God”. Op vrijdag 21 december speelden we nog een concert, een kerstconcert in Waregem (Beveren (Beveren--Leie) samen met Free Soufrio en Miguel Wiels. We zongen samen twee liedjes met haar . Het was een supertoffe ervaring!.


Op drie december kwam de sint naar onze school. Kinderen konden frietjes met een frikadel eten. De sint kon kijken naar optredens van de verschillende leerjaren. Voorbeeld: Het zesde leerjaar bracht de klapdans en een Frans liedje. Het vierde leerjaar bracht een toneel en gedichten. Het vijfde leerjaar bracht een dansje op zwarte pietenstyle. En klas 5a bracht een dansje op ‘macarena’ van Sinterklaas. Het werd een hele leuke dag ! Tot volgend jaar Sint !


De juf vroeg aan de leerlingen: Hoelang kan een mens wakker blijven? De eerste leerling antwoordt : 48 uur De tweede leerling antwoordt: 72 uur . Jant jeantwoordt als derde: “Vastbesloten drie weken min een kwar er.” Juf vindt dit een ongewoon antwoord en vraagt Jantje om uitleg waarop Jantje zegt: Wel gisteren zei mijn mama tegen mijn papa : “Kom schat we gaan vandaag 1kwar er langer slapen. Want het is drie weken geleden!!!”

Wat is het toppunt van zelfvertrouwen? Een scheet laten als je diarree hebt!

Thomas is een vrij slechte leerling. Op een dag probeert zijn vader hem wat aan te moedigen: het mooiste geschenk dat je mij op mijn verjaardag kunt geven is een goed rapport. "Dat is jammer pa", zegt Thomas, "ik heb al een stropdas voor je gekocht!"


Ook dit jaar ging de loopwedstrijd van start, een groot succes! Honderden kinderen liepen mee. Liep je mee dan kreeg je een brevet en een kortingbon voor een hippe koptelefoon. Zoals gewoonlijk kreeg je een appel na de massaloop. Ook deze keer gingen een paar van de medailles naar kinderen uit onze school.

Dit zijn wij

Willem Deschryver en Gilles Van Steenbrugge


Op woensdag 10 oktober 2012 ging het voetbaltornooi door op het voetbalplein van het college. De winnaars van de derde graad waren :Matisse, Maxim, Gilles, Thomas en Louis. Zij zitten allemaal in 6B. Ongeveer 50 kinderen namen deel. Er hielpen ook veel leerkrachten en vrijwilligers mee. Heel veel leerlingen zijn voetballers en daarom was weer een groot succes


Veel leerlingen deden zoals gewoonlijk mee aan 1 van de 4 sporten namelijk ⇒

De veldloop

De zwemnamiddag

De wandeltocht

De ballennamiddag

Deze keer was het de ballennamiddag Tom was één van de vele vrijwilligers die meehielp met de ballennamiddag. Hij toonde alles voor .En dan konden we beginnen Vele kinderen vonden het superleuk.

Gilles en Willem


Dit jaar deden de kinderen van het 6de mee

aan de American Games . Dat ging door in het sportcentrum te Deerlijk .Er hielpen en paar ouders van leerlingen mee om alle spelen tot een goed eind te brengen Er was een heel doorschuifsysteem bedacht zodat iedereen alle sporten kon beoefenen Er zijn ook een paar ongelukjes gebeurd met de baseballknuppel .

Willem en Gilles


Om af te drukken en te kleuren

Jannekeskrant kerst 2012  

Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar maken de schoolkrant voor de Sint Jan Berchmans basisschool in Avelgem.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you