Page 24

24

15 de novembre de 2017

LA CONTRA El territori celebra la Setmana de la Ciència És fonamental apropar la ciència als més joves. Cal conèixer l’origen de la nostra vida privilegiada per no caure en obscurantismes.

Tarragona, a la ruta de ciutats de l’antiga Europa de la UNESCO i ‘National Geographic’

Espanya no allibera els presos polítics

ELCHICOTRISTE

Semàfor de la setmana

Els Jordis, el vicepresident Junqueras i els set consellers són presos polítics encara que l’estat espanyol no ho reconegui.

La darrera reunió s’ha celebrat a Pont du Gard (França) / Cedida.

tempus fugit

E Frase de la setmana

«Vull ser l’últim ferit per pilota de goma a tot l’Estat espanyol» Roger Español, ferit l’1 d’octubre durant les càrregues policials

l projecte UNESCO World Heritage Journeys of Europe, que impulsen la UNESCO i National Geographic, ha acordat les primeres accions de promoció d’aquesta iniciativa turística d’abast europeu. Tarragona forma part del grup de vuit ciutats europees que integren la ruta turística de l’Antiga Europa, una de les quatre que es creen juntament amb l’Europa Reial, l’Europa Romàntica i l’Europa Underground. En total formen part del projecte 34 llocs patrimoni mundial de 19 països europeus i les dues úniques ciutats espanyoles que hi participen són Tarragona i Aranjuez. El conjunt arqueològic de la Tarraco Romana forma part del recorregut l’Antiga Europa (Ancient Europe) al costat d’altres indrets emblemàtics de la història: el Santuari d’Asclepeion d’Epidaure (Grècia), el conjunt arqueològic d’Olímpia (Grècia),

l’àrea arqueològica i la basílica d’Aquileia (Itàlia), la planícia de Stari Grad (Croàcia), la ciutat antiga de Nessèbar (Bulgària), l’aqüeducte romà del Pont del Gard (França) i els monuments romans, la catedral de Sant Pere i l’Església de la Nostra Senyora a Trèveris (Alemanya). Aquest itinerari és un viatge per experimentar les ciutats, paisatges i edificis que encarnen la cultura i la història antiga d’Europa. Les rutes es començaran a promocionar aquest any amb l’objectiu que estiguin ben posicionades per al 2018, tenint en compte que serà l’any del Patrimoni Cultural Europeu i l’Any d’Europa a la Xina. Per això, en la trobada realitzada a Pont du Gard s’han acordat tres accions primordials que són la creació d’una pàgina web del projecte i un audiovisual de cadascuna les ciutats, a més de la promoció en xarxes socials i suports de National Geographic. La idea és atreure mercats prioritaris com la Xina, Amèrica del nord i Europa.

notíciestgn 384  

Notícies TGN

notíciestgn 384  

Notícies TGN