Page 1

TurksFruit BALLEN in het OOSTEN

Special edition

DATEN MET WINSTON GERSCHTANOWITZ

Ik als comapatiĂŤnt

De 23 ..

'Met mijn auto in de bioscoop'

7 van de 9 over

260780 2188418


DEZE WEEK De korte editie van deze week gaat over een Turkse student die het wil maken in de evenementenbranche. Hij deelt een stuk over zijn heftige verleden en zijn dromend heden, zijn passie, het leven op school en zijn ervaringen in de evenementenwereld. 03 Horoscoop

06

11

04 Top 3 evenementen waar ik heb gewerkt 07 Ik tapas het zo! 08 Interview met Sinan Akbayir 11 De modeflop show 12 Moest dit MIJ nou overkomen 14 De dag toen..ik niets meer wist 15 De 23 Festi tips

04


Daghoroscoop Z

an en d u on

den

: k ik

t" klop t e ,h

y "He

WATERMAN Er ligt werk te wachten wat moet worden afgemaakt. Neem er de tijd voor. Maak geen ruzie met een partner en bedien u vaker van humor. Stel u de vraag of u wel van het leven geniet. Doe kalm aan als u de weg op gaat.

VISSEN Uw fysieke toestand is op de een of andere manier een weergave van emotionele factoren. Een zeurderige pijn kan te maken hebben met uw botten of tanden. Ook kan de behoefte u los te maken van knellende banden uw gezondheid beïnvloeden.

RAM Verander eens iets in uw manier van leven. Neem wat minder hooi op uw vork en wees zuinig op uw gezondheid. Doe kalm aan met voedsel en drank. Neem een besluit over een vakantie of familiebezoek en wees voorzichtig met geld.

STIER Zet de tanden op elkaar en denk aan iets leuks als niet alles naar wens verloopt. Schakel uw gevoel voor humor in om te voorkomen dat u maagklachten krijgt. Laat u niet opfokken door arrogante lieden. Het kan niet altijd meezitten.

TWEELING Houd u afzijdig en concentreer u op achterstallig werk. Spanningen kunnen nog voortduren maar u zult er weinig aan kunnen veranderen. Ga, als het kan, naar buiten en verfris uw geest in de natuur. Richt uw aandacht op uw lief.

KREEFT Salarisverhoging of promotie zal uw zelfvertrouwen opkrikken. Pas uw uiterlijk aan uw nieuwe status aan. Op romantisch gebied kunnen zich nieuwe mogelijkheden voordoen. Uw natuurlijke charme trekt anderen aan.

LEEUW Er kan van alles gebeuren. Vast staat dat u vroeg aan de slag moet. Doe tijdig boodschappen en maak af wat is blijven liggen. Begin niet met iets nieuws; zet het tot maandag op sterk water. Maak het vanavond thuis gezellig.

MAAGD Maak u geen zorgen over details als u goede ideeën hebt; het gaat om het eindresultaat. Dankzij uw goede smaak kunt u iets bijzonders tot stand brengen. Een bijeenkomst zal prettig verlopen en voor nieuwe contacten zorgen.

WEEGSCHAAL Relaties op het werk worden beter en samenwerking maakt een werklast makkelijker. Een naaste die naar het buitenland vertrekt kan u een gevoel van eenzaamheid bezorgen, maar dat gaat voorbij. Liefde intensiveert.

SCHORPIOEN Houd rekening met tegenslag op het werk. U trekt vandaag gemakkelijk verkeerde conclusies. Neem geen risico’s. Misschien is het zaak een alarminstallatie of safe aan te schaffen om bezittingen veilig te stellen.

BOOGSCHUTTER Denk eens goed na en zet zaken voor uzelf op een rij. Bespreek daarna wat u dwars zit met iemand die u kunt vertrouwen. Ga naar een dokter als u een fysieke of mentale klacht hebt. Onderga zonder morren een test of onderzoek.

STEENBOK Ontwikkelingen zullen te maken hebben met vertrouwen in de toekomst en contacten met vooruitziende lieden. Misschien is het tijd om een ander vak te leren. Interessante mogelijkheden zijn gerelateerd aan ongebruikelijke personen. 03-16 TURKS FRUIT


Rotterdam Dance Capital Is Rotterdam de dance capital van Nederland? Vele Rotterdammers antwoordden hierop met JA. Op 26 en 27 november vond de grote dansspektakel plaats in de danshoofdstad van Nederland. Twee dagen lang stond Rotterdam in de kader van dans. Van modern tot aan hiphop, voor iedereen die niet stil kan zitten als de muziek start en die het geweldig vinden om mensen te zien dansen. Organisator Fjuze verzorgde de tweedaagse festival op verschillende locaties in Rotterdam. Scapino ballet, de bijenkorf, het eendrachtsplein, de gouvernestraat en het oude postkantoor zijn een aantal locaties waar de evenementen plaats vonden. Dansliefhebbers kwamen op vrijdag 25 november naar de opening die werd verzorgd door ruim 50 leerlingen

van het Albeda Dans College Rotterdam. Zij gebruikten het prachtige monumentale Stadhuis als podium voor de opening van het tweedaagse festival. Grote belangstelling was er voor de diverse workshops die op zaterdag en zondag werden gegeven door Scapino Ballet, Dance Works Rotterdam,Dansateliers, HipHipHuis, Codarts, Got Skills, SKVR, Typical Tropical en Cuartito Azul. Bezoek van professionele dansers maakten het compleet. Fjuze begon op 27 november vroeg in de ochtend al met de voorbereidingen in het oude postkantoor. Deze grote locatie werd samen met andere organisaties omgetoverd in een mooi dansstudio met een sneakeren kleding markt eromheen en een foodcorner.

“Everything you can imagine is real.”

...Top 3 evenementen....

Rond het eind van de middag gingen de deuren open en mensen raasden naar binnen. Express Yourself ging van start en verschillende dansgroepen lieten hun kunsten zien. Met de special guest ‘ Giorgio’, bekend van So You Think You Can Dance, als jurylid gingen de battles van start. De Utrechtse Raoul Richardson won de finale na een aantal sterke voorrondes. Na een kleine pauze ging de finale van ‘So You Think You Can Dance’ van start. Deze werd live uitgezonden op een groot scherm waar alle bezoekers bijeenkwamen om vooral Anthony aan te moedigen. Anthony, die deel uit maakt van de Poparazzi groep, heeft meerdere toernooien gewonnen en liet in de finale nog eens zijn kunsten zien. Helaas voor de Rotterdammers werd Anthony 4e. De finale werd gewonnen door Nina.


...waar ik heb gewerkt... Veronica Drive In Movie

“Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.”

Tijdens de meimaand filmmaand van Veronica wordt de Amsterdam Arena ieder jaar omgetoverd tot een Drive In area. Er wordt een beleving gecreëerd voor de bezoekers. 300 auto’s voor een groot scherm met geluid uit hun autoradio. Alles staat in het teken van de film. Afgelopen jaar was er ter promotie van 3D Samsung een echt vliegend auto dat uit de scherm over de auto’s heen vloog.

Dit jaar staat de game Pax Payne 3 centraal bij de film Men in Black 3. Een klein vliegtuig steeg op en bezoekers konden met een lasergeweer in actie komen. Aan de zij stonden tiental schermen waar bezoekers de game konden spelen. Ook zijn er ieder jaar weer stands aanwezig voor popcorn, drinken, broodjes etc.

Nationale nieuwjaarsnacht Rotterdam

Aan de Rotterdamse Maas werd het oude jaar in stijl afgesloten en verwelkomden we met alle bezoekers het nieuwe jaar. Diverse live optredens van artiesten zoals Fedde le Grand, Waylon en Di-rect.

Een geweldige sfeer met duizenden bezoekers dat werd afgesloten met de grootste vuurwerkshow van Nederland. Heel Nederland kon meegenieten van deze show door de uitzending van RTL5.

05-16 TURKS FRUIT


'E

Los deze puzzel op en kom erachter welk van deze evenementen bij mij op nummer 1 staat.

en

G   I

S

E  D  V  E

F

F

E

M

E

N

J

V

N

E

I

O

S

A

D

E

A

T

 

S

N

J

N

U

N

D

O

E

T

I

I

M

T

V M

E

 

I

S

I

S

O

Y

U

S

R R T U  

V

K

E

O

B

T

S

E

A

A M

E

D

I

A

I

M

I

L

L

E

Z

Z

U

P

C

E

N

I

T

P

E

C

N

O

C

I

   

       

EIVOMNIEVIRD

S  

R

FONTYS

CONCEPT

IEMES

BOEK

IJS

DANS

MEDIA

DESIGN

MUSIC

DJ

PUZZEL

EME

SINAN

ENTERTAIN

TAP

EVENTS

TILBURG

E

G

B

D T          

AUTO

FESTIVAL

         

'

N

er ak kr ein br te

I

ech

         

DE IEMES WEEK

"Dance like there is no tomorrow"

De IEMES week, de week van verdieping, de tijd voor afronding van de laatste loodjes, de tijd voor het bijwonen van seminars door professionals en de tijd voor het deelnemen aan excursies. Tijdens de eerste IEMES week van dit jaar stond het openingscollege van gastdocent Winston Gerschtanowitz centraal. Winston deelde zijn verhalen en ervaringen met de aanwezige IEMES studenten. Middenin de college wisten een aantal eerstejaars studenten Winston te verbluffen door onverwachts een flashmob uit te voeren. Met een brede glimlach en vol verbazing keek Winston toe en toonde na afloop zijn waardering. “Om zomaar de podium op te klimmen toont lef en ik zou jullie cv’s meteen bovenop de stapel leggen”, waren zijn woorden. De IEMES week werd geopend door Giel Beelen die ook meteen een aantal nieuwe singles afspeelde. De studenten mochten beslissen of het een GO or NOgo was. Bij een NOgo kreeg een van de studenten de single uitgereikt. Naast de seminars van onder andere Iwan Reuvekamp, directeur van Qmusic, en Marco Witkamp, promoter van Caro Emerald gingen studenten op excursie. Vooraf konden zij

met hun eigen klas beslissen waar de reis heen ging. De Heineken Experience en Mediapark Hilversum behoorden tot de favorieten. De IEMES week vond dit jaar drie keer plaats met in de laatste week meerdere bekende Nederlanders. De week startte met RTL Boulevard collega van Winston, Albert Verlinde. In de loop van de week was er plek voor Theo Maassen, Eddy Zoey, Fresku en afsluiter Winston Gerschtanowitz. Tijdens de laatste seminar van Winston kregen studenten de kans om mee te denken voor een nieuw datingprogramma. Vooraf hadden studenten zich voorbereid om op het podium de formats te presenteren. Door mee te denken en er op in te gaan stapte Winston in de beleving van de format. Hij gaf aan wat de plus en minpunten waren aan het format, hoe het beter kan en welke kant de studenten op konden gaan met hun ideeën.


Ik tapas het zo! Simpel en lekker

'Caterin

“Aan tafel !!! met Sinan"

g tijden

s een ev

ent is ee

n must'

Numara bir scherp maar toch zoet

Numara iki Noem je het cacik of tzatziki?

Numara üc Doe maar wat

-1 zoete paprika -halve scherpe peper -1 halve tomaat -paar takken verse peterselie -1 teentje knoflook -half eetlepel tomaten saus -peper en zout -1 eetlepel ketchup -1 theelepel olijfolie

-Turkse/Griekse yoghurt -Komkommer -Verse peterselie -Teentje knoflook -Zout

-Feta kaas -Puntje roomboter -1 theelepel tomaten saus -komkommer -Gedroogde peterselie

Snij de paprika, peper en tomaat in blokjes en voeg ze samen met de rest van de ingrediënten in de mixer. Mix deze tot een mooi geheel maar ook weer niet te. Breng het op smaak met peper en zout en klaar is Kees. Doe het met plezier en liefde en het zal zeker niet mislukken.

Snij de komkommer in kleine stukjes of sliertjes en voeg deze bij de yoghurt, samen met de peterselie en de fijngemaakte knoflook. Roer het wat doorelkaar en Voila!

Pak een kom, vul het met kokend water en zet er daar een plat bord op. Snij de Feta in kleine stukjes en plet deze met een vork. Voeg er een puntje roomboter en tomatensaus bij en mix het tot een mooi geheel. Snij de komkommer in ministukjes (1mm x 1mm) en voeg het samen met de peterselie toe. Mix het nog wat doorelkaar en Enjoy.

kse rie aan ? G il en ijk se n gel ersch k r v j et l Tu n zi Vee echte at is h et th ger ar. W k n i a kl elk eks i r G et In h er. k leu numara bir = nummer 1

numara iki = nummer 2

numara üc = nummer 3

07-16 TURKS FRUIT


Who are you?

Ik ben Sinan Akbayir, 25 jaar, woon sinds kort in Tilburg en ben 1ste jaar student aan de Fontys Academy for Creative Industries.

3

2

Wat voor persoon ben je?

Euhm, lastig om dat zo even te noemen. Ik ben iemand die van vernieuwing houd, daarom zou ik nooit 10 jaar lang het zelfde werk kunnen doen zonder vooruitzichten. Ik barst van de creativiteit en leuke ideeën die er plotseling uitvallen, ik ben een doener en een aanpakker.

4

Hoe ben je bij Fontys terechtgekomen? Nadat ik bij een aantal evenementen had gewerkt wist ik dat ik de evenementen wereld in wou. Op de website van Fontys stonden een aantal vragen die je kon beantwoorden met ja en nee. Vanaf dat moment wist ik zeker dat het de enige opleiding was dat echt bij mij past.

Waarom Fontys?

Na 2,5 jaar gewerkt te hebben bij Australian Homemade besefte ik dat ik dit niet de rest van mijn leven wil doen. Ik wilde een HBO diploma en iets doen wat ik echt leuk vind.

e

'Ik b

'

n a f e j an r O n

5

Welke vakken spreken je het meest aan?

Events, entertainment en concepting. Concepting is een heel interessant vak en is goed te combineren met de overige twee.

“I love deadlines. I love the whooshing noise they make as they go by.”

1

Interieuw met...


11

Wie gaat het EK winnen?

...Sinan Akbayir

10

Waar zie jij je over 10 jaar?

Over 10 jaar wil ik voor mijzelf beginnen. Ik wil eigen concepten ontwikkelen en organiseren met beleving en betekenis. Dit zelfde wil ik ook in opdracht van derden.

Hoewel ik denk dat de oostblokkers een goede kans hebben denk ik toch dat Duitsland het EK zal winnen. Zelf ben ik natuurlijk voor Nederland.

9

Heb je een idool?

Ik heb niet echt een idool. Een persoon waar ik echt tegenop kijk is John de Mol. Wat hij doet in de televisiewereld wil ik in de evenementen. John is voor mij een inspiratiebron.

8

Waarom Skyway?

'Ik wil voldoening uit mijn werk halen'

6

Welke richting denk je heen te willen met deze opleiding? Het eerste jaar zijn we er niet echt diep op ingegaan, maar mijn voorkeur gaat uit naar evenementen en televisie. Evenementen is meer mijn ding.

Zij organiseren feesten voor doven en slechthorenden. Het lijkt me geweldig om een onderdeel te zijn die een beleving kan opzetten voor deze mensen. Het heeft niet alleen een beleving maar ook een betekenis en het geeft voldoening.

7

Bij welk bedrijf zou je willen werken? Als ik mocht kiezen zou ik gaan voor Skyway foundation.

09-16 TURKS FRUIT


Sinan is all in

Are you? www.adidas.com


De mode flopshow 'Mijn er

varing b

ij een m

odeshow

'

Wat was er gaande?

“Be the change that you wish to see in the world.”

Terwijl ik aan het werk was voor Mexx in de V&D te Eindhoven, was mij opgevallen dat er een modeshow zou plaatsen. Automatisch zette ik een link met mijn opleiding. Ik was erg benieuw wat het eindresultaat zou worden. Ik had meteen al een beeld in mijn hoofd hoe ik het zou doen.

namen van de modellen en vertelde wat ze aan hadden en van welk afdeling. Alleen weten de bezoekers

'Wie ben ik'

niet wie van de twee Anne of Marloes is. De wachtende modellen stonden tegenover de bezoekers. Men kon zien Hoe ging het? wat er werd gedragen voordat Op de dag dat de modeshow zij de podium opgingen. Van zou plaatsvinden was mij alle aanwezige modellen meteen opgevallen dat het was er slechts één die liep niet goed geregeld was. De als een model. De overige catwalk bestond uit een modellen, vooral familie van aantal zeer lage houten de medewerkers, hadden dit tafels/podia. De lelijke waarschijnlijk nooit eerder houtkleur trok meteen de gedaan en wisten niet wat aandacht. Er was een dj ze moesten doen. Om een aanwezig voor de muziek en voorbeeld te geven, ze liepen een spreker om het een ander naar voren, blijven daar te vertellen over de kleren staan, kijken de spreker die gedragen werden door aan, wachten totdat hij klaar de modellen. De spreker was was met praten en liepen niet goed voorbereid en las vervolgens terug. Tegen het alles letterlijk van de kaartjes einde werden er goodybags af wat voor veel haperingen uitgedeeld voor de modellen zorgde. De modellen kwamen en niet voor de bezoekers. niet één voor één maar in groepjes van 2 of 3. De Hoe zou ik het doen? spreker noemde de De catwalk waar de modellen overheen zullen lopen wordt verlengd en mooi

bekleed. De achterkant wordt strak afgedekt zodat er niets te zien is en de modellen niet zichtbaar zijn voor de klanten. Een dj met passend muziek die weet hoe hard de volume kan. De spreker wordt van te voren ingelicht zodat hij/zij zich kan voorbereiden. Er worden modellen ingehuurd met werkervaring en ze komen eerst één voor één de catwalk op. Zo zorg ik voor meer duidelijkheid bij de bezoekers. Nadat de modellen één voor één over de catwalk zijn gelopen komen ze in groepjes van 2 of 3 om een gezinssituatie uit te beelden. De goodybags zou ik er ook in houden, alleen niet voor de modellen maar voor de bezoekers die er meteen gebruik van kunnen maken in de V&D.

'Amateur' Zo blijkt maar weer dat je er een heel ander kijk op hebt als je er een opleiding voor volgt. Alleen vond ik deze wel erg amateuristisch en ieder ander had het veel beter gedaan. Ik ken ook niet alles van deze wereld, maar zo slecht had ik het zeker niet gedaan.

11-16 TURKS FRUIT


MIJ nou

Twee weken geleden ontsnapte ik op het randje van de dood en nu ben ik alweer aan het werk in Nederland. De adviezen van mijn dierbaren om mij heen om niet te gaan werken en mijn rust te nemen hielden mij niet tegen. Ik had afleiding nodig en besloot om bij een strandfeest in Hoek van Holland te gaan werken. Mijn werkgevers waren op de hoogte van de gebeurtenissen in Marmaris, daarom besloot ik samen met hen om het rustiger aan te pakken. Ik was altijd al goed geweest in hoofdrekenen en ging daarom bij de muntverkoop zitten. Met de overige collega’s hielden we een wedstrijd wie de meeste munten kon verkopen. De mannen, die het meeste geld uitgaven, gingen natuurlijk bij de vrouwelijke collega’s. Toch hadden mijn neefje en ik de voorsprong te pakken door de snelle handelingen. Terwijl tien duizenden bezoekers aan het genieten waren van de optredens zochten mijn neefje en ik naar een smoes om de hok te verlaten. We wilden natuurlijk wel genieten van het feest. Mede doordat ik het een en ander had meegemaakt en de hoge verkoop kregen we vaker pauze. De sfeer was geweldig, iedereen ging los en wij deden mee. Overige collega’s waren we aan het plagen omdat wij mee aan het feesten waren. Aan al het leuks kwam een einde en we moesten weer aan het werk.

overkom en

?

De drukte op het terrein nam toe en wij werden als snel overgeplaatst naar een kassa dat in de buurt lag van het podium. “Het is daar superdruk” zei één van de leidinggevenden. Eenmaal daar aangekomen was het al leeg en keken wij om ons een zonder te beseffen dat er een rel was uitgebroken. De Rotterdamse hooligans hadden zich verzameld en vier undercover agenten in het nauw gedreven. Wij hoorden de ene schot na de andere en de angst nam toe. Mijn gedachten gingen rechtstreek naar

'Deja Vu' de tijden in Marmaris. “Dit kan toch niet waar zijn”, zei ik tegen mijn neefje. Er werd geschoten in de buurt van de eerste kassa waar wij werden weggehaald. Wat een toeval. We keken naar buiten en we zagen een groep mensen en enkele agenten achter de hekken lopen. We deden snel de deur op slot en bleven daar zitten. Per telefoon kregen wij het bericht dat we moesten blijven zitten totdat we werden opgehaald. Ik zat met mijn gedachten bij mijn zus die nog aanwezig was bij de andere kassa. “Als alles maar goed gaat met haar”, zei ik tegen mijn neefje. Door beveiligers werden wij achter het podium geplaatst waar alle werknemers waren en waar het veilig was. Aangezien iedereen wist wat mij was overkomen kwam de ene vraag naar de andere hoe het met me ging. Elke keer gaf ik

'Shit Happens'

Moest d it


het zelfde antwoord, “ja gaat goed! Waar is mijn zus?”. De minuten gingen voorbij en ze was er nog steeds niet. Ik kon er niet meer tegen en besloot haar te gaan zoeken door de drukke menigte. Net opdat moment kwam ze aanlopen met beveiligers en overige collega’s. In tranenhield zij me stevig vast en liet me niet meer los.

'We waren onafscheidelijk' Ze dacht dat me iets was overkomen en dat ze me kwijt was. Ze vroeg me tien keer of alles wel echt goed ging. Ik probeerde haar te kalmeren. Enige wat we dachten en zeiden was, “zeg niets tegen mama, ze gaat dood van de schrik”. We hadden afgesproken om de eerste dagen niks te vertellen. Na alle ellende was het tijd om naar huis te gaan. We zouden elkaar bellen zodra we thuis waren. Me neefje en ik liepen samen met een beveiliger mee naar de auto. Onderweg zagen we

de ene bloedvlek na de andere. We vroegen ons allemaal af wat er nou was gebeurd en eenmaal thuis begonnen we alle kranten artikelen te lezen. Bij de waarschuwingsschoten raakten er een aantal zwaargewond en één ervan overleed later in het ziekenhuis. Door de organisatoren werd een rechtszaak ingediend tegen gemeente Rotterdam. De hooligans hadden aangegeven met een grote groep naar de strandfeest te gaan en het op zijn kop te zetten, maar dat werd genegeerd door gemeente Rotterdam. Na 1,5 jaar heeft de organisator de klacht laten vallen vanwege de toenemende hoge kosten. Zelf ben ik nu binnen een korte termijn er twee keer goed van af gekomen.

Betekent dit dat ik nog zeven levens over heb?

13-16 TURKS FRUIT


DE DAG TOEN... ...ik niets meer wist

“I'm not afraid of death; I just don't want to be there when it happens.”

Ik word wakker op de intensive care en zie mijn oom, die ik jaren lang niet heb gezien, voor me staan. Automatisch ga ik er vanuit dat het een droom is. Ik begin tegen hem te praten zonder het besef dat ik aan het mompelen ben. Verderop zie ik mijn neef binnenkomen en het word me duidelijk dat het geen droom is. Ik merk van zijn gezichtsuitdrukking op dat hij me niet begrijpt. Ik heb geen idee wat er allemaal aan de hand is, ik kan me niets meer herinneren. Terwijl ik last heb van een flinke hoofdpijn word mij uitgelegd wat gebeurd is.

'Ik weet niets meer' Tijdens een avond stappen met alle vrienden uit het hotel heb ik ruzie gekregen met een portier. Nouja, ruzie gemaakt? Ik ben niet iemand dat opzoek gaat naar ruzies. Door een weigering is er een discussie ontstaan voor de deur en uit het niets ben ik een slachtoffer geworden. De portier haalde een stungun tevoorschijn en ik werd twee keer in mijn nek geraakt. Uit dat zelfde moment viel ik met mijn hoofd tegen de stoeprand aan en toen ik mijn ogen opende zag ik mijn oom voor me staan. Na vier dagen mocht ik de ziekenhuis al weer verlaten. Mijn vakantie in Marmaris had niet zo mogen lopen, maar wat kan je er aan doen. Wij hebben besloten een rechtszaak aan te spannen tegen de portier. Van de Nederlandse clubeigenaar kregen wij een kopie van de video opname die was gemaakt. Toen ik de beelden terugzag kon ik niet geloven dat dit mij was overkomen. Ik kan het me nog steeds niet herinneren. Na een twee jaar durende rechtszaak heeft de portier drie jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen.

Mijn 7 citaten... ouw ijn vr m , s en' baa ik de n nem e n g e n b i is iss 'Thu e besl d n e e all 'Een man is niet magdy Allen o o W oud totdat spijt de plaats inneemt

van dromen'

John Barrymore

'Karakter z onder kenn is heeft vak succes dan er k e n n Marcus T is zonder kara ullius Cicer o kter' 'Er is geen groot overeenkomst tussen leren en wijsheid' Francis Bacon

e voor een d f e i l t i u kunnen le 'Mannen n knieën vallen.Ve en.' hu ën zitt e i n k n vrouw op u rna op h a a d n e v j i bl rges van Acker Geao

'In de vergulde schede van het medelijden steekt soms de dolk van afgunst' Friedrich Nietzsche

er en zond 'Een lev als een tuin is dromen ' bloemen zonder se

G. Bee


FESTIVAL TIPS “Don't cry because it's over, smile because it happened.”

JUNI/JULI

ZATERDAG 16 JUNI

ZATERDAG 7 JULI

FESTIVAL MUNDIAL Tilburg, Nederland

DONDERDAG 12 JULI

VRIJDAG 22 JUNI

VRIJDAG 13 JULI

ZATERDAG 14 JULI

INDIAN SUMMER FESTIVAL Broek op Langedijk, Netherlands

DEFQON 1 Biddinghuizen, Netherlands

ZATERDAG 23 JUNI

PARKCITY LIVE Heerlen, Netherlands

DREAMFIELDS FESTIVAL Arnhem, Nederland AMSTERDAM BASS FESTIVAL Amsterdam, Nederland

STEKKERFEST Utrecht, Nederland

XO LIVE Eindhoven, Nederland

VRIJDAG 29 JUNI

HILVERSUM ALIVE Hilversum, Netherlands

VIERDAAGSE FEESTEN Nijmegen, Nederland

ZATERDAG 30 JUNI

DAYLIGHT FESTIVAL Roosendaal, Nederland

VRIJDAG 20 JULI

WISH OUTDOOR Beek en Donk, Netherlands

DE ZWARTE CROSS Lichtenvoorde, Nederland

AWAKENINGS FESTIVAL Spaarnwoude, Netherlands

ZONDAG 1 JULI

ZATERDAG 21 JULI

VRIJDAG 6 JULI

KWAKOE FESTIVAL Amsterdam, Nederland

LATIN VILLAGE Spaarnwoude, Nederland NORTH SEA JAZZ Rotterdam, Nederland

PITCH Amsterdam, Nederland

8BAHN AREA FESTIVAL Ede, Nederland

www.festivalinfo.nl

CITY OF DANCE FESTIVAL Middelburg, Nederland

ZONDAG 22 JULI APPELSAP Amsterdam, Nederland

VRIJDAG 27 JULI

ZATERDAG 28 JULI

SUMMER DARKNESS Utrecht, Nederland ULTRA SONIC FESTIVAL Maarssen, Nederland

15-16 TURKS FRUIT


www.fontys.nl | www.fontysaci.nl

TURKS FRUIT  

A magazine about my life

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you