Page 8

www.sporting.be Vimo Fotografie

Oppuursenaar Nill De Pauw wint Beker van België Oppuursenaar Nill De Pauw (22 jaar) won met voetbalclub SK Lokeren op 24 maart de Belgische Bekerfinale in het Koning Boudewijnstadion te Brussel.

Hoe voelt het om zo’n finale te winnen, Nill? “De Beker van België winnen is een unieke ervaring die voor je het weet weer achter je ligt. De honger om nog meer prijzen te winnen is enorm groot, zeker na geproefd te hebben van bekerwinst.” Bij Lokeren voel je je de laatste twee jaar erg goed in je vel. “Dit jaar is mijn tweede seizoen als titularis. Ik voelde me goed sinds het begin van het seizoen en heb dat constant kunnen aanhouden.” Lonkt na een sterk seizoen een transfer naar een grotere club? “Of er aanbiedingen zijn weet ik niet meteen. Het is wel zo dat ik hoop dat Lokeren geen eindstation wordt voor mij.”

Voor Nill is dit de eerste belangrijke prijs op het hoogste niveau. Nill was erg beslissend in deze wedstrijd. Met zijn assist lag hij aan de basis van het enige doelpunt. Als elfjarige zette Nill de stap van FC Oppuurs naar SK Lokeren. Daar groeide hij door tot een vaste waarde in de ploeg van trainer Peter Maes. Niet alleen bij Lokeren doet Nill het goed. Bij de rode duivels (U21) is hij kapitein van deze beloftenploeg.

8

SAm! mei 2012  
SAm! mei 2012  

Infomagazine gemeente Sint-Amands mei 2012

Advertisement