Page 25

Interior

| 23 de novembre de 2011

| 25

INTE RIOR

L’entrevista

Quico Ramírez

ENTRENADOR DEL PRIMER EQUIP DE LA POBLA

“A la Pobla tenim molts joves preparats per fer el salt al futbol professional”

Q

uico Ramírez és l’encarregat de portar les regnes del filial del Nàstic a la Tercera Divisió. En aquest primer tram de la temporada el primer equip de la Pobla de Mafumet es mostra intractable i, amb una plantilla formada majoritàriament per joves promeses d’entre 19 i 23 anys, comparteix lideratge de la categoria amb el filial del RCD Espanyol. Parlem de les claus de l’èxit de l’equip pobletà amb el seu entrenador. Com es treballa amb un equip tan jove i que té com a principal missió nodrir de nous jugadors el primer equip del Nàstic? La base del nostre equip és tenir jugadors de menys de 23 anys i que procedeixen sobretot del juvenil del Nàstic. La nostra principal missió és fabricar futbolistes que algun dia puguin fer el salt al primer equip. Això passa per treballar amb la mateixa intensitat i exigència que es faria en un equip professional per tal que els jugadors siguin competitius i aprenguin a conèixer el món de l’esport de l’elit des de ben joves.

Imagino que treballar amb gent tan jove en una categoria com la Tercera Divisió no és gens fàcil. Tenim una plantilla amb una mitjana d’edat de 20 anys i molts partits els juguem contra equips que apleguen futbolistes amb molts anys d’experiència i amb molt d’ofici. La nostra mitjana d’edat és fins i tot inferior a la de l’Espanyol B, que és un filial d’un equip de Primera Divisió. Però els nostres jugadors ho estan fent a la perfecció i estem lluitant cada partit fins a l’últim minut i fent una bona proposta futbolística. Quines són les grans diferències entre un equip filial i un primer equip? Més que les qualitats futbolístiques, la gran diferència la trobem en l’experiència i en l’ofici dels jugadors. Els futbolistes joves acostumen a voler anar massa ràpid i de vegades volen demostrar molt en poc temps i es precipiten. Els jugadors professionals ja han passat aquesta etapa de formació i saben controlar millor els tempos del partir, quan han d’accelerar i quan han de dosificar-se. Ensenyar tot això als joves és una de les

“Tenim una plantilla amb una mitjana d’edat de 20 anys, fins i tot més baixa que la de l’Espanyol B, que és el filial d’un d’equip de Primera Divisió”

“Estic encantat amb l’arribada de D’Alessandro. Per als nostres joves és molt motivador jugar contra el Nàstic cada setmana en un partit d’entrenament”

moltes missions de l’equip tècnic d’un equip filial com és el nostre i ho treballem a diari.

però els meus jugadors saben que si perdem dos partits consecutius baixarem força posicions. La feina feta s’ha de mantenir totes les setmanes.

És conscient que el somni dels seus jugadors és triomfar algun dia en el món del futbol? Sí, però també som conscients que això és un esport molt competitiu i que no tots arribaran a viure del futbol. Quina importància dóna al fet que hores d’ara siguin colíders de la categoria? Les classificacions són importants i boniques al final de la temporada. Ara el més important és la feina del dia a dia i la preparació dels partits de cada cap de setmana. Ara anem bé,

Per al Nàstic seria molt interessant tenir el seu filial a Segona B. Seria molt important i seria molt bonic per a aquells jugadors del club que han anat pujant de categoria des de ben petits. Crec que tenim potencial per jugar en una categoria com Segona B i seria un pas molt important per al club, ja que ja no hi hauria el salt de dues categories entre el filial i el primer equip i situaríem els nostres joves a les portes del

futbol professional. Però hem d’anar pas a pas i intentar finalitzar la temporada regular amb opcions d’accedir al playoff d’ascens. Algun dels seus jugadors arribarà a ser professional? Tenim diversos futbolistes que ja han debutat al primer equip del Nàstic, però s’ha d’anar a poc a poc i detectar quin moment és l’idoni perquè cadascun d’aquests joves que tenim aquí faci el pas cap al futbol professional. Cada jugador té un moment d’eclosió física i tècnica que li permet fer un salt de categoria i aquí en tenim uns quants que estan a punt de fer-ho. D’Alessandro ve sovint a veure els entrenaments de la Pobla? Estic molt content amb ell en tots els sentits. Cada setmana ens enfrontem en un partit d’entrenament amb el primer equip i això és molt motivador i important per als meus jugadors, ja que saben que D’Alessandro segueix en directe la seva evolució. S’ha volgut implicar molt ràpidamenr en la dinàmica del club.

noticiesTGN num. 103  

noticiesTGN

noticiesTGN num. 103  

noticiesTGN