Page 1


Beneficis de l'Aigua Termals

Com a tendència de fi de segle segueix en peu la volta a la natura, de manera que cada dia cobren més vigència els tractaments que rescaten el potencial de la natura per tractar moltes malalties i afavorir l'equilibri general de l'organisme. En aquest sentit, les teràpies amb aigües termals es perfilen com una ajuda de primer ordre, ja sigui per mitigar els dolors del reumatisme, combatre l'estrès o com goig merament estètic.


Els banys termals tenen com a origen una deu pel qual brolla aigua calenta durant tot l'any i la temperatura és bastant superior a l'atmosfèrica per provenir del subsòl. Aquestes aigües contenen diverses substàncies minerals i des de segles immemorials se'ls atribueixen propietats medicinals. Segons expliquen antigues llegendes, les propietats medicinals de les aigües termals van ser descobertes per animals com els óssos, cérvols i senglars, a més d'aus com cignes, grues i agrons, que solien visitar els deus termals per curar les seves potes o ales ferides. És així com els humans van aprendre a apreciar els "dons" d'aquest regal de la natura, ja que en èpoques remotes no hi havia medicaments apropiats per a atendre les diferents malalties, raó per la qual constituïen l'únic remei per a malalties tan diverses com ferides, problemes gastrointestinals, neuràlgies, artritis, reumatisme i traumatismes, entre molts altres. Si bé hi ha prou de cert en això, no falten els que posen en dubte tanta meravella. Ara bé, el que si és irrefutable és el valor terapèutic que els banys termals ofereixen per descansar en un lloc tranquil i fugir de la fatiga mental i física.


Antiga alternativa

Les aigües termals són un d'aquests mecanismes naturals que ha trobat l'home per retrobar el seu equilibri amb la natura, ja que la majoria dels trastorns que pateix es deuen al fet que ignora les lleis d'aquesta. Els centres de banys termals no són una novetat, ja que són àmpliament coneguts a Europa des del segle x fins i tot des dels temps romans, quan l'home va començar a buscar el seu equilibri en el món a través d'elements com l'aire, l'aigua, la terra i les plantes. Els banys termals són tractaments que s'empren per ajudar les persones a superar malalties. No obstant això, darrere de cada malaltia hi ha causes que han de ser investigades i orientades mèdicament, a més d'observar una alimentació sana, un estat de desintoxicació adequat, i controlar els estats que provoquen estrès i conflicte. Per aquesta raó, els banys termals són una teràpia més que té sentit si va acompanyada amb les mesures generals esmentades, que en conjunt ajuden a crear hàbits sans de vida.


Els beneficis dels banys termals estan relacionats amb l'alt contingut de minerals dissolts en les aigües sulfuroses, els fangs que les acompanyen i l'aspecte termal. Aquest últim pot ser aprofitat a través de les fumaroles, ja que proporcionen excel·lents banys de vapor, a més de les piscines d'immersió. Els majors beneficis s'aconsegueixen quan es combina la teràpia de calor en els pous al costat de banys freds, perquè d'aquesta manera el cos fa el que es coneix com gimnàstica vascular, ja que la calor dilata els vasos sanguinis i el fred els contreu. A més, aquest procés permet la depuració de l'organisme, ja que es rebutgen toxines.

Aplicacions

Moltes persones amb malalties de característiques inflamatòries es veuen beneficiades per les aigües termals, a causa del procés de depuració de l'organisme que s'aconsegueix amb aquestes teràpies. Tot procés inflamatori (com l'artritis i la bursitis) genera calor, raó per la qual els fangs termals aplicats sobre les zones afectades actuen com uns "succionadors" de la calor que alleugen el dolor.


Pel que fa a les malalties de tipus muscular, les aigües termals disminueixen la rigidesa i fan més fàcil la mobilització del pacient, per evitar les atròfies musculars. És més, l'esforç de moure el cos en contra de la resistència de l'aigua ja és un exercici en si mateix, que sense el recurs de surar a les aigües termals requereix d'un fisioterapeuta que ajudi el pacient a moure el seu cos. Pel que fa als beneficis estètics que proporcionen les teràpies termals, aquests es basen en l'esmentada depuració de l'organisme, ja que a través de la pell i les mucoses, el cos expulsa toxines, el que redunda en millores notables de la textura i aparença de la pell. De fet, els fangs són excel lents com màscares, fins i tot per a casos d'acne, psoriasi i diversos tipus de eritema. Del costat de les contraindicacions per l’ ús de les aigües termals, es important avaluar al pacient amb la finalitat de descartar problemes cardiovasculars, doncs el calor accelera el ritme cardíac i davant un problema de deficiència cardiovascular, el metge bé podria suggerir períodes curts de immersió, perquè en definitiva, no s’ ha demostrat que els banys termals influeixen negativament sobre alguna enfermetat i molt menys que la encaminin a la cronicitat.


Tot i que poden existir pells més o menys sensibles que altres, la majoria pot veure's perjudicada tant per l'excés de sol (sempre hi haurà d'exposar amb adequada protecció) com pels vents i freds intensos. La pell, el nostre òrgan més extens, compleix funcions de gran importància, segons es va recordar des de l'entitat: "aïlla i protegeix" a les persones del medi ambient, afavoreix la regulació de la temperatura corporal, l'excreció de substàncies i és el vehicle que fa possible la percepció corporal.

Davant les agressions de l'ambient, com poden ser les temperatures molt baixes i el vent, la pell es pot ressecar i perdre la seva hidratació natural, si a això li sumem els canvis de temperatura d'estar en un lloc exterior a ingressar a un lloc calefaccionat, la deshidratació pot ser encara més gran. Les primeres zones on es percep això són, precisament, en les més exposades, és a dir, la cara i llavis, i les mans.


No obstant això, tot el cos és sensible a les agressions ambientals i a altres, tal com el tabac. Per evitar aquest deteriorament caldrà tenir en compte certs punts i prendre una sèrie de mesures: en principi, el millor serà evitar "els llocs amb calefacció massa alta", per evitar que la pell es deshidrati, la temperatura ambient no hauria de ser superior als 20 graus centígrads, així també, l'ús d'una bona crema hidratant, emprada de forma regular, farà molt per la nostra pell. Les cremes s'han d'aplicar amb moviments bàsics de massatge, ja que no només "ajudarà a l'absorció", sinó que també "combatirà el estrès, relaxarà els músculs i estimularà el sistema limfàtic". Finalment, i entre la quantitat de productes que existeixen avui en dia en el mercat per hidratar la pell, es recomanen els que continguin urea o àcid hialurònic, ja que faciliten la retenció d'humitat en la pell. Per a alleujar les irritacions, els aconsellats són els que tenen en la seva composició Aloe vera, que també ajuda a la regeneració i cicatrització dels teixits. D'altra banda, les cremes amb extractes d'oli d'oliva són adequades per a tornar la flexibilitat a una pell seca.


Primera setmana: -realitzarem una higiene facial per que la pell estigui sense cap imperfecció per el dia de l’enllaç i tractament de parafina de mans higiene fàcial:

-preparació dels productes i estris de la higiene facial -desmaquillem: apliquem mig disc de coó impregnate en aigua sota de la ollera I amb un bastonet de cotó desmaquillem les pestanyes de adalt I abaix

-amb llet desmaquilladora la apliquem per tot el rostre amb moviments circulars I depress reitrem la llet amb les esponjes facials

-apliquem el tonic


-Exfoliaci贸 amb brossage (quan anem a comen莽ar a fer l'exfoliaci贸 encendrem la maquina de vapor per que es vagi preparant )

agafarem l'exfoliant amb l'espatula, l'aplicarem per escot, coll i rostre i l'estendrem una mica amb les mans agafarem el brossage, el mullarem una mica i farem moviments circulars de forma continua ascendents de escot, coll i rostre -retirarem el exfoliant amb les esponges mollades en el bol amb aigua tebia


-maquina de vapor l'encendrem abans de fer l'exfoliaci贸: -comprovem el nivell d'aigua -quan comenci a sortir vapor, conectarem interruptor de l'oz贸 -apliquem 1 coto a a sobre de cada ull del client impregnat de tonic - es posa al client a 2 o 3 palmells dels seu rostre durant 10 minuts aproximadament.

Extracci贸

quan es termini el temps de vapor es realitza l'extracci贸 necessitem: mascareta i guants posarem un mocador a cada dit index de cada ma i d'obleguem la punta del mocador de tal manera que quedi embolicat al dit.


-maquina d'alta frequencia: amb un cot贸 impregnat d'alcohol netegem l'electrode per desinfectarho ,primer provem a la nostre pell: primer es posa sobre la pell i una vegada posat es pressiona el bot贸 i es va movent sobre el rostre.

-apliquem la mascareta amb un pincell i la deixem actuar durant 20 minuts i la retirem amb les esponjes facials mullades en aigua freda

-apliquem tonic o crema final.


TRACTAMENT DE PARAFINA CALENTA La parafina es una substancia sòlida, opalina (color de l’òpal) i inodora que s’obté de la destil·lació d’una barreja complexa d’hidrocarburs cristal·litzats, continguts en el petroli i no es dissolt ni en aigua freda ni calenta; només es soluble en alcohol a temperatura normal. La parafina te diverses utilitats. Les comuns son: La producció d’espelmes, cremes i cosmètics. Finalitats sanitàries: rehabilitació, analgèsia, tractament pal·liatiu de d’artritis i l’artrosi,... Els diferents tipus de parafines tenen el seu punt de fusió entre els 42-80ºC, i d’ebullició als 300ºC. La parafina que s’utilitza per la Manicura i Pedicura es molt refinada. La seva temperatura de fusió gairebé no arriba als 42ºC. Es presenta enriquida amb essències i principis actius amb el té verd, la lavanda, el préssec, etc., que potencien les seves propietats. La parafina no permet respirar la pell; produeix una pujada de la hidratació natural de les seves capes profundes, que origina una dilatació dels porus. Aquest efecte de mini-sauna proporciona una hidratació instantània i duradora. -A continuació s’expliquen el pas a pas a seguir en el tractament de parafina:


1) Aplicar una loció desinfectant sobre la zona i les mans de l’esteticista

2) Realitzar una exfoliació per a netejar i preparar la pell

3) Aplicar mitjançant un lleuger massatge el producte indicat per a cada alteració


4) Submergir la mà o el peu a la parafina entre 3 a 5 vegades, esperant a que deixi de degotar entre una immersió i una altre

5) Col·locar una bossa protectora de plàstic i manoples o patucs de felpa per a mantenir la calor. El temps d’exposició oscil·la entre els 15-20 min.

6) Retirar la parafina i realitzar un massatge amb un producte específic.

Es tracta d’un tractament profund de la pell, fàcil de realitzar i amb resultats immediates i visibles.


Segona setmana: -peeling i massatge corporal (esquena i cames) per relaxar la musculatura i activar la circulació sanguinea -massatge esquena: 

Protecció I acomodació del client:

 Desmaquillar l'esquena amb llet desmaquillant (escalfar-la amb les mans abans d'aplicar ) fent moviments de fricció per netejar be la zona i retirar amb esponjes facials i aigua calenta i sequem amb un paper.

 apliquem tonic amb cottons

-realitzzem el peeling amb els dits fem massatge digital , moviments circulars ,


moviments rĂ pids.

ď‚&#x; apliquem vapor 15-20 minuts


 realitzem l'extracció

 alta frequencia:

 extensió de la crema des de la cintura de forma ascendent.

 passos sedants: ens coloquem al cap de la camilla i fem passos sedants des del cul fins a la nuca, molt suau amb la gema dels dits.




buidatge venos: amb les dues mans juntes des de el comenzament del cul nem pujant obrint le mans lentament fins deixar-les planes

ď‚&#x; amassament digital complet: amb tots els dits moviments circulars

ď‚&#x; amassament palmar: amb les 2 mans alhora i per el costat fem pinçaments suament


 amassament nudillar i pinçament suament

buidatge

 palmades amb fricció, palmada concave

 pessics amb torció  buidatge


 vibració  manta  passos sedants:

- permanent i tint de pestanyes.


tercera setmana: - tractament corporal de fang amb sals minerals hidratant i antiestres

PAS A PAS D’ UN TRACTAMENT CORPORAL Fang amb sals minerals 1. Primerament protegirem la camilla de l client/a per tal de no tacar la camilla

amb paper protector i després posarem a sobre un plàstic sense cobrir la part del cap

2. Li direm a la clienta que es despulli, li donarem un tanga d’ un sol ús


i li posarem un gorro per a què no es taqui el cabell

3. Començarem preparant la barreja del fang amb aigua i la mesclarem amb la espàtula de plàstic en un bol

4. Quan la clienta ja estigui preparada a la camilla, li començarem posant de la barreja de fang amb aigua amb les mans per tota la espatlla i després anirem cobrint tota la resta del cos

Posarem les sals minerals per tot el cos, amb un vaporitzador li tirarem aigua per sobre i la taparem bé amb el plàstic que havíem posat a la camilla i la deixarem en exposició 20 minuts


5. Passats els 20 minuts, li destaparem i li farem un petit massatge per tot el cos. Li donarem una tovallola i li direm que es vagi a la dutxa i li ajudarem a dutxar-se i finalment, es vestirĂ


-decoloració de braços , esquena

1. Començarem preparant el material per a decolorar el pèl:  Bol de plàstic 

Pòlvores descolorants

 Agent oxidant  Paletina de tint  Espàtula de plàstic  Aloe vera  Alcohol  Esponja corporal


2. Acomodarem a la clienta, la protegirem, observarem i desinfectarem la zona a decolorar

3.

Començarem fent la barreja de pòlvores descolorants i

agent oxidant posant 30 grams de pòlvores i el triple de aigua oxigenada 90(ml)


4. Amb la paletina de tint, mesclarem la barreja i a continuació la aplicarem a la zona on es vulgui descolorar, i la aplicarem a contrapèl i després a pèl.

5. Quan ja estigui aplicat tot el producte per tota la zona, la deixarem en exposició uns 15 minuts.

6. Amb una espàtula de plàstic, anirem mirant cada 5 minuts si puja el color al pèl.


7. Als 10 minuts d’exposició, li retirarem amb aigua amb ajuda de una esponja corporal

-prova del maquillatge: Pas a pas : -realitzar correccions: corrector de ulleres i verd per als granets vermells

-aplicació de la base ( si es necessari aplicar abans una pre base)


-aplicar les polvores translucides daurades per donar mes color a la pell i un efecte bronzejat per tot el rostre i per matitzar, aplicar tambè les polveras translucides blanques per la zona de la ullera per evitar proximes taques al aplicar l’ombra de la parpella

-realitzar el treball de l’ull: primer a la parpella mobil en l’angles exterior aplicar ombra de color rosa donant la forma desitjada de l’extrem i difuminar cap a dintre

-al centre de la parpella aplicar una ombra rosa mès clara i difuminar i a la zona del llagrimal aplicar ombra de color blanca per dunar un punt de llum i difuminar cap a fora i ca a dalt


-Realització del eye-liner marrò

-amb el llapis marrò d’ulls realitzar la linea inferior interna finsa la meitat surtint una mica per fora i difuminant i per sota del marró aplicar la mateixa ombra rosa de la parpella mobil.

-aplicació de mascara de pestanyes marró


-perfilar i maquillar els llavis amb tons semblants al to natural dels llavis, mai colors foscos

-aplicar el coloret no molt marcat, tons clars

ABANS:

DESPRĂˆS :


FOTOGRAFIES DIA DE L’ENLLAÇ:


quarta setmana: depilaci贸 de:

Depilaci贸 de cames Depilaci贸 de cames amb cera t猫bia: 1. Prepararem el material que necessitarem

2. Primer, acomodarem a la clienta i li direm que es tregui els pantalons i que es quedi en roba interior.


3. Començarem per posar-li la cera amb el roll-on en direcció del pèl.


4. Amb papers especials o bandes per a la epilaci贸 les posarem a sobre i friccionant, deixant un tros al final i seguidament tirarem a contrap猫l en direcci贸 a la clienta, no cap amunt.


5. Al acabar la epilaci贸, li posarem un producte postepilatori


6. I si al haver acabat la epilaci贸 la zona ha quedat envermellida i irritada, li aplicarem un producte calmant, en aquest cas, Aloe Vera.

Depilaci贸 de cames amb cera calenta:

1. Acomodarem a la clienta i tamb茅 li direm que es quedi sense pantalons, mentre que es calenta la cera.


2. Abans de començar, li desinfectarem la zona a epilar amb alcohol i després li aplicarem pols de talc per a què la cera s’ adhereixi millor per si la pell està suada.


3. Començarem amb la epilació de cera calenta, però abans ens la provarem al canell, així veiem si crema molt per posar-la, i si no crema, podrem aplicar-la.


4. Quan ja estigui ben adherida i seca, la retirarem a contrapèl.


5. Al acabar d’ epilar totes les cames, li aplicarem el producte post-epilatori i si hi ha quedat irritada la zona, un de calmant.


Depilació de axil·les 1. Prepararem la cera per a la depilació d’ axil·les

2. Acomodarem a la clienta i començarem per posar-li pols de talc a la axil·la


3. A continuaci贸, ja li podrem aplicar la cera en direcci贸 del seu p猫l


4. Quan la cera ja estigui ben adherida i seca, ja hi podrem tirar de ella a contrapèl


5. Una vegada retirats tots els pèls, si ha quedat algun pèl, el retirarem amb les pinces i finalment, li posarem un producte calmant, ja que les axil·les es una part molt sensible del nostre cos i s’ irrita fàcilment en la depilació.

Depilació de celles 1. Prepararem el material que necessitarem: unes pinces, el pinzell cupilló i cotó amb alcohol.


2. Acomodarem al client/a i li netejarem amb alcohol la zona a depilar.

3. Amb les pinces, anirem depilant, pèl a pèl, en direcció del pèl els treurem i els agafarem per la meitat.


4. Al finalitzar, li tornarem a netejar amb alcohol o t貌nic i les pentinarem amb el pinzell cupill贸.


. 1. Acomodarem a la clienta, la protegirem amb paper i desinfectarem la zona a epilar.

2.

Aplicarem pols de talc per tota la zona que vulguem epilar i comenรงarem posant la cera, la retirarem i posarem un producte calmant.


-ungles de porcella

PAS A PAS PORCELLANA

1.preparació de l'espai , eines i productes a utilizar

2.tallar l’ungla si es necessari i llimar, desmaquillar l’ungla amb llevaesmalt


3-Retira les cutícules i treure la lluentor de l'ungla amb el taco

4. Aplica el primer sobre l'ungla. amb cura per no impregnar la cutícula o la lúnula. Si vas a utilitzar ungles postisses (tips) vés amb compte d'aplicar el primer només en la ungla natural i no sobre els tips

-

Aplicación dels tips: posa una mica de pegament al tip, posar-ho perpendicular a l’ungla perque el pegament baixi i es dipositi una mica a la ungla, baixar el tip suament fins que encaixi a la ungla i presionar.

-tallar el tip amb el talla tips fins a la mida desitjada


Llimar el tip perque quedi uniforme emb l’ungla

5. Posa el líquid acrílic en un godet i la pols en un altre.

6. Mulla el pinzell en el líquid escorrent l'excés 7. Introdueix la punta del pinzell a la pols i es formarà una boleta

d'acrílic.

8. Posar la boleta al centre de l'ungla i diposita'l allà girant el pinzell suaument. Neteja el pinzell.


9. Submergeix de nou en el líquid i escorre'ls amb la vora del recipient. 10. Amb la banda plana del pinzell estén el acrílic des de la base de la ungla cap als costats amb petits tocs donant la forma que desitgem.

11. Forma una segona boleta d'acrílic i posa sobre el tip. Usa la

mateixa tècnica d'abans per a cobrir la punta del tip, si es desitja fer la francesa necessitarem polimer de color blanc. 12. Revisa acuradament la ungla per assegurar-te que l'acrílic cobreix uniformement l'ungla i el tip. 13. Allisa la superfície amb el pinzell. Si cal, afegeix una altra petita quantitat d'acrílic per igualar el gruix de la ungla on fes falta.


14- llimar tota la ungla per donar una superficie homogene a l’ungla i despres llimar l’ungla amb el taco pulidor de 4 cares per donar lluentor a l’ungla

RESULTAT FINAL:


1) preparació de la camilla i dels productes i eines que utilitzarem per realitzar la pediicura que col·locarem en una tauleta auxiliar ben ordenat per major comoditat.

2) acomodació i protecció de la clienta: intentarem que la clienta estigui sempre en una posició còmoda m'entres es realitza la pedicura, i protegirem la seva roba per evitar posibles taques i tindrem una higiene màxima, per això l'esteticista es posara guants de làtex i una mascareta. 3) treure l'esmalt amb llevasmalt i així observar l'estat de l'ungla


4) Realització de la fitxa tècnica per saver quin tipus de tractament necessitarà i per descartar posibles alteracions. Dades personals:

 Cognoms i nom:  Adreça:

Num:

Població:

 Data de naixement:  TEL.contacte:  correo electronic:

Alteracions de les ungles:

Estudi estètic:  Morfologia del peu: Estret, Ample, Quadrat, En forma d'espatula, Altres:  Morfologia de la ungla: Proporcionada, Ample, En forma d'espatula, Altres:  Correccions recomenades (ungla): -pel que fa la forma -pel que fa la longitud:  Coloració de la pell: Rosada, Groga, Cetrina, Olivàcia, Altres:  Coloració d'esmalts recomenats: -Color:

Correccions de la ungla pel maquillat:

Recomanacions:

Data - Servei:

-Marca:


5) posem els peus de la clienta en remull en un recipient amb aigua tèbia dissolt en ella un desinfectant per netejar i desinfectar els peus. Abans de posar els peus en remull si volem podem aplicar la crema cutícular per estovar la cuticula i deprès introduim els peus en el recipient (durant 5 minuts)

6) assequem els peus amb una tovallola i passem a que la clienta s'estiri en la camilla per realitzar la pedicura.

7) impregnem cotons amb queratolit (duribland) i els apliquem a la planta dels peus emboltats per filmo fil (durant 10 minuts) mentrestant passen els 10 minuts


7.1) fem el treball cuticular: amb el torn

7.2) Fem el trebal ungleal:

7.2.1) tallar (recte)

7.2.2) llimar: podem fer-ho:

amb la llima:

o

amb el torn:

8) Retirem el filmo film amb el cotons impregnats del duribland


9) Treball plantar: -primer passem el torn:

-I per deixar la planta perfectament uniforme passem la llima

10) amb un coto impregnat de alcohol ho passem per la planta del peu per retirar les restes de pell que hagin pogut quedar deprès de haver passat el torn o la llima. 11) massatge de peus (5 minuts aproximadament a cada peu) 12) finalment el esmaltat: posem un separadits pero poder esmaltar bé i amb un coto impregnat de llevaesmalt el passem per les ungles per treure el greix de la crema I esmaltem:

dia del enllaç: MAQUILLATGE i últims retocs d’alguna altra cosa si es necessari


Si decideixes fer-los tractaments a casa pots comprar algun producte per a aquesta funció o preparar tu mateixa. Els productes que compres tenen diversos avantatges com la facilitat d'ús perquè no has de preparar res només necessites obrir el pot i tenen olors agradables. Alguns d'aquests productes també té ingredients molt efectius com el retinol i l'àcid glicòlic. Si decideixes fer-los tu mateixa et donem els enllaços a les nostres receptes al final de la pàgina. Els tractaments casolans són molt efectius per exfoliar i si fas servir olis essencials pots crear fragàncies fabuloses. Inspirat per un tractament deliciós d'un exclusiu Spa de Hawaii a l'hotel Four Seasons hi ha un tractament exfoliant i humectant alhora. Anomenat: Oh Honey. Oh Honey Exfoliant de mel i sucre i embolcall corporal de rosa


Exfoliant de mel i sucre

Necessitaràs 1 tassa de sucre morena o blanca 4 cullerades d'oli vegetal preferiblement de: coco, castanyes o macadàmies ametlles o una barreja d'aquests. 2 cullerades de mel d'abella natural Opcional: 5 gotes d'oli essencial de la teva preferència o unes gotes de vainilla Barreja tot molt bé. Si no ho fas servir immediatament guarda'l en un flascó net, sec i hermètic. Opcional: Embolcall corporal de rosa i camamilla Una sabana neta i dues tovalloles o una flassada gruixuda Aigua tèbia 3 gotes d'oli essencial de camamilla 3 gotes d'oli essencial de rosa 1 / 4 tassa d'oli vegetal de bona qualitat pot ser oli d'oliva lleuger , oli d'ametlles, alvocat o un altre.


Una altra opció és utilitzar l'oli essencial que tinguis. Barreja l'oli amb els olis essencials o l'aigua de les herbes. Aplicació : Pren el teu bany normal Amb una esponja de bany, una tovallola petita de bany o un guant de bany frega la barreja sobre tot el teu cos. Posa èmfasi en les àrees on tens asprors. Evita àrees delicades o amb talls Quan acabis pren un bany sense sabó si t'és possible amb aigua a pressió. Si no et fas l'embolcall corporal posa't més oli o crema si el teu cos ho necessita.

Aplicació de l'embolcall corporal Posa la sabana ruixada amb unes gotes d'aigua tèbia al microones o l'assecadora de roba perquè s'escalfi una mica. Aplica't l'oli en el cos amb moviments rotatius en contra de la circulació.


Comença pels peus i segueix cap amunt. Oferim la sabana i cobreix-te amb les tovalloles o la flassada per uns 10 minuts o fins que la temperatura baixi. Et sentiràs com la lindísima Diva que ets i la teva pell es sentirà suau i es vora fenomenal així que aquestes llista per lluir roba escotada o vestits de bany.


La presoteràpia s'ha consolidat com un dels tractaments més efectius per a les cames. Varius, edemes, cames inflades, retenció de líquids, són alguns dels problemes més freqüents de milers de dones quan arriba aquesta època de l'any. Les altes temperatures, els hàbits d'una vida sedentària i les tendències de la moda ens obliguen a prendre mesures.


Reanima i reconforta el cos. L'ús del cacau amb fins estètics s'obté mitjançant l'aplicació superficial del deliciós aliment sobre la pell. La xocolata té propietats antioxidants tant per via oral com cutània. El cacau és un aliment vivificant amb estimulants, que reanima i reconforta el cos.

propietats

És una excel·lent teràpia per pujar l'ànim i ajuda a eliminar la fatiga. El seu sabor dolç augmenta el nivell de serotonina. Per això les chocolatoadictas mitiguen les seves penes amb el preuat menjar.


Per descomptat a nivell dietètic, el millor és la xocolata pur, el negre sense llet i millor sense sucre. Sens dubte la sensació general de benestar, serà més gran si ho alliberes de totes les calories possibles. A més del seu sabor dolç i la seva aroma, com a matèria primera i exempt de llaminadura, el cacau té propietats naturals amb beneficis terapèutics. No en va, els maies l'anomenaven aliment dels déus. Cada fruit en forma de baia conté entre 30 i 40 llavors. Existeixen dues espècies de l'arbre del cacau: el foraster i el Crioll. Amb dues espècies contenen antocianines, flavonoides amb propietats regeneradores i reconstituents.


Davant la facilitat i habilitat amb que les "professionals de ungles" realitzen el seu treball, les esteticistes podrien caure en la temptació de suposar que "fer unes ungles de porcellana no és tan difícil". Però no ens enganyem, ni ens deixem enganyar pensant que és una tècnica fàcil quan en realitat és una de les més complexes que existeixen en Estètica.


En aquest article anem a publicar alguns d'aquests secrets relacionats amb les Ungles de Porcellana Abans, recordem que es coneix amb el nom de Ungles de Porcellana la tècnica que barreja un pols acrílica amb un líquid catalitzador, i que la barreja s'endureix la simplement per assecat natural, és a dir, per contacte amb l'aire. Si fem un resum del procés direm que la tècnica consisteix a prendre amb un pinzell mullat en líquid d'esculpir, una mica de la pols acrílic.

La barreja obtinguda es diposita sobre la ungla natural, o sobre un motlle de paper especial si es vol fer una extensió o prolongació de la ungla natural, és a dir, si es vol allargar. Es treballa el producte donant la forma desitjada i un cop sec o endurit es procedeix al llimat i al polit. Generalment com a punt final s'aplica un oli d'ametlles per donar-li una textura el més natural possible.


Facilitat d'aplicació

Existeixen productes en el mercat que són fàcilment aplicables, que gairebé no s'han de treballar, i que on es posa la barreja encara humida i tova, allà es queda, només cal adaptar-lo a la forma que vulguem donar a la ungla . Altres productes impliquen un treball més gran ja que quan s'apliquen sobre l'ungla, el component volàtil del líquid no ha desaparegut del tot i l'enduriment té lloc de forma més lenta.


Velocitat d'assecatge.

Un cop aplicat i treballat el producte és relativament important. Tot depèn de si es fan unes mans completes, de manera que mentre es treballa la segona, la primera s'està assecant i endurint. L'assecat o enduriment es realitza en dues fases: la primera quan el líquid i la pols estan encara en el pinzell o sobre la ungla, i permet treballar la barreja, la segona fase té lloc quan ja s'ha treballat el producte i només falta que s'endureixi. Als Estats Units, i també alguns importadors a Espanya, tenen unes taules especials a les quals s'ha incorporat un ventilador per accelerar l'assecatge en la segona fase.


El secret d’ unes ungles boniques està al llimat

Hi ha una gran varietat d'ordres de llimat i de formes de subjectar les llimes, al que s'ha anomenat «mètodes» o «escoles». La diversitat de les fórmules per al llimat pot comparar amb l'existent en les maniobres de massatge. Hi ha una gran quantitat i varietat de llimes i polidors de diferent granulació, formes i també de qualitat i matèria abrasiva. En qualsevol cas cal recordar que la llima realitza el rebaix per abrasió, no per pressió (es pot arribar a ratllar la superfície), i que la llima només actua sobre els volums que sobresurten d'una superfície.

Cada qualitat de porcellana necessitarà un tipus de llimes diferents. Si treballem un "acrílic tou» no podrem utilitzar una llima de granulat gruix ja que podríem rallaria, o si per contra fem servir una pols dur necessitarem una llima fortament abrasiva per aconseguir donar la forma desitjada.


M È TO D E S D ’ E S T E R I L I T Z A C I Ó E N U N S A L Ó D ’ E S T È T I C A I N O R M AT I V E S NORMES VIGENTS A COMPLIR: LOCAL: Alçada mínima de 2,50 m. des del terra al sostre. El paviment serà homogeni, llis, sense solucions de continuïtat, impermeable, no relliscós i resistent a àcids i àlcalis. Parets llises, impermeables i de fàcil neteja i desinfecció. Il luminació com a mínim entre 500/1000 lux, excepte en zones de relaxació. La ventilació serà natural o forçada, apropiada a la capacitat del local, garantint una renovació mínima d'aire d'acord el vigent Reglament RITE i Norma UNE. Han de disposar d'instal lació de calefacció o condicionament d'aire, i pot emprar qualsevol sistema de producció de calor que pugui mantenir les condicions de temperatura fixades per la normativa específica. Els locals comptaran amb abastament d'aigua corrent calenta i freda en totes les preses. El mobiliari (taules, butaques, carros, etc ..) seran de material rentable i de fàcil neteja. Els elements metàl.lics de les instal.lacions hauran de ser de materials resistents a l'ox Les dependències dedicades a les pràctiques objecte d'aquesta regulació han de ser d'ús exclusiu per a l'atenció dels clients. Així mateix, disposarà d'àrees específiques de treball quan pel tipus d'activitat realitzada requereixi preservar la intimitat de la persona. En aquestes àrees es disposarà de bona ventilació i il luminació. Comptaran amb lavabo d'aigua sanitària freda i calenta, dispensador de sabó i eixugamans elèctric o tovalloles d'un sol ús. Les seves dimensions han de ser adequades perquè l'activitat es desenvolupi còmodament. Únicament es permetrà el consum d'aliments en les zones de descans del personal, que haurà de ser independent de les zones d'emmagatzematge i d'atenció al públic.


LAVABOS I VESTIDORS : Hauran de comptar amb lavabos per a ús exclusiu dels usuaris amb dispensador de sabó i eixugamans elèctric o tovalloles d'un sol ús. Disposarà, com a mínim, d'una dutxa en lavabo o zona individualitzada. Hauran de comptar amb lavabo per a ús dels treballadors, que estableix les disposicions mínimes de seguretat i salut en els llocs de treball. Es disposarà de zona de vestuari amb penjadors o taquilles per a ús exclusiu dels treballadors.

Els lavabos disposaran de vàter i lavabo amb aigua freda i calenta sanitària. Estaran proveïts de ventilació natural i / o forçada independent de la resta de ventilació del local.

ZONES D'EMMAGATZEMATGE I DESINFECCIÓ

L'emmagatzematge dels productes, materials i instruments de treball es farà convenientment en un lloc net i sec, i d'acord als requeriments de llum, temperatura, càrrega tèrmica i higiene d'aquests. El material estèril haurà emmagatzemar en contenidors o recipients tancats.

Els locals hauran de disposar d'espai adequat per a les activitats de desinfecció, esterilització i emmagatzematge del material desinfectat i estèril fora de l'àrea de treball, i de les zones utilitzades pel públic. En cas de no disposar de les instal.lacions i materials apropiats per a l'esterilització i envasat de material estèril, s'haurà de recórrer a empreses degudament autoritzades per a aquesta funció.


Els locals estaran nets, desinfectats i en bon estat. Com a mínim en acabar la jornada i sempre que sigui necessari, el local es netejarà amb aigua i detergents. De forma periòdica, es desinfectaran totes les superfícies. Totes les instal.lacions s'han de mantenir en permanent i correcte estat de conservació i neteja. Com a mínim un cop l'any i sempre que sigui necessari, o siguin requerits per l'autoritat sanitària, es realitza desinsectació i desratització dels mateixos, per empresa i amb productes autoritzats.

Els materials tallants i punxants amb possible contaminació biològica, quan siguin rebutjats tindran tractament de residus tipus III, emmagatzemant-se i eliminantse.


b) MÈTODES QUIMICS: a) Mètodes fisics 1. Calor sec. S'utilitza aquest sistema d'esterilització a:  Incineració: Consisteix en la destrucció total de tots els elements infectantes.  Flamejat i planxa: L'objecte a esterilitzar es posa en contacte amb una flama. Aquest sistema no és vàlid per a esterilització d'objectes tallants perquè es poden despuntar o perdre el fil.  Forns i estufes: Entre ells, podem parlar d'un forn anomenat Pasteur que esterilitza amb aire calent tots els materials que resisteixin la calor, ja que aquest aparell permet obtenir temperatures de fins a 200 º C.

2. Calor humit.  Autoclau. És un recipient cilíndric amb doble paret, un manòmetre, un termòmetre, una vàlvula de seguretat, clau de fuga i tapa hermètica. Es basa en que en augmentar la pressió l'aigua necessita major temperatura per bullir. L'autoclau aprofita el vapor de l'aigua (tindrà temperatura superior d'ebullició a altes pressions) per a l'esterilització tant d'objectes metàl.lics, com teixits, materials de vidre, goma o cautxú. .

els mitjans més utilitzats tradicionalment han estat l'òxid d'etilè, el glutaraldehid i el formol, sent aquest últim poc utilitzat actualment ja es dubta de la seva acció destructora per al virus de la SIDA i de l'hepatitis B .  Òxid d'etilè. És un gas que necessita per actuar una humitat del 40% al 60%, una temperatura d'entre 20 º -54 º C, i una pressió d'1 o 2 atmosferes, per tant serà necessari la utilització d'una espècie de autoclau per aconseguir les condicions d'humitat , temperatura i pressió que es requereixen per dur a terme l'esterilització amb aquest producte. Cal un temps d'aplicació de 3 a 8 hores

 glutaraldehid activat. (Cídex és el seu nom comercial) Aquesta substància s'utilitza mitjançant immersió de petits útils durant un temps que variarà depenent del tipus de material i del seu grau de contaminació. Caldrà mantenir submergit el material 3 hores si es vol destruir les espores, i serà suficient 10 minuts per destruir virus.


Hi ha tota una nova generació de solars per abans, durant i després de l'exposició al sol amb fòrmules estudiades que permeten a més de bronzejar, nodrir i hidratar la pell. S’ han creat fotoprotectors que es prenen per via complementària, oral, que complementen l’ acció del bronzejador, protegint zones que no estan a l'abast del mètode tradicional, s’ han creat bronzejadors específics per sol artificial. Les cremes, més o menys elaborades d'olis suavitzants i ceres vegetals protectores s'han unit, ara, tots els components més sofisticats i exclusius dels cosmètics de tractament, que han convertit els bronzejadors en autèntics productes de bellesa i en el tractament més important de l'estiu. La cosmètica del color ha creat tot un seguit de productes especials per als dies de sol i aigua: llapis de llavis amb filtres solars d'alta protecció, pols, eye liner, ombres d'ulls, mascaretes de pestanyes resistents a l'aigua, i colorets especials per rostres bronzejats.


 Per triar un Fotoprotector cal tenir en compte una sèrie de factors:  A qui va dirigit: nens, adults ......  Fototipo: ve determinat per les característiques de la pigmentació de la pell, els ulls, el cabell, i la capacitat per adquirir un bronzejat. D'ell depèn la sensibilitat de les persones a la radiació ultraviolada i formació de *eritema solar (enrogiment).

En la població existeixen diferents *fototipos individuals de cada persona, la qual cosa fa que no siguem iguals enfront del sol:

Fototoipus:

I

II

III

IV

Es bronzeja

mai

A vegades

sempre

sempre

Es crema

sempre

A vagades

rarament

mai

Color del cabell

pèl-roig

ros

castany

negre

Color dels ulls

blau

Blau / verd

Gris / marró

marró

Altitud : El risc de cremades s'incrementa amb l'altura. Cada 300 m




Zona de aplicació: cos, cara, calba, ...

 Tipus de pell: normal, seca, grassa, tendència *acneica.  Altres factors a tenir en compte:  Hora del dia: La intensitat de radiació solar és màxima entre les 12 h., i les 16 h., (oficials).

16 h., (oficiales). Altitud : El risc de cremades s'incrementa amb l'altura. Cada 300 m  Lloc geogràfic: La radiació solar és més intensa prop de l'Equador posat que incideix verticalment sobre la terra.  Estació de l'any: A l'estiu la radiació solar ens arriba amb tota la seva energia. Aigua, neu, sorra. La neu (80%), la sorra (25%) i l'aigua o l'herba (10%) reflecteixen les radiacions fent que se sumeixen els seus efectes en incidir directament sobre la pell.  Lloc geogràfic: La radiació solar és més intensa prop de l'Equador posat que incideix  Estació de l'any: A l'estiu la radiació solar ens arriba amb tota la seva energia. Aigua, neu, sorra. La neu (80%), la sorra (25%) i l'aigua o l'herba (10%) reflecteixen les radiacions fent que se sumeixen els seus efectes en incidir directament sobre la pell.


 Evitar l'exposició solar entre les 12 i les 16 hores (oficials).  Els fotoprotectors s'han d'utilitzar fins i tot en dies ennuvolats.

 L'aigua, l'herba, la sorra i la neu reflecteixen els rajos solars, augmentant els efectes de les radiacions sobre la pell, per la qual cosa cal utilitzar fotoprotectors més alts

 Evitar llargues exposicions al sol.  Procurar no dormir-se al sol.  No utilitzar colònies, *desodorants o altres cosmètics en l'exposició al sol, produeixen taques.

 Protegir la pell amb roba i el cap amb un barret.  Hi ha medicaments i productes cosmètics que produeixen en la pell una reacció de *fotosensibilidad per l'exposició solar. Consulta al teu farmacèutic.

 En casos especials: embaràs, patologies cutànies, treballadors a l'aire lliure, individus amb antecedents familiars de càncer i *fototipos molt baixos I i II, aplicar productes d'alta protecció o evitar prendre el sol


Extremar les mesures protectores en qualsevol activitat a l'aire lliure.

Vigilar els canvis de color, forma o grandària de pigues o lunars. Consultar a l'especialista.

Protegir els ulls amb ulleres de sol que portin protecció 100% UV (blava del visible).

No utilitzar protectors solars oberts des de l'any anterior.

Utilitzar el *fotoprotector adequat per a cada tipus de pell o zona del cos (crema, *spray, llet o gel), *fototipo, edat i circumstàncies d'exposició.

Aplicar el *fotoprotector en quantitat generosa (2 mg/cm2), de forma uniforme, sobre la pell seca, mitja hora abans de l'exposició al sol.

Renovar l'aplicació a les 2 hores i després de cada bany.

Emprar una *fotoprotección més alta en les primeres exposicions solars.

Extremar les precaucions en les parts del cos més sensibles al sol: cara, coll, calba, espatlles, escot, orelles, mans i empeine.

La protecció dels llavis s'ha de fer amb llapis o barres *fotoprotectoras, i la del cabell amb productes específics

• No exposar al sol a nens menors de 3 anys. • Protegir-los amb roba, gorra, ulleres i protectors solars d'alts índexs, especials per a nens i resistents a l'aigua. • Utilitzar fotoprotectors fins i tot en l'ombra i en totes les activitats a l'aire lliure. • Fer-los beure aigua amb freqüència.


SOBRE LES PROTECCIONS SOLARS

1. En l'ombra o sota una ombrel·la cal utilitzar protecció solar? si, Les radiacions solars es reflecteixen i poden incidir en una persona que no esta exposada directament al sol.

2. Quan la pell està bronzejada cal seguir protegint-la? SÍ, encara que el bronzejat natural té una capacitat de protecció petita enfront del *UVB i cap enfront dels efectes de les radiacions UVA. S’ha de seguint protegint 3. En dies ennuvolats és necessari utilitzar un protector solar? SÍ, Les radiacions travessen en un 90% els núvols. 4. Un índex de protecció elevat impedeix bronzejar-se? Protegeix de les cremades i permet que el bronzejat es mantingui més temps.

5. El sol envelleix la pell, amb aparició d'arrugues i taques? SÍ És un dels efectes de les radiacions UVA 6. La pella té memòria? SÍ Els danys solars s'acumulen de forma progressiva en la pell i aquesta recorda cremades importants sobretot rebudes en la infància.

7. Els nens menors de 3 anys, han de ser exposats al sol? NO, La seva pell és molt sensible i inmadura i no té capacitat de resposta enfront del sol. 8.Els nens són una població de risc enfront del sol? SÍ Pels seus hàbits de joc reben més radiacions que els adults i requereixen especial atenció, havent de protegir-los en totes les seves activitats a l'aire lliure. 9. La fi d'un protector solar, és augmentar les hores d'exposició solar? NO La protecció adequada permet una exposició raonable i adquirir un bronzejat sense riscos.

10.Les radiacions solars travessen els cristalls? SÍ Fonamentalment les radiacions UVA. 11. El sol és igual de nociu NO tots els dies i a totes les hores? Encara que les radiacions UVA són més constants, les radiacions *UVB varien, sent més intenses en període de primavera i estiu, i entre les 12 i 16 hores oficials.

12.Necessitem l'energia del sol? SÍ, Ens fa sentir millor i més alegres, té efectes beneficiosos, però no hem de deixar de protegir-nos i seguir hàbits correctes al llarg de totes les etapes de la vida: infància, adolescència, joventut i maduresa.


-desmaquillar l'ungla amb llevaesmalt

-tallar l'ungla si es necessari amb els alicates (lateral, lateral i centre ) -llimar l'ungla


-fer el treball cuticular: aplicar crema estovadora de cuticules i introduir els dits al remulladits per estovar mès la cuticula i falicitar el treball posterior ,mentras esta una mà al remulla dits anar posant la crema estovadora a les cuticules : dels altres dits

-treure la mà del remulla dits , assecar la mà i treballar la cuticula amb el palet de taronger empenyent les cuticules cap a dins i aplicar mata cuticules.

--realitzar el massatge de mans -extensió de la crema -amassament digital -amssament dels ditsts un per un -flexió, extensió i rotació dels dits --flexió, extensió i rotació del canell -buidatge


-treure el greix de la crema amb un cotò impregnat de llevaesmalt

--emsaltar: dipositar l'excès en la vora lliure ,esmaltar un lateral , esmaltar l'altre lateral i esmaltar el centre


Servei que permet atorgar ondulaci贸 a les pestanyes i color per a una mirada amb m茅s expressivitat.


1. Acomodarem a la clienta en una butaca i li començarem per desmaquillar-la posant-li un disc de cotó mullat a sota dels ulls i amb un bastonet de cotó li retirarem el maquillatge de les pestanyes

2. Seguidament, aplicarem una capa de cola de pestanyes a la parpella mòbil, el més a prop de les arrels del pèl. A sobre aplicarem el bigudí que li convingui per al seu tipus de pestanyes i l’ enganxarem a sobre i damunt posarem una altra capa de cola.


3. A sobre de la capa de cola que hem aplicat, hi enganxarem les pestanyes ben separades i amunt.

4. Damunt de les pestañes enganxades, aplicarem el gel permanent i la taparem amb paper film-osmòtic i amb un bandó per a que hi puji més amb un temps d’ exposició de 15 minuts


5. Quan ja hagin passat els 15 minuts, li destaparem i amb un cotonet li retirarem el excès de gel permanent i li aplicarem el neutralitzant i la tornarem a tapar uns 15 minuts mÊs

6. Finalment, li retirarem el bigudĂ­ amb un cotonet mullat i tirant cap avall


TINT DE PESTANYES 1. Primerament, aplicarem un oli protector per tot l’ orbicular dels ulls per a què no taquem la zona, i també, dos discs de cotó a sota dels ulls. Farem la barreja del tint, que será un gra de tint, igual a un gra de aigua oxigenada.

2. Al acabar, netejarem tota la zona amb un disc de cotó


rosanoemi  

sintesi rosa noemi

Advertisement