Page 1

Sitges

Sabies que...


www.sitgestur.cat


Sitges

Sabies que...


“Sitges és una vila clara i petita. Però limita a l’Est amb les Índies dels virreis, a l’Oest amb les costes romanes i les illes gregues, al Sud amb Andalusia i Marroc, al Nord amb la Mairie de Montmartre.”

Barcelona

Sitges

Sabies que... Sitges és a: 35 minuts de Barcelona 25 minuts de l’aeroport internacional de Barcelona 35 minuts de l’estació d’AVE de Barcelona 45 minuts de l’aeroport de Reus 45 minuts de l’estació d’AVE de Tarragona 1 hora de l’aeroport de Girona

Llibre Huésped del mar. 1945 César González - Ruano


X E D ÍN SITUACIÓ PLATGES NATURA CULTURA ARQUITECTURA TRADICIONS ALLOTJAMENT REUNIONS I INCENTIUS BEST SITGES: COMERÇ I GASTRONOMIA LLEURE ESPORTS CALENDARI AGÈNCIA DE PROMOCIÓ TURISME DE SITGES

Sitges

ha estat des de sempre un indret que ha embadalit artistes, turistes i, en general, visitants d’arreu. Per a molts, el secret és la seva llum, com van constatar els pintors, escultors i escriptors que, a finals del segle XIX, es van instal·lar a la vila. I és que la naturalesa ha estat generosa amb Sitges ja que té el privilegi d’estar situada a la costa del mar Mediterrani i al peu del massís del Garraf. A nivell cultural, el llegat és extraordinari, l’art és viu i les tradicions es mantenen amb modernitat. Sitges ha conservat importants referències medievals i de l’antiga vila de pagesos i pescadors, i ofereix als visitants un important patrimoni arquitectònic. A més, la vila gaudeix d’un caràcter cosmopolita gràcies a l’ heterogeneïtat de la seva població, on conviuen més de 70 nacionalitats diferents. Ara, el Sitges del segle XXI es basa en la creativitat, el talent i la innovació, però sense perdre mai les arrels. Sitges vol continuar sent una vila que atrau i sedueix.


Sitges

compta

amb

17

platges

que

ressegueixen el litoral sitgetà i cadascuna té la seva personalitat i uns serveis inmillorables per oferir totes les comoditats. Hi ha cales petites i tranquil·les, platges amples de sorra fina molt familiars, o platges urbanes amb vistes al centre històric i situades en ple passeig a les quals s’hi pot accedir a peu.

PL

S E ATG


Sabies que... Sitges gaudeix d’un microclima propi, amb estius i hiverns suaus, una temperatura mitjana diurna de 18,7ºC i més de 300 dies de sol a l’any.


El mar i la muntanya constitueixen el millor entorn on portar a terme activitats nàutiques, d’aventura, de descoberta de la natura i per a la pràctica de tot tipus d’esports. El Parc Natural del Garraf ofereix l’oportunitat de gaudir d’activitats organitzades com ara itineraris guiats, tallers, observatoris i treball de camp. També és un espai ideal per fer sortides a peu, amb bicicleta de muntanya o a cavall.


Sabies que...

A R U T A N

Al Parc Natural del Garraf hi ha el Palau Plana Novella, que acull el monestir budista Sakya Tashi Ling, on es realitzen tallers de meditació, relaxació, tai-txi, ioga... Al museu Plana Novella es pot visitar el patrimoni d’una família d’indians i una exposició de cultura tibetana.


A R LTU

CU

Sitges té una llarga tradició cultural que es remunta a l’època modernista. És una vila cosmopolita que atrau gent de l’art i la cultura procedents de tot del món. Sitges t’ofereix el llegat de Santiago Rusiñol al Museu Cau Ferrat, els Museus Maricel i Romàntic, el Palau Maricel, la Casa Bacardi i la Fundació d’Art Contemporani Pere Stämpfli.

Sabies que... Sitges ha basat el seu projecte estratègic de futur en l’economia de la creativitat, innovació i la cultura sota el nom Qualia Sitges. Espai Creatiu del Mediterrani.


L’oferta cultural de Sitges no s’acaba amb els espais per visitar, ja que la vila ofereix una activitat cultural intensa durant tot l’any amb exposicions, activitats, esdeveniments i festivals, molts agrupats sota la marca Sitges, Vila de festivals. En destaquem el Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya.

Sabies que... Sitges ofereix més de 40 propostes culturals a l’any, gairebé una per a cada cap de setmana.


A R U T C

E T I QU

AR

Passejar pels carrers de Sitges és descobrir un interessant conjunt de joies arquitectòniques i d’edificis singulars. Trobem cases de l’època dels americanos, sitgetans que entre el segle XVIII i el primer terç del segle XX van emigrar a Cuba i Puerto Rico i en tornar van construir imponents mansions. Les noves tendències tenen també a Sitges edificis destacats.

Sabies que... El Palau Maricel va ser construït per encàrrec del milionari nord-americà Charles Deering el 1910 sobre un conjunt de cases de pescadors.


S N O I C I D

TRA

Sitges viu les festes tradicionals amb gran intensitat i una gran participació popular. Algunes de les celebracions més destacades són la Festa Major, al mes d’agost; Santa Tecla i la Verema, al setembre; el Carnaval, al febrer; el Ral·li de cotxes d’època Barcelona – Sitges, al març; i Corpus , al juny. Una altra de les tradicions recuperades és la castellera, amb actuacions d’abril a octubre.

Sabies que... La Festa Major de Sitges, que té lloc entre el 21 i el 27 d’agost en honor a Sant Bartomeu, ha estat declarada d’interès nacional per la Generalitat de Catalunya.


L’oferta d’allotjament a Sitges està creada a la mida de tots els gustos i de totes les necessitats: des de grans hotels integrats en cadenes internacionals, fins a petits establiments de gestió familiar. Sitges compta amb 13 hotels de 5 i 4 estrelles amb una ubicació privilegiada davant del mar o molt a prop de la platja. Aquests establiments gaudeixen de completes instal·lacions tant per a estades de plaer com de negocis.


T N ME

A J T O L L A

Romàntic

HOTELS *****

HOTELS *

Dolce Sitges

HOTELS **** Alenti Antemare Nova Dimensió AH Mediterráneo Sitges AH Sunway Playa Golf Av. Sofia Hotel i Spa (pròximament) Best Western Subur Marítim Calípolis Estela Barcelona La Niña Meliá Sitges San Sebastián Playa Terramar

Alexandra Central Normandie El Cid La Renaixença Playa de Oro

PENSIONS ** Bonaire Davallada 9 Gemini Liberty Madison Maricel Termes

HOTELS***

PENSIONS *

Capri Celimar Celimar Centre Galeón-Galeón Pavillón La Pinta La Santa Maria Parrots Platjador Sitges Park Subur

Bonanza Casa Bella Espalter Parellades

HOTELS ** Arcadia El Xalet Garraf Los Globos Madison Bahia Montserrat Noucentista Parrots Sitges

Sabies que... Sitges té més de 5.000 places hoteleres repartides en 48 establiments, vora 2.000 places distribuïdes en 2 càmpings i 614 places en apartaments turístics.

CÀMPINGS El Garrofer Sitges

APARTAMENTS Butí Hola Sitges Jodol Montserrat Stay Sitges Sunway Sitges

Central de Reserves www.sitgestur.cat

Per reservar habitació a qualsevol hotel de Sitges: www.sitgestur.com. Tambè hi trobareu informació suplementària sobre cultura, gastronomia, shopping, activitats, turisme de negoci i turisme actiu, entre d’altres.


S N IO

N U RE

S U I T N E

C N I I

d

En un entorn inigualable on es combinen els equipaments urbans més adequats amb els avantatges de la costa mediterrània, Sitges és el lloc perfecte per a la celebració de congressos, convencions i viatges d’incentiu. Els Sitges Convention Bureau ofereix assessorament als organitzadors, organitza vistes d’inspecció, col·labora en la presentació de candidatures i ofereix material turístic promocional per a delegats.

Sabies que... Sitges té un auditori amb capacitat per a 1.400 assistents, 1 centre de convencions per a 500 delegats i més de 100 sales en hotels per acollir reunions entre 10 i 700 delegats. També compta amb espais singulars per realitzar esdeveniments i banquets de fins a 1.000 persones.


itges

Best

Sitges

és

una

marca

de qualitat que reconeix els establiments adherits al Club de Comerç i Gastronomia de Turisme de Sitges. Cadascun dels associats té

un distintiu

“Best Sitges” al seu aparador o finestral perquè siguin fàcilment identificables.


S E G T I S T BES ERÇ M O C

El comerç és una peça fonamental en l’oferta turística de Sitges, que compta amb una gran varietat i una alta qualitat. La majoria són botigues petites, amb un tracte familiar i amb productes singulars, que fugen de l’oferta estàndard. Són establiments que busquen l’originalitat i la modernitat. La principal zona de botigues, especialment dedicades a la moda i als complements, es troba als carrers del centre.

Sabies que... Tant l’Oficina d’Informació Turística com establiments

venen

productes

altres

originals

i

tradicionals de Sitges: des de joies, fins a material de platja, passant per llibres i samarretes amb dissenys propis.


S E G T I A S I T M S O E N B O R T S A G

Sitges ofereix una extraordinària oferta gastronòmica que situa la mundialment reconeguda cuina mediterrània en un dels seus nivells més alts. Tastar les especialitats de la cuina sitgetana, a primera línia de mar, a base de peixos i arrossos, així com el famós xató, sense oblidar les avantguardistes propostes dels plats

contemporanis, és una

experiència única per al paladar.

Sabies que... La Malvasia és el vi dolç típic de Sitges, elaborat amb la varietat de raïm del mateix nom i catalogat com a baluard de l’Slowfood. Es produeix a l’Hospital de Sant Joan Baptista.


E R LEU

Per prendre’s un descans, per veure i ser vist o, simplement, per passar l’estona, Sitges compta amb una gran varietat de cafeteries, bars i gelateries de tots els estils i d’ambients ben diversos que es reparteixen pels diferents carrers i places. Situades davant del mar o en ple nucli de la vila, les terrasses són sempre atractius llocs de trobada on copsar tot allò que passa al carrer i on apropar-se a la vida dels sitgetans.

Sabies que... Sitges té al Passeig de la Ribera, el Chiringuito, l’establiment que va donar nom de xiringuito a tots els bars de platja.

L


Sabies que... El primer Pacha del món va néixer a Sitges l’any 1967 creat per Ricard Urgell. Avui dia la discoteca encara existeix.


N R CTU

O N OCI

Sitges és considerada una de les localitats capdavanteres en oci nocturn per la gran varietat de locals i d’oferta. A més, recentment, Sitges està experimentant un canvi incrementant la seva oferta, modernitzant-la i dotant-la de més qualitat. Els locals es concentren diferents àrees com el nucli antic, el carrer 1r de maig, el front marítim i el Port d’Aiguadolç.


T

E M S I R U

U I T AC


Sitges és l’escenari idoni per a la pràctica del turisme actiu. Les activitats relacionades amb el mar i la vela es poden desenvolupar gràcies a les seves 17 platges i als 3 ports esportius del seu litoral; les relacionades amb la muntanya al Parc Natural del Garraf, i les referents a altres disciplines esportives en equipaments com piscines, camps de futbol i rugbi, poliesportius i un camp de golf de 18 forats. Sitges, a més, té tres ports esportius: Aiguadolç, Garraf i Port Ginesta.

Sabies que... El Parc Natural del Garraf té un centre d’interpretació on s’ofereixen activitats per conèixer l’entorn que inclouen propostes adreçades a persones amb alguna discapacitat.


I R DA

N E L CA

Festa del Corpus Christi. Concurs de catifes de flors Exposició Nacional de Clavells i Mostra de Bonsais Torneig de Rugby 7x7

ESTIU

Festival de Música de Sitges · Jazz i música clàssica Sitgestiu Cultural’11 “Concerts de Mitjanit” Festival Internacional de Música de Sitges Refresc de Teatre Open Internacional d’Escacs Festival de la Poesia de Sitges Sitges Timbalada 2011 Six to Six experience Sitges Gay Pride Festival Internacional de Tango de Sitges Festa de la Mare de Déu del Vinyet Festa Major de Sitges Sitges Stock

TARDOR

Festa de la Verema Mostra de Vins Festa Major de Santa Tecla Menjar de Tast Fira de Nuvis de Sitges Marnaton Edreams Garraf-Sitges Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya Pedalada Ecològica Barcelona-Sitges


Festes de Nadal Cavalcada de Reis

HIVERN

Travessia i Aquatló d’hivern Mitja Marató de Sitges Carnaval Mostra Professional de Vins Festival Internacional de Patchwork Sitges Stock Fira d’Art de Sitges

PRIMAVERA

Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona-Sitges Setmana Santa. Processó i cantada de Caramelles Regata Ophiusa Sitges-Formentera Concurs Internacional de Ballet Clàssic D.O. World Dancesport Diada de Sant Jordi Torneig Universitari de Futbol i Vòlei Platja Triatló Sprint Sitges Festival Sitges Swing

Sabies que... Totes les novetats i activitats actualitzades les trobareu a l’Agenda del web de Turisme de Sitges, www.sitgestur.cat


Ó I C O M O R P E D S E A I G C T I N S È E D AG E M S I R TU

L’Agència de Promoció Turisme de Sitges ofereix també atenció directa als visitants a l’Oficina d’Informació Turística de la plaça de l’estació del tren, on no només es facilita informació de Sitges, sinó que hi ha una botiga amb serveis turístics i productes.

E S E ER

D L RA

T N CE ww

S E RV

e g t i s w.

t a c . r stu

A través de la pàgina web www.sitgestur.cat es poden realitzar reserves per a qualsevol dels hotels de Sitges amb garantia del millor preu. El servei es complementa amb informació sobre cultura, festes, gastronomia, comerç, lleure, estades de negocis i turisme actiu.


È L E T I S

S N FO

E C E R AD S È R E T N I ’ D

Oficina d’Informació Turística i Central de Reserves (+34) 938 944 251 / 902 103 428 www.sitgestur.cat info@sitgestur.cat d

Sitges Convention Bureau (+34) 938 109 310 www.sitgescb.cat info@sitgescb.cat itges

itges

Club itgesde Producte de comerç i gastronomia Best Sitges (+34) 938 109 304 www.bestsitges.cat itges info@bestsitges.cat


CRÈDITS

Editat per:

Agència de Promoció Turisme de Sitges Sínia Morera, 1 08870 Sitges Tel: (+34) 93 894 42 51 info@sitgestur.cat www.sitgestur.cat Disseny i textos Publicacions de Turisme de Sitges Fotografies AGIS Sitges, Àlex Ferret de Querol, Carles Castro, Jesús París, Joan Iriarte, Josep Maria Alegre, Lambert Gràcia, Marc Macià, Marc Rosés, Miquel Tres, Diputació de Barcelona, Consorci del Patrimoni de Sitges, Port d’Aiguadolç i Turisme de Sitges Imprés per: Impremta L’Eco de Sitges


Catàleg Sitges  

Descubreix Sitges!

Catàleg Sitges  

Descubreix Sitges!

Advertisement