Issuu on Google+

JST-VIESTI! Nykyajan haasteita- ja mahdollisuuksia tyรถllistymiseen

JST-VIESTI N:o 1 / 2015

s!1(!8)


JST VIESTI 1/2015!

! !

!

Pääkirjoitus! ! Kari Otollinen !!

s2!

Palkkatukiuudistuksesta tuli fiasko! ! s3! Aila Paloniemi! Eija Tuohimaa!

!

LÄHIKUVASSA: Vuokko Jormakka - Jokikievarin ruokapalveluesimies! s4! Tanja Närhi!

!

Työministeri ! Lauri Ihalainen ! tutustui Jokikievariin! s7! Eija Tuohimaa!

Jyvässeudun työllistämisyhdistys ! - JST ry

040 821 1987! toimisto2(at)jstry.fi!

Tie on pitkä, jos päämäärää ei näy. Kaikki kaipaavat unelmia. Ne innostavat meitä ja saavat meidät toimimaan, niin elämässä kuin yhdistystoiminnassa.! Yhdistyksessä yhteinen unelma kertoo, mitä toiminnalla halutaan tavoitella.! Strategiassa taas piirretään karttaa nykyhetkestä kohti tulevaisuutta.! "Harvoin yhtehen yhymme, saamme toinen toisihimme, näillä raukoilla rajoilla, poloisilla Pohjan mailla. Lyökämme käsi kätehen, sormet sormien lomahan, lauloaksemme hyviä, parahia pannaksemme…” *)! Joskus tuntuu että mikään ei onnistu - että siihen mihin ihminen luottaa, pettää demokratia. Historian yhteiskunnat ovat poikkeuksetta olleet hyvin epätasa-arvoisia. Jo Platon totesi, että jokaisessa valtiossa on itse asiassa kaksi valtiota: köyhien ja rikkaiden.! Ja nyt asiaan. Jos et etukäteen tiedä, mihin asemaan yhteiskunnassa joudut, millaisen yhteiskunnan rakentaisit? ”Yhteiskuntasopimuksen" yhdeksi keskeiseksi asiaksi nousee kaikkein huono-osaisimpien kohtelu. Esimerkiksi  työttömyys on mahdotonta, koska kukaan ei säätäisi työttömyyden mahdollistavia lakeja tai moraalisia normeja tietäessään voivansa itse joutua työttömäksi. ! Minä Kari (Otto) Otollinen olen puheenjohtaja. Mietin työttömän arkea: on mahdollista, että todellisuus on olemassa. Mutta kukaan ei vielä ole onnistunut todistamaan sitä. Tuntuu, että yhdistystoiminnasta on tehty kuluvana kautena rikos tai ainakin erittäin vaikeaa työllistämisen kannalta. Työttömän on erittäin vaikea saada ääntä kuuluviin, vaikka lukumääräisesti heitä on ison puolueen verran. Vaalit lähestyy. !

!

!

Matarankatu 4, 3. kerros! 40100 Jyväskylä

!

Periksi ei anneta! OTTO! ———! *) lainaus: Kalevala, Ensimmäinen runo

KANSIKUVA! JSTRY-VIESTIN kansikuvassa on Johannes Rantasalon veistos. Johannes Rantasaloon ja hänen veistoksiin tutustuttiin, kun JSTRY:n Sirpakka hankelaiset tutustui Suomen käsityön museossa Soodaa ja sirkushuveja -näyttelyyn. Näyttelyn teokset ovat uutta suomalaista lasitaidetta neljältä taiteilijalta.!

!

Lisätietoja Sirpakka hankkeen vierailusta: Klikkaa tästä!! Lisätietoja Johannes Rantasalosta: http://lasisirkus.fi! Mistä kansikuvan veistos kertoo sinulle?! Lähetä oma tulkintasi otsikolla veistos, sähköpostiosoitteeseen: toimisto2(at)jstry.fi! Tulkinnat julkaistaan nimettöminä seuraavassa lehdessä ja ne toimitetaan myös Johannes Rantasalolle. Osallistujien kesken arvotaan 50€ lahjakortti Jokikievari lounasravintolaan tai Jokikievarin pitopalveluun. Lisätietoja Jokikievarista: Kotiruokaa ja maistuvia leivonnaisia!!

!

JST-VIESTI N:o 1 / 2015

s!2(!8)


Aila Paloniemi, keskustan kansanedustaja Eija Tuohimaa, Toiminnanjohtaja, JST ry Palkkatukiuudistuksesta tuli fiasko

Eija Tuohimaa Työllisyysmäärärahat ovat vain pieni siivu valtion kokonaisbudjetista. Jos niitä käytettäisiin oikein, niillä olisi merkittävää vaikutusta heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllistymiseen.
 Mutta kun ei. Vuoden vaihteessa voimaan tulleet uudet määräykset palkkatukityöllistämisen ehdoista ovat aiheuttaneet täydellisen katastrofin kentällä. Kolmannen sektorin työllistäjiltä, kuten Katulähetyksestä ja Jyvässeudun työllistämisyhdistyksestä tulee hätääntyneitä yhteenottoja; tehkää jotain!
 
 Palkkatukipäätöksiä ei tällä hetkellä voi ennakoida lainkaan, toimintasuunnitelmia ja budjetteja on mahdotonta laatia, kolmannen sektorin tukityöpaikat vähenevät eikä nyt kyetä myöskään tuottamaan kuntien peruspalveluita tukevia palveluja.
 Vaikka Suomessa on työttömiä työnhakijoita jo noin 360.000 ja laaja työttömyys peräti 450.000, ei uuden lain mukaan sopivia työttömiä "löydy" palkkatukityöllistämiseen. Työttömyys lisääntyy ja pitkittyy edelleen, työttömyyden lieveilmiöt lisääntyvät ja kustannukset kasvavat.
 Kolmannen sektorin työllistäjät kritisoivat myös työ- ja elinkeinotoimistojen työtapoja. On hienoja lasipalatseja, joissa on huoneissa vain valot, siellä ei saa asioida kasvokkain vaikka se olisi aivan välttämätöntä monen työttömän kohdalla.!

on kunnossa, hän ei tarvitse te-toimistoa työllistyäkseen. !

!

Nyt tarvittaisiin ennen kaikkea rinnalla kulkijaa, jonka toimintaa ei rajoiteta kun hän järjestää työttömän asioita yli hallinnon sektoreiden. Palveluita, hankkeita ja viranomaisia sen sijaan on tällä hetkellä nimellisesti aivan riittämiin.! 
 Osalle te-toimiston 500-1000-päiväisille asiakkaille ei ole ennätetty päivittää tai tehdä lainkaan lakisääteistä työllistämissuunnitelmaa, vaikka se pitäisi tehdä välittömästi työttömyyden alettua. Työttömiä siis vain säilötään te-toimiston listoilla. On syytä kysyä, miten valtiolla on varaa tällaiseen?
 Nyt tarvitaan pikaisia toimia palkkatukityöllistämisen järkeistämiseksi. Työttömyyden perusteella kolme sataa päivää työmarkkinatukea saaneiden -linjaus tulee välittömästi poistaa palkkatuen saantiehdoista.
 Kaikki pitkäaikaistyöttömät on lisäksi ohjattava työttömien terveystarkastukseen ja valtiovallan on järjestettävä talous- ja velkaneuvontaa riittävästi. Työmarkkinoille motivointi on turhaa, jos ihminen on ulosotossa. Nyt palveluihin on jopa puolen vuoden jono


 Mol.fi - palvelussa ei ole enää kattavasti kaikkia työpaikkoja vaan ne on siirretty muihin palveluihin. Kunnat ja kolmas sektori yrittävät jo nyt hoitaa palvelulinja kolmen asiakkuudet. Kyse on kuitenkin siitä, että jos työnhakijan osaaminen, työ- ja toimintakyky

JST-VIESTI N:o 1 / 2015

s!3(!8)


Tanja Närhi, Hanketyöntekijä, JST ry LÄHIKUVASSA: Vuokko Jormakka - ! Jokikievarin ruokapalveluesimies

Jokikievarin henkilökunta sai ”palauteviuhkan” nuorilta asiakkailta, Nuorten Taidetyöpajalta. Jyvässeudun työllistämisyhdistys JST ry:n ruokalassa, Jokikievarissa on keväästä 2014 alkaen toiminut ruokapalveluesimiehenä Vuokko Jormakka. Hän siirtyi tehtävään ruokapalveluvastaavan paikalta, jossa ehti toimia vajaan vuoden verran. Koska ruokapalveluesimies ja -vastaava työskentelevät työparina, oli uuden työn sisältö Vuokolle jo monelta osin tuttua.!

!

Vuokko on työskennellyt Kievarin ruokalassa useita kertoja aiemminkin, sekä työharjoitteluissa että palkattuna kokkina. Yhteensä työvuosia Kievarilla on kertynyt noin viisi. ensimmäinen pesti oli v.2000 kun rantakievari muutti kellarikievariin. Yhdistyksen ruokalan pitkäaikaista pääemäntää (vuodet 2001 - 2013), PirjoLiisa Junttilaa Vuokko kiittää paljosta. Vaikka välillä vastaan tuli haastaviakin vaiheita, vuosien mittaan Pirjo-Liisa antoi hänelle monta mahdollisuutta ja kutsui töihin. Tämä kokemus on tietyllä tavalla sysännyt Vuokkoa eteenpäin elämässä. !

!

Vuokko on kotoisin Jyväskylän maalaiskunnasta Jyskästä, jossa vielä hänen lapsuudessaan sijaitsi paikallinen synnytyssairaala (Kuokkalan Kartano). Asuttuaan jonkin aikaa Itä-Suomessa hän päätyi takaisin lapsuudenmaisemiin KeskiSuomeen. Tällä hetkellä hän asuu miehensä

JST-VIESTI N:o 1 / 2015

ja kolmen koiransa kanssa Jyvässeudun laitamilla, maaseudun rauhassa.!

!

Kuuden lapsen äidillä ja 11 lapsenlapsen mummolla riittää yhä energiaa: perheen, koiraharrastuksen ja työn lisäksi Vuokko opiskelee oppisopimuksella ravitsemisalan johtamista. Majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen opinnot alkoivat Jyväskylän aikuisopistolla helmikuussa 2014. Pääasiassa opiskelu painottuu arkiseen työhön omalla työpaikalla ja koulupäiviä on muutamia kertoja kuukaudessa. !

!

Vuokolla on jo aiempaa kokemusta aikuisena opiskelusta, joten hänen ei tarvinnut hypätä esimiesopintoihin ihan kylmiltään. Kotiäitivuosiensa jälkeen Vuokko opiskeli ensin keittiöapulaiseksi, sitten kokiksi ja lopulta henkilöstöravintolan esimieheksi. Viime syksynä hän täydensi aiemmin aloittamansa suurtalouskokin tutkinnon valmiiksi töiden ohessa. Vuokko kertoo nauraen käyneensä pian 35 vuoden koulurupeaman, jonka tavoite on alusta alkaen ollut esimiestutkinto. Reitti tavoitteeseen on vain kulkenut useamman mutkan kautta: odotettu valmistuminen suurtalousesimieheksi häämöttää vuoden 2016 keväällä.

s!4(!8)


Lars Saetheren, Vuokko Jormakka ja Sami Kuparinen olivat yllättyneitä nuorisolta saamastaan positiivisesta palautteesta. Vuokko: ”Tämä kuuluu koko henkilökunnalle” Tavallista työpäiväänsä Vuokko kuvaa monipuoliseksi paketiksi, joka pitää sisällään mm. sähköposti- ja puhelinasioiden hoitoa, tilausten vastaanottoa, tukkukäyntejä, työvuorolistojen ja ruokalistojen laatimista, laskutusasiointia toimiston kanssa, erilaisia palavereja ja monenlaista pienempää hommaa. Puhelinasiointi on tärkeä osa työtä ja monesti koko työpäivä saattaa vierähtää puhelimen ääressä. Esimiesroolistaan huolimatta Vuokko tekee tarvitessa mielellään myös kokin työtä ja siivousta, mutta tiskaushommat hän jättää allergioiden vuoksi muille.!

!

Vuokko kertoo viihtyvänsä työssään hyvin, vaikka haasteita riittääkin. Yhtenä haasteena hän mainitsee kulttuuriltaan, kieleltään ja työtaustaltaan moninaisen työyhteisön johtamisen. Epävarmuuden hetket ja vaikeat tilanteet ovat ikäviä, mutta tästä huolimatta työ ei ole koskaan tuntunut pakkopullalta. Aina voi oppia jotain uutta.!

!

Esimiestyön vahvuuksinaan Vuokko pitää organisointikykyä sekä kykyä arvostaa ja luottaa työntekijöihin. ! Yleensä hän kertoo tulevansa toimeen hyvin monenlaisten ihmisten kanssa. !

JST-VIESTI N:o 1 / 2015

Mutkattomasta suhtautumisesta työkavereihin kertoo Vuokon oma kuvaus itsestään: ”En ole mitenkään virallinen ihminen”. Oma työ- ja elämänkokemus sekä avoimuus uusille asioille ovat myös eduksi työyhteisön esimiehenä toimiessa. Kertomansa perusteella Vuokolla lienee myös kiitettävästi pitkäjänteisyyttä ja sitkeyttä – vaikeatkaan vastoinkäymiset eivät ole lannistaneet häntä tiettyä päämäärää tavoitellessa.!

!

Kun puhe kääntyy ruoanvalmistukseen ja ateriointiin, Vuokko kertoo omaksi suosikkiruoakseen perinteisen karjalanpaistin. Jokikievarin asiakkaiden suosikkeja sen sijaan ovat aivan tavalliset perusruoat ja monet suomalaiset perinneruoat. Toki tässäkin on ajoittain muutosta, sillä asiakaskunnassa on nykyisellään yhä enemmän nuoria ja opiskelijoita. Heidän makutottumuksissaan saattaa olla hieman enemmän vaihtelua. Viime vuosina Jokikievari onkin kehittänyt erilaisten erityisruokavalioiden, mm. kasvisruokien tarjontaansa. Erityisruokavalioilla on säännöllisesti kysyntää myös pitopalvelun puolella, joten kehittämistyö tulee varmasti jatkumaan.! s!5(!8)


Kuva Vuokon kotiarkistosta Työn ulkopuolella Vuokko viettää aikaansa perheen seurassa sekä koirien kanssa touhuten ja lenkkeillen. Aktiivinen koiraharrastus ja -näyttelyissä käynti täyttävät kalenteria mukavasti: näyttelymatkat voivat suuntautua oman maakunnan lisäksi pitkänkin matkan päähän. ! Kutominen on lisäksi yksi hänen suosikkiharrastuksistaan ja sukkia valmistuu milloin itselle, milloin muille lämmikkeeksi. Ruoanlaittoa k o t i k e i t t i ö s s ä Vu o k k o h a r r a s t a a enemmänkin silloin, kun lapset perheineen ovat vierailulla.!

!

Tulevaisuudelta Vuokko toivoo ensinnä, että hän itse ja läheiset pysyisivät terveenä. Toiveena on myös saada valmiiksi käynnissä oleva oppisopimuskoulutus ja työllistyä sen jälkeen oman alan tehtäviin.! Jokikievarin toimintaan liittyen Vuokko näkee haasteeksi henkilöstön vaihtuvuuden. Tukityöllistämisjaksojen ajallisten rajojen vuoksi ruokalan työntekijät vaihtuvat keskimääristä

JST-VIESTI N:o 1 / 2015

työpaikkaa tiheämmin. On ikävää joutua luopumaan hyvistä työntekijöistä ja etsiä toistuvasti uutta ammattitaitoista väkeä entisten tilalle. Viime vuosien tärkeimmät kehitysaskeleet näkyvät Vuokon mukaan pitopalvelun puolella. Tilauskannat on saatu aiempaa sujuvammin ”pysymään aisoissa” ja kaikki työt mitä on vastaanotettu, pystytään huoletta myös tekemään. Positiivista kehitystä on tapahtunut myös työntekijöiden hyvinvoinnista huolehtimisessa, johon panostetaan nykyään aiempaa enemmän.! 
 Lopuksi Vuokko haluaa toivottaa kaikille Jokikievarin asiakkaille ja JSTviestin lukijoille hyvää kevättä. ”Tulkaa syömään, ja hihasta saa aina nykäistä jos on asiaa! ”!

!

s!6(!8)


Eija Tuohimaa, Toiminnanjohtaja, JST ry Työministeri Lauri Ihalainen tutustui Jokikievariin

Kuvassa Kari Otollinen, Vuokko Jormakka, Sirkka Tuovinen, Lauri Ihalainen, Eija Tuohimaa ja Jukka Auvinen

Jyvässeudun työllistämisyhdistys - JST ry sai perjantaina 27.3.2015 arvovieraan, kun työministeri Lauri Ihalainen tutustui yhdistyksen Jokikievari ruokalaan.!  ! Toiminnanjohtaja Eija Tuohimaa kertoi ministerille Keski-Suomen alueen työllisyydenhoidon haasteista, joita ovat mm. vuoden alusta asetettu TEM:n palkkatukilinjaus, joka edellyttää muiden palkkatukiehtojen täyttymisen lisäksi 300 työttömyyden perusteella maksettua työmarkkinatukipäivää.!  ! Tapaamisen tuloksena ministeri Ihalainen lupautui selvittämään mitkä olisivat mahdollisuudet poistaa ko. linjaus niiden kolmannen sektorin työnantajien osalta jotka lukeutuvat elinkeinotoimijoiksi.! Keski-Suomessa ongelmia on ilmennyt myös te-toimiston asiakasohjauksessa kolmannen sektorin avoimiin työpaikkoihin, joten useissa alueen tukityöpaikoissa kärsitään aidosti työvoimapulasta vaikka alueemme on kivunnut Suomen

heikoimmaksi työllisyysalueeksi työttömyyden kohottua 17,9 prosenttiin (TEM 23.3.2015).!  ! Samoin keskustelua käytiin nuorten yhteiskuntatakuuseen liittyvästä Sanssikortista, jota Keski-Suomessa on jaettu nuorille varsin nihkeästi, johtuen palkkatukimäärärahojen riittävyyden epävarmuudesta.!  ! Lopuksi Eija Tuohimaa tiedusteli ministeri Ihalaiselta mahdollisesta työllisyydenhoidon lisämäärärahan ajankohdasta, johon ministeri vastasi, ettei nykyisen hallituksen kaudella sellaista enää ole mahdollista valmistella, koska eduskunta on jo vaalivapaalla. Näin ollen ensimmäinen mahdollinen ajan kohta lisäbudjetin laadintaan on eduskuntavaalien jälkeen tulevat hallitusneuvottelut ja sen jälkeen seuraava mahdollisuus on syksyn budjettiriihen yhteydessä.
 


JST-VIESTI N:o 1 / 2015

s!7(!8)


.. .. .. valtakunnalliset ..

tyollisyyden edistamisen paivat

.. .. .. valtakunnalliset .. PILKKIHAALARItyollisyyden edistamisen paivat

PANEELI PILKKIHAALARIPILKKIHAALARI13.4.2015 klo 12-16 PILKKIHAALARIPANEELI PANEELI PANEELI ..

.. .. .. valtakunnalliset ..

tyollisyyden edistamisen paivat .. .. .. valtakunnalliset ..

tyollisyyden edistamisen paivat

.. .. .. Sepankeskus, Jyvaskyla

Y . . D . . Y A PIST AAN M I K K PIL N E J O K K I T I I POL SSA I L E E N A P PO

A S S I L KansanedustajaPANEE

..

13.4.2015 klo .12-16 . .Jyvaskyla . .. Sepankeskus, Sepankeskus, Jyvaskyla Sepankeskus, Jyvaskyla . . . . . . YDISY.T..A.YDY.... ADPY.... T S I P N Y A A A N T A M S I A I P PILKKIPMIALAKKNJEN OJEN OIITIKK K M I K I K T I I K L L PIL PO EEPLOKISOSAJEELINSSA LIPIATNIKPANE

....

13.4.2015 klo 13.4.2015 . klo...12-16 . .. .. .12-16 ..

A AI T O V AI Y ehdokkaiden paneeli klo 13, reaktorisali T iLau?pauksV ia? Kansanedustajakeittoa soppatykista ja kahvit TALup klo 13, reaktorisali a u .. Pro ja katja minkkinen O ammattiliitto tarjoavat Y AIksia? ehdokkaiden paneeli

.. ....

..

KansanedustajaTA A KansanedustajaO T I Y A ehdokkaiden paneeli VYO T paneeli klo 13,ehdokkaiden reaktorisali LupaukTs ..

..

keittoa soppatykista ja kahvit .. ammattiliitto Pro ja katja minkkinen tarjoavat

V keittoa soppatykista ja kahvitT klo 13, reaktorisali ammattiliitto Pro .ja Lupatarjoavat . katja minkkinen uks

keittoa soppatykista ja kahvit ammattiliitto Pro ja katja minkkinen tarjoavat

Järjestäjinä*Jyvässeudun*työllistämisyhdistys*–*JST*ry* ja*Työttömien*Valtakunnallinen* Yhteistoimintajärjestö*–*TVY*ry

JST VIESTI N:o 1 / 2015

ia? s!8(!8)


JST-VIESTI