Page 1

Asiakaslehti 2/2018

ÂŽ

www.sim.fi

facebook.com/simsensitive

instagram.com/simsensitive


HYBRID CO LO R

TRILLION TONES

by Rebecca Taylor

SensiDO Trillion Tones on täysin uudenlainen hybridiväri, joka ei ole suoraväri, ei kestoväri eikä kevytväri, vaan kaikkia niitä. Kyseessä on suoraväripigmentteihin perustuva PPD-vapaa väri, jota voi käyttää myös kestovärin tavoin @trilliontones #trilliontones #trilltribe #hybridhaircolor


26

6 8 10 12 14 18 20 22 24 26 28 32 34

SensiDO Quick - Ei oo häpee olla nopee

Inspiroiva Rebecca Taylor

SensiDO Trillion Tones

Käydään kampaajalla - Prime Hair

Ihmiset tuotteiden takana

Ajankohtaista Kouluttajien palsta - SensiDO Simplex Bonder

Kyllikki Hujanen - Rakkaudesta kiharoihin Me olemme sinua varten! Konsultoivan myynnin ABC

30

12

Sim Somessa Sim Xtra - Keväinen Forme -kampanja Sim Xtra - Koulutusmatka Kreikkaan

terveisiä tuotekehityskemistiltä

M

ix & Match oli juuri lanseerattu ja Simin tehtaalla oli väripäivä. Kovasti oli värikkäitä hiuksia ja innostusta ilmassa. Joku heitti viattomalta kuulostavan kysymyksen: ”Mitäköhän tapahtuisi, jos näitä värejä sekoittaisi kestovärien joukkoon?”. Itse ajattelin heti hieman pidemmälle: otetaan väri, pigmentitön alkali ja hapete, saadaan PPD-vapaa väri! Ensimmäisessä labratestissä magenta toimi kuin unelma. Alkoi huomattavasti pidempi, kunnianhimoisempi ja luovempi projekti kuin alkuun uskalsin ajatellakaan. Testasin suunnilleen jokaisen EU:n kosmetiikka-asetuksen hyväksymän hiusväriaineen, kunnes päädyttiin viiteen pääväriin: sininen, punainen, keltainen, ruskea ja musta. Projektin edetessä vaaleiden sävyjen punnitukset olivat haasteellisia, kun väriä tarvittiin vain 1 %, loput valkoista ja samassa suhteessa alkalia sekä hapetetta; pastellien tuominen intensiivien rinnalle oli pelastus. Labratestejä ollessa neljä kansiollista paletti oli valmis suureen kansainväliseen väripäivään Rebecca Taylorin johdolla! Olihan se aikamoinen sateenkaaripäivä, jonka aikana näin kaikki ne tuhannet värjäämäni pikkutupsut huikean kauniina kokonaisuuksina useiden mallien hiuksissa. Taianomaisen päivän jälkeen labrassa oli täysi kuhina päällä kun tehtiin testejä, värimittauksia, pesutestejä, hiottiin sävyjä, testattiin aktiiviaineita ja värireseptejä… Aika monta kertaa projektin edetessä kuultiin sanat ”oho”, ”aika jännä” ja ”wow”. Yhtä monta kertaa on myös taisteltu ennalta arvaamattomien haasteiden edessä. Toivottavasti kukin teistä löytää tämän värin kautta taas sisäisen lapsen ja suuren taiteilijan itsestään ja aloittaa ”vesivärimaalauksen” uudelleen – tällä kertaa hiuksiin. Olkaa hyvät: SensiDO Trillion Tones by Rebecca Taylor.

Hiukset: Rebecca Taylor | Meikki: Sanna Karppinen

// PÄÄKIRJOITUS //

Sim IN 2 · 2018

Sim Finland Oy:n asiakaslehti Päätoimittaja Tatu Viherma Toimitus Heidi Varjoranta Mika Hölli Taina-Seppälä-Oja Reija Vilmi Taitto Laura Ylenius Veli-Pekka Lehtonen Osoitelähde Sim Finland Oy:n asiakasrekisteri Paino: Forssa Print

4041 0428

Kaisa Leppälä Tuotekehityskemisti

4

Forssa Printin ympäristöjärjestelmät täyttävät SFS-ISO 14 001 -standardin vaatimukset ja ne on sertifi oitu Det Norske Veritaksen toimesta. Forssa Print on sitoutunut noudattamaan myös Pohjoismaisen ympäristömerkin ( Joutsenmerkki) asettamia vaatimuksia. Lisäksi osa tuotantolaitoksien sähköntarpeesta katetaan biokaasusta tuotetulla sähköllä, jolla on Suomen luonnonsuojeluliiton myöntämä EKOenergia-merkki.


Ei enää paperisia puutelistoja! / / S I M E X T R A N E T - P A LV E L U TA R J O A A A I T I O P A I K A N T U OT E VA L I K O I M A A M M E . / /

TOP 5 SIM EXTRANETISSÄ 1. Näet hintasi, jossa on otettu huomioon myös kiinteä alennusprosentti. 2. Sim Extranetistä näkee myös suositushinnan ja valmiiksi lasketun katteesi. 3. Käytössäsi missä ja milloin vain. Voit tehdä tilauksen tietokoneella, tabletilla tai vaikka älypuhelimella. 4. Käytössäsi on kätevä sähköinen puutelista, jota voit päivittää aina kun sinulle sopii. Voit lähettää tilauksen meille kun sinulle sopii tai vaikkapa rahtirajan täytyttyä. 5. Kattava tarvikevalikoima, josta löydät varmasti tarvitsemasi.

Sim Extranetistä seuraat myös kätevästi laskujasi, toimituksiasi sekä löydät kattavasti tuote-, koulutus- ja mainosmateriaalit. Ota kaikki irti asiakkuudestasi!

REKISTERÖIDY JA KIRJAUDU

EXTRANET.SIM.FI SE ON HELPPOA JA NOPEAA!

5


k c i u Q O D i s n e S // EI OO HÄPEE OLLA NOPEE! //

ennen... 6

...jälkeen

MITEN? Hiukset esivaalennettiin tyvestä SensiDO Blond vaalennusjauhe + 3%. Pituuksiin laitettiin hetkeksi SensiDO Creative 7.0 Bleach Powder + kuuma vesi. Taitto tyveen: SensiDO Quick 10/6 30g + 8/19 15g + 2.1% 1:2 . Taitto pituuksiin: SensiDO Quick 10/6 30g + 10/16 30g + 2.1% 1:2. Vaalennuksessa ja taitoissa käytettiin myös SensiDO Simplex Bonderia.


10/1 Lightest Ash Blonde

10/6 Lightest Violet Blonde

Kenelle Quick on tarkoitettu? Yksinkertaisesti kaikille. Monikin mieltää SensiDO Quick -sävyt miesten tai lyhyiden hiuksien väriksi. Ne kuitenkin toimivat kaikenlaisiin hiuksiin, niin värjäämiseen kuin taittamiseen tai kiiltokäsittelyyn. Hajusteetonta väriä voidaan käyttää kaikille parturi-kampaamojen asiakkaille.

Miten Quick eroaa muista väreistä?

SensiDO Quick -sävyt ovat loistava työkalu nopeissa taitoissa poistamaan ei-toivottuja vivahteita, kuten kultaisuutta, tai himmentämään esimerkiksi värinpoiston jälkeistä oranssisuutta. Voidaan käyttää myös matalimmilla hapetteilla, joilla saadaan hiuksiin nopeasti esimerkiksi tämän hetken suosittuja luonnollisia vivahteita tai pastellisuutta.

Mihin käytetään?

SensiDO Quick -sävyillä on saavutettavissa kaunis ja ennen kaikkea luonnollinen harmaiden peitto. Sävyt eivät ”maalaa” harmaita piiloon, vaan ne tuovat luonnollisen häivytyksen. Sävyt rakentuvat kylmemmälle pohjalle ja haalistuessaankaan eivät näytä luonnottomalta.

10/16 Lightest Ash Violet Blonde

9/91 Very Light Grey Ash Blonde

Uutuus! Uutuus! Uutuus!

8/19 Light Ash Grey Blonde

8/1 Light Ash Blonde

7/3 Medium Golden Blonde

Mitä etuja?

Nopea vaikutusaika mahdollistaa SensiDO Quick -värien käytön lisäpalveluna vaikkapa leikkauksen yhteydessä. Helpon koostumuksen ansiosta värin voi levittää nopeasti esimerkiksi nokkapullolla. SensiDO Quick värit eivät vaadi omia hapetteita, vaan tomivat molempien SensiDO-hapetteiden kanssa.

7/0 Medium Blonde

6/1 Dark Ash Blonde

MIKSI SENSIDO QUICK? • Hajusteeton • Monipuolinen • Vaikutusaika vain 10 minuuttia • Loistava tuote nopeaan tyvivärjäämiseenja taittoihin • Luonnollinen harmaanpeitto • Helppo ja nopea tapa lisätä palvelumyyntiä • Nopea levittää koostumuksensa ansiosta

5/3 Light Golden Brown

5/0 Light Brown

4/1 Medium Ash Brown

3/0 Dark Brown

7


Inspiroiva Rebecca Taylor Kuvat: Reija Vilmi | Teksti: Heidi Varjoranta

/ / " E I VÄT TA I T E I L I J AT K A A N T Y Y D Y VA I N M Ä Ä R ÄT T Y I H I N VÄ R E I H I N , VA A N L U O VAT TA I D E T TA S E K O I T T A E N O M A T V Ä R I T, S Ä V Y T J A V I V A H T E E T. J O K A I N E N H I U S O N K U I N P U H DA S C A N VA S , J O H O N VO I L U O D A O M A N TA I D E T E O K S E N . " / /

8


Rebeccan Instagram-tili on täynnä toinen toistaan näyttävämpiä luomuksia! Kannattaa ehdottomasti kurkata @rebeccataylorhair!

Rebeccan matka yhdeksi maailman kuuluisimmaksi hiustaiteilijaksi on mielenkiintoinen ja ennen kaikkea inspiroiva. Rebeccalle ammatinvalinta ei ollut selkeä, ennen kuin luovuuden kutsumus vaati etsimään tapaa toteuttaa itseään. Rebeccan intohimoinen ja syvällinen suhtautuminen ammattiinsa on huikea, joka inspiroi kampaajia ympäri maailman. Me Simillä olemme etuoikeutettuja, kun saamme jakaa yhteisen SensiDO Trillion Tones -matkan yhdessä Rebeccan kanssa. Mutta kuka on tämä määrätietoinen ja suurisydäminen nainen, joka inspiroi ja ruokkii luovuudellaan hiustaiteilijoita ympäri maailman? Rebecca rakastaa luovaa kauneutta. Tämä rakkaus johdatti juuri markkinoinnin tutkinnon suorittaneen nuoren naisen vaihtamaan alaa. ”Tunsin, että en saanut toteuttaa edellisessä ammatissani intohimoani ja luovuuttani, joten päätös uranvaihdoksesta oli selvä." Rebecca kertoo uransa alkuvaiheista. "Luovuuteni rikastuu ihan jokapäiväisestä elämästäni. Sitä ruokkii tunteet, luonto, arkkitehtuuri ja kaikki mitä ympärilläni tapahtuu. Myös toisten inspiroiminen ja luovuuteen rohkaiseminen on minulle kutsumus,” Rebecca lisää. Tämä nainen on saavuttanut paljon. Hän on 14-vuotisen uransa aikana saanut jo alan merkittävimpiä tunnustuksia. Hän on voittanut muun muassa "The Best Vivid Colorist 2016", "Behind the Chair" -median" ja "The Best Social Media Trainer of the Year" -palkinnot. Rebeccan hiustaiteilijan ura on huomioitu jopa tunnetussa Good Morning America TV-ohjelmassa. Nyt hänen uransa suurin mullistus on käsillä, kun SensiDO Trillion Tones by Rebecca Taylor lanseerataan. Mutta miten tämä Los Angelesissa asuva julkkiskampaaja löysi

ylöjärveläisen Sim Finlandin? "Tatu just contacted me. Sim Finland Oy:n toimitusjohtaja Tatu Viherma otti yhteyttä ja kertoi tuotekehitysinnovaatiosta, joka herätti heti mielenkiintoni. Nyt vuoden testattuani tuotteita, olen varma että tämä toimii", Rebecca kertoo yhteistyön käynnistymisestä.

mistä tässä värissä ja innovaatiossa on kysymys? "Nyt meidän luovien kampaajien on mahdollisuus tehdä triljoonia eri sävyjä! Maailman ensimmäinen hybridiväri on siis kehitetty, joka antaa rajattomat mahdollisuudet värjäyksiin ilman PPD:tä. Tämä on loistava mahdollisuus hiustaiteilijoille kautta maailman kasvaa ammatillisesti", Rebecca kiteyttää SensiDO Trillion Tones -konseptia. "Eivät taiteilijatkaan tyydy vain määrättyihin väreihin, vaan luovat taidetta sekoittaen omat värit, sävyt ja vivahteet. Jokainen hius on kuin puhdas canvas, johon voi luoda oman taideteoksen." kertoo Rebecca. SensiDO Trillion Tones on täysin uudenlainen hybridiväri, joka ei ole suoraväri, ei kestoväri eikä kevytväri, vaan kaikkia niitä. Kyseessä on suoraväripigmentteihin perustuva PPD-vapaa väri, jota voi käyttää myös kestovärin tavoin.

Kuka?

R E B E C C A TAY L O R

• Asuu Yhdysvalloissa Los Angelesissa • Instagramissa 528 000 seuraajaa, tsekkaa @rebeccataylorhair • YouTube-kanavalla on 50 000 seuraajaa, ja videoilla jopa yli 500 000 näyttökertaa. Tsekkaa @stylistrebeccataylor • Saanut mm. 17SCA Best Color Educator ja Glamour-Best Vivid Colorist -palkinnot • Unelmana negatiivisuuden vähentäminen sosiaalisessa mediassa • Haaveilee 15 ranskanbulldogista

9


// TRILLION TONES BY REBECCA TAYLOR //

"First hybrid color line ever, not JUST direct dye, demi or permanent but ALL. It’s the stylist’s choice to create their own unique color shades" -Rebecca Taylor

10


@trilliontones

HYBRIDIVÄRI, JOKA MULLISTAA HIUSTEN VÄRJÄÄMISEN Monivuotinen tuotekehitys on saatettu pisteeseen, jota on alallamme odotettu pitkään. Olemme kehittäneet yhdessä Rebecca Taylorin kanssa värikonseptin, jonka avaa kampaajille kautta maailman täysin uudenlaiset mahdollisuudet värjätä hiusta.

SensiDO Trillion Tones by Rebecca Taylor on hybridiväri, joka ei ole suoraväri, ei kestoväri eikä kevytväri, vaan kaikkia niitä. SensiDO Trillion Tones on suoraväripigmentteihin perustuva PPD-vapaa hiusväri, jota voidaan käyttää myös kestovärin tavoin. SensiDO Trillion Tones -konsepti on kompakti tuoteperhe, joka antaa jokaiselle kampaajalle mahdollisuuden rikkoa perinteisiä raja-aitoja. Väriperhe sisältää viisi perusväriä, viisi pastelliväriä sekä valkoisen, joita yhdistelemällä saat värjättyä triljoonia värejä ja sävyjä käsitellyille, käsittelemättömille ja jopa harmaille hiuksille. SensiDO Trillion Tones haastaa kampaajat kautta maailman toteuttamaan itseään ja luomaan mitä upeampia värjäyksiä. Kuinka toimii? 3 pääkomponenttia: Suoraväripigmentit, hapete sekä kaksi alkalia. /0 soveltuu perusvärjäyksiin ja /00 haastaviin värjäyksiin kuten vaalennuksiin ja harmaille hiuksille. Alkali auttaa pigmenttejä tunkeutumaan syvemmälle hiuksen sisään, ammoniakki edistää vaalenemisprosessia toimimalla katalyyttinä

toimiessaan yhdessä vetyperoksidin (hapete) kanssa. Hapete puolestaan hapettaa, jolloin vapautunut happi vaalentaa hiuksen luonnollista melaniinipigmenttiä, tekee myös väristä pitkäkestoisemman. Trillion Tones -tuotteet (15 tuotetta) • Sininen: intensiivi ja pastelli 250 ml • Punainen: intensiivi ja pastelli 250 ml • Keltainen: intensiivi ja pastelli 250 ml • Ruskea: intensiivi ja pastelli 250 ml • Musta: intensiivi ja pastelli 250 ml • Valkoinen: 250 ml ja 1000 ml • Alkalit /0 ja /00, 1000 ml • Hapetteet 3% ja 7,5%, 1000 ml Sekoitussuhde: Väri + alkali + hapete (1 : 1: 1) Sekoitus järjestys: väri (A) + alkali (B) + hapete (C) Vaikutusaika: 30 minuuttia Väriä voi käyttää myös pelkän suoravärin tapaan ilman alkalia ja hapetetta, vaikutusaika 20 minuuttia.

11


// KÄYDÄÄN KAMPAAJALLA //

" Meillä ei ole laisinkaan asiakasrekisteriä, sillä uskomme sen asettavan turhaan rajoja" .

12


Balmain Prestige Salon Teksti: Heidi Varjoranta | Kuvat: Noora Näppilä ja Reija Vilmi

/ / P R I M E H A I R TA M P E R E E L L A U U D I S T U I J A AVA S I OV E N S A B A L M A I N P R E S T I G E S A LO N K I N A //

Ulla-Riitta Koskinen on usealle suomalaiselle tuttu bloggaaja sekä some -henkilö, joka tunnetaan tuttavallisemmin Umppuna. Umpun unelmatarina on monelle nuorelle kampaajalle esimerkillinen, sillä unelmat on tehty saavutettaviksi määrätietoisella työllä. Näyttävä Prime Hair -kampaamo sijaitsee Tampereella arvostetulla Ratinanrannan alueella keskustan välittömässä läheisyydessä. Prime Hair yhdistää neljä upeaa ja intohimoista hiusalan ammattilaista, joiden synergia on lähes käsin kosketeltavissa. Juuri remontoidun kampaamon tunnelma viestii ylellisyydestä sekä paikasta, jossa jokaisesta asiakkaasta huolehditaan suurella sydämellä ja ammattitaidolla. Umppu perusti Prime Hair -kampaamon vuonna 2010. Liikkeen alkuajoista alkaen oli Umpulle selvää se, että jokainen investointi kampaamoon sekä omaan ammattitaitoon tuo varmasti hyvää tullessaan. Tämä punainen lanka on johdattanut Umppua jo kahdeksan vuotta ”On tärkeää personoitua kampaamollaan valittuun tyylisuuntaan, joka puolestaan helpottaa asiakkaiden kampaamovalintaa. Meidän tyylimme on klassinen, mutta intohimoisesti trendejä seuraava”, Umppu kertoo kampaamonsa tyylisuunnasta. "Liikkeemme jokainen työntekijä etsii ja seuraa tiiviisti muoti -ja lukusbrändien catwalk -näytöksiä, joista sovellamme ideoita sekä sisältöä asiakastöihimme. Sieltä saamme suoraan tulevat trendit, ja olemme aina hieman aikaamme edellä. Tämä on osa ammattitaitoamme ja asiakkaamme arvostavat tätä suuresti”, Umppu lisää.

lisäarvoa asiakkaille Prime Hair -kampaamossa rikotaan perinteisiä rajoja myös asiakaskortiston suhteen. Heillä nimittäin uskotaan asiakkaiden uudistushalukkuuteen. ”Meillä ei ole laisinkaan asiakasrekisteriä, sillä uskomme sen asettavan turhaan rajoja. Emme mielellämme värjää samaa tyviväriä kuin aina ennenkin ja tämä on osoittautunut loistavaksi ratkaisuksi”, Umppu kertoo. Prime Hair juhli vuoden 2018 alussa jälleen uusien tuulien virrassa, kun Prime Hair siirtyi Balmain Prestige -kampaamoksi. ”Balmain Prestige -konsepti oli meille juuri oikea ratkaisu, kun koimme että kampaamomme oli aika nousta seuraavalle vaatimustasolle. Nyt meillä on tarjota asiakkaillemme jälleen lisäarvoa”. Ulla-Riitta on juuri myös nimitetty Suomen Balmain -kouluttajaksi. Onneksi olkoon Umppu!

13


Ihmiset tuotteiden takana

Vienti, IT, koulutus, myynti ja johto Kuvat: Reija Vilmi | Teksti: Mika Hรถlli

14


Olemme tutustuneet kahdessa edellisessä lehdessä moniin osastoihimme ja niillä työskenteleviin ihmisiin. Nyt tutustumme IT-työhön, sekä myynnin, koulutukseen ja johdon työtehtäviin.

it-osastoa voisi kuvailla jokaisen nykyaikaisen yrityksen ”keuhkoina”, sillä ilman sitä kokonaisuus ei toimi. IT Managerimme Henry Jarske on työskennellyt talossa pitkään, yli 13 vuotta. Hänen ansiostaan olemme panostaneet vuosi vuodelta enemmän sähköisiin toiminnanohjauksiin sekä viime vuosien aikana erittäin toimivaan Extranettiin. Kaikki tekemisemme aina tuotannosta tavaroiden luovuttamiseen asiakkaille, on sähköisesti seurattavissa. Aikoinaan tuotantoa ja varastointia ohjattiin lähinnä paperilla tukkimiehen kirjanpitoa

soveltaen. 1990 -luvulla tulivat tietokoneet ja monen asian seuranta siirtyi exceleihin ynnä muihin tietoteknisiin taulukoihin. Nykyisin tuotantoa suunnitellaan tarvetta ennustavien riittoisuuslaskimien avulla. Varastonhallintajärjestelmät ovat tietokoneilla ja jokaisen tuotteen paikka tarkkaan määritelty. Myös tuotetietojen hallinta sekä tuotemyynti toimivat nykyisin erilaisilla ohjelmilla. Osan käytössämme olevista tietoteknisistä järjestelmistä olemme päätyneet tekemään itse, jotta ne olisivat räätälöity meidän ja erityisesti teidän kampaajien parhaaksi. Asiakkailta olemme saaneet paljon kiitosta

15


Koulutuspäällikkömme Harri Tasanko kouluttaa kampaajia ympäri maailmaa SensiDO-värin saloihin. Tällä kertaa vuorossa oli Basic A -värikoulutus tehtaamme koulutustiloissa Ylöjärvellä.

helppokäyttöisestä Sim Extranet -ohjelmasta, josta kaikki tarvittava löytyy aina tuotetiedoista asiakkaan ostohistoriaan saakka. IT-osastomme tekee koko ajan työtä, jotta ohjelmat toimisivat jatkossakin moitteettomasti.

me ja kerromme uutuuksista sekä konsultoimme tuotteiden käyttöä. Viime vuosina suuri osa kampaajista on tutustunut tuoteinfoihin netissä helppokäyttöisessä Sim Extranet -palvelussa. Myös perinteinen tilausten tekeminen on siirtynyt pääasiassa verkkoon. Tällöin kampaaja voi tilata silloin, kuin hänelle sopii sen häiritsemättä itse vienti nousussa työntekoa. Extranet -tilausten suurin tilauspiikki tuleekin usein sunPyrimme kuluvana vuonna kasvattamaan vientiämme merkittävästi. nuntai-iltana. Näillä eri toimintatavoilla täydennämme loistavasti Vientiosastollamme Karina Viherma, Jyri Viherma, Steve Regan ja kampaajien muuttuvia tarpeita. Basem Hammami hakeOlemme panostaneet vat messujen sekä muimyyntihenkilöidemme den tapahtumien kautta kouluttamiseen ja näemOlemme panostaneet yhteistyökumppaneita me tulevaisuuden edustaympäri maailmaa. Osaljan työn enemmän koumyyntihenkilöidemme kouluttamiseen ja listumme tämän vuoden luttajana sekä kampaajien aikana neljään suureen yhteistyökumppanina, näemme tulevaisuuden edustajan työn kansainväliseen messutakuin perinteisenä myynpahtumaan omalla osastimiehenä. Kampaajien enemmän kouluttajana sekä kampaajien tolla. toiveet ja tarpeet määritPäävientituotteemme tävät jatkossakin myynyhteistyökumppanina.. on pitkään ollut System timme ensisijaisen toi4 sarja, mutta nyt haemmintamallin. me markkinoita uutuukSuurimman osuuden sillemme; Trillion Tones, Simplex Bonder sekä uudistunut DS. Mermyynnin kasvusta on jo muutaman vuoden ajan muodostanut kokittävimmät vientikohteemme ovat tällä hetkellä Venäjä, Ruotsi, timainen SensiDO-hiusvärimme. Uudet SensiDO-käyttäjät työllisBaltian maat, Singapore sekä Yhdistyneet Arabiemiraatit. Huotävät kouluttajiamme, olemmekin ottaneet riveihimme uusia Freemattava osa kuluvan vuoden vientiponnisteluistamme kohdistuu lancer-kouluttajia vastaamaan kasvavaan kysyntään. Innovatiiviseksi Yhdysvaltoihin Rebecca Taylor yhteistyön myötä. ja helpoksi tavaksi kouluttaa väriasiakkaitamme ovat osoittautuneet netin kautta toimivat Webinaarimme. Webinaareihin voi ilmoitmyynti kotimaassa tautua aina eivätkä ne voi olla täynnä, sillä kuuntelijoiksi mahtuu Kotimaassa myyntimme toiminta ohjautuu ennen kaikkea asiakkairajaton määrä kampaajia. Webinaarista saa sähköpostitse myös naudemme tarpeiden mukaan. Osan asiakkaista edustajamme tapaavat hoitteen jonka voit katsoa juuri kun sinulla on aikaa, aina uudelleen kasvotusten muutamia kertoja vuodessa. Osalle asiakkaista soitamja uudelleen.

16


Kouluttajat tekevät työtään myös kansainvälisesti, koulutuspäällikkömme Harri Tasanko kävi hiljattain Intiassa ja Arja Koivio Savela puolestaan Ruotsissa. Suomessa kouluttajat reissaavat maantieteellisesti hyvinkin laajalla alueella. Kilometrejä voi yhdelle kouluttajalle kertyä vuoden mittaan yli 60 000, joten autossa tulee istuttua paljon. Ilman näitä huippuammattilaisia ei meidän värimyyntimme olisi kasvanut, sillä jokainen värisarja tarvitsee aina koulutuksen.

perheyritys Ilman toimivaa johtoa ei yksikään yritys pärjää aina kovenevassa kilpailutilanteessa. Simin johto ja omistajat istuvat Ylöjärven tehtaalla, joten voimme hyvinkin mainostaa itseämme alan suomalaisimpana yrityksenä. Eri osastoillamme on omat vastuuhenkilönsä, jotka samalla muodostavat talon johdon. Yli 80 henkeä työllistävässä ja 24 vuotta toimineessa yrityksessä on vuosien aikana muodostunut erittäin toimiva johtamistapa, joka ketteryydellään pärjää nopeasti

muuttuvassa maailmassa. Sim Finland Oy on perheyritys, jonka perustivat Seppo Iso-Mustajärvi, Pia, Jyri ja Tatu Viherma vuonna 1994. Valmistus aloitettiin Tampereen Sarankulmassa sijaitsevissa 600 m2 tiloissa. Alussa Seppo vastasi yrityksen johtamisesta, Pia ja Jyri myynnistä sekä markkinoinnista ja Tatu valmistuksesta. Vuonna 2000 Seppo siirtyi hallituksen puheenjohtajaksi ja vetovastuu siirtyi Pialle. Nykyiset toimitilat valmistuivat vuonna 2004 Ylöjärven Pallotielle. Vuosina 2009-2010 toteutetun sukupolvenvaihdoksen myötä toimitusjohtajana aloitti Tatu. Perustamisestaan lähtien yritys on kasvanut joka vuosi. Suuresta luottamuksesta tulevaisuuteen kertoo myös päätös uudesta tehtaasta, joka valmistuu vuonna 2019 Ylöjär ven Teivon alueelle. Silloin tuplaamme tilamme ja voimme vastata yhä kasvavaan, laadukkaiden suomalaisten tuotteiden kysyntään. Ensi vuosi on Simille juhlavuosi. Uuden tehtaan lisäksi juhlistamme myös yrityksen 25-vuotistaivalta!

// Henkilökunnan suosikit //

Satu Rasilahti | Operatiivinen johtaja • DS Volume Shampoo "Tällä saan hentoihin hiuksiini huomattavasti voluumia, iso plussa myös hajusteettomuudesta ja uudesta ulkonäöstä!"

Arja Koivio Savela | Kouluttaja • SensiDO Simplex Bonder "Monipuolinen ja yksinkertainen tuote joka on ennenkaikkea toimiva mahdollistaen täydellisen lopputuloksen myös haastavampiin lähtötilanteisiin!"

Jyri Viherma | International Sales Manager • System 4 Oil Cure Hair Mask "Herkästi kutiseva hiuspohjani rauhoittuu nopeasti kevyen ja kuorivan haudehoidon jälkeen."

Henry Jarske | IT Manager • Argan Care Organic Oil " Tehokas, luonnollinen ja monikäyttöinen tuote. Hyvä erityisesti kuivan talvi-ihon hoitoon.”

Jani Hollman| Myyntiedustaja • Balmain Matt Paste "Tässä tuotteessa on molemmat kaipaamani, eli vahva pito ja mattainen lopputulos. Hiukset on helppo muotoilla."

17


// UHKA VAI MAHDOLLISUUS? //

hiusdonitsit

Kuva: Milla Kuoksa

Jos suuremmat hiusmuutokset eivät innosta, tyylistä saa kertaheitolla trendikkään hiusdonitsilla. Mitä pehmeämpi viimeistely, sen parempi lopputulos. Erityisen trendikästä on laittaa hiuksillekkin hellävarainen donitsi aivan alas niskaan!

YSÄRI

Kuva: Milla Kuoksa

hiussolki

Teksti: Laura Ylenius

/ / 9 0 - L U K U T E K E E P A L U U TA E D E L L E E N KOVA A VAU H T I A N I I N MUODISSA KUIN HIUSTRENDEISSÄ. U H K A VA I M A H D O L L I S U U S ? //

Kuva: Milla Kuoksa

Niin helppo, nopea ja niin ysäri! Katumuodissa nähdään yhä enemmän klassisia hiussolkia ja -pantoja. Kumman sinä valitset? Kuvan Balmain-solki saatavilla myös meiltä!

hiusklipsit

huivit ja pannat Onko helpompaa ja huolettomampaa kampausta kuin heittää hiukset huolettomasti taakse hiuspannan tai silkkihuivin kanssa? Huivilla voit myös solmia hiukset ponnarille jolloin kampaajasi kiittää, sillä huivi on hiuksille super hellävarainen!

18

Myös ysäriklassikkoina tunnetut hiusklipsit tekevät voimakkaasti paluuta. Tyylikkäät mustat ja valkoiset Balmain Hair -klipsit saatavilla myös meiltä!


// AJANKOHTAISTA // UUTTA!

ME OLEMME NYT M U OV I P U S S I TO N S I M ! Tarjoa asiakkaillesi kestävämpiä vaihtoehtoja ja kysy rohkeasti, haluaako hän ostaa paperi- tai kestokassin.

Mitä on vegaaninen kosmetiikka? Teksti: Laura Ylenius, lähde: Teknokemian Yhdistys Ry

/ / V E G A A N I S U U S H E I J A S T U U R U O K A P Ö Y D Ä S TÄ MYÖ S M U I H I N A R J E N K U LU T U S TOT T U M U K S I I N //

Vegaanisen kosmetiikan kysyntä on kasvanut viimevuosina vauhdilla. Pidimmekin tämän mielessä myös uudistaessa hajusteetonta DS-tuotesarjaamme. Vegaaninen ruokavalio ei sisällä mitään eläinperäisiä ainesosia eikä mitään niiden johdannaisia. Vegaaninen ruokavalio heijastuu myös usein kulutustottumuksiin, kuten nahan käytön välttelyyn kengissä ja laukuissa. Näinollen vegaaninen kosmetiikkakaan ei sisällä mitään eläinperäisiä raaka-aineita. Sekä luonnollinen että synteettinen kosmetiikka voi olla vegaanista.

synteettinen, eläin- vai kasviperäinen raaka-aine? Tavanomaisessa kosmetiikassa pyritään jatkuvasti kehittämään uusia ainesosia eläinperäisten ainesosien korvaamiselle synteettisesti. Luonnonkosmetiikassa puolestaan korvataan synteettiset- ja eläinperäiset ainesosat kasvipohjaisilla raaka-aineilla. Sertifioidussa luonnonkosmetiikassa on muutama eläinperäinen raaka-aine joiden käyttö sallitaan sillä ne hankitaan luontoa

ja eläintä kunnioittaen ja vahingoittamatta. Tälläisiä raaka-aineita ovat hunaja, mehiläisvaha ja lampaanvillarasva eli lanoliini. Myös joidenkin maitotuotteiden kuten juuston tuotannosta ylijäävän heran käyttö on sallittua. Vegaanisessa kosmetiikassa näiden käyttö ei luonnollisesti ole kuitenkaan sallittua. Kaikki DS-sarjan tuotteet ovatkin vegaanisia, lukuunottamatta DS Heat Protection Spraytä, jonka yksi ainesosa sisältää aikaisemmin mainitun lanoliinin johdannaista. Joitakin kosmetiikan raaka-aineita voidaan valmistaa niin synteettisesti, eläinperäisesti kuin kasvipohjaisesti. Esimerkiksi kosteusvoiteissa runsaasti käytetty glycerin voidaan valmistaa synteettisesti tai hyödyntäen eläin- tai kasviperäisistä rasvoista.

eu kieltää kosmetiikan testaamisen eläimillä Eläinkoekiellot koskevat kaikkia Euroopassa myytäviä kosmetiikkatuotteita, näinollen voit olla varma myös siitä, ettei tuotteitamme tai niiden raaka-aineita ole testattu eläimillä.

Sim paperikassit

Tyylikäs, vahva paperikassi Sim Sensitive -tuotteille. Molemmin puolin musta Sim Sensitive logo ja teksti Finnish Hair Professionals. Paperikassissa on mustat satiiniset kantokahvat. Vähennä muovijätettä, siirry käyttämään paperikasseja. Hinta 0,40 €

Sim-kestokassi

Monikäyttöinen musta kestokassi valkoisella Sim Sensitive logolla. Kassia voi käyttää uudelleen sekä pestä tarvittaessa. Kassissa voi kantaa kerralla jopa 8 kg tavaraa. Vähennä muovijätettä, siirry käyttämään kestokasseja. Hinta 0,50 €

19


// KOULUTTAJIEN PALSTA //

SensiDO Simplex Bonder

Rakennepaikkaukset kustannustehokkaasti yhdellä tehoaineella

20


Make itle Simp

SensiDO Simplex Bonderista muodostui nopeasti yksi lempituotteistani! Monipuolisuutensa - ja voisiko sanoa jopa yksinkertaisuutensa - ansiosta se on uusi loistava työväline useisiin tämän hetken teknisiin töihin, sillä se mahdollistaa haastavammankin lähtötilanteen täydellisen onnistumisen. Vaalennusvärjäykset ja värinpoistot ovat arkea kampaamoissa ja hiusten kuntoa ajatellen jopa useissa tilanteissa todellinen haaste. SensiDO Simplex Bonder on usein pelastus näissä tilanteisiin, koska se suojaa, korjaa ja vahvistaa hiusta yhtäaikaisesti ennennäkemättömällä tavalla. "SensiDO Simplex Bonderia voidaan sekoittaa värin sekä vaalennusjauheen tai -värin joukkoon, jolloin se suojaa hiusta sekä rakentaa rikkisidoksia käsittelyn aikana samalla parantaen hiusvärin kestoa sekä intensiteettiä. Tehohoidot Simplex Bonderilla on loistava lisätulo kampaamoihin ja tarvetta näille riittää. Haluaisinkin rohkaista kampaajia tekemään asiakkailleen entistä enemmän tehohoitoja, sillä

SensiDO Simplex Bonder tehohoidon avulla sekä rakennepaikkaat että kosteutat intensiivisesti hiusta yhtä aikaa. Nyt kun permanentit ovat jälleen kovassa nosteessa, SensiDO Simplex Bonder mahdollistaa myös vaativimpien hiusten kihartamisen. Tällöin Simplex Bonderia käytetään kihartamisen jälkeen tehohoitona. Käsittelyn jälkeen kiharat ovat kimmoisat, eloisat ja hiuksiin on palautettu luonnollinen kosteustasapaino. Permanentin lisäksi SensiDO Simplex Bonder toimii myös suoristus- ja keratiinikäsittelyjen yhteydessä. Ja mikä parasta tarvitset vain yhden tuotteen! Yksi tuote joko sekoitettuna värin tai vaalennusaineen joukkoon ilman erillistä vaikutusaikaa, ei muuta. Permanentin jälkeen yksi tehohoitokäsittely riittää. Pelkkänä tehohoitona tarvitset SensiDO Simplex Bonderin lisäksi vain vettä. Yksinkertaista, helppoa ja ennenkaikkea nopeaa! Arja Koivio Savela, Kouluttaja

PA LV E LU

S E KO I T U S S U H D E

S U O S I T U S H I N TA

AIKA

Vaalennus (50 g)

1/4 vaalennusaineen määrästä

noin 20 €

Ei lisäaikaa

Värjäys (50 g)

1/10 värin määrästä

noin 20 €

Ei lisäaikaa

Simplex Bonder -hoito (50 g)

70 % vettä 30 % Simplex Bonder

noin 40 € (Palvelun yhteydessä)

Levitys + Vaikutusaika 30 min.

Huom! Hapetteen määrä ei vaikuta Simplex Bonderin määrään, esim. 50 g väriä + 50 g hapetetta + 5 g Simplex Bonderia (1/10 värin määrästä)

21


a t es d u a k Rak

KIHAROIHIN Teksti: Heidi Varjoranta | Kuva: Reija Vilmi

P E R M A N E N T I T, K I H A R A K Ä S I T T E L Y T, P E H M E N N Y K S E T, M I N I V O G U E T J A T Y V I P E R M I K S E T Y H D I S T E TÄ Ä N L Ä H E S A I N A 8 0 - J A 9 0 - LU V U N H I U S M U OT I I N . A I K A A N , J O T A J O T K U T K A I P A A V A T, M U T T A T O I S E T E I VÄT TA H D O E N Ä Ä E D E S M U I S T E L L A .

Meidän, jotka olemme eläneet nuo ajat, on syytä havahtua, sillä suuri osa alamme nuorista kampaajista ei ollut tuolloin edes syntynyt ja siksi tuon ajan rautaista ammattitaitoa ei saa päästä karkaamaan kampaamokultturistamme. Siksi halusimme nostaa esiin henkilön, jonka rakkaus kiharakäsittelyihin on ilmeinen, Kyllikki Hujasen. Permanenttien uudelleen tuleminen on ilmeistä, sillä muotilehtien ja muotikuvien kiharakampaukset ovat innoittaneet jo uuden sukupolven hakeutumaan permanenttikäsittelyihin. Valitettavaa vaan on se, että monet kieltäytyvät tekemästä permanenttikäsittelyitä joko epävarmuudesta tai epämukavuudesta. Siksi päätimme järjestää Kyllikki Hujasen permanenttikurssin. ”Permanenttien työstämisessä tärkeää on hiuksen lukutaito, joka karttuu kokemuksesta, mutta sen voi myös harjaantuessaan oppia”, Kyllikki kertoo. ”Permanenttien tekeminen on mukavaa ja erittäin kannattavaa, joka kannattaa oppia”. Facebookin parturi-kampaajat -ryhmässä kiharakäsittelyillään ihastuttanut Kyllikki Hujanen tuo vahvan ammattitaitonsa nyt meidän kaikkien kampaajien ulottuville keväisillä permanenttikursseillamme. Tervetuloa Kyllikin oppiin! Varaa paikkasi permanenttikoulutuksesta heti, sillä paikkoja on vain rajoitettu määrä. Koulutuksiin voit ilmoittautua osoitteessa sim.fi/koulutus

22


Kuka?

KYLLIKKI HUJANEN • Facebookin Parturi-kampaajat -ryhmässä kiharakäsittelyillä ihastuttanut helsinkiläiskampaaja. • Oma kampaamo Helsingissä vuodesta 1973 • Kampaamo Wave sijaitsee Helsingin Kalliossa.

23


Paula

Heidi

Minna

Miia

e m m e l o e M ! n e rt a v a sinu

Mika

Jenny

// K A M PA A MOA L A O N O L LU T J O V U O S I A M U U TO K S I E N KO U R I S S A , N I I N K A M P A A M OTA S O L L A K U I N T U K K U TO I M I N TA A H A R J O I T TAV I S S A Y R I T Y K S I S S Ä . U S E AT A L A L L A TO I M I VAT Y R I T Y K S E T O VAT K I N J O S I S Ä I S T Ä N E E T S A N O N N A N ”A I N U T A S I A , M I K Ä O N P YSY VÄ Ä , O N J A T K U V A M U U T O S ”. / /

Pekka

Virpi

24

Taina

Heimo

Anne

Viivi


Kaarina

Jani

Anne

Sami

Aila

Jari

/ / K A M P A A J I E N N Ä K Ö K U L M A S TA T I L A U S J Ä R J E S T E L M Ä M M E M A H D O L L I S TA A P U U T T E I D E N S Y ÖT TÄ M I S E N J U U R I S I L L O I N , K U N I T S E L L Ä O N A I K A A . / /

Me Simillä olemme muuntautuneet vuosien saatossa hyvin paljon ja muutosmatkamme jatkuu kohti nykyaikaisempaa sekä joustavampaa toimintaympäristöä.

ala muutosten kourissa Muutamia vuosia sitten kampaajien ostovelvoitteet vuosiostoineen ja myyntierineen oli kampaamoyrittäjille arkipäivää. Samoin kuin suuret kampanjaerät, jotka saattoivat täyttää varastot äärimmilleen hyvän katteen toivossa. Tällöin myös kirjanpitäjien tiukat katseet suurista varastoista sai kampaajat jopa ahdistumaan. Tämä mietelmä sai meidät heräämään ajatukseen, miksi? Miksi asettaisimme yhteistyökumppanimme tilanteeseen, jolloin riskit yritystoiminan jatkuvuuden suhteen olisivat liian suuret? Emme löytäneet syytä. Samoihin aikoihin asiakaslistoiltamme poistui lukuisia yrityksiä. Tämä

muutoksen matka on ollut kohti parempaa kampaamoalan tulevaisuutta. Tästä syystä poistimme sopimukset, poistimme myyntierät ja siksi me loimme tasakatteisen ostokulttuurin jokaisen kampaamon ulottuville. Kampaamoiden muuttuneet aukioloajat sekä kiireiset ruuhka-ajat ovat muuttaneet myös kampaamoiden ostokäyttäytymistä. Ennen kampaamoalan edustajat kävivät asiakaskiertollaan jopa viiden viikon välein, jolloin tilaukset postitettiin kirjeposteina toimistolle. Toisin on onneksi nykyään!

palvelua silloin kun sitä tarvitset Sähköinen Sim Extranet -tilausjärjestelmämme on rakennettu tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa, joka on osoittautunut ainutlaatuisen helppokäyttöiseksi ja

selkeäksi työvälineeksi. Kampaajien näkökulmasta tilausjärjestelmämme mahdollistaa puutteiden syöttämisen juuri silloin, kun itsellä on aikaa. Tästä syystä suurin osa vastaanottamistamme tilauksista saapuukin ilta-aikaan kello 19–24 välillä sekä viikonloppuisin. Tällöin tilausten antaminen ei vie normaalin liiketyön aikaa ja näin kampaamoissa vapautuu aikaa maksaville asiakkaille, tai vaikkapa omaan hyvinvointiin panostamiseen. Olemme juuri uudistaneet myynnin organisaatiotamme myös kohti nykyaikaisempaa toimintakulttuuria, jolloin edustajamme, myyntineuvottelijamme sekä asiakaspalvelumme palvelevat yhteistyössä teitä kampaajia entistä paremmin. Asiakkaana sinulla on nyt tukenasi niin edustaja, myyntineuvottelija, myyntikoordinaattori kuin myös asiakaspalvelumme. Me olemme sinua varten.

25


n a v i o t l u s n o K

MYYNNIN ABC Teksti: Heidi Varjoranta | Kuvat: Reija Vilmi

/ / A U TA J A N E U V O A S I A K A S TA S I , S I I N Ä P I I L E E K O N S U LT O I V A N M Y Y N N I N S A L A I S U U S / /

26


ASIAKASTUOLISSA • Kartoita asiakkaan toiveet. Asiakkaat ovat erilaisia, ja joillekin asiakkaille itsensä ja toiveiden ilmaiseminen on haasteellista. Käytä apunasi sosiaalista mediaa ja ehdota rohkeasti uusia tuulia. Muista myös lisämyynti, esimerkiksi vaalennuskäsittelyiden yhteydessä Simplex Bonder.

Myyntityö kampaamossa koetaan usein haastavaksi ja jopa epämiellyttäväksi, vaikka tuotemyynti onkin loistava tapa parantaa kannattavuutta. Taidokas myyntityö parantaa asiakaskokemusta ja on tärkeä osa hyvää asiaksapalvelua, sillä asiakkaalla on etuoikeus saada vinkkejä ja opastusta arjen hiushaasteisiin. On siis tärkeää, että näet itsesi hiusalan ammattilaisena ja omaat arvokasta ammattitietoa, joka myös hyödyntää asiakasta. Älä ole siis maksavalle vakiasiakkaalle vain ystävä, vaan ole myös vahva ammattilainen. Koostimme tähän muutamia vinkkejä jokapäiväiseen työhön.

positiivisuus ja tunnelma kampaamossa Varmista, että asiakkaalla on kampaamoon saapuessaan positiivinen vastaanotto. Hyvä asiakaspalvelu alkaa siitä hetkestä, kun asiakas astuu liikkeeseen. Jos asiakas on uusi, esittäydy ja toivota hänet tervetulleeksi.

panosta myyntihyllyjen esillepanoon Kiinnitä huomiota kampaamosi myyntihyllyihin ja aseta tuotteet kauniisti esille brändeittäin. Asiakasta puhuttelee tuotesarjat, jotka viestivät ulkoisella olemuksellaan arvoja, joita asiakas kannattaa. Kiinnitä huomiota myös hintatietoihin, sillä jos tuotteiden hinnat eivät ole näkyvillä, kynnys ostamiseen on korkeampi. Huolehdi myös, että myyntihyllyt ovat puhtaat ja riittävän kattavat. Sijoita alennus- ja kampanjatuotteet erilliseen paikkaan, esimerkiksi tiskin läheisyyteen.

• Analysoi hiuslaatu, valitse asiakasta puhutteleva sarja ja tuotteet hiusten hoitoon ja muotoiluun. • Kiinnitä huomiota myös asiakkaan profiiliin, viehättäisikö häntä esimerkiksi puhdas ja hajusteeton DS vai miellyttäisikö enemmän luxustuote Balmain? Valitse asiakkaan hiustyyliin 3–5 tuotetta, jotka vaikuttavat ratkaisevasti lopputulokseen. • Aseta käytettävät tuotteet asiakaspisteen läheisyyteen. • Asettaudu asiakkaan arkeen ja mieti, mitkä tuotteet tukisivat ja helpottaisivat hänen arkeaan. Kerro myös, miksi juuri kyseinen tuote on hänen hiuksilleen paras ja anna muutama lisäkäyttövinkki. • Nosta käytetyt TOP 3 -tuotetta työpisteen läheisyyteen näkyville. • Vie tuotteet mukanasi vielä kassapisteelle. • Kysy, haluaisiko asiakas tuotteet myös kotiin. • Kuluttajatutkimuksen mukaan suurin osa kampaamoasiakkaista ostaa jonkin hiustuotteen muutaman päivän sisällä kampaamokäynnin jälkeen.

27


// SIM SOMESSA //

Herkulliset sateenkaaren-sävyt

@osospolareshelsinki

Oikaisu: Sim IN -lehden numerossa 1/2018 oli virheellisesti ilmoitettu hiusten tekijä väärin. Hiukset ovat @hairbyanniinamikaela käsialaa.

28

@rebeccataylorhair

@rebeccataylorhair

Harri Tasanko

@rebeccataylorhair

Keräämme sosiaalisesta mediasta parhaat palat asiakkaidemme tekemistä töistä ja jaamme ne kanssanne. Käytä häshtägejä #simsensitive ja #sensido jotta löydämme kuvat kotimaisilla SensiDO-väreillä luoduista upeuksista!


@piatupop Arja Koivio Savela

Jari Lakka

@rebeccataylorhair

Harri Tasanko

@piatupop

@rebeccataylorhair


4041 0428

D E R M AT O L O G I S E S T I T E S TAT T U

Sim IN 2/2018  
Sim IN 2/2018