Page 1

uitgave zeezijde krant wintereditie ‘17

DE ZEEZIJDE KRANT Kom naar Kat wijk aan Zee

om mee te neme n

Shoppen

proeven

beleven

shop, proef en beleef de winter tijdens de xl shopping night op vrijdag 15 december tot maar liefst 23.00 uur

ZEEZIJDE KATWIJK.NL


xl shopping night

XL

SHOPPING

NIGHT

vrijdag 15 december Winter is coming! Om de winter op gepaste

het centrum rijden en neem een kijkje bij

Katwijk op vrijdagavond 15 december een

Geniet onder het genot van een hapje en

wijze in te luiden organiseert Zeezijde

de schaapsherder met zijn schapenkudde.

echte extra lange Winter koopavond met

een drankje van de livemuziek en ervaar

het thema ‘Shoppen, Proeven & Beleven’.

de gezelligheid van het samen zijn.

Tijdens de XL Shopping Night zullen alle winkels in Zeezijde tot maar liefst 23:00

Alles

in een winter wonderland.

en beleef de sfeer en de gezelligheid

uur geopend zijn en verandert het centrum

mogelijk

op

de

extra

lange

Koopavond! Proef de smaak van Katwijk tijdens de XL Shopping Night.

Het is een avond voor iedereen vol leuke activiteiten! Laat je in een treintje door

ZEEZIJDE KATWIJK.NL

is

Sea you in Zeezijde op 15 december!Blijf op de hoogte via onze facebookpagina.

2


op 15 december tot 23.00 uur

3

zeezijde katwijk het grootste winkelcentrum aan zee


een warm welkom

Zeezijde KATWIJK shop en beleef WINTER “Als ik deze wintereditie van de Zeezijde krant doorblader krijg ik weer direct zin in het nieuwe winterseizoen. De

BADSTRAAT

EMMAPLEIN / PASSAGE

VOORSTRAAT

krant is een goede afspiegeling van het seizoen waarin het gevoel van samen zijn weer groeit en de manier waarop het centrum van Katwijk bijdraagt aan het bieden van een warme plek tijdens de koude wintermaanden. Elk jaar ben ik als voorzitter van Zeezijde Katwijk weer trots op alle ondernemers die zich dag in dag uit met enthousiasme inzetten en op die manier bijdragen aan de

PRINCESTRAAT

warme gezelligheid van dit centrum. Ik ben ook trots op onderlinge samenwerkingen tussen deze ondernemers en op de vernieuwingen die gaan plaatsvinden voor een aantrekkelijker centrum. De herinrichting van het Andreasplein is goed verlopen en het mooie eindresultaat is al bijna zichtbaar. Met veel positiviteit kijk ik uit naar de vernieuwingen die komend jaar gaan plaats vinden in de rest van het centrum en alle activiteiten die ook dit seizoen weer door de levendige winkeliersvereniging van Zeezijde Katwijk georganiseerd gaan worden. Ik hoop dat u met deze editie van de Zeezijde krant inspiratie opdoet voor het komende winterseizoen en dat u, net als ik, elke dag geniet van ons mooie centrum.� Wim van Rijn,

ANDREASPLEIN

Voorzitter Zeezijde Katwijk

ZEEZIJDE KATWIJK.NL

4


zeezijde katwijk

“

WINTER: TIJD VOOR GEZELLIGHEID

5

zeezijde katwijk het grootste winkelcentrum aan zee


(re)new in katwijk

Nieuw in

NEW

KATWIJK

Katwijk wordt vernieuwd! Van korte verbouwing tot complete transformatie: verschillende Katwijkse ondernemers hebben hun eigen zaak flink opgeknapt. Benieuwd welke winkels nieuw of vernieuwd zijn? Je leest het hier.

Rituals

ZEE & ZON Het hele jaar rond genieten van het strand met een wijds uitzicht over zee. Proef en beleef het bij strandpaviljoen Zee & Zon.

LEES VERDER PAG.15

Ook Rituals is onlangs vernieuwd. De winkel heeft een korte verbouwing ondergaan waarbij de uitstraling van de winkel is gemoderniseerd. Ook is de winkel nu voorzien van een nog mooiere watertafel waar je in alle rust de beautyproducten kunt uitproberen.

De winkel van Haasnoot Wonen heeft na een verbouwing van een aantal weken een prachtige, nieuwe uitstraling gekregen. Het hele pand werd van onder tot boven gestript en op een zeer stijlvolle manier opnieuw ingericht. Sinds eind oktober zijn de deuren van de winkel weer geopend. Ben jij er al wezen kijken? Voorstraat 43-44 | 071 40 734 61

ZEEZIJDE KATWIJK.NL

ME ZUS EN ME ZO

Het is jullie vast niet ontgaan: MOOI Parfumerie Katwijk is dit jaar een Douglas geworden. Zelf zijn ze erg enthousiast over de verandering. Eigenaresse Charessa vertelt: “We hebben een hele leuke tijd gehad als MOOI Parfumerie, maar op een gegeven moment zaten we tegen een plafond aan. Toen hebben we het besluit genomen een Douglas te worden. Dit had voordelen voor ons én voor de klant. Een van de voordelen voor de klant is dat we een breder assortiment hebben. Het Douglas huismerk is bijvoorbeeld erg leuk voor jonge kinderen en leuk om cadeau te geven. Daarnaast wordt het assortiment nu juist aangevuld met hele exclusieve merken zoals Tom Ford, Valentino, Tiffany & Co en Viktor & Rolf.”

6


educatief aan zee

space expo Is het jouw droom om net als André Kuipers astronaut te worden? Of vind je ruimtevaart gewoon enorm interessant? Ga dan mee op ontdekkingsreis bij Space Expo in Noordwijk. Directeur Rob van den Berg vertelt: “Door middel van interactieve tentoonstellingen geven wij antwoorden op vragen over ruimtevaart. Deze tentoonstellingen zijn laagdrempelig en daarom erg geschikt voor gezinnen met kinderen. We proberen de echte dingen te laten zien. We hebben bijvoorbeeld echte satellieten, echte raketonderdelen en een echte neuskegel. Sinds kort is ook de échte capsule te zien waarmee André Kuipers de reis naar het Internationaal ruimtestation ISS maakte: de Soyuz capsule.” Door middel van deze tentoonstellingen, teksten en beelden laat Space Expo zien dat ruimtevaart niet alleen het verleggen van wetenschappelijke grenzen is, maar ook hele praktische toepassingen heeft voor onze maatschappij. Ruimtevaart maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat wij Max Verstappen live op tv kunnen zien rijden in Brazilië. Deze maand draait de nieuwste Star Wars film ‘The Last Jedi’ in de bioscoop. Bij Space Expo haken ze daar op een hele leuke manier op in. Rob: “Kinderen kunnen gedurende de hele kerstvakantie lichtzwaardtraining krijgen als echte Jedi’s. Ook geven we leuke presentaties over ruimtevaart in Star Wars. Welke aspecten die je tegen komt in de film kunnen bijvoorbeeld wel in de werkelijkheid en welke kunnen niet?” Vind jij het leuk om daar bij te zijn? Daag je vrienden uit voor een lichtzwaardgevecht en kom in de kerstvakantie naar Space Expo.

katwijks museum

K AT W I J K S MUSEUM

Lang geleden zag Katwijk er heel anders uit dan nu. Toen hadden we nog helemaal geen bestrating zoals je goed kunt zien op dit schilderij. Deze schilder heeft de Oude Kerk geschilderd vanuit het noorden. Rechts daarvan is het Andreasplein waar we zullen starten met de bouw. Van schilderijen kun je veel leren. Bijvoorbeeld over het leven van vroeger, maar ook hoe Katwijk er toen uit zag. Die beelden gaan we tijdens de bouw in de Princestraat gebruiken om rondom de bouwerij een openluchtmuseum te maken in samenwerking met de Katwijkse winkeliers en het Katwijks Museum. Het Katwijks Museum is echt ontzettend gaaf om een keer te bezoeken met je vader, moeder, opa en/of oma.

7

zeezijde katwijk het grootste winkelcentrum aan zee


winterplace to be

ZEEZIJDE KATWIJK.NL

8


and favourites for him & her

TW Steel horloge 499,- | G-Star Raw Havana vanaf 148,- inc. enkelvoudige brillenglazen Nina & Max beverly nude 98,- inc. enkelvoudige brillenglazen| Etnia Barcelona Pearl District HVBL vanaf 248,- incl. enkelvoudige brillenglazen | Michael Kors horloge 199,- | Ibana Silverlinings Jas 299,95,- | Saint Tropez Jurk 54.95,- | Supertrash Milly Boots 169.95,Elvy Gigi Tas 89.98,- | Diesel horloge 259,Brugse Zot | herenkleding en schoenen verkrijgbaar bij Pand23 Katwijk

9

zeezijde katwijk het grootste winkelcentrum aan zee


‘t nieuwe andreasplein

zeezijde

bouwt Het centrum wordt opnieuw ingericht en krijgt een nieuw, aantrekkelijker uiterlijk. De gemeente wil de leefbaarheid voor bewoners, bezoekers en ondernemers verbeteren door het verkeer in- en rond het centrum te doen afnemen. De totale herinrichting van het centrum duurt tot en met 1 april 2018, maar om overlast te beperken wordt de verbouwing uitgevoerd in fases. De herinrichting van het Andreasplein was fase 1.

ne w

Thomas van Duijn, chef bij Vis & Zo, deelt zijn ervaring: “De verbouwing is tot nu toe heel goed verlopen. Het was af en toe een beetje rommelig op het plein. Dit was soms lastig met het neerzetten van het terras, maar de werklui dachten altijd mee. Het was niet nodig om iets extra’s te doen om klanten te trekken tijdens de bouw. Het liep gewoon goed door.”

Ook Wim Schaap, eigenaar van Snackbar LEF, is positief: “De mensen van de bouw hebben er alles aan gedaan om ons goed bereikbaar te houden. Ik denk dat het Andreasplein door de verbouwing alleen maar mooier wordt. Op dagen met mooi weer zal je zien dat ouders op het terras zitten en dat de kinderen lekker een beetje aan het rommelen zijn op het plein. Een plein trekt altijd mensen.” Thomas gaat verder: “Het is goed dat de parkeerplaatsen zijn verdwenen. Er is nu veel ruimte en de kleur van de gebruikte stenen is heel mooi. Het is een stuk netter. Ik denk dat dit zeker gaat bijdragen aan een aantrekkelijker centrum.” Alleen over het mogelijke toekomstige terrassenbeleid zijn nog niet alle ondernemers op het plein tevreden. Wim: “Alle horecaondernemers rond het Andreasplein staan op één lijn. Wij hebben met elkaar uitgesproken dat we onze terrassen niet in het midden van het plein willen, maar de gemeente ziet liever wel dat er in het midden een terrassenplein komt. Daar zijn we op dit moment nog over aan het praten.” Naast LEF en Vis&Zo vind je op het Andreasplein ook andere horecagelegenheden waar je terecht kunt voor een lekkere hap zoals grillbar Ruig, lunchcafé Locals, Hé Jij caféwinkel en biologisch eetcafé de Bonte Kraai.

ZEEZIJDE KATWIJK.NL

10


xmas shopping

WITTE CHOCOLADE / CASSIS € 18.95

ZOUTE CARAMEL / VANILLE € 18.95

IJstaarten

YOGHURT / BOSVRUCHTEN € 18.95

AARDBEI / VANIILLE € 18.95

PASSIE / FRAMBOOS € 18.95

Al meer dan 50 jaar staat Banketbakkerij Krijn Verdoes voor jou klaar om het lekkerste assortiment aan gebak, taart, koek, chocola en ijs te serveren. Het geheim van een goed product? Liefde en passie. Met heel veel liefde en passie zijn we continu bezig met het ontwikkelen en verbeteren van de lekkerste banketbakkersproducten. En vanaf vandaag bieden we deze heerlijke producten ook aan in onze webshop met de service die u van ons gewend bent. Nieuw zijn onze ijstaarten, een heerlijk ambachtelijk dessert voor de kersttafel. Hoewel het verzenden van dit product lastig is kun je deze producten wel via onze webshop bestellen en afhalen in de winkel. Kijk op www.krijnverdoes.nl of kom langs in de winkel: Voorstraat 21

€ 17.50 - art. 5760469

NEW

11

zeezijde katwijk het grootste winkelcentrum aan zee


lekker tafelen

Zee, zon en mode De winter is bij uitstek het seizoen van gezelligheid: uitgebreid tafelen met vrienden en familie en lekker borrelen naast een warm, knapperend haardvuur. De sfeervolle inrichting in combinatie met de seizoensgebonden menukaart maakt Strandpaviljoen Zee en Zon tot de warme locatie waar we in de winter naar op zoek zijn. Eens per maand worden gasten verwend met live muziek en het onlangs vernieuwde paviljoen met uitzicht op zee is een unieke locatie voor het geven van feesten en partijen. Samen Met Diederik Schuitemaker en Ilse Jonker tafelen we na. Diederik is met zijn zaak First Man inmiddels een begrip in Katwijk. First Man heeft een breed assortiment aan pantalons, overhemden en kostuums. Met een team van maar liefst 9 dames zet hij elke dag alles op alles om klanten zo goed mogelijk te kunnen voorzien van kleding en professioneel advies. Diederik: “Ik heb heel kundig personeel, we doen het met z’n allen. Ze hebben stuk voor stuk een enorm hart voor de zaak en we kunnen altijd op ze rekenen.” Bij de Ster Mode zijn ze op dit moment flink bezig met een vernieuwing in de collectie. Ilse: “Er wordt vaak gedacht dat we alleen kleding hebben voor oudere dames, maar we hebben ook een flink aantal jonge merken. De verjonging in de winkel wordt onder andere door onze dochters teweeg gebracht.” Speciaal voor de feestdagen heeft De Ster Mode nu een moderne kerstcollectie in de winkel liggen.

ZEEZIJDE KATWIJK.NL

12


het hele jaar door

NEW

FIRST MAN

DE STER MODE

ZEE & ZON

princestraat 22 www.firstmanherenmode.nl

princestraat 30 www.destermode.com

boulevard-zeezijde 19 www.zeeenzon.nl

13

zeezijde katwijk het grootste winkelcentrum aan zee


kwaliteit in zeezijde

BARNHOORN BEDDEN De zaak van Barnhoorn Bedden & Lifestyle bevindt zich in het hoekpand grenzend aan de Princestraat en het Andreasplein. Het is een prachtige locatie en een prachtige zaak met een groot aanbod bedden, slaapkamerinrichting en dekbedovertrekken van verschillende merken zoals Beddinghouse, Marjolein Bastin, Kardol, Essenza, Marc ‘O Polo en Heckett & Lane. Klanten kunnen bij Barhoorn Bedden & Lifestyle echt terecht voor service, kwaliteit en kennis. Om zeker te zijn van de kwaliteit van het product gaat eigenaar Jots van der Gen zelfs persoonlijk langs bij fabrikanten om te kijken hoe het product gemaakt wordt. Jots: “Ik wil graag zelf zien waar een product vandaan komt en met welke materialen er gewerkt wordt. Op die manier weet ik dat het een kwalitatief goed product is en kan ik dat ook overbrengen naar de klant. We verkopen bijvoorbeeld veel donzen kussens en ik ben er van overtuigd dat we de beste leverancier in donzen producten hebben.” Om complete service te kunnen verlenen worden gekochte spullen bij klanten thuis gebracht en kunnen klanten buiten winkeltijden een afspraak maken om bedden te komen te bekijken. “Wij nemen echt de tijd voor een klant en alles moet kloppen. Van A tot Z. De service houdt ook niet op nadat mensen een bed hebben gekocht. We vragen na levering ook altijd wat mensen er van vinden en we gaan net zo lang door met zoeken naar het juiste product totdat het perfect is. Niets is onmogelijk.”

Princestraat 40 | www.barnhoornbedden.nl

PLUIMGRAAF SCHOENEN & VOETBAL Taatedam 4 www.pluimgraaffonline.nl

ZEEZIJDE KATWIJK.NL

14


& unieke concepten

NEW

ME ZUS EN ME ZO Me Zus & Me Zo is de conceptstore in Katwijk waar je terecht kunt voor een breed assortiment aan producten met een bijzonder verhaal. Tassen, sieraden, dames- en kinderkleding, babykleding, lieve (kraam)cadeautjes, leuke woonartikelen, een gezellige kaart of een cadeautje voor jezelf: alle producten worden met veel zorg door de drie zussen Petra, Ilona en Angela zelf uitgezocht. Geen grote partijen, maar unieke items met een achtergrond. De winkel wordt gekenmerkt door oude deuren aan het plafond en een stijlvolle inrichting met veel planten die voor een huiselijke sfeer zorgen. Achterin de winkel is een knus hoekje gecreĂŤerd voor de nagelstudio van Ilona. Klanten kunnen hier terecht voor professionele nagelverzorging waarbij wordt gewerkt met het merk Caption van Young Nails en met gel. Om een afspraak te maken kun je gewoon de winkel binnenlopen en als het rustig is kun je zelfs gelijk gaan zitten. Even een momentje voor jezelf.

Badstraat 13 | www.mezusenmezo.com

15

zeezijde katwijk het grootste winkelcentrum aan zee


shop your favourite

Beautiful X-MAS

princestraat 32 www.sandbeachkatwijk.nl

ZEEZIJDE KATWIJK.NL

princestraat 31 www.beachboetiek.nl

16


under your dress

If live gives you curves, love them! Wist je dat 70% van de vrouwen de verkeerde bh maat draagt? “Wat! Zoveel? Draag ik wel de juiste maat?”, vraag je je nu wellicht af. Breng een bezoekje aan onze winkel en kom het gauw te weten. Onze getrainde stylistes begeleiden je graag bij het vinden van dé perfecte lingerieset. Niet alleen de perfecte maat en snit, maar ook je persoonlijke stijl speelt hierbij een grote rol. Gelukkig heb je bij ons in de winkel veel keuze en kan je genieten van onze persoonlijke service.

Favorite Fits

De juiste lingerie doet wonderen voor je figuur. Tegenwoordig zijn er zoveel pasvormen, dat het soms moeilijk besluiten is welke je aantrekt. De keuze van je bh bepaalt voor ongeveer 90% of je top, blouse of jurkje netjes zit. Daarom zetten we de meest voorkomende pasvormen die niet mogen missen in je lingerielade op een rijtje. Beugel bh Een beugel bh heeft stevig cups die jouw borsten liften, centreren en ondersteunen. De cups zijn hoger dan normale bh’s waardoor jouw borsten een mooie ronde vorm krijgen. Deze ronde vorm geeft je direct een slanker silhouette. De beugel BH is geschikt voor elke boezem.

Naadloze Mousse bh Draag jij graag strakke shirtjes, jurkjes of tops? Dan is de naadloze mousse bh perfect voor jou! Deze bh wordt ook wel eens de t-shirt bh genoemd, en is ideaal omdat het niet aftekent. De ronde vormen en grote cups omvatten de borsten waardoor het optimale steun en comfort bied. Marie Jo - Dawson

Balconnet bh Ben jij een feestbeest die trots is op haar boezem? Dan is de Baconnet bh vast jouw beste vriend. Ze komen in verschillende vormen en tonen meer decolleté dan andere bh’s door de lage uitsnede. Je borsten worden gelift en gecentreerd, wat een sensueel decolleté garandeert. Marie Jo - Pearl

Must-haves

Marie Jo - Dauphine

Gladde en hippe lingerie die je echt onder alles kan dragen? Deze must have is precies wat je zoekt. Coole print, flatterende trendkleurtjes, leuke details aan de schouderbandjes én volledig naadloos. Topper!

Het geheim van een bestseller

If live gives you curves, love them!

TIP: Sluit de bh tijdens het passen op de meest losse stand. Zo kan je de bh altijd nog strakker dragen wanneer hij met de tijd iets is uitgerekt en kan je er langer mee doen.

princestraat 22f www.lindessakatwijk.nl

Nieuwe trends en tips: Omdat elke vrouw het zelfvertrouwen verdient om haar vrouwelijkheid voluit te tonen.

17

zeezijde katwijk het grootste winkelcentrum aan zee


workshop

avondfotografie workshop avondfotografie

Op dinsdag 16 januari 2018 geven we

We raden aan om een statief te gebruiken,

Bij slechte weersomstandigheden, lees

een workshop avondfotografie, waarbij

informeer naar de keuze daarvan in onze

veel regen en/of wind gaat het niet door,

we advies geven en assisteren bij de

winkel. Neem ook handschoenen mee,

maar dat melden we op tijd. De training

opnamen. Aan het einde van de avond

want het kan koud zijn met de handen aan

wordt dan zo mogelijk verplaatst naar een

weet je precies hoe je het moet aanpakken.

de knoppen. Tevens is een tweede accu

andere datum.

een handig artikel om erbij te hebben, De training kost â‚Ź 30,- en is inclusief warme

vanwege intensief gebruik en koude

Lijkt deze workshop jou leuk om aan mee

choco na afloop. Voor dit tarief geven we

temperaturen.

vanaf

te doen? Of wil je dit iemand cadeau

3 uur begeleide training en geven we je

19.30 uur in de winkel te Katwijk, de koffie

doen? Laat het ons weten via de mail

een supergevoel na afloop als je de foto’s

staat klaar. Na afloop doen we nog een

cursus@fotokruyt.nl of loop bij ons langs

terug gaat kijken.

bakkie choco bij een horeca gelegenheid.

in de winkel.

We

verzamelen

voor 13.00 uur besteld

ZEEZIJDE KATWIJK.NL

winkel katwijk

zelfde avond thuisbezorgd

voorstraat 10

of afhalen in de winkel

www.kruyt.nl

18


events #zeezijdekatwijk upcoming events zeezijde katwijk DECEMBER

15

XL Shopping Night tot 23.00 uur

21

Kerst koopavond tot 22.00 uur

22

Kerst koopavond tot 22.00 uur

23

Kerstactiviteiten

25

1e Kerstdag

26

2e Kerstdag

Vandaag de dag heb ik nog steeds 1 houten kersthanger in bezit. De rest heeft de tand des tijds niet overleefd. Dit hangertje hangt het hele jaar rond aan de sleutel van mij buffetkast. Sweet Memories!

Zeezijde bouwt: fase2

16

Workshop avondfotografie

19

Warm Winter Fest winkels open tot 22.00 uur

Warm

Winter

Fest

HEMA DIY - styling by woed Vroeger mochten mijn broer en ik altijd helpen met de boom versieren. Wat keken wij daar naar uit! En dan vooral naar de houten kersthangertjes met poppetjes, maantjes en sterretjes. Na de jaarlijks terugkerende onderhandelingen van ‘nee ik wil de vallende ster, dan mag jij de kerstengel’ hingen we onze zorgvuldig uitgekozen kersthangertjes in de kerstboom. Trots als een pauw keken we naar het eindresultaat. Wat een heerlijke herinnering.

JANUARI

2

Nostalgie

is

een

hartverwarmend kleinschalig cultureel

Nu ik zelf kinderen heb leek het mij dan ook leuk deze traditie van de houten hangertjes voort te zetten. Bij Hema vond ik bijna dezelfde hangertjes als die wij vroeger thuis hadden. Tijd om nieuwe herinneringen te maken!

festival in hartje winter. Op bijzondere locaties (kerken, huiskamers, cafés, schuren, winkelpanden) in de dorpskern van Katwijk aan Zee kan het publiek genieten van muziek, theater, literatuur en kunst in al zijn vormen. Professionele acts en lokaal talent wisselen elkaar af. Warm Winter Fest wordt gehouden op

Hebben jullie ook een familie traditie? Of een speciale herinnering aan de feestdagen van vroeger? Een mooi moment om deze tijdens de kerst weer eens op te halen. Ik weet zeker dat de leukste verhalen tijdens het kerstdiner naar boven komen!

vrijdag 19 januari 2018 van 19.30 tot 22.00 uur in het centrum van Katwijk aan

Fijne Feestdagen!!!

zee.

Voor meer activiteiten kijk op www.zeezijdekatwijk.nl

20 kersthangers Hema Katwijk 5.-

19

zeezijde katwijk het grootste winkelcentrum aan zee


Fj i ne Feest dagen

NEW

Verkrijgbaar in de nieuwe webshop van krijnverdoes.nl

ZEEZIJDE KATWIJK.NL

De Zeezijde winterkrant 2017  
De Zeezijde winterkrant 2017  

Shop, proef en beleef de winter tijdens de XL Shopping Night op vrijdag 15 december tot maar liefst 23.00 uur.

Advertisement