Page 1

ΧΟΣ Ρ Α Μ Η Δ Σ ΙΟ Φ Η Ψ Ο ΥΠ

Σ Ο Σ Σ Υ Ο Ρ Σ ΣΙΜΟ

ς α μ ς ε κ γ ά ν α ι η πόλη και ο ς υ ο τ η δ ρ έ κ α ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ πάνω από τ ΓΕΣ 2014 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ


Κανένας μόνος του

στην κρίση ολοι μαζι μπορουμε για την

Ανατροπή


Η δημιουργία της δημοτικής παράταξης «ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» το 2006 αποτέλεσε έναν πόλο συσπείρωσης ενεργών πολιτών που δραστηριοποιούνταν για δεκαετίες στην πόλη. Σε αυτή συμμετέχουν ισότιμα ανένταχτοι αριστεροί, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του σχεδίου Β΄, των Οικολόγων Πράσινων αλλά και πολίτες που αμφισβητούν συνολικά το σημερινό πολιτικό σύστημα και επιλέγουν αποκλειστικά την κινηματική δράση.

Εκτός από το μοναδικό εύρος των δυνάμεων που τη στηρίζουν, χαρακτηρίζεται κυρίως από το ό,τι η διαμόρφωση των θέσεων και των πρακτικών της δεν υπαγορεύεται από κομματικά επιτελεία. Αντίθετα είναι το αποτέλεσμα ενός ισότιμου, επίπονου μερικές φορές, αλλά πάντα συνθετικού και δημοκρατικού διαλόγου όλων όσοι συμμετέχουν στην καθημερινή της δραστηριότητα.

Τ

α χρόνια που πέρασαν, βρεθήκαμε μαζί με τους κατοίκους αυτής της πόλης σε κάθε αγώνα που πραγματοποιήθηκε. Από τη διάσωση της Ρεματιάς τη δεκαετία του '80 μέχρι την υπεράσπιση του εργοστασίου Δουζένη. Για να μη χτιστεί το υπουργείο Οικονομικών δίπλα από το Νομισματοκοπείο και να παραμείνει χώρος πρασίνου και αθλητισμού, ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Περικλέους, στην Τούφα και στο Πάτημα, στην περιοχή της Ριζαρείου ενάντια στις παράνομες χρήσεις γης, στις επιτροπές ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, στην υπεράσπιση απολυμένων εργαζομένων στην πόλη και των συμβασιούχων του δήμου, στην υπεράσπιση του χαρακτήρα της Ρεματιάς και άλλων ελεύθερων χώρων της πόλης, δίπλα στους αγώνες γονιών και μαθητών για να μην κλείσει 2ο Γυμνάσιο.

Συμμέτοχοι και όχι απλοί συμπαραστάτες ή επίδοξοι διαχειριστές, προσπαθήσαμε να φέρουμε τη φωνή των κατοίκων στο δημοτικό συμβούλιο, να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τα σχέδια της διοίκησης, να ασκήσουμε τεκμηριωμένη κριτική και αντιπροτάσεις για τα ουσιαστικά ζητήματα της πόλης (αναθεώρηση του γενικού πολεοδομικού, προϋπολογισμοί, δημοτικά τέλη, κοινωνική πολιτική, διαχείριση απορριμμάτων, επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου, ένταξη Πεύκου Πολίτη στο σχέδιο πόλης, προστασία της Ρεματιάς, ενάντια στην επέκταση των μπαρ στο κέντρο, για τα παράνομα προστεγάσματα των καταστημάτων, για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, ενάντια στην ελεγχόμενη στάθμευση, για την υπόθεση μετεγκατάστασης των Ρομά κ.α.). Χωρίς να περιοριστούμε σε αυτά, προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε σε αρκετά από όσα έγιναν γύρω μας τα τελευταία χρόνια. Βρεθήκαμε δίπλα στους μετανάστες για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών επιθέσεων, ενάντια στις φασιστικές προκλήσεις, με τη μαθητική νεολαία ενάντια στην εκπαιδευτική απορρύθμιση, στη μάχη για τις ελεύθερες παραλίες στο Ελληνικό, στις κινητοποιήσεις, τις λαϊκές συνελεύσεις (Σύνταγμα και Χαλάνδρι) και τις «πλατείες» ενάντια στο μνημόνιο, μαζί με το «στόλο της ελευθερίας» προς τη δοκιμαζόμενη Γάζα. Μετά το ξέσπασμα της κρίσης, συμβάλλαμε αποφασιστικά στη δημιουργία πολυποίκιλων δομών αλληλεγγύης στην πόλη, όπου δραστηριοποιούνται ενεργά τα μέλη της παράταξής μας. Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης «Μαζί να τα Φάμε» με τους δεκάδες εθελοντές, την αμεσοδημοκρατική λειτουργία και τη διαρκώς διευρυνόμενη απήχηση, αποδεικνύει τις απεριόριστες δυνατότητες των πολιτών να παρέμβουν ουσιαστικά στη διαχείριση της αλυσίδας τροφοδοσίας ενώ δίνει και ένα έμπρακτο παράδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο «Συνεταιρισμός Γονέων Χαλανδρίου» και το «Συνεταιριστικό Φροντιστήριο» είναι ένα σημαντικό παράδειγμα κοινωνικής οικονομίας. Η παράταξη επικροτεί τέτοιου είδους κινήσεις. Η ενισχυτική διδασκαλία από την πρωτοβουλία εκπαιδευτικών «Μαζί με τους Γονείς για τα Παιδιά» έδωσε ένα υπόδειγμα εθελοντικής συνεισφοράς και στήριξης των μαθητών της πόλης. Η οργάνωση διανομής φτηνών βιολογικών προϊόντων σε συνεργασία με το δίκτυο «Αγροναύτες», τα δωρεάν


μαθήματα ζωγραφικής, το δωρεάν λαϊκό ηλεκτρολογείο που λειτούργησε στον πολιτιστικό χώρο «Αβέρωφ 7Α», είναι μερικές ακόμη πρωτοβουλίες. Όλες αυτές οι δράσεις μπορεί να μην είναι επαρκείς, μπορεί να μην έχουν γίνει κτήμα όλων των κατοίκων της πόλης αλλά σίγουρα αποτελούν μια διαφορετική πρόταση αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης.

● Η

προστασία της Ρεματιάς, η αλλαγή πολιτικής στη διαχείριση των απορριμμάτων με έμφαση στην ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή - κομποστοποίηση και διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της αποκομιδής, ο περιορισμός των πολεοδομικών αυθαιρεσιών και η προάσπιση του χαρακτήρα του κέντρου της πόλης, η αναστολή της αναθεώρησης του ΓΠΣ και των δυσμενών ρυθμίσεών του για τη Ριζάρειο και του Χατζηκώνστα, η ένταξη στο σχέδιο πόλης των εκτός σχεδίου περιοχών, αποτελούν βασικές προτεραιότητες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ανατροπή στο Δήμο μαζί με τους δημότες Στις επερχόμενες εκλογές το ζητούμενο δεν είναι μόνο η αλλαγή μιας αποτυχημένης δημοτικής αρχής και η αντικατάστασή της από τα ίδια ουσιαστικά πρόσωπα που από άλλους δημοτικούς συνδυασμούς άσκησαν διοίκηση στην πόλη τα προηγούμενα χρόνια. Πολύ περισσότερο δεν αρκούν τα ευχολόγια ή η προβολή αόριστων, αποσπασματικών μέτρων και υποσχέσεων για την «πόλη μας». Είναι αναγκαία η ανάδειξη μιας ριζοσπαστικής, αριστερής πλειοψηφίας που μαζί με όλους τους ενεργούς πολίτες και τα κινήματα της πόλης θα αγωνιστεί για να επιβάλλει λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες στην καθημερινότητά τους. Που θα χαράξει ένα δρόμο συσπείρωσης των δυνάμεων που αντιστάθηκαν τα τελευταία χρόνια στα πολυποίκιλα συμφέροντα και την πολιτική των διοικήσεων του δήμου. Η υπεράσπιση του κοινωνικού ρόλου της ΤΑ και της ποιότητας ζωής των πολιτών, η διεύρυνση και ενίσχυση των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, η δημοκρατία στη διοίκηση και στη λήψη των αποφάσεων αποτελούν τους βασικούς πυλώνες για μια ουσιαστική ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής στο Δήμο. ● Ο

περιορισμός της αδιάκριτης υπερφορολόγησης με κλιμακωτή διαμόρφωση των δημοτικών τελών μπορεί να ελαφρύνει τα νοικοκυριά ενώ οφείλει να επιβαρύνει τις μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

Η υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων της πόλης και η μη εκχώρηση των οικοπέδων - φιλέτων στο ΤΑΙΠΕΔ, μπορεί να θέσει τις βάσεις για την αύξηση των κοινωφελών - κοινόχρηστων χώρων που τόσο έχει ανάγκη η πόλη.

Η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των προσφερόμενων υπηρεσιών από το δήμο και η επέκτασή τους, (δημοτικό ιατρείο, παιδικοί σταθμοί, πολιτισμός, αθλητισμός, ΚΑΠΗ) αποτελεί τη μοναδική ασπίδα προστασίας στα νοικοκυριά που βάλλονται από την οικονομική κρίση.

● Η

ενίσχυση των συλλογικοτήτων που ήδη δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης οφείλει να αποτελεί προτεραιότητα της όποιας δημοτικής αρχής. Όπως και η κινητοποίησή της μαζί με τους ενεργούς πολίτες και τις συλλογικότητες της πόλης ώστε κανένα σπίτι να μη μείνει χωρίς ρεύμα και νερό, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

Η ενίσχυση συνεταιριστικών πρωτοβουλιών, αν και δεν αποτελεί λύση στο συνολικό πρόβλημα της ανεργίας, μπορεί να εξασφαλίσει την επιβίωση για συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας.

Η διοίκηση του δήμου δεν μπορεί να αγνοεί τη θέληση των πολιτών που την εξέλεξαν. Ουσιαστική δημόσια διαβούλευση και ενημέρωση των πολιτών, τοπικές συνελεύσεις για ενημέρωση αλλά και συνδιαμόρφωση δράσεων και παρεμβάσεων στην πόλη, οφείλουν να αποτελούν βασική προτεραιότητά της. Όπως και η πλήρης διερεύνηση των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί αλλά και ο διαχειριστικός έλεγχος των προηγούμενων περιόδων. Τη διαδοχική αλληλοκάλυψη ευθυνών και την κακοδιαχείριση οφείλει να διαδεχτεί η πλήρης διαφάνεια.


ΡΟΥΣΣΟΣ ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ) YΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα και από το 1967 ζει στο Χαλάνδρι. Έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και δημοσιογραφία στο τμήμα επικοινωνίας και μέσων μαζικής ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι παντρεμένος με τη Βενετία Τσάκωνα και έχει δύο παιδιά. Παιδί αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, δραστηριοποιήθηκε από μαθητής στα κοινά. Στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ την περίοδο1980-1989, αποχώρησε την περίοδο της κυβέρνησης Τζανετάκη. Από το 1990,ανένταχτος, συμμετέχει σε διάφορες πρωτοβουλίες για τον διάλογο και την κοινή δράση της αριστεράς. Το 1990-1992 συμμετείχε στην «Πρωτοβουλία Πολιτών» και το περιοδικό «Ακροβασία στο Χαλάνδρι». Μέλος της επιτροπής αγώνα για την ένταξη στο σχέδιο του Πεύκο Πολίτη (1997-2000). Ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του συλλόγου της Τούφας (1999-2002). Μέλος της συντονιστικής επιτροπής φορέων ενάντια στην Ελευθέρα Πεντέλης (1998-2002). Μέλος του συλλόγου προστασίας Ρεματιάς. Μέλος της επιτροπής για τη σωτηρία του εργοστασίου Δουζένη (2005-2008). Μέλος της επιτροπής για την αποτροπή της εγκατάστασης του υπουργείου Οικονομικών στο χώρο του Νομισματοκοπείου (2007-2008). Ιδρυτικό μέλος της «Αυτόνομης Αριστερής Συσπείρωσης» και συντάκτης της εφημερίδας «ΣτάΣΗ στο Χαλάνδρι». Υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού «ΑντίΣΤαΣΗ» στις δημοτικές εκλογές του 1998 και του 2002. Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της «αντίΣΤαΣΗς με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» το 2006 και το 2010.


ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ (ΝΑΤΑΣΑ) Νηπιαγωγός και αρχιτέκτονας. Από το 1986 έως το 1991 εργάστηκε στον ΟΣΚ ως αρχιτέκτονας. Από το 1991 εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση. Έκανε ερευνητικό το 1999-2000 στην αρχιτεκτονική για εκπαιδευτικά κτίρια και εκπαιδευτικές πολιτικές. Τη δεκαετία του ’70 ήταν μέλος του Ρήγα Φεραίου και μετά της Β΄ Πανελλαδικής. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στις Ανεξάρτητες Αυτόνομες Αριστερές Ριζοσπαστικές Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις Εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης. Για 7-8 χρόνια μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Δημήτρης Γληνός». Από το 1994 ενεργοποιείται στα κινήματα της πόλης μέσα από την «Αυτόνομη Αριστερή Συσπείρωση Χαλανδρίου». Υποψήφια του συνδυασμού «ΑντίΣΤαΣΗ στο Χαλάνδρι» το 1998 και το 2002 και με την «ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» το 2006 και το 2010. Στο πλαίσιο της εναλλαγής διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος το 2013-2014.

ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΥ ΙΩΑΝΝΑ Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου πήρε και το διδακτορικό της δίπλωμα στις Πολιτικές Επιστήμες . Δραστηριοποιήθηκε ως δικηγόρος σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βίας κατά των γυναικών και ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος. Ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών Χαλανδρίου, με συμμετοχή επίσης στον Ρ/Σ «Κοκκινοσκουφίτσα» και στο περιοδικό «Ακροβασία στο Χαλάνδρι». Διδάσκει στο Τμήμα Επικοινωνίας του Παν/μίου Αθηνών και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με συγγραφικό και ερευνητικό έργο σε θέματα πολιτικής και πολιτισμού, φύλου και κινηματογράφου. Είναι μητέρα μιας κόρης.

ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Γεννήθηκε στα Γιάννενα και από το 1970 ζει στο Χαλάνδρι. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιφερειακή Ανάπτυξη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού στο London School of Economics (LSE). Εργάζεται στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ). Υπήρξε μέλος του ραδιοφωνικού σταθμού «Κοκκινοσκουφίτσα στα FΜ» και της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Εκμέκ». Συμμετείχε στο κίνημα για τη διάσωση της Ρεματιάς και του κτήματος Κουρτέση. Υποψήφια με την «ΑντίΣΤΑΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» το 2006 και το 2010.

ΑΛΕΞΑΝΙΑΝ ΙΩΑΝΝΗΣ Καρδιολόγος. Είναι 44 ετών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Εργάζεται ως καρδιολόγος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μέλος της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Ομάδας Εργασίας Καρδιακής Ανεπάρκειας και Μυοκαρδιοπαθειών καθώς και μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπερηχοκαρδιογραφίας. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα τη


δεκαετία του ’90. Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών (1992-95) και του ΚΣ της ΕΦΕΕ (1994-95) με την Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ). Δραστηριοποιείται στο χώρο των γιατρών συμμετέχοντας στην Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Ιατρών (ΑΡΣΙ). Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) (2006-2007) και αντιπρόσωπος των γιατρών της Αθήνας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο από το 2005-2011. Ήταν υποψήφιος με την «ΑντίΣΤΑΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» το 2010. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

ΑΛΕΞΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα και ζει στο Χαλάνδρι από το 1986. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας και εργάζεται ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση. Δραστηριοποιήθηκε ως μαθητής στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και αργότερα στη Β’ Πανελλαδική. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα της δεκαετίας του ’80 μέσα από τις Αριστερές Συσπειρώσεις. Tο διάστημα 1988-2000 εργάσθηκε ως αρχαιολόγος- μουσειοπαιδαγωγός στο Υπουργείο Πολιτισμού, συμμετέχοντας στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκτάκτων υπαλλήλων. Από το 2000 στις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις- Συσπειρώσεις- Κινήσεις εκπαιδευτικών και τα τελευταία 2 χρόνια Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Α. Λιοσίων- Ζεφυρίου- Φυλής. Από το 2009 μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο από το 2012. Από το 1994 συμμετέχει ενεργά στα κινήματα της πόλης μας μέσα από την Αυτόνομη Αριστερή Συσπείρωση και την εφημερίδα « ΣτάΣη στο Χαλάνδρι». Υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές το 1998 και 2002 με την «ΑντίΣΤαΣΗ στο Χαλάνδρι» και το 2006 και 2010 με την «ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου».

ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα και κατοικεί στο Χαλάνδρι από το 2006. Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Ως κάτοικος Χαλανδρίου μαζί με εργαζόμενους και άνεργους συμπολίτες του στην δημοτική παράταξη και στην Λαϊκή Συνέλευση Χαλανδρίου, έχει επιλέξει τον διαρκή συλλογικό αγώνα για να ακυρώσει στην πράξη κάθε πολιτική που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και καταστρέφει τις υποδομές της πόλης. Δεν αποδέχεται τον φασισμό του κυρίαρχου μονόδρομου. Μέλημά του, η συμβολή στην συγκρότηση συνελεύσεων και πολιτιστικών στεκιών σε κάθε γειτονιά της πόλης, που θα αποτελέσουν τις κοινωνικές εστίες αντίστασης, αλληλεγγύης και κτισίματος ενός αυτοδιοίκητου δήμου των Χαλανδραίων, πάντα προς όφελος του κόσμου της εργασίας, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος.

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961 και μένει στη Νέα Πεντέλη από το 2002 με τη γυναίκα του και τα δύο τους αγόρια. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το City University του Λονδίνου. Ασχολείται με κατασκευές τεχνικών έργων εδώ και 30 περίπου χρόνια. Συμμετέχει στα κοινά από το 2006 σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές και στην επιτροπή περιβάλλοντος του δήμου Νέας Πεντέλης. Συμμετείχε


και στις δημοτικές εκλογές του 2010 με τον συνδυασμό «Πεντέλη εν Δράσει» του Αντώνη Φειδοπιάστη. Από τον Οκτώβριο του 2007 είναι ενεργό μέλος του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων και υποψήφιος βουλευτής. Γνωρίζει καλά τα θέματα του Χαλανδρίου από την 6ετή συμμετοχή του στο Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου. Είναι εδώ και 4 περίπου χρόνια αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την προστασία, τον καθαρισμό και τη διάνοιξη μονοπατιών στη Ρεματιά. Ήδη ένα σημαντικό μήκος στην περιοχή της Νέας Πεντέλης και των Μελισσίων είναι προσβάσιμο χάρις στις προσπάθειές του και αυτές των μελών του συλλόγου.

ΑΡΝΑΟΥΤΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Γεννήθηκε το 1958 και ζει στο Χαλάνδρι τα τελευταία 15 χρόνια. Ιδιωτικός υπάλληλος, πατέρας δύο κοριτσιών. Από το 1975 οργανωμένος στην ΚΝΕ ως μαθητής, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος του γραφείου ΣΠ Αθήνας. Διαγράφηκε το 1989 μετά τη δήλωση της διαφωνίας του για το πόρισμα ΚΚΕ-ΕΑΡ και τις κυβερνήσεις Τζανετάκη και της οικουμενικής. Συμμετείχε στην ίδρυση του ΝΑΡ και στη συνέχεια στήριξε τη ΜΕΡΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σταθερά υπέρμαχος της αναγκαιότητας για την συμπόρευση των αριστερών δυνάμεων. Από το 1982 μέλος Δ.Σ. πρωτοβάθμιων σωματείων σε επιχειρήσεις ενώ σήμερα συμμετέχει ενεργά στην ανοιχτή συνέλευση των εργαζόμενων σε επιχείρηση τηλεπικοινωνιών.

ΒΑΖΑΚΑ (ΣΙΩΜΑΛΑ) ΒΑΣΙΛΙΚΗ Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι. Σπούδασε και εργάζεται ως φιλόλογος. Μαζί με φίλους συμμετείχε στην έκδοση του περιοδικού «Ακροβασία στο Χαλάνδρι» και στο στήσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού «Κοκκινοσκουφίτσα». Mετέχει στο Χορευτικό της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου. Στη δίνη της κρίσης, αποφάσισε να διδάξει στα τμήματα εθελοντικής ενισχυτικής διδασκαλίας που οργάνωσε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Χαλανδρίου.

ΒΛΑΧΟΓΕΩΡΓΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Γεννήθηκε στην Αθήνα τo 1962 και κατοικεί στο Χαλάνδρι τα τελευταία 8 χρόνια. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται 18 χρόνια στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), τα περισσότερα από τα οποία σε θέσεις ευθύνης. Συμμετείχε στους κοινωνικούς αγώνες από τα μαθητικά της χρόνια, χωρίς ένταξη σε κάποια συγκεκριμένη κομματική παράταξη, καθώς είχε μια κριτική στάση προς τις οργανωμένες δυνάμεις. Συμμετέχει ενεργά στο Σύλλογο Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ και το 2010 ήταν υποψήφια με την δημοτική συνεργασία «ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου».


ΒΛΑΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γεννήθηκε στη Λαμία το 1960, μεγάλωσε στη Λάρισα και ζει στο Χαλάνδρι από το 2002. Έγγαμος με δύο παιδιά. Απόφοιτος της Ιατρικής Αθηνών. Ειδικεύτηκε στη Νευροχειρουργική στο Νοσοκομείο Μεταξά και στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Σαν νευροχειρουργός εργάστηκε στη Γλασκώβη, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης και από το 2002 έως τώρα είναι Επιμελητής στο Νοσοκομείο ΚΑΤ. Είναι μέλος της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα τη δεκαετία του ’80. Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ και στέλεχος της ΚΝΕ (1978-1989), αποχώρησε το 1989 (μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ) διαφωνώντας με τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Τζανετάκη). Έκτοτε δραστηριοποιείται στο συνδικαλιστικό κίνημα των Νοσοκομειακών Γιατρών, σαν ανένταχτος. Από τις Βουλευτικές Εκλογές του 2012 εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε στην συγκρότηση της Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζομένων ΚΑΤ, όπου σήμερα δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά.

ΒΛΑΧΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Γεννήθηκε στο Χαλάνδρι το 1987. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο το 2005 και είναι πτυχιούχος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών του Πολυτεχνείου. Εργάζεται τον τελευταίο καιρό στο οικογενειακό φυτώριο που βρίσκεται στο Χαλάνδρι. Συμμετείχε, μέσω των σχημάτων των ΕΑΑΚ, στο φοιτητικό κίνημα του 2006-07, στις κινητοποιήσεις της νεολαίας το 2008, στον αγώνα των φοιτητών ενάντια στην πολιτική των μνημονίων. Δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα των πλατειών τόσο στο Σύνταγμα όσο και στο Χαλάνδρι. Είναι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας «Σβήστε τους». Από φοιτητής παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις στην πόλη και θεωρεί αναγκαία την ανάπτυξη κινηματικών διαδικασιών σε τοπικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των δημοτικών και κεντρικών προβλημάτων.

ΓΑΛΑΝΗ - ΠΙΣΙΜΙΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ( ΛΙΤΣΑ) Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ζει στο Χαλάνδρι από το 1987. Εργάζεται στο δημόσιο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού. Μητέρα τριών αγοριών και γιαγιά. Από τη δεκαετία του 1980 συμμετέχει στους κοινωνικούς αγώνες μέσα από τις γραμμές του ελευθεριακού κινήματος. Στον εργασιακό χώρο συμμετέχει στους αγώνες των νοσοκομειακών για δημόσια και δωρεάν υγεία και ως μέλος της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων Ερυθρού. Διετέλεσε μέλος και πρόεδρος του Σωματείου και εκλεγμένη εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο Δ.Σ. του νοσοκομείου και στην Ομοσπονδία (ΠΟΕΔΗΝ). Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Χαλανδρίου, συμμετείχε στους αγώνες για να μην καταργηθούν σχολεία, στη δωρεάν καλοκαιρινή απασχόληση μαθητών δημοτικού, στη διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων των συλλόγων γονέων και του Μαθητικού Φεστιβάλ. Συνεργάστηκε στη δράση αλληλεγγύης «Μαζί με τους γονείς για τα παιδιά». Για χρόνια πρόεδρος των συλλόγων γονέων των σχολείων του Συνοικισμού (3ου δημοτικού, 6ου γυμνασίου, 3ου Λυκείου) και σήμερα του 6ου γυμνασίου. Εκλεγμένη εκπρόσωπος των γονέων του Χαλανδρίου στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ). Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου. Συμμετέχει ενεργά στις τοπικές δράσεις αντίστασης και αλληλεγγύης των κοινωνικών χώρων και συλλογικοτήτων στην πόλης.


ΓΑΡΑΝΤΩΝΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ Γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα και από το 1979 κατοικεί στο Χαλάνδρι. Σπούδασε στο Μαθηματικό Ιωαννίνων και εργάζεται στον κλάδο των κατασκευών από το 1996. Δραστηριοποιείται στην πρωτοβουλία Αλληλεγγύης «Μαζί να τα Φάμε» και είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου, με ενεργή πολιτική και κινηματική δράση. Μέλος της «ΑντίΣΤαΣΗΣ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» και για πρώτη φορά υποψήφια στις δημοτικές εκλογές.

ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γεννήθηκε στο Χαλάνδρι το 1970. Είναι έγγαμος με δύο παιδιά. Είναι Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός και εργαζόταν ως μηχανικός κατασκευής και υπεύθυνος ασφάλειας της εργασίας. Μέλος και πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου των Μεταλλειολόγων φοιτητών του ΕΜΠ. Μέλος της επιτροπής για τη διάσωση του εργοστασίου Δουζένη, της επιτροπής αγώνα ενάντια στο χτίσιμο του Υπουργείου Οικονομικών στο Νομισματοκοπείο, της επιτροπής αγώνα γονέων από τους α’ β’ γ’ ε’ στ’ ζ’ η’ θ’ παιδικούς σταθμούς το 2011 και της επιτροπής αγώνα ενάντια στην κεραία της Wind στην οδό Σαρανταπόρου στο κάτω Χαλάνδρι. Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων του Δήμου Χαλανδρίου. Είναι υπεύθυνος έναντι του νόμου για την ιστοσελίδα stasi.gr. Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γονέων Χαλανδρίου. Μέλος της τοπικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Γεννήθηκε στο Χαλάνδρι και αποφοίτησε από το Ελληνικό Ωδείο με το πτυχίο του πιάνου καθώς και από την Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών με το πτυχίο της υποκριτικής. Εργάστηκε ως ηθοποιός στα ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, Κομοτηνής και σε άλλες θεατρικές ομάδες. Το 2000 οργάνωσε τις πρώτες ομάδες θεατρικού παιχνιδιού στα σχολεία του Χαλανδρίου με τη συνεργασία συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση διδάσκοντας θεατρική αγωγή και πιάνο. Είναι έγγαμη και μητέρα ενός παιδιού.

ΓΙΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Πολιτικός μηχανικός. Από τα μαθητικά του χρόνια είναι ενταγμένος στο αριστερό κίνημα. Ήταν μέλος της ΠΠΣΠ και αργότερα του ΚΚΕ (μ-λ) ως το 1985. Στη συνέχεια μέλος της Αυτόνομης Αριστερής Συσπείρωσης Χαλανδρίου. Υποψήφιος του συνδυασμού «ΑντίΣΤαΣΗ στο Χαλάνδρι» στις εκλογές του 2002 και με την «ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» το 2006 και το 2010.


ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ Γεννήθηκε το 1959. Σπούδασε μαθηματικά στην Αθήνα, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Παρίσι - 5 και Διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από το 1985 μέχρι σήμερα εργάζεται στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, ενώ παράλληλα είναι καθηγήτρια-σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά ως φοιτήτρια στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, αργότερα στο ΚΚΕ εσ. και στη συνέχεια στον Συνασπισμό ενώ σήμερα είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, δραστηριοποιείται σε πρωτοβουλίες για ζητήματα ισότητας των φύλων.

ΓΙΑΝΝΕΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΑΓΓΕΛΙΝΑ) Ειδική παιδαγωγός-λογοθεραπεύτρια που ζει και εργάζεται στο Χαλάνδρι. Από το 1984 συμμετέχει σε τοπικές συλλογικότητες που εκφράζουν μια κινηματική αντίληψη για την πόλη. Παλιότερα στο περιοδικό «Ακροβασία», στον ραδιοσταθμό «Κοκκινοσκουφίτσα στα  FM» και στην «Πρωτοβουλία Πολιτών». Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται με την «ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» και την εκπροσωπεί ως τακτικό μέλος στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου.

ΓΚΑΚΑΣ ΣΕΡΓΙΟΣ Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε θέατρο στο πανεπιστήμιο PARIS – VIII. Ιδρυτικό μέλος του θιάσου «Άστεγοι» και του πειρατικού σταθμού «Κοκκινοσκουφίτσα στα FM». Yπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Nέων Χαλανδρίου «Κώστας Βάρναλης», έφορος του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου. Από το 1979 εργάζεται ως σκηνοθέτης. Έχει γράψει 2 μυθιστορήματα που έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα ιταλικά, διηγήματα και 4 θεατρικά έργα για παιδιά. Στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν υποψήφιος με την «ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου».

ΔΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΝΑΣΙΑ) Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στο Χαλάνδρι από το 2009. Σπούδασε παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ της Αγγλίας και διδακτορικές στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης και στην Εκπαιδευτική Πολιτική. Εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση ως δασκάλα από το 1991 και ως σχολική σύμβουλος από το 2012. Από το 2005 διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στην Εκπαίδευση» του ΕΑΠ. Συμμετέχει στη δημοτική συνεργασία «ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» και στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης «Μαζί να τα Φάμε», πιστεύοντας στην αξία της συνδιαμόρφωσης σε κάθε επίπεδο, πολιτικών που θέτουν τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη.


ΔΕΟΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1986, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο το 1994 και απέκτησε Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) το 2004 από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται από το 1983 ως οικονομολόγος και Σύμβουλος Διοίκησης και Μηχανοργάνωσης Επιχειρήσεων. Την περίοδο 1988 έως 2001 εργάσθηκε για μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες και από το 2001 εργάζεται ως σύμβουλος σε Ελληνικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Κάτοικος Χαλανδρίου από το 1997. Σήμερα ασχολείται με τα κοινά για να συμβάλλει στην προσπάθεια ανατροπής μιας πολιτικής νοοτροπίας και πρακτικής 40 ετών, που οδήγησε τη χώρα και τους πολίτες στην καταστροφή. Μέλος της ΟΜ του Σύριζα Χαλανδρίου.

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - MAΡΙΟΣ 35 ετών. Γεννήθηκε και ζει στο Χαλάνδρι. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεότερη Ελληνική Ιστορία. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και εργάζεται ως γραφίστας στον εκδοτικό χώρο. Ασχολείται με το σχέδιο και την πολιτική γελοιογραφία. Παράλληλα, δημοσιεύει τακτικά άρθρα και γελοιογραφίες του. Μετέχει στις συντακτικές ομάδες της εφημερίδας Ρήξη και των περιοδικών Άρδην και νέος Λόγιος Ερμής. Είναι μέλος της Κίνησης Πολιτών «Άρδην». Διατηρεί τη σατιρική ιστοσελίδα xilapetres.blogspot.gr.

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ. Από φοιτήτρια και για μεγάλο διάστημα, εργάστηκε σε αρχιτεκτονικά γραφεία με συμμετοχές σε δημόσια έργα και διακρίσεις σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Την τελευταία δεκαετία εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας με αντικείμενο τον σχεδιασμό και την κατασκευή μικρών και μεσαίων ιδιωτικών έργων. Εκπονεί μεταπτυχιακό στο πρόγραμμα «Σχεδιασμός-Χώρος-Πολιτισμός» της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ. Από τα χρόνια των σπουδών της συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα και στη συνέχεια ενεργοποιήθηκε στον συνδικαλιστικό χώρο των μηχανικών και των αρχιτεκτόνων ως ανένταχτη αριστερή. Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2009.

ΔΟΥΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γεννήθηκε το 1959 και είναι παντρεμένος με ένα παιδί. Τελείωσε το Λύκειο Χαλανδρίου, είναι πτυχιούχος της σχολής Διοίκησης και οικονομίας του ΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ και είναι κάτοχος MBA στη διοίκηση επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου LOUISVILLE των ΗΠΑ. Ασχολείται με τη διοίκηση επιχειρήσεων και είναι Γενικός Διευθυντής σε εταιρία του συνεταιριστικού κεφαλαίου στον φαρμακευτικό κλάδο. Από το 1975 ασχολείται με τα κοινά της πόλης. Ήταν μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Νέων «Κώστας Βάρναλης» στο Χαλάνδρι την περίοδο της μεταπολίτευσης και αργότερα συμμετείχε στην εκδοτική ομάδα του περιοδικού «Ακροβασία στο Χαλάνδρι» και στον ραδιοφωνικό σταθμό


«Κοκκινοσκουφίτσα». Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου την περίοδο 1994-1998 και γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου το 1994-1996 με τον συνδυασμό του Κώστα Παττακού.

ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Ήταν γραμματέας του Ρήγα Φεραίου στο Χαλάνδρι το 1983-1985. Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχε στην «Ακροβασία», στην «Πρωτοβουλία Πολιτών», στην «Κοκκινοσκουφίτσα στα FM» και στους «Πολίτες του Χαλανδρίου». Δραστηριοποιείται στη δομή αλληλεγγύης «Μαζί να τα Φάμε». Έχει σπουδάσει στα ΤΕΙ Αθήνας (ηλεκτρονικός) και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ευρωπαϊκός Πολιτισμός). Ασκεί το επάγγελμα του βιβλιοπώλη.

ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Στη δεκαετία του ΄60 η οικογένειά του αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στην Αθήνα. Τελειώνοντας το δημοτικό ξεκίνησε να δουλεύει σαν υπάλληλος σε βιβλιοπωλείο ενώ παράλληλα τελείωσε νυχτερινό Γυμνάσιο και Λύκειο. Δραστήριο μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων Μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης. Το ’74 εντάχθηκε στην ΚΝΕ και στη συνέχεια υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ τη δεκαετία του ’80 μέχρι το ’91. Από τότε βρίσκεται πάντα στο χώρο της Αριστεράς. Σήμερα είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου. Ασχολήθηκε ενεργά με το κίνημα της Παιδείας, διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου γονέων του 13ου Δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου και μέλος του Συλλόγου γονέων του 7ου Γυμνασίου Αμαρουσίου. Έκανε ραδιοφωνικές εκπομπές για μια δεκαετία μέσα από τη συχνότητα της «Κοκκινοσκουφίτσας στα FM», του «Αιγαίο FM», του «Ράδιο Βερόνικα» και της «Αθηναϊκής Ραδιοφωνίας». Το 2011 εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Μετρονόμος το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Φταίνε τα Τραγούδια». Κατοικεί από το 1983 στο Χαλάνδρι, είναι παντρεμένος και εργάζεται ως υπεύθυνος πωλήσεων στο χώρο των βιβλιοχαρτοπωλείων.

ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ ΜΑΡΙΖΑ Είναι 27 χρονών και κάτοικος Χαλανδρίου τα τελευταία 22 χρόνια. Έχει ολοκληρώσει τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πάντειο και εργάζεται ως δημοσιογράφος. Η συμμετοχή της στην Αριστερά μετρά ήδη από τότε που ήταν μαθήτρια, στο αντιπολεμικό κίνημα του 2003, στο φοιτητικό κίνημα του 2006-7, συνεχίζοντας ενεργά μέχρι και σήμερα. Είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.


ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) Αρχιτέκτονας Μηχανικός. Από το 1984 εργάζεται στο δημόσιο σε Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από οδικά έργα. Ερευνητικό 1999-2000 στην αρχιτεκτονική για το Χαλάνδρι (εξέλιξη-πολιτικές χώρου-πολεοδομικές επιπτώσεις). Τη δεκαετία του ’70 ήταν στον Ρήγα Φεραίο και μετά στη Β΄ Πανελλαδική, αργότερα με λογικές του χώρου της Αυτονομίας. Τα τελευταία 26-27 χρόνια δραστηριοποιείται στον εργασιακό του χώρο μέσα από τη Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών. Σε διάφορες περιόδους ήταν μέλος του Δ.Σ. του Α΄βάθμιου Συλλόγου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίου (ΕΜΔΥΔΑΣ). Από το 1994 δραστηριοποιείται στα κινήματα της πόλης μέσα από την «Αυτόνομη Αριστερή Συσπείρωση Χαλανδρίου». Υποψήφιος του συνδυασμού «ΑντίΣΤαΣΗ στο Χαλάνδρι» στις εκλογές του 1998 και του 2002 και με την «ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» το 2006.

ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1954. Είναι χημικός και εργάζεται στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Διετέλεσε Γεν. Γραμματέας του πρώτου μεταδικτατορικού συλλόγου φοιτητών της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Εντάχθηκε στο ΚΚΕ το 1974. Από το 1989 μέλος του Συνασπισμού και από το 1993 μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και τώρα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γεν. Γραμματέας της ΟΛΜΕ. Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Συμμετέχει ενεργά στους αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για την υπεράσπιση των ανθρώπινων και κοινωνικών δικαιωμάτων και της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «ΑντίΣΤαΣΗς με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» και την εκπροσώπησε στο Δημοτικό Συμβούλιο τις περιόδους 2008-09 και 2013-14.

ΚΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Γεννήθηκε το 1986 στο Χαλάνδρι όπου και κατοικεί. Είναι απόφοιτος και υποψήφιος διδάκτορας της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών υπολογιστών του ΕΜΠ. Μέλος της ΕΑΑΚ από το 2004, συμμετείχε ενεργά στα φοιτητικά κινήματα του 2006-07, στον Δεκέμβρη του 2008 και στο κίνημα των πλατειών του 2011. Είναι μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μέλος της «ΑντίΣΤαΣΗς με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» από τη δημιουργία της και μέλος της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας νέων Χαλανδρίου «Σβήστε τους».


ΚΑΠΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γεννήθηκε στη Ν. Ιωνία Αττικής το 1950 και είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός Β’/θμιας εκπαίδευσης. Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό κίνημα, στην εξέγερση και κατάληψη του Πολυτεχνείου, όπου και συνελήφθη. Από το 1975 συμμετέχει στο εργατικό-λαϊκό κίνημα. Διετέλεσε γραμματέας συνοικιακής ΚΟΒ και ΚΟΒ εκπαιδευτικών, μέλος αχτιδικής επιτροπής του ΚΚΕ, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Μεταμόρφωσης, Αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Βοιωτίας, γραμματέας και Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Βάδης - Βυρτεμβέργης, γραμματέας και επί διετία Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Α-Γ’ Αν. Αττικής. Συμμετείχε σε τρία συνέδρια της ΟΛΜΕ. Το 2006 και το 2010 ήταν υποψήφιος με την «ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» ενώ μαζί με άλλους εκπαιδευτικούς δημιούργησαν και λειτουργούν φέτος για δεύτερη χρονιά τη δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές Γυμνασίου στο Κάτω Χαλάνδρι. Ζει στο Χαλάνδρι από το 1984, είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.

ΚΑΣΙΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Γεννήθηκε το 1982, μεγάλωσε και μένει μόνιμα στο Χαλάνδρι. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη. Το 2000 αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Χαλανδρίου. Ως μαθητής πάλεψε μέσα από το μαθητικό κίνημα κόντρα στο νόμο Αρσένη. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο Κρήτης (Τμ. Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης) και αποφοίτησε το 2006 Ως φοιτητής ανέπτυξε κινηματική δράση. Από το 2012 είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου ενώ το 2014 γίνεται μέλος και της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας. Μεταξύ 2008-2012 εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας Μηχανολόγος Μηχανικός-Σύμβουλος μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σήμερα εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνη και ταυτόχρονα αρθρογραφεί για τα πολιτικά δρώμενα σε ΑΥΓΗ, Iskra.gr και αλλού.

ΚΑΤΟΥΦΑ ΕΥΓΕΝΙΑ Γεννήθηκε στην Κορινθία αλλά κατοικεί στο Χαλάνδρι από το 1989. Σπούδασε στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, στο ΤΕΙ Αθήνας (Κοινωνική Εργασία) και στο ΠΑΝΤΕΙΟ Πανεπιστήμιο (Κοινωνική Πολιτική). Εργάστηκε επί 30 χρόνια στην ΕΡΤ μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Έκτοτε συμμετέχει στο αυτοδιαχειριζόμενο πρόγραμμα ERTOPEN. Για πολλά χρόνια αρθρογραφούσε στη «Φλυαρία του Χαλανδρίου». Ειδικεύεται σε θέματα δικαιωμάτων, ΑΜΕΑ, οικογένειας, προσφύγων, μεταναστών κ.α. Έχει δώσει διαλέξεις στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας, στο ΤΕΙ Αθήνας, στο Πάντειο, σε Ελεύθερα  Πανεπιστήμια, συνέδρια κ.α. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, του Δικτύου για τα Δικαιώματα των Παιδιών, του  Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών, της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής της Εκκλησίας για Γυναικεία Θέματα, αντιπρόεδρος  στο Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων και στο Κέντρο Πολύτεκνης Μητέρας  «ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΡΓΟΝ». Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου (2004-2008), με δράσεις και πρωτοβουλίες σχετικά με τη βελτίωση των συνθηκών φοίτησης, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό αλλά και τη σχέση γονέων- σχολείου. Έχει επιμεληθεί τις εκδόσεις των βιβλίων: «Ποιήματα – Μαθήματα» και «Μαθαίνω να προστατεύω τον εαυτό μου». Έχει τιμηθεί με το βραβείο του ιδρύματος Μπότση για το ανθρωπιστικό ρεπορτάζ και του «Συνδέσμου για τα δικαιώματα της γυναίκας» για ρεπορτάζ ισότητας. Είναι έγγαμη και μητέρα 4 τέκνων.


ΚΙΟΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1951 και από το 1958 είναι κάτοικος Πολυδρόσου Χαλανδρίου. Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και εργαζόταν ως ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών του ΟΑΚΑ απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2012. Στο ΚΚΕ από το 1979 και στη συνέχεια στο Συνασπισμό από την ίδρυσή του. Γραμματέας της Πολιτικής Κίνησης του ΣΥΝ Χαλανδρίου (1996-97). Μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Βιολόγων (1981-83). Πρόεδρος στα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου (2002-05) και του 3ου Λυκείου Χαλανδρίου (2005-08). Υποψήφιος με την « ΑντιΣΤαΣΗ στο Χαλάνδρι» το 2002 και με την «ΑντιΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» το 2006 και το 2010. Συμμετέχει στις Πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης «Μαζί να τα Φάμε» και «Μαζί με τους γονείς για τα παιδιά». Είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής της οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου.

ΚΟΡΑΣΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (ΠΕΝΥ) Γεννήθηκε το 1954 και μένει στο Χαλάνδρι από το 1988 όπου διατηρεί κατάστημα στο κέντρο του. Σπούδασε αρχιτεκτονικό σχέδιο στην τεχνική σχολή «Ευκλείδης» Θεσσαλονίκης, δούλεψε λίγα χρόνια ως γραφίστρια στον ιδιωτικό τομέα και από το 1980 είναι ελεύθερη επαγγελματίας. Το 1974 εντάχθηκε στην ΟΚΔΕ (4η διεθνής) και δούλεψε δραστήρια στο φεμινιστικό κίνημα τη δεκαετία του ’70. Το 1981 αποχώρησε από την ΟΚΔΕ λόγω διαφωνιών. Παρούσα στους κοινωνικούς αγώνες και τα τοπικά κινήματα ως ανένταχτη. Το 1996 συμμετείχε στην «Αριστερή παρέμβαση πολιτών Χαλανδρίου» και την έκδοση του «Εκμέκ» και αργότερα πρωτοστάτησε στη δημιουργία του «Κοινωνικού φόρουμ Χαλανδρίου». Το φθινόπωρο του 2012 συμμετείχε ενεργά στον «Εμπορικό σύλλογο Χαλανδρίου» για την κατάργηση του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης που επέβαλε η δημοτική αρχή. Τον Σεπτέμβρη του 2013 εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΟΤΣΙΡΙΛΟΥ ΚΑΙΤΗ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ) Γεννήθηκε στη Σπάρτη Λακωνίας. Σπούδασε στο Σικάγο, στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, «Ειδική αγωγή για τις μαθησιακές δυσκολίες». Στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου έκανε μεταπτυχιακό στην εκπαιδευτική ψυχολογία και τις μαθησιακές δυσκολίες. Ερχόμενη στην Ελλάδα, εκπαιδεύτηκε στη συστημική ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Αρχικά εργάστηκε με παιδιά με κινητικές αναπηρίες (ΚΑΣΠ) στο Χατζηπατέρειον και μετά στο Ίδρυμα Θεοτόκος, κυρίως με παιδιά με νοητική υστέρηση. Εργάστηκε για 28 χρόνια ως ειδική παιδαγωγός στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Της δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστεί με τα σχολεία της περιοχής του 7ου Διαμερίσματος Αθηνών, όπου διοργάνωσε ομάδες δασκάλων και γονέων  με κύριο στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση προβλημάτων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες. Ταυτόχρονα συνεργάστηκε και με σχολεία της επαρχίας μέσω των περιστατικών που διαχειριζόταν στο νοσοκομείο. Έχει επίσης συνεργαστεί με τα Ιατροπαιδαγωγικά της Ρόδου και Χίου και τελευταία συνεργάζεται και με γονείς και δασκάλους της Πάτμου.


ΚΟΥΔΟΥΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΤΙΑ) Γεννήθηκε το 1960 και μεγάλωσε στο Ψυχικό. Κάτοικος Χαλανδρίου πάνω από 30 χρόνια, όπου ζει σήμερα με τον 19χρονο γιο της. Από το 1984 ως πρόσφατα, εργάστηκε ως ιδιωτική υπάλληλος. Από το 1975 δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και στη συνέχεια με τη Β’Πανελλαδική ως την αυτοδιάλυσή της. Από τότε, για πολλά χρόνια ανένταχτη, πάντα στο χώρο της αριστεράς, με συμμετοχή στους κοινωνικούς χώρους και στα κινήματα. Μέλος του Συνασπισμού από το 2008, συμμετείχε στον ΣΥΡΙΖΑ από τα πρώτα του βήματα. Γραμματέας της Π.Κ. του Συνασπισμού Χαλανδρίου το 2010-2013 και συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου το 2012-2013. Σήμερα είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο Χαλάνδρι και της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας. Δραστηριοποιείται στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης «Μαζί να τα Φάμε» και είναι μέλος της «ΑντίΣΤαΣΗς με τους Πολίτες του Χαλανδρίου».

ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΜΠΕΚΥ) Γεννήθηκε το 1957 στον Πύργο Ηλείας και ζει στο Χαλάνδρι από το 1995. Δούλεψε στην Εθνική Τράπεζα από το 1976 όπου ήταν ενεργό συνδικαλιστικό στέλεχος στις αριστερές παρατάξεις, με παράλληλη δράση σε κοινωνικούς χώρους. Σήμερα είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου προερχόμενη από το ΚΚΕ εσ. και σε τοπικό επίπεδο δραστηριοποιείται με τη πρωτοβουλία αλληλεγγύης «Μαζί να τα Φάμε» και με τη δημοτική συνεργασία «ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου».

ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Γεννήθηκε στο Χαλάνδρι το1956. Είναι τεχνολόγος καθηγητής στη Σιβιτανίδειο Σχολή. Η πρώτη του συμμετοχή στο λαϊκό κίνημα ήταν κατά την περίοδο της δικτατορίας και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Με τη μεταπολίτευση οργανώθηκε στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ως το 1980. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Νέων «Κώστας Βάρναλης». Έχει διατελέσει μέλος διοικητικού συμβουλίου συλλόγου γονέων & κηδεμόνων στο Χαλάνδρι και του  πανελλήνιου συλλόγου αναπληρωτών καθηγητών καθώς και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σιβιτανιδείου.  Συμμετείχε ενεργά στο κίνημα της Πλατείας Συντάγματος, στη Λαϊκή Συνέλευση Χαλανδρίου και στις  αλληλέγγυες πρωτοβουλίες  της περιοχής κατά των χαρατσιών της ΔΕΗ. Επίσης στο «Μαζί να τα Φάμε» και στο «Λαϊκό ηλεκτρολογείο». Το 2006 και το 2010 ήταν υποψήφιος με την « ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες Χαλανδρίου».


ΚΟΥΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Γεννήθηκε το 1951 και ζει στο Χαλάνδρι. Σπούδασε με υποτροφία Πολιτικός Μηχανικός και από αγάπη για τα παιδιά, εργάστηκε στην Τεχνική Εκπαίδευση με σκοπό την αναβάθμισή της. Λυκειάρχης για μια 15ετία στο 1ο Τεχνικό Λύκειο Χαλανδρίου με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας των μαθητών στα ΤΕΙ. Κατά τη διάρκεια της θητείας της επιμελήθηκε τη διοργάνωση ετησίων εκθέσεων έργων των μαθητών στο Κέντρο νεότητας του Δήμου. Οργάνωσε πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες των μαθητών (40 περίπου προγράμματα το χρόνο) με πολλές βραβεύσεις και διακρίσεις, φροντίζοντας πάντα και για την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων μέσα από γραφείο εύρεσης εργασίας που λειτούργησε στο σχολείο. Λόγω των πολλαπλών δραστηριοτήτων της μέσα από τις οποίες προβλήθηκε το Χαλάνδρι, κλήθηκε να συμμετάσχει στο «Σώμα Εθελοντών». Τα τελευταία 2 χρόνια συμμετείχε στην ενισχυτική διδασκαλία μέσα από την πρωτοβουλία αλληλεγγύης «Μαζί με τους γονείς για τα παιδιά». Έχει εκλεγεί πρόσφατα αντιπρόεδρος στον εξωραϊστικό Σύλλογο «Άγιοι Ανάργυροι».

ΚΟΥΡΗ ΛΥΔΙΑ Γεννήθηκε το 1992 στο Χαλάνδρι όπου κατοικεί μέχρι σήμερα. Σπουδάζει στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με κύριο άξονα την εκπαιδευτική πολιτική. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο Πάντειο, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε σεμινάρια του Παιδαγωγικού αλλά και του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Ενεργό μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Αριστερής Ενότητας (ΑΡΕΝ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Συμμετείχε ενεργά σε όλους του αγώνες που δόθηκαν εναντίον της υποβάθμισης και της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας. Πιστεύει ότι όποιος δεν συμμετέχει στα κοινά δεν θα είναι εχθρός του λαού, αλλά ούτε και φίλος του.

ΚΟΥΤΣΟΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Γεννήθηκε στο Χαλάνδρι το 1959 όπου κατοικεί μέχρι σήμερα. Σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Αθήνας, κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ήταν μέλος της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, το 1989 υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ εσωτερικού-ανανεωτική αριστερά. Συμμετείχε στον πειρατικό ραδιοσταθμό «Κοκκινοσκουφίτσα στα FM», στο κίνημα για τη διάσωση της ρεματιάς και στην «Πρωτοβουλία πολιτών». Το 2002 ήταν υποψήφιος με τη δημοτική παράταξη «Πολίτες του Χαλανδρίου» και το 2006 με την « ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες Χαλανδρίου».


ΚΩΤΣΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ Διδάκτωρ πολιτικής επιστήμης. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και είναι μόνιμος κάτοικος Χαλανδρίου. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Warwick.  Μέλος της Νεολαίας ΣΥΝ και τώρα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου. Έχει διατελέσει γραμματέας του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών  του Παντείου Πανεπιστημίου και είχε ενεργό ρόλο στο κίνημα εναντίον του άρθρου 16. Ερευνητής σε θέματα κοινωνικού κράτους και κοινωνικής πολιτικής, έχει θητεύσει ως επιστημονικός σύμβουλος στο ελληνικό κοινοβούλιο και τώρα εργάζεται ως εμπειρογνώμονας σε συνδικαλιστικούς φορείς πάνω σε θέματα απασχόλησης. Παράλληλα διδάσκει πολιτική επιστήμη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συμμετέχει σε προγράμματα επιμόρφωσης υπαλλήλων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πάνω σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής.

ΛΑΠΙΕΡΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Είναι 24 χρονών και ζει στο Χαλάνδρι. Τελειόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, με ερευνητικό έργο πάνω στις νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης. Δραστηριοποιήθηκε στις μαθητικές καταλήψεις ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση Γιαννάκου το 2006-07, ως μέλος και πρόεδρος(2007-08) του 15μελούς του 4ου Λυκείου Χαλανδρίου. Μέλος της ΚΝΕ από το 2005 μέχρι το 2008. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα μέσα από τα ΕΑΑΚ, την περίοδο των κινητοποιήσεων το Δεκέμβρη του 2008 και στις κινητοποιήσεις ενάντια στο Νόμο Διαμαντοπούλου το 2011. Δραστηριοποιείται στην αριστερά ως μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Συμμετέχει στην Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Νέων «Σβήστε τους». Υποψήφιος της « ΑντίΣΤαΣΗς με τους Πολίτες Χαλανδρίου» το 2010.

ΛΙΕΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Από το 1990 εργάζεται ως κτηνίατρος στο Χαλάνδρι. Το 1974 εντάχθηκε στη μαθητική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ και το 1979 συμμετείχε στις Ανεξάρτητες Φοιτητικές Συσπειρώσεις και στην ίδρυση της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης. Το 1991 ταξίδεψε στη ζούγκλα του Τσιάπας για να καλύψει δημοσιογραφικά τον εμφύλιο πόλεμο της Γουατεμάλας. Ιδρυτικό μέλος της Αυτόνομης Αριστερής Συσπείρωσης στο Χαλάνδρι και του περιοδικού ΣΤΑΣΗ. Πήρε μέρος σε δραστηριότητες διεθνούς αλληλεγγύης και στα κινήματα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση. Το 1999 ήταν μέλος της ανθρωπιστικής αποστολής στη Γιουγκοσλαβία και το 2010 ταξίδεψε προς την Γάζα με τον «Στόλο της Ελευθερίας» όταν δέχθηκε την αιματηρή ισραηλινή επίθεση. Από το 1990 συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις για τη λύση των προβλημάτων του Χαλανδρι. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες για πολιτικά, πολιτιστικά και οικολογικά θέματα. Συγγραφέας των βιβλίων «Ξαναπιάνοντας το νήμα», «Υπαρκτός καινούργιος Κόσμος» και «Σκέψεις για την Άμεση Δημοκρατία» και συμμετοχή στο συλλογικό έργο «Η άμεση δημοκρατία στον 21ο αιώνα». Υποψήφιος του συνδυασμού «ΑντίΣΤαΣΗ στο Χαλάνδρι» το 1998 και το 2002. Επικεφαλής της «ΑντίΣΤαΣΗς με τους Πολίτες Χαλανδρίου» το 2006 και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης το 2007-2008 και το 2011-2012.


ΛΙΖΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ (ΠΑΡΙΣ) Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956 και κατοικεί στο Χαλάνδρι από το 1984. Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή της Πάτρας στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, όπου διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών. Συμμετείχε ενεργά στο μεταπολιτευτικό φοιτητικό κίνημα, μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, απ’ όπου αποχώρησε το 1991, διαφωνώντας με την απόφαση του ΚΚΕ να αποχωρήσει από τον ενιαίο Συνασπισμό της Αριστεράς. Παρέμεινε στο χώρο της αριστεράς ως ανένταχτος. Η δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ το 2004 αναπτέρωσε τις ελπίδες του για μια σύγχρονη ριζοσπαστική αριστερά. Είναι μέλος της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου. Έχει εργαστεί σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα ως το 2012. Είναι παντρεμένος και έχει τρείς κόρες. Η γενικότερη κατάσταση της χώρας αλλά και τα προβλήματα του Χαλανδρίου, τον οδήγησαν στην απόφαση να θέσει για πρώτη φορά υποψηφιότητα σε δημοτικές εκλογές. Πιστεύει ότι η ενεργή συμμετοχή του κάθε πολίτη είναι η μόνη ελπίδα να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο.

ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στα Πανεπιστήμια ΜΙΤ και CALTECH των ΗΠΑ και ήταν Καθηγητής στα Πανεπιστήμια της Φλόριντα (19831990) και Πατρών (1990-2011). Από το 2011 είναι Καθηγητής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και κατοικεί ξανά στο Χαλάνδρι. Έχει εκτεταμένη διδακτική και ερευνητική εμπειρία σε θέματα περιβαλλοντικής βιοτεχνολογίας και ιδιαιτέρως επεξεργασίας και διαχείρισης υγρών και στερεών αποβλήτων. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Διοικούσας του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος. Το 2012 ίδρυσε τον Ελληνικό Υδατικό Σύνδεσμο (επιστημονική εταιρεία με αντικείμενο το νερό και τα απόβλητα). Είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών. Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου και της δημοτικής παράταξης «ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου».

ΜΑΓΡΙΠΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γεννήθηκε το 1958 στο Χαλάνδρι όπου κατοικεί μέχρι σήμερα, στην περιοχή της Ριζαρείου. Παιδοψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής ( Επιμελητής Α’ ΕΣΥ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής) και ΓΓ του ΔΣ της ΕΘΟΣ (ομοσπονδία εταιριών συστημικής ψυχοθεραπείας). Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο ΨΝΑ και μέλος της Γραμματείας της ΝΕ Αττικής υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Χαλάνδρι υπήρξε μέλος του Συλλόγου Νέων Χαλανδρίου «Κώστας Βάρναλης» και μέλος του ΔΣ του ΣΚΕΠΙ (Συμβουλευτικό Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής) την περίοδο 2006-2010. Είναι ενεργό μέλος του «Μαζί να τα Φάμε» και του «Συλλόγου Προστασίας της Ρεματιάς». Ασχολείται ιδιαιτέρως με τα θέματα πρόληψης-αγωγής υγείας στην κοινότητα, με την πρωτοβάθμια περίθαλψη και την κοινωνική πολιτική. Το 2006 και το 2010 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη δημοτική συνεργασία «ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου».


ΜΑΖΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ (ΣΟΥΛΑ) Γεννήθηκε στο Σίντνεϊ της Αυστραλίας το 1963, κόρη πολύτεκνης οικογένειας μεταναστών. Ζει στο Χαλάνδρι από τα γυμνασιακά της χρόνια. Απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής της Αθήνας, διατηρεί φαρμακείο στην πόλη μας από το 1987. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη, τη Δήμητρα. Συμμετέχει ενεργά στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα του Χαλανδρίου και στο «Μαζί να τα Φάμε». Θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα για δημοτική σύμβουλος, υποστηρίζοντας με την παρουσία και τη φωνή της την «ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου», αγωνιζόμενη για μια ουσιαστική κοινωνική και πολιτική δράση, για την αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών.

ΜΑΚΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Γεννήθηκε το 1953 στο Βόλο και ζει στο Χαλάνδρι τα τελευταία 16 χρόνια. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Ειδικότητα στη Μαιευτική – Γυναικολογία στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και διδακτορικό στο Μόναχο. Εργάστηκε για 15 χρόνια στο ΙΚΑ ως γυναικολόγος και σε διάφορα μαιευτήρια της Αθήνας ως σήμερα. Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό κίνημα μέσα από τη συμμετοχή της σε Φοιτητικές Επιτροπές Αγώνα, συνελήφθη από την Ασφάλεια και της ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από τις Πρυτανικές Αρχές. Μετά τη μεταπολίτευση συμμετείχε σε ανεξάρτητα σχήματα φοιτητών και γιατρών και σε φεμινιστικές οργανώσεις. Ιδρυτικό μέλος του Ομίλου «Πρωταγόρας» με τον Μιχάλη Ράπτη (Πάμπλο). Συμμετέχει στους κοινωνικούς αγώνες μέσα από πολιτικά σχήματα χωρίς κομματική ένταξη. Προσφέρει εθελοντικά ιατρικές υπηρεσίες στα Ιατρεία των Γιατρών του Κόσμου. Μέλος της «ΑντίΣΤαΣΗς με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» και υποψήφια στις εκλογές του 2010.

ΜΑΟΥΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Από τη δικτατορία έως το 1982, στοn Ρήγα και τη Β΄ Πανελλαδική και από το 2009 στοn ΣΥΡΙΖΑ. Επί 30 χρόνια, σε παρατάξεις του χώρου που σήμερα εκφράζεται από τη Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών, σε όργανα διοίκησης σωματείων, στο Σύλλογο Αρχιτεκτόνων και στο ΤΕΕ. Απέναντι στη μνημονιακή καταστροφή του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος μετέχει στο πρωτότυπο κινηματικό εγχείρημα της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών. Στη διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Αθηναίων εκπροσώπησε την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», με στόχο τη διάσωση του μητροπολιτικού πάρκου Γουδή από την ιδιωτικοποίηση. Στο Χαλάνδρι, μετείχε στον πρώτο μεταπολιτευτικό σύλλογο νέων «Κώστας Βάρναλης», στον ελεύθερο, αυτοδιαχειριζόμενο σταθμό «Κοκκινοσκουφίτσα στα FM» (1987-1993) καθώς και σε δημοτικές κινήσεις (««ΑντίΣΤαΣΗ» και «ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» όπου η επί δεκαετίες σφυρηλατημένη ενωτική δράση της αριστεράς τις έχει αναδείξει ως παράδειγμα συλλογικής κριτικής και διεκδικήσεων.


ΜΑΧΑΙΡΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Γεννήθηκε στην Eύβοια και είναι κάτοικος Xαλανδρίου από το 2002. Πτυχιούχος του Φυσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Aθηνών και τελειόφοιτος της Bιομηχανικής Σχολής Πειραιά. Έχει εργαστεί στην Eθνική Tράπεζα και στην ιδιωτική εκπαίδευση. Tα τευλευταία είκοσι χρόνια εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στο χώρο των γραφικών τεχνών. Δραστηριοποιήθηκε στις Aριστερές Συσπειρώσεις Φοιτητών και στο Φεμινιστικό Kίνημα ώς μέλος του Σπιτιού Γυναικών. Iδρυτικό μέλος του Φεμινιστικού Kέντρου Aθήνας. Από το 2006 δραστηριοποιείται με τη δημοτική συνεργασία «ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου», με την οποία ήταν υποψήφια το 2010. Μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Χαλανδρίου «Μαζί να τα Φάμε» και του ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΙΧΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Γεννήθηκε το 1968 και κατοικεί στο Χαλάνδρι τα τελευταία 25 χρόνια. Έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία και εργάζεται ως Κοινωνικός Επιθεωρητής στο Υπουργείο Εργασίας. Από μαθητής, ως μέλος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου, ασχολείται με τα προβλήματα της παιδείας. Τα τελευταία δέκα χρόνια είναι ενεργό μέλος των συλλόγων γονέων και της Ένωσης Γονέων Χαλανδρίου και παλεύει ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν το δημόσιο σχολείο. Κατά τη διετία 2010-2012 ήταν Πρόεδρος στο σύλλογο του 6ου Γυμνασίου Χαλανδρίου και αγωνίστηκε για την αποτροπή της κατάργησηςσυγχώνευσης του σχολείου. Σήμερα είναι Γραμματέας του ΔΣ του συλλόγου γονέων του 1ου Λυκείου Χαλανδρίου και Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Χαλανδρίου. Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου.

ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στο Χαλάνδρι. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Σπούδασε Οικονομία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1981. Είναι δημοσιογράφος και εργάστηκε για 25 χρόνια στην εφημερίδα «Το Βήμα» ως διευθυντής σύνταξης και αρθρογράφος. Πρώην Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Συντακτών και βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ (2009 -2012). Σήμερα είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ραδιοσταθμού «105,5 στο Κόκκινο».

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γεννήθηκε το 1986 στο Χαλάνδρι όπου και κατοικεί. Είναι απόφοιτος και υποψήφιος διδάκτορας της σχολής ΗΜΜΥ του ΕΜΠ, ενώ παράλληλα φοιτά στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Μέλος της ΕΑΑΚ από το 2004, συμμετείχε ενεργά στα φοιτητικά κινήματα 2006-07, στον Δεκέμβρη του 2008 και το κίνημα των πλατειών του 2011. Μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Από τη δημιουργία της, είναι μέλος της «ΑντίΣΤαΣΗς με τους Πολίτες του Χαλανδρίου», με την οποία ήταν υποψήφιος το 2010. Μέλος της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας νέων Χαλανδρίου «Σβήστε τους».


ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Τελείωσε το σχολείο στο Χαλάνδρι και σπούδασε οικονομικά και μουσική. Μέλος του συλλόγου νέων «Κώστας Βάρναλης», ιδρυτικό μέλος του θιάσου «Οι Άστεγοι» και του ραδιοσταθμού «Κοκκινοσκουφίτσα στα FM». Εργάστηκε στο τρίτο πρόγραμμα της Ελληνικής ραδιοφωνίας, στο θέατρο και σε εταιρίες παραγωγής οπτικοακουστικού υλικού. Πατέρας του δεκαπεντάχρονου Πάνου. Μέλος της OΜ ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου

ΜΠΟΥΜΠΑ - ΚΑΛΤΣΑΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Γεννήθηκε στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας και είναι κάτοικος Χαλανδρίου από το 1978. Σπούδασε χημεία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα «Χημεία και τεχνολογία περιβάλλοντος» στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε σε φαρμακοβιομηχανία και μετά, ως καθηγήτρια στα σχολεία Πεντέλης και Χαλανδρίου και ως διευθύντρια στο 6ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε το 2011. Μέλος της πανελλήνιας Ένωσης Ελλήνων Χημικών και μέλος για την αναβίωση των Νέμεων αγώνων. Συμμετέχει τα δύο τελευταία χρόνια στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης «Μαζί με τους γονείς για τα παιδιά».

ΜΠΟΦΥΛΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Γεννήθηκε το 1955 στο Αθήνα. Εντάχθηκε στην Αριστερά σαν μαθητής στα χρόνια της χούντας, συμμετέχοντας στο Αντιδικτατορικό κίνημα. Tο 1974 οργανώθηκε στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και στη συνέχεια από το 1978 μέχρι το 1981 στη Β΄Πανελλαδική (19791981). Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα ως φοιτητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αντιπρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου (1975-1978). Συμμετείχε  ενεργά στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες ως ανένταχτος αριστερός (1982-2006). Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου και σήμερα μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της τοπικής Οργάνωσης Μελών. Εργάζεται από το 1982 ως καθηγητής στη δημόσια εκπαίδευση με πλούσια συνδικαλιστική δράση. Αρθρογραφεί σε εκπαιδευτικά περιοδικά για εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά θέματα. Ιδρυτικό μέλος της «ΑντίΣΤαΣΗς με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» και υποψήφιος στις εκλογές  του 2010. Συμμετέχει στο κίνημα χωρίς μεσάζοντες «Μαζί να τα Φάμε». Σταθερά υπέρμαχος της ενότητας της Αριστεράς.

ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Γεννήθηκε το 1970 στο Ν. Ψυχικό και κατοικεί στο υποβαθμισμένο Κάτω Χαλάνδρι τα τελευταία 7 χρόνια. Είναι δημοσιογράφος και εργάζεται στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ». Σπούδασε Ελληνικό Πολιτισμό, έχει μεταπτυχιακό με θέμα «Σπουδές στην Εκπαίδευση» και ειδίκευση στη Γλωσσολογία και τον Δημοσιογραφικό Λόγο. Εκπόνησε πρόγραμμα σπουδών για εκμάθηση αγγλικών σε μικρά παιδιά μέσω βιωματικής μάθησης. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο 6,5 χρονών. Από τα μαθητικά της χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά σε κινήματα, συλλογικότητες και συνδικαλιστικές πρωτοβουλίες. Είναι ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου.


ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ-ΜΠΑΖΙΝΗ ΕΙΡΗΝΗ Γεννήθηκε στη Χίο και ζει στο Χαλάνδρι από το 1998. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη. Για 33 χρόνια εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στη Δημόσια εκπαίδευση, ένα χώρο που επέλεξε συνειδητά. Σπούδασε παιδαγωγικά και ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Σε όλη την επαγγελματική της σταδιοδρομία αλλά και ως διευθύντρια σε σχολεία του Χαλανδρίου τα τελευταία 14 χρόνια, είχε πρωταρχικό μέλημα την ανάπτυξη σχέσεων αμοιβαιότητας και εμπιστοσύνης. Συνεργάστηκε με όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας (Δήμο Χαλανδρίου-Αετοπούλειο, Παιδική Βιβλιοθήκη, Κέντρο Ψυχικής Υγείας-Κοινωνική Υπηρεσία, Συμβουλευτικό Κέντρο, Σώμα εθελοντών, Φιλαρμονική κ.α.), με απώτερο στόχο να ανοίξει το σχολείο στην ευρύτερη κοινότητα,  συμβάλλοντας στην ενίσχυση πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης. Μέσα από την καθημερινή επαφή της με τα παιδιά, πεποίθηση της είναι ότι η πόλη μας είναι το σπίτι μας! Γι’ αυτό επέλεξε σήμερα να ασχοληθεί  με τα κοινά του Δήμου μας  με ειλικρίνεια και συνέπεια. Στόχος της είναι να σμίξουν οι άνθρωποι μέσα από πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις, με έμφαση το ζωντάνεμα της γειτονιάς. Γιατί τα παιδιά μας μάς χρειάζονται ενεργούς και παρόντες.

ΞΥΝΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ (ΕΥΗ) Γεννήθηκε στο Χαλάνδρι. Σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα. Βιοπορίστηκε στις εφημερίδες «Απογευματινή» και «Ελεύθερος» καθώς και στους τηλεοπτικούς σταθμούς STAR και ΑΝΤ1. Η μεγάλη της επαγγελματική αγάπη όμως είναι η ΕΡΤ, αφού εκεί εργάζεται από το 1987 έως σήμερα. Από τις 11 Ιουνίου 2013 αγωνίζεται  μαζί με τους συναδέλφους της ενάντια στην αυταρχική κυβέρνηση που επέβαλε το μαύρο στην ΕΡΤ και στις ζωές όλων των ελλήνων. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Συμμετέχει στην κοινωνική ζωή του Χαλανδρίου και αφουγκράζεται καθημερινά τα άγχη και τις αγωνίες που βιώνουν οι συμπολίτες της τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.  

ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Γεννήθηκε το 1990 στο Χαλάνδρι. Διανύει το τελευταίο έτος σπουδών στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ. Ανήκει στη γενιά που διαμορφώθηκε πολιτικά στο κίνημα του Δεκέμβρη 2008, στις πλατείες και στις απεργίες. Ενεργός στα φοιτητικά κινήματα των τελευταίων χρόνων, σε εγχειρήματα αυτοοργάνωσης και το αντιφασιστικό κίνημα της γειτονιάς. Μέλος της ΑΡΕΝ Αρχιτεκτονικής. Συμμετέχει στην Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Νέων Χαλανδρίου «Σβήστε τους» και στην ομάδα πολιτισμού «Στίγμα». Μέλος της ΑΡΕΝ Αρχιτεκτονικής. Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2008 και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ από την πρόσφατη ίδρυσή της.


ΠΑΠΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Καθηγητής γαλλικών και μεταφραστής (μεταξύ άλλων της ελληνικής έκδοσης της «Le Μonde diplomatique» από την «Αυγή της Κυριακής» και παλαιότερα από την «Ελευθεροτυπία»). Δραστηριοποιείται στο Οικολογικό κίνημα από το 1988. Μέλος της συντακτικής επιτροπής των περιοδικών ΣΧΕΔΙΑ, ΓΑΛΕΡΑ, Δαίμων της Οικολογίας (ένθετο της Αυγής της Κυριακής), ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ και Νέα Οικολογία. Υποψήφιος με την «ΑντίΣταση στο Χαλάνδρι» το 2002 και με την «ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» το 2006 και 2010.

ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΣΑ) Γεννήθηκε το 1974 στον Βύρωνα. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός και έκανε μεταπτυχιακό στη Συντήρηση Μνημείων στο ΕΜΠ. Δραστηριοποιήθηκε στις φοιτητικές καταλήψεις το 1990- 91 και στο φοιτητικό κίνημα της δεκαετίας του ’90 μέσα από τα ΕΑΑΚ. Είναι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την ίδρυσή της το 2009. Συμμετείχε στην Αριστερή Συσπείρωση-Εργαζόμενοι Μηχανικοί. Δραστηριοποιείται στην Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών ενώ διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Σιβιτανιδείου. Από το 2004 ζει και δραστηριοποιείται στο Χαλάνδρι. Μέλος της «Αυτόνομης Αριστερής Συσπείρωσης» και της εφημερίδας «ΣτάΣΗ». Συμμετείχε στις επιτροπές κατοίκων για τη σωτηρία του εργοστασίου Δουζένη και του χώρου του Νομισματοκοπείου. Ήταν μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Προστασίας Ρεματιάς Πεντέλης –Χαλανδρίου.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ Γεννήθηκε στο Χαλάνδρι το 1948. Ήταν μέλος του πειρατικού ραδιοσταθμού «Κοκκινοσκουφίτσα στα FM» και της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «ΕΚΜΕΚ». Συμμετείχε στο κίνημα για τη διάσωση της Ρεματιάς. Παλιότερα ήταν γραμματέας της Πολιτικής Κίνησης του Συνασπισμού στο Χαλάνδρι και σήμερα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Το 2002, υποψήφιος της δημοτικής παράταξης «Πολίτες του Χαλανδρίου» και υποψήφιος της δημοτικής συνεργασίας «ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» το 2006 και το 2010.

ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΣ Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι σκηνογράφος-ενδυματατολόγος από το 1963. Σπούδασε στη σχολή Δοξιάδη με δασκάλους τον Σπύρο Βασιλείου, τον Α. Τάσσο και άλλους. Έχει διδάξει σκηνογραφία στη σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Παν/μίου Θεσ/νίκης, στο τμήμα θεάτρου κυρίως αλλά και στο τμήμα Εικαστικών και Κινηματογράφου. Στην Αριστερά από… πάντα. ΕΔΑ, ΚΚΕεσ. και Ανανεωτική Αριστερά, σήμερα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ομάδα του περιοδικού «Ο Πολίτης» από το πρώτο μέχρι το τελευταίο τεύχος. Μια κόρη, δύο εγγόνια. Χαλανδραίος από το 2000 και… του αρέσει!


ΡΕΜΟΥΝΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πήρε το πτυχίο της από τη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, (τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας). Κατά τη διάρκεια των επόμενων δέκα χρόνων έζησε στην Αγγλία, όπου δίδαξε σε Κολλέγια του Λονδίνου Νέα Ελληνικά, Ελληνική Ιστορία και Ελληνικό Πολιτισμό. Με την επάνοδό της στην Ελλάδα, εγκαταστάθηκε στο Χαλάνδρι και δίδαξε, ως φιλόλογος στο 12ο Λύκειο της Αθήνας και μετά σε Λύκεια των Βορείων Προαστείων. Επίσης, δίδαξε στο 3ο ΤΕΛ-ΕΠΑΛ Αμαρουσίου, καθώς και - για μία πενταετία - στα ελληνικά σχολεία του Παρισιού. Τέλος, η απόσπασή της στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, για το έργο «ΣΕΠΠΕ» - πειραματικά, πιλοτικά προγράμματα - της έδωσε την ευκαιρία να διευρύνει τους ορίζοντες και τις αναζητήσεις της σε σχέση με τη δημιουργία ενός καλύτερου δημόσιου σχολείου. Ανένταχτη αριστερή, παρούσα, ωστόσο, σε όλους τους αγώνες για μια κοινωνία πιο δημοκρατική και δίκαιη. Για μια δημόσια Παιδεία, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα όνειρα των παιδιών για το μέλλον τους, για τη ζωή τους.

ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Διδάσκων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Στη δεκαετία του ‘80 συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα μέσα από τις Αριστερές Συσπειρώσεις Φοιτητών. Δραστηριοποιήθηκε τόσο στο σύλλογο Φοιτητών Παντείου όσο και στο σύλλογο των ελλήνων φοιτητών του Παρισιού. Διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ. Από το 1994 συμμετέχει στα κινήματα  πόλης του Χαλανδρίου. Υπήρξε υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 1998, του 2002, του 2006 και του 2010 τις δύο πρώτες φορές με την «ΑντίΣΤαΣΗ» και στη συνέχεια με την «ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου». Είναι μέλος της Αριστερής Ανασύνθεσης (ΑΡΑΝ) και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου  της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γεννήθηκε το 1975. Είναι φιλόλογος, έχει μεταπτυχιακό τίτλο στις Ευρωπαϊκές Σπουδές (Master of Arts in European Studies, Βέλγιο, Λουβαίνη, Καθολικό Πανεπιστήμιο) και είναι υποψήφιος διδάκτορας της φιλοσοφίας του κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Υποψήφιος της «ΑντίΣΤαΣΗς με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, μέλος της επιτροπής αγώνα ενάντια στο κλείσιμο των παιδικών σταθμών το 2011, μέλος της προσωρινής διοικούσας του συλλόγου γονέων του Α΄ παιδικού σταθμού, ιδρυτικό μέλος και ταμίας του Συνεταιρισμού Γονέων Χαλανδρίου και ωρομίσθιος καθηγητής του συνεταιριστικού φροντιστηρίου. Διδάσκει σε θεατρικές σχολές Ιστορία της λογοτεχνίας και Ιστορία του θεάτρου ενώ έχει αρθρογραφήσει για θέματα μουσικής σε περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά. Είναι πατέρας δύο παιδιών, του Πέτρου και της Μαριτίνας. Συμμετέχει στο κίνημα της γονεϊκής ισότητας, μέσα από το μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό σύλλογο ΓΟΝ.ΙΣ (γονεϊκή ισότητα για το παιδί), στον οποίο είναι μέλος του Δ.Σ. του κεντρικού φορέα.


ΣΤΑΥΡΟΥΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Είναι 26 ετών, τελειόφοιτος στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πολιτική του ενεργοποίηση ξεκινά στο Λύκειο, περνά μέσα απ’ τα φοιτητικά κινήματα και τους χώρους εργασίας και συνεχίζεται αμείωτη μέχρι σήμερα. Πιστεύοντας στη δυνατότητα ενότητας της αριστεράς και της κοινωνικής αλλαγής, οργανώθηκε αρχικά στον ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου. Μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή της, όπου και ενεργοποιείται σήμερα σε ζητήματα που αφορούν δίκτυα αλληλεγγύης, ενεργειακή πολιτική, νεολαία, σε επίπεδο γειτονιάς και ευρύτερα. Συμμετέχει στην αντιφασιστική πρωτοβουλία νέων Χαλανδρίου «Σβήστε τους».

ΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ -ΡΩΜΑΝΟΣ «Στροφή», «Ακροβασία στο Χαλάνδρι», «Κοκκινοσκουφίτσα», αγώνες για τη Ρεματιά, παρεμβάσεις σε θέματα πολιτισμού στην πόλη και παράλληλα, δημοσιογραφία, βιβλία για γονείς και παιδιά, η δημιουργία της «Παραμυθοκουζίνας». Τέως πρόεδρος του Συλλόγου Συμβασιούχων του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, νυν μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού –Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) και βεβαίως ιδρυτικό μέλος της «ΑντίΣΤαΣΗς».

ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ (ΠΟΛΥΣ) Γεννήθηκε το 1953 στην Κ. Αχαΐα. Σπούδασε στην Ιταλία, με έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Τις δεκαετίες 70-80 συμμετείχε σε διάφορα σχήματα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα δραστηριοποιείται στον ΔΣΑ και συμβάλλει στη δημιουργία της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων. Μέλος της Επιτροπής Συνταγματικών Δικαιωμάτων του ΔΣΑ, υπερασπίζεται διωκόμενους-ες αγωνιστές. Ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Εναλλακτικών, υποψήφιος το 1989, και μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας στήριξης. Ιδρυτικό μέλος των Επιτροπών ενάντια στην διεκδίκηση των Ολυμπιάδων (1996 και 2004). Από το 1993 ζει οικογενειακώς στο Χαλάνδρι. Ιδρυτικό Μέλος της «ΑντίΣΤαΣΗς με τους Πολίτες του Χαλανδρίου». Μέχρι τότε, μέλος της Αριστερής Συσπείρωσης. Δικηγόρος των Επιτροπών Πρωτοβουλίας για τη διάσωση του Δουζένη και του νομισματοκοπείου. Με δράση στο κίνημα των Πλατειών και στη δημιουργία και δράση της Λαϊκής Συνέλευσης Χαλανδρίου. Δικηγόρος της Προσφυγής και της νίκης ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ. Μέλος του «Μαζί να τα Φάμε», της ΠΡΟΣΥΝΑΤ και της Επιτροπής Ελληνικού. Νομικός Σύμβουλος της ΔΗΩ επί δεκαπενταετία, βοήθησε στη βιολογική γεωργία. Συνέβαλε στη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου το 2009. Μέσω της ΠΑΣΑ, αγωνίστηκε για τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ των μελών. Σήμερα μέλος στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου και Δικηγόρων.


ΤΖΙΦΗ ΦΛΩΡΑ Γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικευμένη στην Παιδιατρική στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην «Μοριακή Ιατρική» και διδακτορικής διατριβής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Παιδιατρική Ανοσολογία. Εργάζεται ως ιδιώτης παιδίατρος και παράλληλα είναι επιστημονική συνεργάτης του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού στον τομέα της Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας. Η ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των παιδιών είναι απαραίτητη και μπορεί να πραγματωθεί με τη δράση του Δήμου Χαλανδρίου και των πολιτών του.

ΤΖΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952και μένει στο Χαλάνδρι από το 1958. Μαθηματικός, εργάστηκε 32 χρόνια στη Δημόσια Εκπαίδευση. Το 2012 συνταξιοδοτήθηκε. Διευθυντής και Υποδ/της Λυκείου και εσπερινού ΕΠΑΛ (1990-1992, 2006 – 2007). Μέλος του Ρήγα Φεραίου από το 1975 ως το 1978. Συνδικαλιστής με τις παρατάξεις «Δ. Γληνός» και «Αριστερή Συνεργασία» στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Γραμματέας του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου ΕΠΑΛ Χαλανδρίου (2010-2011). Εκπρόσωπος της δημοτικής συνεργασίας στη Σχολική Επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου. Μέλος επιτροπών αγώνα για το πράσινο στην περιοχή της Ριζαρείου, για το Οικόπεδο Πρωτονοτάριου, την Πυροσβεστική και την πλατεία στην οδό Δερβενακίων. Συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος με τον συνδυασμό «ΑντίΣΤαΣΗ στο Χαλάνδρι» το 1998 και το 2002 και με την «ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» το 2006 και το 2010.

ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά 16 και 21 χρονών. Έχει μαγαζί κατασκευών σιδήρου και αλουμινίου στον Συνοικισμό του Χαλανδρίου τα τελευταία 20 χρόνια. Την επιχείρηση την βρήκε από τον πατέρα του, Ευάγγελο Τσακιρίδη που εξασκούσε το επάγγελμα του σιδηρουργού από το 1963. Πολιτικά προέρχεται από τους κόλπους του ΚΚΕ εσωτερικού, ενώ δραστηριοποιήθηκε για αρκετά χρόνια στη νεολαία «Ρήγας Φεραίος». Ως ελεύθερος επαγγελματίας, τα τελευταία 4 χρόνια βιώνει την αγριότητα της κρίσης και το φάσμα της ανεργίας και αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα σ’ αυτές τις εκλογές. Για να δώσει τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες της πόλης και για ένα Χαλάνδρι που τα τελευταία χρόνια πνίγεται στη φτώχια, στα σκουπίδια και στις πλημμύρες, ειδικά στον συνοικισμό.


ΤΣΙΓΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο Χαλάνδρι. Αθλητής του βόλεϊ από τα εφηβικά του χρόνια και στη συνέχεια προπονητής σε ανδρικές και γυναικείες ομάδες (Ηλυσιακός, Ιωνικός Νίκαιας, Απολλώνιος, Βριλήσσια, Πανελλήνιος, Παναθηναϊκός, Εθνική ομάδα γυναικών) με μεγάλες επιτυχίες και κατάκτηση τίτλων. Για πολλά χρόνια δούλεψε ακούραστα στο χώρο του βόλεϊ, πάντα ασυμβίβαστος με τα συμφέροντα και σταθερός στις αξίες του. Διετέλεσε τεχνικός διευθυντής πανελληνίων πρωταθλημάτων  beach  volley  και ταμίας στο ΔΣ του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Βόλεϊ. Εργάστηκε στην Ιονική Τράπεζα από το 1983 ως το 1990. Μετά την απόσυρσή του από τον χώρο του αθλητισμού, διηύθυνε το πολιτιστικό site Culturenow.gr και τα περιοδικά για την τέχνη και τον πολιτισμό Momento  και Culturenow mag.  

ΤΣΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γεννήθηκε το 1967. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα των καταλήψεων το 1988 και το 1990 και δραστηριοποιήθηκε μέσα από τις Αριστερές Συσπειρώσεις. Είναι τραπεζικός υπάλληλος και ενεργοποιείται συνδικαλιστικά μέσα από το σχήμα «Αγωνιστική Πρωτοβουλία» που επιδιώκει την αυτενέργεια των εργαζόμενων ενάντια στον «επίσημο» συνδικαλισμό. Στα τοπικά ζητήματα συμμετείχε στην «Αυτόνομη Αριστερή Συσπείρωση» και τη «ΣΤάΣΗ στο Χαλάνδρι» και το 1998 ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό «ΑντίΣΤαΣΗ στο Χαλάνδρι». Στις εκλογές του 2006 και στα πλαίσια της συνεργασίας ΚΚΕ-ΔΗΚΚΙ-Κομμουνιστική Ανανέωση, ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό «Χαλάνδρι –Αγωνιστική Πορεία με τη Λ. Καρατζά» και το 2010 υποψήφιος με την «ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου». Έχει αρθρογραφήσει στο περιοδικό «Στίγμα» για διεθνή (κυρίως για τα Βαλκάνια) και θεωρητικά ζητήματα.

ΤΣΟΥΡΙΝΑΚΗΣ ΘΩΜΑΣ Γεννήθηκε στον Πειραιά όπου τελείωσε και το σχολείο. Η μεταπολίτευση τον βρήκε στην Πάτρα, φοιτητή του Βιολογικού Τμήματος. Εκεί εντάχτηκε στον Ρήγα Φεραίο, νεολαία του ΚΚΕεσ. Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου των φοιτητών της σχολής του. Μετά από μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστήμιου Πατρών, εγκαθίσταται στο Χαλάνδρι όπου ζει από το 1989. Εργάζεται σαν καθηγητής σε Λύκεια της περιοχής. Ιδρυτικό μέλος και υποψήφιος της «ΑντίΣΤαΣΗς με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου.


ΦΑΣΙΤΣΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΠΟΠΗ) Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι. Τελείωσε το Γυμνάσιο Θηλέων Χαλανδρίου και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας. Εργάστηκε στη Μέση Εκπαίδευση. Τα τελευταία 17 χρόνια μέχρι το 2012, όταν και συνταξιοδοτήθηκε, ήταν καθηγήτρια φιλόλογος στο 2ο Λύκειο Χαλανδρίου. Ως εκπαιδευτικός ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση μέσα από την Α’-Γ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής. Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου. Δραστηριοποιείται στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης «Μαζί να τα Φάμε» και στην ενισχυτική διδασκαλία μέσα από τη δομή «Μαζί με τους γονείς για τα παιδιά».

ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1948. Ζει στο Χαλάνδρι από το 1951. Συμμετείχε στους αγώνες για το 1-1-4, το 15% για την Παιδεία, το Κυπριακό, στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 και στους κοινωνικούς αγώνες της μεταπολίτευσης ως ανένταχτος. Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Νέων Χαλανδρίου «Κώστας Βάρναλης», της «Πρωτοβουλίας Πολιτών» και του Συλλόγου Τούφας-Μεταμόρφωσης- Φραγκοκκλησιάς». Υπήρξε μέλος του Φιλοπρόοδου Ομίλου Τούφας (ΦΟΤ). Ήταν μέλος της Επιτροπής για τη σωτηρία του εργοστασίου Δουζένη. Είναι μέλος του Συλλόγου Προστασίας της Ρεματιάς. Υποψήφιος με τη δημοτική συνεργασία «ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» το 2010. Μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Χαλανδρίου «Μαζί να τα Φάμε».

ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 14 ετών κατέφυγε στον θίασο των «Άστεγων» στο Χαλάνδρι. Αργότερα, σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, θέατρο στη σχολή Βεάκη και εικαστικά στη σχολή Βακαλό. Εργάζεται ως σκηνογράφος στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση και στη διαφήμιση από το 1987. Από τα μαθητικά της χρόνια εντάχτηκε στην αριστερά. Σήμερα είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου. Στις δημοτικές εκλογές του 2002 ήταν υποψήφια με τους «Πολίτες του Χαλανδρίου». Από το 2006 συμμετέχει στην «ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» και ήταν υποψήφια στις εκλογές του 2006 και του 2010. Ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης «Μαζί να τα Φάμε».


Π

οικιλία επαγγελμάτων, ηλικιών, εκπαίδευσης αλλά και πολιτικής προέλευσης είναι μαζί με την ισχυρότατη παρουσία των γυναικών τα βασικά χαρακτηριστικά του ψηφοδελτίου μας. Έτσι στους 83 υποψήφιους (τον υποψήφιο Δήμαρχο Σίμο Ρούσσο και τους 82 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους) οι 32 είναι γυναίκες, αναλογία που είναι υπερδιπλάσια της υποχρεωτικής από το νόμο. Επίσης υπάρχουν: δεκατρείς εκπαιδευτικοί που απασχολούνται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση, εννιά ιδιωτικοί υπάλληλοι, δέκα μηχανικοί που εργάζονται στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, εννιά ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι, επτά πανεπιστημιακοί, επτά γιατροί, τέσσερις εργαζόμενοι σε κοινωφελείς οργανισμούς, πέντε απασχολούμενοι στο χώρο των τεχνών, πέντε δημοσιογράφοι, δύο δικηγόροι, μια φαρμακοποιός και εννιά συνταξιούχοι. Τα 4/5 των υποψηφίων είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ενώ υπάρχουν και 24 κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων και διδακτορικών διπλωμάτων από τους οποίους τρείς είναι υποψήφιοι διδάκτορες. Επίσης τέσσερις είναι φοιτητές και φοιτήτριες. Δραστήριοι στο χώρο του φοιτητικού συνδικαλισμού στα νεανικά τους χρόνια και ύστερα συμμέτοχοι στις αγωνιστικές προσπάθειες στην πρωτοβάθμιας και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στις τράπεζες, σε συλλόγους εργαζομένων στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, σε διοικήσεις ομοσπονδιών, σε επιστημονικά σωματεία, σε επαγγελματικούς συλλόγους. Παράλληλα πολλοί και πολλές έχουν συμμετάσχει στο γυναικείο κίνημα, σε αντιπολεμικές παρεμβάσεις (όπως οι πρωτοβουλίες για τη Γάζα) και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες (όπως το «Σβήστε τους»), σε οικολογικές οργανώσεις, στο σύλλογο φίλων των ζώων, σε περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, σε συλλόγους γονέων, σε συνεταιριστικά εγχειρήματα όπως ο «Συνεταιρισμός γονέων Χαλανδρίου», σε εξωραϊστικούς συλλόγους (όπως ο «Σύλλογος προστασίας της Ρεματιάς»), σε τοπικολαϊκούς συλλόγους όπως οι Ηπειρώτες και σε αυτοδιαχειριστικά εγχειρήματα. Σημαντική τέλος είναι η παρουσία τους σε δραστηριότητες κοινωνικής αλληλεγγύης όπως η πρωτοβουλία «Μαζί να τα φάμε», σε δράσεις ενισχυτικής διδασκαλίας, παροχής εθελοντικών ιατρικών υπηρεσιών κ.λπ. Άλλωστε σε αυτό το συνδυασμό δεν υπάρχουν επαγγελματίες της πολιτικής, ούτε κομματικοί γυρολόγοι που σπεύδουν κάθε φορά να ανέβουν στο άρμα της εκάστοτε εξουσίας. Πρόκειται για πολίτες που έχουν συνειδητοποιήσει πως μέσα από τον κοινό αγώνα θα αλλάξει η κατάσταση στο δήμο και στη χώρα μας. Δεν τάζουν θαύματα, γνωρίζουν όμως πως η όποια πολιτική ανατροπή δεν είναι μόνο θέμα αλλαγής των εκλογικών συσχετισμών (που είναι απαραίτητοι) αλλά νέων μορφών διοίκησης του δήμου με τη διαρκώς ενεργή συμμετοχή των δημοτών. Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι όλων μας.

συμμετοχηαλληλεγγυηανατροπη


ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Σ Ο Σ Σ Υ Ο Ρ Σ Ο Μ Ι Σ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ (ΝΑΤΑΣΑ) ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΙΑΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΖΑΚΑ (ΣΙΩΜΑΛΑ) ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΛΑΧΟΓΕΩΡΓΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΛΑΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΛΑΧΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΑΛΑΝΗ - ΠΙΣΙΜΙΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ( ΛΙΤΣΑ) ΓΑΡΑΝΤΩΝΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΙΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΕΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΑΓΓΕΛΙΝΑ) ΓΚΑΚΑΣ ΣΕΡΓΙΟΣ ΔΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΝΑΣΙΑ) ΔΕΟΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - MAΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΔΟΥΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ ΜΑΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΣΙΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΟΥΦΑ ΕΥΓΕΝΙΑ

ΚΙΟΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΡΑΣΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (ΠΕΝΥ) ΚΟΤΣΙΡΙΛΟΥ ΚΑΙΤΗ (ΚΑΤΕΡΙΝΑ) ΚΟΥΔΟΥΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΤΙΑ) ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΜΠΕΚΥ) ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΟΥΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΡΗ ΛΥΔΙΑ ΚΟΥΤΣΟΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΩΤΣΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΛΑΠΙΕΡΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΙΕΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΖΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ (ΠΑΡΙΣ) ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΓΡΙΠΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΖΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ (ΣΟΥΛΑ) ΜΑΚΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΟΥΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΑΧΑΙΡΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΙΧΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΟΥΜΠΑ - ΚΑΛΤΣΑΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΟΦΥΛΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ-ΜΠΑΖΙΝΗ ΕΙΡΗΝΗ ΞΥΝΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ (ΕΥΗ) ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΣΑ) ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΡΕΜΟΥΝΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ -ΡΩΜΑΝΟΣ ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ (ΠΟΛΥΣ) ΤΖΙΦΗ ΦΛΩΡΑ ΤΖΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΙΓΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΡΙΝΑΚΗΣ ΘΩΜΑΣ ΦΑΣΙΤΣΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΠΟΠΗ) ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ

Fylladio ypopsifiwn 14  

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντίΣΤαΣΗΣ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου;φωτογραφίες και βιογραφικά σημειώματα

Fylladio ypopsifiwn 14  

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντίΣΤαΣΗΣ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου;φωτογραφίες και βιογραφικά σημειώματα

Advertisement