Page 1

Sinaturlig økologi 6 hoteller i Danmark med en klar målsætning


VIDSTE DU AT det er ikke tilladt af bruge gensplejsede organismer (GMO) i den økologiske produktion Kilde: Økologisk Landsforening

Sinatur hotellerne bruger 375.000 kr. ekstra om året – alene på økologiske æg. Sinatur Hotel Frederiksdal


Sinatur hotellerne er den første hotelkæde, der har fået tildelt det økologiske spisemærke. Bronzemærket viser, at andelen af økologiske produkter og råvarer er minimum 30–60%.

Med det økologiske bronzemærke bindes vores værdier sammen. Vi bruger energien med tanke på naturen, vi ligger midt i, og vi vil tilbyde vores gæster en oplevelse, der rummer plads til ro og nærvær.

Det skal lægges sammen med vores forkærlighed for lokale råvarer både fra nærliggende producenter og fra vores egne haver.

Velkommen i Sinatur hotellernes verden ❤

Vores tanke er, at god mad skal tilberedes fra bunden. Gode råvarer giver den bedste smag, så rejsen gennem vores gastronomiske oplevelser starter altid tæt på.


VIDSTE DU AT du slipper for kunstige aromaer og farvestoffer, når du vælger økologisk Kilde: Økologisk Landsforening

Sinatur hotellerne har arbejdet med økologi siden 2012 og fik i 2013 tildelt det økologiske spisemærke i bronze som den første hotelkæde i Danmark.

Sinatur Hotel Skarrildhus


FACTS · VÆLG ØKOLOGI FORDI · Nitrit ikke bruges i danske øko-fødevarer · Du siger farvel til 330 E-numre · 65-70% ikke-økologisk frugt indeholder rester af sprøjtemidler Kilde: Økologisk Landsforening

Sinatur hotellerne dokumenterer løbende indkøbet af økologiske varer i et særligt økologiregnskab, da de har det økologiske spisemærke i bronze.

Sinatur Hotel Gl. Avernæs


“Der er kælet for maden, som en husmor ville havde gjort. Alt virker økologisk og hjemmelavet.”

”Økologien er vigtig og viser, at Sinatur går foran som det gode eksempel. Som gæst giver det ekstra lyst til at vælge dem.”

Charlotte Forum, Jysk Fynske Medier

Jette Juhl Christensen, Teva Danmark


VIDSTE DU AT økologiske dyr skal have masser af grovfoder, der er godt for deres maver og trivsel Kilde: Økologisk Landsforening

Sinatur hotellerne ikke bare vælger økologiske varer, men også går efter varer med den korteste transportvej til hotellerne for at minimere CO2 belastningen.

Sinatur Hotel Sixtus


FACTS · VÆLG ØKOLOGI FORDI · Du beskytter natur og grundvand · 1 kg øko-havregryn = 680 liter rent grundvand · Du får færre tilsætningsstoffer Kilde: Økologisk Landsforening

Sinatur hotellerne vælger ikke økologi for enhver pris. Hvis kvaliteten ikke er ok vælger vi kvalitet frem for økologi.

Sinatur Hotel Storebælt


”Gastronomien sender et innovativt og nytænkende signal. Jeg har spist her mange gange, og det er altid spændende at se, hvad kokken har fundet på denne gang.”

”Vi bookede ikke opholdet på grund af holdninger til bæredygtighed og økologi, men da vi først var der, havde det stor betydning, fordi det er vigtigt.”

Christian Alstrup, Alstrup Vision

Lonni Lisbjerg, Struer Kommune


VIDSTE DU AT økologiske dyr har god plads og kan bevæge sig frit omkring Kilde: Økologisk Landsforening Vi ligger i eller helt tæt på naturen, hvor bølgeskvulpet eller åens rislen er med til at sænke pulsen. Forskere mener, at det genetablerer vores evner for indlæring og koncentration og dermed også udbyttet af konferencer.

Sinatur Hotel Haraldskær


GASTRONOMI Vi forkæler dig med specialiteter lavet fra bunden af sæsonens råvarer. Dyrket lokalt og økologisk, hvor muligt. Vi tror på, at frokosten og middagen har en særlig betydning som katalysator for dagens agenda og indtryk. Her bliver gastronomiske oplevelser den gode grobund for både refleksioner og networking.


KLIMA Hos Sinatur kæmper vi for klimaet, som er et stort fokus­ område for os. Vi tager medansvar for bæredygtig udvikling, og derfor har vi udarbejdet en klimaprofil for vores hoteller. Allerede i dag får vi dækket en del af vores energibehov via vedvarende energikilder. Vi har bl.a. en 600 kW vindmølle, to solvarmeanlæg, et pillefyr og et anlæg til

fyring med træflis. Det sikrer, at vi år efter år skruer længere og længere ned for Sinatur hotellernes CO2 belastning. Vi arbejder løbende med energibesparende foranstaltninger, såvel i forhold til adfærd som tekniske forbedringer, såsom styring af belysning, effektivisering af ventilation, ny og bedre varmeautomatik og apparater med lavt energiforbrug. Læs mere på sinatur.dk/om/klima


HOTEL FREDERIKSDAL

Lyngby 45 85 43 33 frederiksdal@sinatur.dk

HOTEL STOREBÆLT

Nyborg 65 31 40 02 stc@sinatur.dk

Se mere på sinatur.dk

Assens 63 73 73 73 glavernaes@sinatur.dk

Middelfart 64 41 19 99 sixtus@sinatur.dk

HOTEL GL. AVERNÆS

Vejle 76 49 60 00 har@sinatur.dk

Herning 97 19 62 33 skarrildhus@sinatur.dk

HOTEL SIXTUS

HOTEL HARALDSKÆR

HOTEL SKARRILDHUS

Sinatur ØKO brochure  

Sinaturs holdning til miljø og økologi

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you