Page 1

CONTRAPORTADA

contes breus Un dia assolellat, una princesa passejant pel camp amb el seu bonic cavall blanc va trobar el seu príncep.

Un pingüí va anar al bar a prendre alguna cosa. Va veure que ne-cessitaven un pianista, es va apuntar i va guanyar: era el nou pianista. En la seva primera actuació va veure que no tenia dits i se'n va anar a casa trist. Carla Andreu ELS SOLDATS SOLDATS

Dos soldats anaven corrent, es van xocar i es van soldar. Carla Andreu

Quan finalment el príncep va arribar, la princesa ja s'havia casat. Marta Pastor La Marta va buscar cares a l'ordinador, se les va quedar mirant i les cares es van men-jar la Marta. Marina Pelicano

Una nena va pujar a la torre Eiffel, va caure i va anar a parar a Itàlia. Marina Ortega

Hi havia una vegada una nena que va caure per les escales del col·legi i mai més la van tornar a veure. Gemma Gómez Hi havia una vegada un nen que estava assegut damunt d’un banc. Va aparèixer un camió de la brossa. Quan el camió se’n va anar, el nen ja no estava. Gemma Gómez

Quan es va despertar, era dia 27 de febrer. Es va tornar a dormir i quan es va tornar a despertar era 27 de març.

Una vegada un senyor va pujar al ascensor i no va sortir mai més.

Va agafar un rotulador verd i quan va pintar era blau.

Una vegada un noi i la seva parella es van mirar al mirall i va veure que la seva parella era un noi. Des d'aquell dia no li van tornar a agradar les noies.

Hi havia una vegada una impressora que no imprimia.

Laura Sánchez EL PINGÜÍ PIANISTA

Emma Alventosa

Va obrir l'armari i allò encara estava dins. Andrea Steinhauser

Eva Monllaó

Col·legi Sant Domènec de Guzman Número 26 31 de gener 2014

DominicAri el diAri dels alumnes de Sisè

Llocs del món Benvinguts tots i totes al DominicAri número 26! En aquest número us parlarem sobre llocs del món, on hi trobareu recomanacions de països com Egipte (Carla Andreu), Escòcia (Adrià Gómez), Xina (Shi Hui Qiu), Itàlia (Eva Monllaó) i de ciutats com París (Marina Ortega), Praga (Anna Astasio) o Sevilla (Laura Acevedo). A la Contraportada trobareu alguns contes breus escrits per diferents companys de la nostra classe. Esperem que us ho passeu molt bé descobrint el món!

egipte Carla Andreu Quan tenia vuit anys vaig anar a Egipte amb el meu germà i els meus pares. Principalment vaig estar a El Caire, la seva capital. Vaig anar amb barca pel riu Nil i vaig tocar cocodrils. No us penseu que eren molt grans, però com a mínim els vaig tocar. Us recomano anar a Egipte, perquè aprendreu molta cultura. Si ets un noi, no et recomano anar en camell perquè et farà mal a certs llocs. Els temples són molt interessants, però quan hi vaig anar jo plorava perquè m'avorria molt. Si ets curiós i tens ganes d’aprendre, ves allà i busca’t un bon guia. L'hotel era un creuer pel Nil i el menjar era boníssim! Recordo que des del creuer mirava a baix i veia barques amb venedors. Allà també tatuen amb un tipus de tinta que marxa.


escòcia Adrià Gómez Jo, que he anat a Escòcia, penso que és un lloc impressionant. El millor de tot són tots els castells que hi ha, com per exemple el castell d’Eileah Donan, que és un castell que està damunt d'una vil·la, és a dir, que per arribar has de travessar un pont molt bonic. El castell d’Edinburg és un castell que està sobre una roca volcànica i és molt més que impressionant. Un altre dels llocs més importants és el llac Ness, on es diu que viu "Nessi" el monstre. És de 36,4 km de llarg i la profunditat màxima es de 266m. La roba dels escocesos és molt especial, per exemple pels seus kilts, que són les faldilles dels homes. El menjar típic és el fish and chips, el peix amb patates. Al futbol hi ha rivalitat entre els Celtics i els Rangers.

xina Shi Hui Qiu La Xina es un

país molt gran, molt més gran que els altres països. Si vas alguna vegada a visitar Xina, trobaràs molts llocs per anar: muntanyes, llacs, rius, ciutats, monuments, etc. També hi han parades de menjar a tots llocs i estan molt bons! El que recomano de menjar és el Pao zi que és un tros de pa blanc amb pa o verdura a dins. Està boníssim!

ortega París, la ciutat més bonica del món, té uns monuments preciosos com la Torre Eiffiel, l'Arc de Triomf, etc. També hi ha menjars molt bons i típics com el foieau, el formatge, la mantega i de postres el croissant i les creps. Per a mi París és una ciutat que fa bategar el cor. Jo he anat i trobo que és molt bonic i divertit perquè tenen uns parcs molt xulos per a totes les edats.

itàlia Eva Monllaó Itàlia és impressionant i té molta cultura i monuments com: Venècia amb els seus canals i la plaça de Sant Marc, Florència amb el museu Offizi i el Pont Vell, Milan amb el Duomo, Roma amb la Fontana de Trevi i el Vaticà, Verona amb la casa de Julieta i també hi ha Pompeia. A Itàlia has de provar les pizzes, estan boníssimes!

parÍs Marina

praga Anna Astasio Praga és la capital de la República Txeca. El seu clima és fred. Està tra-vessada pel riu Moldava, on es fan petits creuers turístics. Hi ha molts monu-ments per visitar. El que més em va agradar va ser la font de la Plaça Wenceslao. També em va agradar el rellotge Astronòmic que està situa a l’ajuntament. Quan dóna les hores surten les figures que representen els apòstols per unes fines-tretes.

Tothom que vagi allí ha de passar pel Pont de Carlos, un dels ponts més coneguts del món. El transport públic de Praga és el tramvia o el metro. Em va agradar molt anar amb tramvia perquè era la primera vegada que vaig pujar. És una ciutat molt maca per visitar.

sevilla Laura Acevedo Sevilla és la capital d`Andalusia. Té molts monuments com la Torre de l'Or, la Giralda etc. També és una ciutat amb moltes places i parcs. Un parc molt famós és el parc de Maria Luisa. Als hiverns les temperatures són suaus Ii els estius molt calorosos. Per Sevilla passa el riu Guadalquivir. No ens podem anar de Sevilla sense visitar la catedral, on està enterrat Cristòfol Colom . També podem visitar els famosos carrers com el Sierpes o el carrer Betis.


Dominic

di

a

ri

Dominicari 26  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you