Page 1

KUNSTWERK MAGASIN


Velkommen I denne måned, sætter Kunstwerk skarpt lys på den stigende popularitet inden for street art. I denne sammenhæng har vi udarbejdet et projekt sammen med Berlins turistformidling, Be.Berlin. De. I bladet kan du læse et par yddybende artikler omkring kunst på gaden, samt kunstnerne bag. Derudover tager vi dig med på en spændene billede storm og introducerer dig for den nye applikation til din Iphone/Ipod. God fornøjelse, Redaktionen på Kunstwerk.

Street Art - Fair eller Square ?

Læs artiklen hvor der bliver reflekteret over om det egentlig er okay at kunstnerne maler på mure, gader og stræder, på side 3.

New Applikation

Kunstwerk har i samarbejde med Berlins turistformidling, Be.Berlin. dk udviklet en ny applikation til Iphone/ipod. Læs mere på side 5.

Street Artens kendte kunstnere

Hvem er de egentlig? Pirrer nysgerrigheden om det ukendte dig? Så læs og få don nysgerrighed tilfredsstillet på side 6.

Billedestorm

Vi har været på gaden i Berlin og finde en masse Street Art, på denne side kan du få et lille indtryk af hvad der pynter gadebilledet, samt få inspiration... På side 7.

KUNSTWERK

Side 2


6 4


Street Art – Fair eller Square? Street Artens kunstnere findes i et utal og alle er vidt forskellige. De bruger gaden som lærred og lever og ånder for det. Beskæftigelsen er en forbudt færden og gøren, men alligevel trodser de loven for at udsmykke gader og stræder efter deres smag. Nogle kunstnere ynder at komme med underforståede budskaber, andre for at provokere. Målene og budskabene vairerer efter kunstner, men de har alle et udgangspunkt, nemlig gaden. Fælles for mange af kunstnerne er at de holder sig anonyme, det eneste man kender til selve personen er kunstnernavnet. Dog formår en del kendte kunstnere at få så popularitet fra folket, at deres værker ikke bliver fjernet fra gaden, nogle gader/bygninger opnår nogle gange popularitet ved at have et portræt fra en kendt kunstner på sin mur. – Dog kan nogle kunstnere også opleve en vis provokation hos folk, så deres værker bliver destrueret eller vandaliseret. Dette dilemma skaber også en spændene debat. Er det virkelig okay at male som man vil på huse, tog, busser, veje, etc.? Hvorfor kan kunstnerne ikke leje sig ind et sted og lade deres tanker flyde ud over lærreder? Går man igennem en by som f.eks. Berlin, finder man et utal af kunstværker fra street artens kunstnere, nogle bedre end andre. Men man kan spørge sig selv, ville denne by være den samme uden alt den kunst på gaden? Byen er i fuld blomstring og de unges miljø er spredt ud over byen og giver den liv og gejst.

Stilen er grundlagt, og den falder i manges smag. Tager man derimod en by som f.eks. København i sigte, er der herfor lagt en helt anden stil. Her ser man ikke de spraglende kunstværker på alle hjørner, men alligevel er København en vellidt by. Meningen med dette argument er nok at hver by sin charme, og det ved street artens kunstnere. Vender vi tilbage til Berlin, kan man også tage kunsthuset, Taggeles til vurdering. Hele miljøet i og omkring bygningen emmer af liv og kunst. Unge som gamle mennesker mødes i det hyggelige miljø, og indenfor i bygningen har en masse kunstnere, berømte og opstartende, lejet sig ind i et lokale og maler på fuldtid, hele miljøet virker nærmest som en naturlig del af livet for byen Berlin, selv borgmesteren i Berlin støtter op om kunsthuset. Street Artens kunstnere ved hvor de skal male, og er det skidt, skal de nok få en synlig vurdering af det.

Side 4


New Application Kunstwerk har i samarbejde med Berlins turistformidling, Be.Berlin.De, udviklet en ny applikation til Iphone/Ipods. Applikationen demonstrere hvilke omrĂĽder man kan finde street art i Berlin, samt viser hvilke vĂŚrker/kunstnere man kan finde i nĂŚrheden af hvor man befinder sig.

Side 5


Street Artens kendte kunstnere De laver kunst der nogle gange opnår berømmelse i flere lande, de bliver nomineret til priser, og folk kender deres signatur, eller rettere sagt kunstnernavn. Men hvad mere ved vi egentlig om dem? Banksy, en berømt graffiti kunstner fra Stor Britanien. Selvom man mener at kunne spore hans kunst helt tilbage til 1990, formår han stadig at holde sin identitet hemmelig for offentligheden. Man har dog nogle informationer om ham. Man mener at han er født I 1974 I Yate. Han startede sin karriere, da han begyndte at male graffiti sammen Bristol gruppen, Bristol DryBreadZ Crew. Selvom han er en ukendt person af offentligheden har han udgivet en bog, Wall and Pieces, hvori han beskriver at han op til flere gange blev taget I at male, hvilket gjorde det meget svært for ham at færdiggøre sine værk. Dette medvirkede til at han skiftede sin teknik til den stil som han stadig føreer den dag I dag, en kombination af graffitiskrift og stencil. Inspirationen får han hovedsageligt fra den franske graffiti-kunstner Blek Le Rat, som malede stencil-graffiti paris området I 1989. Banksys hidtil dyreste værk blev solgt på auktion den 27. april 2007 for £288,000 I London. Banksy holder dog ikke selv auktioner, da han ser dem som udemokratiske og betegner dem som ”forherliget grådighed” Billeder http://da.wikipedia.org/wiki/ Banksy En anden (u)kendt kunstner er Feliz….

Side 6


Billedestorm Dircksenstrasse

Rosenthaler Strasse

Weimeister Strasse

Oranienbruger Strasse

Side 7


Site - www.Kunstwerk.wordpress.com Mail - Kunstwerk@mail.dk Kontor - Blegdamsvej 88, 2100 KBH Ă˜ Tlf - 55638890 Fax - 667947 9905 073

Kunstwerk Magasin  

Et magasin udarbejdet under et projekt, for turistformidlingen Be.Berlin.De, omkring applikation til Iphone/Ipod.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you