Page 18

18

NR. 13-11 – 22. ÅRGANG

SE INDUSTRIGUIDEN: www.moderneproduksjon.com

www.moderneproduksjon.com

Kvalitetsluft fra Atlas Copco

Medaljevinnerne i Yrkes-VM 2011. Fv. Fredrik Røed Meek, billakkering, Øyvind Bøe Dalelv, kokk, Bernt Erlend Fridell, elektriker.

WorldSkills 2011:

Beste resultat noen gang – Dette er det beste resultatet Norge har fått noen gang, sier en stolt sekretariatsleder for WorldSkills Norway, Elisabeth Lange. Det ble gull til kokk Øyvind Bøe Dalelv fra Bodø og som jobber i Oslo. Bronse gikk til billakkerer Fredrik Røed Meek fra Slemmestad i Røyken og til elektriker Bernt Erlend Fridell fra Vik i Sogn og som nå bor i Trondheim. – Jeg er stolt på Norges vegne, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen. Det ble edelt metall til Norge i yrkes-VM også denne gangen. WorldSkills har pågått i London 5.−9. oktober, og det har vært noen intense konkurransedager for de 21 norske deltakerne.

Visste du at en kompressor som produserer 200 liter komprimert luft pr sekund også gir 80 liter vann i løpet av en arbeidsdag? Dette vannet må tas hånd om for at det ikke skal gå ut i rørnett, verktøy eller sluttprodukt. Vannet og den rusten som dannes, er først og fremst et problem på høsten da luftfuktigheten er høy, og en mengde luft suges inn i kompressoren. Vi har løsningen på dette. For å hjelpe deg med å spare energi og forlenge levetiden på ditt produksjonsverktøy, kan Atlas Copco tilby kvalitetsluftprodukter som etterbehandler den komprimerte luften og eliminerer problemer med fukt og andre forurensninger som olje og partikler. For mer informasjon, besøk www.atlascopco.no eller kontakt din lokale Atlas Copco forhandler.

Milan Subotic og Axel Gunnarson fra FMC Technologies, Kongsberg, tok en flott 8. plass i mekatronikk (automatisering).

Resultatene inspirerer Det norske yrkeslandslaget viser seg å hevde seg i verdenstoppen. Denne gangen har det vært rekordmange land med i WorldSkills, det har vært mer enn 950 deltakere fra hele 51 land. Når poengene fra alle land er regnet sammen, kommer Norge på en 16. plass av de 51 landene. – Jeg gratulerer Øyvind Bøe Dalelv, Fredrik Røed Meek og Bernt Erlend Fridell med fantastisk innsats, og er stolt på deres og Norges vegne, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen etter at hun har fått vite resultatet. – De norske resultatene er til stor inspirasjon for alle som vil ta fagbrev og øker status og prestisje for fagarbeid. Vi trenger mange flere som tar fagbrev i framtida. Når de norske deltakerne viser at vi er i verdenstoppen på flere områder, og samlet også har svært gode resultater, øker stoltheten for praktisk arbeid, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Norge best i Norden – Ser man på Europa, kommer Norge på en sterk sjuende plass blant 19 land, sier Elisabeth Lange. – Vi har gjort det knallbra. Og så er vi beste land på yrkesfag i Norden. Tenk at vi også er bedre enn Finland som vi har sett på som et land vi har mye å lære av. Dette er veldig artig. Jeg blir rørt jeg, og må nesten gråte en skvett, sier Lange. Hun er svært glad og svært stolt av det årets yrkeslandslag har fått til. I yrkes-VM er det også slik at hver enkelt deltaker på en måte konkurrerer mot seg selv. Dersom den enkelte deltaker i poengsammenregningen får mer enn 500 poeng, får de den såkalte ”Medal of Exellence”. Dette er en utmerkelse for spesiell flott kvalitetsmessig utført arbeid. Deltakerne for hele 7 av de 18 fagene Norge deltok i har fått denne. Les mer på www.worldskills.no/ yrkes-vm-2011/nyheter/ en-gull-og-to-bronse-til-norge/ lakh

Mats Fremo Røskaft fra Kværner Stord, kom på 25. plass i sveising.

Martin Munkeby fra Kongsberg Defence og Aerospace, erobret 11.-plassen i CNC (dreiing).

2011_13_MP_web  

http://bursa.freedns.ro/bursa/files/documents/special/2011_13_MP_web.pdf

2011_13_MP_web  

http://bursa.freedns.ro/bursa/files/documents/special/2011_13_MP_web.pdf

Advertisement