Page 11

Bloed geven doet leven Dagelijks hebben mensen bloed, plasma of bloedplaatjes nodig. Bent u tussen 18 en 66 jaar en in goede gezondheid, aarzel dan niet om bloedgever te worden! Het Rode Kruis organiseert volgende bloedafnames (telkens van 17.30 tot 20 uur). • ontmoetingscentrum, Voskenslaan 154, Sint-Niklaas op 15 en 23 mei en op 12 en 20 juni; • Huize Den Dries, Dries 53, Sinaai, op 12 juni; • stedelijke basisschool, Gijselstraat 35, Nieuwkerken op 5 juni; • De Klavers, Sint-Andriesstraat 1, Belsele, op 29 mei.

De spiegeltent staat weer op de Grote Markt Van 16 tot 20 mei kan u opnieuw terecht in de spiegeltent op de Grote Markt voor tal van activiteiten, o.a. concert van De Mens (16 mei), Vienna fuif (17 mei), seniorenmatinee en spiegel-zangpaleis (18 mei), Salsamatinee en concert Karree Konfituur (19 mei) en stand up comedy (20 mei). Alle info: www.vivalola.be

Doe mee met Fairtrade@Work, want élke hap telt! Serveer op donderdag 16 mei eerlijke koffie, fruitsap of een eerlijke lunch. Net als vele andere bedrijven. Of beter nog: organiseer een picknick en schuif zo misschien aan bij de grootste fairtradepicknick van het land. Pak er gerust mee uit. Want kiezen voor fair trade, daar mag u trots op zijn. En misschien wint u wel onze fairtrade@work-award! Heeft uw bedrijf geen tuin en uw chef-kok geen picknickmanden? Organiseer dan een drink met fairtradecocktails of een koffiebreak met fairtradekoekjes. Een dag later is er ook fairtrade@school. Op vrijdag 17 mei zetten de scholen eerlijke handel in de kijker! Nog meer info of inspiratie nodig? Bezoek www.fairtradeday.be Heeft u beslist om mee te doen? Ga dan eens langs bij de dichtstbijzijnde wereldwinkel. U vindt een wereldwinkel in Nieuwkerken, Belsele en Sint-Niklaas.

Tegen een vergoeding kan u die reserveren en vrij gebruiken. Op het einde van de rit zet u de auto terug op de standplaats, zodat de volgende gebruiker ermee weg kan. Een eigen auto neemt een enorme hap uit uw budget – zeker als hij vaker stilstaat dan rijdt. Niet zo bij Cambio! U betaalt, op een bescheiden maandelijks abonnement na, namelijk enkel en alleen als u daadwerkelijk met de auto rijdt. Denkt u dat Cambio autodelen iets voor u zou kunnen zijn? Kom dan naar de eerstvolgende infoavond die de stad organiseert op donderdag 6 juni om 20 uur in de vredeszaal van het stadhuis. Graag vooraf inschrijven via de milieudienst, cel duurzaamheid, tel. 03 778 31 97 of duurzaamheid@sint-niklaas.be. Meer info: www.cambio.be.

Sport

Dinsdag 28 mei – negende Sportmarkt Sportieve instuif op het marktplein voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. Vrolijke kennismaking met een 20-tal sporten tussen 9 en 12 uur en tussen 13 en 16 uur. Organisatie stedelijke sportdienst met medewerking van diverse sportclubs en -federaties en leerlingen sport van het T.I. Sint-Isidorus.

Inschrijven voor de zomersportkampen

Dag van Europa 2013 Van 3 tot 10 mei landen er vreemde vogels in onze stad. 15 Europese burgers en een drietal kunstenaars strijken neer om de natuur in onze stad te ontdekken. Deze Europese gasten zijn hier dankzij Europese projectsubsidie om deel te nemen aan workshops en geluidssessies van het project ‘Luistervinken/a knocking bird’. Op donderdag 9 mei, de Dag van Europa, wordt het resultaat van deze Europese samenwerking afgesloten met een stadsgeluidenconcert door TRES Silencio & the Colour U om 20 uur in het Museumtheater. Inkomprijzen: 5 en 2 EUR, reserveren via de stadsschouwburg. Meer info patricia.maes@sint-niklaas.be, tel. 03 778 33 70 www.dromenvandenatuurindestad.be

Infoavond Cambio autodelen Cambio autodelen is een eenvoudige formule waarbij op verschillende, vaste standplaatsen in de stad auto’s ter beschikking staan.

De infofolders voor de zomersportkampen zijn beschikbaar. Jongeren tussen 3 en 18 jaar krijgen een ruime keuze uit tientallen sporten. De folders werden verdeeld via de Sint-Niklase scholen. U kan ze uiteraard nog bekomen bij de sportdienst, de sportcentra, Sinbad en het recreatiepark De Ster. Ook op www.sint-niklaas. be kan u terecht kunnen voor zowel informatie, als inschrijving.

Start to triatlon! Op 4 juni begint een elf weken durende opleiding voor wie later in de zomer – op 18 augustus bijvoorbeeld, als de ‘Steratlon’ plaatsvindt - eens aan een triatlon wil deelnemen. Het Waaslands Triathlon en Duathlon Team staat in voor de begeleiding. Lopen op dinsdagavond, zwemmen op woensdag- en zaterdagavond en fietsen op zondagmorgen. De deelnameprijs bedraagt 60 EUR per persoon. Inschrijven kan vanaf 9 jaar via www.wtt2000.be.

11

Stadskroniek mei 2013  

Clementwijk 2 gaat van start, Stationsstraat in laatste rechte lijn, Op bezoek bij de winnaars van de stadsprijs 2012, Opendeur Politiehuis,...

Stadskroniek mei 2013  

Clementwijk 2 gaat van start, Stationsstraat in laatste rechte lijn, Op bezoek bij de winnaars van de stadsprijs 2012, Opendeur Politiehuis,...

Advertisement