Page 1

Spa n sk va r e in fo V A L E N C I A 3 1 A U G U S T

S P A N I S H

2 0 0 9

F R U G T

O G

G R Ø N T

U / 3 6

I ntro Total Produce Sourcing Spanien har skiftet adresse og kontaktoplysninger. Fra 30 august 2009 er vi flyttet ind i større lokaler. Dette har været nødvendigt for os at kunne imødekomme det stigende antal af ansatte og ikke mindst taget i betragtning de fremtidige tilslutninger af associerede firmaer og partnere i Total Produce gruppen. Placeringen i Puzol har vi vurderet til at være vigtig. Vi er i samme nabolag med trading selskaber som Dai Frugt, Hispafruit eller San Lucar, og placeret på A7 motorvejen nord for Valencia, hvor

95% af alle vores lastbiler kører lige forbi.

ste landbrugsområder over hele Spanien.

Vi er i centrum for Valencias citrus industri med mindre end 2 timer til det vigtige vgrøntsags område Murcia eller 2 timer fra Lerida, hvor de fleste spanske pærer, æbler og stenfrugter dyrkes. Føj dertil vores 2 satellitkontorer i Andalusien i det sydlige Spanien, hvilket placerer os næsten direkte i marken på de vigtig-

NY Tel: +34 961 95 84 17 NY Fax: +34 961 95 80 40

W eather Grow Source Import Package Distribute Market


PA G E

2

Produkt Information Agurk:

Citron:

Druer:

første nye høst er blevet tilbudt.

Vi sanser en falsk eufori blandt citron avlere i Murcia, der efter en elendig sæson, nu på baggrund af stor efterspørgsel kræver ekstremt høje priser for citroner der endnu ikke er solgt i programmer til supermarkeder – yderligere er kvaliteten meget dårlig. Men kun inden for to uger vil den nye tyrkiske sæson starte, og så vil virkeligheden, igen ramme de spekulative avlerne, og de vil ikke have noget sted at sende deres produkter, og når nye afgrøder begynder i oktober med Primofiori virkeligheden vil ramme de producenter, der blev lidt for grådige disse uger .... Priserne i Sct. Charles Perpignan var 1,80 € kg i denne uge !!!!!!

Der er 2 kvaliteter af druer på markedet og dermed 2 forskellige markedspriser at være opmærksom på. De tunge hagl for halvanden uge siden ødelagt mange druer i visse områder i Murcia. For at forsøge at kommercialisere de druer, har det været nødvendigt at skære i mange druer fra klynger og resultatet er et produkt ikke er egnet til de mest krævende Supermarked, og da værdien af disse druer mindsker og sælges på åbne markeder . Desuden af dvs Crimson, som normalt ville have mere end 2 måneder tilbage af sæsonen beregner vi der ikke er mere end 5 til 6 uger tilbage, så der er ingen hastværk for alvorlige avlere, der ikke har været berørt at sælge deres blodrød, og dermed de fastholde priserne selvom markedet kunne tyde på noget andet. G

Appelsiner: Ikke meget handel i markerne. Der burde være en vis aktivitet, da den kommende sæson er nær, men det synes at den globale krise skaber vis forsigtighed blandt de private eksportører, så situationen er temmelig rolig i forhold til, hvor tæt vi er på den nye sæson. Om 2 uger vil de begynde at høste de første Satsumas men bortset fra denne sort er der total ro i sektoren Blommer: Første Angeleno var planlagt til at blive hentet i denne uge. Priserne steg en anelse i sidste uge, og det synes at gå hånd i hånd med en kvalitet, der bliver bedre. Vi har oplevet nogle sygdom i Black Diamond der har forårsaget nogle problemer, men i andre sorter, har der ikke været nogle problemer omend vi observerer lid skalfejl. Sun Gold, Fortuna, Larry Ann, Black Late, og andre sorter er mængdemæssigt er ikke noget problem.

SPA N SK

V A REI N FO

Majs: Overraskende god kvalitet af spanske majs.


V A LEN C I A

SI D E3

Produkt Information Granatæbler:

Mango:

Vandmelon:

Nogle Valenciana til rådighed, men det er den nye afgrøde af den flotte farvede Mollar sort vi venter på. Bør være til rådighed inden for de næste 2 uger.

Få kgs Tommy Atkins til rådighed, og snart vil den lækre Osteen være til rådighed.

Få kgs fås i assorterede størrelser med høje priser, hvilket fører os til den konklusion, at sæsonen er slut.

Hindbær: få kgs til rådighed for sorterne, Rubi, Heritage og Polka. Om 1 uge vil sorten Glen Lyon være tilgængelig og herfra indtil udgangen af sæsonen, hvilket er ca den første uge af oktober. I Huelva er der ny høst klar af Brilliant og Sugana fra den 1. uge i oktober Kaki: Vi er nær begyndelsen på en ny sæson af Kaki og Persimon i Huelva og Valencia. Om Huelva kan vi sige at kvaliteten er meget god og gode størrelser. I Valencia har der været spottet noget af det svamp vi også så sidste år, som fra en dag til den anden skabte en katastrofal sæson, hvor op til 40% faldt ned af træerne næsten overnight. Tilsyneladende var det tænkt, at årsagen til svampen var ekstrem luftfugtighed og da vi har haft en meget tør sommer, havde ingen ventet at se svampen igen. !!!

Meloner: Æbler: Med 10 dage tilbage af sæson af meloner, oplever vi ret store problemer med at finde de rigtige størrelser. De fleste i små og meget store størrelser og mellemstørrelserne er der færre af. Priserne er steget betydeligt, særligt Cantaloup efterfulgt af Piel de Sapo, honning og endelig Galia. Det er en lille hjælp til avlerne, der har lidt igennem en prismæssig forfærdelig sæson, men langt fra nok til at komme i nærheden af et anstændigt sæson resultat.

Gala og granny fra Nordspanien.

Tomater: Nok cherry og blomme kirsebær, men store problemer med at få mængden af gule, så meget få trimix rådighed og høje priser.

Grow Source Import Package Distribute


Total Produce Sourcing Spain Calle Camina 3, bajo Izq. 46530 Puzol, ( Valencia ) Tlf: +34 961 95 84 17 Fax: +34 961 95 80 40 Marbella office Total Produce Sourcing Spain S.A, Avenida Ricardo Soriano no 72, Edificio Golden, Portal B, 29601 Marbella Fax:+ 34 952 768 301 Tel:+34 952 768 373 Email: mikhag@totalproduce.es Huelva Office: Total Produce Sourcing Spain Calle Fernando el Catolico 31 21003 Huelva Fax: +34 959 37 27 02 Te: +34 959 37 18 62 Email: frarod@totalproduce.es

Spansk Markedsinformation uge 36  

Info omspansk frugt og grønt direkte fra marken

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you