Page 9

De voorjaarsklassieker: ‘Met belgerinkel naar de winkel’ Fietsend naar uw buurtwinkel kan u opnieuw mooie prijzen winnen in het kader van de actie ‘Met belgerinkel naar de winkel’, van 4 mei tot 8 juni 2013. Vraag bij uw deelnemende handelaar een stempel op uw spaarkaart telkens u met de fiets komt. Deelnemende handelaars herkent u aan de raamaffiche. De adressen van deze handelaars zijn vanaf 4 mei terug te vinden op de website www.belgerinkel.be. Volle spaarkaarten deponeert u ten laatste op 8 juni in de spaardoos van één van de deelnemende handelaren. U komt zo automatisch in aanmerking voor de trekking van de prijzenpot, die bestaat uit vijf retro fietsen, vijf rieten fietsmandjes, drie fietsboxen met 12 fietsroutekaarten, 30 cadeaukaarten voor de winkels in de stadskern en een aantal gesponsorde prijzen van de deelnemende handelaars. De prijzentrekking vindt plaats eind juni. Winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht. Contact: milieudienst, cel duurzaamheid, tel. 03 778 31 97 en vzw centrummanagement, tel. 03 778 31 80.

Laadkaarten elektrische fietsen De stad heeft ook aandacht voor de gebruikers van elektrische fietsen. Sinds september 2012 kan u voor het opladen van uw elektrische fiets terecht op één van de twee openbare oplaadeilanden op het Hendrik Heymanplein en het Schouwburgplein. Oplaadkaarten kosten 6 EUR en zijn verkrijgbaar aan de infobalie van het stadhuis, het toeristisch infokantoor en in het fietspunt ‘De Versnelling’ aan het station. Eenmaal geactiveerd zijn de laadkaarten zes maanden onbeperkt geldig. Laden kan sinds kort ook via SMS.

Openbare fietspompen Een bijkomende service voor fietsers zijn de drie openbare fietspompen in het stadscentrum. Ze zijn te vinden naast de bewaakte fietsenstalling De Bareel aan het station, op de hoek van de Grote Markt bij de ingang van de Reynaertgalerij en in de Hospitaalstraat recht tegenover de Campus Waas van KAHO Sint-Lieven.

9

Stadskroniek mei 2013  

Clementwijk 2 gaat van start, Stationsstraat in laatste rechte lijn, Op bezoek bij de winnaars van de stadsprijs 2012, Opendeur Politiehuis,...

Stadskroniek mei 2013  

Clementwijk 2 gaat van start, Stationsstraat in laatste rechte lijn, Op bezoek bij de winnaars van de stadsprijs 2012, Opendeur Politiehuis,...

Advertisement