Page 1

napi gazdaság

NYEREMÉNYJÁTÉK: Sorsjegyek a lapok között!

100 A

2013

LEGGAZDAGABB SZERKESZTETTE: SZAKONYI PÉTER ÁRA: 1490 FT

9HRLHSJ*cfhaai+[L\D\A\A\L


Biztonság és átlagon felüli hozam

német befektetésekkel − Mi a jellemzőjük azoknak a németországi alapoknak, amelyeket önök forgalmaznak itthon? − Nagy múltú cégekkel állunk kapcsolatban, ők biztosítják számunkra ezeket a befektetéseket. Érdemes kiemelni, hogy ezeket az alapokat nem a magyar piacra állítják össze, tehát ugyanabba fektethet be a magyar ügyfél, mint a német, osztrák, svájci állampolgár. Ezek a pénzügyi eszközök nem is egészen azonosak a Magyarországon ismert zárt végű alapokkal. − Mi a különbség a kettő között? − A magyar piacon a zárt végű alapokat többnyire bankok bocsátják ki, ők is kereskednek velük. A németországi alapok abban különböznek a hazaiaktól, hogy a befektető valóban tulajdonosa lesz a befektetésnek, annak a lakóingatlannak, szélerőműnek vagy élelmiszerboltnak, amely az alap tulajdonában van. − Ezek szerint a Sinus-Fair Capital gyakorlatilag hídként funkcionál a német befektetések és a magyar befektetők között? − Így van. Mi egy hosszú folyamat során választottuk ki az általunk legjobbnak tartott befektetéseket, amelyekkel foglalkozunk, a befektetők gyakorlatilag nekünk köszönhetően helyben vásárolhatják meg ezeket az alapokat és magyarul kapnak róluk információt. − Miért éppen Németországot választották? − Jelenleg a német gazdaság Európa motorja, ők viszik a hátukon az Európai Uniót. Az általunk közvetített ingatlanalapok a válság ellenére az elmúlt nyolc évben egyenletesen jó teljesítményt nyújtottak, ez egy kiegyensúlyozott, jól működő piac. A vásárlóerő, a növekedés adott a német piacon. − Mely szektorokba fektetnek be az önök által közvetített alapok?

Megkeressük Önnek a legjobb megoldást! 2 

a100leggazdagabb.hu

− Jellemzően ingatlanba és megújuló energiába. Az ingatlanszektoron belül egyrészt lakóingatlanokba, másrészt pedig üzlethelyiségekbe, gazdasági ingatlanokba fektetünk. − A magyar befektetők körében ezek közül melyik a legnépszerűbb? − Egyértelműen az élelmiszerbolt, hiszen a magyarok is ismerik a piaci szereplőket, amelyeknek egy része a magyar piacon is jelen van. 2009-ben kezdtük értékesíteni ezeket a befektetéseket, akkor az Aldi vagy a Lidl már ismert márkák voltak Magyarországon is. Jellemzően ők a bérlői az alapok ingatlanjainak, ezek a hosszú távú bérleti szerződések pedig folyamatos bevételt biztosítanak. − Mekkora a minimális befektetési összeg az alapoknál? − Ötezer euró a minimális ös�szeg, de a gyakorlatban az ügyfelek átlagosan 23 ezer eurót fektetnek be. Valakinek ez túl sok, de találkoztunk már olyannal is, aki kevesellte, mivel a privátbanki szolgáltatások területén ahhoz szokott, hogy ötvenezer euró a minimális befektetési ös�szeg. − Veszprémben alapították a céget, de mára Budapesten is van irodájuk. További terjeszkedés szerepel a terveik között? - Az értékesítésnek csak az egyik részét teszi ki a saját hálózatunk, mellette 120 kiemelt alkuszcéggel vagyunk szerződésben, így biztosítjuk a befektetések országos elérhetőségét. Azért döntöttünk mellettük, mert hosszú távon gondolkodnak és az ügyfelek érdekeit tartják elsődlegesen szem előtt. Az alkuszcégek értékesítőit folyamatosan piaci információkkal látjuk el, működik a hatékony ügyfélkezelés, hiszen a befektetés megvásárlása után sem hagyjuk magukra az ügyfeleket.

8200 Veszprém, Lövőház u. 12. +36 88 400 331 +36 88 400 332 (fax) iroda@sinus-fair.hu

promóció

Több évtizede működik családi vállalkozásként a Sinus-Fair Cégcsoport, amelyet megfontolt, biztos lépésekkel építettek fel az alapítók. A csoport tagja, a Sinus-Fair Capital Zrt. németországi zárt végű alapok értékesítésével foglalkozik, biztosítva e prémium befektetések elérhetőségét a magyar befektetők részére. Ügyfeleink így kivehetik részüket a német gazdasági sikerből − mondta Horváth Gábor, a vállalat egyik tulajdonosa.

Fióktelep: 1071 Budapest, Városligeti Fasor 47-49. +36 1 781 4540 +36 1 781 4787 (fax) bp@sinus-fair.hu 2013. MÁJUS


Biztonság és átlagon felüli hozam  

"Biztonság és átlagon felüli hozam német befektetésekkel" című interjú Horváth Gáborral SFC vezérigazgatójával ami "A 100 leggazdagabb című...

Advertisement
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you