a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1


Pigmenten in elke vorm en verpakking

Poeder | Compact | Granulaat | Slurry Kleurkracht en kleurcontinuïteit in zeer diverse toepassingsgeboeden

Vezelbetontechnologie

IJzersterk met constructieve kunststofvezels

BAYFERROX® PIGMENTEN WWW.SCHOLZ-BENELUX.COM

2

WWW.CONVEZ.EU


Het Goede doel De Sint loopt natuurlijk al aardig wat jaartjes mee. En al jarenlang is zijn doel onveranderd: kinderen blij maken. Vroeger met een bromtol en twee kaatseballen in een net, en tegenwoordig met spinners en Emoji gadgets. De Sint gaat met zijn tijd mee, alles voor een kinderlach.

En zo geldt dat ook voor onze stichting. 80 jaar geleden begon Sinterklaas in De Noork met het bezoeken van gezinnen in de Onze Lieve Vrouweparochie. Het doel van onze voorgangers was om gezinnen die het hard nodig hadden een mooi Sinterklaasfeest te bezorgen. En ook dit doel is in al die jaren niet veranderd; nog steeds zetten we ons in voor kinderen die het heel hard nodig hebben.

Tegenwoordig doen we dat door elk jaar weer mooie bedragen aan goede doelen te schenken. Dat geld verzamelen we door bezoeken aan gezinnen, scholen, bedrijven en meer. Dus door een bezoek bij ons te boeken, maak je niet alleen je eigen kinderen blij!

Op deze manier hebben we de afgelopen 15 jaar al ruim € 101.000,- aan donaties weg kunnen geven aan de goede doelen. En daar zijn we maar wat trots op!

Elk jaar kiezen we weer andere goede doelen uit. Altijd goede doelen die zich inzetten voor kinderen en bij voorkeur uit Twente. Traditiegetrouw nodigen we de vertegenwoordigers van deze goede doelen uit om na de intocht in De Noork op het plein bij de Onze Lieve Vrouwekerk te komen. Vorig jaar mochten we zelfs drie fantastische stichtingen blij maken! Skik in Twente, Stichting Fietswens en Stichting Twentse Wensambulance kregen alledrie een cheque van tweeduizend euro uit handen van Sinterklaas en de Goede-Doelenpiet. Verderop in dit magazine vertellen ze wat ze met dit geld hebben kunnen doen. Wat is dat toch altijd tof om terug te horen!

Welke goede doelen we dit jaar blij gaan maken houden we nog even geheim. Daarvoor moet je naar de intocht in De Noork komen. En ken je zelf nog een mooi goed doel? Laat het ons dan vooral weten, en wie weet kunnen we hen volgend jaar weer blij maken!

Tom Diepenmaat en Bart Vroling Bestuur Stichting Sint-Nicolaasaktie “De Noork”

3


HOFLEVERANCIER VAN SINTERKLAAS!

Westermaatsweg 7, NL-7556 BW Hengelo, Tel.: +31 (0)74 - 291 60 30 info@drukkerij-hofmeijer.nl | www.drukkeronline.nl

Business Partner van PromoShopOnline.nl

www.facebook.com/drukkerij.hofmeijer

geen fiscale verrassingen? Persoonlijk, betrokken en weten wat er leeft bij ondernemers. Wij kijken over de schouders mee en staan op de achtergrond altijd klaar met specifieke kennis en ervaring. AccountAdvies is een echte ‘kennis van de zaak’ met echte ‘kennis van de zaak’.

• • • •

4

financiële (online) administratie fiscaal advies salaris en personeelsdiensten estate- en financial planning

kennis van de Twekkelerplein 42 zaak 7553 LK Hengelo accountadvies.nl


Huisbezoek! Vele gezinnen vieren het Sinterklaasfeest in de avond van 5 december. Ook komt het voor dat het feest op dagen voor 5 december gevierd wordt. Gezellig samen, lekkernijen binnen handbereik en vol spanning wachten op het bezorgen van de cadeautjes door één van de vele bezorgpieten.

De laatste dagen van Sinterklaas, tijdens zijn verblijf in Nederland, zijn drukke dagen. Alle pieten zijn dan druk in de weer om de cadeautjes op tijd op de juiste plek te brengen. Ze doen dat met veel plezier. Ze horen kinderen, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s sinterklaasliedjes zingen. Ze hebben plezier als ze de plotselinge stilte bemerken die valt als er een Zwarte Piet aan ramen en deuren klopt. Dat kloppen is het teken dat de cadeautjes er zijn. En even later genieten ze van de blijdschap die ze horen wanneer de kinderen de cadeautjes vinden. Ook beleven ze veel lol als ze aan elkaar vertellen wat ze allemaal meegemaakt hebben.

Sint-Nicolaas zelf gaat met een paar pieten bij vele gezinnen op bezoek. En dat is een leuke bezigheid zo aan het einde van ons bezoek aan Nederland. Wanneer jullie als gezin ook graag Sint-Nicolaas op bezoek willen hebben, dan moet je snel in de bezoek-agenda van Sint-Nicolaas kijken. Deze agenda is te vinden op onze website www.sintdenoork.nl onder het tabje “Boek Nu”.

Voor een bezoek van 15 minuten vraagt Sint-Nicolaas een vergoeding van minimaal € 22,50. Voor een grotere groep kun je voor € 40,00 ook een bezoek van een half uur boeken. Het ingezamelde geld gaat voor het grootste deel naar verschillende goede doelen waarbij kinderen centraal staan. En zo maakt Sint-Nicolaas het cirkeltje mooi rond. Het Sinterklaasfeest is een feest van krijgen maar ook een feest van geven. Dat moeten we vooral niet vergeten!

Mocht de informatie op de website niet voldoende zijn dan is een van de schrijfpieten bereid de vraag te beantwoorden. Onder het tabje “Contact” kan een contactformulier geopend worden. Via het contactformulier kunnen ook allerlei andere zaken aan de orde gesteld worden.

Mijn

pieten en ik wensen jullie allemaal een geweldig Sinterklaasfeest toe! Sint-Nicolaas

5


Gideon van Benthem Alle soorten vloeren: Parket Kurk Laminaat PVC Duoplanken  Buitenvloeren     

Wegtersweg 12 7556 BR Hengelo tel. 074 - 242 69 04 mobiel 06 - 150 324 54 info@tropicparket-hengelo.nl www.tropicparket-hengelo.nl

Deurningerstraat 178 7557 HK Hengelo Tel. 074 - 243 38 83

Degene die de meeste pepernoten heeft, als het stapeltje pepernoten op is, is de winnaar!

6

Geef door naar rechts!

Geef je pepernoten door!

Pepernoot pakken!

Pak drie pepernoten!

- Knip deze dobbelsteen uit en plak deze in elkaar. - Begin met een stapeltje pepernoten in het midden op tafel. - Gooi de dobbelsteen; • Pepernoot pakken! Je mag een pepernoot pakken van het stapeltje • Pepernoten op-eten! Je mag je pepernoten op-eten • Geef je pepernoten door! Je moet je pepernoten weggeven aan een andere speler • Pak drie pepernoten! Pak drie pepernoten van het stapeltje • Geef door naar links/rechts! Iedereen geeft zijn/haar pepernoten door naar links/rechts

Geef door naar links!

Spelregels:

Pepernoten op-eten!

Pepernoten Dobbelspel


Even voorstellen...

Kwebbelpiet Deze piet staat elk jaar weer paraat, loopt gezellig door de straat. Kwebbelen kan deze piet zeer zeker wel, en ook is hij supersnel! Voor in de intocht is het altijd genieten, dat zie je ook bij de andere kwebbelpieten!

Selfie-Piet He, wie loopt daar o, zo kwiek, af en toe stilstaand tussen het publiek. Met de selfie-stick in de aanslag, en op haar gezicht een vrolijke lach. Het is onze eigen Selfie-Piet, die hele mooie plaatjes schiet.

7


voorheen: Kamphuis Notariskantoor 

Een notariskantoor met daarnaast ervaring op het gebied van estate planning. Voor onder andere uw huis, hypotheek, samenlevingsovereenkomst, testament en statuten voor uw B.V., vereniging of stichting kunt u bij ons terecht, maar met een beetje meer  Elke vrijdagmiddag hebben wij een gratis en vrijblijvend inloopspreekuur van 16:00 tot 17:00.

Oldenzaalsestraat 51Ͳ53,  7551 AN Hengelo,  telefoon 074 – 250 90 70 info@wilbrinkdenotter.nl www.wilbrinkdenotter.nl (Parkeren achter kantoor)

Bergweg 9-13 7557 BS Hengelo

Hackfort

074 291 89 07 hengelonoord@hubo.nl

Gespecialiseerd in: •

Rugscholing

Patiënten voorlichting

Podologie

Golf-fysiotherapie

Bracing en orthesing

Dry needling

Manipulatie

Medical Taping

Sportfysiotherapie

Bekkenklachten

www.fysiobruggeman.nl | info@fysiobruggeman.nl

PEEZENKAMP dakdekkersbedrijf

ie de ova vat uw - eu w r n 38 o n i e i e u w u w - i e - o i e uTorenlaan o i n o e n n en uw b r t n o d r a e w b u i v o u 7559 PJ Hengelo d o b Dakdekkersbedrijf b w u d i ePeezenkamp uw eno oud ovat uw nie hou e r h Ruyterstraat uw ieuw ho rCZ Hengelo o n36 • 7556 h r e n b i r e e n d - n d e r - o n dM.A.nde n r d w w de d d o u p.peezenkamp@kpnmail.nl o n u w - n i e u uT 074-2776079 d - oud rhou E info@devrieshengelo.nl - o t i e Tel.:e 06- - o21 58r h37o73u • wE-mail: b er o o e h i e e h F 074-2776905 nd u va b r i t d d r d e o t o e a w W www. n e i u n e devrieshengelo.nl v d u d n o o va en on ie - o tie - vati eno tie - ud - reno - nie derh - on r o va n e at ie va erho w ud no - ren w - o vati ovat enov o e o r n u h e d u o n re ti reno ren er - r uw - bouw wbo nie - o euwb ond nova w u o e u w i e i d i o t u n er re ouw uw wb e bo euwb nieu - nie d - n erhou ond b d - vati uw w u w i u o v ieu - n bo ieu eno d - houd erho - ond atie reno - r 8ieuw d - n d - n oud rhou r v b d e on atie reno uw n h uw u e nd ou r e o d o i e h v h n o r n d h ud nder nde - o tie - vatie reno uw - uwb d on der


Verhaal: Gastvrij

Letfieh Alshami zat in een hoekje op het schoolplein. Er was veel lawaai om haar heen: jongens die voetbalden, meisjes die over van alles en nog wat zaten te kletsen en nog andere geluiden zoals kwetterende vogels die haar aan “thuis” deden denken. Vogels waren er namelijk overal, ook in haar thuisland Syrië. Letfieh dacht daarover na. Over de grote familiefeesten waar iedereen prachtige kleding aan had, over de gekookte kippenpoten met rijst, en de koekjes met dadels, altijd heerlijk klaargemaakt door haar oma. Over de straten met palmbomen en over Damascus, de oudste hoofdstad van de wereld. Letfieh was drie jaar geleden samen met haar papa, mama en broertje Karim naar Nederland gekomen. Ze was toen nog maar 5 jaar oud en kan zich niet veel meer van de lange reis herinneren. En dat is maar goed ook, want dat was geen pretje. Maar ja, Letfieh herinnert zich gelukkig wel de goede dingen zoals alle aardige Nederlanders in het Asielzoekerscentrum in Dronten en iedereen die hen geholpen heeft om een eigen huisje in Borne te krijgen. De Twentenaren moesten eerst wennen aan het gezin uit Syrië, ze moesten eerst “de kat oet de boom kiek’n”. Nu weten ze gelukkig dat het ook maar “gewone” mensen zijn, en bovendien erg aardig. En wat betreft gastvrijheid kunnen heel veel Nederlanders nog veel van hen leren. De familie heeft nu erg leuke buren en iemand die hen helpt met de Nederlandse taal. Letfieh vindt Nederland een gastvrij land.

Letfieh zit nu al vier jaar op basisschool Rosa. Ze heeft allemaal leuke kinderen bij haar in de klas, behalve Dennis, die vervelende opmerkingen maakt. Dennis doet haar altijd na als ze een verkeerd Nederlands zinnetje of een verkeerde uitspraak heeft. Hij trekt dan een vies gezicht en zegt dan bijvoorbeeld: “Watt ish deze?” Het speelkwartier is voorbij en Leftieh staat op. Ineens krijgt ze een duw. Dennis zegt: “Kijk toch uit, ga terug naar je eigen land, pas maar op, Sinterklaas komt al snel in Nederland!”

Wat niemand op het schoolplein gezien had, was dat er een kleine luisterpiet genaamd Benjamin hoog in de grote boom zat. Hij had heel goed geluisterd, pakte zijn smartphone en stuurde een appje naar Boekpiet om wat aantekeningen in het Grote Boek te zetten. “Tatuuttatuut” ging de smartphone van Boekpiet. Boekpiet was gek op de brandweer vandaar dat meldingsgeluidje. Boekpiet veegde het zweet van zijn voorhoofd, het was namelijk nog 25 graden in Madrid. Hij keek naar het berichtje en liep naar de kamer van Sinterklaas. “Klop klop…. klop klop…. geen reactie…. klop klop”. Boekpiet besloot om voorzichtig de kamer binnen te gaan. Sinterklaas zat met een koptelefoon op zachtjes mee te zingen: Ik hou van dansen en muziek, e viva Espagna, Van oude trots en romantiek, e viva Espagna, Een serenade aan ’t balkon, e viva Espagna, Geef mij maar alle dagen zon, Espagna por favor.

Boekpiet kwam ineens voor de Sint staan. Sint schrok zich een hoedje! Hij zette de koptelefoon af en zei: “Zeg het eens Boekpiet”. “Sinterklaas, ik heb toestemming nodig om in hele oude Grote Boeken te kijken. Van rond de Tweede Wereldoorlog. Ik zou graag even uitpluizen waar de familie van Dennis van der Broek vandaan komt”. “Ja hoor, dat is goed, als je er maar iets nuttigs mee gaat doen”, zei Sinterklaas. Zo gezegd, zo gedaan. Boekpiet ging zich eens verdiepen in de familie van Dennis. Het bleek dat de opa van de moeder van Dennis, meneer Szamowski, in 1939 gevlucht was uit Polen. Na de oorlog was hij in Nederland terecht gekomen en met een Nederlandse getrouwd. “Aha”, dacht Boekpiet, “dus ook een vluchteling”. Hij bedacht een plannetje samen met Sinterklaas.

Na een aantal weken waren Sint en al zijn pieten aangekomen in Nederland. En op 5 december werd er natuurlijk ook een bezoekje aan de Rosa school gebracht. Letfieh was die dag best wel zenuwachtig, dit kwam natuurlijk vooral doordat Dennis maar vervelende dingen bleef zeggen.

Alle kinderen van de Rosa school stonden al vroeg op het schoolplein liedjes te zingen. En, vijf minuutjes te laat, kwam de Sint het schoolplein op, vergezeld door Boekpiet en nog drie andere pieten. Het begon te sneeuwen, daardoor lees verder op pagina 11

9


Zaagstraat 117-3 8 Hengelo | 074 - 256 63 65 | vincentzonwerng.nl Landmansweg Hengelo | 074 - 256 63 65 | vincentzonwering.nl

Cafetaria - Lunchroom

”De Ster” Castorweg 245 7557 KL Hengelo Tel. 074 - 24 33 684

Openingstijden: maandag van 16.00 - 22.00 dinsdag t/m zondag van 12.00 - 23.00 (donderdag van 16.00 - 23.00)

Deurningerstraat 106 Hengelo 074 2916531 www.thijert.nl

Wij helpen u het ware thuisgevoel te creëren! Brok Interieur Wonen, Slapen & Textiel Drienerstraat/de Wetstraat, Hengelo 074-2913126 | info@brokinterieur.nl www.brokinterieur.nl

www.tinaslooks.nl

Knipbehandeling, Gezichtsbehandeling, Nagelbehandeling, Of Epileren met draad

Dinsdag en donderdag KOOPAVOND Advertentie Sinterklaasaktie okt 2014.indd 1

10

www.facebook.com/tinaslooks

3-10-2014 14:52:55


Gastvrij (vervolg)

ging het praatje van de schooldirecteur niet door, ze gingen meteen naar binnen. “Wat dacht u van een heerlijke beker warme chocolademelk Sinterklaas?” vroeg de directeur. “Nou, dat sla ik zeker niet af, en doe er ook maar een speculaasje bij, als u dat heeft”. Nadat de Sint had genoten van de warme chocolademelk (de pieten trouwens ook), stond hij op om alle klassen een bezoekje te brengen. Het derde lokaal in de gang was groep 4, de klas van Letfieh en ook van Dennis.

Sinterklaas ging zitten op de versierde stoel en keek in het Grote Boek. “Mirella, kom jij maar eens bij Sinterklaas”, zei Boekpiet. Na Mirella kwam Kees en na Kees kwam Wesley. Zo ging het een tijdje door. Over iedereen was wel iets te vertellen: over de voetbal van Kees, het paardrijden van Mirella en de scouting van Wesley. Sinterklaas keek over zijn leesbril en zei: “Letfieh, kom maar eens hier. Zo, meisje, al helemaal gewend in Nederland? Het valt natuurlijk niet mee om alles in Syrië te moeten achterlaten hè? Het is ondertussen al wel vier jaar geleden, maar ik weet zeker dat je er nog vaak aan denkt!” “O, ja, dat klopt”, zei Letfieh een beetje verlegen.

Ondertussen liep Boekpiet naar Dennis en zei: “Dennis, ga jij ook maar even naar Sinterklaas en Letfieh mag blijven staan!” Dennis werd eerst wit en daarna vuurrood. “Zo Dennis”, zei Sinterklaas, “ik heb gehoord van Piet Benjamin, onze luisterpiet, dat jij eigenlijk vindt dat Letfieh samen met het hele gezin Alshami terug zou moeten naar Syrië”. “Ik….. euh….n-n-nou, d-d-dat wil zeggen”, hakkelde Dennis, “je hoort wel eens dat mensen dat zeggen”. “Dus jij vindt dat Nederland geen mensen moet helpen die gevlucht zijn?” zei de Sint. “Ja eigenlijk vind ik dat, Sinterklaas, we moeten goed voor onze eigen Nederlanders zorgen”. “Nu moet je eens even heel goed naar mij luisteren Dennis” zei Sinterklaas vriendelijk. “Nederland behoort tot de rijkste landen ter wereld, over het algemeen hebben de mensen hier niks te klagen. En als wij in Nederland nooit vluchtelingen hadden geholpen, dan had jij nooit bestaan Dennis”. En Sinterklaas vertelde het verhaal van de overgrootvader van Dennis uit Polen.

Dennis werd steeds roder en kreeg warempel een beetje tranende ogen. Boekpiet zei nog wel: “Natuurlijk zijn we je overgrootvader dankbaar omdat hij samen met veel andere “buitenlanders” heeft geholpen om Nederland te bevrijden tijdens de oorlog”. Sinterklaas hoefde verder niets te zeggen, Dennis dacht even goed na, draaide zich toen naar Letfieh en zei: “hm…euh…. sorry, ik heb niet goed nagedacht bij wat ik allemaal tegen je gezegd heb. Kun je me vergeven?” Letfieh bedacht zich geen moment en gaf Dennis een dikke knuffel. Dennis lachte opgelucht en zei: “Voel je welkom, Letfieh samen met je familie in ons gastvrije Nederland!”.

En zo was alles uiteindelijk toch goed gekomen.

Foto’s Er worden door Fotopiet en anderen foto’s gemaakt tijdens de intochten. Bij het bezoeken van de intocht ga je ermee akkoord dat je op de foto gezet kunt worden. De foto’s worden op onder andere Facebook en op de website gepubliceerd. Sta jij of je kind herkenbaar op de foto? En wil je graag dat deze foto verwijderd wordt, neem dan via Facebook of via info@sintdenoork contact op. We zullen de foto dan verwijderen van het internet.

11


De enige Albert Heijn in Twente met een ambachtelijke slagerij.

Boekeloseweg 1 7553 DK Hengelo Tel. 074 - 750 4202

Openingstijden

7 dagen per week geopend van 16:00 - 21:00 uur

p ons o Like book e c Fa

Er gaat een wereld voor u open... Mooier, ruimer en sfeervoller dan ooit

ok Shoplione! On Sloetsweg 100 7557 HP Hengelo 074 2914085 info@nijhofschoenen.nl www.nijhofschoenen.nl

12


13


Een impressie van de intocht 2017

14


15


Openingstijden van onze kapsalon: Maandag 13.00 - 18.00 uur Dinsdag 9.00 - 20.00 uur Woensdag t/m vrijdag 9.00 - 18.00 uur Zaterdag 8.30 - 14.00 uur Voor een afspraak belt u 074 - 291 79 03 Deurningerstraat 96 7557 HH Hengelo

w w w. k a p s a l o n - m a r- c o . n l

Pasmaatweg 40 7556 PH Hengelo

074-2914355 info@leendersbiketotaal.nl

www.leendersbiketotaal.nl

16


Intocht De Noork Op

zondagmiddag 25 november komen Sint-Nicolaas en zijn pieten voor de 73ste keer in de wijken Sterrenbuurt, Klein Driene en De Noork, met als hoogtepunt de begroeting van Sinterklaas op het kerkplein van de Onze Lieve Vrouwekerk.

Wanneer u bewoner bent langs de route, vragen wij als organisatie uw auto op dit tijdstip elders te parkeren, dit vanwege de veiligheid en optimale doorgang. Alvast dank voor uw medewerking.

De start van de intocht is om 14.30 uur nabij de kruising Deurningerstraat/Landmansweg.

Aankomst Kerkplein Onze Lieve Vrouwekerk om Âą 16.00 uur.

Sint-Nicolaas en de pieten volgen de route:

Deurningerstraat Castorweg Josef Haydnlaan Oude Postweg Oldenzaalsestraat Deurningerstraat Dr. Schaepmanstraat Sloetsweg St. Janstraat

17


Multimate Hengelo Torenlaan 3, 7559 PK Hengelo (o) Telefoon: (074) 277 66 00 Fax: (074) 277 05 99

BURO BIM IS EEN INNOVATIEF BOUWKUNDIG INGENIEURSBURO WAT ZICH RICHT OP HET ONTZORGEN VAN HAAR KLANTEN GEDURENDE HET GEHELE ONTWERP- EN BOUWPROCES.

BEL VOOR EEN AFSPRAAK

074 - 291 46 21 AL 75 JAAR UW KAPPER!

Oldenzaalsestraat 235 - Hengelo (ov) info@kapsalonbeerlage.nl www.kapsalonbeerlage.nl

Wie goed rekent weet wat electrosan betekent • Stofzuigers • Verlichting • Onderdelen huishoudelijke apparaten

WWW.ELECTROSAN.NL

DE MEEST GESORTEERDE SPECIAALZAAK VAN TWENTE • Installatie-materialen • Reparatie alle merken stofzuigers • Schakel-materialen

Oldenzaalsestraat 188 * 7557 GB HENGELO Ov Voldoende parkeerruimte Telefoon 074-2505130 * Fax 074-2505180 Elektrotechnische groothandel Selectra

WIJ KUNNEN U DOOR ONZE RUIME ERVARING ONTZORGEN MET UW VRAAGSTUKKEN OMTRENT BIM . HEEFT U OOK EEN BIM-VRAAG? WIJ KOMEN U GRAAG INFORMEREN.

WWW.BUROBIM.NL EVENEMENTEN - PARTY BENODIGDHEDEN - TAP & TENT VERHUUR

van tap tot tent ook hapjes en barbecues

HENGELO www.twentetap.nl - info@twentetap.nl - 074-8500788 - 06-48076802

Onderdeel van Reerink schoonmaak & onderhoud

Beitelstraat 13 7556 ND Hengelo Telefoon 074 - 291 39 94 Fax

074 - 291 82 78

Autotel. 06 - 537 27 069

18

n n n n n n

Alle spuitwerk Taxaties Schadeherstel Richt specialist Leenauto In- en verkoop auto’s

Turbinestraat 46 | 7556 RB Hengelo Ov. 074 - 242 20 20 | www.reerinktuinaanleg.nl


Stip tot stip

19


OPSLAG RUIMTE

TS TWEN F!

TARIE

HET PAKHUIS

SELF-STORAGE

Marskant 16, Hengelo Telefoon 074 - 2433770 www.kamers-zonwering.nl

WWW.HETPAKHUIS.NU - HENGELO & ALMELO

HET PAKHUIS

SELF-STORAGE

HET PAKHUIS

SELF-STORAGE

HET PAKHUIS

SELF-STORAGE

HET PAKHUIS

SELF-STORAGE

Vosboerweg 6a, 7556 BS Hengelo Telefoon 074 - 291 77 79 • Telefax 074 - 243 22 80 info@cartoletters.nl • www.cartoletters.nl

Wij bieden u: • Als enige in de regio een baby gespecialiseerd kinderdagverblijf • Een aparte babygroep • Vaste leidsters op de groep, allen zijn VVE geschoold • Een gezond voedingsbeleid • Mogelijkheid voor opvang op zaterdag • De Bitcare app, waarin we u gedurende de dag op de hoogte houden van uw kind • Ruime openingstijden, van van 7:00 uur – 18:00 uur (andere openingstijden in overleg mogelijk) • Flexibele opvang

Maak vrijblijvend een afspraak voor een rondleiding!

KIJK OP WWW.BYOU-COSMETICS.NL OLDENZAALSESTRAAT 481, 7557 GN HENGELO T 074 250 34 30 E INFO@BYOU-COSMETICS.NL W WWW.BYOU-COSMETICS.NL

20

Oldenzaalsestraat 603 7558 PX Hengelo 074 - 85 26 539

info@dewonderboot.nl www.dewonderboot.nl /KinderdagverblijfDeWonderboot


Even voorstellen...

Autopiet: Deze Piet houdt niet zo van lopen, daarom is ze op de auto gekropen. Op de motorkap of bumper van de auto, rijdt onze Autopiet door heel Hengelo. Altijd zwaaien en een lach, er is niemand die Autopiet niet mag.

Beveiligers: Al jaren zijn ze van de partij, ze lopen naast de schimmel in een rij. Het zijn de leden van Cunera Marcellinus, onze eigen stoere beveiligers dus! Door hen zit de Sint veilig op zijn paard, en dat is zeker een bedankje waard!

21


22


23


DierenwinkelXL Jos ter Brugge

Oude postweg 182 7557 DJ Hengelo 074 - 29 117 10

Electronica - Onderdelen

meetapparatuur zend- en ontvangstapparaatuur satellietschotels scanners

printservice alarminstallaties bewakingssystemen professioneel geluid

Gratis parkeren voor de deur

Oude Postweg 101 • www.heangler.nl

24

Oude Postweg 184 7577 DJ Hengelo Ov. Tel. 074 - 250 23 23 Fax 074 - 250 19 83 www.tessatronic.nl


Goede doelen Stichting Fietswens Alle kinderen groeien vanaf het begin, zowel voor als na de geboorte. Jaarlijks worden er veel kinderen geboren met een afwijking waarin dit niet normaal verloopt en er sprake is van beperkte groei.

Ieder kind heeft het recht om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Helaas blijkt uit ervaring dat veel kinderen hier niet de kans voor krijgen. Wij als stichting willen deze kinderen helpen door ze net als alle anderen kinderen de mogelijkheid geven te leren fietsen.

Wij weten dat een kindje met een beperking al veel extra kosten met zich mee brengt. Dit is ook de reden waarom wij graag deze kinderen de fietsen willen ‘uitlenen’’.

“Wij helpen kinderen die door hun groei of krachtbeperking niet de mogelijkheid krijgen om te fietsen” Het doel als stichting is er voor te zorgen dat alle fietsen worden uitgeleend zodat ouders kostenloos worden ondersteund met een fiets die na gebruik terug komt na de stichting. Zo zorgen wij dat de fiets gebruikt word door kinderen die het echt nodig hebben.

Afhankelijk van de financiële gezondheid van de stichting zullen wij bepalen of de fiets volledig vergoed word of dat er een deel van de aanschafprijs word vergoed.

“Vorig jaar hebben we een bijdrage van n 2.000,- mogen ontvangen van Stichting Sint-Nicolaasaktie De Noork”

www.fietswens.nl

Ook deze goede doelen hebben eerder een bijdrage mogen ontvangen!

Stichting

25


26


Goede doelen Stichting Skik in Twente Vorig jaar ontving Stichting Skik in Twente een cheque ter waarde van € 2.000,00 van de Stichting SintNicolaasaktie “De Noork”. Stichting Skik in Twente was heel erg blij met dit mooie bedrag.

Doel van Stichting Skik in Twente is het aanbieden van all-inclusive vakanties voor mantelzorggezinnen met opgroeiende kinderen, waarvan tenminste één gezinslid permanent zorgbehoevend is. Deze mantelzorgende gezinnen kunnen zonder (medische) begeleiding niet samen op vakantie. Skik in Twente wil in die behoefte voorzien, juist daar waar het gezinnen betreft die het aan financiële draagkracht ontbreekt. Van het geld dat Skik in Twente van de Stichting Sint-Nicolaasaktie “De Noork” heeft ontvangen, is een gezin uit de gemeente Hengelo op vakantie geweest.

Het gezin kon zich zelf niet vervoeren, zodat het gezin door taxivervoer Brookhuis uit Oldenzaal naar Landal Landgoed de Hellendoornse Berg is gebracht en ook is opgehaald. In dit vakantiepark heeft het gezin zich uitstekend vermaakt in een 4persoons bungalow. Alles was tot in de puntjes voor hen geregeld. Hierbij valt te denken aan een boodschappen pakket en opgemaakte bedden bij aankomst, iedere ochtend een ontbijtarrangement (verse broodjes uit de oven, diverse soorten beleg en een gezond sapje). Iedere avond kon het gezin een hapje eten in het restaurant. Daarnaast kon het gezin van alle aanwezige faciliteiten op het park gebruik maken, zoals lekker zwemmen in het overdekte zwembad, midgetgolfen of gezellig knutselen met andere kinderen in de Bollo club. Uiteraard mocht een bezoek aan het Avonturenpark Hellendoorn niet ontbreken. Het gezin heeft een fantastische vakantieweek beleefd. Stichting Skik in Twente kan deze vakanties (gemiddelde weekprijs € 2.000,00) alleen realiseren met steun van giften en of donaties. Stichting Skik in Twente is de Stichting Sint-Nicolaasaktie “De Noork” dan ook enorm dankbaar voor deze gift. Namens het bestuur van Stichting Skik in Twente. Met vriendelijke groet, Jolanda van Tellegen Bestuurslid PR en Communicatie 06 24 77 97 17

“Vorig jaar hebben we een bijdrage van n 2.000,- mogen ontvangen van Stichting Sint-Nicolaasaktie De Noork”

www.skiktwente.nl Ook deze goede doelen hebben eerder een bijdrage mogen ontvangen!

27


e n i l n o u n l Beste

Al aan de feestdagen gedacht?

Dealer van

w w w . p r o m o s h o p o n l i n e . n l Business Partner van Drukkerij Hofmeijer BV • Vestigingen: Hengelo - Emmen

Voorraad In Producten

BAGS & TRAVEL

HOME

TEXTILE

PARTY

DRUKWERK

OUTDOOR

GREEN CONCEPTS

PENS/BUSINESS

FEESTDAGEN

SIGN/NEON

CUSTOM MADE

SOUND & VISION

Beach • Suitcases • Towels

Solar • Organic • Energy

Ceramics • Relaxing • Wine

Office • Calculators • Sales promotion

Workwear • Caps • Sport • Promotional

Kerstmis • Pasen • Jubileum

H O U T B E WER K I NG S MA CHI NES B .V. HOLZBEARBEITUNGSMASCHINEN GmbH Deurningerstraat 216a • 7557 HM HENGELO • Holland Tel. +31 (0)74 - 2916284 • Fax +31 (0)74 - 2913992 E-mail : info@tijhuis.nl • Internet : www.tijhuis.nl

Hengelo

Oldenzaal

Deurningerstraat 73 7557 HC Hengelo 074 - 242 50 22

Ootmarsumsestraat 86 7573 GN Oldenzaal 0541 - 51 23 38

OOK VOOR RACE & ATB FIETSEN!

VOOR STAD-, SPORTIEVEEN ELEKTRISCHE FIETSEN!

28

Glas • Costumes • Fun • Gifts

Alle gedrukte communicatie

Banners • Lichtreclame • Autobelettering

Specials • Candy • Merchandising

Paraplu’s • Thermo • BBQ

USB • MP3/MP4 • Clocks

Oldenzaalsestraat 215 7557 GK Hengelo T 074 - 2914332


Goede doelen Stichting Twentse Wens Ambulance HISTORIE VAN DE TWENTSE WENS AMBULANCE De Stichting Twentse Wens Ambulance is een non-profit organisatie die ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) erkend is. De stichting heeft als doel de laatste wensen van langdurig zieken en (pre)terminale patiënten mogelijk te maken door passend vervoer te bieden. Onder begeleiding van onze vrijwilligers beleven deze mensen een onvergetelijke dag waarbij ze in het zonnetje worden gezet en hun ziekte even vergeten. ONZE VRIJWILLIGERS Op dit moment heeft de stichting zo’n 65 vrijwilligers met het hart op de juiste plek. Van artsen en verpleegkundigen tot ambulancechauffeurs; onze vrijwilligers zijn allemaal afkomstig uit de medische wereld en hebben daardoor de nodige ervaring. Zij zijn goed geschoold en zetten zich naast hun baan in de zorg in voor onze stichting. Bij de Twentse Wens Ambulance houden we goed toezicht op kennis en ervaring en daarom verzorgen wij regelmatig trainingen om de vaardigheden van onze vrijwilligers op peil te houden. TWENTSE WENS AMBULANCE GEEFT INZICHT IN HAAR JAARVERSLAGEN De Stichting Twentsewens Ambulance heeft de ANBI-status vanaf 1 januari 2009. Conform de richtlijnen welke gesteld zijn aan de kwalificatie van Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI), stelt de stichting haar jaarstukken ter inzage beschikbaar. SAMENWERKENDE WENSAMBULANCES De Twentse Wens Ambulance maakt onderdeel uit van een samenwerkingsverband tussen andere wensambulances, verspreid over heel Nederland.

“Vorig jaar hebben we een bijdrage van n 2.000,- mogen ontvangen van Stichting Sint-Nicolaasaktie De Noork”

www.twentsewensambulance.nl Ook deze goede doelen hebben eerder een bijdrage mogen ontvangen!

BOBBI BEAR 29


Mozartlaan 21 | 7557 DK Hengelo Tel. 074 - 2 909 909 | Fax 074 - 242 66 30 Ma-Za 15.00 - 22.00 uur | Zo 14.00 - 21.00 uur Winkelcentrum Klein Driene

www.denfcomputers.nl info@denfcomputers.nl

Brouwerij 104 7553 RB Hengelo

30

Met Van Heek komt ‘t goed in de verf • schilderwerken Van Heek Schilderwerken B.V. Enschedesestraat 186, • beglazing 7552 CL Hengelo (O.) Tel.: 074-291 30 23, • wandafwerking Fax: 074-291 03 44 e-mail: info@vanheek.nl • betonrenovatie www.vanheek.nl


Even voorstellen...

Fietspiet: Kijk daar is nog een Fietspiet, zo goed fietsen kon hij nog niet. Hij fietste nog niet zo heel erg lang, daarom keek hij soms wat bang. Maar de laatste tijd gaat fietsen al erg goed, dus straks in De Noork weet hij precies hoe het moet.

Goede-Doelenpiet: Deze Piet vinden we allemaal te gek, op de platte wagen draagt hij de cheque. Het is de Piet van het goede doel, hij geeft iedereen een goed gevoel. Na de intocht in De Noork, elk jaar op rij, maakt zijn donatie weer vele kinderen blij!

31


Tuinonderhoudsabonnement? Vraag naar de mogelijkheden Hugo Baartman & Hans Balk Hoveniers Pruisische Veldweg 220A 7552 AE Hengelo [T] 074 242 79 79 [M] 06 22 969 002 [E] info@hugobaartman.nl [I] www.hugobaartman.nl

EVEN EEN KNIPOOG NAAR ALLE VOLVORIJDERS… Te l . : 0 7 4 3 4 9 1 0 6 8

w w w. d j t r i m s a l o n . n l

Door specialisatie in het topmerk Volvo maar niet gebonden aan een officieel dealerschap zijn wij in staat nieuwe- en jonge Volvo’s te leveren en te onderhouden.

“SAMEN MET VOLVO, BEWEZEN BETROUWBAAR!” TORENLAAN 8 • 7559 PJ HENGELO • T 074 277 7708

WWW.AUTOBRUINS.NL

32


Pietenbord

Regels Pietenbord: Begin met de pionnen op de stoomboot. Gooi met een dobbelsteen, het aantal dat je gooit mag je vooruit. Kom je op een Piet, dan mag je nog een keer gooien. Hokje 5 is de brug, kom je hierop dan mag je naar hokje 6. Hokje 29 is de gevangenis, blijf zitten tot je wordt ingehaald of tot je 6 gooit. Degene die als eerste precies bij Sinterklaas is heeft gewonnen. Gooi je te veel, dan moet je het te veel gegooide aantal weer terug tellen.

33


Deskundig advies en uitvoering Michel Pot | Tel.: 06 - 250 323 19 | info@lamegro.nl FISCAAL ADVIES SALARISADMINISTRATIE JAARREKENING BELASTINGAANGIFTE ONLINE BOEKHOUDEN

Ook Sinterklaas komt voor het beste advies en de lekkerste koffie bij Kruis administratie & advies Varviksingel 210 |7512 ET Enschede www.aproadvies.nl Tel.: 053-4315000 | Fax: 053-4324040 E-mail: info@kruisadministratie.nl

www.kruisadministratie.nl

Oosterveldsingel 51, 7558 PJ Hengelo

www.AlienTrick.com

web | software & apps | design & motion | marketing | presentation & projects

34


Verhalen van Noorkers Truus Verleun

Velen van u zullen haar van de foto herkennen. Truus Verleun heeft vanaf 1972 in De Noork gewoond. Ze is geboren aan de Breemarsweg en is dus geboren en getogen in Hengelo. Ze heeft vroeger in de Kerkstraat op de basisschool gezeten, dat heette toen nog lagere school. De naam van de school is ze vergeten, dat is ook zo lang geleden! Ze meent zich te herinneren dat Sinterklaas altijd wel op school kwam. Eerst kwamen de Zwarte Pieten aan de deuren rammelen, daar schrokken ze dan allemaal van.

Ze heeft altijd genoten van de intocht in De Noork. Vroeger stonden ze altijd aan de Sloetsweg. Toen de intocht werd ingekort stonden ze altijd op de hoek van de Oude Postweg/Beethovenlaan. Een van de leukste dingen vond ze altijd de quad met de sirenes voorin de intocht. Toen ze zelf kind was is een van de herinneringen aan Sinterklaas dat ze de schoen mocht zetten. Hierin deed ze een wortel voor het paard en een verlanglijstje waarop stond: een roze hemd met een roze onderbroek.

Ze hebben als gezin ook altijd Sinterklaas gevierd, eerst met hun eigen kinderen, later ook met de kleinkinderen. Ze maakten er dan altijd een gezellige avond van met o.a. koffie met een gebakje.

Ze heeft altijd graag aan de Sloetsweg gewoond. Wel een druk punt met veel verkeer maar dat vond ze altijd wel prettig. Ze is thuis tweemaal gevallen dus kon helaas niet meer zelfstandig wonen. Vanaf oktober 2017 is ze tijdelijk in het Borsthuis geweest en vanaf februari heeft ze een woning in Het Hof.

We hebben een leuk gesprek gehad met deze gezellige, goedlachse vrouw.

Sinterklaas bij u thuis op bezoek? Dat kan! Kijk snel in de bezoekagenda op www.sintdenoork.nl onder het tabje “Boek Nu� of mail uw aanvraag naar planning@sintdenoork.nl

35


Sloetsweg 9 7557 HS Hengelo Telefoon: 074 - 250 33 60 Telefax:

074 - 250 09 79

martinmoes@home.nl

INFO & RESERVEREN: WWW.IJSBAAN-TWENTE.NL

Hier had uw advertentie kunnen staan voor het goede doel. Interesse? Stuur een e-mail met uw gegevens naar: info@sintdenoork.nl

36


Zoek de 10 verschillen

De oplossing is te vinden op pagina 42

37


Safety & Brandweer Pro Dienstverlening Ronald Huizing Veiligheidskundig advies R.I.&E. Grimbergstraat 48, 7557 JV Hengelo M 06 295 00 728 E info@safetybrandweerpro.nl

38


Tip van bakpiet: Havermout-banaantaart met pepernoten en pindakaas Heb je wel eens ontbeten met pepernoten? Deze heerlijke Havermout-banaantaart kun je de hele dag door eten. Van ontbijt in de ochtend tot tussendoortje ‘s avonds op de bank. Zo’n schaal is veels te veel voor één dag natuurlijk, maar je kunt het ook prima in de koelkast bewaren. Ingrediënten: - 200 gram havermout - 400 ml amandelmelk - 2 bananen - 1 ei - 75 gram kruidnoten - 40 gram pure chocolade - 4 eetlepels pindakaas - 1 eetlepel gesmolten kokosolie - 2 eetlepels honing - Kaneel naar smaak Hoe maak je deze havermoutbanaantaart met pepernoten en pindakaas? - Verwarm de oven voor op 180 graden. - Pureer de bananen en meng dit goed met de amandelmelk, het ei en de gesmolten kokosolie. Roer ook de havermout door dit beslag. Breng het geheel op smaak met honing en de kaneel en een beetje zout. - Hak het grootste gedeelte van de pepernoten grof en leg de rest apart voor de garnering. - Meng de gehakte pepernoten door je havermoutbeslag en giet het beslag in een ingevette ovenschaal. - Hak de chocolade grof en verdeel dit samen met de pindakaas en de rest van de pepernoten over de havermout. - Bak de havermout in ongeveer 30 tot 40 minuten in de oven. Warm is deze havermoutbanaantaart het allerlekkerst! Eet smakelijk!

39


POL MODE VOOR DE MODEBEWUSTE VROUW gra parke tis ren! voor en ac h

ter

voor de modebewuste vrouw

Oldenzaalsestraat 194, Hengelo Ov

bel (074) 29 19 319

Spuitfolie voor alle ondergronden. Foliespuiten heeft het grote voordeel dat het gespoten object weer terug kan in zijn of haar orginele staat waardoor de restwaarde behouden blijft. Wegtersweg 46 • 7556 BR Hengelo • 06-54938877 info@gekko-st.nl • www.gekko-st.nl

40


Waar komt u ons allemaal tegen? Zaterdag 17 november: Aankomst Hasseler Es Op zaterdag 17 november komt Sinterklaas samen met een aantal pieten op bezoek in de Hasseler Es. Sinterklaas komt om 14:30 uur aan bij Kulturhus Hasselo. Zondag 18 november: Intocht Slangenbeek Op zondagmiddag 18 november maken Sint en de vele pieten de ronde door Slangenbeek. De intocht begint om 14.30 uur en later wordt de Sint onthaalt bij wijkcentrum Slangenbeek. De gehele route is te vinden op de site: www.sintdenoork.nl Zondag 25 november: Intocht in De Noork Op zondagmiddag 25 november komen Sint-Nicolaas en zijn pieten voor de 73ste keer in de wijken De Noork, Klein Driene en Sterrenbuurt, met als hoogtepunt de begroeting van Sint-Nicolaas op het kerkplein van de Onze Lieve Vrouwekerk. De route vind je op pagina 17. Bij u thuis Sint-Nicolaas en zijn pieten kunnen ook bij u op bezoek komen. Via onze website www.sintdenoork.nl kunt u een bezoek boeken, zie voor meer informatie pagina 5 van dit boekje. Bij u op het werk, op school of bij uw vereniging Stichting Sint-Nicolaasaktie “De Noork” bezoekt naast gezinnen onder andere scholen, zorgcentra, verenigingen en bedrijven. Wilt u een bezoek van Sinterklaas met meerdere pieten? Neem contact op via onze website, www.sintdenoork.nl Social Media Stichting Sint-Nicolaasaktie “De Noork” is actief op Facebook, Snapchat en Instagram. Volg ons via:

facebook.com/Sint.De.Noork

Sint.De.Noork

instagram.com/SintDeNoork

41


Fysio Hengelo staat graag voor u klaar! Praktijk voor Fysiotherapie, Psychosomatische fysiotherapie, Sportfysiotherapie, Manueel therapie, Podotherapie, Groepstherapie, Arbeidsfysiotherapie, Bekkenfysiotherapie en Geriatrie fysiotherapie.

Locatie: De Elsbeek Elsbeekweg 66 7557 CC Hengelo Telefoon: 074 243 92 90

Kom langs voor een afspraak of kijk op www.fysiohengelo.nl

E-mail: praktijk@fysiohengelo.nl

LEDER - NIJHOF Wij repareren bijna alles! Email: ledernijhof@gmail.com Tel.: 074 - 291 41 63 / 06 - 33 14 91 39

www.ledernijhofhengelo.nl Adres: Oldenzaalsestraat 224 7557 GC Hengelo (ingang achterom) Vanuit het centrum, (ter hoogte van EVA) 2x rechts, oprit St. Janschool Openingstijden: HENGELO

GOOR (‘s ochtends)

za 10.00 - 17.00 uur

di t/m vr 10.00 - 13.00 uur

di t/m vr 13.30 - 18.00 uur

Irisstraat 53 (vlakbij station)

Oplossing Zoek de verschillen van pagina 39:

42

Locatie: De Hagen Havezatenlaan 1-13 7557 VW Hengelo Telefoon: 074 250 92 88

1 Kleur ogen blauwe Piet

6 Bril Sint

2 Hoektanden blauwe Piet

7 Spleet tanden gele Piet

3 Rand muts blauwe Piet

8 Oorbel gele Piet

4 Diamant mijter

9 Kraag gele Piet

5 Staf

10 Bril gele Piet


Colofon

Bestuur

Oplage : 3000 ex. Redactioneel : Gerty Gaalman, Merle Satink, Lisan Temmink, Roberto Verleun, Bart Vroling Met medewerking van : Christa Bootsma, Marjolijn Waanders Fotografie : Marjolijn Waanders en anderen Advertenties : Tom Diepenmaat, Colin Huizing, Bjorn Rouhof, Jurgen Volmbroek, Henk Witbreuk Druk : Drukkerij Hofmeijer, Hengelo Opmaak : Debbie Snijders

Voorzitter Penningmeester Secretaris

: Tom Diepenmaat : Bart Vroling : Vacant

En natuurlijk dank aan alle vrijwilligers die deze uitgave mogelijk hebben gemaakt.

43


Profile for Stichting Sint-Nicolaasaktie “De Noork”

Magazine Stichting Sint-Nicolaasaktie “De Noork”  

Magazine Stichting Sint-Nicolaasaktie “De Noork”  

Advertisement