__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 30

FICTIE

| 342

Wat is dichterbij: het heden of het verleden? KARIN DE ROOS

Dubio De jonge Bernulf vindt in het veenmoeras bij het middeleeuwse Flandringa een zwaar mishandeld meisje, Germaine. Ze wordt opgenomen in de familie van de smid. Niemand kan achterhalen waar ze vandaan komt. Wanneer de graaf in conflict komt met de keizer, spelen Bernulf en Germaine tegen wil en dank een doorslaggevende rol in de historische slag bij Flardinga. In 2018 wordt in een psychiatrische kliniek een jonge vrouw opgenomen. Op geen enkele wijze kan worden vastgesteld wie ze is en waar ze vandaan komt. Ze beweert uit het elfde-eeuwse Flardinga te komen en wil wanhopig graag terug. Ze lijkt psychotisch, maar waarom kan ze dan feilloos plekken uit heden en verleden verbinden? Therapeute Martha komt tot een gruwelijke conclusie, een die haar patiënte weigert te aanvaarden. Dubio is een prachtige historische roman die heden en verleden vervlecht. Het boek speelt met de thema’s identiteit, oorsprong en religie, grotendeels tegen het decor van middeleeuws Vlaardingen.

E LANDELIJK E ELIJK EN PLA ATS EN) G (VLA ARDIN PROMOTIE ---------------LEZINGEN

Paperback 13,5 x 21,5 cm, 284 blz. €20 Maart 2018 ISBN 978 90 214 0906 1 nur 342 Ook beschikbaar als e-book isbn 978 90 214 0907 8 € 11,99

Karin de Roos studeerde sociale, historische en kunstwetenschappen. Al sinds haar vroege jeugd fascineren de middeleeuwen haar. Dubio is haar romandebuut. Eerder publiceerde ze twee non-fictie boeken. Daarnaast is Karin al ruim tien jaar freelanceschrijfster voor uiteenlopende opdrachtgevers.

| V O O R J A A R 2 0 1 8 | 30

Profile for Singel Uitgeverijen

Prospectus uitgeverij Q voorjaar 2018  

Prospectus uitgeverij Q voorjaar 2018  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded