Page 1

Filmisch ijsland Martine als vrijwilliger bij het Reykjavik International Film Festival

en verder: siw’s projecten big 5 bas’ andere leventje in kenia

2014


Voorwoord Lianne Ostermann - Voorzitter siw

So you think you can volunteer? SIW vierde in 2013 haar 60-jarig jubileum! Dat betekent 60 jaar van bijzondere vrijwilligersprojecten, culturele uitwisseling, ervaringen om nooit te vergeten en inzet van vele honderden vrijwilligers. Dat mocht gevierd worden en daarom organiseerde SIW in 2013 verschillende jubileumactiviteiten. In juni werd een SIWreünie georganiseerd en in juli vond het jubileumproject “The flood of 1953” plaats, waarbij SIW terugkeerde naar haar roots in de Zeeuwse klei en de zilte lucht, omgeven door de zoute zee. Tijdens het Najaarsevent in oktober verzorgde professor vrijwilligerswerk Lucas Meijs een zeer interessante en inspirerende presentatie.

Ook in 2014 zijn er bij SIW weer volop kansen om op cultureel avontuur in het buitenland te gaan! Dus ben je avontuurlijk, ondernemend, open minded en op zoek naar een unieke ervaring? Aarzel dan niet en kom gerust een keer langs, stuur een mail of bel ons. Wij helpen je graag op weg en zien het als een uitdaging om voor iedereen een passend project te vinden. Of je nu 18- of 55+ bent, alleen reist of met een vriend of vriendin, wij bezorgen je een tijd om nooit te vergeten. En het mooiste is dat we het ook nog financieel laagdrempelig proberen te houden.

INHOUD

colofon Eindredactie | Eva Bennink, Sandra Taal

2

VOORWOORD Lianne Ostermann | colofon

Met dank aan | Runa Lentz, Martine Etten,

3

60 jaar siw | Winnaars foto- en motivatiewedstrijd

Lianne Ostermann, Winnie Dekker,

4

algemene info | Wie is SIW?

Jeltje Lamichhane-Roetink, Bas Mulder

6

Ervaringsverhaal | Martine Etten in Ijsland

& Loes van Velzen.

8

Big Five | SIW projecten Top 5

vormgeving | Peter Jelsma

10

Ervaringsverhaal | Bas Mulder in Kenia

©SIW | 2014

12

NL projecten | begeleiders

15

Agenda | 2014

Volg ons ook op facebook en twitter!

volg ons ook op Facebook & Twitter!


Winnaars

3

60 jaar SIW - winnaars foto-motivatiewedstrijd Ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van SIW in 2013 hebben er twee winacties plaatsgevonden. We ontvingen vele enthousiaste reacties waaruit de volgende twee winnaars gekozen zijn:

Motivatiewedstrijd

Fotowedstrijd

Bij de motivatiewedstrijd werd de deelnemers gevraagd op creatieve wijze de volgende zin af te maken: “Internationaal vrijwilligerswerk past bij mij omdat…”. Dit leverde vele originele inzendingen op, van filmpjes, PowerPoint presentaties, tot de winnende inzending: flessenpost!

Deelnemers aan de fotowedstrijd stuurden een inspirerende foto in van het SIW project waar ze in 2013 naar toe waren geweest. De foto moest onder andere interculturele uitwisseling tussen projectdeelnemers en lokale bevolking laten zien. Na zorgvuldige beoordeling van alle inzendingen viel de keus op de indrukwekkende foto van Sebasteaan van Arnhem. De foto maakte hij op een normale dag in Migori, Kenia. Op weg naar huis voerde hij met handen en voeten een gesprek met deze moeder en zoon. Het beeld laat op een simpele maar mooie manier zien hoe je, ondanks culturele verschillen, redelijk eenvoudig contact kunt maken met de lokale gemeenschap. Sebasteaan heeft deze foto op canvas gewonnen.

Winnares Corine Borsje kwam persoonlijk een fles met daarin een inspirerend verhaal over de waarde die zij hecht aan internationaal vrijwilligerswerk op kantoor langsbrengen. Haar creativiteit werd beloond met een gratis groepsvrijwilligersproject naar keuze. Corine besloot meteen twee weken in Marokko bij een muziekfestival te gaan werken.

Kijk voor meer informatie op www.siw.nl


Waarom SIW? De redenen om voor SIW te kiezen

1

2

SIW Internationale Vrijwilligersprojecten is een veelzijdige Nederlandse uitwisselingsorganisatie zonder winstoogmerk. Al 60 jaar zendt SIW vrijwilligers uit naar projecten over de hele wereld.

Non-profit organisatie SIW is er vóór vrijwilligers en dóór vrijwilligers.

“Voor vrijwilligers, door vrijwilligers”

De 2000 projecten in meer dan 70 landen zijn echt internationaal.

Onder groepsvrijwilligerswerk verstaan wij projecten met een vaste startdatum en duur. Je arriveert tegelijk met andere vrijwilligers, vaak afkomstig vanuit de hele wereld. Meer dan vrijwilligerswerk op maat is groepsvrijwilligerswerk gericht op de uitwisseling van cultuur tussen internationale vrijwilligers onderling en met de lokale gemeenschap. Er zijn uiteenlopende mogelijkheden, van natuurbehoud of lesgeven tot meehelpen op festivals.

3

SIW beschikt over 60 jaar ervaring en een betrouwbaar netwerk van partners.

4

Met SIW begin je goed voorbereid aan je project.

5

Onze (vrijwillige) medewerkers helpen je bij de keuze voor een passend project.

...én SIW is door Wereldwijzer.nl verkozen tot beste vrijwilligers reisorganisatie van 2011, 2012 & 2013

Volg ons ook op facebook en twitter!

1 Groepsvrijwilligerswerk

Om je aan te melden voor een project vul je het inschrijfformulier op onze website in. Het inschrijfgeld bedraagt € 275,- of € 225,- (voor studenten). Hiernaast betaal je de lokale organisatie ter plaatse tussen de 0 en 300 euro voor onder andere eten en onderdak. De reis, (reis)verzekeringen, inentingen en visa regel en betaal je zelf. Voor handige tips en adressen kun je uiteraard bij ons terecht. Na inschrijving voor een groepsproject in Afrika, Azië of Latijns-Amerika volg je een door SIW georganiseerde voorbereiding (voor data zie de agenda op p15). Op deze dag komen belangrijke onderwerpen zoals motivaties en verwachtingen, cultuurverschillen en allerlei praktische zaken aan bod. Dit alles om ervoor te zorgen dat je reis een onvergetelijke ervaring wordt!


ALGEMENE INFORMATIE

5

Wie is SIW?

2 Vrijwilligerswerk op maat Wil je voor een langere tijd weg of heb je specifieke wensen dan gaan onze vrijwillige regiospecialisten samen met jou op zoek naar een project dat het beste bij jouw wensen aansluit. Zo kun je aangeven op welke datum je graag wilt vertrekken, of je liever in een gastgezin of in een guesthouse verblijft, of je taallessen wilt volgen etc. Individuele projecten hebben meestal een duur vanaf 8 weken en geen vaste startdatum. In tegenstelling tot de groepsprojecten zul je vaak niet terecht komen in een internationale groep vrijwilligers, maar verricht je werkzaamheden onder begeleiding van de lokale organisatie en werk je samen met lokale vrijwilligers. Het tarief voor deelname aan vrijwilligerswerk op maat is €399,- of €349,- (studenten). De lokale organisatie zal je vragen om een maandelijkse bijdrage van € 100,- tot € 300,voor accommodatie, maaltijden, reiskosten naar het project en organisatiekosten. Na je aanmelding via de website vindt een kennismakingsgesprek plaats met onze regiospecialisten. Hierna neem je deel aan een voorbereidingsweekend (voor data zie de agenda op p15). Tijdens deze voorbereiding krijg je informatie over onder andere het land, cultuurverschillen, gezondheidszorg, motivaties en verwachtingen, praktische projectsituaties en zullen gastsprekers en oud-deelnemers aanwezig zijn.

3 EVS Via SIW kun je ook deelnemen aan een EVS (European Voluntary Service) project. EVS is een EU subsidieprogramma dat vrijwilligers tussen de 17 en 30 jaar oud de kans biedt geheel gratis deel te nemen aan een Europees project met een duur van 6 tot 12 maanden. Voor meer informatie over het EVS-programma kijk op www.erasmusplusjeugd.nl. Jaarlijks zijn er drie momenten om je aan te melden.

Nog vragen? Als je nog vragen hebt kom dan gerust langs op kantoor (Willemstraat 7, Utrecht) of bezoek onze website: www.siw.nl. Je kunt ook altijd contact opnemen door te mailen naar info@siw.nl of te bellen naar 030-231 77 21.

Kijk voor meer informatie op www.siw.nl


6

IJSLAND - Groepsvrijwilligerswerk Martine Etten (23) ging met groepsvrijwilligerswerk drie weken naar IJsland. in september 2013 naar ’s werelds meest noordelijk gelegen hoofdstad om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij het Reykjavik International Film Festival. Een aantal leuke en indrukwekkende weken stonden haar te wachten.

20 sep - 15.00 uur

22 sep – 13.00 uur

Mijn allereerste indruk van IJsland: het is er ‘fantasygroen’. Dit viel ook vanuit het vliegtuig al meteen op.

De dagen vóór het vrijwilligerswerk vlogen om. Ik maakte een gletsjerwandeling met gids, helemaal geweldig!

24 sep – 14.00 uur

26 sep – 19.30 uur

29 sep – 20.00 uur

Het Reykjavik International Film Festival begon. Met mijn mede-vrijwilligers sliep ik in dit huisje tussen de bomen. Een beetje klein, maar wel gezellig.

Elke dag was er een ander ‘cooking team’. Deze avond maakten we Japanse curry. Ik leerde in IJsland veel nieuwe internationale gerechten eten.

Tijdens het werk in de bioscoop even poseren in mijn festivalshirt.

Volg ons ook op facebook en twitter!


7

1 okt – 02.00 uur Party! Elke avond was er wel een ander feestje. Gelukkig konden we vaak uitslapen.

6 okt – 10.30 uur Een heldere dag én een vrije ochtend: op naar de top van de Hallgrimskerk (74,5 meter) om van het uitzicht te genieten.

3 okt - 12.00 uur

7 okt - 13.30 uur

Op onze vrije dag gingen we met z’n allen op excursie. De Golden Circle Tour: met de bus langs watervallen, geisers en een nationaal park.

Het einde van het filmfestival moest gevierd worden: met de hele groep vrijwilligers naar dé toeristische trekpleister van IJsland, de Blue Lagoon. Het zag er sprookjesachtig uit in het zonlicht en met al dat stoom.

10 okt – 11.00 uur De allerlaatste dagen viel er sneeuw. En het was nog maar begin oktober. Brrr, nu al winter… Tijd om naar huis te gaan! Kijk voor meer informatie op www.siw.nl


BIG 5 - groepsvrijwilligerswerk

8

Groepsvrijwilligerswerk is de ideale manier om internationale vrienden te maken en in een korte periode nuttig werk te verrichten. De projecten duren meestal 2 ĂĄ 3 weken en hebben vaste begin- en einddata.

1

Mexico - Schildpadden beschermen Ben je graag ’s nachts actief en gek op schildpadden? Kijk dan eens naar dit project! Ver van het toerisme verblijf je bij een prachtig strand waar je eieren raapt, deze op een veilige plaats laat uitkomen en de kleine schildpadjes in zee uitzet. Op eigen initiatief kun je daarnaast o.a. helpen met het aanleggen van een speelplaats.

2

Vietnam - Ky quang weeshuis Van de 200 kinderen die dit tehuis herbergt is ongeveer de helft blind of heeft een hersenbeschadiging of het syndroom van Down. Help de monniken bij de opvang van deze, door hun ouders achtergelaten, kinderen door hen aandacht te geven, Engels te leren of spelactiviteiten te organiseren.

3

IJsland - Verzorging van jonge dieren en constructiewerk Leer het IJslandse platteland kennen door mee te werken op de boerderij en te helpen bij allerlei klussen die horen bij het dagelijks leven van een boerengezin, zoals de verzorging van de aanwezige dieren. In je vrije tijd kun je vissen, paardrijden of wandelen.

4

Oeganda - Muurschilderingen en sportactiviteiten Laat je creativiteit de vrije loop bij het opknappen en versieren van de muren van vier verschillende scholen en help docenten sport- en spelactiviteiten te organiseren voor hun leerlingen. Er zijn mogelijkheden om mooie wandelingen te maken waarbij je verschillende apen, vlinders en boomsoorten kunt zien.

5

Rusland - Organisatie van een festival in Vologda Werk mee aan een festival voor multimedia en kunst in Vologda. Toon je creativiteit met video en film, schrijf blogs en leid als stadsgids festivalbezoekers rond. Natuurlijk mag je zelf het festival bezoeken en als je wilt kun je eigen cartoons aan het publiek laten zien.

Volg ons ook op facebook en twitter!


BIG 5 - Vrijwilligerswerk op maat

9

Vrijwilligerswerk op maat is de ideale manier om een reis te combineren met vrijwilligerswerk. de aanwezigheid van andere internationale vrijwilligers is afhankelijk van data, duur (vanaf 3 weken tot een jaar) en de keuze van je project.

1

Costa Rica - Wilde dieren verzorgen In dit Wildlife Rescue Centre verblijven o.a. tapirs, slingerapen en verschillende katachtigen die om diverse redenen verzorging nodig hebben. Sommigen worden teruggezet, anderen worden langdurig verzorgd. Jij kunt helpen bij het schoonmaken van hokken, voederen en onderhoud aan de paden.

2

Griekenland - Help gehandicapte jonge kinderen Nabij Athene wordt gespecialiseerde zorg geboden aan 400 kinderen geboden tot 6 jaar oud. Als vrijwilliger ondersteun je bij het aanleren van dagelijkse handelingen, assisteer je bij creatieve activiteiten en ergotherapie. Daarnaast verricht je diverse hand- en spandiensten.

3

Thailand - Leef als een monnik Ben jij geïnteresseerd in mediteren en het Boeddhisme dan is dit project iets voor jou. Een monnik leert je meditatietechnieken en het reciteren van gebeden. In de omgeving is veel te zien, zoals de Khmer ruïnes en prachtige natuur, waaronder het Khao Yai National Park.

4

Kenia - Sanaa! (kunst in het Swahili) In de sloppenwijken van Huruma zet een buurtcentrum zich in om jongeren in aanraking te brengen met muziek, dans, theater en visual arts. Kun jij een danschoreografie maken, muziekles geven, films maken of ben jij op een andere wijze creatief? Dan kunnen ze jouw hulp goed gebruiken!

5

India - HIV/Aids voorlichting en zorg In India loopt een project waarin je actief kunt bijdragen aan de bestrijding van HIV/Aids. Je geeft voorlichting over de ziekte, voorbehoedsmiddelen en (persoonlijke) hygiëne, helpt mee met lokale activiteiten en bezoekt ziekenhuizen. Een gastgezin laat jou kennismaken met de Indiase cultuur.

Kijk voor meer informatie op www.siw.nl


10

Een ander leventje in Kenia BAS MULDER (24) beleefde 3 maanden kenia MET VRIJWILLIGERSWERK OP MAAT Op een dag besloot Bas Mulder uit Amersfoort om er een jaar tussenuit te gaan om wat meer van de wereld te zien. In augustus 2013 vertrok hij voor een project van 3 maanden in Kenia. “Voordat ik eind 2012 de beslissing nam liep ik al even rond met het idee om een tijdje te gaan reizen. Ik wilde dit alleen doen en in plaats van al rondtrekkend de toerist uit te hangen leek het mij fijner en boeiender om langer in één land, op één plek te zijn. Daardoor hoopte ik meer in contact te komen met lokale bevolking en een tijdje te kunnen leven zoals zij leven. Ook wilde ik aan mijn reis een extra doel toevoegen namelijk mensen helpen en werken. Ik ging daarom op zoek naar een vrijwilligersproject in het buitenland en ben zo bij SIW terechtgekomen. Zij hebben mij geholpen een geschikt land en een project te vinden.

Volg ons ook op facebook en twitter!

Als ik terugdenk aan deze bijzondere drie maanden dan koester ik de mooiste herinneringen aan het vrijwilligersproject en de gastfamilie. Deze ervaring was voor mij veel specialer dan bijvoorbeeld de mooie safari die ik gedaan heb. Het werk was heel veelzijdig en telkens weer een bron van verrassingen. Ik heb onder andere meegeholpen aan de bouw van een school door te pleisteren, te graven en te schilderen. Ook ben ik betrokken geweest bij het organiseren van een schoonmaakactiviteit waarbij wij samen met lokale bevolking de straten in een sloppenwijk hebben schoongemaakt.


Benieuwd naar andere ervaringen van Bas in Kenia? Kijk op: BasVandaag.waarbenjij.nu

Het meest bijzondere dat ik heb gedaan was worstjes verkopen op straat. Een leeftijdsgenoot uit de gastfamilie had zijn eigen zaakje: hij verkocht grillworstjes op straat. Hij was daar goed mee bezig en hij had plannen om het uit te breiden. In overleg met de organisatie van het vrijwilligersproject besloot ik hem te gaan helpen en het was een groot succes. Het was enorm leuk om daar in dat land, waar het leven toch moeilijker is en veel mensen arm zijn, op zo’n lokaal niveau iemand te helpen om zelf geld te verdienen. Ook vond ik het erg mooi om contact te hebben met alle klanten die een worstje kwamen kopen en die verrast waren dat een blanke man dit werk aan het doen was. Achteraf kan ik zeggen dat ik helemaal tevreden ben met de reis die ik gemaakt heb en hoe die verlopen is. Wat ik er aan

11

inzet, tijd en geld in heb gestoken, heb ik dubbel en dwars terug gekregen in de vorm van mooie herinneringen en ervaringen. Als ik eraan terug denk geeft het mij vaak energie en zelfvertrouwen. Maar ik weet dat ik die zekerheid helemaal niet had toen ik aan mijn reis begon en als lezer van dit ervaringsverhaal zit je waarschijnlijk in datzelfde schuitje. Als je overweegt om vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen dan is het volgens mij het belangrijkst dat je je uitgedaagd voelt om er een eigen en bijzondere ervaring van te maken. Als je het gevoel hebt dat je het graag wilt laat je dan niet tegenhouden door angsten en laat je niet te veel leiden door ervaringsverhalen en foto’s. Die zijn slechts ter inspiratie. Hoe jouw avontuur eruit zal zien en hoe jij dit gaat ervaren bepaal je zelf.’’ Kijk voor meer informatie op www.siw.nl


Nederlandse projecten

NL

Zonder begeleiders zouden de internationale vrijwilligers verdwalen, de sloot in fietsen, in bed blijven liggen, of juist te veel hooi op hun vork nemen. Met andere woorden: de internationale projecten in Nederland zouden een zooitje worden. Hoe ervaren de projectbegeleiders die verantwoordelijkheid? Drie ervaringsdeskundigen aan het woord:

sije

projectbegeleider West-Brabantse Waterlinie 2013 constructieproject rondom Bergen op Zoom “Voor mij en mijn medebegeleider waren de internationale contacten, een leuke vakantie en de mogelijkheid om op organisatorisch en persoonlijk vlak veel te leren de belangrijkste drijfveren om ons als projectbegeleiders op te geven. Na afloop van dit project kunnen we zeggen dat al deze verwachtingen zijn uitgekomen!”

KOEN

projectbegeleider Twijzel 2013 natuurproject in Friesland “Bepakt, bezakt en vermoeid zijn we naar huis vertrokken, nog nauwelijks beseffend dat het project voorbij was. Pas de volgende dag, na een goede nachtrust, kwam het gevoel van gemis. Maar we waren ook gelijk al vol ideeën voor het volgende project!”

Lidia

projectbegeleider Festival de Basis 2013 festival op een voormalige militaire luchtbasis “The good-byes were quite sad, as we had enjoyed our company a lot. But we still keep in touch on Facebook. All in all we had a fantastic time together, with a crazy but very entertaining festival and a living place out of the ordinary, where we could see military drills and high discipline exercises from 5 a.m. in the morning.”

Volg ons ook op facebook en twitter! linkedin.com/company/siw


Partnerorganisaties gezocht 13 SIW in nederland

OPROEP! Word begeleider van een internationaal vrijwilligersproject in Nederland! SIW is op zoek naar begeleiders die in 2014 samen met een groep internationale vrijwilligers een onvergetelijke tijd willen beleven in Nederland. Wil jij: • jouw leidinggevende vaardigheden ontwikkelen en toepassen? • ervaren hoe het is om met een internationale groep samen te werken, leven en uitstapjes te maken? • ontdekken dat er Fransen zijn met Duitse gründlichkeit en Duitsers met de Franse slag? • en ondertussen een maatschappelijke organisatie helpen met bijvoorbeeld de organisatie van een festival, werken aan natuuronderhoud of door mee te draaien in een sociale instelling? Stel je voor; twee weken samenwerken met internationale vrijwilligers die voor de eerste keer in Nederland zijn. Wat zou jouw bijdrage kunnen zijn? Laat het ons weten via 030-2317721 of Nederland@siw.nl.

In 2014 zal SIW voor de 61ste keer internationale vrijwilligersprojecten in Nederland organiseren. Hiervoor zijn wij nog op zoek naar enthousiaste partners die vrijwilligers vanuit de hele wereld willen ontvangen.

Project - Tijdens een internationaal vrijwilligersproject verricht een enthousiaste groep internationale vrijwilligers gedurende twee weken vrijwilligerswerk bij een Nederlandse maatschappelijke organisatie. De deelnemers aan een internationaal project zijn tussen de 8 en 20 vrijwilligers afkomstig uit de hele wereld. Zij worden begeleid door 2 getrainde, Nederlandse projectbegeleiders. Om culturele uitwisseling te stimuleren werkt en leeft de groep samen gedurende het project. Gemiddeld wordt er 6 uur per dag, 5 dagen per week gewerkt. Daarnaast wordt de vrijwilligers een vrijetijdsprogramma aangeboden om Nederland en elkaar beter te leren kennen. De projecten vinden voornamelijk – maar niet uitsluitend - in de zomer plaats. SIW werkte in 2013 samen met Staatsbosbeheer, Emmaus Utrecht, Stichting IJssellandschap, het Watersnoodmuseum, Stichting Rheingold op de Rijn, Gemeente Bergen op Zoom, het Goois Natuurreservaat en de Vrede van Utrecht.

Word partner! - Enthousiast geworden? SIW is op dit moment druk bezig met de voorbereidingen om in 2014 en 2015 weer bijzondere en gevarieerde vrijwilligersprojecten in Nederland te realiseren. Wij hebben ruime ervaring in het organiseren van onder andere projecten in de natuur, constructieprojecten, projecten in een sociale instelling en culturele projecten. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? We denken graag met u mee over hoe een groep internationale vrijwilligers twee weken lang kan bijdragen aan uw organisatie of doelen. Maak vrijblijvend een afspraak voor een oriënterend gesprek. U kunt hiervoor contact opnemen met Nederland@siw.nl of bellen naar 030-2317721. Zie ook: www.siw.nl/Partners/wat-is-een-project linkedin.com/company/siw


www.vaccinatiecentrum.nl vestiging Den Bosch

t

024 66 30 402

Onderwijsboulevard 422

t

03 1 7 42 02 08

5223 DP Den Bosch

m

06 50 24 74 66

vestiging Nijmegen

t

024 66 30 402

Nina Simonestraat 24

t

03 1 7 42 02 08

6541 EA Nijmegen

m

06 50 24 74 66

vestiging Wageningen

t

024 66 30 402

Duivendaal 4

t

03 1 7 42 02 08

6701 AR Wageningen

m

06 50 24 74 66

www.vaccinatiecentrum.nl info@vaccinatiecentrum.nl geregis tre Gele Ko erd ort Centrum s lid van LCR

Volg ons op Twitter: @VaccinatieNL

Wij wensen u een prettige reis! Het vaccinatiecentrum-team

Volg ons ook op facebook en twitter!


AGENDA 2014 15 Heb je interesse om voor een korte of lange periode vrijwilligerswerk in het buitenland te doen? Stel al je vragen aan de SIW-medewerkers tijdens  de informatiedagen in de vrijwilligerscentrale in Utrecht, Janskerkhof 1.  15 mrt

Informatiedag Janskerkhof 1 Utrecht – Vrijwilligerscentrale

12 apr

Informatie dag Janskerkhof 1 Utrecht – Vrijwilligerscentrale

19 apr

Voorbereidingsdag Groepsvrijwilligerswerk

22 mei

Informatieavond Willemstraat 7 Utrecht – Kantoor SIW

31mei -1 jun

Begeleidersweekend Nederlandse projecten

14 jun

Informatiedag Willemstraat 7 Utrecht – Kantoor SIW

14-15 jun

Voorbereidingsweekend Vrijwilligerswerk Op Maat

21 jun

Voorbereidingsdag Groepsvrijwilligerswerk

6 sep

Informatiedag Janskerkhof 1 Utrecht – Vrijwilligerscentrale

04-05 okt

Voorbereidingsweekend Vrijwilligerswerk Op Maat

25 okt

Voorbereidingsdag Groepsvrijwilligerswerk

06 nov

Informatieavond Willemstraat 7 Utrecht – Kantoor SIW

©SIW | 2014

Willemstraat 7 | Utrecht www.siw.nl | info@siw.nl 030 231 77 21 Kijk voor meer informatie op www.siw.nl


WERELDWIJZER REISFORUMS Wereldwijzer: forums, interviews, reisverhalen, blogs, tweedehands reisspullen, online activiteiten, kortingen, reisgenoten, informatiemarkten en nog veel meer voor elke Nederlandstalige reiziger. Daar word je altijd wijzer van!

www.wereldwijzer.nl Volg ons ook op facebook en twitter!

250.000 reizigers op ĂŠĂŠn website

SIW magazine 2014  

In dit magazine vind je meer informatie over SIW, onze projecten en ervaringen van vrijwilligers. Al ruim 60 jaar zendt SIW vrijwilligers ui...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you