Page 1

napi gazdaság

NYEREMÉNYJÁTÉK: Sorsjegyek a lapok között!

100 A

2013

LEGGAZDAGABB SZERKESZTETTE: SZAKONYI PÉTER ÁRA: 1490 FT

9HRLHSJ*cfhaai+[L\D\A\A\L


Biztonság és átlagon felüli hozam

német befektetésekkel − Mi a jellemzőjük azoknak a németországi alapoknak, amelyeket önök forgalmaznak itthon? − Nagy múltú cégekkel állunk kapcsolatban, ők biztosítják számunkra ezeket a befektetéseket. Érdemes kiemelni, hogy ezeket az alapokat nem a magyar piacra állítják össze, tehát ugyanabba fektethet be a magyar ügyfél, mint a német, osztrák, svájci állampolgár. Ezek a pénzügyi eszközök nem is egészen azonosak a Magyarországon ismert zárt végű alapokkal. − Mi a különbség a kettő között? − A magyar piacon a zárt végű alapokat többnyire bankok bocsátják ki, ők is kereskednek velük. A németországi alapok abban különböznek a hazaiaktól, hogy a befektető valóban tulajdonosa lesz a befektetésnek, annak a lakóingatlannak, szélerőműnek vagy élelmiszerboltnak, amely az alap tulajdonában van. − Ezek szerint a Sinus-Fair Capital gyakorlatilag hídként funkcionál a német befektetések és a magyar befektetők között? − Így van. Mi egy hosszú folyamat során választottuk ki az általunk legjobbnak tartott befektetéseket, amelyekkel foglalkozunk, a befektetők gyakorlatilag nekünk köszönhetően helyben vásárolhatják meg ezeket az alapokat és magyarul kapnak róluk információt. − Miért éppen Németországot választották? − Jelenleg a német gazdaság Európa motorja, ők viszik a hátukon az Európai Uniót. Az általunk közvetített ingatlanalapok a válság ellenére az elmúlt nyolc évben egyenletesen jó teljesítményt nyújtottak, ez egy kiegyensúlyozott, jól működő piac. A vásárlóerő, a növekedés adott a német piacon. − Mely szektorokba fektetnek be az önök által közvetített alapok?

Megkeressük Önnek a legjobb megoldást! 2 

a100leggazdagabb.hu

− Jellemzően ingatlanba és megújuló energiába. Az ingatlanszektoron belül egyrészt lakóingatlanokba, másrészt pedig üzlethelyiségekbe, gazdasági ingatlanokba fektetünk. − A magyar befektetők körében ezek közül melyik a legnépszerűbb? − Egyértelműen az élelmiszerbolt, hiszen a magyarok is ismerik a piaci szereplőket, amelyeknek egy része a magyar piacon is jelen van. 2009-ben kezdtük értékesíteni ezeket a befektetéseket, akkor az Aldi vagy a Lidl már ismert márkák voltak Magyarországon is. Jellemzően ők a bérlői az alapok ingatlanjainak, ezek a hosszú távú bérleti szerződések pedig folyamatos bevételt biztosítanak. − Mekkora a minimális befektetési összeg az alapoknál? − Ötezer euró a minimális ös�szeg, de a gyakorlatban az ügyfelek átlagosan 23 ezer eurót fektetnek be. Valakinek ez túl sok, de találkoztunk már olyannal is, aki kevesellte, mivel a privátbanki szolgáltatások területén ahhoz szokott, hogy ötvenezer euró a minimális befektetési ös�szeg. − Veszprémben alapították a céget, de mára Budapesten is van irodájuk. További terjeszkedés szerepel a terveik között? - Az értékesítésnek csak az egyik részét teszi ki a saját hálózatunk, mellette 120 kiemelt alkuszcéggel vagyunk szerződésben, így biztosítjuk a befektetések országos elérhetőségét. Azért döntöttünk mellettük, mert hosszú távon gondolkodnak és az ügyfelek érdekeit tartják elsődlegesen szem előtt. Az alkuszcégek értékesítőit folyamatosan piaci információkkal látjuk el, működik a hatékony ügyfélkezelés, hiszen a befektetés megvásárlása után sem hagyjuk magukra az ügyfeleket.

8200 Veszprém, Lövőház u. 12. +36 88 400 331 +36 88 400 332 (fax) iroda@sinus-fair.hu

promóció

Több évtizede működik családi vállalkozásként a Sinus-Fair Cégcsoport, amelyet megfontolt, biztos lépésekkel építettek fel az alapítók. A csoport tagja, a Sinus-Fair Capital Zrt. németországi zárt végű alapok értékesítésével foglalkozik, biztosítva e prémium befektetések elérhetőségét a magyar befektetők részére. Ügyfeleink így kivehetik részüket a német gazdasági sikerből − mondta Horváth Gábor, a vállalat egyik tulajdonosa.

Fióktelep: 1071 Budapest, Városligeti Fasor 47-49. +36 1 781 4540 +36 1 781 4787 (fax) bp@sinus-fair.hu 2013. MÁJUS

Biztonság és átlagon felüli hozam  
Biztonság és átlagon felüli hozam  

"Biztonság és átlagon felüli hozam német befektetésekkel" című interjú Horváth Gáborral SFC vezérigazgatójával ami "A 100 leggazdagabb című...

Advertisement