Page 1

Anders.


ANDERS. The Brand.


Anders.

.4

Inleiding Op elke foto ben ik te vinden. Soms heel duidelijk, soms moet je verdraaid goed kijken om mij te vinden. Deze foto’s staan er niet voor niets. Dit is deel van mijn eerste uitdaging op school. Een magazine maken die volledig over mij gaat, waar ik mijzelf neer moet zetten als een merk. Dus Indesign open voor de lay-out, Illustrator voor de logo’s en Photoshop voor het bewerken van afbeeldingen. Hier gaan we, en dit is mijn merk.


.6

Anders.

“

“

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.

- Antoine de Saint-Exupery French writer (1900 - 1944)


.08

10 Vragen Concept:

Anders Anders.

.15

.7

.14

De Campagne

.20

Het Logo


10 Vragen?! 10 vragen moesten er aan je zelf gesteld worden, welke iets zeggen over jouzelf. Bij mij komt er vanalles aan het licht, zelfs een beetje licht van de donkere kant. Hier een stukje over geloof, kunst en internetpiraterij...

Anders.

.8

Ben je gelovig?

Nee, zeer zeker niet. Ik vind dat het geloven in een god een soort zwakte is, waarbij je dingen die je niet kunt verklaren toe kan wijden tot een god of een grotere macht. Ik leef op basis van feiten, welke stuk voor stuk bewezen kunnen worden door logische verklaringen. Als je bij mij niet iets kunt aantonen, dan zal het je veel moeite kosten om mij ergens in doen te geloven.

Wat vind je van tattoo’s?

Ik vind tattoos een manier van je creativiteit uiten. Het is een persoonlijk verhaal wat je plaatst op jou lichaam, meestal om iets te herrinneren. Of natuurlijk simpelweg omdat je het mooi vind. Helaas wordt het snel geassocieerd met een asociaal persoon, wat ik toch zeer zeker niet kan begrijpen. Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een tattoo, maakt dat dan dat bijna iedereen asociaal is? Het andwoord mag je zelf invullen.

Ben je recht voor je raap?

Ja, ik vind het vervelend als mensen een hele constructie gaan bouwen om zo iemand niet te kwetsen, maar toch te zeggen wat ze er van vinden. Het is makkelijker, en kost een stuk minder tijd. Helaas zijn er te veel mensen die geen dikke huid hebben die er niet tegen kunnen. Vaak heeft het ook met je zelfbeeld te maken. Heb je een verkeerd zelfbeeld, dan zijn directe andwoorden vaak een aanval op de persoon. Verder kunnen mensen naar mijn mening het ook moeilijk los laten als iemand iets negatiefs over hen zegt. Ik denk altijd maar zo, als 1 iemand het zegt, is het zijn probleem, als een hele groep het zegt, dan zul je vast wel iets verkeerd doen.

Waar wil je staan in het leven als je 50 bent?

Ik hoop een gezinnetje te hebben, een paar kinderen en een simpel huisje in Malden. Met wie, dat weet ik nog niet. Ik hoop met mijn huidige vriendin, maarja, niet alles is zeker in het leven he! Verder zou ik het liefst een eigen bedrijf willen die iets met website te maken heeft of advies geeft in digitale reclame. Ik kom er vaak achter dat mensen een heel verkeerd beeld hebben bij grafische media dat gericht moet zijn op het verkopen van een product. Doordat ik het leuk vind om met mensen om te gaan, lijkt mij dat een ideale baan, wat bij mij past.


.9

Anders.


Anders. .10


Ben je een internetpiraat?

Helaas moet ik bekennen dat ik een internetpiraat ben. Dit is vooral omdat ik simpelweg het geld niet heb voor een officiele lecentie van een programma of dat ik het gewoon te duur vind. Tevens vind ik 1 euro voor een liedje ook hardstikke duur. Ik weet dat de artiest wel iets moet verdienen, maar ik denk dat er 20 mensen een liedje voor 10 cent kopen tegen 1 iemand voor 1 euro.

Is kunst gemaakt door een kunstenaar of door de menigte?

Kunst is gemaakt door de menigte. Als niemand iets koopt van een schilder, dan zal deze nooit bestempeld worden tot een kunstenaar. Als 1 miljoen mensen het schilderij willen hebben, dan zal het vast en zeker kunst zijn. Het typerende is wel dat als iemand eenmaal is bestempeld als kunstenaar, dat zijn werken au-

flink ouwehoeren. ‘s avonds de stad in, en een prachtige nacht beleven. Ik denk dat dit voor elke student wel de leukste hobby is!

Wat zijn mijn hobby’s?

Ik heb een gigantische hekel aan mensen die een discussie vermijden. Zo krijg ik het gevoel dat ze of liegen, of bang zijn om ongelijk te krijgen. Discussieren is een belangrijk onderdeel van school, werk en eigenlijk gewoon je leven. Je leerd waarom je iets vind, en hoe je je standpunt kunt verdedigen. Helaas sta ik bekend dat ik altijd de discussie aan ga, zelfs al ben ik gedoemd om te falen.

Hobbys, die heb ik er wel een paar. Voetballen doe ik al een jaar of 14, momenteel in het 3e van SV Juliana 31 in Malden. In mijn “hoogtijden” ben ik zelfs een keer gescout door NECNijmegen, waarbij ik naar de talenten training mocht om zo tegen betaalde voetbal organisaties te voetballen. Voor de meeste een droom, maar voor mij te serieus en heb het aanbod afgeslagen, omdat ik met mijn vrienden wou voetballen. Verder speel ik graag een potje poker met mijn vrienden online, of gewoon live. Het is een mooi spel wat helaas nog te veel gezien wordt als kansspel, inplaats van een spel met stratagie. De hobby die mij het meeste tijd kost, is mijn lieve vriendinnetje. Na 2.5 jaar ben ik nog altijd tevree, hopelijk houden we het nog lang vol! Misschien nog wel het aller belangrijkste zijn de avondjes met mijn kamaraden. Gezellig potje Fifa op de playstation, flesje bier er bij en

Waar heb je een hekel aan?

Kan racisme ook een goed iets zijn?

Jazeker, door racisme kun je ook filteren, en blijft er over wat er nodig is voor een bepaald doel. Daarbij moet je alleen niet je ogen sluiten voor de mensen die je uitsluit. Je moet wel rekening houden met ze, aangezien je er ook mee moet leven. Je moet maar zo denken, de ene keer ben je degene die ze zoeken, en de andere keer val je er buiten. Er is altijd wel iets of iemand waar je wel bij hoord.

Anders.

Mijn beste eigenschap is sociaal zijn. Maar daarvoor moet je mij wel “mogen”. Hierbij bedoel ik dat ik echt met iedereen om kan gaan, ongeacht waar je vandaan komt of wat je hebt gedaan. Ik voel mij eigenlijk nooit alleen, ik kan overal wel met iemand aan de praat raken.

tomatisch kunst zijn. Eigenlijk is de kunstenaar gewoon een merk. Mensen willen dat merk in hun huis hangen om mee te pronken, soms zelfs zonder het werk zelfs mooi te vinden.

.11

Wat is je beste eigenschap?


Met anders kun je elke kant op.


Hoe werkt Anders? Anders is een merk, zoals vele andere. Je weet wat je kunt verwachten en je weet dat je geholpen wordt. Daar zal

maar voordeel uit vragen. En doordat ik er zo veel krijg, kan ik jou ook sneller helpen met jouw problemen. Anders wil simpel zijn, eenvoudig. Anders wil voorspelbaar zijn. Eigenlijk ben ik gewoon heel erg saai, maar onze resultaten niet!

ook niets aan veranderen, dat kan ik Anders’ visie. Anders wil sites realiseren voor de klant, met advies garanderen. Maar, wat als dat nou de uit een professioneel oogpunt. Anders wil geen basis is van het gehele merk? Anders is een bedrijf dat websites bouwd, ontwerpt en advies geeft aan hun klanten. Anders wil er zijn voor de klant, op welk punt zij ook staan in het bouwproces van hun websites. Door te adviseren over de lay-out, bouw en de inhoud wil ik de klanten binden enz behouden. Ik wil geen drempel vormen om met een vraag te komen. Sterker nog, Ik haal alleen

slaatje slaan uit een opdracht, slechts alleen goed werk leveren waar Anders ook trots op is.

Anders: Eerlijk advies en snelle, verbluffende realisatie van websites.

De doelgroep.

Anders richt zich vooral op klein en midden kader bedrijven met een verouderde of helemaal geen

websites. Nu de tijd is aangebroken dat elke bedrijv online te vinden moet zijn, zullen hier de meeste potentiele klanten te vinden zijn. Natuurlijk ga ik niet heel Nederland door, maar zal ik mij vooral richten op regio Gelderland -Zuid en Limburg Noord, te beginnen met het dorp Malden, waar ik persoonlijk al enkele websites gemaakt heb. Door hier te proberen een “standaard” te worden als het gaat over een ontwikkelaar voor websites, kan ik mij vestigen als naam en zal ik mij langzaam uitbereiden naar omliggende regio’s.


Anders. .16


AND De Campagne


.18

Anders.

De site

Een merk is natuurlijk niet vanaf begins af aan bekend bij het publiek. Zeker niet een merk of bedrijf dat zich bezig houd met websites. Dit soort merken heeft het nodig van haar portfolio. Het is belangrijk om te kunnen laten zien tot wat je in staat bent. Heb je veel werk gehad, dan kun je hiermee nieuwe klanten binnen slepen. Daarom ga ik voor het belangrijkste wat een bedrijf zoals Anders moet hebben. Een website. Op de website moet de portfolio te zien zijn in de stijl van het merk. Er moet snel een overzicht zijn van alle klanten die je in het verleden hebt geholpen. Mensen moeten verbluft staan na het zien van jou werk. Daarom heb ik mij volledig geconcentreerd op dit aspect.

Het design

De site is niet zomaar in elkaar gezet. Ik heb duidelijk gekeken naar de uitlijnen, kleuren en opzet. De homepage moet knallen. Deze moet je versteld doen staan. Hij moet je overvallen, de bezoeker bezig houden

en de bezoeker verleiden om meer te willen zien. Hierdoor heb ik gebruik gemaakt van een hele grote banner waar werk wordt geroteerd. Deze banner zal het grootste deel van het scherm in nemen. Daaronder staat wie ik ben, en wat Anders te bieden heeft. Een kortbonde intro text moet de bezoeker voldoende infomeren over wat er allemaal te zien is, en waar de klant zijn mogelijkheden liggen. Mocht de bezoeker meer willen weten, kan deze naar “Service� gaan, waar nogmaals duidelijk staat wat Anders te bieden heeft. Onder de introductie van Anders en mijzelf volgt mijn laatste project met wat informatie. Rechts er van is het menu te vinden waar de klant zich gemakkelijk kan navigeren door de pagina. Onder het menu is een reeks bedrijven te vinden waarvoor ik al een website heb gemaakt. Onderaan natuurlijk de mogelijkheid voor de boezoeker om mij te volgen via diverse sociale media. Wat is er nog meer nodig? Naar mijn mening zijn dit de meest essentiele punten voor een online portfolio.


.19

Anders.

Anders, Een begrip.

Om mijn campagne tot een goed einde te brengen, is er heel veel mond op mond reclame nodig. Ik wil dat Anders het bedrijf wordt waar mensen naar toe komen om een website te krijgen in regio Malden en omstreken. Ik wil er voor zorgen dat mensen bij het idee van een website gelijk aan mij denken, en dat het zeer “normaal� is dat ze naar mijn bedrijf gaan. Anders moet de standaard worden in de regio. Om dit te bereiken wil ik ook betrokken zijn bij de regio. Ik wil de plaatselijke voetbalclub sponseren, het basketbal in Malden maar ook zeker het hocky welke het meest bekend is geworden. Door hier te sponseren, kom ik in contact met andere sponser, waar ik weer potentiele klanten vandaan kan halen. Maar niet alleen bij sportverenigingen, maar ook evenementen als het Pleinfeest, de bosloop, Molenhoekdag en nog meer. Hier komen stuk voor stuk meer dan 2500

mensen op af, met ook weer veel andere sponser en potentiele klanten.

Waar je ook komt, Anders zal er zijn.


Anders. .20


.21

Anders.


ANDERS.

[RE]Design Sjardo Janssen 1C1N

Ander  

School project